FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 20:49

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Вівторок, 23.09.2014, 11:24 | Повідомлення # 16
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Британець кілька днів жив із міллю, що літала в голові....



Британець не поспішав звертатися по медичну допомогу, вважаючи, що рано чи пізно комаха саме вилетить із вуха.
Комаха жила у слуховому проході менеджера впродовж трьох днів, спричиняючи нестерпний біль.

Житель Великобританії вразив лікарів розповіддю про те, що в його голові вже три дні літає міль. Однак огляд здивував їх ще більше - слова пацієнта виявилися правдою.

Як повідомляє Mirror, 43-річний житель британського міста Ейлсбері, менеджер Роб Філдінг, читав у ліжку, коли на його окуляри приземлилася міль. Чоловік почав махати руками, намагаючись прогнати комаху, і випадково проштовхнув її у слуховий прохід. Подальші спроби витягти міль закінчилися тим, що вона ще глибше проникла у вухо.

Жива комаха жила у слуховому проході менеджера впродовж трьох днів, спричиняючи нестерпний біль.

"Ця істота перебувала в моїй голові протягом трьох днів, - підтвердив чоловік. - Вона гула всередині мене, і це було жахливо. Але найгірше було, коли міль починала літати - ці рухи змушували мене здригатися від болю".

Британець не поспішав звертатися по медичну допомогу, вважаючи, що рано чи пізно комаха вилетить із вуха і його страждання закінчаться. Через три дні його дружина, 41-річна Джоан, яка спостерігала за чоловіком, який підстрибував від болю, не витримала і переконливо порекомендувала йому звернутися до лікарні.

За словами Роба, розповідь про міль, що літає в його голові, вразив медиків, а огляд вуха остаточно "добив" їх.

Операція з вилучення молі тривала 90 хвилин і закінчилася успішно. Правда, у пацієнта залишилися не найкращі враження про цю маніпуляцію.

"Це було неймовірно боляче, оскільки комаха перебувала поряд із барабанною перетинкою", - зізнався пізніше чоловік.

Джерело:
DMishaДата: Середа, 24.09.2014, 09:39 | Повідомлення # 17
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Величезна черепаха влаштувала затор у Флориді....



Черепаха на ім'я Бульдозер була доставлена до поліцейського відділку, де з'ясувалося, що вона втекла від господаря, зробивши підкоп під огорожею.
Черепаха в 45 кілограмів стала причиною затору в американському місті Сарасота (штат Флорида). Водії викликали на місце події поліцейських, пише Лента.ру.

За словами шерифа Рона Локка, щоб прибрати тварину з проїжджої частини, потрібні зусилля декількох дорослих чоловіків. Після цього черепаху повантажили на вантажівку і відвезли в поліцейський відділок. Інформація про це була розміщена на сторінці відділення поліції у Facebook.

Правоохоронці спробували розшукати власника тварини через соціальну мережу. Через кілька годин після публікації оголошення про знайдену черепаху її власник Раян Адамс залишив на сторінці коментар. Чоловік уточнив, що тварину звуть Бульдозером. Черепаха жила на задньому дворі будинку і зуміла втекти, зробивши підкоп під огорожею.

Тварину власнику повернули.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 25.09.2014, 10:42 | Повідомлення # 18
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
До 2020 року у нас з’явиться цифровий двійник....



До 2020 року наше повсякденне життя, відносини і важливі рішення будуть контролюватися цифровою версією нас самих. Згідно футурологу Джону Смарту, в найближчі 6 років у багатьох з нас буде цифровий двійник, який плануватиме наші зустрічі і буде розмовляти з іншими від нашого імені. Крім того, він зможе втішати близьких після нашої смерті, імітуючи наш голос, емоції, манери і думки.

“Цифрові близнюки все більше будуть схожі на нас і будуть нашим продовженням”, – розповів Смарт. “Коли ви і я помремо, наші діти не будуть ходити на могилу, а запускатимуть нашого цифрового близнюка і зможуть розмовляти з ним”.

