FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 21:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Корисна інформація (різна) (Яка стане Вам в пригоді)
Корисна інформація (різна)
viskomДата: Субота, 20.08.2011, 16:06 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн


Sat-Integral S-1237 HD Able
viskomДата: Середа, 08.02.2012, 14:04 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Як правильно “прикурювати” авто­мобіль



“Зненацька” настала зима, стало холодно. Акумулятор автомобіля самовільно розряджається (точніше зменшується його ємність), особливо при низьких температурах.

Це особливо погано якщо двигун працює не часто і не встигає заряджати батарею а мастило стає густішим.

Коли акумулятор підсів, деколи, двигун не вдається завести.

Допомагає поштовхати чи потягнути автомобіль, але зимою, на слизькій дорозі це не так ефективно і часто небезпечно. На сучасних машинах це взагалі заборонено (щось пов’язано з каталітичним перетворювачем).

Існує метод заживити електромережу автомобіля від іншої машини, тобто “прикурити” .

А Ви знаєте як правильно “прикурювати”?

Справа в тому, що при старті, стартер споживає великий струм, через що напруга в мережі може значно коливатись. Якщо ви отримуєте електроживлення від іншої системи, виникає цілий букет електричних процесів, які можуть вивести з ладу чутливі електричні та електронні пристрої на котромусь з автомобілів.


DMishaДата: Понеділок, 20.02.2012, 01:47 | Повідомлення # 3
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Автономне електроживлення в поході.



Уже неодноразово на сторінках Харків-туриста піднімалася тема про можливість живлення / зарядки всякої електронної хренотені, яку тягаємо з собою в походи. Всякі там мобільники, GPS-си, ліхтарики, ноутбуки, пилососи або масажні крісла (хто на що здатний, тягати або возити з собою) вимагають електроживлення, яке має властивість закінчуватися тоді, коли немає можливості отримати його від централізованих електромереж. Тому в поході або поїздці бажано мати автономний засіб електроживлення.

Переглядаючи інформацію про автономні джерела електроенергії, які виробляють підприємства колишнього ВПК СРСР, натрапив на інфу одного з підприємств, що працюють для Роскосмоса, яку й пропоную в якості ознайомлення.




Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 24.02.2012, 22:36 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Поєднуй і будь здоров......

Продукти можуть поєднуватися один з одним не тільки на смак, але і по корисності. Ось тобі п'ять потужних комбінацій, здатних принести велику користь твоєму здоров'ю.



Вівсянка і апельсиновий сік...

Дослідження американського Міністерства сільського господарства показали, що вживаючи разом апельсиновий сік і вівсянку значно краще очищають твої артерії і запобігають серцеві напади, ніж вживання окремо. Разом вони краще стабілізують твій "поганий" холестерин.

Брокколі і помідори....

Дослідження університету Ілліонойса показали, що ці продукти запобігають раку простати (якщо їх їсти, звичайно). Поки тільки у щурів, але новина обнадійлива.



Чорниця і виноград.....

Саме це поєднання визнано найпотужнішим за кількістю антиоксидантів з безлічі комбінацій фруктів і ягід - тут вчені Корнельського університету виявили синергетичний ефект, тобто компоненти значно посилюють один одного.



Яблука і шоколад.....

Яблука багаті протизапальним кверцетином, який ще й знижує ризик алергії, інфаркту міокарда, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, раку передміхурової залози і легенів. Корисна, одним словом, річ. Шоколад ж містить катехіни, які зменшують ризик розвитку атеросклерозу і раку. Коли кверцетин і катехіни зустрічаються, вони відмінно запобігають тромбоз і покращують стан серцево-судинної системи. Тим же хороші поєднання зеленого чаю з млинцями з гречки і гречана каша, приготована з цибулею.

Яйця і диня......

Білки краще їсти з продуктами, що містять вуглеводи, кажуть в університеті Кеннеді. Адже протеїн допомагає уповільнити засвоювання цукрів, нагадують вони нам. Але ти ж і сам пам'ятаєш, чим небезпечний високий рівень цукру в крові - діабет, рак та іншими неприємностями. Так що білок тут як не можна до речі. До того ж, уповільнена абсорбція цукрів допоможе тобі раніше зрозуміти, що ти з'їв та уникнути переїдання.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 27.02.2012, 23:31 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Зелений чай робить жінок сексуальнішими....



Вчені з'ясували, що кофеїн впливає на кількість естрогену в крові.

