FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 13:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Software ( Програмне забезпечення ) (Програмне забезпечення)
Новини Software ( Програмне забезпечення )
satBuffonДата: П`ятниця, 29.04.2011, 17:51 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Software




Програмне забезпечення
RATVODДата: Четвер, 12.05.2016, 16:43 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
У Opera з'явився новий режим

економії заряду батареї ноутбука




Браузер Opera для комп'ютерів тепер пропонує новий режим економії заряду батареї ноутбука, повідомили CNews в компанії Opera. Даний режим покликаний збільшити термін життя батареї до 50% в порівнянні з більш ранніми версіями браузера Opera, а також з Google Chrome, стверджують в компанії. Нововведення вже є в вийшла сьогодні версії Opera для розробників.

Як відомо, веб-браузер є однією з найбільш часто використовуваних програм на комп'ютері. Саме браузер допомагає людям працювати в «хмарі», шукати в Мережі, слухати музику і дивитися відео. Однак велика кількість відкритих вкладок часто призводить до швидкого витраті батареї, що скорочує продуктивність ноутбуків, відзначили в компанії.

«Розрядити батарея - річ не найприємніша, чи відбувається це під час подорожі, перегляду відео або просто через те, що ви забули взяти з собою зарядку. Наш новий режим економії заряду попередить вас про факт споживання ноутбуком заряду батареї, і активація даного режиму дозволить збільшити час заряду на 50% », - заявив Крістіан Колондра, старший віце-президент Opera.

Як пояснили в компанії, економія заряду батареї в Opera для комп'ютерів можлива завдяки проведеній браузером оптимізації поточних процесів, зокрема, зменшення активності фонових вкладок, адаптації частоти оновлення сторінок і налаштування параметрів відтворення відео.

За словами представників Opera, новий режим працює досить просто. Як тільки кабель ноутбука від'єднаний, поруч з пошуково-адресним рядком в браузері Opera з'явиться іконка батареї. Включити режим можна, клікнувши на цю іконку. Браузер також визначить, якщо батарея ноутбука скоро розрядиться, і запропонує активувати режим економії заряду.

Нова версія браузера Opera для розробників містить різні поліпшення, що підвищують продуктивність, які також продовжать термін життя батареї. Зокрема, були спрощені деякі частини коду і оптимізовані анімовані теми. «Крім того, в цій версії ми тестуємо більш ефективний спосіб управління пам'яттю, завдяки якому постійно відкриті вкладки, такі як Gmail і Facebook, будуть більш чуйними», - повідомили в компанії.

За даними Opera, в ході тестів, які імітували режим повсякденного використання браузерів, остання версія браузера Opera пропрацювала на 3 години довше, ніж інші браузери, наприклад, Google Chrome, на ноутбуці на базі Windows 10 (64-біт). Дані результати були отримані в ході тесту, проведеного на 11 популярних веб-сайтах. Для тесту використовувався Selenium WebDriver. Кожна сторінка була відкрита в окремій вкладці без закриття попередніх вкладок і перегорнута 5 разів, після чого протягом хвилини з нею не відбувалося ніяких дій. Тест повторювався до тих пір, поки повністю не розряджалася батарея ноутбука.



RATVODДата: Четвер, 16.11.2017, 13:59 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Firefox Quantum - найшвидший у світі браузер,

за словами
Mozilla




Mozilla випустила нову версію браузера Firefox Quantum, яка, за словами розробників,
набагато швидше не тільки за свою попередницю, але і Google Chrome.


У новій версії з'явився новий призначений для користувача інтерфейс, багато виправлень помилок та інші зміни, невидимі на перший погляд.

Firefox Quantum (до сих пір відомий як Firefox 57) це, перш за все, швидкість. З внутрішніх тестів Mozilla слідує, що нова версія в два рази швидше, ніж Firefox 52, випущений в березні поточного року. Команда розробників стверджує, що Quantum швидше у всьому, від рендеринга веб-сторінок, прокручування через їх зміст, до перемикання між відкритими вкладками. Firefox Quantum заснований на проекті Mozilla Servo. Mozilla планує поступово замінювати старі елементи коду Firefox новими рішеннями Servo. Крім того, в новій версії використовується движок Quantum CSS, який тепер може працювати паралельно на декількох ядрах процесора, щоб можна було краще використовувати можливості сучасних процесорів.


