FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 16:24

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Субота, 27.10.2012, 14:15 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
70% нових ШПД-підключень в Україні

відбувається по FTTx




В Україні 70% нових підключень до широкосмугового (швидкісного) інтернету відбувається за технологією FTTx (Fiber To The Home / Building). Про це свідчать дані компанії IKS-Consulting, якими володіє «proIT».

За інформацією IKS-Consulting, 52% абонентів фіксованого ШСД - клієнти операторів, що входять до ТОП-10. Інші 48% споживачів обслуговуються у більш ніж 500 провайдерів і 1100 операторів ШСД.



За прогнозами аналітиків, до 2015 року проникнення ШСД в Україні (відсоток підключених домогосподарств) складе 50%.

RATVODДата: Вівторок, 27.11.2012, 12:24 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Про можливості Інтернету

в звичайному телевізорі




До кінця 2012 року охоплення населення цифровим телемовленням складе 72,8%. А до кінця 2015 року планується розповсюдити цифрове ефірне телебачення на всій території Росії.

Разом з тим у світі давно позначилася конкуренція телебачення та Інтернету. Одні стверджують, що Інтернет важливіше, і традиційне телебачення поступається кількості переглядів і варіативності інтернет-телебачення. Інші кажуть, що у телебачення як і раніше наймасовіша аудиторія.

Ці технології надання контенту розвивалися паралельно до тих пір, поки не були знайдені гібридні рішення: сучасні телевізори крім аналогових і цифрових тюнерів стали оснащуватися засобами доступу в Інтернет. Останнім часом все більш привабливим стає стандарт HbbTV, розроблений в 2009 році і впроваджений у повсякденну практику світового цифрового телевізійного мовлення. Зараз технологія HbbTV фактично є стандартом в європейських країнах. У Росії проведені тестові запуски, а реалізація проекту намічена на початок 2013 року.

Hybrid Broadcast Broadband TV - європейський стандарт передачі мультимедійних даних як по телевізійним каналам, так і через широкосмуговий доступ. Він дає можливість отримувати додаткову інформацію про події на екрані прямо під час перегляду передачі: відомості про акторів, які грають у фільмі, фотографії яскравих моментів і турнірні таблиці спортивних змагань. Глядачі зможуть дізнаватися прогноз погоди, курси валют, розклад літаків і поїздів, а також завантажити вподобану програму. Крім того, HbbTV володіє інтерактивними функціями: історія перегляду, інтеграція з соцмережами і мобільними пристроями. Іншими словами, при використанні технології HbbTV інформація завантажується з Інтернету і доповнює звичайне телебачення.

Перегляд у цьому випадку виглядає так: людина дивиться телепрограму в звичайному режимі і при наявності в кутку екрану червоної крапки при бажанні може включити «інтерактив». Дані для HbbTV-додатки можуть передаватися як через телеканал (цифровий ефірний сигнал, який зараз впроваджується у форматі DVB-T2), так і через Інтернет. І щоб насолодитися телебаченням майбутнього в повному обсязі, бажано мати широкосмуговий доступ. Якщо телевізор або цифрова приставка його мають, то інформація формується з даних не тільки телевізійного потоку, але і інтернет-ресурсів. Вона може бути як алфавітно-цифровий, так і графічної або відео і надходить із спеціально організованих сайтів.

Таким чином, у виробників телевізійного контенту з'являється спосіб збагатити його додатковою інформацією, а у творців реклами - унікальна можливість інтерактивної взаємодії з глядачами.

Бурхливий розвиток технологій призвів до того, що сьогодні відеоконтентом в Інтернеті вже нікого не здивуєш. Розробка гібридних моделей телебачення робить зручним перегляд інтерактивного телебачення для власників традиційних телевізорів, які як і раніше складають саму масову аудиторію. Ця технологія працює насамперед на якість телебачення і на розширення його можливостей в інтересах телеглядача.

Сергій Кисельов



RATVODДата: Вівторок, 16.04.2013, 11:54 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Одеса стане першим містом в Україні,

повністю покритим Wi-Fi




Компанія TeNet оголосила про старт послуги «Wi-Fi роумінг» в Одесі. Одного разу залягання в системі, користувач може залишатися онлайн, переміщаючись по місту. На даний момент проект діє в центральній частині Одеси, а також охоплює практично весь р. Південний. У найближчих планах TeNet - розширення покриття проекту на всю територію Одеси.

За словами генерального директора телекомунікаційної компанії TeNet Олега Єлісєєва, Wi-Fi роумінг є логічним продовженням проекту TeNet Wi-Fi Zone, який стартував у 2004 році. Постійне підключення до Інтернету надається без обмежень за часом і трафіку на швидкості до 3 Мбіт / с. Вартість послуги для абонентів компанії становить 17 грн на місяць.

