FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 15:03

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 16:27 | Повідомлення # 31
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Розробникам унікального мікроскопа

присудили Нобелівську премію з хімії....




Нобелівська премія 2014 року в галузі хімії присуджена вченим Еріку Бетцігу і Вільяму Мернеру із США, а також Штефану Хеллен з Німеччини.

Як оголосив Нобелівський комітет при Королівській академії наук, вони удостоєні високої нагороди за розвиток флуоресцентної мікроскопії зі високою роздільною здатністю, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"За допомогою флуоресцентних молекул лауреати 2014 обійшли межі роздільної здатності. Їх робота підняла світлову мікроскопію на рівень нанорозмірів", - йдеться в супровідному листі Нобелівського комітету.

Ерік Бетціг народився в 1960 році. Він є громадянином США і працює в Медичному інституті Говарда Хьюза. Його колега Штефан Хелль народився в 1962 році в Румунії, є громадянином Німеччини. Хелль керує Інститутом біофізичної хімії Макса Планка. Вільям мірні народився в 1953 році, є громадянином США і працює в Стенфордському університеті.

Нагадаємо, Нобелівська премія з фізики присуджена японським ученим Ісаму Акасака, Хіроші Амано і Судзі Накамурі за винахід "блакитних світлодіодів, які дозволили створити яскраві та енергозберігаючі джерела білого світла".

Джерело:
DMishaДата: П`ятниця, 10.10.2014, 18:22 | Повідомлення # 32
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Не так вже й далеко від Землі астрономи

виявили справжній "Водяний світ"




Група астрономів з США, Великої Британії, Швейцарії та Чилі відкрили планету, що майже повністю складається з води і частково - з невідомої твердої речовини

Планету оточує атмосфера з пари, повідомляє американське видання Christians Science, яке цитує Еспресо.TV із посиланням на ufostation.net.

Виявлену планету назвали "Водяний світ". За розміром вона більша за Землю в два рази, проте вага її - в сім разів менша. Планета віддалена від Землі на відстань лише 124 світлових років.

Науковці виявили, що при дії високих температур на воду цієї планети, вона перетворюється на гарячий... лід.

Раніше науковці знаходили воду за межами Сонячної системи тільки у вигляді дощових хмар навколо коричневого карлика WISE J0855-014, що раніше був зіркою. Він не зміг стати гарячою зіркою через нестачу сил для запуску термоядерної реакції. В результаті карлик перетворився на щільну планету з температурою поверхні аналогічній взимку у Росії.

За версією вчених, за межами Сонячної системи великий запас води під товстим шаром льоду може бути на Титані, супутнику Плутона.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 16.10.2014, 12:15 | Повідомлення # 33
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
«Собачий» рік не дорівнює семи «людським»



Собаки старіють з різною швидкістю по відношенню до людини, проте стандартна формула 1 «собачий» рік = 7 «людських» невірна. Якщо б людина насправді старіла в 7 разів повільніше, ніж собаки, то багато з нас були б здатні в 7 років до відтворення потомства і жили до 150 років.

Причина, через яку собаки можуть розмножуватися вже в однорічному віці, полягає у тому, що в перші два роки вони розвиваються значно швидше людей. І навіть це узагальнене твердження трохи несправедливо для дрібних тварин – вони розвиваються ще швидше.

Порівняно з людьми, собаки швидше розвиваються на початку життя і повільніше старіють під кінець. Таким чином, обчислити вік тварини в перекладі на «людський» трохи складніше, але все одно можливо. Оскільки представники дрібних порід живуть довше, важливо розраховувати вік в залежності від ваги вихованця. Умовно можна виділити 4 групи: дрібні (до 9 кг), середні (9-21 кг), великі (22-40 кг) і дуже великі (понад 40 кг, вага в кілограмах приблизна).

У зелених клітинках вказаний вік собаки в «людських» роках, у білих – в «собачих».



Витоки міфу про те, що «собачий» рік дорівнює семи «людським» невідомі. Однак відомо, що такий переклад люди намагалися здійснити ще в 13 столітті. Один з найбільш ранніх відомих прикладів – напис на Вестмінстерському абатстві від 1268 року, в якому зазначалося, що співвідношення становить 1:9.

