FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 17:45

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
Телекомунікації. Аналітика та прогнози
RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Т е л е к о м у н і к а ц і ї



Аналітика та прогнози
RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Порошенко змінив свою квоту у

Нацраді з питань телебачення і радіомовлення




Президент Петро Порошенко змінив трьох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за своєю квотою.
Відповідні укази від 7 липня оприлюднено на офіційному сайті президента.
Порошенко звільнив Любов Бакаленко, Володимира Манжосова і Ларису Мудрак з посади членів Нацради.

Іншими указами глава держави призначив Владислава Севрюкова, Григорія Шверка і Юрія Артеменка членами Нацради з телебачення і радіомовлення.
У той же час екс-заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар розкритикувала рішення Порошенка залишити в Нацраді Оксану Головатенко:
"Я так розумію Оксана Головатенко лишається членом Нацради за квотою президента Порошенка? Якщо це не пауза у призначенні нової людини, то маю сказати, що саме Головатенко, ще більш принциповіше аніж комуністка Георгієвська, блокувала іхвалення попередньою Нацрадою рішення про припинення мовлення російських телеканалів на територіі Украіни", - написала Сюмар у своєму Facebook.

Як відомо, 4 липня Верховна Рада з другої спроби обрала чотирьох членів Національної ради з телебачення і радіомовлення за квотою парламенту.
Ними стали Катерина Котенко, Олександр Ілляшенко, Ольга Герасим'юк, Олег Черниш.
Згідно із законодавством, Нацрада складається з восьми членів, чотири з яких призначає Верховна Рада, чотири - президент.

07 липня 2014,
15:02

Українська правда
RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Щодо здійснення контролю за діяльністю

провайдерів програмної послуги в умовах інформаційної війни




Регулятор чітко усвідомлює і з розумінням ставиться до того, що частина провайдерів програмної послуги змушені працювати в умовах, практично наближених до бойових, і тимчасово не може повною мірою виконувати свої ліцензійні зобов’язання та вимоги Національної ради. Ми вдячні тим провайдерам, які оперативно вмикають українські канали на тій території, яка звільнюється від терористів.

Що стосується проведення перевірок, про які йдеться у зверненні Асоціації провайдерів програмної послуги, то йтиметься лише про тих провайдерів програмної послуги і мовників, які працюють на мирних і звільнених територіях.

Безумовно, Національна рада використовуватиме диференційовані підходи щодо здійснення наглядової функції до тих провайдерів програмної послуги і мовників, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції.

Національна рада продовжує здійснювати постійний моніторинг вітчизняних та іноземних програм і передач, що ретранслюються у кабельних мережах України. У разі якщо результати моніторингу підтвердять інформацію про ретрансляцію російських каналів не лише в зоні АТО, регулятор буде застосовувати санкції згідно з чинним законодавством.

Керівники всіх телерадіоорганізацій України повинні усвідомлювати, що війна проти народу України рано чи пізно закінчиться і всім доведеться звітувати не лише перед державними органами, а й перед громадою. А це набагато відповідальніше, ніж отримати санкцію регулятора.



RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з телерадіомовлення повідомляє про запуск супутникового телеканалу

Ukraine today для висвітлення подій в Україні за кордоном




Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє про запуск найближчим часом супутникового телеканалу Ukraine today для висвітлення подій в Україні за кордоном.

"Завтра (18 липня - ІФ) один з телеканалів вийде з прес-релізом, де заявить, що вони запускають супутниковий телеканал іноземного мовлення під умовною назвою, дуже символічним Ukraine today, який інформуватиме наших земляків про те, що відбувається в Україні", - повідомив глава Нацради Юрій Артеменко на прес-конференції в Києві в четвер.

При цьому він не уточнив, який саме з телеканалів запустить телепроект.

Ю.Артеменка зазначив, що пріоритетом для України є також створення державного телеканалу аналогічного зразка.

17.07.2014

RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:48 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новий склад телевізійного регулятора

почав переслідувати
«обраних»




Перше засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення показало, що мовників, які порушили умови ліцензій під час бездіяльності регуляторного органу, чекають санкції. Нагадаємо, ринок залишався «безпритульним» протягом півроку. Саме стільки часу знадобилося депутатам, щоб домовитися про новий склад регулятора.

