FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 10:16

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Новини "INTERNET TV"
Новини "INTERNET TV"
RATVODДата: Четвер, 06.03.2014, 12:20 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини INTERNET TV


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:47 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Google TV зможе працювати

спільно з існуючими телеприставками ?

З'явилася свіжа інформація про проект Google TV, з чуток,
заснованому і реалізовуваному
інтернет-гігантом спільно з декількома іншими крупними компаніями IT.

Нагадаємо, імовірно йдеться про створення приставки на програмній платформі Android,
яка дозволить забезпечити споживачам доступ до веб-сервер-ресурсів на великому телевізійному екрані.

За даними ресурсу VideoNuze, пристрій Google TV працюватиме спільно з існуючими телевізійними приставками, а не конкурувати і вже тим більше не замінювати їх. Іншими словами, Google TV зможе просто включатися в ланцюжок між традиційними телеприставками і HDTV, доповнюючи їх функціональність своїми можливостями, включаючи доступ в мережу через Wi-Fi або дротяне з'єднання Ethernet.

При цьому користувачі Google TV зможуть діставати доступ до YouTube або інших сервісів потокового відео, а також здійснювати повноцінний браузинг. Очікується, що хоча сама приставка Google TV вироблятиметься Sony і поступить в продаж за ціною $ 299, вона використовуватиме ОС Android і браузер Chrome, а само пристрій нестиме на собі бренд Google. Повідомляється, що інтернет-гігант намагається домовитися з провайдерами кабельного і супутникового телебачення, аби пропонувати їх підписчикам приставку Google TV як додаток до пакету послуг за додаткових $ 10 - $ 15 в місяць.
Джерело: Ferra


RatvodTechДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:47 | Повідомлення # 17
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
СТС - ТБ-21: тепер і он-лайн мовлення !

Вже зараз на наших сайтах запущено тестове он-лайн мовлення СТС - ТБ-21.
Воно ведеться на сайті ТБ-21 і на сайті ВМурманске.ру

Це новий альтернативний спосіб мовлення. Наші програми можна дивитися в ефірі, по кабельному телебаченню і тепер в Інтернеті. ТБ-21 - обласне телебачення, з сьогоднішнього дня наші програми доступні практично у всіх містах області там, де є Інтернет.

У створенні прямого мовлення нам допоміг Інтернет-провайдер СЗКТІ. Технічні нюанси, два вікна на сайті - можливість вибору: для тих, у кого швидкий Інтернет і тих, у кого швидкість низька.

СТС - ТБ-21


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:47 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Тривимірна Маріїнка.

Російський балет транслювали

на півсвіту у форматі 3D

Перша в світі телевізійна трансляція балету у форматі 3D відбулася в четвер в Росії.
Маріїнський театр, в 1999 році вперше в історії провівши інтернет-трансляцію оперного спектаклю,
в
четвер знов виявився попереду планети всієї.

3D-трансляції цього року вже організовували - три тижні тому в Європі через супутники Eutelsat, задіяні і у випадку з російським театром, транслювався матч по регбі між командами Франції і Великобританії. Проте справжнього мистецтва в стереоскопічному зображенні через супутник доки ніхто в світі не передавав.

Гала-концерт, складений з фрагментів балетів "золотого фонду" Маріїнки, продовжувався майже півтори години, на сцені побували практично всі зірки пітерського театру - Ульяна Лопаткина, Катерина Кондаурова, Ірма Ніорадзе, Ігор Зеленський, Леонід Сарафанов, Володимир Шкляров та інші.

На перший в світі показ балету в 3D приїхала і легендарна Майя Плісецкая - разом з художнім керівником Маріїнки Валерієм Гергиевим вони відкривали вечір. Трансляція у форматі 3D - одна з новин довготривалої медіастратегії Маріїнського театру. Вона передбачає використання новітніх комунікаційних технологій в творчій діяльності трупи.

Що відбувається на сцені за допомогою спеціальних камер транслювалося відразу в три крапки - в Санкт-Петербурзі, Москві і в Парижі, в резиденції російського посла, де тривимірний балет став центральною подією урочистого вечора в рамках святкування року Росії у Франції. Теоретично дивитися гала-концерт можна було в багатьох крапках - оскільки супутникова трансляція не шифрувалася, поглянути її міг будь-який власник відповідного устаткування. Воно, правда, поки що вельми велика рідкість.

Допомагали Маріїнке організувати унікальну трансляцію відразу декілька технологічних партнерів - російська корпорація "Дженерал Сателайт", розробляюча і виробляюча устаткування для прийому цифрового ТБ, оператор системи платного телебачення високої чіткості "Платформа HD", а також компанія Samsung, що надала власне телевізори і акустичні системи для показу балету в 3D.

Побувати на трансляції в Москві довелося і кореспондентові Звісток.Ru. Хоча для перегляду 3D-контента на телевізорах використовується дещо інша технологія, чим в кіно, ефект практично ідентичний. Спеціальні окуляри (без них обійтися доки не можна, зображення в цьому випадку двоїться) легші, зручніше і элегантнее, причому це не просто спеціальні стекла, а досить складний електронний пристрій. На телевізорі (в основному це були моделі новітньої серії Samsung 7000, зокрема, 55-дюймові UE55C7700WSXXN зі світлодіодним підсвічуванням і можливістю виходу в Інтернет) кожну секунду змінялися 100 кадрів, половина з яких призначені для правого, а половина - для лівого ока. Окуляри ж з тією ж частотою по черзі затемняють праве і ліве скло - так створюється стереоскопічний ефект.

Дійсно, зображення в порівнянні із звичайним "плоским" телебаченням, навіть високого дозволу, помітно виграє, набуваючи додаткового об'єму. Причому, в порівнянні з 3D-фильмами в кінотеатрах, картинка, за рахунок меньшенго розміру екрану, здається ще чіткішою, живішою. Втім, в 3D-телевидения є і зворотна сторона - очі, як і в кіно, відчутно напружуються, а якщо дивитися в окулярах, коли вони включені, на світло, стає помітним мерехтіння.