Схожі програми вже існують, такі як, Siri і Google Now, і ці системи з часом стануть ще розумнішими. Програми засновані на алгоритмах, які комбінують різні уривки інформації, щоб зробити прогноз.

Персональний помічник Siri від Apple використовує контекст, щоб відповісти на питання, а цифрові близнюки підуть ще далі і зможуть вивчити, як думає людина. Такий персональний агент дізнається те, що нам подобається і не подобається з електронної пошти, повідомлень і словесного зворотного зв’язку, також як це відбувається при комп’ютерному навчанні.

Згідно теорії ми наближаємося до моменту, коли комп’ютери і люди з’єднаються. Так відомий футуролог Реймонд Курцвайль вважає, що через 30 років люди зможуть завантажувати свою свідомість в комп’ютер і стануть безсмертними. Ми стаємо ближче до моменту, коли комп’ютери стануть розумнішими, ніж люди. Коли це трапиться, людство, включаючи наше тіло, свідомість і цивілізація повністю зміняться. Футуролог вважає, що цей момент неминучий, і кінець людської цивілізації настане вже до 2045 року.

Крім того Курцвейл стверджує, що біологічні частини нашого тіла можна буде замінювати механічними частинами, і це може трапитися вже до 2100 року.

Джерело:
DMishaДата: П`ятниця, 26.09.2014, 09:47 | Повідомлення # 19
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Лінії Наска в Казахстані: виявлено більше 50 геогліфів...



Більше 50 геогліфів різних форм і розмірів, включаючи величезну свастику, були виявлені в північній частині Казахстану. Ці розмашисті структури, що представляють земляні пагорби, створюють дивовижний ландшафтний витвір мистецтва, що нагадує відомі лінії Наска в Перу.

Геогліфи, виявлені за допомогою програми Google Планета Земля, виконані у вигляді різних геометричних фігур, включаючи квадрати, кільця, хрести і свастику, яка зазвичай використовувалася в стародавні часи. Їх розмір сягає від 90 до 400 метрів в діаметрі, а деякі довші, ніж сучасні авіаносці. Геогліфи неможливо побачити з землі, їх можна розглянути тільки з повітря.

За останній рік археологічна експедиція з Костанайського університету Казахстану спільно з Вільнюським університетом Литви вивчали геогліфи. Розкопки виявили залишки структур і печей, що говорить про те, що тут проходили ритуали. Можливо, стародавні племена використовували геогліфи, щоб позначити свої володіння.

Дослідники стверджують, що можна точно сказати, що вони були побудовані стародавніми людьми, але ким і з якою метою залишається загадкою. Також неясно, чому будівельники використовували геометричні форми, хоча свастика є древнім символом, який можна знайти по всій Європі і Азії.

Найвідомішими геогліфами в світі є лінії Наска, розташовані в прибережній області Перу на площі близько 450 кв. км. Налічуються тисячі геогліфів Наска, що зображують справжніх і уявних істот, рослини, квіти, геометричні мотиви і хитромудрі фантастичні фігури.

Джерело:
DMishaДата: Субота, 27.09.2014, 19:42 | Повідомлення # 20
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Дослідження NASA покаже в 3D проекцію лісів з космосу...


NASA розробляє заснований на лазері інструмент для розгортання на МКС, щоб досліджувати глибини лісів Землі і навколишнього простору у спробі показати більше інформації про їх значення в вуглецевому циклі планети. Після його завершення в 2018 році, цей оптичний апарат “Global Ecosystem Dynamics Investigation” (GEDI) буде приєднаний до йому подібних, що стежать за рівнем вологості ґрунту і, які беруть участь у вивченні рослинності нашої планети в глобальному плані.

“GEDI стане важливим новим засобом для вивчення рослинності”, – сказав Piers Sellers, заступник директора в Науковому Центрі Управління Дослідженнями космічних польотів ім. Годдарда в NASA. “Зокрема, ці дані, отримані з GEDI нададуть нам інформацію в глобальному масштабі того, яка маса вуглецю міститься в лісовій товщі. Ця інформація буде вкрай важлива, коли буде об’єднана з хронологічними записами змін, що були зроблені за допомогою американських супутників, що обертаються навколо землі”.