Почали з радіо «Вести»


Першим під удар регулятора потрапило радіо «Вести» (входить до складу «Мультимедіа Інвест Груп» Ігоря Гужви). Своїм рішенням Національна рада відмовила радіостанції в переоформленні ліцензії на мовлення і дала їй тижневий термін на повернення мовлення до попередніх позивному і формату. Як відомо, радіостанція «Вести» об'єднала частоти, які належали UMH Group в Харкові, Дніпропетровську, Києві та Севастополі, і вийшла в ефір на початку березня без внесення відповідних змін до ліцензії.
Представник і юристконсульт радіостанції Олена Водолашко, заперечувала проти такого рішення регулятора, так як, за її словами, компанія подавала заявку на зміну в ліцензії вчасно, ще перед запуском радіостанції, але оскільки Нацрада не діяв, то їх заявка не була розглянута. «Ми взяли на себе ризик щодо зміни формату радіостанції, оскільки того вимагала ситуація», - пояснила юрист, додавши, що під час революційних подій в країні українці потребували саме в новинах.
На що глава Нацради Юрій Артеменко заперечив: «Ми розуміємо, що в країні був форс-мажор, але законодавство це не скасовує. Просимо вас ставитися до рішення як до прийнятого на основі законодавства. Переподайте заявку, і ми розглянемо її швидко, адже Національна рада почав працювати. Форс-мажор - це питання ризиків і відповідальності. Якщо ви ризик взяли на себе, то несіть за це відповідальність », - заявив він.
Претендують на санкції
Радіо «Вести» - не єдиний мовник, який порушив законодавство в період бездіяльності регулятора. Так, без відповідної на те ліцензії в Україні приступив до роботи супутниковий телеканал «Еспрессо ТВ» Миколи Княжицького. Нагадаємо, телеканал кілька разів намагався отримати ліцензію, але йому було відмовлено. На думку одного з членів Нацради попереднього складу, судячи з рішення щодо радіостанції, схоже рішення має бути прийняте і за цим телеканалу. «Щоб отримати ліцензію на мовлення, телеканалу потрібно призупинити мовлення і тільки після отримання ліцензії його відновити», - говорить співрозмовник «Капіталу».
Примітно, що «Еспрессо ТВ» міг отримати ліцензію ще на минулому засіданні регулятора, хоча на порядку денного це питання не було винесено. По закінченні засідання представник телеканалу підійшов до члена Нацради Олегу Черниша з докором, що їх викликали для отримання ліцензії, але питання не розглядали. На що Черниш відповів: «Вам же не принципово її отримати сьогодні? Розглянемо на наступному тижні ».
«Якщо телеканалу видадуть ліцензію, що не застосувавши жодних санкцій, то це свідчитиме про лояльність регулятора до цього мовнику», - зазначає співрозмовник видання. Чи буде винесено телеканалу попередження за незаконну діяльність, перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк не змогла відповісти, але запевнила, що політичного підтексту у рішеннях регулятора не буде.
Втім, за словами Миколи Княжицького, ліцензія на мовлення у телеканалу таки є. Але латвійська. "Ми працюємо на підставі підписаної Україною конвенції про транскордонне мовлення«, - сказав він. Водночас медіаюрист Андрій Соломаха розповів «Капіталу», що навіть якщо телеканал і працює на основі цієї конвенції, то Нацрада повинен був його включити в список телеканалів, які не вимагають адаптації в Україні. "Регулятор в цей список телеканал не включав, відповідно, на якій підставі телеканал веде мовлення в Україні - невідомо«, - зазначає юрист.

На черзі


За словами Герасим'юк, Нацрада ще не визначився і з іншими порушниками - «Національною телекомпанією України», яка без внесення змін до ліцензії включила своєму ефірі телеканал «Громадське ТБ», а також телеканалом ТВі, який почав ефірне мовлення, хоча ліцензії у нього взагалі немає . «Сьогодні до цього питання я не готова, - зазначила член Нацради. - Ми повинні з'ясувати всі обставини і тільки потім приймати рішення ».

21 липня 2014

Ігорь Філіпівський


RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 17:56 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телеком-ринок змінює регулятора


фото Thinkstock


Навколо Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), знову розгорається скандал. Всі члени НКРЗІ написали заяви про звільнення. Тим часом попередній склад комісії оскаржує своє звільнення в суді.