Передбачається, що співвідношення 1:7 з’явилося значно пізніше. Воно могло виникнути в якості маркетингового ходу, придуманого ветеринарами, щоб власники тварин приносили їх на огляд хоча б раз у рік.
DMishaДата: Четвер, 16.10.2014, 12:15 | Повідомлення # 34
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вчені з'ясували, чому в кавоманів

формується пристрасть до ароматного напою...




Ще один приклад того, як гени впливають на поведінку та звички людини наводиться в статті, опублікованій в журналі Molecular Psychiatry, що входить до групи видань Nature. На цей раз мова йде про вживання кави.

Автори роботи досліджували геноми 120 000 любителів кави і виявили кілька SNP (наслідків точкових мутацій), пов'язаних з любов'ю до кави, передає портал "Рідна країна".

Основна речовина, що міститься в каві і надає впливe на організм — це алкалоїд кофеїн. Кофеїн чинить різнопланову дію на організм людини. По-перше, кофеїн блокує цАМФ — фосфодіестеразу. Циклічний аденозинмонофосфат (цАМФ) — це сигнальна молекула, яка керує, в першу чергу, секрецією адреналіну. Фософдіестераза повинна руйнувати цАМФ, який вже виконав свою функцію і, коли вона заблокована, цАМФ накопичується в організмі і викликає підвищення рівня адреналіну.

Механізм дії кофеїну в головному мозку заснований на тому, що кофеїн за своєю структурою схожий на нуклеозидний нейромедіатор аденозин. У головному мозку є аденозинові рецептори, при взаємодії цих рецепторів зі своїм лігандом аденозином запускається процес гальмування. Через неповну подібність кофеїн може зв'язатися з рецептором, але не може передати далі в клітини мозку сигнал про гальмування. Через це кофеїн надає стимулюючу дію.

У людей, які п'ють багато кави, може виникати компенсаторний ефект: в мозку з'являються додаткові аденозинові рецептори. Це призводить до того, що, коли кави випити не вдається, у таких людей без видимих ​​причин з'являються сонливість, втома і депресія.

Завдяки цим двом механізмам після вживання кофеїну підвищується тиск (особливо актуально для гіпотоніків вранці), збільшується частота серцебиття, поліпшуються когнітивні здібності, іноді настрій. Через кілька годин ці для когось позитивні ефекти проходять і змінюються втомою і зниженням працездатності. Це зазвичай розцінюється завзятими любителями як сигнал випити ще кави.

Менш приємні ефекти полягають у тому, що накопичення цАМФ в клітинах шлункового епітелію викликає підвищену секрецію кислоти, а також в підвищеному діурезі.

Чи сформується у людини пристрасть до кави, залежить, мабуть, від того, наскільки у нього виражені ті чи інші наслідки вживання кави, а це може бути обумовлено генетично. Наприклад, любителів кави багато серед гіпотоніків, а пити каву, якщо приємні ефекти занадто швидко змінюються неприємними, немає ніякого сенсу. Але якщо стимулюючий ефект навпаки проходитиме повільно, то не виникатиме бажання випити наступну чашку.

Схожа історія з алкоголем. За метаболізм алкоголю у людини відповідають два ферменти: перший — алкогольдегідрогеназа перетворює етиловий спирт в альдегід, а другий — альдегіддегідрогеназа альдегід в карбонову кислоту, яка виводиться з організму. Майже всіма приємними ефектами сп'яніння ми зобов'язані спирту, а неприємними — альдегіду. У обох ферментів є генетично обумовлені варіанти, пов'язані з більш швидкою або більш повільною роботою ферменту. І якщо у людини спирт повільно перетворюється на альдегід, а альдегід швидко перетворюється далі, то людині довго добре, а погано недовго, і ризик зловжити алкоголем зростає. Зате коли легко і весело — півгодини, а погано всю ніч і весь ранок — шансів спитися майже немає.

SNP — це однонуклеотидний поліморфізм. Вони виникають через точкових мутацій. Зміни в одному нуклеотиді можуть мати самі різні наслідки: іноді така заміна в послідовності кодує білок робить ген абсолютно не функціональним, але часто тільки трохи впливає на його активність або здатність зв'язуватися з іншими білками. Часто заміни відбуваються не в кодуванні білка, а в регуляторних областях — тоді заміна ще менше впливає на фенотип, але деякий вплив може чинити. Такі поліморфізми досить активно вивчаються, оскільки саме в них криється значна частина різниці між людьми, і є надія, вивчаючи їх, з'ясувати причини деяких захворювань і особливостей і навчиться їх коригувати.

