FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 22:38

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


satBuffonДата: Неділя, 10.10.2010, 02:17 | Повідомлення # 16
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Apple виграє першу битву у війні телеприставок

Видання Business Insider підвело підсумки першого раунду «війни приставок» між Apple і Google. Перемогу в ньому віддали Купертіно, яке поки веде куди більш мудру політику.

«Аналітик Майкл Гартенберг дуже наочно виклав головні відмінності між пристроями Apple і Google:

- Google націлився на "перший вхід» вашого телевізора - той самий, до якого у вас вже підключено кабельне або супутник - і це дуже ризикована ставка. Більшість людей не люблять чіпати перший і він же основний вхід. Як часто ви міняєте операторів кабельного чи супутникового телебачення? Рідко, якщо взагалі коли-небудь цим заморочувалися.

- Apple зі своєю приставкою претендує на «другий вхід», до якого зазвичай підключений DVD або ігрова приставка. Для більшості сімей це легша відправна точка - психологічно легко від нього відключити якесь допоміжний пристрій і почати експерименти ».

А тепер сюди треба приплюсувати вартість. Приставка Apple в три рази дешевше, ніж Google TV. Сотня доларів, скільки коштує Apple TV, ще перебуває в тому діапазоні, коли людина може купити продукт імпульсивно. Таких витрат на 300 доларів куди менше.

Джерело

mykolakДата: Вівторок, 19.10.2010, 17:57 | Повідомлення # 17
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Створено першу в світі відеокарту
з підтримкою бездротового зв'язку Wireless HD

Графічний прискорювач Galaxy GTX 460 WHDI Edition
(зображення розробників)
.

Компанія Galaxy оголосила про розробку першої у світі відеокарти, що підтримує бездротовий зв'язок Wireless Home Digital Interface (WHDI).

Стандарт WHDI, також відомий як Wireless HD, передбачає можливість передачі аудіовідеопотока з 1080p-якістю в стислому вигляді на відстань до 30 метрів, у тому числі крізь стіни. Завдяки цьому новий прискорювач Galaxy зможе транслювати HD-зображення на телевізор, що знаходиться, наприклад, в іншій кімнаті, по бездротовому каналу.

Розробка Galaxy отримала назву GTX 460 WHDI Edition. Карта оснащена п'ятьма антенами для передачі даних; для прийому сигналу необхідна спеціальна приставка (увійде в комплект поставки), під'єднуються до телевізора за допомогою кабелю.

Прискорювач виконаний на основі графічного чіпа GeForce GTX 460, налічує 336 потокових процесорів, підтримує програмний інтерфейс DirectX 11, технології CUDA, PhysX, 3D Vision Surround і 2-Way SLI. Для прямого підключення пристроїв відображення інформації є роз'єми DVI і HDMI.

Новинка надійде в продаж у поточному місяці; її ціна не уточнюється.

Підготовлено за матеріалами Galaxy

RATVODДата: П`ятниця, 29.10.2010, 11:22 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Тарілки стануть не потрібні:

новий чіп дозволить звичайним антенам

замінити супутникові

Ще не так давно люди, які бажали дивитися супутникове телебачення, повинні були навішувати в своїх вікон громіздкі супутникові антени. Потім на зміну величезним тарілкам прийшли компактні, але і вони, судячи з усього, незабаром можуть бути списані в утиль. Статися це може завдяки технології, запропонованій голландцем Марселем ван де Бургвалем.

Учений з Університету Твенте розробив мультипроцесорний мікрочіп, який дозволяє пристосувати практично плоскі телеантени-грати для прийому супутникового сигналу. Таку антену не потрібно куди-небудь направляти, націлювати, а за своїм принципом концепція, запропонована Марселем ван де Бургвалем, схожа з проектом LOFAR нідерландського інституту ASTRON.

В рамках цієї ініціативи багаточисельні низькочастотні антени, розташовані на північному сході Голландії, зв'язані разом і формують таким чином радіотелескоп. При цьому в LOFAR, так само як і в проекті ван де Бургваля, потрібна безліч обчислень і швидкий обмін інформацією між всіма компонентами системи (або ділянками антенних грат). Для цього потрібні великі обчислювальні потужності і безліч процесорів.