Запрошені на 3D-трансляцию активно обговорювали свої враження один з одним і ділилися ними з багаточисельними журналістами. Картинка всім подобалася - зрозуміло, вибираючи між звичайним "плоским" телебаченням і 3D, переважна більшість вибрала б останнє. Проте, як з'ясувалося, купити телевізор з підтримкою стереоскопічного зображення готові далеко не все - багато хто вважає 3D дорогою іграшкою і надмірністю, а деякі упевнені, що технологія повністю розкриває себе лише в кінотеатрах, на багатометрових екранах. Більшість же мають намір в будь-якому разі діждатися, по-перше, зниження "преміальних" цін на апаратуру з підтримкою новомодної технології, а, по-друге, появи більшого числа фільмів і іншого контента в 3D.

Дійсно, хоча пристрої з 3D-функциональностью вже активно продаються, асортимент доступного у форматі 3D контента вельми невеликий, і поповнюватися буде досить неквапом. Трансляція балету з Маріїнського театру показала технічну можливість доставити споживачам якісний контент в стереоскопічному форматі. "Дженерал Сателайт" і "Платформа HD" вже з початку лютого готові віщати в 3D. Проте це не означає, що вже завтра таких каналів з'являться десятки - до цього ще жити і жити.

Втім, завжди знайдуться люди. готові віддати будь-які гроші, аби знаходитися на передовому краю нових технологій. Головне, аби кінематографічні і телевізійні "фабрики марень" не тягнули з підготовкою фільмів і програм в 3D-формате.

vesti.ru


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:47 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телеканал«Живи!» зажив онлайн-життям

ТЕЛЕКАНАЛ «ЖИВИ!» - перший телевізійний фітнес-клуб
почав онлайн-трансляцію на сайті www.jv.ru

Запуск онлайн-мовлення телеканалу «ЖИВИ!» дасть можливість всієї аудиторії глобальної мережі займатися фитнесом, оздоровчими практиками, танцями, йогою, не виходячи з будинку в будь-який слушний для них час.

Темп сучасного життя заставляє багато людей серйозно задуматися про своє здоров'я і спосіб життя, який вони ведуть. Аудиторією каналу «ЖИВИ!» є люди, які ведуть активний спосіб життя і займаються спортом у фитнес-клубах або удома, шукають способи зняття стресу, замислюються про необхідність правильного харчування і важливості правильного догляду за собою.

Завдяки телеканалу «ЖИВИ!» глядачі дістають можливість тренуватися по відповідній їм системі. Провідні інструктори Москви розробили комплекси вправ спеціально для фитнес-клуба телеканалу. Глядачам ОНЛАЙН-ТБ надана можливість зосередитися на улюблених дисциплінах і практикувати їх не лише під час ефіру, але і в будь-який слушний час. Для цього всього лише необхідно буде скористатися сервісом «Вибери заняття».

Особливість мультимедійного проекту «ЖИВИ!» полягає в тому, що глядачі мають безпосередню можливість не лише регулярно займатися різними дисциплінами в будь-який слушний для них час, але і спілкуватися зі своїми тренерами по всіх питаннях, що цікавлять, на сайті. Також для тих, що всіх бажають передбачена можливість зустрічатися з тренерами особисто: в рамках туристичних поїздок, уикендов і інших wellness- заходів, організовуваних проектом «ЖИВИ!»

Протягом перших трьох місяців тестове онлайн-мовлення телеканалу «ЖИВИ!» буде безкоштовним, а далі залишиться доступним для тих, що всіх бажають, оскільки щомісячна вартість користування онлайн-каналом буде менше вартості разового заняття у фитнес-клубе.

Media Online

Джерело - PROTV.NET.UA


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:48 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Онлайн ТБ ( Інтернет телебачення )

або супутникове телебачення, що краще ?

Однозначної відповіді на це питання немає. Комусь подобається простота і надійність онлайн телебачення, хтось просто звик до супутникового, скільки людей, стільки і думок. Спробуємо неупереджено розібратися в цих двох форматах телебачення.

Що є супутниковим телебаченням, напевно знає кожен з вас. Як ретранслятор цифрового телевізійного сигналу служить супутник, що знаходиться на геостационарной орбіті і охоплює своїм сигналом круг з діаметром близько 9000 кілометрів. Як приймач служить параболічна антена (у просторіччі “тарілка”), яка фокусує сигнал на конвертер. Далі сигнал поступає на декодер, який перетворює супутниковий сигнал, в звичайний, зрозумілий будь-якому телевізору.

У ланцюжок мовлення онлайн телебачення можуть так чи інакше входити різні формати телебачення : супутникове, кабельне. Онлайн ТБ відрізняється від інших способом доставки телевізійної картинки і звуку до кінцевого споживача. Основною ланкою є мережа інтернет. І це стало можливим завдяки бурхливому розвитку мережі інтернет як за кордоном так і в Росії. Найприємніше, що для даного вигляду телебачення не потрібно міняти формат телепрограм або фільмів, інтернет телебачення є каналом доставки існуючого відео контента, тому перехід на загальне цифрове - онлайн телебачення можна здійснити з найменшими капіталовкладеннями і тимчасовими витратами. Наприклад вже зараз можливий перегляд ТНТ онлайн в хорошій якості.

Торкнемося небагато і розвитку онлайн телебачення. В світі онлайн ТБ став розвиватися більше десятка років назад. На сьогоднішній день всі світові телеканали ведуть свої трансляції в мережі інтернет, що збільшує їх аудиторію, а також рейтинг і доходи від реклами. У Росії ситуація схожа, але багато центральних телеканалів не ведуть трансляції в інтернеті по якихось причинах, т.ч. позбавляючи себе значної частини аудиторії.

