FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 15:48

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Кулінарні рецепти. Корисні поради.
Кулінарні рецепти. Корисні поради.
RATVODДата: П`ятниця, 05.09.2014, 23:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кулінарні рецепти.

Корисні поради.


RATVODДата: П`ятниця, 05.09.2014, 23:41 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Найсмачніше сало



Пропоную Вам приготувати найсмачніше сало. Раджу взяти на замітку цей простий і доступний рецепт смачного сала, яких Ви легко зможете приготувати до вечері або на закуску.
Спробуйте - не пошкодуєте! Закусочка виходить неймовірно смачна, змітають вліт.

Інгредієнти:

• сало
• вода - 1 літр
• кухонна сіль - 1 стакан
• лавровий лист - 3-4 штуки
• перець горошком - за смаком
• ріпчаста цибуля - 1 штука
• часник - 3-4 зубчики
• чорний мелений перець.


Як приготувати смачне сало:

Складаємо сало в каструлю, а потім робимо розсіл.

Розсіл: на +1 літр води висипаємо 1 склянка солі, додаємо 3-4 листочка лаврушки, перчик горошком і одну цибулину (я її очищаю).
Розсіл закип'ятити і через хвилинку заливаємо сало гарячим розсолом, ставимо гніт (під 3-х літрову банку з водою) .

Нехай сало стоїть в теплі 3-4 дні. Потім виймаємо з розсолу, обтираємо насухо і натираємо часником давленим і посипаємо перчиком чорним меленим, кладемо на зберігання в морозилку і за вуха не відтягнеш.
DMishaДата: П`ятниця, 05.09.2014, 23:47 | Повідомлення # 3
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Домашня ковбаса...



Немає ковбаси смачніше, ніж домашня, приготовлена з добірного м'яса з улюбленими спеціями. Ковбаса на прилавках магазинів лише віддалено нагадує справжній продукт і має до нього вельми опосередковане відношення. Адже у її складі менше 30% м'яса, а все інше - соєвий білок, борошно, крохмаль, різні добавки, барвники і консерванти.

Домашня ковбаса - це дивовижне поєднання сучасного м'ясного смаку і аромату, знайомі далеко не всім. Вже це є вагомою причиною, щоб приготувати домашню ковбасу і порадувати своїх близьких. Зробити це зможе будь-яка господиня, навіть вельми далека від кулінарії.

Відмітна особливість домашньої ковбаси від магазинної - її можна протягом тривалого часу зберігати в морозильній камері, готуючи по мірі необхідності. В якості оболонки, для спрощення процесу приготування, можна використовувати штучні оболонки, які продаються у магазинах. Однак ми пропонуємо вам приготувати більш натуральну ковбасу в натуральній кишці за традиційним рецептом.

Інгредієнти (в рецепті написано скільки чого потрібно для різним смакових якостей):
свинина;
свинячі кишки;
часник;
чорний мелений перець;
улюблені приправи, сіль.

Рецепт приготування домашньої ковбаси.

Використовувати кишки в необробленому вигляді не можна, тому перед приготуванням ковбаси їх слід підготувати. Краще брати свинячі кишки (можна замінити яловичими, баранячими або курячими). Спочатку промийте кишки проточною водою. Відразу ж розріжте їх на частини довжиною 20-40 см. Так буде простіше їх обробляти, до того ж це оптимальний розмір для майбутньої ковбаси.

Після того, як зовні промиті кишки, виверніть їх і очистіть від слизу, що покриває всю поверхню. Ідеальним предметом для цього послужить ніж, а точніше - його зворотна сторона.

Після видалення всього слизу, продезінфікуйте кишки, опустивши їх на 1-1,5 години в розчин з 2 ч. л. соди на 1 л холодної води або 50 г горілки на 0,5 л води. Також можна натерти їх сіллю і залишити на 1-1,5 години, щоб вони просочилися. Позбутися від неприємного запаху можна за допомогою легкого розчину марганцівки (або оцту), замочити в ньому кишки на 1-2 години.