Але як реалізувати схожу ідею на побутовому рівні для звичайного телевізора? Ось тут-то і приходить на допомогу придуманий паном ван де Бургвалем мультипроцесорний мікрочіп, в основі якого процесор Montium, розроблений в Університеті Твенте. Замість енерговитратних процесорів його система містить безліч крихітних, простіших, зосереджених на одній мікросхемі. Вони можуть виконувати завдання гнучкіше і відключатися, коли в них немає нужди.

Інфраструктура системи працює як мініатюрна мережа, в якій телевізор розпізнається програмним забезпеченням, а не аналоговим способом, як в звичайних антен. Підхід передбачає, що вся мережа буде побудована на просторі всього в декілька міліметрів. За словами Марселя ван де Бургваля, із-за низького енергоспоживання його мультипроцесорний чіп може успішно вбудовуватися у тому числі і в смартфоны - для прийому супутникового радіо.

Тим часом його розробка далеко не перша в цій області. «Насправді альтернатива супутниковій тарілці відома давно, і в 90-х роках її навіть виготовляли кустарним методом, - розповідає доцент, кандидат фізико-математичних наук Борис Бояршинов. - Вона личила тим, хто не хотів ставити на той момент дорогу тарілку, демонструючи свій достаток. Йдеться про фазованих антенних гратах, які могли зійти за ящик для кольорів. По суті це група антенних випромінювачів, в яких фази сигналів змінюються комплексно, посилюючись в бажаному напрямі і пригнічуючись у всіх інших. Це була повноцінна заміна тарілки, яка не набула широкого поширення хіба що із-за своєї порівняльної складності. Ну а то, що з'являються нові варіації фазованих антенних грат з використанням мікропроцесорів, можна лише вітати».

В даний час над доведенням технології Марселя ван де Бургваля до серійного рішення для прийому супутникового сигналу працює дочірня компанія Університету Твенте Recore Systems. Комерціалізація його ідеї, судячи з усього, не за горами.

АНДРІЙ СЕРДЕЧНОВ

РосБізнесЬконсалтінг


satBuffonДата: П`ятниця, 26.11.2010, 10:47 | Повідомлення # 19
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Наноструктуровані матеріали дозволять уникнути
обмерзання площин літаків і доріг


Наступаюча зима у багатьох людей асоціюється з обмерзлими дорогами, тротуарами та лініями електропередач. А люди, пов'язані з авіацією не з чуток знають, до чого може призвести обмерзання площин та інших поверхонь фюзеляжу літака. Найбільш традиційним методом для боротьби з обмерзання доріг є розсипання на їх поверхні спеціальних хімікатів або звичайної солі. Але акаючи боротьба з обмерзанням є дорогим і трудомістким заняттям, сіль і хімікати роблять не дуже гарний вплив на екологічну обстановку і викликають посилену корозію кузовів автомобілів. Але з обмерзанням можна буде боротися і іншими способами, дослідники з Гарвардського університету розробили матеріали зі спеціальною структурою поверхні, яка перешкоджає формуванню на ній крижаного шару.

Ідея, що лягли в основу створення матеріалів, була взята вченими з природи. Виявляється, вся поверхня тіла комарів і деяких інших видів комах покрита короткими волосками, матеріал яких має водовідштовхувальне властивість. Наявність цих волосків, ефективно відштовхують вологу, дозволяє мінімізувати доступну для вологи поверхню тіла комахи і тримає частини тіла в сухому стані.


Дослідники провели безліч експериментів, в яких були використані кремнієві пластини з різними видами поверхонь. На поверхню цих пластин були нанесені крихітні волоски або інші структури, що нагадують структуру сотень або цегляної кладки. Переглядаючи в уповільненому режимі відеозйомку падіння на ці поверхні переохолоджених крапель води, вчені побачили те, що від деяких видів поверхні краплі води просто відскакували, на інших поверхнях вони розтікалися і "намертво" примерзали. Особливо ефективно з точки зору відображення крапель води працювали поверхні з впорядкованими, пов'язаними між собою структурами.