«Проект з якісним« безшовним хендшейком »(можливість переміщення між точками доступу без втрати сигналу) забезпечить TeNet унікальну нішу в швидко розвивається сегменті бездротової передачі даних. Що ж стосується доступності інтернету за технологією Wi-Fi в громадських місцях в Україні, то Одеса займає лідируючі позиції серед найбільших міст нашої країни », - говорить партнер консалтингової групи E & C, що спеціалізується на аналізі ринку телекомунікаційних послуг, Анатолій Фроленков.

Нагадаємо, біржа проектів Startup.ua збирається організувати в Києві безкоштовну мережу Wi-Fi. Для цього знадобиться близько 1000 точок доступу, кожна з яких буде забезпечувати доступ на майданчику діаметром 20 метрів. Як стало відомо кореспонденту AIN.UA, на сьогоднішній день проект шукає інвестиції в розмірі $ 350 тис.l.

Майя Ярова



RATVODДата: Понеділок, 24.06.2013, 18:27 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Бездротові точки доступу Cisco Aironet 2600



У Твері налагоджений процес виробництва уніфікованих точок бездротового доступу Cisco AIR-CAP2602I-R-K9 і AIR-CAP2602E-R-K9 з вбудованими та зовнішні антени. Це вже четверте сімейство продуктів Cisco, що випускаються в Російській Федерації на виробничих потужностях одного з глобальних підрядників компанії Cisco.Вироблені в Росії уніфіковані бездротові точки доступу Cisco можна придбати у будь-якого авторизованого партнера компанії Cisco. Точки доступу Cisco 2600 являють собою зовсім новий продукт з сімейства бездротових пристроїв Cisco. Він розроблений з урахуванням швидко мінливих вимог мобільних абонентів. У порівнянні з продуктами конкурентів, точки доступу Cisco 2600 підтримують більш високі швидкості на більшій відстані абонентського пристрою від антени точки доступу і підвищують ймовірність обміну даними зі швидкістю 450 Мбіт / с. Крім того, точки доступу цієї серії збільшують швидкодію абонентських з'єднань і споживають менше енергії, ніж продукти конкурентів. Cisco 2600 відмінно працюють в корпоративних мережах будь-якого розміру, де необхідна висока продуктивність, безпеку і надійні канали Wi-Fi для підключення користувача пристроїв, високопродуктивних ноутбуків і спеціалізованого галузевого обладнання (наприклад, касових терміналів або бездротових медичних приладів).Пристрої Cisco 2600 входять до складу уніфікованої бездротової мережі Cisco, що підтримує до 72 000 бездротових точок доступу з повною мобільністю на третьому мережному рівні OSI в центральних і віддалених зонах, в тому числі в корпоративних штаб-квартирах, відділеннях компаній і на інших віддалених майданчиках. Уніфікована бездротова мережа Cisco (Cisco Unified Wireless Network) являє собою саму гнучку в галузі, надійну і масштабовану архітектуру для безпечної доставки мобільних послуг і додатків. Ця архітектура підтримує мінімальну сукупну вартість володіння і захищає інвестиції замовника, безперешкодно інтегруючись в існуючу дротову мережу.

Технічна документація :

RATVODДата: Субота, 06.07.2013, 10:10 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google запускає повітряні кулі,

які роздають
інтернет




Мета проекту - забезпечити інтернетом найбільш віддалені куточки планети.


Компанія Google запустила в стратосферу 30 повітряних куль, що стало першим кроком створення компанією «мережі в небі» для доставки «повітряного» інтернету всім бажаючим.

Проект, що отримав назву «Проект Loon», являє собою створення за допомогою повітряних куль бездротової системи підключення до інтернету на швидкості близькою до 3G. А адресований він, як повідомляє Google, «кожним двом з трьох чоловік на Землі», хто позбавлений іншої можливості мати швидкий і надійний вихід в інтернет. Чутки щодо планів Google ходили кілька останніх тижнів. Як повідомлялося раніше, технології організації зв'язку за допомогою повітряних мереж вже давно застосовуються в середовищі військових, а віднедавна також розглядаються в якості одного з варіантів швидкого встановлення зв'язку з районами катастроф і у сфері цивільної оборони. Таким чином, Google може стати першим, кіт зважився використовувати дані технології на комерційній основі.

У компанії Google говорять, що поки починають з малого, а сам проект називають експериментальним. За інформацією, озвученою компанією, 30 запущених повітряних куль злетіли в небо «з області Текапо на острові Південному у Новій Зеландії». Після цього почалося випробування можливостей прийому сигналу з цих куль - для цього було обладнано 50 точок, забезпечених спеціальними антенами. Про це Google повідомив у спеціальному релізі.