Firefox Quantum


Firefox Quantum є також першим випуском цього браузера, який працює з використанням декількох потоків. Це дозволяє не тільки збільшити продуктивність, але, перш за все, захиститися від ситуацій, в яких одна з відкритих вкладок може "повісити" весь браузер. Слід, однак, мати на увазі, що Firefox Quantum не поводиться як браузер Chrome, яке буквально для кожної нової вкладки запускає новий процес. Це підвищує стабільність всієї програми, але за рахунок великого попиту на оперативну пам'ять. Firefox Quantum максимум може використовуватися до чотирьох процесів. До речі, варто звернути увагу на те, що користувач має можливість зміни цього числа в діапазоні від 1 до 7, причому значення за замовчуванням-4. Якщо з якихось причин ми хочемо, щоб Firefox Quantum працював тільки з одним процесом (як старі версії), то ми можемо встановити це в конфігурації програми. Однак тоді слід змиритися з втратою переваг, введених в Quantum, пов'язаних з продуктивністю. Однак, якщо залишити за замовчуванням число чотирьох потоків, то, за словами Mozilla, така конфігурація повинна гарантувати 30% зменшення використання оперативної пам'яті, в порівнянні з останньою версією Chrome.


Firefox Quantum


Firefox Quantum також отримав косметичні зміни. Браузер отримав новий інтерфейс користувача під назвою Photon Design, про який вже через деякий час можна сказати, що він не тільки акуратний, але і дуже функціональний. Перш за все, Mozilla не хотіла нав'язувати користувачам певні схеми, незалежно від того, чи користуються Firefox Quantum на комп'ютері з мишкорю або сенсорним екраном. Photon Design набагато краще адаптований для дисплеїв з високими значеннями DPI. Більш того, інтерфейс може автоматично адаптуватися, коли, наприклад, ми починаємо працювати з ним за допомогою сенсорного екрана. В такій ситуації елементи UI збільшуються, а коли ми використовуємо мишку, зменшуються. Це дуже зручне рішення, особливо на ноутбуках і гібридних планшетах.

Quantum додає нові пункти поруч з адресним рядком. Тут ми знайдемо всі закладки, список Pocket, Історію, Завантажені файли, Синхронізовані карти, скріншоти і важливі повідомлення. З'явилася також функція створення знімків екрану веб-сторінок, завдяки якій можна зберегти або всю сторінку, або тільки її частину.

Firefox Quantum перестане підтримувати частина розширень, тому що замість розширень, написаних на XUL, новий реліз підтримує тільки WebExtensions. Mozilla запевняє, що в даний час в базі Firefox знаходиться принаймні 6300 розширень вже повністю сумісних з релізом Quantum.

Веб-браузер Firefox Quantum можна скачати з сайту www.mozilla.org або скористатися вбудованою в попередні версії функцією перевірки оновлень.

- 15.11.2017

RATVODДата: Вівторок, 14.08.2018, 14:55 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Браузери Chrome і Firefox отримують

підтримку кодека
AV1



AOMedia Video Codec 1.0 (AV1)

Google і Mozilla додали підтримку нового відеокодека AV1 у версії своїх
популярних браузерів, які готуються до виходу, - йдеться в публікації Ghacks.


Кодек AV1 приходить на зміну HEVC і де-факто стає відеостандартом.

AV1 - це формат відео з відкритим кодом, що не вимагає сплати роялті, який був розроблений консорціумом компаній (Alliance for Open Media - Альянс відкритих медіа), що об'єднав в своєму складі Apple, Amazon, Google, Facebook, Microsoft, Mozilla, Netflix і ряд інших . Про створення кодека вперше було оголошено в 2015 році, при цьому AV1 повинен прийти на зміну платному формату HEVC.

В даний час кодек AV1 ще на крок став ближче до глядача. Google і Mozilla нещодавно включили підтримку кодека в розроблювані версії своїх популярних браузерів (Chrome 69 і Firefox 63). Поки він деактивований за замовчуванням, і підтримує лише «головний» профіль, однак це лише початок. Chrome і Firefox стануть першими браузерами, які почнуть підтримувати кодек AV1 після випуску офіційних релізів.

«Декодер AV1 буде додано до Chrome Desktop (Windows, macOS, Linux, Chrome OS) на основі офіційної специфікації бітового потоку», - йдеться в оновленні статусу Google.

