FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 16:06

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Світ живої природи
Світ живої природи
viskomДата: П`ятниця, 10.02.2012, 14:57 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Світ живої природи

DMishaДата: Четвер, 17.01.2013, 01:22 | Повідомлення # 31
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Ведмедиця здійснила рекордний заплив......



Ведмедиця здійснила рекордний заплив. Але в «рекорді» (687 км по морю за 232 години), які довелося подолати через танення льоду, - немає нічого хорошого.

Ведмедиця втратила ведмежатко і 22% ваги. Глобальне потепління викликає швидке танення арктичного льоду. Так, влітку в море Бофорта і в Чукотському морі льодовий покрив відступає від берега вже на кілька сот кілометрів (хоча раніше, до 1995-го, це були десятки км).ому, щоб досягти суші, білі ведмедиці і їх маленькі ведмежата змушені пропливати небачені відстані.

Стівен Емстрап з природоохоронної організації Polar Bear International і Джордж Дернер з Геологічної служби США досліджували дані про 50 найдовших (в 50 км і більше) запливах білих ведмедиць які живуть в морі Бофорта, на яких у 2004-2009 роках вдалося надіти GPS-нашийники . Як випадково з'ясувалося деякий час назад, «розумні» нашийники не працюють у воді.

Фіксуючи проміжки часу, на які ведмедиці «зникали з радарів», а також точки, в яких ведмедиці «пропадали» і «з'являлися», вчені склали гранично точну картину морських подорожей гігантських хижаків.

Ведмедиця-«рекордсменка» пропливла 687 км. На жаль, коли дослідники відшукали її на материку, народженого на льоду ведмежати з нею не було. Крім того, з'ясувалося, що тварина втратила близько 22% ваги. П'ять з одинадцяти оснащених GPS-ошийниками ведмедиць, які пускалися разом з ведмежатами в тривалі плавання в цьому році, втратили своїх дітей. Що викликає загибель малюків, неясно. Це може бути втома, а може, і гіпотермія після виходу на сушу. Вчені вважають, що триваюча тенденція до відступу льоду коли-небудь просто знищить всі популяції білих ведмедів.

Ведмеді намагаються пристосовуватися до зміни клімату: вони включають в раціон яйця снігових гусей (частково заміщаючи ними тюленяче м'ясо); одна з ведмедиць, після 12-годиної подорожі, примудрялася вибиратися з неї (очевидно, на крижини) і відпочивати. Проте танення арктичних льодів загрожує найбільшим наземним хижакам планети вимиранням вже до 2050 року.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 19.01.2013, 17:48
DMishaДата: П`ятниця, 18.01.2013, 14:44 | Повідомлення # 32
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Полтаві собака катається у автобусах і шукає свого хазяїна .....



На маршруті «Кільцевий» у Полтаві з'явився чотириногий пасажир. Худий пес з дуже сумними очима заходить в автобус і вдивляється в очі пасажирам, ніби шукає когось.

Пасажири автобуса в один день помічали собаку в різних кінцях міста. Спочатку вони бачили як пес сів на зупинці «Великотирнівська» і вийшов в районі 4-ої поліклініки. І того вечора ініш люди бачили як він чекав транспорту вже на зупинці «5 школа», зовсім в іншому районі Полтави. Про це розповідають активісти зоозахисної організації «Право на життя».

Судячи із зовнішнього вигляду собаки, вона не перший день поневіряється - дуже худа. А коли люди намагаються її погодувати, з'їдає маленький шматочок, а решту ретельно зариває під деревом.

Вигляд у «мандрівника» доглянутий, вона навіть з нашийником: так що він або загубився, або був кинутий хазяїном. Зоозахисники готують листівки для розклеювання по місту, щоб знайти колишнього хазяїна або когось, хто бажає на якийсь час прихистити нещасного пса.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 19.01.2013, 17:49
DMishaДата: Середа, 23.01.2013, 15:34 | Повідомлення # 33
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Білка стала помічником таксиста.....



Незвичайне таксі курсує по вулицях Мінська: водій Петро Панкратов щодня виїжджає на роботу зі своїм домашнім вихованцем - білкою.

Звірятко з'явився у молодої людини, коли той служив у спецназі. Зараз же тварина супроводжує таксиста в усіх його рейсах і частенько просто спить на задньому сидінні або сидить у нього в кишені.