Як показали експерименти, поверхні з наноструктурами перешкоджали утворенню на них льоду до температури - 30 градусів за шкалою Цельсія. Нижче цієї точки лід на цих поверхнях все-таки утворювався, але сильно не прикріплювався до поверхонь і міг бути вилучений досить просто.


Професор Джоанна Айзенберг (Prof. Joanna Aizenberg), керівник групи дослідників, поділився подальшими планами: "Використання матеріалів з наноструктурою поверхні у складі матеріалу дорожніх покриттів дозволить дорожнім службам підтримувати дороги взимку в чистому стані з набагато меншими витратами, ніж це робиться зараз. А покривши таким складом поверхня літака, можна буде назавжди забути про обмерзання. Справа залишилася тільки за малим - розробити доступну і дешеву технологію промислового виробництва антіобледенітельних матеріалів, ніж ми зараз власне і займаємося ".

Результати цих досліджень були нещодавно опубліковані в журналі ACS Nano.

satBuffonДата: П`ятниця, 26.11.2010, 10:52 | Повідомлення # 20
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Створений перший повністю оптичний транзистор


Дослідники з Інституту квантової оптики Макса Планка (Max Planck Institute of Quantum Optics, MPQ), Німеччина, та Швейцарського федерального політехнічного університету Лозанни (Swiss Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, EPFL) виготовили мікрорезонатора, який може коливатися на високих частотах під впливом світла лазера. Використовуючи один промінь лазера для керування амплітудою і частотою коливань резонатора можна управляти інтенсивністю відбитого променя іншого лазера. Таким чином, цей пристрій є не що інше, як оптичний транзистор. Такі оптичні транзистори можуть знайти застосування в самих різних областях, таких як телекомунікації, в першу чергу.

Серцем цього транзистора є мікрорезонатора, тороід з кварцу. Діаметр цієї круглої мікроструктури у багато разів менше товщини людської волосини. Мікрорезонатора укріплений на вістрі кремнієвої піраміди, яка є частиною електричної схеми напівпровідникового кристала. Коли пучок концентрованого світлового випромінювання падає на поверхню мікрорезонатора фотони, потрапляючи в пастку, чинять тиск на поверхню резонатора. Це тиск змушує резонатор коливатися з частотою, в десятки тисяч разів перевищує діапазон звукових частот.

Коли на поверхню резонатора одночасно потрапляє світло від двох лазерів, сильніший промінь виступає в ролі елемента керування частотою і амплітудою коливань резонатор. Завдяки ефекту, названого оптомеханической керованої прозорістю (OMIT, optomechanically-induced transparency), промінь другого, слабшого лазера, відбивається більше або менше в залежності від сили коливань резонатора.

Крім галузі телекомунікацій, де такі оптичні транзистори можуть служити для створення буферних елементів, здатних зберігати декілька секунд інформацію прямо в оптичному вигляді, нові транзистори, на думку дослідників з MPQ і EPFL, знайдуть широке застосування в області квантових обчислень.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 16:30 | Повідомлення # 21
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
У НАСА з'явився ще один претендент на приватну космонавтику


У космічного агентства НАСА з'явився ще один претендент на доставку космічних вантажів і астронавтів на МКС після завершення програми експлуатації шатлів. На відміну від більшості інших приватних космічних підрядників, які пропонують спусковий капсули багаторазового використання, тут запропоновано космічний літак.

Компанія Orbital Sciences Corp, що виробляє зараз супутники і запускає безпілотні ракети, вчора анонсувала свої пропозиції для плану НАСА Commercial Crew Development, в рамках якого відомство планує найняти приватних підрядників, здатних доставити людей і вантажі на МКС, а також повернути їх звідти.

Пропозиція Orbital має декілька важливих відмінностей від сьогоднішніх шаттлів. Тут шаттлоподобная конструкція не передбачає використання власних двигунів, замість цього вона буде доставлятися на навколоземну орбіту на звичайних одноразових ракетах. Космоліт буде розміщувати до чотирьох астронавтів і буде здатний стикуватися до МКС, використовуючи спеціальний роботизований захоплення ззаду корабля (там, де у шаттлів двигуни). Після відстиковки від станції корабель зможе плавно увійти в атмосферу і приземлитися в заданому регіоні.