Кодек AV1 був офіційно випущений на початку цього року. Facebook і YouTube планують почати використовувати формат AV1 для передачі потокового відео в HTML5 сумісні браузери вже в самий найближчий час. У компанії Netflix також мають намір використовувати AV1 для передачі потокового відео. Поява перших телевізорів і сет-топ-боксів з апаратною підтримкою AV1 слід очікувати вже в 2019 році, а їх масовий продаж почнеться в 2020.

Раніше в компанії Mozilla заявляли про те, що кодек AV1 зменшує розміри файлів на 25-35% в порівнянні з HEVC і VP9. За оцінками Bitmovin, його ефективність на 30-40% вище, ніж у VP9 і HEVC. Однак деякі не згодні з цим твердженням і заявляють, що кодек AV1 забезпечує лише невеликі поліпшення продуктивності, паралельно вимагаючи наявності більш потужної апаратної частини для компресії і декомпресії. Втім, відкритий ісходнік і відсутність роялті не може не радувати споживачів і гравців галузі, які вже постраждали від катастрофи з ліцензуванням HEVC.

У міру того, як web-браузери починають забезпечувати підтримку кодека AV1, ми входимо в другу фазу прийняття даного стандарту, позначену в дорожній карті, яка була затверджена Альянсом відкритих медіа раніше в цьому році. Кодек AV1 був створений для того, щоб забезпечувати підтримку компресії відео всіх дозволів - починаючи від SD і до 8K HDR, а також того, що буде після нього.



Борис Скуратівський

14 серпня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 07.12.2018, 10:38 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft відмовиться від Edge


Фото - bleepingcomputer.com

Браузер Edge, що поставляється в складі операційної системи Windows 10,
не виправдав покладених на нього надій, і до теперішнього часу так і не увійшов
до першої трійки популярних веб-оглядачів, очолювану Google Chrome.


Ринкова частка Edge ледь перевищує 4%, що стало для редмондського софтверного гіганта приводом замислитися про його майбутнє.

Як повідомляють джерела західних ЗМІ, незабаром Microsoft відмовиться від Edge. Замість нього браузером за замовчуванням в Windows 10 стане новий додаток, в якому движок EdgeHTML замінять на вихідні коди відкритого проекту Chromium, які використовуються не тільки в згаданому вище Google Chrome, але також в Vivaldi, Opera та інших. Очікується, що це забезпечить новому браузеру Microsoft ряд очевидних переваг, в тому числі розширить функціональність, підвищить стабільність і скоротить витрату системних ресурсів.

За попередніми даними, проект носить кодову назву Anaheim і вже знаходиться в стадії розробки. Перші версії для інсайдерів можуть бути випущені на початку 2019 року. А ось як буде в підсумку називатися новий продукт, поки ніхто не знає.

За матеріалами The Verge


06.12.2018



RATVODДата: Вівторок, 02.07.2019, 20:34 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Dune HD випустила додаток

для управління медіаприставкою зі смартфона



Фото: компанія Dune HD

Компанія Dune HD випустила оновлений додаток, за допомогою якого мобільний
телефон або планшет можна використовувати в якості просунутого пульта
дистанційного керування для медіаплеєрів і ТБ-приставок Dune HD.


Офіційно додаток отримав назву Dune HD Remote Control (RC). Примітно, що з його допомогою можна користуватися не тільки базовими функціями - початок перегляду, пауза, перемотування, стоп і т.д. Функціональність програми Dune HD RC набагато ширше, ніж можна уявити на перший погляд.

Серед ключових функцій програми виробник зазначає наступне:

> Повна заміна набору функцій стандартного ІК-пульта дистанційного керування.
> Використання Wi-Fi для підключення до локальної мережі.
> Автоматичне знаходження пристрою Dune HD в локальній мережі.
> Можливість управління кількома пристроями Dune HD і легке перемикання між ними.


Разом з тим наголошується про наявність опції «Навігатор», що дозволяє здійснювати вибір медіаконтенту за допомогою інтерфейсу Dune, відображуваного на мобільному пристрої. Тобто, меню, що відображається на мобільному пристрої, буде повторювати меню, що відображається на екрані ТБ.

За допомогою Dune HD RC також можливе введення тексту в текстові поля в інтерфейсі Dune при використанні вбудованої клавіатури на мобільному пристрої.

