FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 10:31

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Понеділок, 15.03.2021, 21:37 | Повідомлення # 166
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
25 рублів за гігабайт: Росія виявилася країною

з самим найдешевшим
безлімітним інтернетом




Аналітичне агентство Content Review представило дані дослідження
вартості тарифів з безлімітним інтернетом по всьому світу.


Лідером по самим прийнятним цінам стала Росія, передають Вести.

Скільки коштує безлімітний інтернет


Так, за даними Content Review, середня вартість безлімітного інтернету в Росії становить 830 рублів ($ 11,3 / 314 грн), в той час як в усьому іншому світі - 4405 руб лей ($ 60/1665 грн). Таким чином, тарифи на безлімітний інтернет в Росії приблизно в п'ять разів дешевше, ніж в інших країнах.

При цьому в рейтингу країн з найменшою ціною за 1 гігабайт Росія займає друге місце. Ціна одного гігабайта в світовому контексте- 189,8 рублів (близько $ 2,5 / 71 грн), а в Росії - 24,6 руб ($ 0,33 / 9 грн).

Країни з найменшою вартістю безлімітного інтернету:

> Росія (835 рублів);
> Румунія (1305,6 рубля);
> Індія (1362,5 рубля);
> Ізраїль (1403,5 рубля);
> Казахстан (1438,2 рубля);
> Мексика (1 573 рубля);
> Ірак (1615 рублів);
> Алжир (1680 рублів);
> Польща (1691,5 рубля);
> Таїланд (2253,4 рубля).


Країни з найменшою ціною за 1 гігабайт:

> Індія (9,2 рубля);
> Росія (24,6 рубля);
> Індонезія (28,2 рубля);
> Малайзія (35,4 рубля);
> Туреччина (37,1 рубля);
> Алжир (41,1 рубля);
> Казахстан (42,9 рубля);
> Іран (53,1 рубля);
> Сінгапур (58 рублів);
> Нігерія (64,9 рубля).


Що змінилося за рік


За 2020 рік середня вартість тарифу з безлімітним інтернетом у світі зросла з 3181,8 руб. до 4405,1 руб., а в Росії - збільшилася з 602,5 руб. до 830 руб. У той же час середня ціна 1 гігабайта в світі виросла з 187 руб. до 189,8 руб., а в Росії - знизилася з 37,3 руб. до 24,6 руб.

Відзначається, що в 2020 році тарифи зв'язку дорожчали через зростання навантаження на мережу під час карантину, зростання інвестицій в розвиток мереж, включаючи стандарт 5G.

Лада Васюкова

15 березня, 2021.



RATVODДата: Середа, 17.03.2021, 17:07 | Повідомлення # 167
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Неугодна акція: Чому StarLightMedia та «Медіа Група Україна»

більше не хочуть працювати з «Мережею Ланет»




«Мережа Ланет» стала учасником нового публічного конфлікту.


Відразу дві медіагрупи вирішили розірвати договори з провайдером, передає Детектор Медіа.

Що сталося


Минулого тижня медіагрупа StarLightMedia повідомила про свій намір розірвати угоду з провайдером «Мережа Ланет». У своєму листі до провайдера причин компанія не назвала, однак керівник дивізіону PayTV & Digital Микола Фаенгольд в коментарі НВ Бізнес натякнув, що медіагрупу засмутили «методи ведення бізнесу» партнера.

«Так, дійсно StarLightMedia направила лист про розірвання договору та припинення мовлення телеканалів групи в мережі провайдера «Ланет» з 1 травня 2021 року. Трапляється, що методи ведення бізнесу одного партнера можуть суперечити поглядам іншого», - сказав він.

Практично в той же час розірвати договір з «Мережею Ланет» виявила бажання і «Медіа Група Україна» (МГУ), але причин свого рішення теж не озвучила. Компанія відправила провайдеру лист, в якому останнім днем ​​їх співпраці просила вважати 4 травня.

За умовами договорів, медіагрупи можуть в односторонньому порядку припинити співпрацю. Для цього необхідно письмово попередити провайдера не менше ніж за 30 днів. Після цього договір вважається недійсним.

В чому причина


Джерела Детектора Медіа говорять про те, що причина криється в одній з акцій «Ланет» - «Лютий GIG». У лютому провайдер повідомив, що нові абоненти зможуть до кінця весни користуватися інтернетом і дивитися 155 телеканалів на Ланет.TV.