Раніше були відомі два поліморфізми, пов'язані з постійним вживанням кави. Це мутації в регуляторної області гена цитохрому P450 і білка, безпосередньо регулюючого синтез цитохрома 450 ( aryl hydrocarbon receptor ). Цитохром P450 метаболізує (окисляє) безліч екзогенних і ендогенних речовин, у тому числі кофеїн. У новому дослідженні виявлено ще вісім мутацій, пов'язаних з любов'ю до кави.

Серед цих мутацій якраз ще одна виявлена ​​в регуляторної області цитохрому P450, і ще одна — в AHR рецепторі. Варіант, пов'язаний з великим вживанням кави, пов'язаний з більш швидким метаболізмом кофеїну і більш низьким вмістом кофеїну в плазмі крові. Мабуть, у людей з повільним метаболізмом кофеїну рідше виникає бажання випити його знову. Ще дві мутації знайдені в генах і регуляторних областях генів, пов'язаних з метаболізмом ксенобіотиків, які раніше не асоціювалися з підвищеним вживанням кави. Це гени POR і ABCG2 . Перший ген кодує ще фермент, що бере участь безпосередньо в метаболізмі, другий — за транспорт ксенобіотиків, яким є кофеїн.

Ще дві мутації зачіпають нервову систему. Одна з них в гені, що кодує нейротрофічний фактор мозку (BDNF) Цей білок стимулює ріст і розвиток нейронів, регулює синтез нейромедіаторів, пов'язаних з настроєм. Можливо, через мутації в цьому білку позитивний ефект, що надається кофеїном на настрій і працездатність особливо сильний. Інша мутація — в ​​регуляторній дії гена SLC6A4 , що кодує транспортер нейротрансмітера серотоніну. Серотонін бере активну участь у формуванні емоцій і поведінки, особливо, харчової поведінки.

Еще про два гена — GCKR і MLXIPL , в яких виявлено мутації, пов'язані з підвищеним вживанням кави. Але як саме вони пов'язані з кавою, поки незрозуміло.

Ця робота ще раз демонструє, що багато особливостей поведінки мають генетичну складову. Це не означає, зрозуміло, що гени не залишають людині вибору. Вибір завжди залишається, але при аналізі великої кількості людей стає видно, що люди з певним генотипом частіше набувають звичку пити каву.

Джерело:
DMishaДата: П`ятниця, 17.10.2014, 19:07 | Повідомлення # 35
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Поселенці на Марсі не проживуть довше 68 днів...


Люди, які оселяться на Марсі, зможуть вижити не більше 68 днів. Так стверджується в новому дослідженні, де піддали сумніву проект колонізації Червоної планети.

Вчені з Массачусетського технологічного інституту прийшли до висновку, що на даний момент не існує технологій для заснування поселення на Марсі. Вони проаналізували проект Mars One, згідно з яким люди опиняться на Марсі вже в 2024 році. Групу людей відправлять на Червону планету з перельотом в один кінець, а підготовку до польоту будуть знімати для реаліті-шоу. Дослідники змоделювали умови життя на Марсі і виявили низку несприятливих умов, які призведуть до загибелі команди. Вони вважають, що марсонавти почнуть вмирати вже за 68 днів місії.

Основною проблемою для поселенців стане план по вирощуванню та забезпечення себе продуктами харчування. Це створить велику кількість кисню, що в свою чергу призведе до появи легкозаймистого середовища. Потрібна система для видалення кисню, а такі технології ще не були розроблені. Рівень вологості в модулях повинен наближатися до 100 відсотків, що не смертельно, але і не комфортно для космонавтів.

Крім того, знадобляться запасні та змінні деталі. Однак, враховуючи, що Марс знаходиться у 54,6 млн. км від Землі, політ туди займе, щонайменше, 7 місяців. А для того, щоб доставити все необхідне обладнання, потрібно 15 запусків супер ракети Falcon Heavy компанії SpaceX, що обійдеться в 4,5 мільярда доларів.