GEDI несе на борту три спеціалізованих лазера і систему оптики, яка ділить три променя по 14 ділянок на поверхні Землі. Ці зони будуть розташовуватися в 500 метрах між ними і покривати в цілому приблизно чотири милі (6.5 кілометрів). І система систематично буде сканувати всю планету між 50-ма паралелями на північ і південь від екватора. Це достатня зона, щоб покрити більшість лісів в тропічних і помірних широтах.

Лазери пошлють короткий імпульс світла – приблизно 16 мільярдів щороку – який оптимізований, щоб пройти через товщу навіть дуже щільно посаджених лісів, не завдаючи шкоди тваринам або рослинності. А час, витрачений для повернення (тобто відображення) дозволить точно виміряти відстань.

Джерело:
DMishaДата: Вівторок, 30.09.2014, 10:41 | Повідомлення # 21
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Знайдено найбільше кладовище динозаврів, -- ЗМІ....



У пустелі мексиканського штату Коауїла знайдено найбільше кладовище динозаврів. Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

На ділянці розміром 50 на 200 метрів німецькі палеонтологи і їхні мексиканські колеги виявили останки 14 динозаврів. На віддаленні в кілька кілометрів були знайдені скелети ще 15 тварин, пише УНІАН.

"Я не знаю жодного місця, де було б знайдено таку кількість динозаврів на настільки невеликій площі", - прокоментував професор Вольфганг Штіннесбек з університету Хайдельберга.

Близько 70 мільйонів років тому в цьому регіоні знаходилася велика річкова дельта з розвиненою екосистемою. Крім скелетів динозаврів, палеонтологи виявили останки крокодилів, ранніх ссавців і чотирьох видів черепах.

Неподалік від місця розкопок були також знайдені сліди, залишені хижими динозаврами, зокрема тираннозавром.

Джерело:
DMishaДата: Середа, 01.10.2014, 12:31 | Повідомлення # 22
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Канадець намагався провезти у штанях 51 живу черепаху....




Одна прісноводна черепаха може коштувати більше тисячі доларів.

Правоохоронці звернули увагу на "опуклості неправильної форми" під спортивними штанами контрабандиста і таким чином викрили злочинця.

Громадянин Канади, який прикріпив за допомогою клейкої стрічки 51 живу черепаху на ногах і в області паху, намагався заховати рептилій під спортивними штанами і таким чином непомітно перетнути кордон Детройта, штат Мічиган (США). Про це повідомляє The Guardian із посиланням на дані американської прокуратури.

Контрабандист був затриманий у рамках операції, яку проводили агенти Служби США з рибних і тваринних ресурсів. Торік спостерігалося зростання контрабанди черепах, яке, імовірно, пов'язане зі зростанням попиту на азіатських продовольчих ринках, а також серед колекціонерів, повідомив представник служби.

"Ці черепахи до того часу, коли їх отримує замовник, можуть коштувати від $1300 до $1500 за одну особину", - пояснив Ед Грейс, представник профільної служби.

Згідно з обвинуваченням, контрабандист намагався провезти кілька видів північноамериканських прісноводних черепах із США до Канади. Як зазначається, правоохоронці звернули увагу на "опуклості неправильної форми" під спортивними штанами канадця і таким чином викрили злочинця.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 02.10.2014, 20:53 | Повідомлення # 23
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Новий велосипед можна буде сховати в сумці...




Велосипед Kit Bike складається з 21 деталі, які власник повинен власноруч скріплювати між собою.

Індійське дизайн-бюро Lucid Design розробило концепт велосипеда, що з легкістю вміщається в чохлі. Щоправда, збирати модель доведеться самостійно.