Восени медіагрупи встановили рівень інфляції для провайдерів на рівні 30% і зажадали подорожчання найдешевших пакетів для абонентів до 99 гривень. У зв'язку з цим, повідомляє ресурс, в «Ланет» поставили умову підвищити роялті, але провайдера це не влаштувало.

Зараз переговори тривають, і ще є час знайти компроміс. Як правило, медіагрупи і провайдери досить швидко знаходять рішення конфліктів.

Що кажуть в «Ланет»


Прес-служба «Ланет» підтвердила, що обидві медіагрупи мають намір припинити співпрацю. Провайдер незадоволений перспективою позбутися прав на контент StarLightMedia і МГУ.

«Так, мережа «Ланет» нещодавно отримала лист від «Медіа Групи Україна» з повідомленням про розірвання договору в односторонньому порядку до 5 травня. Разом з подібним повідомленням від StarLightMedia ми вже маємо два листи про припинення співпраці. Таким чином медіагрупи відбирають у мережі «Ланет» права на свій контент. Ймовірно, так буде з кожним, хто посміє підняти голос проти медіагрупи», - кажуть в «Ланет».

Крім того, власник мережі Віктор Мазур повідомив детектор Медіа, що його юристи готують позов до суду, оскільки «кулуарно такі конфлікти вирішувати неможливо».

Ризики для медіагруп


Припинення співпраці з «Ланет» для медіагруп означає значні фінансові втрати. Компанії не тільки позбудуться роялті за канали, але і доходів від реклами.

Так, приблизна абонбаза «Ланет» - 150 тисяч домогосподарств. Для медіагруп це більш 1150000 грн на місяць і більше 13 млн в рік. І це тільки роялті.

Якщо канали виходять з пакетів провайдера, то втрачають і аудиторію для реклами. Як стверджує керівник напрямку досліджень «Громадського» Орест Білоскурський, за рік StarLightMedia і МГУ можуть втратити на рекламі 77-85 млн грн.

Лада Васюкова

17 березня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 30.03.2021, 15:12 | Повідомлення # 168
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нові міжнародні можливості: «Датагруп» і Hawe Telekom

побудували перехід на українсько-польському кордоні




«Датагруп» і польський оператор Hawe Telekom завершили
будівництво міжнародного переходу на кордоні України і Польщі.


Це відкриває нові можливості для реалізації міжнародних проектів для обох сторін, повідомляє прес-служба «Датагруп».

Новий перехід


«Датагруп» і Hawe Telekom повідомили про закінчення будівництва нового міжнародного переходу «Дорохуськ - Ягодин» на українсько-польському кордоні. Для українського оператора це вже другий власний перехід в напрямку Польщі з пропускною спроможністю до 16 Тбіт/с.

Тепер до існуючих чотирьох незалежних міжнародних переходів в Європу (на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Польщею) доданий ще один - другий на кордоні з Польщею. Загальна пропускна здатність міжнародних каналів «Датагруп» становить близько 1500 Гб/с.

Нові можливості


Даний проект значно розширює можливості «Датагруп» в плані реалізації міжнародних проектів, збільшення магістральної ємності мережі, міжнародного інтернет-трафіку. Крім того, як повідомив технічний директор «Датагруп» Володимир Лутченко, тепер оператор зможе набагато швидше обробляти трафік між країнами і підвищити швидкість доступу клієнтів до багатьох популярних ресурсів.

«Останнім часом ми спостерігаємо зростаючий попит на послуги високошвидкісних каналів передачі даних і постійно розширюємо лінійку наших продуктів, пропонуючи ринку кращі рішення. Новий міжнародний перехід дозволить нам ще ефективніше обробляти трафік між Україною, Польщею, Німеччиною, а також іншими країнами Євросоюзу і США. Завдяки реалізації цього проекту наш інтернет стане ще більш надійним і швидким», - підкреслив Володимир Лутченко.

Для Hawe Telekom даний перехід необхідний, оскільки незмінно зростає кількість підключень для доступу до варшавських центрів обробки даних. Як сказав директор з міжнародних продажів Hawe Telekom Пшемислав Гонгало, проект підтвердив значення Польщі як моста між Європою та Азією.

