FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 09:15

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 6 з 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
Телекомунікації. Аналітика та прогнози
RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Т е л е к о м у н і к а ц і ї



Аналітика та прогнози
RATVODДата: Середа, 03.02.2021, 12:15 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
РНБО України 2 лютого цього року ухвалила рішення про застосування

санкцій до деяких юридичних осіб та фізичної особи строком на п’ять років




Президент України Володимир Зеленський Указом від 02.02.2021 № 43/2021
увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року
«Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».


Пропозиції щодо застосування санкцій внесені Верховною Радою України (Постанова Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року № 2589–VIII) та Службою безпеки України.

«Сьогодні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, де шляхом письмового голосування члени РНБО розглядали питання введення персональних санкцій стосовно юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні», – сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Санкції, які передбачають, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій, заборону користування радіочастотним ресурсом України тощо, застосовано до юридичних осіб ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «112-ТВ», ТОВ «ЛІДЕР ТВ», ТОВ «ПАРТНЕР ТВ», ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», ТОВ «Нові комунікації», ТОВ «АРІАДНА ТВ», ТОВ «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», ТОВ «ТВ ВИБІР».

Санкції також застосовано до громадянина України Тараса Козака.

Рішенням РНБО України Міністерству закордонних справ України доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

03.02.2021

RATVODДата: Неділя, 21.02.2021, 10:26 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Законопроект про податок на Facebook і Netflix

прийняли в першому читанні




Законопроект про оподаткування іноземних електронних сервісів,
внесений до Верховної Ради в жовтні минулого року, пройшов перше читання.


Очікується, що в разі його прийняття бюджету України поповниться на 3 млрд грн, передає AIN.UA.

Як відомо, законопроект пропонує оподаткувати компанії, що надають електронні послуги і не є резидентами України, на зразок Facebook, Netflix або Amazon. Податок на додану вартість повинен скласти 20% і включатися до вартості електронних послуг.

Про цей законопроект говорили ще на початку 2020 року. Однак в липні із законопроекту «Про медіа» вилучили частину, що стосується регулювання іноземних сервісів і соцмереж. Закордонні сервіси загального доступу на зразок Amazon або Netflix були виключені зі списку платформ, які підпадають під регуляцію на території України, і таким чином уникли оподаткування.

У жовтні обговорення питання знову підняли. Крім введення 20% ПДВ для іноземних компаній, з Податкового кодексу також запропонували вилучити норму щодо податку на іноземну рекламу. Тобто, звільнити українські юрособи та ФОП від виплати 20% податку при купівлі електронних послуг у іноземних компаній.

Автори законопроекту вважають, що введення податку допоможе залучити в казну України додаткові 3 міліарди гривень. Однак експерти ринку всіляко критикують законопроект, оскільки вважають, що його прийняття призведе до 20% -ного подорожчання всіх онлайн-послуг закордонних компаній для українських користувачів.

Лада Васюкова

17 лютого, 2021.

RATVODДата: Четвер, 25.02.2021, 11:44 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Українських провайдерів хочуть примусити

до блокування політичних
телеграм-каналів



Фото: iPhones

Українські провайдери стали отримувати листи з судовими рішеннями
щодо блокування окремих телеграм-каналів.


Однак виконати припис суду телекомщики не зможуть чисто технічно, передає UBR.

Одним з перших звернув увагу на ці вимоги інтернет-оператор «Павутина». Директор компанії Олександр Арутюнян повідомив, що рішення по блокуванню було прийнято Київським районним судом міста Харкова, а звернулася до суду Служба безпеки України.

За даними ресурсу, в листі силовики вимагають закрити чотири телеграм-канали, а саме: «Резидент», «Легітимний», «Картель» і «Пліткарка». Всі канали мають політичну тематику.

Аналогічний лист з вимогою про блокування телеграм-каналів отримали і інші провайдери. Всі компанії дивуються, як можна виконати припис суду з технічної точки зору.

Депутат фракції «Слуга народу» Олександр Федієнко уточнив, що для виконання подібних вимог поки немає відповідних процедур і дозволяючих це зробити законів. Тому виконати вимогу суду просто неможливо.