Нагадаємо, що решта учасників CCDev, такі як SpaceX (ракета Falcon 9 і капсула Dragon) або Boeing з кораблем Orion, колись створювалися для вже неіснуючої програми Constellation, припускають використання спеціальних капсул, на зразок російських "Союзів", тоді як шатл працює за принципом м'якої посадки, подібної літаку.

У Orbital говорять, що саме останнім і відрізняється новий претендент, дизайн якого створювався в компанії Sierra Nevada Corp. Ще однією перевагою космольота Orbital є його більша, ніж у капсул, внутрішня організація і база корпусу, що дозволяє доставляти більше вантажів, а спускатися на Землю безпечніше. У той же час за рахунок дизайну з наявністю крил, посадку апарата можна зробити більш керованою і точною.

Також компанія відзначає, що як і у SpaceX, їх апарат як технічно, так і зовні створюється з нуля, тобто тут немає ніяких старих розробок.

У НАСА поки ніяк не прокоментували нову розробку Orbital, але в будь-якому випадку компанії так чи інакше доведеться працювати над ракетою-носієм, а ось у конкурентів вона вже є, або знаходиться на завершальній стадії розробки. Поки в якості варіанту Orbital пропонує спробувати виводити корабель Dream Chaser за допомогою ракет-носіїв United Launch Alliance, які зараз служать основною робочою конячкою для виведення американських військових і урядових супутників.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 16:33 | Повідомлення # 22
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Voyager 1 досяг області геліопаузи і готується до виходу в міжзоряний простір.


Дослідний космічний апарат НАСА Voyager 1 на 33-му році його місії успішно досяг кордонів сонячної системи і тепер готується до виходу у відкрите міжзоряний простір. Апарат Voyager 1 добрався до тієї точки, де швидкість сонячного вітру, весь час "дув" апарату в спину протягом трьох десятиліть, практично впала до нуля.

Точка, де знаходиться зараз Voyager 1, розташована на відстані 17.38 мільярдів кілометрів від Сонця і являє собою чітку межу між околицями Сонячної системи і зовнішнім космосом. Ця межа формується сонячним випромінюванням, потоком заряджених частинок, викинутих Сонцем. Потік часток, що рухаються назовні Сонячної системи на надзвукових швидкостях, формує яскраво виражену геліосферу, що є захистом Сонячної системи від зовнішнього космічного випромінювання. Пройшовши крізь кордони геліосфери, потік частинок починає поступово сповільнюватися, поки не досягає точки, де його швидкість стає рівною нулю, формуючи так звану зону геліопаузой.

І це місце є тим місцем, де знаходиться зараз Voyager 1. У 2004 році космічний апарат Voyager 1 перетнув кордон геліосфери, після чого апаратура апарата почала фіксувати постійне падіння швидкості сонячного вітру. У червні 2010 року апаратура перестала реєструвати сонячний вітер, але це могло бути результатом того, що апарат потрапив у свого роду космічний вихор або іншу аномалію. Але, починаючи з того моменту, апаратура більше не зареєструвала жодного сонячного "подуву".

За попередніми розрахунками космічному апарату Voyager 1 належить провести ще чотири роки в районі повного сонячного "штилю", після чого він вийде у відкрите міжзоряний космічний простір, залишаючись першим штучним космічним апаратом, який забрався так далеко у відкритий космос.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 16:37 | Повідомлення # 23
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Створено перший у світі
об'ємний мікролазер.

Вчені з Словенії домоглися успіху в дослідженнях, які привели їх до створення першого в світі мікролазери, який випромінює світло рівномірно у всіх напрямках. Результати цих досліджень і структура нового лазера були опубліковані в останньому випуску видання Optics Express. А створений він був вченими з інституту Джозефа Штефана (Jo? Ef Stefan Institute) в Любляні, Словенія. Цей мініатюрний лазер є дуже маленьким, регульованим, дешевим і простим у виробництві. На основі безлічі таких лазером можна буде без проблем виготовити голографічні лазерні панелі, які будуть відображати високоякісне тривимірне зображення, видиме з будь-якого кута і без всяких додаткових хитрувань.

