FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 08:11

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


satBuffonДата: Неділя, 23.01.2011, 16:15 | Повідомлення # 31
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Гігантський дирижабль координуватиме
дії військ в Афганістані

Американські військові, що базуються в Афганістані, використовують безліч різних засобів і систем для спостереження за всією територією Афганістану. Приведення цих різноманітних даних до єдиного вигляду, їхнє зберігання та подальший аналіз для оперативної оцінки поточної ситуації на даний час є найбільш вузьким місцем цієї глобальної системи. Саме тому американці збираються витратити 211 мільйонів доларів на запуск величезного дирижабля, який стане єдиним координаційним центром і центром обробки інформації.

Програма "Blue Devil" має за мету виготовлення і запуск гігантського дирижабля, довжиною 107 метрів. Це у сім разів більше довжини рекламного дирижабля компанії Goodyear і робить новий дирижабль одним із найбільших, побудованих із часів Другої Світової війни. Передбачається, що дирижабль буде піднятий на висоту близько 7 кілометрів, недоступну для звичайних дирижаблів і з якої будуть доступні в межах прямої видимості всі куточки Афганістану.

Начинка дирижабля буде складатися із найдосконаліших технічних систем розвідки та спостереження. Більше дванадцяти різних систем, що використовують різні датчики, будуть змінювати один одного або переміщатися на іншу позицію, використовуючи внутрішню рейкову "залізницю". Основною спостерігаючою системою стане бортова система, що використовує десяток камер, здатних з великою роздільною здатністю оглянути смугу поверхні, шириною в чотири кілометри. Наступне покоління цієї ж системи, що згодом змінить існуючу систему, буде використовувати 96 камер на кожній стороні дирижабля.

ентром системи Blue Devil, її "головним мозком", стане бортовий суперкомп'ютер, що повністю використовує обчислювальну потужність 2 тисяч процесорних ядер. Тільки такому комп'ютеру буде під силу впоратися з обробкою та аналізом величезного потоку даних, одержуваних від зовнішніх джерел, таких як безпілотники, супутники та інші розвідувальні системи. Варто відзначити, що суперкомп'ютер дирижабля Blue Devil стане найпотужнішим суперкомп'ютером, що знаходиться в регіоні Афганістану.

Окрім дирижабля, у рамках програми Blue Devil, буде побудований наземний координаційний центр, через який службовці військових підрозділів будуть одержувати і використовувати оперативну інформацію. Відповідно до подальших планів, перший політ дирижабля Blue Devil повинен відбутися 15 жовтня цього року.

satBuffonДата: Неділя, 23.01.2011, 16:22 | Повідомлення # 32
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Допоможіть НАСА розшукати безвісти зниклий
наносупутник!

Космос - це величезний простір і НАСА втратили десь там крихітний наносупутник. Американське космічне агентство звертається до всіх радіоаматорам і власникам радіостанцій в надії допомоги втраченого наносупутники NanoSail-D, який нарешті вдалося відокремити від супутника-носія Fast Affordable Science and Technology Satellite (FASTSAT) через цілий місяць пізніше запланованого терміну.

Наносупутник NanoSail-D, як передбачалося, повинен був стати випробувальним стендом, на якому фахівці НАСА здійснювали випробування та перевірки нових космічних технологій. Мало того, що цей супутник був запущений не ракетою-носієм, а стартував, відокремившись від борту більшого автономного супутника, NanoSail-D повинен був розгорнути систему сонячних вітрил, що повинно було підтвердити і продемонструвати працездатність цієї технології.

C моменту виведення на орбіту НАСА ще жодного разу, включаючи і справжній момент часу, не отримали жодного сигналу від наносупутники NanoSail-D, як виявилося пізніше цей наносупутник взагалі не відокремився від материнського супутника FASTSAT. Але зовсім недавно НАСА оголосили про те, що відбулося спонтанне відділення супутника NanoSail-D від носія і він тепер робить вільний політ десь в космічному просторі. Якщо наносупутник NanoSail-D почне передачу даних на Землю, він буде робити це на частоті 437.270 МГц. Так що, якщо ви володієте аматорської радіостанцією і відчуваєте бажання шукати голку в копиці сіна, розміром з небо, то НАСА сподівається на вашу допомогу.

satBuffonДата: Неділя, 13.02.2011, 10:15 | Повідомлення # 33
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Отмена перехода на зимнее время в России


С осени 2011 в России будет отменен переход на "зимнее" время. Такое решение принял президент Дмитрий Медведев. Правительству РФ уже дано соответствующее поручение.

Обо всем этом глава государства рассказал на встрече с молодыми учеными и лауреатами премии президента РФ в области науки и инноваций за 2010 год.

Медведев подчеркнул, что необходимость каждый раз адаптироваться к новому времени связана и со стрессом, и с заболеваниями. Президент уверен, что отмена такого перехода будет полезной.

"Мы не будем переходить на зимнее время, мы один раз еще испытаем неприятность, потому что как раз переход на летнее время всегда – это уменьшение сна на один час, но после этого неприятности закончатся. В то же время у нас будет пролонгированный светлый день. Мне кажется, что это было бы интересно и для нашей страны, в общем и целом скорее полезно. Меня, во всяком случае, люди об этом неоднократно просили", - сказал Медведев.