Кулі забезпечені сонячними батареями, мають діаметр 15 метрів (при повному заповненні газом) і відправлені на висоту приблизно 20 кілометрів над землею. «Повітряні кулі, використовувані в проекті Проект Loon, виготовлені з надзвичайно тонкого пластику, товщиною близько 3 міліметрів», - йдеться в прес-релізі Google. - «Ми використовуємо надміцні оболонки - це означає, що об'єм кулі залишається постійним - подібно святковим кулькам з майлару. Це дозволить нашим кулям знаходиться в повітрі набагато довше, ніж кулям, які стискаються і розтягуються залежно від наповнення газом ».



Багато з уже реалізованих проектів по створенню систем зв'язку на основі повітряних куль використовували кулі, прив'язані до землі. Однак кулі Google будуть перебувати у вільному польоті і лише управлятися з землі дистанційно. «Одним з найбільш важливих наукових проривів в технології побудови повітряних куль було вирішення питання, пов'язаного з можливістю керувати польотом кулі. Іншими словами, ми можемо змінювати напрямок польоту кулі, а також швидкість його польоту », - заявляють у компанії. «Іншим важливим моментом було створення спеціальної комп'ютерної програми, яка здатна не просто рухати кулі по небу, а й вибудовувати їх у певні групи, і, тим самим, забезпечувати зв'язок в певному районі планети».

У відеоролику головний конструктор проекту Проект Loon, Річ Де-Воль, роз'яснює принципи управління кулями. За його словами, «Особливістю стратосфери є наявність в ній чітко розмежовує шарів, кожен з них характеризується наявністю вітрів певного напряму. Поміщаючи куля в той чи інший шар ми і можемо їм управляти. Достатньо лише направити куля в шар з потрібним вітром - і він полетить у необхідному напрямку. Таким чином, ми можемо вибудувати кулі в небі в потрібному нам положенні і забезпечити надійне покриття сигналом необхідної місцевості ».

Користувачі інтернету в рамках даної технології будуть ловити сигнал на спеціальні антени, встановлені на дахах будинків. При цьому кожна куля зможе «спілкуватися» зі своїм летять в небі побратимом, а також - з базовою наземною станцією, що має постійне підключення до місцевого інтернет-провайдера. За інформацією Google, це дозволить отримати канал високої пропускної здатності, розрахований на передачу сигналу на чималі відстані. Наземні антени будуть здатні вловлювати сигнал інтернету, витікаючий з повітряних куль, на відстані до 20 кілометрів.



За повідомленням кореспондента Mediasat, повітряні кулі, які передбачається задіяти в проекті, можна буде використовувати неодноразово і переміщати на значні відстані. Піднявшись у повітря, кожен такий кулю зможе долати величезні відстані з Заходу на Схід, використовуючи повітряні течії в стратосфері. «Наприклад, якщо говорити про південній півкулі, то куля, запущений в Південній Африці, зможе без проблем долетіти до Південної Америки», - заявив Астро Теллер, якого в Google називають «Капітан Місячний старт». Запуски куль координуються управлінням авіаперельотів.

У Google відзначають, що даний проект - далеко не перша спроба використання повітряних куль для організації комерційного доступу в інтернет. Проте всі колишні спроби заходили в глухий кут через бажання утримувати кулі на одному місці. «Таким чином, ми вирішили відштовхуватися від думки про те, що кулі слід відправити у вільне плавання по вітрам. І все, що нам залишалося зробити, це придумати, як ними керувати із землі », - говорять в Google. - «І в результаті ми знайшли простий спосіб, для якого потрібні лише вітер і сонячні батареї. Ми рухаємо куля вгору і вниз, ловимо правильний вітер, і він відправляє наш куля туди, куди потрібно. Однак потім ми зрозуміли, що перед нами постало наступна проблема. Як управляти кульками таким чином, щоб вони не просто літали по небу в потрібному нам напрямку, а й могли вишикуватися в потрібний нам ряд у тому порядку і в тому місці, де цього бажаємо ми? Нам вдалося вирішити і це питання - за допомогою системи складних алгоритмів і мощі комп'ютерних процесорів все буде працювати так, як нам потрібно ».

У Google поки не розголошують частот, на яких транслюється сигнал бездротового інтернету з повітряних куль, проте запевнили, що він не створить перешкод іншим радіо-служб.