Лазер являє собою краплеподібну оптичну систему, яка випромінює світло у всіх напрямках завдяки використанню своєрідних відбивачів, що оточують кристал напівпровідникового лазера. Цими відбивачами є спіралеподібні молекули спеціального барвника, розміщені на нижній площині каплевидної структури, які за будовою схожі з молекулами рідких кристалів, які використовуються РК-моніторах. Молекули барвника не змішуються з полімерної рідиною, формує краплеподібну лінзу, це створює безліч заломлюючих граней, що відбивають світло назовні. Дослідники порівнюють структуру цього лазера з цибулиною, кожен шар якої виготовлений з прозорих матеріалів з різним коефіцієнтом заломлення.


Процес виготовлення таких лазерів надзвичайно простий за рахунок використання самозбирається технології, що використовує хімічні властивості застосовуваних матеріалів. Таким чином, виготовити матрицю з багатьох мільйонів таких мікролазерів можна всього за частки секунди.

Особливою характерною рисою нового мікролазери є його регулюємість. Це означає, що інтенсивністю його світіння і довжиною хвилі випромінюваного світла можна просто управляти, змінюючи температуру самого кристала лазера і прикладаючи до кристалу електричний струм різної напруги.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 16:42 | Повідомлення # 24
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Гри в м'яч 21-го століття: м'яч Sphero, керований за допомогою смартфона.

Коли справа доходить до ігор, немає нічого більш поширеного ніж гра у м'яч. Описи ігор з м'ячем були знайдені в давньоєгипетських записах, ігри з м'ячем були популярні у стародавніх греків і римлян, різноманітні ігри з м'ячем залишаються досить популярними і в наш час. І, цілком природно, що деякі інженери і дослідники намагаються пристосувати новітні сучасні технології до м'ячам, досить лише згадати такі пристрої, як sOccket і Speedsensor. І тепер до них приєднався Sphero - м'яч, рухом якого можна керувати за допомогою смартфона через інтерфейс бездротового зв'язку Bluetooth.

Дослідний зразок м'яча Sphero, був представлений розробниками, компанією Orbotix, у липні місяці цього року. М'яч Sphero, діаметром 75 мм приводиться в рух завдяки використанню індукційного пристрою, що подає енергію внутрішнім електронним ланцюгах пристрою. Після підключення до смартфону з операційною системою iOS або Android, рухом кулі можна керувати, нахиляючи телефон у напрямку необхідного руху м'яча. Це відкриває шлях новому поколінню різноманітних інтерактивних ігор.

Компанія Orbotix вже розробила досить багато ігор, в які можна грати з м'ячем Sphero, включаючи проходження різноманітних лабіринтів, і, природно аналог боротьби сумо, в якому супротивники повинні виштовхати одне одного за межі арени. Звичайно, набір ігор від Orbotrix ще не блищить особливою різноманітністю, тому компанія збирається залучити до нього увагу сторонніх розробників, випустивши відкритий API для управління цим пристроєм, завдяки чому кількість ігор з цим м'ячем не тільки збільшиться, але й покращиться їх якість.

Більш детальна інформація про цей пристрій буде відома після того, як компанія Orbotrix продемонструє м'яч Sphero на виставці CES 2011. А моя особиста думка - ця іграшка не варто великої уваги, віртуальний м'яч можна покатати або поштовхати за допомогою смартфона і на екрані комп'ютера, а в справжній м'яч треба грати наживо.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 16:45 | Повідомлення # 25
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
У Європі починається тестування системи автономних автопоїздів SaRTrE

Незабаром європейські автомобілісти не будуть дивуватися, бачачи те, що водій іншого автомобіля не приділяє уваги дорозі, а займається абсолютно сторонніми справами. Це стане можливим завдяки тому, що проект Європейського союзу під назвою Safe Road Trains for the Environment (SaRTrE), що передбачає пов'язувати всі автомобілі, що рухаються в одному напрямку, в автономні автопоїзда, з розряду ідеї переміщається в розряд реалізації.

Як вже розповідалося раніше на сторінках нашого сайту, реалізація проекту SaRTrE була розпочата ще в минулому році. Ключовим моментом проекту є основний транспортний засіб, найімовірніше спеціалізований автобус, керований професійним водієм. Водії інших автомобілів, що збираються приєднатися до автопоїзду, наздоганяють його і включають систему управління, яка пов'язується з системою автопоїзда і після підключення бере керування автомобілем повністю на себе. Після цього водій автомобіля може займатися будь-якими справами. При досягненні пункту призначення будь-який автомобіль може повернутися в режим ручного управління і вийти зі складу автопоїзда.