Вопрос перевода часов Дмитрий Медведев впервые поднял в ноябре 2009 года в ходе выступления с посланием Федеральному собранию.

Таким образом, Россия теперь уйдет на два часа вперед от поясного времени. В нашей стране летнее время впервые было введено декретом Временного правительства от 1 июля 1917 года. Но это нововведение действовало не больше полугода.

В 1930 году было введено декретное время, стрелки часов были переведены на 1 час вперёд относительно поясного времени. А с 1 апреля 1981 года Постановлением Совета министров СССР был введён переход на летнее время. "Летнее" время на час опережало декретное, а значит, на два часа – поясное.

В настоящее время в 82 странах так или иначе используют летнее время. Полностью (т.е. во всех регионах страны) - во всех странах Европы, в том числе на всей территории России, а также в Египте, Марокко, Турции, Иране, Армении, Азербайджане, странах Ближнего Востока, частично (т.е. не во всех регионах) – в США, Канаде, Мексике. В южном полушарии летнее время действует в Австралии (в ряде штатов), Новой Зеландии, Парагвае, Уругвае, Бразилии (в ряде штатов), Чили, Намибии. Отказались от введения летнего времени Япония, Китай, Индия, Сингапур, а также республики бывшего СССР: Узбекистан, Таджикистан, Туркменистан, Грузия, Казахстан, Киргизия (Туркменистан, Грузия, Киргизия и Казахстан сохранили "декретное время"). Всего стран, не использующих летнее время – 159.

satBuffonДата: Четвер, 17.02.2011, 23:31 | Повідомлення # 34
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Компания Canon представила весеннюю
коллекцию 2011

15 февраля в Киеве состоялась презентация новой линейки продуктов компании Canon, которые были анонсированы ранее 5 января и 7 февраля 2011 года.

Весеннюю коллекцию представили специалист по маркетингу представительства компании Canon в Украине, Молдове, Беларуси и Калининграде Людмила Воронова и менеджер канала дистрибуции Артур Погорелов.

Нужно заметить, что самое большое обновление в начале 2011 года произошло в линейке фотоаппаратов и видеокамер, акцент презентации был сделан на развитии сегмента видеокамер с высоким разрешением (HD) серии LEGRIA, воплощающие в себе высококачественные линзы, оптическую систему стабилизации и технологии обработки изображения, которые применяются в современной киноиндустрии.

«Камкордеры пользуются огромным спросом среди нынешнего потребителя. Хит продаж нашей компании – камера EOS 5D Mark II. Это модель, которую хотят все, и на нее очень большой дефицит на сегодняшний момент, к сожалению, - говорит Людмила Воронова. - Рост спроса на DSLR камеры растет постоянно и очень стремительно, настолько стремительно, что на сегодняшний момент все агентства, которые ориентированы на исследование рынка, затрудняются оценить рынок этого года, потому что оценка может быть как 45 тысяч камер, так и 95 тысяч (по разным данным), в то время, как в прошлом году он составлял всего 28 тысяч. Лично я ожидаю цифру в переделах 45 000».



Компания Canon расширила свою линейку профессиональных видеокамер записью в файлы, выпустив XA10 – ультракомпактную модель, в которой сочетаются высокое качество изображения, исключительная мобильность и профессиональный уровень управления съёмкой.

Серия LEGRIA представляет сразу 9 камкордеров, среди которых модели бюджетного класса LEGRIA FS 46 и FS 405, цветовая серия LEGRIA HF 28, HF 26 и HF 206, камеры нового класса LEGRIA HF G10, а также LEGRIA HF M41, HF M46 и HF M406.


LEGRIA FS46 и LEGRIA FS405 обладают усовершенствованной функцией Video Snapshot («Видеовставка»), которая теперь позволяет записывать двух-, четырёх- и восьмисекундные фрагменты. Это быстрый и лёгкий способ запечатлеть событие в виде серии фрагментов. Помимо обеспечения высокого качества изображений, новые модели LEGRIA FS46 и LEGRIA FS405 являются самыми компактными и лёгкими видеокамерами когда-либо созданными Canon. Каждая из них весит всего 220 г и помещается в кармане.

Для большего удобства LEGRIA FS46 оснащена встроенной флеш-памятью 8 ГБ, позволяющей записывать свыше пяти часов видео без карты. Также среди особенностей:
41-кратный усовершенствованный зум и динамический электронный стабилизатор изображения;
Режим Dual Shot («Двойная съёмка»);
Широкоформатный ЖК-дисплей 6,7 см;
Интеллектуальная литий-ионная аккумуляторная батарея;
Функция предварительной записи;
Программное обеспечение PIXELA в комплекте.

Серия LEGRIA HF M стандарта AVCHD с сенсорным экраном предназначена для тех, кто увлекается видеосъёмкой и хочет повысить свой уровень мастерства, камкордер имеет такие особенности:
Матрица Canon HD CMOS Pro;
HD-видеообъектив с 10-кратным зумом, ирисовая диафрагма;
Оптическая стабилизация изображения;
Высокое качество звука;
Кинематографические фильтры;
Функция Touch Decoration;
Сенсорный экран 7,5 см;
Режим Smart Auto, технология распознавания лиц, система мгновенной автофокусировки.