«Спільний проект з нашим українським партнером є відповіддю на постійно зростаючий попит щодо збільшення кількості підключень між Польщею та Україною, зокрема з метою надання доступу до центрів обробки даних глобальних постачальників контенту, хмарних сервісів і OTT, розташованих в Варшаві. Такі великі гравці, як Google і Microsoft, вже інвестують в Польщу, а інші анонсують нові розробки. Ми вважаємо, що Польща вже є мостом між Європою і Азією, і це практично підтверджується реалізацією нашого проекту», - сказав Пшемислав Гонгало.

Про «Датагруп»


«Датагруп» - всеукраїнський оператор зв'язку для бізнесу та будинку, лідер в сегментах передачі даних, міжнародного транзиту трафіку та супутникового зв'язку. «Датагруп» пропонує операторам і провайдерам високошвидкісний доступ до глобальної мережі Інтернет, виділену оптоволоконну мережу в Україні, Європі, країнах СНД і Азії.

Компанія надає широкий спектр послуг для бізнесу, включаючи побудову корпоративних мереж, інтернет-послуги та телебачення, доступ до банківських послуг, кібербезпека і захист від DDoS-атак, послуги телефонії і аутсорсинг контакт-центрів, хмарні сервіси та послуги дата-центру. Для приватних користувачів «Датагруп» надає послуги доступу в інтернет, телебачення і телефонії.

Про Hawe Telekom


Hawe Telekom - оператор, що надає послуги виключно телекомунікаційним компаніям (операторам зв'язку) на основі власної міжнародної оптоволоконної мережі. До них відносяться: продаж і оренда телекомунікаційних і оптоволоконних мереж, послуги передачі даних, доступ до мережі Інтернет, колокація, а також послуги з нагляду і обслуговування мережі.

У число клієнтів Hawe Telekom входять оператори мобільного зв'язку і міжнародні оператори, а також численні місцеві інтернет-провайдери та оператори кабельного ТБ. Завдяки численним оптоволоконним міжнародним переходах Hawe Telekom є постачальником телекомунікаційних послуг для міжнародного транзиту, що з'єднує Європу з Азією.

Лада Васюкова

30 березня, 2021.



RATVODДата: Субота, 03.04.2021, 20:52 | Повідомлення # 169
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Регулювання або цензура? У Латвії

закрили доступ до сайтів RT, НТВ і Россия24



Фото: РБК

У минулому році в Латвії заборонили сім каналів Russia Today
.

Тепер доступ блокований і до ряду сайтів, що надають доступ до російських новин. У тому числі і до «RT російською», передає Sputnik Латвія.

Заборона ретрансляції каналів


У липні минулого року Національна рада з електронних ЗМІ (НРЕЗМІ) заборонила показ семи програм російського телеканалу RT (Russia Today) в Латвії. Під санкції підпали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary і RT TV.

Причиною заборони стало те, що перераховані вище телеканали «знаходяться під фактичним впливом Дмитра Кисельова». Відносно даної особи Рада ЄС раніше ухвалила санкції.

У НРЕЗМІ заявили, що RT є найвпливовішим з російських каналів в плані пропаганди на Заході. Регулятор відзначив, що RT спільно з іншими каналами «кремлівської пропаганди» виставляє Латвію як «неспроможну країну».

Блокування сайту


Тепер латвійські провайдери почали блокувати доступ до сайту «RT російською». За даними Telegram-каналу RT, при спробі зайти на сайт з'являється сповіщення, що даний ресурс незаконно поширює ТВ-програми на території Латвії.

«На підставі пункту 1 розділу 19 і розділу 21.7 закону «Про електронні ЗМІ» доступ до сайту обмежений, тому що телевізійні програми поширюються нелегально. Зміст цих програм може порушувати закони про авторське право, а також бути ворожим і спрямованим проти Латвії та її народу», - зазначено в оповіщенні.

Крім «RT російською» доступ був обмежений до rus24.tv, ntv.ru і навіть teledays.net, оскільки через нього можна дивитися російські телеканали.

Голова Латвійської асоціації електронних комунікацій Ілмарс Мулс заявив, що вимога НРЕЗМІ заблокувати сайти російських каналів є цензурою і не пов'язана з незаконним розповсюдженням програм.

«В даному конкретному випадку це не порушення 21 статті закону про електронні засоби масової інформації, де чітко сказано в яких випадках сторінка блокується. Тут вже фактично порушення нашої Конституції, де сказано, що цензура в Латвії заборонена», - сказав Мулс.