Поки точно невідомо, коли ж «Проект Loon» зможе надавати доступ в інтернет широким верствам населення. У Google відзначають, що використовували в назві проекту слово «Лун» (одне зі значень якого в англійській мові - «пришелепкуватий») почасти тому, що сама ідея «багатьом здається божевіллям». Відгуки випробувачів, що тестують прийом сигналу з повітряних куль, будуть використані для подальшого вдосконалення технології та визначення того, якою буде наступна фаза проекту «Проект Loon» », - зазначають в Google. - «Це наш перший досвід запуску в небо великої кількості повітряних куль і спроби прийняти який надходить з них сигнал на велику кількість прийомних пристроїв. І нам належить ще багато чого довідатися, щоб поліпшити нашу технологію і конструкцію повітряних куль ».

© Mediasat



RATVODДата: Понеділок, 14.10.2013, 15:19 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Мобільні технології - двигун цифрової економіки



За оцінками аналітичної компанії Gartner , в 2014 р. світові витрати на ІТ перевищать $ 3,8 трлн . Річне зростання індустрії в цілому складе 3,6 % , при цьому надзвичайно важливо , що фактично будь-який бізнес стає залежним від технологій , будь корпоративний бюджет стає бюджетом ІТ- зростання.

Концепція цифрової економіки ( Digital Industrial Economy ) заснована на інтеграції з « хмарами» , співпрацю в соцмережах , мобільності та обміні інформацій . Процес міграції в цифрову середу охоплює всі без винятку галузі економіки , дозволяє охопити клієнтів , забезпечити роботу виробничих потужностей і доставку сервісів.

Постачальникам ІТ послуг також доводиться змінюватися , оскільки традиційні сервіси стають незатребуваними , підвищується попит на «хмарні » і мобільні технології . Стратегія , фахівці з продажу , екосистема партнерів знаходяться під постійним тиском з боку конкурентів , нових центрів продажу , мінливих бізнес -моделей. Цифрова економіка сприяє створенню і швидкому розвитку нових компаній , які в перспективі можуть потіснити гігантів ринку - найбільших виробників обладнання та пропрієтарного ПЗ.

За даними Gartner , до 2020 р. до Інтернету буде підключено 30 млрд пристроїв з унікальними IP адресами , світовий ринок підключених пристроїв ( Internet of Things ) досягне $ 1,9 трлн . Це означає значне здешевлення та підвищення доступності обчислювальних потужностей . Вже до 2017 близько 80 % ринку пристроїв доведеться на смартфони , планшети і ультрапортативні ПК.

RATVODДата: Понеділок, 21.10.2013, 13:44 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні з'явиться новий провайдер



Національна комісія , що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації , ( НКРЗІ ) на засіданні 15 жовтня внесла до реєстру операторів і провайдерів телекомунікацій ТОВ Фідомобайл . Про це йдеться в рішенні комісії , повідомляє прес -служба НКРЗІ .

Фідомобайл буде надавати послуги доступу в інтернет з використанням і без використання радіочастотного ресурсу в 27 регіонах України .

Нагадаємо , Україна посіла 68- е місце серед 157 країн світу і шосте місце серед країн СНД за темпами розвитку інформаційних технологій. Про це свідчать результати щорічного дослідження " Вимірювання інформаційного суспільства" Міжнародного союзу електрозв'язку , що публікується з 2009 року. При цьому в Україні спостерігається вкрай низька ціна на широкосмуговий доступ до інтернету - $ 7,5 з одного абонента на місяць , що в 1,7 рази менше середнього показника по країнах регіону .

Настільки низька ціна на послуги широкосмугового доступу в інтернет в Україні пов'язана з високою конкурентністю ринку , викликаної активним розвитком локальних мереж і дрібних провайдерів. Даний вид бізнесу в країні не є високорентабельним , проте бар'єр входу на ринок широкосмугового інтернету також залишається досить низьким , що дозволяє зберегти високу конкуренцію на ринку. При цьому ринок постійно зростає.

У число найбільших інтернет -провайдерів сьогодні входять : власник найбільшої в країні мережі фіксованого зв'язку Укртелеком , найбільший оператор мобільного зв'язку Київстар , найбільший в країні провайдер кабельного телебачення Воля і його основний конкурент Тріолан .



RATVODДата: Понеділок, 11.11.2013, 20:21 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нова редакція політики конфіденційності Google

відповідає російському законодавству, вважає Гаттаров




Нова редакція політики конфіденційності міжнародної корпорації Google обмежує передачу персональних даних третім особам рядом
процедур , що повністю відповідає вимогам російського законодавства . Таку думку в бесіді з журналістами висловив голова комісії Ради Федерації з розвитку інформаційного суспільства Руслан Гаттаров .

Він нагадав , що комісія Совфеда проводила аналіз політики конфіденційності ряду транснаціональних інтернет -компаній. За результатами цієї роботи було виявлено , що "політика конфіденційності Google передбачала неоднозначні і розмиті підстави передачі персональних даних користувачів третім особам" , що не узгоджується з вимогами російського законодавства.