Ринок телекому змінює керівництво


Нагадаємо, що відповідно до указу в.о. президента України від 17 травня 2014 № 479/2014, головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, призначений Андрій Семенченко. Цим же указом були призначені п'ять нових членів регулятора - Володимир Гресько, Сергій Дзюба, Анатолій Довгий, Володимир Олійник та Олександр Скляров. Відповідно, в той же день указом № 478/2014 від посади голови НКРЗІ звільнили Петра Яцука, а з посад членів - Людмилу Єжову, Ірину Поліщук, Олександра Речкалова, Михайла Сердюка та Ігоря Сиротенко.

Роман Химич з експертної групи Netton CG пояснює: «Ситуація з НКРЗІ і майбутнє призначення цілком лежить у площині традиції української державної служби. Призначення членів у комісію - це прерогатива президента. Хто б не був призначений в комісію, для президента важливо підтвердити свою дієздатність, призначивши туди своїх ставлеників ». Відзначимо, що одночасно з подіями в комісії президент України Петро Порошенко видав указ «Про забезпечення умов для впровадження в Україні сучасних телекомунікаційних технологій». Правда, учасники ринкових об'єднань, наприклад, члени ІнАУ, запевняють, що з моменту призначення цього складу комісії вони готувалися саме до впровадження нових для України технологій - зокрема 3G.

«Яким би не було призначення нових членів НКРЗІ, якщо воно пройде в умовах відсутності прозорості, і без попередньої консультації з громадськістю та експертним середовищем, то легітимність такого призначення знову буде під питанням. Будь-який з призначених без прозорої процедури член комісії може отримати імідж ставленика потенційного монополіста », - підкреслює директор Європейської медіа платформи Оксана Приходько.

«У нас думки з приводу членів НКРЗІ поки що ніхто не питав», - констатує глава ІнАУ Тетяна Попова. За її словами, звільнення пов'язане з обранням нового президента України: «Цей склад комісії призначили до президентських виборів. Було зрозуміло, що після виборів глави держави частину членів комісії може бути змінені. У нас достатньо гідних людей у ​​сфері телекомунікацій, які здатні ефективно працювати в регуляторі. У тому числі, цей склад комісії ».

Оксана Приходько вважає, що якщо написання заяв всіма членами комісії за власним бажанням підтверджується, то це - «більш ніж наочна демонстрація факту відсутності незалежного національного регулятора. Саме в цьому полягає основна причина того, що жоден склад НКРЗІ не впорався з поставленими перед ним завданнями. А саме - запобіганням монополізації ринку, розподілом критичного обмеженого ресурсу та захисту прав споживачів ». У приклад вона наводить монопольну позицію «Укртелекому» на ринку.

Реакція і наслідки


Частина ринку сприйняли події навколо комісії як початок довгоочікуваного процесу дерегуляції. Так, ряд підприємців з ентузіазмом вітали звільнення нещодавно призначених чиновників. «Клуб корупціонерів НКРЗІ імені Ахметова-Януковича нарешті прикривають», - написав у Facebook керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв. Хоча, як вже зазначав Forbes, цей склад призначаються не президентом Януковичем, а в.о. президента Турчиновим. Оптимізм Сисоєва підтримав Ілля Кенігштейн, який займає пост директора з розвитку бізнесу в Центральній Європі LR Group і одночасно є одним з учасників нещодавно створеної робочої групи з впровадження стандартів 3G. «Всі ці контролери, псевдорегулятори, національні комісії, фонди універсальних послуг, агентства з інновацій та інвестицій, та інші академії літніх наук - все це тільки заважає вільному розвитку економіки та інтеграції сучасних світових трендів в державі», - написав він на своїй сторінці в Facebook .

Інша версія масового відходу чиновників пов'язана з недавнім звільненням начальника «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР) Павла Слободянюка. На черговому засіданні у вівторок 15 липня НКРЗІ прийняла колегіальне рішення звільнити його на підставі пункту 1 частини першої статті 41 Кодексу законів про працю України - «за одноразове грубе порушення трудових обов'язків керівником підприємства, яке могло призвести до завдання шкоди УДЦР».