Останнім часом стали з'являтися телеканали повністю орієнтовані на трансляцію в інтернеті і онлайн телебачення. Вони нічим не відрізняються від ефірних, тобто вони показують фільми, програми, авторські передачі, проте мовлення ведеться лише в мережі інтернет. Дана тенденція радує багато любителів телебачення, тому що в російському телебаченні доки мало програм, що дійсно стоять.
Бурхливе зростання розвитку інтернет телебачення обумовлений технічним прогресом, тепер будь-хто може зробити свій власний телеканал і транслювати його в мережі інтернет абсолютно безкоштовно.

Джерело: TelePult.RU
Автор: Denis716
digimedia.ru


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:48 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Google показала

«майбутнє телебачення» - Google TV

Як і очікувалося, корпорація Google анонсувала на своїй конференції розробників
в
Сан-Франциско новий проект Google TV.

Даний проект, чутки про яке останнім часом все частіше виникали в різних куточках Всесвітньої Павутини,
покликаний принести пошукову і інтернет-функціональність в сучасні телевізори.

Фактично Google TV є платформою на базі операційної системи Android з браузером Chrome і повноцінною підтримкою технології Flash. Крім того, будуть представлені спеціальні телеприставки виробництва Logitech, які стануть деякою проміжною ланкою між HDTV і стандартною приставкою кабельного або супутникового телебачення.

Окрім іншого, компанія Sony, що також бере участь в проекті Google TV, планує випустити свої телевізори і Blu-ray плеєри з відповідною функціональністю. На презентації проекту команда Google продемонструвала деякі можливості нової платформи, включаючи пошук каналів і певних програм. Природно, стане доступний пошук, огляд і перегляд потокових відеороликів YouTube.

За допомогою Google TV можна також настроїти таймер запису цифрового видеорекордера безпосередньо з призначеного для користувача інтерфейсу платформи. Буде доступна функція пошукових запитів і перегляд онлайн-контента укупі з традиційними ефірними телепередачами. Повідомляється, що Google вже працює з Amazon і Netflix над інтеграцією опцій на кшталт Netflix Instant Queue безпосередньо в інтерфейс платформи Google TV.

Очікується поява системи перегляду типа “картинка-в-картинці”, що дозволяє одночасно дивитися телепередачі і вести пошук в Google, а також переглядати веб-сторінки і діставати доступ до закладок з вибраними інтернет-каналами і сайтами. Крім того, користувачі Google TV з часом дістануть доступ до онлайн-магазина додатків Android Market.

Що стосується апаратного забезпечення Google TV, вся ця система буде побудована на процесорах Intel Atom, а до її складу увійдуть проміжні приставки, HDTV і Blu-ray плеєри з відповідною функціональністю. Продажі цих пристроїв повинні стартувати вже восени, хоча про конкретні моделі і їх вартість доки не повідомляється.

Джерело: Ferra


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:48 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ТБ на три w

Майбутнє, про яке десять років тому можна було лише мріяти, настало:
тепер телевізор можна дивитися, не виходячи з
Інтернету.

Правда, майбутнє настало доки не повсюдно і не повною мірою: у деяких частинах світу інтернет-телебачення вже стало суб'єктом державного регулювання, а десь одиниці легальних мовців лише намагаються скласти конкуренцію армії піратів.

Телебачення з доставкою в комп'ютер

У країнах з орієнтованим для інтернету населенням - перш за все в Західній Європі і США - бурхливе зростання онлайн-телебачення почалося всього якихось чотири роки тому, хоча перші кроки в цьому напрямі були зроблені ще в 1994-м. Одними з перших в нього повірили крупні мовці. Зокрема, ВПС в листопаді 2006-го запустила для свого четвертого каналу службу "відео на вимогу" (4oD), яка дозволяла глядачеві дивитися недавно показані програми через інтернет. А в червні 2008 року у неї з'явився власний ВПС iPlayer: з його допомогою можна було дістати доступ до відеоматеріалів, що належать корпорації, протягом семи днів з дня показу в прямому ефірі. Подібна семиденна система, до речі, стала стандартним рішенням для багатьох інтернет-телеканалів.

На іншому березі Атлантики в 2007-м з'явився сервіс Hulu - спільне підприємство NBC Universal, Fox Entertainment Group і ABC Inc. За три роки Hulu виріс в чи не головного постачальника телеконтента "на вимогу" для користувачів інтернету в США - як регулярних шоу, так і серіалів всіх мастей. Керівництво проекту заявило, що, за їх підрахунками, за перші два квартали він запрацював $ 100 млн, тобто більше, ніж за весь 2009 рік, а кількість відеопотоків, які щомісячно переглядають користувачі, в січні 2010-го досягло 903 млн - другий результат в Америці після головної відеобібліотеки інтернету - YouTube. При цьому Hulu весь цей час залишається безкоштовним. В кінці травня 2010 року його власники анонсували службу Hulu Plus: сховище відео, показаного більше тижня тому (за винятком шоу, випущених кабельними каналами), доступне за $ 9,95 в місяць. Проте запуск служби вже кілька разів відкладався.

Озброєні технологічними новинками мовці зуміли просунути телебачення не лише в комп'ютери, але і у всі сучасні ігрові приставки, від PlayStation до Wii, і в мобільні пристрої, від плеєрів до смартфонов. Телеконтент доставляється до глядача як через веб-сайти, так і за допомогою спеціальних застосувань, які викачують його і протягом місяця справно демонструють в режимі офлайн. Згідно дослідженню американського ресурсу eMarketer, число місцевих інтернет-користувачів, які постійно дивляться онлайн-відео, з 2008-го по 2009-ій зросло на 11,3% і склало приблизно 135 млн чоловік. В більшості своїй це молоді люди від 18 до 24 років: більшість з них (якщо не все) отримують нові випуски улюблених серіалів і телешоу за допомогою інтернету. На думку старшого аналітика eMarketer Пола Верни, річ не лише в тому, що настигнули технології і виросла швидкість обміну даними, але і в тому, що перше втілення онлайн-відео зводилося до роликів про котиків на YouTube, а тепер йдеться про професійно виготовлених програмах. ВЕБ-СЕРВЕР-ТБ стало настільки популярним, що зуміло описати повний круг і в новій якості повернутися в телеприймач. Тепер випускаються моделі, здатні приймати як звичайне ТБ-мовлення, так і цифрове, через дріт широкосмугового доступу. Виробники упевнені, що за цей рік буде продане не менше 14,6 млн таких телевізорів, а при збереженні темпів зростання в 2014 році їх буде реалізовано вже 83,4 млн.