LEGRIA HF G10 – первая модель в новой серии LEGRIA HF G. В ней используется система компонентов HD-видеокамер Canon и многие из технологий, применяемых в профессиональной линейке Canon. Эта видеокамера предлагает опытным пользователям богатый спектр возможностей. Широкоугольный HD-видеообъектив с мощной системой стабилизации изображения и 8-лепестковой ирисовой диафрагмой, а также передовые функции, такие как кинематографические фильтры, позволяют создавать видеофильмы профессионального уровня. Качество записи звука существенно повысилось за счёт улучшенного встроенного микрофона и возможностей подключения внешних аудиоаксессуаров.

Приглашенный гость пресс-конференции оператор Алексей Лебедев рассказал о своей работе с DSLR камерами Canon, об их удобстве и преимуществах, которые ощутимы на практике. Он также продемонстрировал присутствующим ролик, снятый на одно из этих устройств.

Среди обновлений это года особое место занимают компактные фотоаппараты, в общей сумме Canon разработал и выпустил линейку из 34 фотоаппаратов, начиная от бюджетных моделей и заканчивая имиджевыми. Новые камеры семейства IXUS и Power Shot оснащены системой HS, которая позволяет получать снимки великолепного качества в условиях низкой освещенности без потери качества. «Система HS отражает нашу философию инновационного развития. Благодаря сочетанию высокоэффективного процессора обработки изображений Digic 4 с высокочувствительной матрицей CMOS вы можете получать фотографии плакатного формата даже в условиях слабого освещения без использования штатива».

Среди аксессуаров, представленных компанией Canon в этом году, компактные вспышки для DSLR камер семейства EOS Speedlite 320EX и Speedlite 270EXII, отличающиеся беспроводным управлением и бесперебойной работой, а также новые линзы EF-S 18-55mm и 18-66mm.

Помимо камер и аксессуаров представители Canon презентовали и офисную технику, а именно новую линейку струйных принтеров PIXMA для дома и малых офисов, среди которых модели MX360 MX 410,420 и IX6540. Все принтеры поддерживаю функцию двухсторонней печати, сканирования и факса.

«Благодаря увеличению скорости работы и оптимизации программного обеспечения размеры бюджетных принтеров PIXMA примерно на 30% меньше в сравнении с предшествующими моделями, при этом стоит отметить стильный дизайн устройства и минимальные требования к пространству на рабочем столе» - подчеркнул Артур Погорелов.

На пресс-конференции также присутствовали глава представительства компании в Украине, Молдове, Беларуси и Калининграде Анну Пелтола и специалисты по продуктовым группам фото-видео и офисной технике Примош Кович и Ференц Торок, которые ответили на вопросы журналистов по окончании презентации.

satBuffonДата: Четвер, 17.02.2011, 23:35 | Повідомлення # 35
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Построена передвижная станция сбора новостей
для телекомпании Беларуси

Компания Broadcast Networks, специалист по системным интеграциям, недавно завершила проектирование и строительство транспортного средства для спутникового сбора новостей (DSNG) для беларусской телекомпании (Белтелерадиокомпания).

Транспортное средство оснащено четырмя камерами HD. В комплект оборудования входят камеры Sony HDC-1550 HD и PDW-F800 XDCAM HD; Sony MFS-2000, видеороутер Evertz EQT 32x32 и цифровая аудиоконсоль Yamaha DM1000. Передвижная станция также оснащена генераторм 24KVA и краном, и может работать совершенно автономно.

Работая в тесном сотрудничестве с Sony Professional Services, Broadcast Networks завершил этот сложный проект всего за 24 дня.

«Команда Broadcast Networks имеет значительный опыт создания высокопроизводительных грузовиков DSNG», - говорит Дмитрий Шило, технический директор Белтелерадиокомпании. "Они четко понимают наши эксплуатационные требования и передали нам транспортное средство, которое не только предоставляет прекрасные условия производства и удобное место для работы, но которые также может справиться с самым суровым климатом любой местности. Наш график был напряженным, но команда Broadcast Networks достойно встретила этот вызов и завершила проект в течение 24 дней, без ущерба для производства. Это большое достижение и мы довольны результатами. "

«Белтелерадиокомпания» высказала некоторые пожелания, как в плане дизайна системы, так и в плане тайминга проекта», - говорит Том Хэй, управляющий директор Broadcast Networks. – «Наши заказчики полагаются на наши технические знания и инновационные дизайнерские решения для удовлетворения своих потребностей, и наша сильная сторона - то, что мы умеем уложиться в срок. Этот транспорт для спутникового сбора новостей был одним из семнадцати автомобилей, которые мы успешно завершили в 2010 году».

RATVODДата: Понеділок, 28.02.2011, 18:33 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Технополіс Гусєв» виготовить перший

вітчизняний чіп для телебачення

Сьогодні, 28 лютого 2011 року, відбудеться підписання угоди про розробку і виробництві першого російського чіпа для телебачення в Калінінградській області, на базі якого створюється приставка для цифрового ефірного мовлення. Угода буде підписана в рамках I міжнародної бізнес-конференції з виробництва мікро-і наноелектроніки, що проходить сьогодні на підприємстві «Технополіс Гусєв».

Як повідомляє служба по зв'язках з громадськістю компанії «Дженерал Сателайт», підписання низки угод між компаніями Fujitsu, ЗАТ НТЦ «Модуль» і «Корпорацією Дженерал Сателайт» про організацію виробництва в Калінінградській області елементної бази для цифрового телебачення стане першим кроком у здійсненні обраної стратегії по переносу проектів контрактного виробництва в області мікроелектроніки з Південно-Східної Азії до Росії.