Присутній на цьому засіданні віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців та президент компанії Адамант Іван Пєтухов впевнений, що Семенченко зазіхнув на «священну корову» - УДЦР, намірився наводити порядок у фінансовій звітності державного підприємства. Цим він викликав невдоволення ряду осіб, серед яких називають заступника глави Адміністрації президента Олега Рафальського. «Даний заступник глави АП відкрито чинить тиск на новий склад НКРЗІ за те, що ті звільнили директора УДЦР Павла Слободянюка. Більше того - він вимагає їхньої відставки, і швидше за все, хоче повернути Пашу [Павла Слободянюка] назад в тепленьке крісло і скасувати незалежний аудит ... »- пише на своїй сторінці в Facebook Пєтухов. Відзначимо, що деякі з членів ІнАУ називають Івана Пєтухова одним з тих, хто також безпосередньо зацікавлений у зміні керівництва комісії. Однак у спілкуванні з Forbes Іван Пєтухов розповів, що так звана група Слободянюка-Олійника спробує повернути свої позиції в комісії: «Після звільнення Слободянюка в комісії прозвучав телефонний дзвінок з питанням: що ви робите? Якщо не повернете Слободянюка на свої позиції - все будете звільнені. Так і сталося ». На момент здачі матеріалу зв'язатися зі Слободянюком, Олійником і Рафальським не вдалося.

Ще один сценарій розвитку подій пов'язують з можливим поверненням на пости в комісію діючого складу. «Не виключено, що кого із складу комісії нинішньої каденції ми побачимо вже в новому складі», - резюмував у спілкуванні з Forbes написав заяву про звільнення член НКРЗІ Олександр Скляров.

Сергій Мишко
Маргарита Ормоцадзе


21 липня 2014

RATVODДата: Четвер, 14.08.2014, 14:09 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Робоча група Нацради розробить концепцію

каналу іномовлення




13 серпня відбулася зустріч членів Національної ради із представниками галузі й державних структур, присвячена питанню розбудови українського іноземного мовлення. Про це пише nrada.gov.ua

Присутні наголосили, що розвиток іномовлення нині є вкрай необхідним. Адже має існувати вибудувана державна система мовлення за кордоном через власний інформаційний ресурс. Світ має отримувати інформацію з перших уст, а не з пропагандистських джерел деяких іноземних ЗМІ. Це – питання інформаційної безпеки й іміджу держави, йшлося на зустрічі.

Іномовлення має бути багатомовним. Можна виокремити чотири основні мовні вектори: англійський, російський, німецький та іспанський, які доцільно розвивати.

Як зазначила відповідальний секретар Катерина Котенко, завданням англомовного каналу має стати заповнення інформаційного вакууму про Україну, а російськомовного – «пробиття панцира» неправдивої пропагандистської інформації.

Під час зустрічі також обговорено наявні проблеми, що постали перед каналами, які нині ведуть іноземне мовлення. Йшла мова і про завдання на майбутнє. Розглянули також ситуацію тих каналів, на базі яких нині можливе створення іноземного мовлення.

За підсумками зустрічі було вирішено створити робочу групу, яку очолять перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим’юк і відповідальний секретар Катерина Котенко.

14.08.2014.



RATVODДата: Четвер, 21.08.2014, 23:42 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з телерадіомовлення вважає за необхідне

заборонити в'їзд до країни
38 представникам ЗМІ РФ




Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення підготувала список із 38 осіб, яким, на думку членів регуляторного органу, має бути відмовлено у в'їзді до країни.

Як повідомила прес-служба Нацради з посиланням на її голову Юрія Артеменка, це не лише думка членів колегіального органу, а й позиція медіа-спільноти, журналістів, експертів, громадян.

За його словами, йдеться переважно про керівників тих каналів, трансляцію яких заборонено рішенням Національної ради або постановами Окружного адміністративного суду міста Києва.

Є в списку і кілька російських журналістів, наприклад, кореспондент Південного бюро "Первого канала" Юлія Чумакова, яка, за даними Нацради, була автором вигаданого сюжету про начебто розіп’ятого українськими військовими хлопчика.

Регулятор надіслав відповідні листи до Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції України.

14.08.2014.



RATVODДата: П`ятниця, 22.08.2014, 08:49 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В Україні виробникам медіаплеєрів світить

кримінальна відповідальність за російські канали




Національна рада письмово звернулася до виробників медіаплеєрів з вимогою припинити установку на заводському обладнанні програмного забезпечення, яке надає доступ до заборонених каналам, повідомляють в прес-службі регулятора. Протягом доби компанії-виробники повинні застосувати заходи і письмово повідомити про них регуляторному органу.