Вчені все ж пропонують альтернативу, яка зможе забезпечити виживання космонавтів на Марсі. Вони стверджують, що можна використовувати окрему структуру для вирощування продуктів і зберігання надлишку кисню, отримуючи тільки необхідну кількість для поселення.

Джерело:
DMishaДата: Неділя, 19.10.2014, 22:28 | Повідомлення # 36
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Китаянка приклеїла на свій Volkswagen Beetle

понад 10 000 монет...




Жителька Китаю здійснила тюнінг свого Volkswagen Beetle вельми незвичайним чином – обклеїла авто кількома тисячами монет. На створення креативного дизайну пішло 10 тисяч монет і декілька років роботи.

В результаті її Volkswagen Beetle став нагадувати чи то кулю для диско, чи то рибку. Машина виблискує на сонці і привертає до себе увагу здалеку. Креативний дизайн «вилетів в копієчку». На здійснення задуманого китаянка не пошкодувала 800 доларів США. На ці гроші вона придбала 10 тисяч монет. Всю роботу по обклеюванню, жінка виконала самостійно. На те у неї пішло близько п’яти років.

Процес роботи був досить простий. Спочатку на машину наносилася клейка стрічка, а вже потім поверх кріпилися монети. В цілому, як зазначає сама жінка, конструкція досить надійна. Правда, вона не врахувала вібрацію при поїздці, в результаті чого кілька монет вже відвалилися. Для того щоб арт-проект не був з іронією «затаврований» фірмовим «Made in China», автор незвичайного дизайну заявила про намір переробити свій проект.

Вперше про чудесний автомобіль, схожий на блискучу кулю, стало відомо завдяки китайському журналу Car News China.

Варто відзначити, що це далеко не перший подібний проект. Деякий час тому ще один Volkswagen Beetle піддався «креативному знущанню» над своїм кузовом. Момир Божич, 71-річний пенсіонер з Боснії, обклеїв свій автомобіль більш ніж 50 тисячами пластинок з дуба. На реалізацію проекту пішло два роки, при цьому наполегливий ветеран покрив деревинками не тільки кузов, але і колісні ковпаки і навіть дах свого авто. У китайському ж варіанті з монетами, ці елементи залишилися незачепленими.

Джерело:
DMishaДата: Вівторок, 21.10.2014, 10:38 | Повідомлення # 37
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Які правила диктують дзеркала?




Життя сучасної людини неможливо уявити без дзеркала. З'явившись ще в III столітті до нашої ери, на сьогоднішній день воно перетворилося на предмет першої необхідності, стало незамінною деталлю інтер'єру. Тим часом, далеко не всі знають, що цей предмет здатний кардинально змінювати своєю присутністю навколишній простір: накопичувати позитивну енергію, притягувати її і передавати. Саме тому користуватися дзеркалами потрібно з розумом, не забуваючи про те, що в разі неправильного поводження вони можуть зіграти злий жарт ... Пропоную згадати деякі«Дзеркальні» постулати:

1.Всі дзеркала, які знаходяться у Вашому будинку, повинні утримуватися в чистоті. Їх потрібно регулярно протирати вологою ганчіркою, очищаючи від пилу і плям. Якщо, звичайно, Ви хочете, щоб Ваше життя було щасливим і безхмарним.

2.Якщо Ви розбили дзеркало або на ньому виникла тріщина, не зволікайте, безжально позбавляйтеся від цього предмета. Розбите дзеркало здатне принести нещастя.

3.Небажано вішати дзеркало навпроти вхідних дверей, тому що енергія, яка проникає в будинок, в цьому випадку відразу ж відбивається назад. Це ж правило діє щодо вікна.

4.Дзеркало не повинне відбивати ліжко, тому що коли людина спить, він повністю позбавлений усякого захисту, його енергія йде блискавично. Якщо Ви страждаєте безсонням, слід перевірити, на своєму чи місці знаходиться дзеркало. У разі необхідності перевесьте дзеркало туди, де воно не буде відображати Вашу ліжко.

5.Не тримайте в будинку дзеркала з гострими кутами. Робіть свій вибір на користь округлих дзеркал.