Вже в цьому році планується запуск «найсучаснішого в Росії підприємства по корпусування чіпів 45 нм». Також одночасно почнеться формування науково-освітнього та дослідницького центрів на базі чинного і майбутніх високотехнологічних підприємств у Гусєва.

З 2008 року в Гусєва діє найбільший у Росії кластер радіоелектронної промисловості - Територія науково-технічного розвитку «Технополіс Гусєв». Комплексний проект спрямований на формування в Росії нового полюса інноваційного розвитку. Сьогодні в Гусєва сформований великий сучасний виробничий центр в сфері радіоелектроніки, діє найбільший у Європі завод з виготовлення цифрових телевізійних приставок. Розробка апаратної частини, ПЗ повністю виробляється провідними російськими фахівцями.

Калінінградський інформаційно-аналітичний портал.


satBuffonДата: П`ятниця, 08.04.2011, 21:49 | Повідомлення # 37
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
ICANN: вільні IPv4-адреси закінчилися

Інтернет-корпорація ICANN сьогодні повідомила про тему, яка активно обговорювалася ще 2-3 роки тому, а в останні тижні її обговорення досягло апогею. Йдеться про завершення вільних інтернет-адрес в адресному просторі Ipv4. Сьогодні ICANN і управління IANA повідомили про те, що останні доступні блоки IP-адреси з центрального сховища були делеговані регіональним інтернет-регистратурам.

Паралельно з ICANN оголошення про завершення вільного простору IP-адреси опублікували і регіональні інтернет-реєстратори. У заяві ICANN і NRO (Number Resources Organization) говориться, що два останніх блоку вільних IP-адреси були передані азіатсько-тихоокеанським реєстратору APNIC, після чого набула чинності правило, за яким інші реєстратори повинні отримати по одному блоку IP-адреси, в кожному з яких нарахувати за 33 млн індивідуальних адрес.

"Тепер регіональні IP-реєстратори більше не зможуть запитувати нові доменні імена для розширення свого мережевого простору. Єдиним можливим виходом тепер є впровадження нової версії протоколу Ipv6. Раніше ми говорили, що Ipv6 - це опція, тепер ми говоримо, що це вимога", - говорить Рауль Экеберрия, глава NRO.

За словами експертів, п'ять регіональних інтернет-реєстратур по-, як і раніше мають десятки мільйонів IP-адреси в запасі, але рано чи пізно і вони зникнуть. В тому випадку, якщо всі резерви у регіональних реєстратур вичерпаються, то сучасна архітектура інтернету, яка виходить з того, що для з'єднання двох будь-яких вузлів в інтернеті необхідні два IP-адреси, більше не зможе розширюватися.

Зазначимо, що кожен регіональний інтернет-українский (RIR) має свої політики управління IP-простором, а раз так, то багато з них залишать певну кількість адрес для себе, точніше для роботи трансляторів Ipv4-Ipv6, необхідних для переходу до нової архітектури. Крім того, інтернет-реєстратори для поповнення своїх резервів IP-адреси можуть зобов'язати деяких користувачів, які раніше отримали великі блоки IP повернути їх, так як далеко не всі адреси використовуються. Приміром компанії Apple, Hp та інші ще на зорі інтернету зареєстрували на себе блоки з мільйонів IP-адреси, але так ніколи їх не використали.

Що стосується останніх блоків IP-адреси, то при темпах нинішнього делегування, вони в більшості випадків підуть за місяць– півтора. Очевидно, що найшвидше роздасть свої адреси азіатсько-тихоокеанський українский APNIC, потім піде Північна Америка і Європа, після цього південна й латинська Америка, ну і в найбільш виграшній ситуації виявиться Африка, так як тут заявленого резерву вистачить на рік, а може і більше.

Згідно з опублікованими даними, останні IP-блоки /8 були делеговані в наступному порядку: блок 102 відданий Afrinic (африканський українский), 103 APNIC (Азія), 103 ARIN (Північна Америка), 179 LACNIC (Південна Америка) і 185 RIPE NCC (Європа, Росія і країни СНД).

Сьогодні ж регіональні інтернет-реєстратори зробили колективну заяву про те, що вони зі свого боку підсилять тиск на користувачів з тим, щоб останні прискорювали впровадження Ipv6, активніше використовували системи трансляції IP-адреси ipv6 і застосовували рішення для оптимізації адресного простору інтернету.

Джерело:

satBuffonДата: Вівторок, 03.05.2011, 13:33 | Повідомлення # 38
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Тривимірна карта Всесвіту виявилася корисна для вивчення темної енергії

Міжнародна група астрономів представила тривимірну карту розподілу баріонів матерії у всесвіті, яка допоможе у вивченні темної енергії. Стаття вчених з'явиться в журналі Journal of Cosmology and Astroparticle Physics, а її короткий виклад наводиться на сайті Національної лабораторії Лоренса в Берклі.

Карта була складена в рамках програми BOSS (Baryon Oscillation Spectroscopic Survey - Спектроскопічне вивчення баріонним коливань). У рамках цієї програми дослідники вивчають розподіл баріонів матерії в космосі, яке, на досить великих масштабах, було сформовано коливаннями в плазмі молодому Всесвіті.