Малий вперед

Зарубіжні сайти стверджують, що в Росії дуже-дуже погано з інтернет-телебаченням. Зокрема, трансляції онлайн-відео в Росії, з точки зору багатьох зарубіжних фахівців, знаходяться під важким впливом багаточисельних вітчизняних медіапіратів, а легальні мовці - в явній меншості. Збігле вивчення результатів начебто підтверджує цей діагноз: часто-густо зустрічаються онлайн-телеканали, споруджені на краденому движку і транслюючі крадене відео за допомогою сайту, абияк зліпленого з безкоштовного конструктора. У реальності основна частина аудиторії, готової дивитися відео в інтернеті, ходить в інші місця.

Власні ресурси онлайн-відео почали швидко розвиватися в ті ж роки, що і закордонні, але фінансова криза сильніша, ніж в тій же Європі, ударив по почину: його не зумів пережити, наприклад, інтернет-телеканал "ТБ Клік", що став в 2007-м одним з самих амбітних і цікавих стартапов на цьому полі. Криза позначилася і на зростанні числа користувачів інтернету: замість передбачених 63 млн в 2009-м в Росії удалося налічити близько 32 млн чоловік, з них лише в половини - доступ з високою швидкістю, який дозволяє дивитися відео онлайн. З останніх звичку звертатися за видеоконтентом не до телевізора, а до монітора освоїли, по разным даним, від однієї п'ятої до однієї третини всіх користувачів. Проте саме вони - найактивніші в рунеті, і переважна їх більшість майже не дивиться ефірне телебачення, орієнтуючись частіше на кабельне або IPTV, а то і зовсім ігноруючи "ящик для ідіота". Тому і недивно, що на цю аудиторію постаралися скоріше вийти люди з "Єдиної Росії": скандально відомий творець декількох веб-сервер-проектів Костянтин Риков, що полягає в цій партії, разом з корпорацією New Media Stars, очолюваною Дмитром Іцковим, в 2007-м запустив сайт Russia.ru. Він досить швидко висувався на лідируючі позиції: згідно даним порталу, його відеоматеріали, витримані в руслі поточної політики единороссов, щомісячно переглядає до 2,4 млн чоловік. З 2009-го ресурс до самостійно створених роликів додав новинні сюжети і заявив про себе як про перший повноцінний інтернет-телеканал виключно зі своїм контентом. Творці Russia.ru стверджують, що канал заробляє на життя і розвиток рекламою, але багато експертів упевнені в тому, що не обійшлося без крупних інвестицій від лояльних бізнесменів: по різних оцінках, це біля $ 100 млн.

Сайт Tvigle.ru - інше популярне місце з онлайн-відео - уникнув идеологизации і рушив у бік чистої розваги. Він із самого початку зробив ставку на професійний контент, який став виробляти сам і купувати у правовласників. Директор по маркетингу і піару Tvigle Media Ліна Удовенко розповіла, що правовласники, і місцеві, і західні, завдяки кризі сталі набагато покладистее в переговорах, та і ціни на відеопродукцію понизили. Однією з актуальних новин, освоєним за минулий рік, стало викладання повнометражних фільмів для онлайн-перегляду, правда, без скачування. Зокрема, користувачі Tvigle дістали доступ до частини фільмотеки компаній "Централ Партнершип", "Амедіа" і "Ленфільм". У цьому сенсі діяльність порталу відповідає світовому тренду, який ясно вказує на стрімкий приріст аудиторії "повного метра" в інтернеті (у США за період з 2008-го по 2009-ій число таких глядачів подвоїлося).

Логічно передбачити, що такий ресурс більш всього заробляє на рекламі, причому збирає гроші як за допомогою традиційної медійної реклами (банери), так і новими рекламними відеоформатами (пре-, мид- і построллы, оверлеї і т. п.). Проте в Tvigle заявляють, що чи не більш ваговитим джерелом доходу є спецпроекти. Один з них, зроблений для бренду "Хрус team" компанії Frito Lay корпорації PepsiCo, отримав високі відгуки в російському інтернеті: мова про пародійний мультсериале "Versus", який можна побачити в окремому каналі відеопорталу. Бренд органічно інтегрований в серіал і не викликає відторгнення навіть в тих, кого рекламні продукти зазвичай дратують. PepsiCo після виходу першого сезону серіалу підписала контракт на другій.

Дивно, але спортивний сегмент онлайн-відео - безпрограшний варіант на західному ринку - в нашій країні залишається неабиякою мірою дотаційним. Один з найпомітніших інтернет-телеканалів, присвячених спорту, - championat.tv, відеорозділ ресурсу championat.ru (входить в компанію SUP), як говорять його творці, працює більше як іміджева складова, хоча прагне заробляти на рекламі і регулярно отримує замовлення від самих різних рекламодавців - від найбільших виробників автомобілів до невеликих фармацевтичних компаній. Як і багато стартапы 2008-го, він був сильно скоректований кризою: зокрема, довелося відмовитися від планів власного повномасштабного виробництва контента. Головним козирем у результаті стали ролики з кращими моментами матчів російської футбольної прем'єр-ліги, права на яких портал купив в "НТВ+", і власні матеріали по темі. Цей акцент повністю себе виправдав і навіть дозволив порталу замислити прямі інтернет-трансляції матчів, які почнуться відразу після закінчення світової першості в Південній Африці, але показуватися будуть на іншому ресурсі компанії SUP - в спортивній соцсети fanat.ru. За два роки існування в домені .tv сайт вийшов в лідери спортивного онлайн-відео. Як повідомив головний редактор championat.ru Михайло Семін, лише в період зимової Олімпіади-2010 він не був на першому місці: звідти його змістив ресурс ВГТРК sportbox.ru, який активно користувався наданими головним підприємством трансляціями змагань. Проте, якщо аудиторія основного ресурсу championat.ru складає близько 400 тис. унікальних відвідувачів в добу (більше 3 млн в місяць), та кількість глядачів відеопідрозділу в пікові дні досягає 40-50 тис. в добу, а в звичайних - всього 10-15 тис. Закономірним підсумком такого положення стала інтеграція останнього в перший, і тепер адреса .tv веде на телерозділ "Чемпіонату". Його керівництво вважає, що у такому вигляді розвиватися в сенсі тематичного онлайн-відео буде правильніше і простіше: можна буде активніше використовувати інтернет-інструментарій і всілякі форми интерактива, вигострені на території основного ресурсу.