Кофеїн допомагає зваблювати чоловіків і боротися з депресіями
Жінки, які п'ють кожен день по чашці зеленого чаю (близько 200 мл), мають в крові підвищений рівень естрогену, що впливає на виділення специфічних феромонів, які приваблюють чоловіків.

Про це заявили вчені з Національного інституту дитячого здоров'я та розвитку людини, Університету Юти і Університету штату Нью-Йорка в Буффало.

З і ншого боку, якщо споживати кофеїн через каву, то тут кількість естрогену залежала від раси жінок. Так, в азіаток його рівень підвищувався, а у "білих" знижувався.

У дослідженні взяли участь 250 жінок у віці від 18 до 44 років.

Нагадаємо, раніше американські вчені також з'ясували, що кофеїн допомагає людям боротися з депресіями.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 29.02.2012, 13:30 | Повідомлення # 6
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Ні риба, ні м'ясо: як впізнати на прилавку «мутанта» [



Жива, охолоджена, філе. Всі знають, що риба - це незамінне джерело фосфору і життєво необхідних амінокислот.

Як вибрати цей корисний для дітей і дорослих продукт, щоб не постраждати?

Прилавки супермаркетів ломляться від тушок красивих угодованих риб. Проте такий здоровий вигляд, як правило, - перша ознака обману! У природі риба рідко буває такого насиченого рожевого кольору, як магазинна сьомга або форель. «М`ясо цієї риби, вирощеної природним чином, - блідо-рожеве, непоказне, - розповідає Анатолій Рябков, технолог рибного виробництва. - Досить пригадати, якою була сьомга 20 років тому. Яскравий і насичений колір, що часто зустрічається сьогодні на прилавках, - результат хімічного підфарбовування». Наприклад, у складі дозволеного законом фарбника «Лосось» - суміш жовтого і яскраво-червоного фарбників. З`ясували: пізнати, чи була пофарбована риба, яку ви збираєтеся придбати, допоможе ретельний огляд. Звичайне «м`ясо» - неоднорідне, в нім зустрічаються білі прожилки, жили, тоді як у «хімічного» воно рівномірне рожеве.

Інша «напасть» - риба, вирощена «на гормонах». У сучасному виробництві її напихають штучними спецкормами так, що тушки розносить, як на дріжджах. Підозру у покупця повинна викликати занадто м`ясисте тіло і дуже короткі плавники - це свідчить про те, що риба в розпліднику навіть не плавала, а лише нарощувала масу, «стоячи» на одному місці.

А ось недорогі, але смачні рибки - пангасиус і тиляпія – шкідливі навіть в тому випадку, якщо їх не стосувалася хімія. Річ у тому, що вони їдять сміття з каналізацій. Їх краща вечеря - це найбрудніші відходи. Щоб очистити тушки, лікарі і технологи радять вимочувати їх у воді з додаванням ложки оцту. Після півгодинної «ванни» рибу можна сполоснути під краном і готувати.

Філе без біографії.....

Здавалося б, куди простіше купити філе - воно дешевше, його не потрібно обробляти, в ньому вже немає кісток. Проте риба у такому вигляді таїть ще більше небезпек. «Філе - м`ясо без шкіри, плавників, жил і кісток, - пояснює Анатолій Рябков. - Від цих частин м`ясо позбавляють не уручну, а промисловим способом, розчиняючи їх кислотою або вимочуючи в інтенсифікаторі дозрівання, що розм`якшує тканини. Втім, так чинять не завжди: є виробництва, де від тушок на конвейєрі відсікають середню частину, що містить хребет, після чого перемелюють і пускають у виробництво рибного фаршу, начинок для пиріжків з рибою і т. д.». На виробництво 1 кг рибного філе йде від 1,9 до 3,2 кг риби.

Крім того, складно розпізнати, ким була рибка, перетворена на філе, за життя - дорогим палтусом або дешевим минтаєм? Такі підміни зустрічаються повсюдно: минулого року Російський інститут споживчих випробувань проводив експертизу філе морського окуня: вміст чотири з п`яти упаковок виявився псевдоокунем! І лише один виробник не обдурив споживача.

Ще один прийом нечесних виробників: часто філе морозять з... простроченої риби. Тому перед покупкою принюхайтеся: чи не віддає рибка нашатирем або аміаком? Цими речовинами часто «реанімують» продукт другої свіжості. Крім того, розрізняються і способи заморожування: багато компаній використовують рідкі холодагенти, наприклад, із вмістом хлору. Чого більше в такому філе - риби або хімії?