Після року, витраченого на розробку системи і комп'ютерного моделювання, система SaRTrE почне перші випробування в реальному світі, поки, щоправда, тільки з одним "веденим" автомобілем. Початок випробувань намічено на найближчий час, на кінець 2010 року. Подальша розробка та випробування системи SaRTrE продовжаться до 2012 року, довжина автопоїзда до цього часу досягне розрахункового значення в п'ять "відомих" автомобілів.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 16:51 | Повідомлення # 26
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
П'ять технологій, які, на думку IBM, стануть реальністю
в найближчі п'ять років.

З року в рік, ближче до кінця кожного року, фахівці компанії IBM публікують свої прогнози відносно п'яти технологій майбутнього, які зможуть стати реальністю за наступні п'ять років. Ці прогнози є не дозвільними домислами, а засновані на результатах власних досліджень компанії, тенденції розвитку сучасних технологій і результати ретельного аналізу. Частина технологій, що входять у цей прогноз, малоцікава звичайним людям, але деякі з них, такі як рухаються голограми, є досить дивними і захоплюючими. І, природно, трохи нижче ми розповімо вам про те, які саме технології відібрані фахівцями IBM в цьому році, як найбільш перспективні.

Датчики всюди. Ми всі маємо в своєму розпорядженні мобільні комп'ютери, смартфони та інші електронні пристрої, що мають у своєму складі масу всіляких датчиків. Збір та аналіз величезної кількості інформації від цих датчиків дозволить вченим або іншим службам зробити масу корисних речей, від складання високоточних кліматичних моделей до швидкого виявлення природних катаклізмів, таких як землетруси, виверження вулканів і повені.

Рухомі тривимірні голограми. Голографічне відео в даний момент часу знаходиться тільки на самому зародковому стані, не дивлячись на те, що роботи з його створення ведуться вже досить давно. На думку фахівців IBM, сучасний рівень розвитку технологій вже в самий найближчий час дозволить реалізувати повноцінне голографічне відео і мініатюрний голографічний проектор стане через п'ять років невід'ємною частиною будь-якого більш-менш пристойного мобільного телефону.

Нові технології одержання та зберігання електроенергії. Про розробку нових видів акумуляторних батарей і джерел енергії ми чуємо майже щодня. І це незабаром має принести значущі результати. Акумулятори, термін служби яких в десять разів більше кращих сучасних зразків, через п'ять років вони просто зобов'язані з'явитися. Можливість заряджати мобільний телефон, потерши його про рукав одягу або просто розгойдуючи його в повітрі? Цілком ймовірно.

Утилізація скидається тепла. Незважаючи на появу перших систем утилізації теплової енергії їх практичне використання поки що економічно не вигідно. Саме це стверджують представники компанії Google, аналізуючи енергетичні витрати і баланс своїх датацентрів. Але, на думку IBM, розробка нових термоелектричних перетворювачів у наступні п'ять років змінить існуючу ситуацію на абсолютно протилежну таким чином, що навіть тепло від гарячих процесорів і відеокарт буде повертатися назад в систему.

Персональна маршрутизація і навігація. Розвиток навігаційних систем теж не стоїть на місці. Якщо взяти до уваги систему всюдисущих датчиків та камер, Інтернет, з допомогою яких можна отримати інформацію про пробки, погодних умовах, що ведуться ремонтні роботи, системи персональної навігації зможуть вибрати для і за вас найоптимальніший маршрут руху з точки А в точку Б. А якщо це все ще й функціонує під управлінням єдиної транспортної інформаційної системи, що контролює рух в межах великого міста, то результати такого планування можуть стати ще більш оптимальними, виключивши абсолютно поява пробок і скоротивши до мінімуму час у русі, витрата палива і зберігши нерви водіїв.

satBuffonДата: П`ятниця, 17.12.2010, 23:45 | Повідомлення # 27
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Мобільні карти Google покажуть
3D-моделі міст

Компанія Google випустила нову версію мобільного додатка Google Maps для пристроїв на платформі Android, повідомляється в блозі компанії.