При цьому протистояти забороні НРЕЗМІ, на думку Мулса, провайдерам буде важко. Оскаржити блокування можна хіба що в суді Сатверсме.

«Тут головна проблема в тому, що латвійське законодавство дуже сильно застаріло. Якщо говорити про такі заборони доступу до змісту, потрібно змінити закон так, щоб заборонити доступ міг тільки суд, а не чиновник. Поки цим займаються чиновники - домовлятися безглуздо», - говорить він.

Довідка про RT


RT - російська міжнародна багатомовна мережа інформаційних телеканалів, яка фінансується урядом Росії.

Складається з чотирьох цілодобових інформаційних телеканалів, що віщають більш ніж в 100 країнах світу на англійській, арабській, іспанській і французькій мовах, телеканалів RT America і RT UK, документального каналу RTD, а також глобального новинного відеоагентства Ruptly. Основним є інформаційний телеканал RT International, який веде цілодобове мовлення англійською мовою.

Американські, британські, німецькі ЗМІ та представники влади неодноразово звинувачували RT в пропаганді і дезінформації в інтересах Росії, необ'єктивної подачі інформації та упередженість у висвітленні подій, пов'язаних з політикою Росії і Заходу.

Лада Васюкова

01 квітня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 08.04.2021, 09:57 | Повідомлення # 170
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США на розвиток ШПД-інтернету

витратять
$ 100 млрд: ось навіщо це роблять



Фото: LaptrinhX

Президент Байден планує виділити 100 мільярдів доларів на розвиток
універсального широкосмугового доступу в рамках реалізації плану
по виділенню 2 трильйонів доларів на інфраструктурні проекти.


Що сталося


Президент США Джо Байден представив план, який передбачає виділення 100 мільярдів доларів на фінансування програми модернізації мереж широкосмугового доступу, метою якої повинно стати забезпечення до 2030 року 100% покриття таких мереж. План є частиною глобального пакету програм, що передбачає виділення 2 трильйонів доларів на розвиток інфраструктури США.

Що передбачає план


Серед іншого, в законопроекті пропонується приділяти першочергову увагу будівництву інфраструктури широкосмугового зв'язку, що відповідає вимогам завтрашнього дня, а також мереж, що належать «провайдерам послуг, не робить упор на отримання прибутку», в тому числі місцевим органам влади, некомерційним організаціям і кооперативам.

Пропонується також вимагати від інтернет-провайдерів «чіткого розкриття» цінової політики в рамках заходів, спрямованих на усунення перешкод, що заважають муніципальним провайдерам і кооперативам «конкурувати на рівних умовах» з приватними компаніями. Нарешті, реалізація проекту повинна допомогти знизити вартість широкосмугового зв'язку, щоб стимулювати підключення як в сільських, так і в міських районах.

У прес-релізі, випущеному Білим домом, відзначається, що понад 35% жителів сільських районів країни не мають можливості доступу до послуг широкосмугового доступу, що пропонують «мінімально прийнятну швидкість», яку уряд визначає як 25 Мбіт/сек для скачування і 3 Мбіт/сек для відправки.

Під час бесіди з представниками ЗМІ високопоставлений чиновник адміністрації президента назвав інтернет «електрикою 21 століття», додавши, що план Байдена спрямований на досягнення «загального доступу до доступного широкосмугового зв'язку в цьому десятилітті».

Реакція ринку


Пропозицію Байдена зустріли схвально в Асоціації провайдерів послуг бездротового інтернету (WISPA), яка в своїй заяві зазначила, що президент зосередив свої зусилля «на питаннях досягнення правильних цілей».

Однак аналітик Блер Левін з New Street Research зазначив, що багато чого буде залежати від того, яким чином остаточний текст закону буде розкривати такі терміни, як «відповідність вимогам завтрашнього дня» і «доступність».

Зокрема, Блер Левін вказав на те, що якщо, наприклад, «відповідають вимогам завтрашнього дня» будуть визнані лише оптико-волоконні мережі, то бездротові технології - такі як 5G і супутник - опиняться за бортом програми інвестицій. Також, зазначив він, реалізація проекту буде залежати і від того, що буде вкладатися в поняття «доступний»: пакети широкосмугового доступу середньої цінової категорії або базові пакети за мінімальною ціною.