6.У передпокої краще помістити велике дзеркало, в якому кожен член Вашої сім'ї зможе без проблем розгледіти себе в повний зріст. І, навпаки, якщо дзеркало «обрізає» Ваш вигляд (особливо голову або ноги), це недобре. Тому вибирайте дзеркала, з огляду на певні розміри. Так, наприклад, висота дзеркала на весь зріст дорівнює 140 см, споглядати себе до колін можна в дзеркалі висотою 120 см, до пояса - 60 см, для відображення тільки особи достатньо 40 см.

7.Якщо Ви бажаєте наповнити ваше сімейне гніздечко позитивною енергією, помістіть напроти дзеркала кімнатні рослини. А от гарні горщики з квітами, розставлені на полицях, в кутових дзеркалах відіб'ються багато разів, що ще краще.

8.Часто трапляється так, що в різних дзеркалах можна спостерігати неоднакові зображення: наприклад, дивлячись на себе в магазині, Ви здаєтеся більш стрункою, а вдома або на роботі - навпаки, незвично широкою. Все залежить від того, наскільки правильно розташовано дзеркало. Якщо Ви хочете домогтися максимально правдивого відображення, то помістіть дзеркало строго вертикально, так як будь-яке відхилення спотворить зображення.

9.Важливою властивістю дзеркала є здатність подвоювати предмети при відображенні. З цієї причини, маючи перед дзеркалом красиві і приємні для погляду предмети, можна примножити їх позитивні властивості.

10.І, нарешті, заключне правило говорить: в усьому дотримуйтеся міри! Не кривлявся перед дзеркалом, не дивлячись у нього незліченну кількість разів на добу, адже дзеркало забирає Вашу енергію. Крім цього, не хмурьтесь, помітивши в дзеркалі зайві кілограми, що з'явилися зморшки або нешкідливий прищик, краще частіше посміхайтеся власного відбиття, говорите собі компліменти перед дзеркалом і любіть себе такими, якими Ви є.

Цінуйте себе і будьте щасливі, і тоді все навколо буде дзеркальним відображенням Вашого життєрадісного настрою!

Джерело:
slavasamДата: П`ятниця, 24.10.2014, 19:01 | Повідомлення # 38
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Прорив у медицині:

для пересадки годиться і мертве серце




Прорив у медицині здійснили австралійські лікарі. Вони навчились перезапускати та пересаджувати серце, яке вже зупинилось. Їм вдалося буквально оживити орган, що вже 20 хвилин був мертвим.

Його реанімували за допомогою спеціальної рідини. А потім пересадили одному з пацієнтів. Таку операцію вже провели трьом людям. Всі вони - почуваються чудово. Кажуть, відчуття такі, ніби народились заново.

Лікарі розповідають - інколи для перезапуску серця потрібен також незначний електричний імпульс. Раніше пересаджувати могли лише серце, яке не припиняло битись. Зазвичай у випадках, коли в людини вже оголошували смерть мозку. Те, що навчились робити австралійські лікарі, допоможе значно збільшити кількість сердець, доступних для пересадки.

А це, зауважує Подробности, дає новий шанс пацієнтам, що знаходяться в кінці черги за новим органом."Це божевілля, усвідомлювати, що твоє серце знову б'ється. І що воно чиєсь. Хтось, кого ти не знаєш, відтепер - частинка тебе", - говорить Ян Деймон, чоловік, якому пересадили "мертве" серце.

24.10.2014 17:23

джерело
RATVODДата: Середа, 05.11.2014, 15:44 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Генерал Шерман - не найвищий у світі секвойядендрон, як і не найстаріший.

Але за обсягом він рекордсмен серед дерев.

Обсяг стовбура становить 1487 метрів квадратних


RATVODДата: Середа, 05.11.2014, 19:32 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Американка, яка привернула до себе увагу

ЗМІ всього світу народженням вісьмох дітей.




Малюки з'явилися на світ у січні 2009 року. Своїх дітей мати-одиночка Сулеман, яка вже мала до моменту пологів шістьох старших дітей,
зачала за допомогою штучного запліднення.

У підсумку самотня Надя Сулеман стала матір'ю 14 дітей.

9274051
RATVODДата: П`ятниця, 07.11.2014, 11:59 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Це сама найбільша черепаха в світі.



Її знайшли в Амазонці, їй 500 років і вага 3628 кг.
RATVODДата: П`ятниця, 05.12.2014, 11:54 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
50 вражаючих фактів про котів.