М'ясо для ковбаси наріжте середніми шматками і пропустіть його через м'ясорубку. Краще вибрати насадку з великими і рідкими отворами.

Підготуйте сало - наріжте його на невеликі шматочки і також пропустіть його через м'ясорубку. Кількість сала буде залежати від того, наскільки жирну ковбасу ви хочете отримати. Для подрібнення сала виберіть більш дрібну насадку, ніж використовувалася для м'яса.

Часник в ковбасі необхідний для додання їй пікантного смаку і приємного аромату. Його також слід подрібнити за допомогою блендера, м'ясорубки. На кожен кілограм м'яса беріть 2-3 середніх зубчики часнику. Можна менше, але більше додавати не варто.

Наступний етап - приготування фаршу. Для цього змішайте м'ясо з салом, посоліть за смаком і знову ретельно змішайте. Щоб отримати більш насичений фарш, дайте йому постояти 15-20 хвилин і просочитися сіллю. Потім поперчіть фарш за смаком і знову залиште настоюватися протягом 20 хвилин. Після цього додайте подрібнений часник і ретельно все перемішати.

Формування ковбасок - процес не такий вже і складний, але вимагає терпіння і вправності. У кожної сучасної м'ясорубки є насадка для приготування ковбаси, якщо така відсутня, її легко можна придбати в господарському магазині (якщо у Вас не має м’ясорубки, тоді читайте нижче секрети приготування ковбаси без неї). Закріпіть насадку на м'ясорубку, а на насадці - підготовлену кишку. Поступово і обережно, притримуючи кишку рукою, заповніть її фаршем, залишаючи всередині трохи вільного простору, аби кишка не лопнула від тиску. Як тільки кишка заповниться фаршем, зав'яжіть її з кожної сторони міцною ниткою.

Сформовані ковбаски слід відварити. На цьому етапі буде видно, чи правильно ви начинили кишку: якщо ви заповнили її занадто щільно, кишка лопне. Щоб цього уникнути, перед початком варіння проколіть кишку в декількох місцях зубочисткою. Потім опустіть ковбасу в киплячу підсолену воду і варіть протягом 40-60 хвилин.

Після того, як ковбаса буде готова, її необхідно запекти. Для цього, поки ковбаски варяться, розігрійте духовку. Коли вони будуть готові, викладіть їх на деко і відправте в духовку. Як тільки одна сторона підрум'яниться, переверніть ковбасу і підрум'яньте її з іншого боку. За бажанням ковбаски можна не запекти, а обсмажити на рослинному маслі. Але в такому випадку вони вийдуть ще жирніше.

Коли ковбаса запечеться, витягніть її з духовки, викладіть на пергаментний папір і остудіть. Папір вбере надлишок жиру.

Секрети приготування домашньої ковбаси.

Якщо ви не змогли придбати насадку для формування ковбаси, використовуйте пластикову пляшку. Для цього обріжте верхню частину з шийкою - на нього буде натягатися кишка. Для надійності перев'яжіть її ниткою. З іншого боку почніть наповнювати пляшку фаршем, проштовхуючи її в шийку. Так без допомоги спеціальних пристосувань можна начинити кишки фаршем.

Найкраще робити ковбаски довжиною від 15 до 30 см, перев'язавши їх згодом ниткою або зробивши кишки вузол. В результаті, якщо під час варіння одна з ковбасок лопне, решта не постраждають і збережуться соковитими.

Важливо не набивати щільно кишку фаршем, але і не запускати в неї повітря. Тоді вони не лопнуть при варінні.

Щоб домогтися красивої рум'яної скоринки при запіканні, перед тим, як відправляти ковбаски в духовку, змастіть їх рослинною олією.

Якщо ви готуєте домашню ковбасу вперше, зробіть спочатку маленьку порцію. Так ви зможете оцінити її смак, зрозуміти, не переборщили ви з сіллю, спеціями, не вийшла ковбаса занадто жирною - це допоможе вам у майбутньому.
DMishaДата: Субота, 06.09.2014, 12:37 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Шпарагівка..