Новітня історія

Не дивлячись на всі труднощі, що встають на дорозі онлайн-телебачення, всім мовцям зрозуміло, що цей формат незабаром всіх переможе. Інтернетчики, яким такі речі не потрібно пояснювати, почали розвивати відеоресурси. Російські ефірні канали це теж засвоїли і затіяли власні інтернет-представництва. Проте все нові телеканали як і раніше створюються з розрахунком на звичне мовлення, не по радіохвилі або супутнику, так хоч по кабелю, а інтернету відводиться допоміжна роль. Телебаченням, в якого є всі шанси зламати стереотип, став проект ДОЩ. Як признається його головний ініціатор і власниця Наталія Синдєєва, відома також як генеральний продюсер радіостанції "Срібний дощ", згідно задуму, засоби доставки каналу глядачам мали бути традиційними. Проте за два роки, протягом яких канал рухався від задуму до втілення, технології онлайн-мовлення зробили значний ривок. Якщо спочатку йшлося максимум про тисячу глядачів, здатних одночасно дивитися пряму трансляцію відео в інтернеті, то в 2010 році технічні фахівці заговорили про сотню тисяч одночасних підключень, високу якість сигналу, об'єднанні з популярними мережевими сервісами і іншою красою високих технологій на службі сучасного телебачення. Звичайні засоби доставки відеоматеріалів не втратили актуальності для творців ДОЩУ: в майбутньому вони хотіли б побачити його і в кабельних мережах, і на супутнику, але онлайн-мовлення для нього стане одним з пріоритетних напрямів. Наталія Синдєєва підкреслює, що воно забезпечує найшвидше і надійніше повідомлення між ДОЩЕМ і його глядачами.

Канал зважився на відмову від багатьох шаблонів. Наприклад, він зробив власну роботу частиною свого ефіру. З орієнтацією на інтернет-мовлення ця риса з привабливої, але не завжди зрозумілої і обгрунтованої задумки стала чимось абсолютно природним, а технології додали їй інтерактивності. Тепер до прямого мовлення на сайті tvrain.ru підключений виджет однієї з найбільших світових соціальних мереж Facebook, і користувачі, які дивляться відео, можуть коментувати те, що вони бачать, пропонувати свої ідеї - а це може бути обговорення ефіру, підбір стилю ведучих, ділові переговори або святкування днів народження працівників каналу - і тут же отримувати реакцію з прямого ефіру. Судячи по глядацьких коментарях, відкрита архітектура ДОЩУ для багатьох виявилася вирішальним аргументом на користь цього каналу.

Як можна зрозуміти з досвіду спочатку орієнтованих на інтернет російських відеоресурсів, в тому, аби запрацювати в мережі гроша на рекламі, великої проблеми немає. Проте творці ДОЩУ поставили собі мету привести в онлайн рекламодавців, звиклих існувати в кабельних і ефірних просторах. Судячи по перших результатах, деякі до такого повороту морально готові: реклама на каналі вже з'явилася.

Відео в цифрах. Статистика

За оцінкою комісії експертів Асоціації комунікаційних агентств Росії (АКАР), об'єм російського ринку медійної інтернет-реклами в 2008 році склав 7,4 млрд крб., а в 2009-м - 7,7 млрд крб. Приріст ринку інтернет-реклами в 2009 році склав 4%.

За оцінкою RuTube, об'єм російського ринку відеореклами в 2008 році склав 150 млн крб., а в 2009-м - 300 млн крб. Таким чином, приріст ринку відеореклами в 2009 році склав 100%. По прогнозах RuTube, об'єм цього ринку в 2010 році збільшиться на 47-57% в порівнянні з попереднім роком, в 2011 році складе 650-700 млн, а в 2012-м - 930-970 млн крб.

Об'єм ринку відеореклами в 2009 році склав 1,6% від об'єму ринку всієї інтернет-реклами в Росії. При цьому доля RuTube в 2009 році досягла приблизно 21% від об'єму ринку відеореклами. По прогнозах аналітиків відеопорталу, доля RuTube в 2010 році складе 29-32%.

ВОЛОДИМИР БОРОВИЙ
КОММЕРСАНТЪ-ДЕНЬГИ


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:48 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
КАНАЛ "МУЗ-ТБ" ТЕПЕР

МОЖНА ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН

Програми телеканалу МУЗ-ТБ доступні для перегляду
на офіційному сайті
muz-tv.ru з 1 липня 2010 року

Починаючи з 1 липня телеканал МУЗ-ТБ буде ледве більш ніж повністю представлений в «онлайні»: на офіційному сайті http://muz-tv.ru з'являться ефірні програми, а також ексклюзивні відео, зроблені спеціально для розміщення на інтернет-ресурсах. При цьому кожна передача з'являтиметься в Мережі протягом 24 годин після показу по телебаченню (за московським часом), а «PRO-новости» з'являтимуться протягом 2 годин.

Серед програм, які будуть доступні онлайн-аудиторії, представлені найпопулярніші проекти МУЗ-ТБ: «MAFIA», «Гра Крокодил», «10 САМИХЙ», «PRO-новости», «Зірки Запалюють» і багато інших. Завдяки нововведенню глядачі дістануть можливість побачити випуски передач, які вони по тих або інших причинах не поглянули в ефірі. Улюблений фрагмент можна буде проглянути кілька разів, а за бажання, вбудувати в блог або інші зовнішні майданчики.