Лада Васюкова

24 лютого, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 01.03.2021, 20:54 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Інтернет за завищеними цінами: У Рівненській області

директори 12 шкіл можуть сісти у в'язницю за проведений інтернет




У Рівненській області директори 12 шкіл можуть потрапити за грати
через проведення інтернету в навчальні заклади.


Їх звинувачують у закупівлі інтернет-кабелів за завищеною ціною, передає Канал 24.

Справа в тому, що в ряд шкіл Рівненської області було проведено інтернет від однієї фірми. За словами директорів навчальних закладів, в накладній від компанії була вказана ціна в 1,5 тисячі грн за інтернет-кабель. Однак, як з'ясувала Нацполіція, реальна вартість цього кабелю - 3 грн.

У зв'язку з цим директорів звинуватили в закупівлі майна за завищеними цінами і зажадали від них повернути різницю між реальною вартістю кабелю і тієї, що була нібито заявлена ​​фірмою. У сукупності школи повинні державі майже 2,5 мільйона гривень.

Самі директора з такими висновками не згодні. Вони говорять про те, що їх змусили підписати договори на таких умовах, погрожуючи звільненнями. Зокрема, директор Данічівского НПК Наталія Міськевич заявила, що жорсткий тиск був з боку начальниці райуправління освіти Оксани Форсюк.

Оксана Форсюк керівну посаду вже не займає, проте свою провину заперечує, посилаючись на те, що її теж допитує поліція. Чому вартість робіт виявилася завищеною жінка не знає.

У свою чергу поліція вважає винними директорів шкіл, оскільки вони повинні були перевірити ціни. Трьом керівникам навчальних закладів вже оголосили підозру, стосовно ще дев'ятьох ведуться слідчі дії. Директорів звинувачують у привласненні і розтраті чужого майна, а також у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. Кожному з них загрожує штраф в розмірі 200 тисяч гривень та до 3 років в'язниці.

Лада Васюкова

01 березня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 11.03.2021, 23:48 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада припинила чергову ретрансляцію

заборонених каналів в громадському місці




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення припинила
ретрансляцію чотирьох заборонених в Україні телеканалів.


Незаконна ретрансляція велася в одному з кафе Вінницької області.

Що трапилося


Нацрада отримала інформацію про те, що в кафе «Смак» в селі Нестерварка Тульчинського району Вінницької області було виявлено ретрансляція заборонених в Україні іноземних телеканалів. Йдеться про російські канали «Росія 1», «Росія 24», «РТР-Планета» і «ТНТ».

Разом з правоохоронцями Нацрада припинила незаконну ретрансляцію каналів. З власниками кафе провели роз'яснювальну бесіду.

Що було раніше


Це далеко не єдиний випадок, коли Нацраді доводилося зупиняти незаконні ретрансляції іноземних каналів. У минулому році ледь не щомісяця вдавалося виявити і припинити роботу заборонених каналів в різних областях країни.

Так, в грудні регулятор припинив мовлення п'яти заборонених в Україні російських телеканалів в одному з громадських закладів міста Мена Чернігівської області. Там віщали п'ять російських каналів - «Росія-24», «ТНТ», «Полювання та Риболовля», «Росія 1» і «Перший канал. Всесвітня мережа".

У листопаді Нацрада оштрафував провайдера кабельного телебачення «Тоніс» в Херсонській області. Провайдер ретранслював заборонені в Україні телеканали «Домашній», ТВ РУС і СТС.

У жовтні регулятором було припинено мовлення чотирьох заборонених програм - російських «Зірки» і «Росії 1» і каналів «Оплот» і «1 республіканський» з т.зв. ДНР.

У серпні Нацрада припинила трансляцію обмежених до показу іноземних телепрограм - «РТР-Планета», «Росія-1», «НТВ-Мир» і «ТНТ» - в Херсонській області.