Ця обставина стала підставою для офіційного звернення Гаттарова до керівництва Google , після чого в Раді Федерації було проведено ряд зустрічей , присвячених цій проблемі . "За результатами було вироблено більш коректне формулювання підстави передачі персональних даних третім особам. Компанія Google внесла ці зміни в російськомовну версію політики конфіденційності , тепер вони доступні в інтернеті " , - констатував він.

За словами парламентарія , " нова редакція російськомовної версії Політики конфіденційності Google передбачає , що Google надає персональні дані афілійованим особам та іншим довіреним компаніям і особам для обробки за дорученням Google " . Сенатор пояснив , що " вказівка на те , що передача персональних даних здійснюється за дорученням Google , має велике практичне значення " . " Іншими словами , відповідно до нової редакції Політики конфіденційності Google , передача персональних даних третім особам буде обмежена рядом процедур, що забезпечують їх захист", - резюмував він.

Сергій Ізотов

RATVODДата: Неділя, 24.11.2013, 12:11 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Китайці підключать світ до Інтернету

за допомогою лампочок




Чі Нань, професор інформаційних технологій з Фуданьского університету в Шанхаї, спільно з науково- дослідницькою групою з Шанхайського інституту технічної фізики (Shanghai Institute of Technical Physics) повідомила через інформаційне агентство Піднебесної «Сіньхуа» про прогрес у розробках.

Новина, опублікована 17 жовтня, повідомляє, що мікрочіп нової лампи-роутера може проводити передачу даних зі швидкістю до 150 мегабіт в секунду, що значно перевищує середньостатистичну швидкість інтернет- підключень по Китаю (3 Мбіт/с). Li- Fi- з’єднання буде використовувати всього 5 % тієї енергії, що необхідна для живлення випромінюючих Wi -Fi пристроїв. Світло працює в якості носія інформації замість традиційних радіохвиль.

Таке використання ламп допоможе краще захистити ваш інтернет, адже світло не проходить скрізь стіни, і сигнал діятиме лише в одному приміщенні.

Якщо вірити поданій інформації, для підключення чотирьох комп’ютерів до мережі буде потрібно світлодіодна лампочка потужністю всього в 1 ват. Команда Чі Нань сподівається представити вже готові Li- Fi -комплекти на Китайському міжнародному промисловому ярмарку в Шанхаї вже у листопаді 2013 року. Для того, щоби потрапити на виставки в Китаї, можете скористатися послугами компанії Fialan.

За словами Чі Нань, нинішнє досягнення повинно бути сприйнято в межах розумного, адже технологія знаходиться в стані розробок. Перш ніж починати розмову про масові постачання подібного обладнання на ринок, потрібно як мінімум удосконалити дизайн мікрочіпа і налагодити оптичний контроль зв’язку. Адже в даному випадку сигнал переривається, як тільки блокується потік світла.

Зараз у Китаї стрімко відходять у минуле старомодні лампи розжарювання. Вони замінюються сучасними світлодіодними лампами. Вже давно була висунута теорія про те, що подібна технологія згодом змогла б стати дешевшою і ефективною заміною підключенню, заснованому на бездротових радіосистемах.

Протягом наступних 20 років світлодіодні лампи стануть домінуючим елементом відповідної інфраструктури в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Змінюючи тривалість імпульсів мерехтіння, вчені досліджували можливість відправки цифрової інформації персональних комп’ютерів і інших електронних пристроїв.

Додамо, що сам термін Li -Fi ( light – fidelity, можна перекласти як «світлова точність» ) був придуманий професором Гаральдом Хаасом (Harald Haas) з Единбурзького університету. Хаас створив компанію PureVLC, яка продовжує вивчати подібну технологію. Причому професор достатньо скептично налаштований щодо звісток з Китаю, оскільки до цих пір не було продемонстровано жодного доказу (будь-то відеокадри або фотографії) того, що нова технологія дійсно так добре працює, як про це говорять. Сам Хаас ще в 2011 році продемонстрував світлодіодну лампу, оснащену відповідними складовими. З її допомогою інженерам вдалося передати відео високої чіткості на комп’ютер. Професор навіть провів публічну демонстрацію з’єднання за допомогою видимого світла на конференції TED Global.

RATVODДата: Неділя, 24.11.2013, 12:20 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
10 пророкувань про розвиток інтернету,

які так і не збулися


Передбачення трендів в технічній індустрії – непроста справа. Наприклад, якби в кінці минулого століття ви запитали провідних аналітиків, яка компанія буде лідером світової комп’ютерної індустрії через 10 років, то без найменших сумніви почули б у відповідь: «Microsoft». Але з часом багато чого змінюється. І навіть найрозумніші з людей робили невиправдані прогнози щодо речей, які зараз здаються очевидними.