Новий сервіс стане справжнім дарунком для молодої аудиторії: адже саме молодь - основні споживачі онлайн-контента.

В той же час люди старшого покоління зможуть безперешкодно продовжити дивитися телебачення в традиційному форматі.

В майбутньому в рамках проекту «Відеоархів МУЗ-ТБ» також планується наповнення власної сторінки телеканалу на YouTube і деяких інших майданчиках.

«З одного боку, це приведе до розширення аудиторії, адже багато людей вважають за краще отримувати інформацію через інтернет: тепер у них буде можливість дивитися програми МУЗ-ТБ в Мережі, Р відзначають генеральний директор МУЗ-ТБ Андрій Дімітров. - З іншого боку, це дозволить організувати альтернативний канал комунікації, який буде зручний для постійних глядачів телеканалу: можна буде обговорити вподобаний випуск передачі, поділитися з друзями засланням на конкретний випуск улюбленої програми».

Тутаєва Юлія
www.tv-digest.ru


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:48 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Інтерактивне ТБ не витіснить традиційний

лінійний формат мовлення

Інтерактивне телебачення не витіснить традиційний лінійний формат телемовлення,
вважають учасники круглого столу, присвяченого новим відеоформатам і медіаносіям,
який проходить в
РІА Новини в п'ятницю.

У секції "Нові типи відеоносіїв" круглого столу "Сучасні відеоформати і медіаносії в Росії. Проблеми і перспективи розвитку" взяли участь топ-менеджери провідних медійних і телекомунікаційних компаній. Вела секцію перший заступник керівника об'єднаної редакції ОРН РІА Новини Наталія Лосева.

"Лінійне телебачення не помре з розвитком інтерактивного телебачення і відео за запитом", - сказав технічний директор "НТВ плюс" Олег Колесников. "Людина ледача, не кожен стане вишукувати ролики в YouTube. Крім того, лінійне телебачення вже стало фоном нашого життя, його частиною", - вважає він.

Колісників вважає що "доки жива телевізійна модель реклами, лінійне телебачення теж житиме".

З його думкою погодився і Андрій Черников, генеральний директор компанії "Домінанти", ГК "Вимпелком". "Поглянемо правді в очі, 90% населення країни просто не зможуть придбати пристрій начеб iPad, зручне для вжитку інтерактивного ТБ. Лінійне телебачення залишиться хоч би тому, що воно доступне", - сказав він.

Крім того, не можна скидати з рахунків і проблему недостатньої пропускної спроможності мережевої інфраструктури. "Все упреться в бизнес-модель, яка дозволить операторам побудувати мережі достатньої пропускної спроможності, аби масово транслювати інтерактивне ТБ", - вважає Черников.

Ця теза підтримала і Анатолій Сморгонський, керівник напряму по розвитку ТБ послуг "Вимпелком". Він звернув увагу на те, що "вжиток IP-видео не передбачає тривалого перегляду передач" і одночасного масового перегляду відео багатьма споживачами. Тому лінійне ТБ збереже свої позиції хоч би в певних сегментах, наприклад, при трансляції интересных багатьом людям подій, на зразок трансляції чемпіонату світу.

РІА Новості - найбільший російський постачальник новинного мультимедійного контента, що пропонує своїм клієнтам і аудиторії широкий спектр і традиційних, і сучасних мультимедійних жанрів. Агентство виробляє декілька сотень власних новинних відеосюжетів в місяць, а також пропонує глядачам відеоматеріали, підготовлені партнерами в Росії і за кордоном. Напередодні агентство запустило власне 24-годинне потокове відеомовлення для абонентів МТС.

Владислав Бірюков, РІА Новості


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:48 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Інтернет все ближче до телевізорів

На підставі останнього квартального звіту, DisplaySearch повідомляє про те,
що
цього року покупці телевізорів розглядають наявність цифрового виходу DLNA як основну опцію,
і запевняє, що це новий головний напрям на ринку телебачення
.

Схоже, на цьому ринку пройшов революційний розворот парадигми використання. Звичайно, наявність DLNA не означає прямого підключення ТБ в інтернет, але... Фактично приведе до того ж самому результату.

Вивчивши лінійку продуктів ведучих 2010 років, дослідники прийшли до виводу, що в 55% нових моделей телевізорів, що продаються в США, Європі, Японії, Індії і Китаї, є опція DLNA (Digital Living Network Alliance). За прогнозом DisplaySearch, це означає, що в 2010 році більше 45 мільйонів домашніх телевізорів матимуть можливість практично автоматичного об'єднання в домашню мережу, що складе 19% від загального числа. У 2014 році, згідно тому ж прогнозу, число подібних пристроїв досягне 119 мільйонів одиниць, або 42% від всіх стаціонарних телевізорів в світі.

Треба розуміти, що підключення через DLNA не надає телевізору виходу в інтернет безпосередньо. Але при цьому неможливо уявити собі сучасну домашню (внутрішньоквартирну) мережу, в якій не буде шлюзу в Мережу. А значить, весь контент світу буде легко доступний на великому екрані без додаткових пристроїв або підпор типа IPTV технологій. Споживач нарешті дозрів - справа за менеджерами по продажах красивою обгорткою.

Втім, не думаю що DLNA - остання стадія розвитку телевізійної техніки. Досить поглянути на можливості нової лінійки Sony BRAVIA - YouTube, Facebook, сервіси Catch-up TV... Є до чого прагнути.