У липні трансляція заборонених телеканалів була припинена в двох готелях Хмельницької області. У готелі «Леон» (м Летичів) показували канали «Росія-24», Russia Today TV і TBN, а в готелі «ОК» (м.Шепетівка) - «Перший канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Росія-24», «НТВ-Ми», «Союз», «ТНТ», «TBN».

Лада Васюкова

11 березня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 26.03.2021, 16:04 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Три телеканали поповнили перелік іноземних програм,

зміст яких відповідає вимогам
Європейської конвенції




На засіданні 25 березня регуляторний орган ухвалив рішення про доповнення Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території нашої держави не обмежується згідно з частиною 1 статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» трьома телеканалами: «KINOKAZKA», «FC DINAMO KYIV TV» і «FASHION&STYLE 4K».

Телеканал «KINOKAZKA» (ефірний логотип – «KinoKazka»), що належить компанії «TRES AMIGOS FILMS S.L.», яка перебуває під юрисдикцією Королівства Іспанії, – це дитячий канал, який цілодобово транслює популярні казкові та фантастичні серіали, анімаційні та художні фільми для перегляду дітьми та сім’єю. Програма виходять англійською, російською та українською мовами. Сигнал на територію нашої країни поширюватиметься за допомогою каналів (DVB-C), IPTv (xDSL/HFC/FTTx), а також через мережу Інтернет.

Регулятор проаналізував документи і програмне наповнення телеканалу і з’ясував, що він зареєстрований у Державному публічному реєстрі постачальників аудіовізуальних медіапослуг Міністерства економіки та цифрової трансформації Іспанії.

Проведений Національною радою моніторинг цього телеканалу щодо дотримання вимог чинного законодавства України та положень Європейської конвенції про транскордонне телебачення ознак порушень не виявив, реклами в ефірі «KINOKAZKA» не зафіксовано.

Телеканал «FC DINAMO KYIV TV» (країна юрисдикції – Латвійська Республіка) до Переліку долучено на клопотання ТОВ «Поверхность-інвест», м. Київ.

Ця програма пропонує увазі глядача контент спортивної тематики, зокрема трансляції, спортивні новини та вміст, пов’язаний із футболом. Трансляція ведеться українською і російською мовами 24 години на добу. Способи мовлення, що передбачені ліцензією, – кабель, інтернет, ОТТ, IPTV, супутник. Стандарти технічної якості – одночасно у форматах HD та SD. До переліку країн, на території яких трансляція програми здійснюватиметься повністю або частково, входить, зокрема, і Україна.

Фільмів, демонстрування яких заборонено на території нашої держави, моніторингом не зафіксовано. Водночас було виявлено трансляцію блоками між частинами або в перервах спортивних передач рекламних сюжетів, які не були чітко ідентифіковані як такі. Компанія гарантує, що трансляція реклами, яка міститься у програмах, що поширюються на територію нашої держави (незалежно від способу здійснення такої трансляції), буде відбуватися лише за умови сплати юридичній особі України і з дотриманням усіх вимог Закону України «Про рекламу».

Телеканал «FASHION&STYLE 4K», правовласником якого є компанія «CENTRAL MEDIA DISTRIBUTION OÜ», ліцензія видана естонським регулятором. Передачі цього мовника адресовані глядачам, які цікавляться модою і стилем життя. Програми «FASHION&STYLE 4K» виходять англійською та російською мовами. Обсяг програми на тиждень становить 168 годин, у день – 24 години. Стандарт мовлення – HD/4K, територія поширення – країни Європейського Союзу.

Сигнал мовлення на території України буде поширюватися через кабель та інтернет (ір-протокол). Реклами і передач з обмеженим доступом в ефірі телеканалу не зафіксовано.

Таким чином, відтепер перелік дозволених для ретрансляції іноземних програм налічуватиме 182 пункти.

ОПУБЛІКОВАНО, 25.03.2021.

RATVODДата: Вівторок, 30.03.2021, 14:23 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У 2020 році людство створило 64 зеттабайти даних,
але зберегло мізерну частин




У 2020 році люди створили 64 Збайти даних, але більшість не зберегли


Компанія International Data Corporation (IDC) вивчила глобальний ринок даних в минулому році і зробила прогноз на найближче майбутнє. Аналітики виявили, що у 2020 році людство створило 64,2 зеттабайта даних, але зберегло тільки 2 відсотки з них.