Про цього маленького бельчонка по кличці Масик начулися багато жителів міста, так як багатьом з них вже вдалося прокотитися в компанії цього звірка. За словами самого Петра Панкратова, Масик всюди супроводжує його, пише zoopicture. Зазвичай він сидить в кишені, коли він іде на роботу або в магазин. - У мене є ще рибки і кішка, але Білченя - рулить! - Говорить таксист.

Коли прапорщик Панкратов проходив службу в Мар'їній Гірці в спецназі, солдати якось принесли йому зовсім маленького слабенького і без свідомості бельчонка. Звірятко був зовсім крихітним - з пів-долоні. Молодий чоловік заходився виходжувати його: протягом двох тижнів він вигодовував його за допомогою шприца дитячої молочної сумішші. Годувати бельчонка доводилося кожні 4 години, але вже зовсім скоро він зміцнів і став пити молоко самостійно. - Уже через місяць я став давати Масику насіння соняшнику, попередньо очистивши їх від шкаралупи, а вже потім коли у нього прорізалися зубки, почав гризти їх сам. Так у нас з ним і проходила служба - усюди разом, - розповідає молодий чоловік.

Удома він живе як звичайний домашній вихованець - без клітки. Засипати любить на грудях Петра, згорнувшись калачиком або на шафі. - Їсть разом зі мною. Обожнює фрукти, хліб, насіння, ну і звичайно горішки.

З військової служби Панкратов звільнився і влаштувався на роботу в таксі. Щоб не було проблем, таксист оформив бельчонку спеціальний ветпаспорт. - Тепер Масик став повноцінним громадянином, - сміючись, каже водій.





Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 23.01.2013, 15:53
DMishaДата: Вівторок, 29.01.2013, 13:44 | Повідомлення # 34
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Черепаха 30 років прожила у комірчині, поки господарі вважали, що вона загубилась.....



Родина Альмейда з Ріо-де-Жанейро (Бразилія) знайшла свою загублену черепаху на прізвисько Мануела після багаторічної розлуки.

Мануела загубилася під час капітального ремонту ще в 1982 році. Альмейда, звичайно, обшукали весь будинок і, не знайшовши улюблениці, вирішили, що вона поповзла на вулицю через відчинені вхідні двері, пише "Комсомольская правда".

Після смерті глави сімейства, Ліонеля, в січні цього року, Альмейда вирішили прибрати в його особистій комірчині, яка при його житті завжди була замкнена і доступ до якої був усім заборонений. Черепаху зовсім випадково знайшов син Ліонеля, Леонардо. Він виніс коробку зі старим музичним програвачем і вже зібрався викидати її в смітник, як пильний сусід помітив там черепаху.

Леонардо, за його власними словами, скам'янів від подиву. Він не міг повірити своїм очам - Мануела, виявляється, жила всі ці 30 років у будинку. Більше за всіх зраділа його сестра Леніта, якій багато років тому на день народження і подарували цю черепашку.

Альмейда досі не можуть прийти до тями від подиву і радості. Проте не зрозуміло, як черепашка прожила стільки років без їжі. Фахівці вважають, що вона харчувалася термітами, які водяться в дерев'яних підлогах. Взагалі ж, черепахи - тварини всеїдні і живляться практично всім, що знаходиться поблизу.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 06.02.2013, 21:11 | Повідомлення # 35
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Новій Зеландії папуга пограбував туриста ....

Quote
В Новой Зеландии попугай ограбил туриста.....



Турист из Шотландии остался без денег из-за попугая. Инцидент произошел в Новой Зеландии.

Питер Лич, проживающий в Шотландии, объезжал Южный остров Новой Зеландии, и лишился всех своих денег, отложенных на путешествие. Сообщается, что его кошелек, в котором было 700 фунтов стерлингов, украл попугай кеа.

52-летний турист решил сфотографировать пейзаж, и вышел из своего авто. В тот момент через открытое окно в салон машины залетел попугай. О том, что он украл кошелек, Личу сказала пара из Канады, которая как раз прогуливалась рядом. Когда он вернулся в фургон, то понял, что остался без денег.

После случившегося мужчина связался с друзьями, которые помогли ему выйти из трудного финансового положения, а также – обратился за помощью в правоохранительные органы.


Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 07.02.2013, 11:41 | Повідомлення # 36
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Мамонти знову бігатимуть по землі.....



Всім вже відомо про клонування тварин. Проте, у всіх раніше проведених експериментах клітинний матеріал брався у живих тварин.

І тільки останнім часом було здійснено прорив - вдалося взяти клітини для клонування у замороженої миші і успішно закінчити експеримент.