Додамо, що деякі можливості програми, наприклад, функції «Навігатор» і «Зараз грає» (перегляд інформації можливостей відтворення в даний момент медіаконтенту) підтримуються тільки на останньому поколінні пристроїв Dune HD (починаючи з Dune HD Neo 4K) зі встановленою останньою версією програмного забезпечення .

Завантажити Dune HD Remote Control (RC) можна за такими адресами: Android і iOS.



02 липня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 09:21 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Windows 10 все ще не виправила баг

часів
Windows XP




Microsoft все ще не виправила баг, на який користувачі Windows 10
скаржаться вже кілька років. Він присутній з часів Windows XP


Свіжа версія Windows 10 1909, яка вийшла в листопаді, все ще містить старий баг. На нього користувачі скаржаться вже кілька років, а вперше він з'явився ще в Windows XP, пише Softpedia.

Баг проявляється в тому, що при натисканні правою кнопкою мишки на елементі в системному треї (біля годинника справа внизу) контекстне меню, що з'явилося, виявляється під панеллю задач. Через це деякі елементи в нижній частині контекстного меню будуть недоступні. Найчастіше в цьому місці розміщується кнопка виходу з програми, через що користувач не може вивантажити його з пам'яті.

Про наявність бага в Windows 10 користувачі повідомляли ще з перших версій ОС, а особливо часто він почав проявлятися в версії 1 803, яка вийшла в квітні 2018 року. У дискусії на офіційному форумі Windows користувачі також говорять, що подібний ефект вони спостерігали ще в Windows XP.

23.12.2019



RATVODДата: Середа, 17.03.2021, 16:17 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Apple погодилася виконувати закон про «вітчизняне ПЗ»:

На
iPhone буде встановлено російський софт



Фото: Behance

Apple погодилася виконати вимоги російського закону про попереднє
встановлення вітчизняного ПЗ на ввезену з-за кордону електроніку.


Тепер пристрої «яблучної» компанії будуть пропонувати російським користувачам установку додатків із затвердженого Роскомнаглядом списку, передає Інтерфакс.

Apple в ділі


Міністерство цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій Росії і корпорація Apple обговорили умови дотримання компанією закону про попереднє встановлення російського софта на смартфони, планшети, комп'ютери і смарт-телевізори. Apple вперше пішла на подібні домовленості з державними структурами.

З 1 квітня пристрої Apple при активації в Росії будуть пропонувати своїм власникам встановити додатки, затверджені урядом РФ. Користувачеві буде показано діалогове вікно, в якому за замовчуванням будуть обрані всі програми зі списку Роскомнагляду. При бажанні галочки навпроти тих чи інших сервісів можна буде прибрати.

Що в законі
Apple в ділі


У грудні 2019 року президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, що забороняє продаж в країні техніки без вітчизняного програмного забезпечення.

Введення таких вимог повинно посприяти захисту інтересів російського бізнесу і зменшення кількості зловживань з боку великих іноземних компаній, які працюють в сфері інформаційних технологій.

Так, на смартфони та планшети має бути встановлено 16 додатків, на комп'ютери - 3, на Smart TV - 4. Щороку Мінцифри буде оновлювати список цих додатків.

Що в списку
Apple в ділі


В кінці минулого року Роскомнагляд оприлюднив список сервісів, які претендують на обов'язкову установку. У нього були включені аудіовізуальні сервіси, націлені на російського користувача, відвідуваність яких повинна перевищувати 100 тисяч осіб на добу.

Серед них: Ivi, Megogo, More.tv, Movix, Okko, Premier, SPB TV Росія, Start, Wink, Амедіатека, Білайн ТБ, Кіно1ТВ, Кинопоиск, Матч ТВ, Мегафон ТВ, МТС ТВ, НТВ ПЛЮС, Перший канал, Дивимося , Триколор кіно і ТБ онлайн.

Також на імпортній техніці повинні бути сервіси «Яндекс», Mail.ru, антивіруси «Лабораторії Касперського», соціальний сервіс «держпослуги» і платіжна система «Мир».

Чому незадоволена Нацрада


Практично відразу ж на вступ закону в силу відреагувала українська Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Регулятор закликав виробників відмовитися від поставок пристроїв з Росії, а також від установки на телевізори та приставки додатків, які відкривають доступ до забороненого російському відеоконтенту.

Обов'язкова попередня установка російських додатків зі списку, затвердженого Роскомнаглядом, означає ввезення в Україну пристроїв вже з доступом до списку санкцій російським телеканалам. Це, на думку Нацради, загрожує створенням «додаткових ризиків для громадського спокою», посиленням «інформаційного впливу держави-агресора» і новим стимулом для «розвитку піратства в Україні».