Ці коливання нагадували звукові хвилі, тому отримали назву баріонним акустичних коливань. На характеристики цих коливань і виникли в результаті їх неоднорідностей в розподілі матерії безпосереднє впливу надавали темна енергія і темна матерія - загадкові субстанції, які разом складають більше 96 відсотків енергії-маси Всесвіту.

До недавнього часу при вивченні розподілу вчені вивчали тільки видимі об'єкти. Тепер, однак, використовуючи дані про випромінювання більш ніж 14 тисяч квазарів (активних галактичних ядер, джерелами випромінювання в яких служить газ, що поглинається надмасивної чорною дірою), дослідники змогли додати до своїх даних розподіл газу.

За словами вчених, зібраних ними даних поки що не достатньо для того, щоб отримати серйозні обмеження на параметри темної матерії або темної енергії. Разом з тим, вони підкреслюють, що метою проекту було показати, що вивчення баріонним коливань може в теорії дати інформацію про темну енергію, і ця мета була досягнута.

Джерело:

satBuffonДата: Вівторок, 16.08.2011, 17:12 | Повідомлення # 39
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Створена «губка» для вбирання парникових газів




В якості базових елементів для створення губчастої субстанції фахівці з Університету Леха застосували діамінобензидин і гексахлорофосфазин - відносно недорогі хімікати. Вартість є однією з переваг розробки, оскільки схожі спроби інших вчених засновані на дорогих і складені «цеглинках», одержуваних в лабораторних умовах.

Ще одна перевага абсорбенту - працездатність при високих температурах (до 400 ˚ С), чим не можуть похвалитися конкуруючі матеріали. Стійкість до перегріву не менш важлива, оскільки «губку» збираються застосовувати на теплових електростанціях, пояснює керівник проекту Кай Ландскроні.

Матеріал можна поміщати на стінки димової труби, з якої виходять продукти згоряння вугілля або природного газу. Він зможе ввібрати до 90% діоксиду вуглецю і значну частину метану, не затримуючи нешкідливий азот, на який припадає близько 70% всіх викидів. Надалі при зміні температури і тиску парникові гази «покинуть» абсорбент, і їх можна буде використовувати в корисних цілях або просто помістити в підземне сховище, щоб уникнути попадання в атмосферу.

Скептики висловлюють сумнів у тому, що в промислових масштабах новоявлений матеріал буде діяти так само добре, як у лабораторії. Перевірити, наскільки вони мають рацію, поки не виходить - намічені на цей рік випробування затримуються через недофінансування, хоча американське Міненерго пообіцяло оплатити половину витрат.

Результати роботи пана Ландскрона і його колег опубліковані в журналі Nature Communications.

Джерело:
satBuffonДата: Вівторок, 16.08.2011, 17:15 | Повідомлення # 40
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
"Кам'яні" оптичні диски M-Disc здатні зберігати дані тисячу років




Незважаючи на широкий наступ, що ведеться в області пристроїв зберігання даних з боку Flash-пам'яті та інших нових технологій, старі, звичні всім, оптичні диски, схоже, не збираються здавати свої позиції. Нещодавно дослідники компанії General Electrics домоглися успіху у здійсненні запису 500 Гб даних на оптичний голографічний диск, компанія Panasonic також працює у цьому напрямку, а тепер і компанія LG оголосила про розробку нового оптичного носія для довгострокового зберігання даних, інформаційний шар якого виготовлений із матеріалу, який за складом близький до каменя природного походження.
Компанія LG, разом із компанією Millenniata незабаром збираються почати масове виробництво нових "кам'яних" носіїв інформації. Кожен із цих дисків, або як їх називають M-Disc, можна занурити у рідкий азот, а потім у киплячу воду абсолютно без ризику втратити записані на ньому дані. Звичайно, ще рано стверджувати що-небудь настільки категорично, але розробники цієї технології вважають, що диски M-Disc майже неможливо пошкодити, на відміну від звичайних недорогих DVD-дисків, які повністю виходять із ладу через кілька років через псування органічних речовин, які присутні в їхній конструкції. Фахівці компанії Millenniata вважають, що згідно з розрахунками, диски M-Disc будуть практично вічними, принаймні, дані з них можна буде зчитати через 1000 років, за умови правильного їхнього зберігання у відповідних умовах навколишнього середовища.

У звичайних дешевих CD і DVD-дисках для зберігання даних використовується шар напівпрозорої речовини, що під впливом світла лазера перетворюється у повністю непрозорий стан, формуючи біти, з яких і складається записана на диск інформація. Але згодом ця речовина розкладається, межі бітів стають розмитими і диск перестає читатися. У технології M-Disc лазер буде використовуватися для того, що б фізично зробити отвір в інформаційному шарі, виготовленому з довговічного матеріалу. Таким чином, у нових дисках просто немає чому псуватися із часом.



Диски M-Disc можуть читатися будь-яким звичайним DVD-приводом, але для його запису, звичайно, буде необхідний спеціальний привід. Швидкість запису дисків M-Disc невелика і становить близько 5 мегабайт за секунду. Незважаючи на таку невисоку швидкість запису та відносно малий на сьогоднішній день обсяг даних, 4,7 гігабайта, технологія M-Disc всерівно виглядає досить цікаво з урахуванням її можливості зберігати дані практично безстроково.