Взявши за основу цей метод, вчені з Росії, Японії та Америки вирішили спробувати клонувати мамонта. Це мамонтеня було знайдене у вічній мерзлоті Якутії і дуже добре зберіглося. Матір'ю клону повинна стати звичайна слониха.

Вчені знають про великі труднощі, що підстерігають їх при проведенні даного експерименту. Але не розлучаються з оптимістичними надіями. А які перспективи очікують людство в разі удачі! Вперше з'явиться можливість відновити більшість втрачених нашою планетою живих істот. ви можете собі на хвилину уявити, що на динозавра можна буде подивитися в зоопарку?

А якщо помріяти ще далі. Може з часом вдасться клонувати і стародавніх предків людини. Або найбільших геніїв не такого вже й далекого минулого?

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 08.02.2013, 16:18 | Повідомлення # 37
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Дбайливий ведмедик-тато.....



Цей зворушливий момент - ведмежа знаходиться в обіймах люблячого батька - робити фотографії, зроблені в зоопарку східній частині Росії ще більш цікавими, тому що більшість дорослих ведмедів не мають нічого спільного з їх власними дитинчатами, попросту залишаючи їх на виховання ведмедиці. Але Балу відрізняється від більшості своїх побратимів, і приклад тому - його чотиримісячна дочка Діва. Він навіть, здається, фиркає на її животик, в той час як мама-ведмедиця Маша дивиться на них. Служителі Приморського зоопарку в Росії були вражені незвичайною відданістю батька своєї дочки.



Ось що сказала директор зоопарку, Олена Асейдуліна, дивлячись на фотографії: "Батько, всупереч усім законам природи, дуже піклується і любить свого дитинчати. Як правило, саме мати доглядає за дітьми, але Балу - виключення. Він є реальним прикладом хорошого батька." Балу і Маша проживають в зоопарку з 2002 року, після того, як вони були врятовані міліцією від браконьєрів. Пара явно насолоджується своєю роллю батьків.



Служителі також помітили, що Балу взяв на себе майже всі традиційні "жіночі" ролі, властиві бурим ведмедям, в тому числі й навчання рятуватися від небезпек навколишнього світу. Балу вирішив навчити Диву плавання в басейні, але маля чекало допомоги від матері, яка, в свою чергу, була абсолютно спокійна і, очевидно, цілком довіряла своєму " чоловіку". Балу тримав дочку під водою, щоб вона зрозуміла, що плавання є важливим навиком для ведмедя, в той же час строго стежачи за її безпекою: тато-ведмідь завжди знав, як довго їй можна перебувати під водою! Коли Маша годує Диву, 14-річний Балу терпляче чекає своєї черги, щоб пограти з нею.



Директор зоопарку додала: "Одного разу я бачила, як він поплескав лапою" дружину ", як би кажучи, що настав його час грати з донею."

Немає сумнівів, що ці тварини відчувають ті ж почуття, що і людина.
Шалено зворушливо!


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 10.02.2013, 12:29 | Повідомлення # 38
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Сидить маленьке кошеня......

Quote
Э.Асадов

Возле дома, как бомжонок,
Сидит маленький котёнок.
Глазки влажные от слёз;
Хоть бы кто поесть принёс!

Люди, злые как собаки,
Напились водки в праздник Пасхи
И орут на весь подъезд:
"Иисус Христос воскрес!"

Мяукнул киска им: "не верю!
Если так, - откройте двери,
Обогрейте, приютите,
Ради Бога накормите.

Если Бог на свете есть,
Что же вы грешите здесь?
Осквернили праздник Божий
И ждёте, что Господь поможет."

Люди - звери закричали:
"Блохастые, уже достали!
Сколько можно там орать,
Мешают праздник отмечать!"

А малыш сосед взял миску,
Спустился вниз, погладил киску,
Сказал: "я молочка принёс,
На, попей. Воскрес Христос!"





Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 11.02.2013, 20:43 | Повідомлення # 39
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Хлопчик полюбляє гратися зі своїм домашнім улюбленцем - величезним пітоном ......



13-річний китаєць Байнгже більше всього на світі любить грати зі своїм домашнім улюбленцем - чорним пітоном.

Батько Байнгаже сказав, що чорний пітон був улюбленцем сім'ї протягом 19 років.

Після того як хлопчик народився, пітон став його нянею, так як батьки були зайняті на роботі. Байнгаже було всього дев'ять місяців, коли 20-кілограмовий пітон почав спати з ним в одному ліжку. З тих пір пара залишається кращими друзями. Вони грають і весело проводять час разом. А в спекотні літні ночі холодне тіло змії є природним кондиціонером для хлопчика, який любить використовувати його в якості подушки.