Регулятор просить припинити поставки російської або призначеної для реалізації в Росії техніки. Крім того, в мережах роздрібної торгівлі, на вимогу Нацради, повинні припинити установку програм, які відкривають доступ до заборонених в Україні російських програм, при продажу пристроїв споживачам.

Лада Васюкова

16 березня, 2021.



RATVODДата: Субота, 05.06.2021, 19:59 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft представить

наступне покоління
Windows 24 червня



Фото: technewsinc.com

Компанія не випускала нову операційну систему з 2015 року.


Компанія Microsoft представить наступне покоління операційної системи Windows 24 червня. Про це повідомляє The Verge.

Так, компанія вже розсилає ЗМІ запрошення на презентацію, на якій виступатимуть генеральний директор Microsoft Сатья Наделла і головний директор по продуктах Панос Панай.

У травні 2021-го Microsoft підтвердила, що її ОС Windows 10X, спочатку створена для пристроїв з двома екранами, більше не буде підтримуватися. Замість цього компанія тепер впроваджує візуальні елементи Windows 10X в основну версію Windows 10.

Велика частина візуальної роботи вже почалася: зокрема, це стосується поліпшення «Провідника» і «закінчення епохи значків Windows 95».

В останні місяці Microsoft також працює над новим магазином додатків для Windows, і, за чутками, відкриє його для всіх додатків і конкуруючих платіжних платформ.

Попередня операційна система, Windows 10, була випущена майже 6 років тому – влітку 2015 року.

Автори: MediaSapiens

03 червня 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 11.06.2021, 21:12 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft випустила 11-хвилинне

«медитативне відео» зі звуками Windows
.


Фото: reddit.com

Це перший з 11 тизерів до виходу нової ОС


Невідомо, чи отримає новий Windows офіційно порядковий номер 11, проте компанія всіляко натякає на це число.

Компанія Microsoft випустила на YouTube 11-хвилинне відео зі звуками завантаження операційної системи Windows. Звуки з різних версій ОС сповільнили на 4000%, і Microsoft позиціонує це як розслаблююче відео для тих, кого надто хвилює майбутня презентація 24 червня. Очікується, що на цьому заході представлять нове покоління Windows.

«Виникають проблеми з розслабленням, бо ви занадто раді події Microsoft, яка відбудеться 24 червня? Вирушайте у повільну подорож по дорозі пам’яті, коли звуки запуску Windows 95, XP та 7 уповільнюються на 4000% до медитативної швидкості», – йдеться в описі до відео.

Відеоряд нагадує стандартні заставки Windows різних років: небо з хмарами, зелені лани тощо.

У коментарях користувачі переважно дякують Microsoft за ностальгічні спогади та розмірковують про наступну версію ОС. Водночас не всім запропоновані звуки здалися розслаблюючими. Дехто порівняв їх із тим, як нігтями дряпають дошку для крейди, або як завантажувався би Windows на дуже старому та слабкому процесорі.



Як пише The Verge, очікується, що нова версія ОС матиме назву Windows 11, бо компанія всіляко натякає на це число. Відео тривалістю 11 хвилин – це перший з 11 тизерів до оновлення ОС. Крім того, ЗМІ отримали запрошення на презентацію, яке створює тінь із контуром, що дуже нагадує номер 11. Сама подія також почнеться об 11:00. Водночас офіційно назву Windows 11 у Microsoft не підтверджували.

Раніше з'являлась інформація, що компанія працює над ОС із кодовою назвою Sun Valley, яку назвали «широким візуальним омолодженням Windows».

Попередня операційна система, Windows 10, була випущена майже шість років тому – влітку 2015 року.

Автори: MediaSapiens

11 червня 2021.



RATVODДата: Четвер, 17.06.2021, 08:42 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Windows 11 : У мережу виклали

подробиці
інтерфейсу нової ОС




На користувачів очікують заокруглені кути вікон та повернення віджетів.


У мережі за тиждень до офіційної презентації з'явились імовірні подробиці того, як виглядатиме Windows 11. Про це пише The Verge.

15 червня скріншоти інтерфейсу нової ОС опублікували на китайському сайті Baidu. На них зокрема видно, як виглядатиме оновлене меню «Пуск» із заокругленими кутами.