Звичайно, як і всі нові технології оптичного зберігання даних, технологія M-Disc розроблена не з розрахунку на широкий масовий вжиток. Її основною областю застосування стане довгострокове архівування даних. Масовий випуск дисків M-Disc і пристроїв для їхнього запису почнеться у жовтні цього року, а вартість одного такого диску буде складати близько трьох доларів.

Джерело:
satBuffonДата: Неділя, 06.11.2011, 17:27 | Повідомлення # 41
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
DeLorean DMC-12 EV: легендарний автомобіль з трилогії «Назад в майбутнє» перетвориться в 2013 році

Американська компанія DeLorean Motor Company of Texas об'єдналася з Epic EV і Flux Power у проекті зі створення нового електромобіля DeLorean DMC-12 EV, який фактично є копією оригінального транспортного засобу з кінотрилогії «Назад в майбутнє». Це не перша ініціатива з перетворення одного з елементів даного кінофільму в реальний продукт. Наприклад, Nike випустила не менш легендарні кросівки, 2011 Nike Mag .




Що стосується DeLorean DMC-12, то саме на базі цієї моделі була побудована машина часу в кінотрилогії. Реальний аналог автомобіля теж існує, але його сучасний варіант, створюваний спільно з Epic EV і Flux Power, отримає ряд унікальних особливостей. Машини часу там, звичайно ж, не буде, але певною мірою він трохи наблизиться до модернізованої у фільмі «Назад у майбутнє 2» моделі. Замість бензину він використовує електрику.




Електродвигун автомобіля з харчуванням 400 вольт забезпечується енергією за допомогою масиву з батарей загальною потужністю 32 кВт / год і вагою в 340 кг. До 100 км / год електричний DeLorean DMC-12 EV розганяється за 4,9 секунди (бензиновий оригінал - за 10 секунд), а його максимальна швидкість складає 200 км /год.

У міських умовах на одному заряді машина здатна проїхати до 160 км. В цілому ж заявлений ресурс акумуляторного масиву становить 7 років роботи або ж 160 тис. км пробігу. Початок масового виробництва потужного електромобіля DeLorean DMC-12 EV намічено на 2013 рік. Його орієнтовна вартість перебуває в межах від $ 90 тис. до $ 100 тис. (від 720 тис. до 800 тис. грн).

Джерело:
RATVODДата: Середа, 15.06.2016, 20:38 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
BBC робить ставку на віртуальну реальність



Громадський мовник Великобританії - корпорація BBC - хвалиться успіхами, досягнутими в ході своїх перших кроків на шляху в світ віртуальної реальності (VR).

В BBC представили широкій публіці перші зразки контенту, знятого в «істинному режимі віртуальної реальності», що представляють собою крок вперед в експериментах з даною технологією, що проводяться британським громадським мовником.

Корпорація розмістила кілька зразків, які є результатами експериментів компанії з технологіями віртуальної реальності, на свою платформу BBC Taster, використовувану для обкатки експериментальних проектів, напередодні їх офіційної прем'єри на фестивалі документальних фільмів у Шеффілді. При цьому в найближчому майбутньому кількість даних проектів має розширитися.

У повідомленні на блозі компанії, що описує в деталях її роботу в даній сфері, інспектор Відділу досліджень і розробок при BBC (BBC R & D) Енді Конрой зазначив, що поняття «справжня віртуальна реальність» відноситься до світу віртуальної реальності, для якого характерна інтерактивність і здатність « в певній мірі реагувати на ваші дії »- зокрема, відстежувати напрям вашого погляду або руху рук.

«У цьому полягає відмінність нових проектів від ряду продуктів з оглядом в 360 градусів, які компанія BBC публікувала раніше, при цьому кожен з нових проектів повинен вирішувати завдання, необхідні для забезпечення отримання неоціненних знань для організацій сьогодні і в майбутньому», - зазначив Конрой.

В даний час на платформі BBC Taster доступний проект «Ми чекаємо» ( «We Wait»), спільний продукт BBC R & D і Aardman Studios, в якому реальні історії біженців використовуються в якості основи для створення анімованого віртуального контенту. Даний проект створювався для користувачів гарнітури віртуальної реальності Oculus Rift VR.

Також на платформі доступний проект для Oculus «Висхідний Великдень: Голос бунтаря» (Easter Rising: Voice of a Rebel). В BBC R & D над цим проектом працювали спільно з BBC Learning, Crossover Labs і компанією VRTOV, що спеціалізується на VR-контенті, маючи на меті створення «нової форми історичної документалістики», яка використовує віртуальну реальність для того, щоб представляти історичні події «очима» їх учасників .

Найближчим часом будуть доступні ще два проекти, створених в режимі «істинної віртуальної реальності». Перший з них - «Додому - космічна прогулянка в режимі віртуальної реальності» (Home - A VR Spacewalk) - результат співпраці між BBC Science, BBC Learning, BBC Digital Storytelling і Rewind - створювався для гарнітури віртуальної реальності HTC Vive VR. Другий - «Обертаючийся ліс» (The Turning Forest) являє собою казку, створену за участю компанії VRTOV, у виробництві яких застосовувалися технології BBC R & D для створення «неймовірно реалістичного тривимірного звуку».