Розморозивши рибне філе, натисніть на нього рукою: якщо витікає багато води, а м`ясо схоже на мокру вату, значить, у виробництві використовувалися вологоутримуючі добавки, як правило, це поліфосфати (Е452). На практиці виробники витримують рибу у воді, а потім швидко переносять в поліфосфати - у результаті «внутрішньої» води в такому філе - до 25-30%.



Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 29.02.2012, 14:04
viskomДата: Вівторок, 27.03.2012, 12:14 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Віза для поїздки в Польщу (офіційний сайт)

Sat-Integral S-1237 HD Able
DMishaДата: Субота, 26.05.2012, 21:51 | Повідомлення # 8
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Антени найбільшого телескопу в світі стоятимуть на двох континентах....

Найбільший радіотелескоп у світі складатиметься з 3 тисяч антен у Південній Африці, Австралії та Новій Зеландії.

Учасники міжнародного консорціуму з будівництва радіотелескопу SKA вирішили об‘єднати в один проект дві заявки – від ПАР та від Австралії й Нової Зеландії.

Телескоп планують збудувати 2025 року. Він буде у десятки разів точнішим, ніж інші аналогічні прилади.

“Одне з найбільш неймовірних відкриттів останнього десятиліття стало те, що 95% всесвіту складається не з атомів, не з елементів періодичної системи, а з чогось незрозумілого, що отримало назву “темна матерія” і “темна енергія”. Ми не знаємо, звідки воно взялося. Це ключова проблема сучасної фізики, а телескоп – це інструмент, який дозволить суттєво просунутися в пошуку відповідей на ці запитання”, – сказав Джон Вомерзлі, голова ради директорів консорціуму SKA, до якого, крім згаданих ПАР, Австралії та Нової Зеландії, входять Велика Британія, Італія, Китай, Канада та Нідерланди.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 27.05.2012, 19:28 | Повідомлення # 9
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Сонячні батареї дали Німеччині стільки ж енергії, як 20 атомних електростанцій.....

Німеччина встановила рекорд з виробництва енергії за рахунок використання фотоелектричних перетворювачів - сонячних батарей, повідомляє РБК-Україна.

Досягнення було зафіксоване опівдні 25 і 26 травня ц.р., коли установки генерували 22 ГВт.год енергії. За словами німецьких фахівців, еквівалентну кількість енергії можна отримати при повному завантаженні потужностей 20 атомних електростанцій (АЕС).

Проведені вимірювання показали, що при перерозподілі виробленої і накопиченої електроенергії її вистачило б для покриття однієї третини від загального споживання енергії в Німеччині в робочий день 25 травня і вихідний день 26 травня.

Зазначимо, що Німеччина активно нарощує генеруючі потужності, які використовують поновлювані джерела енергії: вітер, сонце і біопаливо. Це є наслідком федеральної політики, яка під тиском громадськості проводить курс по заміщенню традиційних джерел, насамперед АЕС, "зеленими".

Основну роль в цьому зіграв громадський резонанс, який виник після крупної аварії на японській станції "Фукусіма-1" в березні 2011 р. Зокрема, в 2011 р. в Німеччині було закрито вісім АЕС, а до 2022 р. на території країни мають бути заглушені реактори всіх діючих станцій.

Окрім цього, федеральна програма ставить за мету до 2020 р. добитися рівня зниження викидів парникових газів на 40% в порівнянні з 1990 р.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 06.06.2012, 21:38 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вчені знайшли незвичайне застосування кішкам!



Фахівцям, та й широкому колу людей, давно відомо, що коти викликають у господарів тільки найпозитивніші емоції. Ці тварини мають здатність до зцілення від багатьох хвороб, а також допомагають подолати стрес і депресію.

Тому вчені вирішили перевірити на практиці, чим же корисні коти. З'ясувалося, що справа тут дуже просте. Господарі кішок відчувають радість, відчувають спокій поруч з кішками. Ці емоції здатні знімати стрес і нормалізувати роботу організму. Тобто кішки діють як плацебо!

Медики з'ясували, що кішки можуть допомогти в лікуванні таких захворювань, як інсульт, артрит і атеросклероз. При цьому самі вони не страждають. Так що заводите кішок і будьте здорові! вчені радять...


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 06.06.2012, 21:40
DMishaДата: Субота, 09.06.2012, 13:29 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Нові меблі струюють українців -- напади задухи, бронхіальна астма....



Новенькі меблі кияни почали дедалі частіше перевіряти на токсичні речовини, бо після купівлі відчувають різке погіршання самопочуття.

У санепідемстанції оприлюднили результати - більшість меблів, які вони перевірили, перевищують норму токсичності. Причому ціна на якість аж ніяк не впливає.