Результати проведеного Національною радою моніторингу засвідчили, що пристрої компаній «iNeXT Europe LTD» (iNeXT), «Телекомунікаційні технології» та «Инфомир» (торгові марки Aura HD і MAG) мають програмне забезпечення, яке надає доступ до серверів, з яких незаконно ретранслюються українські , російські, а також іноземні програми, зміст яких шкодить інформаційної безпеки України. Таким чином, поширюються заборонені постановами Окружного суду міста Києва та рішеннями Національної ради телеканали «Перший канал. Всесвітня мережа »,« РТР-Планета »,« Росія-24 »,« НТВ-Мир »та ін.

Крім того було зафіксовано розповсюдження таких іноземних програм, як Discovery, Viasat, Eurosport, FOX, MTV, National Geographic та інших, що є порушенням законодавства у сфері авторських і суміжних прав.

В цілому, така незаконна діяльність компаній має риси злочинів, передбачених статтями 110, 161, 382, 436 Кримінального кодексу України. Це - злочини проти основ національної безпеки України; правопорушення рівноправності громадян від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань і за іншими ознаками; невиконання судового рішення; пропаганда війни.

У зв'язку з цим, Національна рада вимагає від компаній перестати порушувати чинне законодавство України і не проводити незаконну провайдерскую діяльність.

20.08.2014.



RATVODДата: П`ятниця, 19.09.2014, 13:03 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Представники Національної ради взяли участь

у конференції
« Телебачення як Бізнес - 2014 »




18 вересня голова Національної ради Юрій Артеменко та відповідальний секретар Катерина Котенко взяли участь у галузевій конференції "Телебачення як Бізнес- 2014". Представники телевізійної індустрії зібралися на щорічну конференцію, що відбулася вп'яте.

Головні теми конференції :

- захист та регулювання телерадіомовлення;
- аналіз ринку реклами і вектори його руху;
- криза і як її подолати.


Темою виступу Юрія Артеменка став захист інформаційного простору України. Він розповів про проблеми, з якими зіткнулася країна в контексті військової агресії та інформаційної війни. Серед найактуальніших питань – технічне відновлення мовлення українських каналів на окупованих територіях; припинення мовлення терористичних, проросійських чи російських організацій; заборона російського інформаційного продукту.

Національна рада нині, за словами Юрія Артеменка, активно працює і над питаннями впровадження суспільного мовлення, розвитку іномовлення, створення мережі Українського радіо, яка охоплюватиме усю територію країни.

Прогнози щодо регулювання ринку телерадіомовлення висвітлила у своєму виступі Катерина Котенко. Технології, споживацький попит і контент стануть, на її думку, головними факторами, що впливатимуть на розвиток мовлення. Можна очікувати, що контент, який створює користувач, почне витісняти більш традиційні аудіовізуальні програми, а ринки ставатимуть більш концентрованими.

Для регулятора вкрай важливо бути підготовленим до майбутніх змін, наголосила Катерина Котенко. Тому, очевидно, має змінитися підхід до регулювання. Він має бути актуальним, гнучким, ефективним, таким, що легко реагує на швидкі зміни. Загалом вона висловилася за спрощення й відмову від непотрібного і непродуктивного регулювання.

9274051


RATVODДата: Субота, 04.10.2014, 19:50 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Абонентів "Укртелекому" в Севастополі

можуть зобов'язати сплатити борги компаніі




Абоненти українського оператора "Укртелеком" в Севастополі, швидше за все, змушені будуть оплатити борги, які утворилися, тому що компанія в останні кілька місяців не приймала абонентську плату, повідомляє інтернет-портал ComNews з посиланням на главу управління зв'язку та інформаційних технологій уряду Севастополя Вадима Дворяненко .

Міська влада зараз розробляє схему оплати заборгованості і розраховують її суму.

Севастопольські абоненти "Укртелекому" не платили за зв'язок протягом трьох місяців, з моменту переходу Криму на рубль (1 червня), так як українська компанія не брала оплату в рублях.

"При цьому" Укртелеком "має непогашені зобов'язання перед добросовісними міськими постачальниками (ЖКГ, електроенергія тощо). У зв'язку з цим розглядається доцільність справляння боргів з абонентів для погашення боргів" Укртелекому ", - йдеться в повідомленні на офіційному порталі уряду Севастополя .

"Точні суми боргів будуть зрозумілі після інвентаризації, яка триває. До її закінчення про це говорити поки рано", - уточнив Дворяненко.