1. У 1998 в журналі BYTE Едмунд Де Хесус зробив прогноз, що «проблема 2000 стане безпрецедентною в людській історії кризою».

2. Роберт Меткалф, винахідник Ethernet, в грудні 1995 написав статтю, в якій передбачав «що в 1996 році інтернет сколапсує, як наднова зірка».

3. Ендрю Кін, один з найвідоміших оглядачів інтернет -культури, під час руху Web 2.0 вважав, що економічна криза 2008 року критичним чином вплине на те, як ми використовуємо інтернет.

4. Також він вважав, що Knol, онлайн-енциклопедія від Google, візьме гору над Вікіпедією, проте проект закрили у квітні 2012 року. Ще одне його пророцтво, що користувачі в підсумку віддадуть перевагу Google пошуковик Mahalo, так як його результати більш організовані.

5. Він же вважав, що популярність відеосервісу Hulu перевершить YouTube, тому що люди більше поважають «професійний» відеоконтент.

6. Реймонд Курцвейл, технічний директор Google і відомий футуролог, у своїй книзі 1999 року «Епоха духовних машин» зробив ряд пророкувань про те, як будуть виглядати технології в 2009 році. Наприклад, він передбачав, що більша частина текстів буде створюватися за допомогою програм, які розпізнають мову. Але і зараз, хоча коротким голосовим пошуком або інтерфейсом Siri вже досить широко користуються, більшість з нас все ще покладається на клавіатуру в тому чи іншому вигляді.

7. Він також важав, що телефони у наш час вже будуть забезпечені автоматичними перекладачами мови. І , хоча Google – перекладач і демонструє вражаючу ефективність, до створення телефону, який зможе синхронно перекладати з іншої мови, судячи з усього, пройдуть ще роки.

(Доброго дня. Я представляю компанію Technology Improves the World, що займається розробкою інноваційних продуктів з акцентом на керування голосом.
Маю зауваження щодо п.7 Вашої статті. Насправді автоматичний синхронний перекладач мобільних дзвінків був створений нашою компанією і доступний до завантаження у Google Play від 26/06/2013. Ви можете ознайомитись з програмою в магазині додатків Google https://play.google.com/store....lator.)

8. Астроном Кліффорд Столл також відзначився низкою невірних передбачень в статті в журналі Newsweek в 1995 році. Ось деякі з них. «Жодна онлайнова база даних не зможе замінити вам щоденної газети, ніякої CD – ROM не займе місця компетентного вчителя і ніяка комп’ютерна мережа не змінить того, як працює уряд». Тільки подумайте: зараз мільйони людей читають газету The New York Times онлайн, і ніколи не тримали в руках паперової версії.

9. Все той же Столл заявляв: «Деякі вважають, що скоро ми будемо купувати і читати книги і газети прямо через інтернет. Ага, звичайно». Щоб зрозуміти, наскільки він помилявся, досить згадати про Kindle.

10. А ось ще одне пророцтво того ж автора: «Нам обіцяють, що за шопінгом по онлайн-каталогах майбутнє. Що ми будемо замовляти авіаквитки, бронювати столики в ресторанах і вести ділові переговори через інтернет. Але скажіть, чому тоді місцевий універмаг за півдня заробляє більше, ніж весь інтернет отримує виручки за місяць?» Цікаво, що він зараз думає про Amazon.com, чи неправда?



RATVODДата: Вівторок, 21.01.2014, 22:06 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Закон про регулювання інтернету офіційно опублікований

і набуде чинності
22 січня




Парламентська газета «Голос України » опублікувала в друкованій версії всі прийняті Верховною Радою 16 січня Закон .
Закони опубліковані в номері за 21 січня, повідомляють «Коментарі ».

Закон про внесення змін до закону № 3879 «Про судоустрій і статус суддів» , підготовлений народними депутатами від Партії регіонів Володимиром Олійником і Вадимом Колесніченком , набирає чинності на наступний день після опублікування в офіційній пресі.

Нагадаємо , як повідомляла редакція « proIT », прийнятий закон № 3879 і підписаний Президентом України розширює повноваження НКРЗІ на блокування інтернет- ресурсів, що поширюють сумнівну інформацію , зобов'яже операторів і провайдерів купувати устаткування для стеження за свій рахунок. Також документ передбачає введення ліцензування діяльності з надання доступу в інтернет і обов'язкове укладення договору для надання абонентам послуг мобільного зв'язку. Також закон вносить кримінальну відповідальність за наклеп і екстремізм в інтернеті .

Закон про продаж ідентифікаційних карт (SIM - карта , карта USIM , R- UIM , і т.п. ) за договорами набуде чинності 1 травня 2014 року.