Шкідливість м'якої покупки може видати специфічний запах, який не вивітрюється по півроку.

"Було виявлено і перевірено 46 об'єктів, і перевірено 18 зразків меблів, і перевищення допустимих рівнів міграції токсичних речовин виявилося у 77%", - повідомила завідувач відділення гігієни праці столичної СЕС Ірина Кононова.

І практично у всіх випадках виявляли перебільшення формальдегіду. Зазвичай його використовують при виготовленні деревостружкових матеріалів. Організму людини він може добряче нашкодити.

"Може викликати не тільки подразнення шкіри і шкірні хвороби, на нервову систему, може викликати напади задухи, напади бронхіальної астми", - консультує лікар-алерголог Ліллія Романюк.

Та особливо формальдегід небезпечний для дитини.

Тож, щоб нові меблі ніяк не позначилися на здоров'ї, лікарі радять обов'язково провітрювати приміщення і, за можливості, поставити в кімнаті папороть. Вона здатна витіснити будь-яку токсичність.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 09.06.2012, 14:01
DMishaДата: Субота, 03.11.2012, 23:20 | Повідомлення # 12
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Найлегший спосіб позбутися шкідливої звички - замінити її іншою.....



Вчені знайшли ділянку мозку, яка може "переключатися" з однієї звички на іншу.

Вчені з Масачусетського технологічного університету довели, що старих звичок позбутися досить складно, але на них може "записати" зверху інші, пише ТСН.

Зазвичай звички лежать так глибоко, що ми виконуємо їх автоматично, навіть не помічаючи. Це звільняє мозок для прийняття щоденних рішень.

Але вчені визначили ділянку мозку, яка може переключатися між старими та новими звичками. Тож шкідливі звички можна "переключити" на інші.

Також таке дослідження допоможе людям із обсесивно-компульсивним розладом.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 10.12.2012, 16:12 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Як правильно гальмувати на ожеледі: три прийоми від експертів.....



Ожеледиця - штука небезпечна, навіть для повнопривідних машин: гальмуємо на початку вулиці, а зупиняємося - на сусідній...

А що ж робити тоді власникам авто з переднім і заднім приводом? Як гальмувати і як уникнути аварій?

Ось поради фахівців, узагальнені сайтом m2motors.com.ua:
Для екстреної зупинки на слизькій дорозі можна використовувати три прийоми гальмування:
• комбіноване (гальмо з газом);
• переривчасте;
• ступінчасте гальмування.

Комбіноване - зручний і надійний спосіб гальмування. Здійснюють його при включеній передачі шляхом плавного зменшення частоти обертання колінчастого валу з одночасним використанням гальма. Двигун при цьому грає дуже важливу роль. Всім відомо, що на слизькій дорозі юз настає при найменшому необережному натисненні на педаль гальма. У такій ситуації першими зазвичай блокуються задні колеса, що спричиняє замет.

А що задні колеса у багатьох автомобілях пов'язані з двигуном, це можна використовувати, щоб зробити гальмування плавним. Сили інерції обертових деталей двигуна, зчеплення, коробки передач опираються різкій зупинці і тим самим згладжують результати необережного грубого натискання на педаль гальма. Крім цієї «допомоги» двигуна при скиданні «газу», оберти колінчастого валу знижуються, чим через агрегати трансмісії створюється уповільнююче зусилля на колеса. Діючи разом з двигуном, водій вже тільки пригальмовує.

Під час переривчастого гальмування водій сильно натискає на педаль гальма, а потім на межі юза миттєво відпускає її. Якщо колеса при цьому і заблокувалися, то потім вони все одно встигають розкрутитися і знайти зчеплення з дорогою. Після того як замет або юз припиниться, слід повторити натискання на педаль гальма, але вже трохи слабше - це запобігає блокуванню коліс. При такому способі гальмування водій більш уважний, щоразу натискаючи на педаль.

Такі прийоми гальмування не дозволяють колесам постійно ковзати, тому гальмівний шлях у автомобіля буде набагато коротшим. Варто відзначити і те, що при цьому способі гальмування повертати кермо потрібно тільки на етапі «відпустив», коли педаль гальма не натиснута і колеса вільно обертаються. І запам'ятайте: гальмо - кермо - гальмо - кермо - найефективніший спосіб зупинки на слизькій поверхні у поєднанні з одночасним ухиленням від небезпеки у критичній ситуації. Таким чином водій повністю контролює автомобіль, одночасно роблячи необхідні маневри і в той же час гальмування.