Незабаром після цієї публікації журналісти змогли знайти ранню версію Windows 11 та встановити її самостійно. Хоча вони не виключають, що цим витіком інформації Microsoft просто намагається заплутати користувачів напередодні презентації.

На думку The Verge, з точки зору дизайну, Windows 11 не суттєво відрізняється від Windows 10, однак є деякі помітні зміни. На додаток до заокруглених кутів, є нові елементи управління, що дозволяють легко та більш зручно пересувати вікно до певного місця на екрані. Крім того, безпосередньо у Windows 11 інтегрований оновлений додаток Xbox.





Очікується, що у Windows 11 буде шість версій: домашня, домашня одномовна, для освітніх установ, професійна, фахова для освітніх установ і професійна для робочих станцій.



За даними ЗМІ, у Windows 11 повернуться віджети. З їхньою допомогою можна буде швидко дізнатися погоду, свіжі новини та іншу корисну інформацію з інтернету.



І, звичайно, у нової ОС буде новий звуковий супровід запуску.

Раніше Microsoft оголосила, що припинить підтримку Windows 10 у жовтні 2025 року.

Фото: tieba.baidu.com, theverge.com, ixbt.com

Автори: MediaSapiens

16 червня 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 25.06.2021, 10:16 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft офіційно представила

операційну систему
Windows 11




Кілька місяців компанія натякала на число 11 в назві,
а за тиждень до презентації в мережі з'явилися скріншоти нової ОС
.

Компанія Microsoft 24 червня офіційно представила операційну систему Windows 11. Про це пише The Verge.

У Windows 11 велику увагу приділено спрощенню користувацького, новому магазину Windows, а також поліпшенню продуктивності і багатозадачності. ОС також вперше буде підтримувати запуск додатків Android.



Кардинально змінено меню «Пуск» і оновлено ​​кнопку «Пуск», тепер вони розташовані по центру панелі задач. Цей інтерфейс нагадує Windows 10X — проєкт ОС для двох екранів одночасно, від якого Microsoft зрештою відмовилася.

Вікна у Windows 11 матимуть закруглені кути, а деякі елементи інтерфейсу будуть напівпрозорими.



The Verge відзначає, що на центрований зовнішний вигляд ОС явно вплинули macOS і Chrome OS, закруглені кути також характерні для Android і iOS.

При розгортанні вікна тепер можна буде вибрати, в якому форматі воно буде відображатися, групувати кілька вікон, наприклад, коли потрібно одночасно кілька програм на одному екрані.



Microsoft також інтегрує Microsoft Teams безпосередньо в Windows 11 як для споживачів, так і для комерційних користувачів. Також у систему інтегровано ігрову платформу Xbox.

Дата випуску Windows 11 поки невідома, але Microsoft пообіцяла, що вона буде доступна в якості безкоштовного оновлення для користувачів Windows 10 в найближчі дні.



Нагадаємо, у мережі за тиждень до офіційної презентації з'явились подробиці того, як виглядатиме Windows 11.

Фото: youtube.com, theverge.com

Автори: MediaSapiens

24 червня 2021.



RATVODДата: Вівторок, 29.06.2021, 11:37 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Нова версія Microsoft Office матиме

змінений дизайн та
64-бітну версію Arm



Фото: Microsoft

Новий дизайн Microsoft Office буде доступний на Windows 10 та 11.


Компанія Microsoft оголосила про оновлення дизайну програм Microsoft Office для нової версії Windows. Нова версія Office для Windows 11 матиме власну 64-бітну версію Arm для поліпшення продуктивності великих або заповнених малюнками документів та підтримки 64-бітних надбудов. Наразі нова версія Office знаходиться в бета-версії, доступна для інсайдерів, пише The Verge.

Натомість новий дизайн Office буде доступний не лише для користувачів Windows 11, а й для тих, хто користується попередньою версією операційної системи.

Повідомляється, що при встановленні 64-розрядної версії Office на апаратне забезпечення ARM, на якому встановлено останню версію інсайдерів Windows, інсталятор Office автоматично встановлюватиме оптимізовані для ARM версії програм Office. З моменту встановлення до використання Office на ARM почуватиметься та працюватиме так само, як Office на процесорах, сумісних з Intel. До програм, які наразі ввімкнено як ARM64, належать Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint та Word. Інші програми будуть працювати в режимі емуляції x64.