Нагадаємо, що "Укртелеком" наприкінці вересня припинив надання послуг на території Севастополя, заявивши про рейдерське захоплення своєї філії місцевою владою. Влада міста перепідключає колишніх клієнтів "Укртелеком" до свого оператора "Севтелеком".

03.10.2014

9274051


RATVODДата: Вівторок, 04.11.2014, 11:02 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада планує скоротити число безкоштовних каналів



Шостого листопада Національна рада з телебачення і радіомовлення планує розглянути питання про скасування власного рішення №1260 від 29. 08. 2012 р .. Про це йдеться в анонсі, розміщеному на сайті відомства.

Йдеться про скасування чинної редакції універсальної програмної послуги, тобто так званого соціального пакета з 32 телеканалів, який будь-який кабельний провайдер зобов'язаний надавати абонентам безкоштовно.

До 2012 року в соцпакет включалися тільки 16 каналів, але виключно аналогові. Якщо рішення буде прийнято, то, за словами експертів, з кабельних мереж по всій Україні зникнуть, зокрема, телеканали Enter Music / Піксель, БiзнесТВ, БТБ, Еспресо TV, Enter-фiльм, НЛО-ТБ, К2 і MTV-Україна, а для ряду каналів, що не повністю представлені на території України в аналоговому мовленні, суттєво скоротиться аудиторія.

Причини рішення на сайті регулятора не вказуються.

3 листопада 2014

9274051


RATVODДата: Субота, 15.11.2014, 16:20 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з ТБ вирішила,

як розбиратися з правопорушниками
у сфері реклами



Нацрада з питань телебачення і радіомовлення доповнила трьома новими розділами
Інструкцію про перевірки телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги.

Про це йдеться в рішенні № 1019.


Нововведення стосуються порядку складання протоколів, розгляду справ і оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та порушення законодавства про рекламу.

Протоколи складаються уповноваженими особами Нацради за результатами проведеної ними перевірки. Якщо порушення вчинено кількома особами, то протокол складається на кожного з них окремо. Правопорушника знайомлять з його правами та обов'язками, про що робиться відмітка у протоколі. Особа може надати письмове пояснення і зауваження щодо суті вчиненого діяння.

Протокол складається у 2 примірниках, один з яких під розписку вручається особі. До протоколу додаються матеріали, що підтверджують факти правопорушень. Всі документи протягом 10 днів направляються на розгляд Нацради, який приймає рішення, чи направляти протокол до суду або до відповідного уповноваженого органу.

Справами про адміністративні правопорушення займаються судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів. А справи про порушення законодавства про рекламу розглядаються Держспоживінспекцією.

2014-11-13

:9274051:


RATVODДата: Субота, 07.05.2016, 18:59 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нова система візуальних позначок Нацради

вступила в силу




А ви пам'ятаєте, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, з початку 2016- го обговорював і спрощує «Систему візуальних позначок відеопродукції», в березні подав її на реєстрацію? Не минуло й півроку, як рішення про зміну системи »вступило в силу - сьогодні, 6 травня,« Офіційний вісник України »опублікував відповідний нормативний акт.

Нагадаю, мова йде про три категорії кінопродукції.

I категорія, загальнодоступна, буде транслюватися без відміток.

II категорія ділиться ще на дві - «12+» і «16+» в жовтому кружку - і рекомендується для перегляду тільки разом з батьками або замінюють їх особами (або з їх відома).

III категорія, продукція «18+» з відповідною відміткою в червоному кружку, рекомендована до перегляду тільки повнолітнім (а телеканали мають право транслювати такий контент виключно з 22:00 до 06:00).

Детальніше про нову систему можна прочитати тут.

06.05.2016

MEDIAНЯНЯ


RATVODДата: Вівторок, 07.06.2016, 11:28 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Порошенко підписав зміни до закону

про суспільне мовлення




Президент Петро Порошенко підписав у понеділок закон "Про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" (щодо приєднання ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм").

Про це він заявив у понеділок у Києві на зустрічі з журналістами, передає Укрінформ.

17 травня Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до закону про суспільне мовлення.

Згідно з ними, державне підприємство "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" приєднується до ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" шляхом перетворення на публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі.

6 червня 2016

УКРАЇНСЬКА ПРАВДА


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
  • Сторінка 1 з 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024