У Google Maps 5.0 з'явилися 3D-моделі міст, а також був вдосконалений режим роботи без підключення до мобільного інтернету. Додаток було повністю переведено на векторну графіку. Таким чином карта тепер буде являти собою єдиний фрагмент і не буде завантажуватися шматками.

Завдяки переходу на векторну графіку користувачі зможуть обертати карти, а також змінювати кут огляду. У подібному випадку на екранах мобільних пристроїв будуть відображатися тривимірні моделі будівель. Відзначається, що всього розробники Google створили тривимірні моделі понад 100 міст. Російські міста в цей список не ввійшли.

Нова версія карт Google буде автоматично зберігати в пам'яті програми карти тих місць, де користувач буває найчастіше. Завдяки цьому користувачі зможуть працювати з Google Maps без необхідності задіяти мобільний інтернет. Однак без підключення до Мережі карти не зможуть відображати інформацію про пробки, фотографії та іншу додаткову інформацію.

Оновлені карти Google можна встановити на всі смартфони з Android 1.6 і вище. Однак для повного доступу до всіх нових функцій необхідно використовувати смартфон з Android 2.2

satBuffonДата: Субота, 18.12.2010, 11:23 | Повідомлення # 28
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Гібридний вертоліт Eurocopter X3 скоро буде
"наступати на п'яти" вертольоту Sikorsky X2.

Представники компанії Eurocopter повідомили про свої нові досягнення, під час випробувального польоту гібридного вертольота Eurocopter X3 він зумів розвинути швидкість 333 км / год (180 вузлів), при цьому не задіявши на повну всю потужність двигунів. Вертоліт обладнаний двома турбінами, що приводять у рух роторну систему з п'ятьма лопатями і два горизонтальних пропелера, встановлені на кінцях коротких крил. Завдяки такій незвичній аеродинамічній схемі вертоліт має можливість здійснювати вертикальні зліт і посадку, зависати в повітрі, і розвивати чималу швидкість в горизонтальному напрямку.

Політ експериментального вертольота відбувся в південній частині Франції на аеродромі випробувального центру "DGA Flight Testing". Під час польоту вертоліт зумів піднятися на висоту 3800 метрів, виконати маневри з кутом розвороту 60 градусів і розвинути крейсерську швидкість 180 вузлів. При цьому для забезпечення безпеки поки що не до кінця випробуваної конструкції вертольота потужність двигунів була спеціально обмежена.

У березні 2011 року, після заключних доробок вертоліт Eurocopter X3 піде на другий цикл льотних випробувань. Метою розробників вертольота є досягнення планки швидкості горизонтального польоту 220 вузлів (407 км / год). Можна відзначити, що навіть такої швидкості далеко до позначки швидкості 250 вузлів (463 км / год), розвиненою вертольотом Sikorsky X2 у вересні цього року.

Але чи коректно порівнювати вертоліт Sikorsky X2, створений саме задля встановлення світового рекорду швидкості, з вертольотом Eurocopter X3? Адже Eurocopter X3 розробляється для того, що б його високі льотні характеристики можна було практично використовувати в самих різних ситуаціях, починаючи від операцій дальньої розвідки, порятунку, берегового та прикордонного патрулювання, і, так само, для транспортування пасажирів.

satBuffonДата: Неділя, 19.12.2010, 21:53 | Повідомлення # 29
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Вперше в історії готується внесення змін до періодичну систему елементів.

Старі підручники та довідники з хімії та фізики найближчим часом можна буде здавати в макулатуру, якщо буде прийнято рішення внести зміни в періодичну систему хімічних елементів, відому ще як таблиця Менделєєва. Звичайно, і в попередні роки таблиця зазнавала змін, але ці зміни були внесенням у систему нових елементів, відкритих ученими. Прийдешні зміни періодичної системи торкнуться значення атомної ваги деяких елементів, а такі кардинальні корективи будуть проводитися вперше в історії.