Повідомляється, що у 2020-му темпи зростання обсягів генерованих даних різко збільшилися. Пояснюється це тим, що через пандемію почався стрімкий розвиток платформ дистанційного навчання та віддаленої роботи. Крім того, перебуваючи на самоізоляції, користувачі по всьому світу стали набагато активніше споживати мультимедійний контент.

Результати дослідження


Торік сумарний обсяг створених і скопійованих даних досяг 64,2 зеттабайта (1 зеттабайт дорівнює 1021 байт). Однак зі всього цього обсягу для подальшого використання збережено не більше двох відсотків даних: основна їх кількість мала тимчасовий характер, тобто була згодом перезаписана або ж служила виключно для одноразового використання.

> Дослідження показало, що найшвидше зростав сегмент Інтернету речей.
> На другому місці опинилися соціальні сервіси.
> Аналітики також встановили, що темпи зростання обсягів даних, згенерованих в хмарі, поступаються темпам зростання обсягів інформації, що зберігається в хмарних сервісах.
> Дані відеозаписів з камер спостереження не враховувались.


Експерти вважають, що в період з 2020 по 2025 рік показник CAGR (середньорічний темп зростання в складних відсотках) в плані обсягів інформації, яка генерується і копіюється, складе 23 відсотки.

Автор: Олександр Гайдамашко
30 березня 2021




RATVODДата: Понеділок, 05.04.2021, 19:21 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Потрапила» на мільйон:

АМКУ оштрафував Google Україна



Фото: 1NEWS.COM.UA

Компанія Google Україна отримала великий штраф.


АМКУ встановив покарання для компанії за несвоєчасне надання інформації, повідомляється на сайті комітету.

Наскільки великий штраф


Антимонопольний комітет України оштрафував компанію Google Україна. таке рішення прийняла Тимчасова адміністративна колегія АМКУ на засіданні 2 квітня.

Розмір штрафу склав 1 мільйон гривень. При цьому були враховані обтяжливі обставини, зокрема, те, що компанія більше року не надавала необхідну комітету інформацію.

В результаті Google Україна дані все ж надала. Це також вплинуло на остаточний розмір встановленого штрафу.

За що оштрафували Google


Причиною став той факт, що Google Україна не подала необхідну інформацію, затребувану АМКУ. Ці дані необхідні Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування облікового запису в додатку «Google Мій бізнес».

Оскільки компанія не надала вчасно необхідну інформацію, АМКУ не зміг в повній мірі виконати покладені на нього обов'язки: своєчасний, повний і всебічний розгляд заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У зв'язку з цим АМКУ акцентує увагу на необхідності дотримуватися конкурентного законодавства з метою уникнення подібних ситуацій.

Лада Васюкова

05 квітня, 2021.



RATVODДата: Субота, 10.04.2021, 14:32 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Модернізація за $ 20 мільйонів: «Датагруп»

удосконалить всеукраїнську магістральну мережу




«Датагруп» спільно з Cisco працює над модернізацією
всеукраїнської магістральної мережі
.


Підсумком роботи стане надання українцям нових якісних телеком-послуг, повідомляє прес-служба компанії.

«Датагруп» запустила масштабний проект з модернізації всеукраїнської магістральної мережі. За словами СЕО компанії Михайла Шелемба, модернізації дозволить розширити можливості «Датагруп» в області інноваційних послуг.

«Ми прийняли рішення про масштабну модернізацію мережі, яка дозволить реалізувати нашу бізнес-стратегію. Також вона закладе основу для зростання бізнесу на 10 років: дозволить впроваджувати різні інноваційні послуги і залучати нових клієнтів в корпоративному, державному і приватному секторах», - повідомив Шелемба.

Вендором проекту була обрана американська компанія Cisco. Попередньо «Датагруп» провела тендер, відібравши для участі в ньому кращих світових виробників обладнання. В Cisco впевнені, що проект принесе українцям нові якісні телеком-послуги.