Щоб вступити в силу, даний законопроект повинен бути прийнятий Конгресом і підписаний Президентом.

Борис Скуратівський

07 квітня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 16.04.2021, 09:38 | Повідомлення # 171
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Інтернет в селах наочно: Мінціфри

запустило сайт проекту «Інтернет-субвенція»




Міністерство цифрової трансформації приступає до реалізації проекту
по підключенню оптичного інтернету в українських селах.


Стежити за реалізацією громадяни зможуть через спеціальну платформу і дашборд, повідомляє Урядовий портал.

Проект «Інтернет-субвенція»


У листопаді 2020 року Кабмін підтримав пропозицію Міністерства цифровий трансформації виділити 850 мільйонів гривень на підключення інтернету в сільських регіонах України. Мінцифри вже приступило до виконання даного плану.

Як повідомлялося раніше, в рамках проекту «Інтернет-субвенція» планується підключити до Інтернету 5000 українських сіл, в яких проживає близько 2,5 млн осіб. Таким чином доступ до мережі повинні отримати близько 10 000 об'єктів соціальної інфраструктури - школи, лікарні і бібліотеки.

У цьому році держава виділить 500 мільйонів гривень на підключення до оптичного інтернету 3 тис. сіл України. У зв'язку з цим, Міниіфри повідомляє про запуск окремої платформи і публічного дашборду для проекту «Інтернет-субвенція».

Що дивитися на сайті проекту


За даними відомства, проект постановив Кабміну щодо врегулювання порядку та умов надання субвенції зараз розглядає Уряд. Після його затвердження протягом 10 днів буде відкрито офіційний збір заявок на підключення інтернету від об'єднаних територіальних громад (ЗТВ).

Зараз проводиться попередній збір заявок. На сайті проекту глави ОТО зможуть отримати всю інформацію щодо того, як подати заявку на підключення інтернету.

Що стосується всіх жителів сільських регіонів, на даному сайті вони можуть:

> ознайомитися з цілями і можливостями проекту;
> вивчити правила отримання субвенції з держбюджету;
> подивитися перелік дій, необхідних для отримання доступу до фіксованого швидкісного інтернету;
> дізнатися, на якому етапі реалізації перебуває проект;
> перевірити інформацію Мінцифри щодо наявності/відсутності оптичних мереж в конкретному населеному пункті. Якщо зазначені на сайті дані розходяться з реальними - повідомити про це відомству.


Стежити за реалізацією проекту міністерством можна на дашборді - майданчику з даними, оновлюваними в реальному часі. Тут же можна дізнатися, чи може той чи інший населений пункт претендувати на кошти з держбюджету і підключення до оптичного інтернету.

«Просимо українців, а особливо голів громад, активізуватися, щоб не упустити шанс отримати оптичний інтернет в своїх селах вже в цьому році. Адже інтернет - це не тільки спілкування з рідними і друзями, але і розвиток населених пунктів і віддалена робота або навчання, що безцінне в умовах пандемії COVID-19», - каже керівник експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Андрій Набок.

Інтернет в селах


За даними Мінцифри за 2020 рік, в Україні кожна третя лікарня не має доступу до інтернету (з 1756 лікарень до інтернету підключені тільки 1304). При цьому 71% українських бібліотек взагалі не мають доступу до інтернету. У той же час 40% шкіл в Україні не підключені до оптичного інтернету.

Причина в тому, що значна частина населених пунктів не охоплена оптичними мережами жодного провайдера. Дослідження відомства на той час показали, що в більш ніж 15 тис. сіл з населенням близько 3,5 млн українців абсолютно відсутній швидкісний фіксований інтернет.

У Мінцифри впевнені, що проект «Інтернет-субвенція» допоможе вирішити цю проблему, і «вже через 3 роки 95% українців зможуть користуватися швидкісним інтернетом 24/7».

До слова, на сьогодні вже 622 громади оформили попередні заявки на підключення оптичного інтернету в 4066 селах і 12 974 об'єктах соціальної інфраструктури - школах, дитячих садках, бібліотеках та лікарнях.

Лада Васюкова

15 квітня, 2021.