Пітон в даний час виріс до чотирьох метрів у довжину і важить близько 100 кілограмів - він досить великий, щоб проковтнути дорослу людину. Але, за словами батька хлопчика, він дуже мирний і ніколи нікому не зашкодить.

«Ми обходимося з ним, як з людською істотою, тому ми часто говоримо з ними і навіть подорожуємо!».

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 13.02.2013, 21:34 | Повідомлення # 40
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Після загибелі філіпінського крокодила Кассіус Клей повернувся до Книги Гіннесса......



Гребенястий крокодил Кассіус Клей (названий за першим іменем боксера Мохаммеда Алі) повернув собі звання найбільшого в світі. Інформацію про рекордсмена обновила на своєму сайті Книга рекордів Гіннесса.

Довжина тіла рептилії становить 5 метрів 49 сантиметрів, а вага перевищує тонну. Варто відзначити, що раніше крокодил був довший на 20 сантиметрів, однак, втратив у сутичці з іншим самцем частину хвоста.

Тварину віком понад сто років було спіймано в 1984 році в Австралії, і перевезено в крокодиловий парк в штат Квінсленд. У 2011 році Кассіус був відзначений Книгою рекордів Гіннесса як найбільший спійманий людиною крокодил. Книга рекордів приділила тварині цілий розворот, хоча зазвичай рекордсменам присвячується тільки одна сторінка.

У 2012 році Кассіус Клей поступився званням найбільшого у світі філіппінському крокодилові на кличку Лолонг довжиною 6 метрів 17 сантиметрів. Обидва крокодила вважалися людоїдами, причому на рахунку Лолонга вбивство місцевого фермера і дванадцятирічної дівчинки, якій він відкусив голову. Для упіймання нового рекордсмена потрібні були сили ста чоловік. У січні 2013 року 50-річний Лолонг застудився і перестав їсти, а на початку лютого помер. Після цього Кассіус Клей знову здобув право називатися найбільшим гребенястим крокодилом у світі.

Зазвичай в природі крокодили виростають від двох до п'яти метрів. Гребенястий крокодил (Crocodylus porosus) - найбільший і найпоширеніший - може досягати довжини у вісім метрів. Однак деякі гібридні види можуть перевищувати середню довжину гребенястих крокодила, наприклад, тайський гібрид Йаї (Yai) завдовжки шість метрів.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 04.08.2013, 01:36 | Повідомлення # 41
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Полярний ведмідь...
Ареал проживання, де середня температура взимку складає мінус 40°C - не ідеальне місце для вирощування малюків. Тому самиця білого ведмедя викопує барліг в снігу, де залишається в стані сплячки протягом найхолодніших зимових місяців. Мама-ведмедиця зазвичай народжує одного-двох малюків в період з листопада по лютий. Після народження ведмежата живуть в материнському барлозі, харчуючись виключно її молоком. Потім сімейство виходить з барлогу і прямує до рухомої криги, де полює на тюленів. До цього часу мати-ведмедиця обходиться без їжі майже вісім місяців, вигодовуючи при цьому двох голодних ведмежат.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 05.08.2013, 11:54 | Повідомлення # 42
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Унікальний гриб.....



Як розповіла керівник наукового відділу Ужанського національного парку Інна Кваковська, цьогорічної осені, досить щедрої на гриби, у ході однієї з наукових експедицій на гору Стінка на околиці села Сіль Великоберезнянського району виявлено незвичайний вид гриба – ксиларію довгоногу (латинська назва – xylaria longipes). Він твердий за консистенцією, росте на мертвій деревині, його плодові тіла зовні схожі формою на темно-сіру або чорну булаву, 4-10 см висотою, за що англійці прозвали його пальцями мерця (dead man's fingers).

-Цікаво,- продовжує кандидат біологічних наук І.Кваковська,- що вчені виявили дивовижну здатність цього і ще одного виду гриба (physisporinus vitreus) позитивно впливати на якість деревини. Зокрема, професор Френсіс Шварц зі Швейцарської федеральної лабораторії матеріалознавства і технологій «Empa» винайшов метод обробки деревини, що змінює акустичні властивості природного матеріалу. Відкриття засноване на використанні спеціальних грибів, здатне наблизити сучасні скрипки до звучання знаменитих творінь Антоніо Страдіварі (про це пише журнал «Science Daily»).