«Ми пишаємося тим, що є ключовим партнером «Датагруп» в реалізації такого значущого і масштабного проекту. Мережеві архітектури Cisco є фундаментом процесів цифрової трансформації держав у всьому світі. Ці унікальні компетенції дозволяють нам бути впевненими в тому, що даний проект вносить істотний внесок в розвиток телекомунікаційної інфраструктури всієї України і дозволить її жителям користуватися телеком і IT-послугами ще більш високої якості», - коментує Голова Представництва Cisco в Україні Сергій Мартинчук.

Інвестиції


Як повідомляють в «Датагруп», компанія інвестує в проект 20 млн доларів. Завдяки цим інвестиціям значно зросте надійність і доступність послуг і суттєво підніметься рівень клієнтського обслуговування.

«Після завершення проекту наша мережа стане однією з найбільш гнучких на телеком-ринку України. Ми станемо ще більш швидкими у взаємодії з нашими корпоративними та оптовими клієнтами і партнерами. Для домашніх абонентів збільшиться швидкість доступу до мережі Інтернет з мінімальною затримкою в години пікового завантаження на мережу. До кінця квітня ми очікуємо поставку обладнання в рамках першого етапу модернізації», - підкреслив технічний директор «Датагруп» Володимир Лутченко.

Про «Датагруп»


«Датагруп» - всеукраїнський оператор зв'язку для бізнесу та будинку. «Датагруп» пропонує операторам і провайдерам високошвидкісний доступ до глобальної мережі Інтернет, виділену оптоволоконну мережу в Україні, Європі, країнах СНД і Азії.

Компанія надає широкий спектр послуг для бізнесу, включаючи побудову корпоративних мереж, інтернет-послуги та телебачення, доступ до банківських послуг, кібербезпеку і захист від DDoS-атак, послуги телефонії і аутсорсинг контакт-центрів, хмарні сервіси та послуги дата-центру. Для приватних користувачів «Датагруп» надає послуги доступу в інтернет, телебачення і телефонії.

Про Cisco


Cisco Systems, Inc. - американська корпорація, заснована в 1984 році. Є найбільшим в світі виробником мережевого устаткування для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку.

Співробітники компанії, її партнери та рішення, які розроблюються, забезпечують безпечні з'єднання, допомагаючи скористатися перевагами цифрових технологій майбутнього вже сьогодні.

Лада Васюкова

08 квітня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 07.05.2021, 19:33 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
За замовчуванням. Google встановить

двофакторну аутентифікацію для всіх користувачів



Фото: unsplash

Двофакторна автентифікація зменшить ризики викрадення персональних даних користувачів.


Компанія Google вводить оновлення, згідно з яким, користувачам доведеться використовувати двофакторну аутентифікацію під час входу в облікові записи. Якщо ваш обліковий запис налаштовано належним чином, Google автоматично зареєструє вас у своїй двоетапній системі перевірки, [url=https://www.engadget.com/the-morning-after-google-two-factor-authentication-112536855.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9ieWt2dS5jb20v&guce_referrer_sig=AQAAAHELQ8xoUGJjv8uIlrGarNDnNj7u6ZvDDbxL_QWaursbSP-jT7s4d_TzusyJ0WupVwAGDWndWUKWE_RBQiSY8664csvyYGwKDJX9aSJzsj5MuF0Sly4tJwR1_iCmWRuV_WJ5w4fXFDiR3rmcUAVwMTSA2qGS32zI4osPUwjptl4O]пише Engadget[url].

Повідомляється, шо користувачі iOS та Android отримають запит на свій телефон, для проходження аутентифікації, просто щоб переконатися, що ви справді входите в систему. «Це простіше у використанні, ніж генерування коду або перенесення фізичного ключа, і більш безпечне, ніж надсилання текстового повідомлення», — пише Engadget.