Автор: Євгеній Лобанов

NAG.RU


KiberKДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:49 | Повідомлення # 26
житель форуму

Країна:
повідомлень: 170
Статус: Оффлайн
ВГТРКвлаштувалася на RuTube


"Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія" (ВГТРК) відкрила канал на відеопорталі RuTube.
Канал транслює відеоматеріали телеканалів "Росія 1", "Росія 2", "Росія 24", а також порталу "Вести.ру". Канал оновлюється щодня.
"Новинний відеоконтент сьогодні украй затребуваний у тих, хто заходить на RuTube, - відзначає директор з маркетингу RuTube Тимур Бордюг. - Запуск каналу" Вістей "став одним з етапів на шляху створення на RuTube нового розділу відеоновин.Ми плануємо, що в ньому будуть представлені як професійні новини від провідних постачальників, так і ролики користувачів, які стали очевидцями тих чи інших подій ".
За словами Тимура Бордюга, телеканали ТНТ і "Зірка", телекомпанії Red Media та "НТВ плюс" також вже відкрили канали на RuTube.
"Співробітництво з RuTube дасть можливість познайомити аудиторію RuTube з нашим контентом і залучити на наші ресурси нових користувачів", - вважає директор дирекції інтернет-сайтів ФГУП "ВГТРК" Марат Ахметжанов, чиї слова наводяться в повідомленні RuTube.


Всё может быть и быть всё может, но лишь того не может быть, чего уж точно быть не может, а всё, что может, может быть....
KiberKДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:49 | Повідомлення # 27
житель форуму

Країна:
повідомлень: 170
Статус: Оффлайн
Розпочав мовлення

новий російський телеканал "Финграм ТВ"

27 серпня розпочав мовлення новий російський телеканал "Финграм ТВ".
Телеканал заснований Асоціацією банків Росії за підтримки Міністра фінанасів Російської Федерації.

Канал створений за дорученням Президента Російської Федерації для підвищення фінансової грамотності громадян та для інформування населення про послуги у сфері фінансових послуг, курси валют і тд.

Online трансляція телеканалу доступна для всіх

на його офіційному сайті - http://www.fingramtv.ru/

RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:49 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"Телепорт-сервіс"запускає платформу

телерадіомовлення TVService

Оператор супутникового зв'язку "Телепорт-сервіс" запустив нову платформу, орієнтовану
на сучасні теле- і радіокомпанії, що не мають можливості мовлення
в основних мультиплексах.

Робота платформи організована на базі нового супутника Intelsat-15, оснащеного
корисним навантаженням
Ku-діапазону високої потужності, призначеної для надання
послуг
передачі відео і даних на більшій частині території Росії.

Пропонована "Телепорт-сервісом" мультимедійна платформа дозволяє організувати розподіл теле- і радіопрограм, збір новин, обмін телевізійними репортажами і будівництво мереж IPTV. Платформа дає телекомпаніям можливість організувати поширення своїх програм по всій території Росії у форматі як SD, так і HD-вещания. Основою TVService є центральна станція, що виконує функцію передачі основного пакету в стандарті DVB-S2, у складі якого можуть передаватися програми в стандартах MPEG-2 і MPEG-4, що економить витрату супутникового ресурсу і, відповідно, бюджет клієнтів при збереженні якості зображення.

Платформа складається з супутникового широкомовного модему Comtech CDM 710 виробництв Comtech EF Data, високопродуктивного ремультиплексора Prostream 1000 провідного постачальника рішень для доставки відеоінформації Harmonic і системи управління мережею iPECS Network Management Solution /NMS/. У існуючій конфігурації платформа має можливість приймати ТБ-канали клієнтів для мовлення у форматах ASI або IP /транспортный поток/, а також некодований сигнал.

До складу послуги з оренди каналу зв'язку від центральної станції до супутника входить: надання частотно-енергетичного ресурсу супутника, передавальною станції, устаткування мультиплексации каналу в пакет DVB-S2, цілодобова технічна підтримка, розміщення устаткування замовника на телепорту мережі. Для доступу до послуг, що надаються за допомогою мультимедійної платформи TVService, на всій території Росії можуть використовуватися антени діаметром 90 див. Це можуть бути як прості приймальні антени, для прийому ТВ/pb-сигнала або однобічного Інтернету, так і приймально-передавальні, для доступу до послуг інтерактивного телебачення і двостороннього Інтернету.

"Телекомпанії, що не мають можливості попасти в офіційні мультиплекси, можуть розвиватися альтернативними дорогами, такими як IPTV або супутникове мовлення, - коментує директор "Телепорт-сервісу" Віталій Крамарь. - Наша послуга орієнтована в першу чергу на нових центральних і регіональні теле- і радіокомпанії, що потребують поширення своїх програм по всій території Росії. Ресурси TVService дозволяють організувати мовлення приблизно 30 каналів. На сьогоднішній день платформа працює в тестовому режимі".

ТОВ "Телепорт-сервіс" - російський оператор супутникового зв'язку і системний інтегратор. Компанія надає повний спектр високотехнологічних послуг в області передачі даних, телерадіомовлення, телефонії, інтерактивного відео. Разом із стандартними послугами зв'язку "Телепорт-сервіс" пропонує унікальні можливості в проведенні широкомасштабних заходів з використанням великої мережі регіональних телезалів. Для передачі сигналу використовуються ресурси російських геостационарных супутників серії АМ і супутника Intelsat-15. У розпорядженні компанії близько 1 тис. телезалів більш ніж на 20 тис. посадочних місць в 83 регіонах Росії.

ПРАЙМ-ТАСС


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:49 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Microsoft стане провайдером телебачення?

Чом би і ні - у неї вже в дуже багатьох будинках є свій «агент» -
ігрова приставка Xbox 360, яка вже давно більш ніж приставка.

Згідно інформації з відразу декількох джерел, Microsoft серйозно думає про те, аби стати провайдером інтернет-телебачення і доставляти контент на телевізори користувачів за допомогою консолі Xbox 360.
Для досягнення цієї мети вона почала переговори з компанією ESPN.

У Microsoft розглядають три різні способи того, як сервіс міг би працювати і виконувати функції посередника між творцями контента і користувачами. Перша - Microsoft гратиме роль віртуального кабельного оператора, який показує картинку в обмін на щомісячну плату. Друга - через Xbox демонструватиметься контент з деякої «підвищеною інтерактивністю». Третя опція - можливість підписки на окремі канали. Ця опція украй не подобається сучасному американському бізнесу кабельного телебачення і він всіляко відстрочує початки надання подібних послуг - навіть не дивлячись на тиск з боку Федеральної комісії з телекомунікацій.