В даний час на платформі BBC Taster доступні також два проекти BBC, зняті в режимі огляду 360 градусів. Перший з них - «Рим: Невидиме місто в режимі віртуальної реальності» (Rome's Invisible City VR) запрошує користувача здійснити подорож в Римський Пантеон. Другий - «Урочистий винос прапора» (Trooping the Colour) пропонує глядачеві поглянути «очима королеви» в режимі огляду 360 градусів на все, що британський монарх побачить під час святкування свого 90-річчя. Обидва проекти призначені для перегляду в браузерах або через VR-гарнітури для смартфонів - такі, як Google Cardboard.

- 15 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 16.06.2016, 15:24 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
MEGOGO здійснить революцію в рекламі

за допомогою
нейронних мереж




Онлайн-кінотеатр MEGOGO тестує нові технології, які посприяють прориву на рекламному ринку. Перші випробування пройдуть вже восени поточного року.

Комп'ютерний зір і нейронні мережі сьогодні набирають популярності у всьому світі. Команда відеосервісу MEGOGO вирішила бути в авангарді нових технологій і приступила до тестування даних технологій в рамках власної послуги.

У прес-релізі компанії, надісланому до редакції Mediasat, уточнюється, що мова йде про технології розпізнавання образів в потоковому відео, яка відкриє нові можливості медійної реклами. У MEGOGO сподіваються, що використання інновацій в рекламі допоможе знизити навантаження на передплатників відеосервісу від перегляду реклами, а також безпосередньо збільшить її ефективність. Як відзначили в компанії, ефективність буде досягнута за рахунок зв'язку з e-commerce платформами, а також завдяки більш глибокому таргетуванню, врізйі і таргетуванню реклами в відео- і телепотоці, расшіреному контенту на «других екранах» і безпосередньо в плеєрах на основних екранах.

В інформаційному повідомленні також зазначається, що команда MEGOGO вже провела ряд успішних тестів, які полягали в «прогоні» бібліотеки відеоконтенту через спеціальні алгоритми, що використовують навчальну штучну нейронну мережу. В результаті тестування були отримані сотні тисяч тегів, які з вкрай високим ступенем ймовірності визначають предмети, сцени, профілі людей і їх дії в відеоряді.

Якщо говорити простою мовою, то вже зараз алгоритм штучного інтелекту дозволяє визначити марку і клас автомобіля, який з'являється в будь-якій сцені фільму. У цей момент справа залишається за малим - залишається просто в потрібний момент показати глядачеві конкретну рекламу.

- 16 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: П`ятниця, 05.08.2016, 22:27 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Захопити радіохвилі:

створена нова технологія бездротової зарядки




Radient стала першою компанією, що отримала патент на технологію по використанню
«відпрацьованих» радіохвиль для бездротової зарядки електронних пристроїв.


Компанія Radient Micro-Tech оголосила про отримання двох ключових патентів на революційну технологію, яка дозволяє захоплювати радіохвилі, перетворювати їх в електричну енергію і використовувати для зарядки стільникових телефонів і інших гаджетів. Radient стала першою компанією, що запатентувала концепцію перетворення поверхні мобільного телефону в антену для збору енергії, яка вбирає в себе для подальшого використання власну відпрацьовану енергію випромінювання радіохвиль, давши користувачам зручну і екологічно чисту бездротову зарядку.

Мобільним пристроям потрібна величезна кількість енергії для того, щоб посилати сигнали на вежі стільникового зв'язку, однак лише дуже незначна частина цієї енергії досягає необхідних цілей, а приблизно 90% її розсіюється в повітрі. У компанії Radient пропонують збирати дану енергію і використовувати для підзарядки батарей мобільних телефонів. Дана технологія знижує енергоспоживання і збільшує життя батареї приблизно на 30%. Це не тільки приносить користь власникам пристроїв, але також знижує вартість і розміри батарей, що приносить чималу економію виробникам електроніки. Крім усього іншого, патентована технологія Radient дозволяє створити бездротової зарядний пристрій, що дає користувачам можливість заряджати свої пристрої на ходу, не будучи прив'язаними до конкретної точки, даючи величезні конкурентні можливості виробникам, які захочуть її впровадити.

Бездротовий зарядний пристрій - це те, що роками чекали користувачі мобільних пристроїв, - вважають в агентстві IHS. Розряджена батарея, неправильна або забута зарядка, обірвані дроти - все це регулярно створює проблеми користувачам мобільних пристроїв. Збільшення терміну життя батареї і можливість бездротової її підзарядки - це безперечно крок в майбутнє, проте перетворення цієї ідеї в реальність зайняло довгі роки.

«Більшість з існуючих сьогодні варіантів просто переносять енергію з однієї точки в іншу - від зарядки до пристрою - використовуючи принцип, запропонований Ніколою Тесла в 1890 році. Radient стала першою компанією, яка зуміла вийти за рамки цієї застарілої моделі 19 століття, - каже співзасновник і технічний директор Radient Марк Чен. - Крім того, неякісно розроблені зовнішні доповнення до стільникових телефонів і рішення щодо їх застосування можуть послабити або заблокувати передачу сигналу телефону, породивши ситуацію, коли можливо непроходження терміновий дзвінок. Компанія Radient розробила технологію, що дозволяє вирішувати подібні проблеми ».