RATVODДата: Неділя, 25.04.2021, 11:45 | Повідомлення # 172
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"Перший Незалежний" розширив своє мовлення

ще на
три YouTube-майданчики та закликає всіх охочих

поширювати трансляцію телеканалу на своїх
YouTube-акаунтах




Для зручності користувачів ми створили три нових YouTube-канали, де ви можете
отримати чесну і перевірену інформацію про те, що відбувається в Україні та світі
.

Крім того, ми закликаємо всіх користувачів YouTube поширювати нашу трансляцію. Ми створили відеоінструкцію, як вставити трансляцію "Першого Незалежного" на свій YouTube-канал!

Наші нові майданчики:

112 UA TV

Підписатися на канал тут: https://www.youtube.com/channel....ation=1

Онлайн-трансляція:



ZIK UA TV

Підписатися на канал тут: https://www.youtube.com/channel....ation=1

Онлайн-трансляція:



NEWSONE UA TV

Підписатися на канал тут: https://www.youtube.com/channel....ation=1

Онлайн-трансляція:



Крім того, ми доступні і на каналі "Перший Незалежний"

Підписатися на канал тут: https://www.youtube.com/channel....ation=1

Онлайн-трансляція:




Відзначимо, що низка користувачів з України зіткнулися з недоступністю YouTube-каналів "112 Україна", NewsOne і ZiK. Це пов'язано з тим, що YouTube позбавив українських користувачів доступу до цих каналів через щоденні запити від Офісу президента України. Однак, всі дії Банкової абсолютно безглузді, так як ми відкрили нові майданчики, з яких українські глядачі можуть отримувати нову інформацію. Крім того, YouTube усвідомлює безпідставність вимог української влади і не заблокував наші канали, а лише обмежив доступ до них з території України, що є ознакою того, що YouTube вважає запити Банковій - безпідставними.

За нашими даними блокування наших YouTube-каналів курував особисто президент Зеленський та міністр культури Ткаченко. Президент, який замість того, щоб займатися досягненням миру на сході Україні, організацією вакцинації населення, бореться з YouTube-каналами.

"Перший Незалежний" вже звернувся до офісу YouTube в Дубліні з апеляцією на таке рішення.

Також ми звертаємося до всіх наших глядачів і закликаємо вас розмістити посилання на "Перший Незалежний" у себе в YouTube.

Як це можна зробити – дивіться в нашій відеоінструкції.

24.04.2021.

RATVODДата: Субота, 05.06.2021, 20:51 | Повідомлення # 173
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Twitter запустив функцію

платних підписок у двох країнах



Фото: searchenginejournal.com

Twitter Blue коштує $2,88 у Канаді та $3,44 – в Австралії.


Соцмережа Twitter 3 червня запустила функцію платних підписок Twitter Blue у двох країнах – Австралії та Канаді. Про це пише BBC.

Додаткова послуга надає користувачам такі функції, як кнопка «скасувати твіт», закладки та режим читання.

Обмежений запуск призначений для «глибшого розуміння» того, що потрібно клієнтам. Безкоштовна версія платформи також залишиться доступною.

«Ми розробляємо та вдосконалюємо рішення, яке дасть людям, які користуються Twitter, більше того, що вони потребують: доступ до ексклюзивних функцій та пільг, які виведуть їх досвід використання Twitter на новий рівень», – зазначили в компанії.

Вартість Twitter Blue у перерахунку в долари США складає $2,88 у Канаді та $3,44 – в Австралії. Коли платні підписки стануть доступними для інших країх – поки що не оголошується.

Наприкінці травня стало відомо, що соцмережа Twitter почала тестувати платні підписки. Twitter Blue пропонує різнокольорові теми, які замінять стандартний синій колір у додатку на рожевий, пурпурний, зелений, оранжевий, чорний, червоний або фіолетовий. Крім того підписка дозволяє змінювати і колір іконки програми.

Автори: MediaSapiens

04 червня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 07.06.2021, 12:36 | Повідомлення # 174
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Tinder дозволить заблокувати користувачів

за їхнім
номером телефону



Фото: dailymail.co.uk, engadget.com

Це допоможе уникнути зустрічей в соцмережі з «колишніми» або членами родини.


Соцмережа для знайомств Tinder представила нову функцію, яка дозволяє блокувати людей за їхнім номером телефону. Про це пише Engadget.

За допомогою цієї опції певних людей можна додати у внутрішній «чорний список» додатка, навіть якщо вони ще в ньому не є зареєстровані. Заблоковані користувачі і ті, хто їх заблокував, не бачитимуть одне одного в соцмережі.