Шпарагівку можна гасити і подавати як окрему страву, не обов'язково додавати яйця або помідори. Тушкована квасоля поживна сама по собі, без додавання будь-яких інших інгредієнтів. Тушковане лобіо можна подавати як окрему страву і як гарнір до м'ясного, все залежить від ваших смакових пристрастей.

Інгредієнти:
стручкова квасоля - 1,6 кг.;
цибуля ріпчаста – 3 шт.;
топлене масло;
сіль.

Як приготувати тушену шпарагівку.

Стручки квасолі потрібно добре промити і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Потім їх потрібно очистити від грубих боковинок і нарізати на середні шматки. З ріпчастої цибулі зняти шкірку, цибулю помити і нарізати дрібними кубиками. Нарізану стручкову квасолю поставити на середній вогонь, додати 3 ополоника курячого бульйону.

Накрити кришкою і довести до кипіння (5-10 хвилин) на середньому вогні.

Коли закипить, зменшити вогонь до тихого і додати ріпчасту цибулю.

Тушкуємо стручкову квасолю до випарювання рідини, іноді помішуємо, щоб не пригоріло, 20-30 хвилин.

Коли рідина випарувалася, можна додати топлене масло.

Відразу ж стручкову квасолю потрібно посолити.

Продовжуємо тушкувати стручкову квасолю з маслом ще 5-10 хвилин.

Розкладаємо по тарілках тушковану стручкову квасолю.

Якщо курячий бульйон замінити водою, то отримаємо пісне блюдо.

Для приготування тушкованої стручкової квасолі (шпарагівки) у мене було досить багато лобіо, тому можна розділити тушковану квасолю на два рази. Одну частину з'їсти тушкованою, а другу, наприклад, залити яйцями.
DMishaДата: Неділя, 07.09.2014, 12:23 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Зелений борщ...




Сьогодні хочу розповісти Вам, як приготувати простий борщ з щавлю, який в дитинстві варили нам наші мами, а ми його називали зеленим, причому приготувати його можна навіть не маючи навичок у приготуванні їжі. Зазвичай на його приготування йде не більше 30 - 40 хвилин.

Інгредієнти:

чотири пучка свіжого щавлю;
одна середня морква;
три-чотири картоплини;
невелика головка ріпчастої і пучок зеленого цибулі;
три-чотири яйця;
томатна паста;
соняшникове рафіноване масло і сметана.

Борщ без сметани - це не борщ.

Як приготувати смачний зелений борщ.?

У каструлю наливаємо чотири літри води і ставимо на вогонь. Поки вода закипає, ми займаємося підготовкою овочів. Чистимо і відразу шаткуємо картоплю, як для приготування звичайного супу чи борщу, одним словом кому як подобається і зручно.

Ріпчасту цибулю режим півкільцями, а моркву бажано натерти на тертці.

Тепер необхідно підготувати щавель для зеленого борщу. Відрізаєте у нього стебла майже під самий листочок і викидаєте, а самі листки вимиваєте під проточною водою, і якщо попадеться зіпсований або підозрілий, викидаєте його.

Наступним етапом треба нарізати щавель. Берете невеликий пучок листя, як ніби Ви ріжете зелену цибулю для салату, і таким чином нарізати його. Сильно дрібно різати не треба, нехай ширина смужки буде близько одного сантиметра, але не більше.

Я так думаю, вода вже закипіла, значить, кидаємо нарізану картоплю в каструлю і починаємо робити зажарку. Як тільки вода з картоплею закипить, прикрутіть вогонь, і не забувайте зрідка помішувати її. Повернемося до зажрки. У сковороду вливаємо олію і кидаємо цибулю. ЇЇ потрібно злегка обсмажити, поки вона не стане напівпрозорою, при цьому, постійно помішуйте. Досить буде двох - трьох хвилин.

Як тільки цибуля стане злегка прозорою, кидаємо моркву і продовжуємо смажити, не забуваючи помішувати, щоб цибуля не підгоріла.