RATVODДата: Середа, 16.07.2014, 23:49 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Хакери допоможуть Google захиститися від вразливостей



Компанія Google сформувала команду з висококласних фахівців в області комп'ютерної безпеки, що отримала назву Project Zero ("Проект Нуль"). Вони займуться пошуком і усуненням критичних "дірок" як в продуктах інтернет-пошукача, так і в програмному забезпеченні інших розробників.

"Наша мета - значно скоротити кількість людей, постраждалих від цільових атак. Ми запрошуємо на роботу кращих фахівців-практиків у галузі досліджень проблем мережевої безпеки, а вони, в свою чергу, присвячують 100% свого робочого часу підвищенню рівня безпеки в Інтернеті", - повідомив у блозі глава дослідницького відділу Google Кріс Еванс.

Першочергове завдання "елітного" ​​підрозділу - усувати так звані уразливості "нульового дня", невідомі лазівки в системі безпеки, від яких ще не була створена захист. Такі "дірки" вважаються найбільш небезпечними, а на чорному ринку інформація про них оцінюється в десятки тисяч доларів. Приміром, на використанні серйозної 0day-уразливості був побудований "промисловий" вірус Stuxnet, який в червні 2010 року заразив комп'ютери на Бушерської АЕС в Ірані.

За словами Еванса, у "Проекту Нуль" немає строго встановлених меж. "Ми будемо працювати над підвищенням рівня безпеки будь-якого ПО, якщо ним користується багато людей, і приділимо особливу увагу техніці, цілям і мотивів хакерів", - підкреслив він.

Дані про кожну знайдену помилку Google зобов'язалася заносити в спеціальну базу даних і оповіщати про неї розробника, щоб вона могла бути усунені в найкоротші терміни. Стороннім цим відомості доступні не будуть. Вже після закриття уразливості користувачі зможуть подивитися, які заходи було вжито для її усунення.

Склад команди "Проекту Нуль" продовжує формуватися. Як пише Wired, в неї входять такі відомі хакери, як Бен Хоукс, який тільки в 2013 році знайшов десятки помилок в Adobe Flash і Microsoft Office, Тавис Оманд, Джордж Хотц, який на конкурсі Pwnium в березні минулого року успішно зламав захист браузера Chrome, а також Бріт Ян Бір, який знайшов баги в iOS, OS X і Safari. Чисельність відділу незабаром перевищить 10 чоловік.

блог Google, Wired

Рrotv.


RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 10:07 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Компанія Google назвала своїх партнерів

по проекту
Android TV




Компанія Google вирішила об'єднати свої зусилля з компаніями TP Vision (Philips), Sharp, Sony, Razer і Asus для спільної розробки телевізорів, сет-топ-боксів та ігрових консолей з вбудованою системою Android TV.

Про це керівництво компанії Google повідомило під час щорічної конференції для розробників, що пройшла в місті Сан-Франциско.

Система Android TV може працювати під управлінням широкого спектру різних пристроїв - починаючи від смартфонів до планшетів і ігрових контролерів.

Система Android TV підтримує роботу як з традиційним, живим, телебаченням, так і з потоковим мовленням. Під час перегляду віщальних телеканалів глядач може запустити Android TV для отримання доступу до електронного програмного гіду (EPG) або перемикання між каналами. Якщо ж глядач бажає замість цього запустити програми для перегляду потокового відео, до його послуг - кнопка «Додому», що запускає традиційний інтерфейс Android, який дозволяє відкрити потрібну програму для перегляду потокової трансляції або ж почати пошук в мережі.

Система Android TV дозволяє користувачам транслювати на свої телевізори різний контент, а також вести пошук популярного контенту, додатків та ігор. Система також підтримує функцію голосового пошуку і Google Knowledge Graph, а це означає, що користувач може просто «поговорити» зі своїм телевізором, а також ініціювати голосовий пошук для швидкого отримання потрібних йому результатів.

2014-07-16

Мediasat


RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 16:54 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Apple і Google припиняють битву за патенти



Компанії Apple і Google домовилися відкликати всі судові позови один до одного, прибравши, таким чином, одну з перешкод, які поділяють цих двох технологічних гігантів, контролюючих світ смартфонів.

Перемир'я стосується патентного спору між Apple і Motorola, що входить в структуру Google. У 2010 році Motorola подала судовий позов проти Apple, звинувативши дану компанію в порушенні її патентних прав. У свою чергу, Apple подала зустрічний позов.

У 2012 році, після покупки компанії Motorola Mobility за 12,5 мільярда доларів, Google отримав у навантаження також статус учасника всіх судових розглядів, відкритих компанією. Motorola хотіла захистити пакет з тисяч патентів, пов'язаних з операційною системою для мобільних пристроїв Android, від зазіхань Apple, Microsoft і ряду інших компаній, які вона звинувачувала у крадіжці прав інтелектуальної власності. На початку поточного року Google погодився продати підрозділ Motorola, зайнятий виробництвом різних пристроїв, китайській компанії Lenovo Group Ltd. За 2,9 мільярда доларів, вирішивши при цьому, втім, зберегти всі патенти, отримані Motorola.