Раніше компанія Google анонсувала оновлення кількох сімейних функцій, які доступні в Google Assistant. Оновлення мають запрацювати до Дня матері, який відзначають у другу неділю травня. Зокрема, тепер в Google Assistant з’явиться розширена функція сімейної трансляції, яка дозволить надсилати повідомлення на всі пристрої, на яких доступний Assistant, у вашому домі.

Автори: MediaSapiens

07 травня 2021.



RATVODДата: Понеділок, 07.06.2021, 13:53 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Індія попереджає Twitter про «непередбачувані наслідки»

через недотримання нових правил для
соцмереж



Фото: time.com

Нові правила вимагають видаляти дописи протягом 36 годин після отримання вказівки від влади.


Уряд Індії повідомив керівництво соцмережі Twitter, що вона може зіткнутися з «непередбачуваними наслідками», якщо не виконає нові правила для соцмереж, запроваджені в країні. Про це повідомляє Reuters.

Міністр технологій Індії написав у листі до Twitter від 5 червня, що відповіді компанії на попередні листи уряду щодо нових правил не підтверджують, чи дала компанія повну згоду на їхнє виконання.

У травні 2021 року в Індії почали діяти правила, за якими Twitter, Facebook та подібні соцмедіа вимагають видаляти дописи протягом 36 годин після отримання вказівки від влади. У разі недотримання Кодексу етики цифрових медіа компаніям загрожують судові позови.

Правила також вимагають, щоб компанії мали в країні представника, який розглядатиме скарги користувачів протягом 24 годин, головного співробітника з питань відповідності та контактну особу, яка буде доступна правоохоронним органам цілодобово.

У листі до Twitter від 5 червня зазначається, що компанія ще не виконала вимоги та отримує останнє попередження «як жест доброї волі».

В останні місяці у Twitter складні стосунки з урядом Індії. У квітні соцмережа на прохання уряду видалила більше 50 твітів, в яких критикували дії влади у боротьбі з COVID-19. А вже наприкінці травня до офісів Twitter в Індії прийшла поліція у рамках розслідування того, чому деякі твіти урядовців, згідно з політикою соцмережі, були позначені як маніпулятивні. Але тоді в офісах не було працівників, оскільки тоді вони працювали віддалено.

Нагадаємо, WhatsApp позивається проти уряду Індії через нові правила для соцмереж.

Автори: MediaSapiens

07 червня 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 25.06.2021, 21:35 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Зеленський призначив нових та звільнив

кількох старих членів
телеком-регулятора



Фото: Володимир Зеленський /пресслужба президента

Відповідні укази з’явились на сайті президента.


Президент Володимир Зеленський своїм п'ятьох нових членів Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Відповідний указ з’явився на сайті президента 25 червня.

Новини членами НКРЗІ призначили:

> Ігоря Колесника (екс-перший заступник начальника Генерального штабу ЗСУ);

> Лілію Мальон (екс-співробітниця НКРЗІ);

> Андрія Семенченка (екс-голова НКРЗІ – з травня до липня 2014 року);

> Миколу Ткаченка (директор департаменту Адміністрації Держспецзв'язку);

> Вікторію Трощенко (директор з інформаційно-телекомунікаційного напряму ДП "Український державний центр радіочастот").


Крім них, до складу телеком-регулятора входять член комісії Олександр Бісюк (призначений у червні 2016 року) та голова НКРЗІ Олександр Животовський (перепризначений 14 травня 2019 року).

Іншим указом Зеленський звільнив трьох членів НКРЗІ – Володимира Греська, Сергія Дзюбу та Віктора Лагошина – у зв’язку із закінченням строку повноважень.

Нагадаємо, що днями Зеленський підписав указ щодо накладення сакнцій на бізнесменів Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

18 червня РНБО запровадила персональні санкції проти Дмитра Фірташа, а також бізнесмена Павла Фукса. Секретар Радбезу Олексій Данілов заявив, що «повний пакет санкцій» проти Фірташа запроваджений через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії. Данілов додав, що відповідний факт був встановлений українською розвідкою.