Професор Шварц переконаний, що два види грибів (physisporinus vitreus і xylaria longipes) здатні розкладати ялину і платан (дві основні породи, використовувані у виробництві скрипок) до такої міри, що якість звуку значно поліпшується. Дослідник пояснює, що зазвичай гриби зменшують щільність деревини, і негативно впливають на швидкість проходження звукових хвиль. А от унікальна особливість цих грибів – значно стоншувати клітинні стінки матеріалу. Причому навіть на пізніх стадіях розкладання тверда структура дерева зберігається, завдяки чому швидкість звукових хвиль залишається високою. Навіть після зараження грибком дерево зберігає стійкість до деформації, а матеріал згодом обробляється газоподібним окисом етилену, що повністю зупиняє подальше зростання грибів. Цікаво, що тепер професор Шварц працює над проектом, в рамках якого до 2014 року з «зараженої» деревини передбачається створити 30 скрипок. Вчений переконаний, що відкриття може в майбутньому дати можливість молодим музикантам грати на скрипці, що за якістю звуку наближається дорогого і для більшості талантів недоступного інструменту Страдіварі. Для перевірки своєї здогадки професор Шварц проробив цікавий експеримент. За допомогою скрипкових майстрів Мартіна Шлезке і Міхаеля Ронхаймера з попередньо обробленої грибком деревини було виготовлено кілька скрипок. А після був проведений так званий "сліпий" тест: скрипаль Меттью Траслер грав по черзі на виробі, виконаному за технологією Шварца, і на автентичній скрипці Страдіварі 1711 року, стоячи при цьому за завісою. Професійні музиканти, експерти і звичайні любителі скрипкових концертів вирішили, що Траслер обидва рази грав на інструменті Страдіварі.

Як відомо, для виробництва інструментів великий італійський майстер застосовував деревину, заготовлену в холодний період між 1645 і 1715 роками. В умовах тривалої зими і нежаркого літа дерево росло особливо повільно і рівномірно, отож отриманий матеріал відрізнявся низькою щільністю і високим модулем пружності - властивостями, необхідними для ідеального звучання інструменту. Досі сучасні майстри могли тільки мріяти про деревину з такими тональними якостями, стверджує видання.

Не виключено, що великий майстер з Кремони також знав про властивості грибів-помічників, адже тодішні тривалі зими і холодні літні періоди не тільки змушували дерева рости повільно і рівномірно, але і сприяли їх інтенсивному враженню різними видами грибів. Можливо, і закарпатські клени-явори та ялиці, заражені ксиларією довгоногою, послужать у майбутньому матеріалом для створення унікальних музичних інстументів.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 05.08.2013, 16:59 | Повідомлення # 43
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Сама маленька ріка....

Цитата
Самая маленькая река....

Легенда о реке.

В давние-давние времена жил на Кавказе подземный дух, ковавший мечи волшебные, приносящие удачу в бою. Много раз мечами этмми Абхазию воины спасали. Но пришёл час смерти духа, и некому больше стало мечи ковать… пришли враги, единственного сына духа убили, а дочерей трёх заживо в самой глубокой пещере замуровали… плакали девушки так горько и долго, что слёзы их ручьями стали и промыли выход из пещеры тремя потоками: так появились реки Репруа, Аныхамца и Багерепста.



Багерепста и Аныхамца - две самые холодные реки на территории всего побережья Кавказского. А Репруа - самая короткая, самая маленькая река в мире.

Репруа - река холодная, начало своё берёт она в глубоких горных пещерах, а воды реки образуются из снегов тающих. Длина реки всего 18 метров, вода в ней такая чистая, что ни в одном роднике такой не сыщешь…



Вообще-то, слово "репруа" в переводе с абхазского языка означает "прыгающая". Словом репруа называют также появление пресной воды на поверхности моря (субмаринные воды).

Факты: Две очень короткие, маленькие реки протекают в США. Названия они носят Ди-Ривер и Роу-Ривер. Длина их - 37 и 61 м. Обе эти реки занесены в Книгу рекордов Гинесса.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 06.08.2013, 00:35 | Повідомлення # 44
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Лімури Мадагаскару ...



Забавні тварини.

Лімури - істоти дивовижні. Природа нагородила їх кумедною зовнішністю, а люди дали страхітливу назву «лімур», в перекладі означає «привид». Стародавні римляни називали лімурами не що інше, як блукаючі душі, що не знайшли спокою в небесній обителі.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 06.08.2013, 01:09 | Повідомлення # 45
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Наодинці з природою))))



Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Світ живої природи
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024