Світ ділиться на дві категорії - любителів собак і кішок.
Останніх можна любити за те, що вони зворушливо, розумні і відмінно виглядають в Інстаграмі.

Кішки, як правило, правші, а коти - лівші.

Серед власників котів на 17% більше людей з вченим ступенем.
Кішки не відчувають солодкого смаку.

Чоловіки, у яких є коти, вважаються більш щасливими у коханні.

Мозок кішки схожий на людський. За емоції у кішок відповідають ті ж самі ділянки, що і у людей.

Коти труться об людей, щоб позначити їх як свою територію.
Надмірна любов до кішок називається айлурофілією.

Кішки у своїх господарів знижують ризик інсульту та інфаркту на третину.

В основному, кішки мають більш низький соціальний IQ, ніж собаки, але можуть вирішувати більш складні когнітивні завдання, коли їм це цікаво.

У кішок часто буває непереносимість лактози, тому перестаньте їм давати молоко!

У мультиках брешуть: котів краще не годувати сирою рибою.

Ісааку Ньютону приписують винахід котячої двері.

Муркотіння кішки може бути способом самолікування, і в той же час знаком нервозності, а також задоволеності.

Існує зв'язок між бурчанням домашньої кішки і прискоренням відновлення кісток і м'язів. Частота муркотіння домашньої кішки така, з якою м'язи й кістки відновлюють себе.

Кішки сплять близько 70% свого життя.

Кішки виробляють близько 100 різних звуків. Собаки - всього лише 10.

Довжина найбільшого кота - 1,2319 метра.

Кішки можуть змінити своє «няв», щоб маніпулювати людиною. Вони часто імітують голос дитини, коли мають потребу в їжі, наприклад.

У кішок більше 20 м'язів відповідають за рух вух.

Зараз у світі живе понад 500 мільйонів домашніх котів. Сама «котяча» країна - це Австралія: на 10 осіб припадає 9 котів.

Найстаріше відео з кішками, розміщене на Ютубі, було знято в 1894 році.

Приблизно 1/3 власників кішок вважають, що вихованці здатні читати їх думки.

Кішка на ім'я Дасті встановила рекорд за чисельністю потомства. За своє життя вона народила 420 кошенят.

У дорослих кішок 30 зубів. У кошенят - 26 тимчасових, які випадають до 6 місяців.

Протягом 15 років мером міста Талкітна, штат Аляска, був кіт по кличці Стаббс.

Ще один балотувався на пост мера Мехіко в 2013 році.

Авраам Лінкольн тримав у Білому домі чотирьох котів.
В оригінальній італійської версії «Попелюшки» добра хресна фея була кішкою.

У Шотландії є пам'ятна вежа на честь кота на ім'я Таузер, який зловив за своє життя майже 30 тисяч мишей.

У середні віки кішки асоціювалися з чорною магією, і в День Святого Іоанна люди по всій Європі спалювали їх на вогнищах.

У багатьох частинах Європи та Північної Америки чорна кішка вважається поганим знаком, а у Великобританії і Австралії позначає удачу.

Поверхня носа у кішок так само унікальна, як відбитки пальців у людей.

Якщо кішка залишає свої какашки непокритими, то це ознака агресії, щоб ви знали, вони не бояться вас.

Зазвичай у кішки п'ять пальців на її передніх лапах і чотири на задніх, якщо тільки вона не багатопальцева.

Багатопальцеві кішки іноді називаються «кішками Хемінгуея» через те, що автор дуже сильно любив їх.

Кішки вилизують себе, щоб перестати пахнути людиною.

Одна з легенд стверджує, що кішки були створені, коли лев на Ноїв ковчег чхнув, і з чиха вийшло двоє кошенят.

У стародавньому Єгипті, коли домашня кішка вмирала, члени сім'ї голили брови і оплакували її.

Кішки використовують свої вибриси, щоб з'ясувати, чи можуть вони протиснутися чи ні.

Кішки потіють лише через свої подушечки лап.

Домашня кішка бігає швидше, ніж Усейн Болт.

Кішки взнають ваш голос, але воліють його ігнорувати.

Кішка не може видертися на дерево вниз головою через пристрої кігтів. Для того, щоб спуститися з дерева, їй потрібно відступати, задкуючи задом.