25 травня 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 16.07.2021, 21:29 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Мінцифра та Amazon Web Services підписали

меморандум щодо розвитку хмарних технологій в
Україні



Фото: techrepublic.com

Навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy та навчати
українських студентів хмарним технологіям за досвідом Amazon.


Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та [b]директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Web Services (AWS) Ліам Максвелл[/b] підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо прискорення цифрової трансформації та впроваджень інновацій в Україні. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Меморандум передбачає співпрацю Мінцифри та AWS у напрямах:

1) Розвиток навичок роботи з хмарними технологіями.

Українські навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy. Програма передбачає безкоштовні сервіси, які доступні необмеженій кількості студентів і викладачів.

2) Підтримка у впровадженні стратегії Мінцифри з розвитку ІТ-інфраструктури та поширенні хмарних технологій.

Програма AWS Activate пропонує безкоштовні інструменти для розвитку бізнесу, надає ресурси на використання хмарних сервісів AWS, навчальні програми та консультації експертів.

3) Співпраця з питань модернізації ІТ-систем та політики міністерства у сфері хмарних технологій.

«Початок співпраці Мінцифри з Amazon (AWS) — це позитивний сигнал іншим великим міжнародним компаніям та брендам про те, що в Україну можна і потрібно заходити. Розвиток хмарних технологій в Україні — пріоритет зараз. Особливо для державних органів влади. Це дозволить знизити ризики корупції на закупівлях обладнання, суттєво зменшити витрати з бюджету та пришвидшити впровадження інновацій у державі», — прокоментував Михайло Федоров.

Amazon Web Services понад 15 років є найбільш повним і широко застосовуваним у світі хмарним сервісом. На сьогодні у нього більше 200 повнофункціональних сервісів для обчислень, зберігання, баз даних, роботи з мережами, аналітики, машинного навчання та штучного інтелекту (AI), інтернету речей (IoT), мобільних пристроїв, безпеки, гібридної, віртуальної і доповненої реальності (VR і AR), медіа, всього циклу розробки застосунків.

Автори: MediaSapiens

16 липня 2021.




RATVODДата: Четвер, 19.08.2021, 07:25 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Засновники MC.Today створили медіагрупу Creators Media Group.

До неї приєдналось видання ITC.ua



Фото: facebook.com/ITC.UA

Засновники MC.today вирішили, що, оскільки мають медіа про IT-бізнес
та медіа про розробку, то логічно було б доповнити їх медіа про техніку.


Засновники MC.Today Віра Черниш та Тимур Ворона створили медіагрупу Creators Media Group. До неї приєдналося видання ITC.ua, також до складу медіагрупи входять MC.today і Highload.

«Сьогодні ми раді оголосити про те, що до нашої медіародини приєднується ITC.ua. Тепер під управлінням нашої команди знаходяться три значущих інтернет-медіа про IT і бізнесі:

ITC.ua, медіа з фокусом на гаджети і техніку. Місячна аудиторія – 3 млн користувачів, 10 млн переглядів сторінок.

MC.today, медіа з фокусом на IT і інноваційний бізнес, натхнення і саморозвиток. Аудиторія видання – 750 тис. користувачів в місяць, 1,5 млн переглядів сторінок.

Highload.today, медіа для розробників. Місячна аудиторія – 100 тис. користувачів, 250 тис. переглядів сторінок.

Ми також будемо розвивати YouTube-канал ITC з аудиторією в 150 тис. підписників»
, – повідомила засновниця медіагрупи Віра Черниш.

За її словами, у неї та Тимура Ворони є амбіція виростити великий бізнес в медіа в Україні. У цьому їх надихає досвід Бориса Ложкіна, який створив UMH, та медіа-проєктів IT-компанії Genesis.

Засновники MC.today вирішили, що, оскільки мають медіа про IT-бізнес та медіа про розробку, то логічно було б доповнити їх медіа про техніку.