Нагадаємо, 24 червня компанія Microsoft офіційно представила операційну систему Windows 11, в якій велику увагу приділено спрощенню користувацького, новому магазину Windows, а також поліпшенню продуктивності і багатозадачності. ОС також вперше буде підтримувати запуск додатків Android.

Автори: MediaSapiens

29 червня 2021.



RATVODДата: Неділя, 04.07.2021, 17:49 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft змінила свій знаменитий

«синій екран смерті»



Фото: theverge.com

У Windows 11 він став чорним


Вперше компанія представила його у Windows 3.0 у 1990 році.

Компанія Microsoft змінила свій знаменитий «синій екран смерті» (Blue Screen of Death, BSOD) на чорний у Windows 11. Про це пише The Verge. Тепер колірна гамма BSOD відповідатиме новому дизайну ОС: екрани входу в систему і вимкнення також зроблені чорними.

Це перша значна зміна у BSOD за останні роки. У 2012 році Microsoft додала сумний смайлик на «екран смерті» у Windows 8, а в 2016-му – QR-коди.

Microsoft вперше представила «синій екран смерті» у Windows 3.0 у 1990 році. BSOD містить код помилки і службові дані та допомагає ІТ-спеціалістам та користувачам встановити причину системного збою.


BSOD у Windows 10


Версія BSOD для Windows 95


Нагадаємо, компанія Microsoft 24 червня офіційно представила операційну систему Windows 11.

Автори: MediaSapiens

02 липня 2021



RATVODДата: П`ятниця, 09.07.2021, 10:00 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft випустила термінове оновлення для Windows,

щоб виправити критичну вразливість PrintNightmare



Фото: dreamstime.com

Оновлення випущене навіть для ОС Windows 7, підтримка якої вже закінчилась.


Корпорація Microsoft випустила термінове оновлення для Windows, щоб усунути критичний недолік у службі Windows Spooler Print, пише The Verge.

Вразливість, яка отримала назву PrintNightmare, була виявлена ​​минулого тижня, коли дослідники кібербезпеки випадково опублікували інформацію про неї. Корпорація оцінила недолік як критичнний – через нього зловмисники можуть віддалено керувати комп'ютерами.

Microsoft випустила виправлення для Windows Server 2019, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2008, Windows 8.1, Windows RT 8.1 та різноманітних підтримуваних версій Windows 10. Оновлення випущене навіть для Windows 7, який офіційно не підтримується з 2020 року. Водночас Microsoft ще не випускала виправлення для Windows Server 2012, Windows Server 2016 та Windows 10 версії 1607 – це обіцяють зробити «найближчим часом».

Як хакери ламають «розумні» пристрої та чому не можнна довіряти навіть лампочці – в матеріалі MediaSapiens.

Автори: MediaSapiens

08 липня 2021



RATVODДата: Понеділок, 30.08.2021, 22:08 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28361
Статус: Онлайн
Microsoft дозволить встановлювати

Windows 11 на старі і малопотужні ПК



Фото: Microsoft

Компанія Microsoft не перешкоджатиме установці операційної системи Windows 11
на персональні комп'ютери з низько продуктивними процесорами.


Про це пише The Verge.

У компанії уточнили, що користувачі старих ПК не зможуть безпосередньо оновити Windows 10 на Windows 11 і нову ОС їм доведеться інсталювати вручну.

Для низько продуктивних ПК Microsoft знизить системні вимоги до 64-розрядного процесора з тактовою частотою 1 ГГц з двома і більше ядрами, 4 Гб ОЗУ і 65 Гб пам'яті.

Також Microsoft переналаштує мінімальні системні вимоги, щоб Windows 11 підтримували процесори серій Intel Core X і Xeon W, а також Intel Core 782HQ, який знаходиться в Surface Studio 2.

У Microsoft підкреслюють, що незважаючи на можливість інсталювати Windows 11 на старі ПК, компанія не буде рекомендувати або рекламувати це робити, тому що буде неможливо оновити операційну систему.

» 24 червня Microsoft провела захід What's Next for Windows, на якому анонсувала наступне покоління ОС - Windows 11. Подробиці - тут.

» 2 липня Microsoft оголосила, що змінює свій знаменитий "синій екран смерті" (BSOD) на чорний в новій Windows 11.

Роман Бриль

28 серпня 2021




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Software ( Програмне забезпечення ) (Програмне забезпечення)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024