Зір кішки одночасно краще і гірше людського. Кішки відмінно бачать у темряві, але не розрізняють кольори.

Кішки здатні долати величезні відстані, щоб дістатися до будинку.

У найбільшому відомому посліді було 19 кошенят, з яких 15 вижили.

Єгиптяни так і називали кішок - мау.

У світі існують кішки, які пережили падіння з висоти 230 метрів.

Кішки зберігають у тисячу разів більше інформації, ніж Айпад.

RATVODДата: П`ятниця, 05.12.2014, 12:14 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Чому запорізькі козаки носили довгі чуби ?



Чуб запорізького козака, або як говорили самі козаки, оселедець - це не просто елемент козацького способу, це ще й ціла легенда.

По-перше, потрібно зазначити, що лише зрілі козаки, які вже встигли, що називається, понюхати пороху, мали право на довгий чуб. Така зачіска була під забороною для молодих воїнів. Це не говорить про будь-яку ієрархію, а показує, що досвідчені козаки за час проведених битв встигли «заробити» стільки гріхів перед Богом, що ніякими молитвами їх вже не замолити. Будь-який запорізький козак був упевнений в тому, що численні гріхи після смерті обіцяють йому лише одне - «горіти в пеклі».

У цьому зв'язку потрібно було придумати якесь рішення, здатне пом'якшити козацьку долю. Вихід був знайдений. Він полягав у наступному: козак не дарма відрощував собі оселедець (чуб) - саме за нього змилостившийся Господь все-таки витягне козака з пекельного полум'я.

При цьому досвідчений козак мав носити оселедець так, щоб той спадав на ліву сторону. Це було потрібно для того, щоб волосся скидалило нечисту силу, яка, нібито, сиділа у козака на лівому плечі і намагалася штовхнути того на безбожництво.

Оселедець був відмітною ознакою справжнього козака, який не забув про віру і усвідомив всі свої неправедні вчинки. Саме тому, у полонених запорожців турки часто відрубували довгі чуби, щоб їх віра похитнулася, і порятунку з пекла можна було не чекати.

DMishaДата: Субота, 13.12.2014, 19:45 | Повідомлення # 44
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Наглое пиршество: кот отобедал на 60 тысяч рублей в аэропорту


Владивосток, 11 декабря. Пообедать больше, чем на 60 тысяч рублей в аэропорту Владивостока умудрился кот. Ночью он пробрался в лавку "Рыбный островок" с морепродуктами – и устроился прямо в витрине. Помимо рыбы, там лежали и омары, и осьминоги, и кальмары. Пассажиры одного из утренних рейсов, когда лавка была еще закрыта, стали очевидцами того, как любитель деликатесов методично вскрывает вакуумные упаковки. Если не съесть – то попробовать ему удалось почти все. Товарный вид – потерян, а кот – с места пиршества – вовремя скрылся.



Кстати, застукав незваного гостя в витрине, свидетели не стали сразу обращаться к продавцам. Около двух минут они снимали на видео, как кот гуляет посреди рыбного рая и оценивает деликатесы. "Он не только съел кальмара и камбалу, он надорвал пакеты с сушеным осьминогом и другими морскими деликатесами. По многим потоптался, как в поговорке "что не съем, то понадкусываю". Конечно, пришлось всю продукцию, что была в этой витрине, изъять и опечатать. Она подлежит утилизации. А в холодильнике мы провели дезинфекцию и санитарную обработку. В общем, ввела нас киска в убытки – товара на 60 тысяч пропало", – рассказала хозяйка торговой точки.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 14.12.2014, 10:22 | Повідомлення # 45
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Равлики відіграються на всьому людстві за французів-ненажер



Це здається неймовірним, але равлики сприяють загибелі близько 10 тисяч осіб щороку. Акули, до прикладу, -- 10, леви -- 100.

Вся справа в тому, що крихітні прісноводні равлики є переносниками шистосомозу - неймовірно небезпечного захворювання, що викликається паразитичними черв'яками.

Мікроскопічні паразити при контакті з інфікованою водою проникають під шкіру людини ближче до живота і відкладають там яйця. А це може призвести до летального результату, зазначає Попмех.

Нагадаємо, що у французькій кухні равлики є делікатесною стравою.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024