Морквина поміняла колір, значить, овочі майже готові. Сильно пересмажувати їх теж не бажано, так як при довгому смаженні з овочів у дим йде багато вітамінів. Тепер беремо чайну ложку томатної пасти і додаємо в сковороду з овочами, при цьому не забуваємо їх помішувати.

Нехай все це смажиться ще близько двох хвилин, і після закінчення цього часу вимикаємо вогонь. Продовжуємо робити зелений борщ.

Картопля вже давно кипить, значить, беремо зажарку і вливаємо в каструлю, і заодно киньте один лавровий листок.

Як тільки бульйон закипів, висипаємо щавель, і Ви відразу побачите, як він змінює колір, стає темним.

Тепер в кухоль вбиваємо чотири яйця, якщо великі, то достатньо трьох, і добре збиваємо їх виделкою, як для омлету. Є ще варіант, це коли яйця, зварені круто, шаткують, і в нарізаному вигляді додають в бульйон, але у нас більше прижився такий варіант, і мені здається борщ зварений таким способом смачніше. У будь-якому випадку на смак і колір товаришів немає.

І ось настає кульмінаційний момент. Помішуючи бульйон ополоником, вливаємо тонким струменем збиті яйця. Помішуйте бульйон до тих пір, поки не закінчаться збиті яйця.

Залишилося додати зелену цибульку, посолити і поперчити за смаком.

Нехай Ваш зелений борщ ще покипить близько трьох хвилин, і можна приступати до трапези. Не забудьте після закінчення варіння вийняти лавровий лист, так як «мавр» зробив свою справу, дав смак і запах, а зайва гіркота, яку він дає, коли знаходиться в бульйоні, тут не потрібна.

Залишилося побажати Вам приємного апетиту і з’їсти весь зелений борщ.
DMishaДата: Понеділок, 08.09.2014, 12:07 | Повідомлення # 6
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Котлети з грибами....




Інгредієнти:

м'ясо свинини - 300 г.,
філе курки - 300 г.,
суміш грибів - 300 г.,
сіль та перець, рослинна олія,
цибуля - 1 шт.,
петрушка - пучок,
яйце - 1 шт.

Спосіб приготування:

М'ясо свинини та курки подрібнюємо в м'ясорубці.

Гриби потрібно дуже дрібно нарубати і пересмажити з цибулею, нарізаною кубиками. В обсмажені гриби можна додати ложку смачної сметани чи масла в кінці приготування. Для смаку.

Перемішуємо м'ясний фарш з грибами, не забуваємо присолити і приперчити. Додаємо та вмішуємо дрібно посічену зелень і яйце.

Формуємо кругленькі котлетки, обвалюємо в борошні і смажимо.

Смачного!
DMishaДата: П`ятниця, 12.09.2014, 19:24 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Картопля по-селянськи....



Складники Для страви:

Картопля 2 кг (найкраще - молода)
Олія 100 мл
Сіль 30 г (1 стол. ложка)
Карі 3 г (1 чайн. ложка)
Орегано 3 г (1 чайн. ложка)

Колись, бувало, бачу дрібну картоплю на базарі, міркую: ‘Дрібна – значить, є надія, що без ‘хімії’ і не ГМО’. Але ж як уявлю, як довго і нудно кожну бульбочку чистити, зразу охота пропадає щось готувати із такої дрібноти. Аж та-даам! є картопля по-селянськи – без зайвої мороки, дуже смачно і можна готувати з бульби будь-якого ‘калібру’.

Картоплю залити водою і залишити на 10 хв. Потім ретельно, щіткою, помити, сполокати під проточною водою. Далі розкласти на 3 купки: більші бульби, середні і зовсім дрібні. Дрібні залишити цілими, середні картоплини розрізати навпіл кожну, великі – на чверті, щоб уся картопля по-селянськи була приблизно однаковими шматочками.