«У ході спілкування з Сергієм Арабаджи, творцем Hotline.ua, Hotline.Finance і ITC.ua, ми обговорювали цю стратегію і були раді побачити, що Сергій її повністю розділяє. В результаті ми вирішили злити наші медіаактиви, щоб створити дійсно значущу медіакомпанію. Ми з Тимуром домовилися про боргову лінію від приватних інвесторів на розвиток ресурсу ITC.UA і злиття всіх наших медіаресурсів в компанію Creators Media Group», – додала Віра Черниш.

Сергій Арабаджи зазначив, що повністю сфокусований на розвитку Hotline.ua і не хоче займатись ITC.ua за залишковим принципом.

Планується, що над ITC.ua залишиться працювати існуюча редакція.

Нагадаємо, у серпні 2017 року стало відомо, що видання Marketing Challenge перетворюється на MC Today. Тоді повідомлялося, що до команди MC Today входять: засновник медіа-консалтингу Simply Media Віра Черниш, автор книги «Стартап на мільйон» Тимур Ворона і екс-журналіст Forbes-Україна Віталій Шкіль.

2 квітня 2018 року стало відомо про переформатування проєкту MC Today. З 3 квітня онлайн-журнал про підприємництво MC Today став працювати в новому дизайні. У видання з’явилася стрічка новин про бізнес та можливість публікувати «довгі тексти».

25 лютого 2019 року керуюча команда онлайн-журналу про бізнес MC Today Віра Черниш і Тимур Ворона викупили частку інвесторів, власників групи компаній Quadrate 28 Надії Табанюк і Валерії Іонан і стали єдиними власниками медіа.

18 серпня 2021.

RATVODДата: Вівторок, 24.08.2021, 13:50 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Найбільша IT компанія Lohika буде працювати
в
Україні під брендом Capgemini Engineering




Lohika, що входить до складу Capgemini з моменту придбання Altran в 2020 році,
незабаром почне працювати під брендом Capgemini Engineering
і продовжить активно розвиватися на ринку України


Capgemini, світовий лідер в сфері надання технологічних сервісів компаніям, планує розширити свою діяльність в Україні, спираючись на 20-річний досвід роботи Lohika. Українська компанія буде частиною загального бренду Capgemini Engineering.

Lohika - одна з 50 найбільших ІТ-компаній в Україні. Всього в Lohika працюють понад 1200 інженерів, а офіси компанії представлені в Києві, Львові, Одесі та Рівному. Зараз в компанії відкрито близько 300 позицій в проектах і передбачається, що їх кількість зростатиме протягом найближчих місяців.

Команди Lohika в Україні зараз працюють над проектами для провідних технологічних компаній по всьому світу. Всього портфель компанії в Україні налічує близько 250 проектів для більш ніж 80 клієнтів.

Як частина групи Capgemini, інженери Lohika мають доступ до глобальних корпоративних програм і ініціатив Capgeminі, наприклад освітньої платформи, а також до великих проектів для світових технологічних і промислових гігантів.

До слова, компанія Capgemini Engineering об'єднує під одним брендом унікальний набір сильних сторін з усієї групи Capgemini: провідні світові інженерні і R & D послуги компанії Altran і експертизу в сферах виробництва і діджіталізаціі Capgemini. Маючи широкі галузеві знання і новітні технології в області цифрового і програмного забезпечення, Capgemini Engineering працює на зближення фізичного і цифрового світів. Команда Capgemini Engineering - це більш 52 000 інженерів і вчених в більш ніж 30 країнах, які працюють над проектами в космічній і аеро- індустріях, автомобілебудуванні, телекомунікації, енергетиці, lifesciences, логістиці та ін.

Capgemini Engineering є невід'ємною частиною групи Capgemini. В роботі група керується принципами, які допомагають за допомогою технологій розкрити людський потенціал, досягти інклюзивності та сталого майбутнього. Це відповідальна і багатокультурна організація з командою 290 000 працівників у 50 країнах. Завдяки 50-річній спадщині і галузевому досвіду, група допомагає клієнтам розвивати їхні бізнеси в різних напрямках - від стратегії і дизайну до проектів на базі хмарних технологій, big data, AI та інше. У 2020 році група отримала дохід в 16 млрд євро.

22 серпня 2021



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
  • Сторінка 6 з 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024