Ступінчасте гальмування - це спосіб, найкращий для досвідчених водіїв. Він відрізняється від переривчастого лише тим, що при розгальмовуванні педаль відпускається не повністю, а частково. Нога весь час на педалі, готова трохи послабити тиск при блокуванні коліс, щоб потім придавити гальма. Це тонка робота, але вона стане вам доступною після тренування на безпечних майданчиках.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 16.12.2012, 10:33 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Якщо хочете оздоровлюватись слізьми, то знайте, що для цього потрібен певний режим.....



Медики запевняють, що плакати корисно. Сльози здатні поліпшити стан більшості тих, хто плаче. Проте у всьому потрібна міра. То як же плакати "правильно"?

Сльози -- природний захист організму від болю і стресу. Коли ми стримуємо емоції і не даємо собі пустити сльозу, це призводить до емоційної нестійкості, дратівливості, гніву.

"Хімічні речовини, рівень яких в організмі зростає під час емоційної напруги, виходять під час плачу разом зі сльозами. Якщо напругу не зняти, це може збільшити ризик серцевого нападу і завдати шкоди певним частинам мозку", - розповів Вільям Фрей (William Fry), керівник дослідження про вплив плачу на здоров'я людини.

За даними статистики, у 88,8% людей після того, як вони поплачуть, поліпшується самопочуття. В сльозах є гормон пролактин, який знижує рівень емоційної напруги і зміцнює імунну систему. У жінок пролактину більше, ніж у чоловіків. А під час вагітності його рівень підвищується ще більше.

Так що плакати дійсно корисно. Правда, робити це дуже часто не варто.

Як зауважує passion.ru, достатньо поплакати раз на тиждень, щоб зберегти емоційну стабільність.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 30.12.2012, 22:33 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
П'ять ознак, що в телефоні живе "жучок"

Визначити, що телефон прослуховують, непідготовленому користувачеві досить важко. Однак є кілька ознак, які можуть опосередковано підтвердити факт наявності "прослушки", пише портал "Світ 24".

1. Висока температура батареї....

Якщо акумулятор вашого телефону гарячий - це значить, що він активно розряджається. Це нормально під час розмови, але якщо до апарату ніхто не торкався протягом пари годин, а він все одно залишається відчутно теплим, значить, всередині нього щось відбувається, наприклад, працює шпигунська програма.

2. Телефон занадто швидко розряджається...

Цей пункт випливає з попереднього: якщо батарея розряджається дуже швидко, особливо, якщо телефоном не користувалися більше звичайного, значить всередині нього працює якийсь потенційно небезпечне додаток. Однак пам'ятайте, що з часом акумулятори "зношуються" і зниження часу роботи - це нормальне явище. Замислюватися потрібно тільки в тому випадку, якщо тиждень тому телефон працював від одного заряду три дні, а зараз тільки один.

3. Затримка при вимиканні.....

Звертайте увагу на затримку при вимкненні телефону. Якщо цей процес займає підозріло багато часу, супроводжується миготінням підсвічування (воно може горіти ще деякий час після виключення) або вимкнення взагалі не вдається, то з телефоном щось відбувається. Це можуть бути, звичайно, звичайні технічні проблеми, але не виключені і більш неприємні варіанти.

4. Дивна поведінка.....

Якщо телефон включає підсвічування екрану, вимикається, перезавантажується, встановлює або запускає програми, то, швидше за все, ви вже "під ковпаком". Звичайно, і тут не можна виключати якісь збої в роботі операційної системи, але не звертати на це увагу ніяк не можна.

5. Перешкоди і наведення...

Перешкоди можуть бути двох видів: ті, які ви чуєте під час розмови, і ті, які виникають при піднесенні телефону, наприклад, до аудіоколонки. У першому випадку підозрілим є шуми або будь-який інший шум (клацання, шипіння і т.п.), який супроводжує вашу розмову з будь-яким абонентом в будь-який час. Іноді поява перешкод є результатом поганого прийому сигналу або іншими подібними проблемами, але якщо шум чути завжди і вже не перший день, то це привід для хвилювання.

Другий випадок - це наведення передавальної антени телефону на інші пристрої, в першу чергу на колонки або динаміки. Ви напевно неодноразово чули цей "булькаючі" звук. Він виникає під час розмови, а також у режимі очікування з невеликими інтервалами, коли телефон звертається до базової станції. Ненормальним вважається безперервне "булькання" в той час, коли по телефону ніхто не розмовляє. Це може означати, що шпигунська програма вийшла на зв'язок з іншим телефоном, і передає йому всі навколишні звуки.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Корисна інформація (різна) (Яка стане Вам в пригоді)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024