Це, як пише Engadget, має допомогти уникнути неприємних зустрічей з «колишніми», а також з членами сім'ї, колегами, начальством і іншими особами.

Раніше повідомлялось, що застосунки для знайомств у США надаватимуть безкоштовні переваги вакцинованим користувачам.

Автори: MediaSapiens

06 червня 2021.




RATVODДата: Вівторок, 08.06.2021, 19:37 | Повідомлення # 175
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На сайтах провідних світових ЗМІ, Amazon, Spotify

та уряду Великої Британії стався масштабний збій



Фото: bizflycloud.vn

Наразі їхню роботу відновлено, але деякі сайти можуть довго завантажуватись.


У CDN-провайдера Fastly, який допомагає сайтам швидше працювати, стався збій, внаслідок чого постраждало безліч веб-ресурсів, які є його клієнтами. Зокрема, це сайт уряду Великої Британії, CNN, The New York Times, Financial Times, The Guardian, Le Monde, Forbes, Amazon, Spotify, Twitch, GitHub, Reddit, Pinterest, HBO Max, Hulu та інші. Деякий час 8 червня сайти не відкривалися, але наразі проблему вирішено, пише CNN.

Продакт-менеджер Financial Times Метт Тейлор підтвердив у Twitter, що збій пов'язано із роботою Fastly: «У Fastly, CDN-провайдера, великий збій, в результаті якого сайти Twitch, Pinterest, Reddit, The Guardian і FT показують помилку 503».

Fastly вже оголосив про виправлення помилки. Зараз сайти працюють, але можуть завантажуватись із затримкою.

CDN-провайдер являє собою мережу глобальних серверів, які покращують і пришвидшують доступ до сайтів у світі.

Автори: MediaSapiens

08 червня 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 11.06.2021, 22:31 | Повідомлення # 176
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Netflix запустив інтернет-магазин

товарів за мотивами популярних телешоу



Фото: rtl.de

У США Netlix.shop почав роботу 10 червня,
в інших країнах планує відкритися в наступні місяці.


Стрімінговій сервіс Netflix відкрив інтернет-магазин, в якому будуть продаватися обмежені серії одягу і товарів для повсякденного життя за мотивами популярних телешоу. Про це пише Reuters.

Таким чином компанія намагається створити нове джерело доходу на тлі зростання конкуренції серед потокових сервісів.

У США Netlix.shop почав працювати з 10 червня. У найближчі місяці він запуститься і в інших країнах. Компанія заявляє, що товари в інтернет-магазині будуть «ретельно відібрані і високоякісні».

У цьому місяці у Netlix.shop можна буде придбати повсякденний одяг і фігурки з аніме-серіалів «Ясуко» і «Едем», а також предмети декору, натхненні французьким трилером «Люпен». У майбутньому планується продаж товарів за мотивами серіалів «Відьмак» і «Дуже дивні справи».

Також Netflix вже має ліцензійні угоди для сотень продуктів за мотивами телешоу, які продають Target, Walmart, Amazon, H & M, Sephora і інші роздрібні компанії.

Раніше повідомлялось, що Netflix планує вийти на ринок відеоігор і шукає фахівців.

Автори: MediaSapiens

11 червня 2021.




RATVODДата: Субота, 19.06.2021, 10:10 | Повідомлення # 177
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Більше 30 жінок подали до суду

на власників
Pornhub за використання відео без їхньої згоди



Фото: tech.24tv.ua

Компанія назвала звинувачення «абсолютно абсурдними і категорично помилковими».


Більше 30 жінок подали цивільний позов в Каліфорнії на компанію, яка володіє сайтом Pornhub. Про це пише BBC.

За словами позивачок, на сайт без їхньої згоди були завантажені відверті відеоролики, на яких вони присутні.

У відповідь Pornhub назвав звинувачення «абсолютно абсурдними, повністю безрозсудними і категорично помилковими». Компанія заявляє, що «категорично не сприймає незаконний контент і розслідує будь-які скарги, що стосуються контенту».

У той же час журналісти з CBS виявили, що Pornhub не вимагає від користувачів підтвердження особи або віку осіб, представлених в завантажуваних відео, а також не намагається підтвердити згоду людей, які зафіксовані на відео.