У минулому союзники, компанії Apple і Google все частіше стикаються лобами в жорстокій сутичці, націлюючись на покупку одних і тих же компаній та інженерних розробок у всіх сферах своєї діяльності - таких, як електронні карти, голосовий пошук, пристрої для перегляду потокового відео, Web-браузери.

До минулої п'ятниці Apple і Google перебували в стані судової війни один з одним в рамках 20 процесів, як у США так і у Німеччині. У спільному комюніке двох компаній сказано, що перемир'я між Apple і Google не стосується угоди про ліцензування патентів один одного. Компанії повідомили, що вони планують спільно працювати в «деяких сферах патентної реформи».

Прес-секретар Apple повідомила, що угода не стосується спору, який компанія веде з Samsung Electronics. У цьому розгляді часто згадується Google, оскільки Samsung є найбільшим виробником телефонів, що працюють на операційній системі Android від Google. Однак, Google формально не є безпосереднім учасником цих процесів. Два тижні тому суд в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, зобов'язав компанію Samsung виплатити компанії Apple 119 мільйонів доларів компенсації у відшкодування збитку, заподіяного нею внаслідок порушення прав Apple на три патенти, пов'язаних з програмним забезпеченням. Сума компенсації набагато менше тієї, на яку розраховувала Apple при подачі позову.

Світ програмного забезпечення для смартфонів сьогодні, за великим рахунком, розділений між двома операційними системами - Android від Google і iOS від Apple, які дають цим двом компаніям контроль над найбільш часто використовуваними одними додатками. Компанія Apple атакувала Google, подавши судові позови проти виробників телефонів, що використовують операційну систему Android, проте, не пішла прямою війною на Google.

У свою чергу, Google, мабуть, піддався на вмовляння і пішов на мирову з Apple після того, як регуляторні органи США розкритикували компанію за правову стратегію, використовувану компанією по відношенню до патентів Motorola. Компанія Motorola ініціювала судові розгляди проти Apple і її продукції, грунтуючись на патентах, які, на думку регуляторів, повинні були бути проліцензованими для Apple.

Бажання Apple продовжувати війну в рамках «справи Motorola» почало згасати, мабуть, з причини очікуваного продажу компанії Motorola компанії Lenovo.

Незважаючи на зниження напруженості у відносинах з Apple, компанія Google як і раніше знаходиться в стані патентного спору з компанією Rockstar Consortium, яка частково належить Apple. Компанія Rockstar по суті є спільним підприємством, заснованим компаніями Apple, Microsoft, BlackBerry, Ericsson і Sony, після того як у 2011 році вони спільними зусиллями вибили Google з числа учасників битви за право купити на аукціоні пакет патентів, що належать Nortel Networks. У листопаді минулого року Rockstar обрушила цілий шквал судових позовів проти Google і виробників пристроїв на базі Android.

2014-07-17

Мediasat


RATVODДата: П`ятниця, 15.08.2014, 11:10 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google Chrome навчився без інтернету показувати

переглянуті раніше сторінки




Google тестує нову функцію для настільної версії браузера Google Chrome. В останній збірці Canary програма дозволяє переглядати останні відкриті сторінки, навіть за відсутності інтернет-підключення.

Зараз, коли немає доступу до Мережі, Chrome пише «Немає підключення до Інтернету». У новій збірці на сторінку додана спеціальна кнопка, що дозволяє в таких ситуаціях переглянути збережену раніше копію веб-сайту. Йдеться про експериментальну версію браузера, нехай і доступною всім бажаючим.

Важко сказати, наскільки затребуваною буде ця функція. По суті, при відключенні Інтернету користувач зможе проглянути лише ті сторінки, які відкривав раніше. Не виключено, що Google продовжить розвивати цю функцію і в подальшому, наприклад, навчить веб-оглядач кешувати сторінки, доступні за посиланнями на переглядаємому ресурсі. Подібний функціонал пропонують деякі плагіни для браузера.

Щоб скористатися новою функцією, потрібно завантажити та встановити останню версію Canary.



Не так давно стало відомо, що в новій версії виконувані файли Chrome Canary для Mac скомпільовані як 64-розрядні. Іншими словами, Google- «бродилка» отримає нативную підтримку 64-бітної OS X. Реліз очікується найближчим часом: спочатку 64-бітові білди перейдуть в стадію бета, а потім отримають стабільну версію.

14.08.2014

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024