Велосипед Kit Bike являє собою справжній набір "Зроби сам". Модель складається з 21 деталі, які власник повинен власноруч скріплювати між собою за допомогою доданих інструментів. Творці, індійського дизайн-бюро Lucid Design, запевняють, що це процес легкий і швидкий.

Але в це навряд чи повірять ті, хто в житті не тримав в руках нічого складніше комп'ютерної миші. Зате в розібраному вигляді Kit Bike легко уміщається в спеціальному шкіряному чохлі, і модель можна прибрати під офісний стіл або закинути на заднє сидіння свого BMW. Деталі велосипеда зроблені з алюмінію, ручки керма - з кори коркового дерева, а сідло обтягнуте шкірою.

За свій винахід кмітливі індуси отримали престижну нагороду в галузі дизайну Red Dot Award. Але чи перетвориться хитромудрий концепт в серійну модель - поки невідомо.

Джерело:
DMishaДата: П`ятниця, 03.10.2014, 16:28 | Повідомлення # 24
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
З цим п'янким напоєм і зубної щітки не потрібно...




Нове дослідження, опубліковане в «Журналі сільськогосподарської та харчової хімії» Американського хімічного товариства, ствержує, що червоне вино і екстракт виноградних кісточок можуть виконувати роль засобу профілактики від карієсу.

Карієсом, парадонтозом та іншими захворюваннями порожнини рота страждає від 60 до 90% світового населення.

«Проблеми починаються тоді, коли бактерії, наявні в ротовій порожнині, формують біоплівки, які досить складно зруйнувати. Утворюється наліт і виділяється кислота, що роз'їдає емаль.

Чистка зубів пастою з вмістом фтору допомагає, але її дія коротка. Деякі дослідження показали, що екстракт виноградних кісточок і вино можуть уповільнити ріст бактерій. Ми вирішили перевірити це», - розповідає керівник дослідницької групи Марія Вікторія Морено-Аррібас.

Попмех зазначає, що під час експерименту біоплівки бактерій почергово занурювали на пару хвилин в різні рідини: в червоне вино, містять і не містять алкоголь, в червоне вино з додаванням екстракту виноградних кісточок, у воду з 12-процентним вмістом етилового спирту.

Червоне вино, незалежно від наявності в ньому алкоголю, а також вино з екстрактом виноградних кісточок, були найбільш ефективні в боротьбі з бактеріями.

Джерело:
DMishaДата: Субота, 04.10.2014, 21:11 | Повідомлення # 25
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Кругосвітній політ на сонячних батареях стартує і завершиться в ОАЕ....




Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі стане вихідною і кінцевою точкою першого польоту на сонячних батареях навколо земної кулі. Планується, що в березні 2015 року швейцарці Бертран Пікар і Андре Боршберг почнуть кругосвітній переліт на літаку Solar Impulse II.

За словами пілотів, Абу-Дабі був обраний, оскільки представляється ідеальним місцем завдяки клімату, інфраструктурі та інтенсивному розвитку екологічно чистих технологій. У січні спільно з міською владою і місцевою компанією Masdar почнеться випробування літака.

У 2013 році Пікар і Боршберг здійснили переліт з Каліфорнії в Нью-Йорк на Solar Impulse першого покоління. Завдяки сонячним батареям акумулятор літака заряджався протягом дня, що дозволяло йому летіти вночі.

Solar Impulse II має розмах крил 72 метри, що більше, ніж у «Боїнгу-747», і 17 тисяч сонячних батарей, які теоретично дають можливість йому літати без посадки до кінця вироблення ресурсу. При цьому вага експериментального літака складає всього 2300 кг.

Літак був представлений у квітні, а перший політ здійснив у червні. Політ навколо земної кулі триватиме 5 або 6 місяців, однак в повітрі за цей час Solar Impulse II пробуде не більше 25 днів. Під час перельоту над океанами пілоти будуть змушені жити на борту літака протягом 5-6 днів. Зупинки для презентацій заходу будуть здійснені в Азії, США, Південній Європі або Північній Африці.