Зміни в періодичній системі торкнуться атомні ваги 10 хімічних елементів - водню, літію, бору, вуглецю, азоту, кисню, кремнію, сірки, хлору і талію. Після змін атомний вага цих елементів буде представлений не у вигляді одного єдиного значення, а у вигляді діапазону значень атомної ваги, який може мати той чи інший хімічний елемент. Наприклад, стандартний атомна вага сірки має значення 32.065, але в природі були виявлені стійкі ізотопи цієї речовини, атомна вага яких коливається в діапазоні від 32.059 і 32.076. Тому у зміненій періодичній системі атомний вагу і буде наданий не одним значенням, а буде вказаний вищенаведений діапазон. Елементи, що мають тільки один стійкий ізотоп, не мають відхилень значення атомної ваги. Приміром, фтор, алюміній, натрій і золото мають фіксоване значення атомної ваги, виміряного з точністю до шостого знака після коми.

"Понад півтора сторіч всі викладачі та вчені використовували стандартні значення атомної ваги елементів, які можна було отримати з таблиці періодичної системи, надрукованої на задній сторінці підручника хімії. Але останнім часом, отримавши в своє розпорядження найточніші наукові інструменти, вчені виявили що деякі з цих значень не настільки постійні, як вважалося раніше "- каже з цього приводу доктор Майкл Вісер (Dr Michael Wieser), професор з університету Калгарі, який так само є секретарем комісії Міжнародного союзу фундаментальної та прикладної хімії (International Union of Pure and Applied Chemistry, IUPAC ). До завдань цієї комісії, Commission on Isotopic Abundances and Atomic Weights, входить відстеження змін значень атомної ваги хімічних елементів і їх точне вимірювання.

"Хоча зміни в періодичній системі мають істотне значення в хімії, це може стати певною проблемою для педагогів і студентів, перед якими буде стояти завдання вибору необхідного значення з допустимого діапазону при проведенні хімічних і фізичних розрахунків" - висловлює свою думку доктор Фаб'єн Мейерс (Dr Fabienne Meyers), заступник директора IUPAC. - "Але ми сподіваємося, що ця проблема не стане великою перешкодою для молодих людей, яким цікава хімія і які обрали її як справи всього свого подальшого життя".

satBuffonДата: Неділя, 19.12.2010, 21:59 | Повідомлення # 30
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Google розробляє новий сервіс,
подібний Google Earth, тільки для людського тіла.

Компанія Google в даний час працює над розробкою нового сервісу, який буде представляти собою тривимірну карту людського тіла, подібно до того, як сервіс Google Earth є картою Землі. Цей новий сервіс, названий Body Browser, заснований на новій технології WebGL, підтримуваної в даний час вельми обмеженим набором браузерів. Використовуючи Body Browser, користувачі зможуть дослідити будову людського тіла, змінити масштаб зображення, прибрати шари шкіри і м'язів, що б побачити внутрішню будову людського тіла.

У фінальній версії програми буде мається рядок пошуку і навігаційна система, повністю копіює функціональність аналогічних складових Google Earth. На наданому нижче відеоролику можна побачити роботу сервісу Body Browser, що демонструє будову скелета людини, мускулатуру і інші органи в динаміці, тобто в обертанні тривимірного зображення в різних напрямках.

Безсумнівно, що цей сервіс стане у нагоді для шкільних вчителів, забезпечуючи велику наочність і високу деталізацію при проведенні уроків анатомії, але компанія Google сподівається, що новий сервіс стане корисним і для медиків, вчених, які проводять дослідження, пов'язані з тілом людини.

В даний час доступна тільки бета-версія цього сервісу, та й то тільки для користувачів, чий браузер підтримує технологію WebGL, що дозволяє відображати складні тривимірні об'єкти без використання технологій Flash або Java. В даний час технологія WebGL доступна в браузері Chrome 8, але вона за замовчуванням відключена. Для її включення досить набрати в адресному рядку "about: flags" і включити "WebGL" і "GPU Accelerated Compositing", після чого буде потрібно перезапустити браузер. Технологія WebGL буде включена за умовчанням в Chrome 9 і Firefox 4 beta, а в наступному році переважна більшість всіх браузерів будуть її підтримувати.

На жаль, на даний момент часу повністю відсутня інформація про остаточне запуску фінального варіанту сервісу Body Browser.

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024