Компанія Radient планує видавати ліцензії на використання своєї розумної, екологічно чистої бездротової технології зарядки виробникам бездротових пристроїв, бездротових зарядок, а також постачальникам напівпровідників, які отримають можливість економії коштів (0,5-1,0 долара на одну батарею) і додаткові конкурентні переваги. Для великих компаній, що виробляють мобільні телефони, що продають по 50-300 мільйонів таких виробів в рік, технологія, запропонована компанією Radient, виливається у величезну економію коштів, а малим компаніям технологія створення «більш інтелектуальних, екологічних бездротових зарядних пристроїв» може допомогти отримати 100-600 доларів на кожному додатково проданому пристрої. А компанії, які вже випускають бездротові зарядки, взявши на озброєння технологію від Radient, зможуть зробити значний крок у конкурентній боротьбі, запропонувавши користувачам можливість безкоштовної бездротової зарядки.

Radient Micro-Tech пропонує інтелектуальні технології бездротової зарядки. Це - перша компанія, яка запатентувала концепцію перетворення поверхні стільникового телефону в антену, що збирає енергію, яка вбирає для повторного використання власну випромінювану енергію, скорочуючи споживання електроенергії і збільшуючи термін життя батареї. Дана технологія також дає можливість створювати бездротові зарядні пристрої, що дозволяють виробникам пристроїв отримати додаткові можливості для конкуренції.

- 5 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 18.08.2016, 08:02 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нанокристал розігнав бездротовий інтернет

до двох гігабіт на секунду




Вчені розробили новий матеріал, який зможе не тільки забезпечити більш ефективне освітлення, але також дасть можливість надання послуг бездротового підключення до мережі інтернет зі швидкістю передачі даних до двох гігабіт на секунду.

Епоха постійно зростаючих швидкостей інтернет-підключення може незабаром записати нові дані в список своїх рекордів. Після винаходу Li-Fi, вчені створили ще один метод передачі даних, що забезпечує швидкість передачі даних до 2 Гбіт / сек при використанні світлодіодів.

Такі технології зв'язку, як Bluetooth і Wi-Fi, використовують для роботи діапазон невидимих ​​радіохвиль, проте передача даних в діапазоні видимих ​​світлових хвиль може бути більш ефективною і безпечною. Дослідники з Науково-технологічного університету імені короля Абдалли (KAUST) створили нанокристал, який дозволяє передавати дані за допомогою випромінюваних світлодіодом хвиль видимого спектру на швидкості до 2 Гбіт / сек, одночасно забезпечуючи непогане освітлення кімнати. Дані дослідження опубліковані в журналі ACS Photonics.

Лише мала частина спектра електромагнітних хвиль є видимою для людського ока, і використання даних світлових хвиль може допомогти створити бездротову систему більш швидкої і ефективної передачі даних. З огляду на величезну кількість бездротових пристроїв, що борються за право передавати сигнали, окремі частоти можуть бути зашумленими перешкодами, а також створювати перешкоди для роботи чутливого обладнання, що використовується для навігації або в лікувальних установах. Застосування системи зв'язку в діапазоні видимих ​​світлових променів (VLC) допоможе уникнути даних перешкод.

В даний час основою VLC-пристроїв є світлодіоди, в яких використаний фосфор, що перетворює частину синього світіння, що випромінюється діодами, в зелене і червоне. Поєднання червоного, синього і зеленого кольорів дає біле світло, що ідеально підходить для освітлення кімнати паралельно з передачею сигналів бездротового зв'язку. Однак, у цій технології є свої обмеження.

«Швидкість передачі даних VLC-пристроїв, що генерують білий світ таким способом, обмежена однією сотнею мільйонів біт в секунду», - каже професор електротехніки з KAUST Бун Уй.

Втім, в Університеті штату Віргінія вдалося досягти швидкості передачі даних в 300 Мбіт / сек, а компанії Siemens - в 500 Мбіт / сек. У лабораторії Університету штату Пенсільванія була досягнута швидкість в 1,6 Гбіт / сек, однак для цього використовувалися інфрачервоні промені.

Дослідники з KAUST змогли досягти швидкості в 2 Гбіт / сек, перетворюючи різнокольорові промені в біле світіння за допомогою нанокристалів, який використовувався замість фосфору. Дані кристали розміром у вісім нанометрів створені з свинцевого броміду цезію, який при висвітленні синім лазером випромінює зелене світло. Наявний в діоді нітрид фосфору випромінює червоне світло, і в поєднанні три кольори дають біле світло, що підходить для освітлення кімнати і можна порівняти зі світлом, випромінюваних звичними світлодіодними лампами.

Дані передаються шляхом низки швидких спалахів, невидимих ​​для людського ока, але цілком потужними і яскравими для приймального датчика. Це пов'язано з тим, що в даних нанокристалах оптичні процеси відбуваються на часовій шкалі в приблизно сім наносекунд, що означає оптичне випромінювання світла з частотою 491 МГц. У свою чергу, це дозволяє передавати дані на швидкості 2 Гбіт / сек. Втім, інші дослідники схильні вважати, що в подібних VLC-пристроях вдасться досягти швидкості в 10 Гбіт / сек.

Нагадаємо, ще в листопаді минулого року технологія бездротового зв'язку, що отримала назву Li-Fi, здійснила справжню сенсацію в наукових колах, показавши при перших тестах в умовах «реального світу» швидкість, що перевищила в 100 разів середню швидкість передачі даних Wi-Fi.

Борис Скуратівський

- 17 серпня, 2016

Mediasat


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024