Одна з позивачок заявила, що на відео, викладеному на сайті, їй було 17 років, його зняв її хлопець. Про те, що ролик був опублікований, вона дізналася пізніше від друзів.

У 2020 році The New York Times опублікувало розслідування, що на Pornhub є відео з неповнолітніми і насильством. Після цього компанія заявила, що змінила свій підхід до публікації контенту і видалила сотні тисяч неперевірених відео.

Автори: MediaSapiens

18 червня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 28.06.2021, 19:22 | Повідомлення # 178
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Amazon придбав месенджер

для анонімного спілкування
Wickr



Фото: Wickr

Це месенджер з технологією зашифрованого зв'язку
з наскрізним шифруванням, схожий на
WhatsApp та Signal
.


Компанія Amazon придбала додаток для обміну зашифрованими повідомленнями Wickr, створений однойменною американською компанією у 2012 році, пише Techspot. Сума угоди не розголошується.

У компанії Amazon, оголошуючи про придбання, зазначили, що потреба у безпечних комунікаціях збільшується, особливо з огляду на перехід до "гібридних" умов роботи через пандемію COVID-19.

«Підприємства та державні установи мають все більше бажання захистити власні комунікації у багатьох віддалених місцях», – зазначив віцепрезидент та директор з інформаційної безпеки компанії Amazon Стівен Шмідт.

Wickr – це месенджер з технологією зашифрованого зв'язку з наскрізним шифруванням, подібний до WhatsApp та Signal. Шмідт додав, що Wickr розробив найбільш безпечну технологію зв'язку з наскрізним шифруванням.

Нагадаємо, що Google тестує нову функцію. Тепер користувачам повідомлятимуть про неперевіреність інформації, якщо це стосується якоїсь нової, ще не вивченої теми.

Автори: MediaSapiens

27 червня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 12.07.2021, 18:53 | Повідомлення # 179
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Tencent запустив технологію розпізнавання обличчя,

щоб не дати дітям грати у відеоігри вночі




Нові правила відповідають нормам, встановленим урядом Китаю в 2019 році,
щоб стримати залежність молоді від відеоігор.


Китайський технічний гігант Tencent запустив систему розпізнавання обличчя, щоб не дати неповнолітнім грати у відеоігри з 22:00 до 8:00, пише Bloomberg.

Система, що отримала назву Midnight Patrol, існує у більш ніж 60 іграх Tencent, включаючи популярні Honor of Kings і Peacekeeper Elite.

Наразі діти використовують батьківські пристрої, щоб обійти заборону на гру вночі, але Tencent хоче унеможливити цю практику. Система працює, скануючи обличчя гравців, щоб перевірити їхній вік.

«Кожен, хто відмовиться або не пройде перевірку особи, буде розглядатися як неповнолітній і буде відключений від мережі», – заявила компанія.

Нові правила відповідають нормам, встановленим урядом Китаю в 2019 році, щоб стримати залежність молоді від відеоігор.

Раніше технологічна компанія Canon встановила у свої офісах в Китаї камери зі штучним інтелектом, які пропускають всередину тільки усміхнених співробітників.

Автори: MediaSapiens

12 липня 2021.




RATVODДата: Середа, 14.07.2021, 10:44 | Повідомлення # 180
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google Meet обмежив час

безкоштовних
групових відеодзвінків



Фото: china-phone.info

Один на один, як і раніше, можна розмовляти до 24 годин.


Сервіс відеоконференцій Google Meet обмежив час безкоштовних групових дзвінків 60 хвилинами. Про це пише 9to5google.

Протягом останнього року через пандемію COVID-19, коли багато людей почали працювати віддалено та зріс попит на відеоконференції, користувачам Google Meet з особистими обліковими записами Gmail надавали можливість безкоштовно скористатися груповими дзвінками без обмеження тривалості. Спочатку це запровадили до 30 вересня 2020 року, потім продовжили до 31 березня 2021-го, і знову до 30 червня. Але на початку липня часові обмеження було поновлено.

Тобто тепер дзвінки у Google Meet, в яких беруть участь три та більше осіб, триватимуть до 60 хвилин. Водночас дзвінки «один на один» можуть тривати до 24 годин з будь-яких акаунтів.

Раніше у Google Meet на iOS та Android з'явились жартівливі фільтри та маски.

Автори: MediaSapiens

14 липня 2021.




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024