Джерело:
DMishaДата: Неділя, 05.10.2014, 12:51 | Повідомлення # 26
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Елон Маск хоче поселити на Марсі до 2100 року мільйон землян....




Елон Маск – американський мільярдер, відомий тим, що є засновником двох компаній, що займаються перспективними розробками в різних областях, включаючи космічні польоти і енергетику. Цими компаніями є відома SpaceX і виробник електрокарів Tesla Motors. Також бізнесмен відомий своїми прогресивними поглядами на розвиток сучасних технологій і суспільства в цілому.

Нещодавно мільярдер заявив, що вже до кінця 21-го століття людство повинно поселити на Марсі щонайменше 1 млн. осіб. Така колонія зможе гарантувати виживання людського роду і земної цивілізації. Цей Проект дійсно грандіозний. За підрахунками експертів SpaceX, для його реалізації на Марс доведеться зробити не менше 100 тисяч перельотів. Втім, здійснення подібної місії вже можливо, вважають вчені та інженери.

Варто також нагадати, що компанія SpaceX планує вже в 2020 році відкрити свою першу колонію на Марсі, яка стане чимось на зразок туристичної бази. Вартість квитка для космічних туристів складе 500 тисяч доларів США. Розділяють погляди Маска і в NASA, де хочуть вже до кінця XXI століття створити орбітальні навколоземні міста.

Елон Маск наголосив, що є противником тих, хто закликає повернутися до природи і відмовитися від технологій. Мільярдер нагадав, що саме технологія завжди була гарантом виживання людського роду, незважаючи на те, що не рідко доставляла проблеми.

Маск вважає, що якщо людство не почне освоєння інших планет в цьому столітті, то вся цивілізація може припинити своє існування, причиною тому – перенаселення земної кулі і виснаження ресурсів, які все частіше протиставляють людству в нових конфліктах.

Джерело:
DMishaДата: Понеділок, 06.10.2014, 10:39 | Повідомлення # 27
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вода існувала ще до появи Сонця і Землі...



Більша половина води на нашій планеті старша, ніж Сонце, з’ясували вчені. Це відкриття, можливо, допоможе нам у пошуку життя в інших частинах Всесвіту. Дослідження показало, що від 30 до 50 відсотків води в наших кранах і океанах містять молекули, створені більше 4,5 мільярдів років тому. Це старше, ніж наша Сонячна система і Сонце.

Вчені з’ясували, що певні молекули води містять атом дейтерію (важкого водню) замість атома водню. Він міг виникнути тільки при визначених дуже холодних, багатих енергією умовах. Хоча життя на Землі з’явилося завдяки наявності рідкої води, вчені до цих пір не можуть точно сказати, як і коли на нашу планету потрапила вода, або коли вона сама сформувалася.

Земля народилася “сухою” в умовах дуже спекотного клімату. Більшість експертів вважає, що вода потрапила на Землю у вигляді льоду з кометами або астероїдами, які сформувалися в більш прохолодних умовах, а пізніше зіткнулися з нашою планетою. Однак тут виникає наступне питання: звідки вода потрапила на комети і астероїди? Дослідники вважають, що, можливо, більш “важка” вода розпорошилася по тілах Сонячної системи під час процесу народження Сонця, або ж вона прийшла із хмари газу, з якої народилося Сонце і Сонячна система.

Під час народження Сонця частина невикористаного космічного пилу зібралася в так званий протопланетний диск, з якого потім сформувалися планети Сонячної системи.

Щоб з’ясувати, чи могла вода з хмари пилу вижити і потрапити на Землю, вчені виміряли співвідношення важкого водню до водню. Результати показали, що рівень важкого водню на Землі вище, ніж він мав бути на протопланетному диску. А це означає, що частина води передує Сонцю, коли важкого водню було набагато більше.

Джерело:
DMishaДата: Вівторок, 07.10.2014, 21:46 | Повідомлення # 28
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вчені: свідомість залишається після смерті...