Треба відзначити, що Microsoft включається в цю гру досить пізно - її конкуренти, в першу чергу Apple, Netflix і Hulu, працювали над подібними сервісами довгі роки. І хоча Hulu і Netflix недавно запустили щось подібне, контент-провайдеры фактично саботували зусилля і Apple, і Google, на цьому фронті.

Причина цьому проста - загальна думка ринку таке, що будь-які онлайн-сервіси по показу телевізійного контента «зжеруть» потоки подвійного прибутку для кабельних операторів, які зараз заробляють на підписці на канали і на показі реклами. Аналітики вважають, що саме ця модель «подвійного потоку» зробила телевізійний бізнес невразливим для глобальної кризи. На цьому фоні пришестя онлайн-сервісів, які не збираються брати плату за сотні каналів, а готові продавати «точкову» підписку на те, що цікавить користувача, - це загроза телевізійному бізнесу.

Проте в теж час деякі представники медіа-компаній ради тому, що робить Microsoft і вітають її плани брати з користувачів фіксовану плату за велике число каналів. Вони навіть вважають, що це не лише дозволить зберегти їм політику «подвійного прибутку», але і дозволить заробити додаткові гроші на інтерактивній рекламі.

Важко сказати, чи зможе модель «подвійного потоку» прибутку пережити настання ери онлайн-телебачення - багато американців хотіли б відмовитися від дорогої підписки кабельних операторів. З іншого боку, переговори Microsoft з партнерами знаходяться в найранішій стадії і до появи хоч би контурів майбутнього сервісу пройдет не менше 12 місяців.

times.lv


RATVODДата: Вівторок, 15.05.2018, 08:49 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Інтеграція телебачення та інтернету неминуча»

Телекомпанії розширюють присутність в мережі, а інтернет-медіа все більше схожі на телебачення. Своїм поглядом на перспективи інтеграції телебачення та інтернету з кореспондентом Infox.ru поділився президент аналітичної компанії Magid Advisors Майк Ворхаус.

Цифрові медіа в 2011 році будуть все більше орієнтуватися на відвідувачів соціальних мереж і клієнтів сервісів групових покупок, упевнений президент аналітичної компанії Magid Advisors Майк Ворхаус. Подальше зміцнення позицій інтернету призведе до потужного розвитку онлайн телебачення і скорочення доходів традиційної телеіндустрії.

«Поточний рік обіцяє бути дуже хвилюючим для цифрових медіа. Основною тенденцією, як і раніше залишаться соціальні мережі », - розповів в інтерв'ю Infox.ru президент« Поточний рік обіцяє бути дуже хвилюючим для цифрових медіа. Основною тенденцією, як і раніше залишаться соціальні мережі », - розповів в інтерв'ю Infox.ru президент аналітичної компанії Magid Advisors Майк Ворхаус.

За його словами, подальший розвиток також отримають групові онлайн-покупки, що стали особливо популярним трендом в 2010 році. «Коли сотні тисяч, або навіть мільйони людей збираються разом, щоб купити що-небудь онлайн, наприклад взуття, куртку, або продукти, вони отримують велику знижку, тому що величезна кількість людей купує це одночасно», - пояснив експерт. Як приклад президент Magid Advisors привів сервіс колективних знижок Groupon, одним з акціонерів якого є російський За його словами, подальший розвиток також отримають групові онлайн-покупки, що стали особливо популярним трендом в 2010 році. «Коли сотні тисяч, або навіть мільйони людей збираються разом, щоб купити що-небудь онлайн, наприклад взуття, куртку, або продукти, вони отримують велику знижку, тому що величезна кількість людей купує це одночасно», - пояснив експерт. Як приклад президент Magid Advisors привів сервіс колективних знижок Groupon, одним з акціонерів якого є російський інвестиційний фонд Digital Sky Technologies.

Майк Ворхаус переконаний, що в наступні роки, головною тенденцією на ринку цифрових медіа стане розвиток онлайн-телебачення.

«Звичайно, люди будуть дивитися телевізор завжди. Але те, що ми називаємо «широкомовлення» у США - такі канали як NBC, MBC, Fox, CBS - дуже сильно зміниться. Кабельне телебачення також буде іншим. CNN, Discovery та інші подібні канали, все більше і більше розширюють «Звичайно, люди будуть дивитися телевізор завжди. Але те, що ми називаємо «широкомовлення» у США - такі канали як NBC, MBC, Fox, CBS - дуже сильно зміниться. Кабельне телебачення також буде іншим. CNN, Discovery та інші подібні канали, все більше і більше розширюють присутність в інтернеті », - відзначає аналітик.

Він переконаний, що телебачення й інтернет ще довго будуть Він переконаний, що телебачення й інтернет ще довго будуть існувати паралельно, проте їх інтеграція неминуча.

«Нас чекає велика різноманітність і дроблення теле-і інтернет-індустрії, перехід від телевізорів до комп'ютерів та їх інтеграція. Велику роль будуть грати смартфони і планшетні комп'ютери. Крім того, blu-ray плеєри також будуть сприяти цьому процесу », - говорить Майк Ворхаус.

На думку президента Magid Advisors, в результаті інтеграції телебачення та інтернету доходи телеканалів суттєво знизяться.

«Зараз ви можете знайти в інтернеті практично всі, і це, звичайно, впливає на доходи телеканалів - вони будуть падати. Само собою, телевізійники, як і раніше будуть робити добру виручку, але в гонці з онлайн вони будуть робити менше », - говорить експерт.

Він зазначив, що в найближчі 10-15 років безкоштовне мовного телебачення, як і раніше буде заробляти на рекламі, а кабельне та супутникове - на щомісячних споживчих платежах.

Олександр Буланов

Джерело:


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Новини "INTERNET TV"
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024