Велике дослідження показало, що якась частина свідомості залишається, навіть коли мозок повністю відключився. Вчені з Університету Саутгемптона провели дослідження, вивчаючи протягом 4-х років більше 2000 людей, які пережили зупинку серця в 15 лікарнях Великобританії, США і Австрії. Вони виявили, що майже 40 відсотків тих людей, які вижили, описували свого роду усвідомленість у той час, коли вони були мертві клінічно, до того як їх серце було знову запущено.

Один чоловік пам’ятав, як він покидав своє тіло і спостерігав за своєю реанімацією з кута кімнати. Не дивлячись на те, що 57-річний чоловік був непритомний і “мертвий” протягом 3 хвилин, він пам’ятав дії медсестер в подробицях і описував звуки апарату, які з’являються з інтервалом у три хвилини.

“Ми знаємо, що мозок не може працювати, коли серце перестає стукати”, – розповів д-р Сем Парния, автор дослідження. “Але в цьому випадку, схоже, усвідомлення залишалося протягом трьох хвилин в період, коли серце не працювало, хоча мозок зазвичай відключається протягом 20-30 секунд після зупинки серця”.

Всього було вивчено 2060 пацієнтів, які пережили зупинку серця, 330 з них вижили, а 140 описували свій досвід, коли їх намагалися реанімувати.

• Кожна п’ята людина говорила про те, що відчувала незвичайне почуття умиротворення, а кожна третя заявила про те, що час або сповільнювався, або прискорювався.

• Деякі бачили яскраве світло, золотий спалах або світіння Сонця.

• Інші згадували почуття страху або утоплення, як ніби їх тягнули у глибину води.

• Також 13 відсотків розповіли, що відчували, як відділялися від свого тіла і піднімалися.

Д-р Парния вважає, що такий досвід переживає набагато більше людей, коли вони близькі до смерті, але ліки та седативні засоби під час реанімації можуть стерти спогади.

Джерело:
DMishaДата: Середа, 08.10.2014, 16:23 | Повідомлення # 29
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Безкоштовний готель в Альпах на висоті 2 531 м над рівнем моря...




Невеликий готель з надихаючими видами італійських Альп пропонує безкоштовний відпочинок для любителів природи. Але є лише одна умова – щоб дістатися до цього будиночка, доведеться зайнятися скелелазінням і подолати гору Форонон Дель Буінз висотою у 2 531 метр.

Над дизайном цього проекту працювала італійська фірма Diemmelegno, яка також створила кілька деталей для дому. Проект збірного дерев’яного будиночка належить архітектору Джованні Песамоска з міста Удіне, Італія. Варто відзначити, що готель був створений як данина скелелаза Луки Вуерича, який трагічно загинув в лавині у 2010 році.

Щоб побудувати цей будиночок, довелося доставляти на вершину гори всі необхідні будівельні матеріали. Для цього знадобилося 18 обертів вертольота, 12 професійних працівників, рятувальників, 30 дерев’яних панелей, а також добровольців і друзів родини Вуерич, які вирішили підтримати проект площею 16 кв. м. Будівництво було завершено за 1 день, а альпіністи почали його відвідувати з вересня 2012 року.

Буде цікавим відзначити той факт, що існує кілька подібних готелів на Альпах, але всі вони розміщені на менших висотах і, на відміну від цього проекту, за проживання в них потрібно платити. Всередині будинку, зробленого з дерева і сталі, є місце для 9-ти ліжок.

Навіть якщо будиночок покриє повністю снігом, двері виходить на південну сторону, де сонце змушує сніг танути досить швидко.

Джерело:
RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 16:02 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Цікаві факти.



Під час Другої світової війни німці на території Голландії у великій секретності будували макет аеродрому. Літаки, ангари, автомобілі, засоби ППО - все робилося з дерева. Але в один із днів прилетів англійський бомбардувальник і скинув на лже-аеродром одну-єдину бомбу, після чого будівництво аеродрому припинилося.

Бомба була дерев'яна

9274051
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
  • Сторінка 2 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024