Підготовану картоплю посипати сіллю, карі і орегано, або якимись іншими приправами за смаком. Для цього зручно скласти картоплю до просторого целофанового пакета, додати сіль, приправи і струшувати пакет, щоб картопля рівномірно покрилась спеціями.

Підготовану картоплю викласти у форму для запікання, полити олією і запікати 1-1,5 год при температурі 200 градусів (ча запікання залежить від розміру шматочків). Можна 1-2 рази під час запікання перемішати, щоб картопля по-селянськи була рівномірно покрита олією.

Приготуйте до картоплі по-селянськи домашній майонез, кетчуп - і матимете ситну перекуску, як у відомому закладі швидкого харчування, але цілком корисну для здоров’я, та ще й у 20 разів дешевше ;).

Джерело:
DMishaДата: Неділя, 14.09.2014, 09:47 | Повідомлення # 8
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Житній бездріжджовий хліб на заквасці

( рецепт для хлібопічки )




Складники Для тіста:

Борошно житнє 320 г (2 склянки)
Борошно пшеничне вищого ґатунку 230 г (1,5 склянки)
Солод житній 40 г (2,5 стол. ложки)
Сіль 15 г (1,5 чайн. ложки)
Цукор 50 г (2 стол. ложки)
Закваска 250 мл
Олія 30 мл (2 стол. ложки)
Вода 200 мл (з них 100 мл - гаряча вода, окріп)

Щоб 'оживити' закваску:

Борошно пшеничне вищого ґатунку 100 г (2/3 склянки)
Вода 150 мл

Житнє борошно якнайнижчого ґатунку (чим нижчий ґатунок борошна, тим вищі його поживні якості), відсутність дріжджів (багато дослідників вважають їх шкідливими), простота випікання завдяки хлібопічці… Житній бездріжджовий хліб на заквасці – легко, смачно і надзвичайно корисно!

Заздалегідь приготовану закваску (рецепт дивитись тут) дістати з холодильника, ‘оживити’ – підмішати 100 г борошна, 150 мл літеплої води і залишити при кімнатній температурі. Через 1 год, коли закваска почне бродити, частину її (250 мл) використати до тіста, а решту знову сховати в холод.

Солод залити 100 мл окропу, перемішати. У форму для випічки встановити лопатку для замішування, потім скласти інгредієнти (спочатку сухі: борошно житнє і пшеничне, сіль, цукор, далі ‘мокрі’: підготовані закваску і солод, олію і решту 100 мл води).

Встановити форму для випічки хліба з відміряними інгредієнтами до хлібопічки, закрити кришку. В меню вибрати режим приготування дріжджового тіста (‘піца’, лише замішування, без випікання, 45 хв).

Підготоване тісто залишити в хлібопічці на 6-8 год (наприклад, на ніч). Потім в меню вибрати режим випікання (без повторного замішування) і встановити час 55 хв. Спечений житній бездріжджовий хліб на заквасці вийняти з форми і залишити вистигати.

Житній бездріжджовий хліб на заквасці можна приготувати і без хлібопічки: замісити тісто на хліб, розігріти духовку до 200 градусів, вимкнути і покласти до неї форму з тістом. Залишити на 6-8 годин, потім тісто вийняти, духовку добре розігріти, знову покласти форму з тістом і пекти 1 год при температурі 180 градусів.

Джерело:
RATVODДата: Неділя, 14.09.2014, 11:18 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Помідори, засолені в пакетах - незвичайний спосіб!



Для розсолу:
на 1л холодної води -
2 столові ложки солі крупного помелу,
0,5 ложки цукру


Червоні (міцні) або бурі помідори скласти по 1-2 кг у поліетиленові пакети.

У кожен пакет покласти спеції (як для засолювання огірків + невеликі шматочки пекучого перцю) . Кожен пакет залити розсолом і зав'язати його, попередньо випустивши з пакету повітря і кінець його скрутивши щільним джгутом.

Пакети скласти в бочку або бак - з бурими помідорами нижче, з червоними - повище. Зверху залити розсолом - так, щоб пакети були покриті не менш, ніж на 4-5 см. Можна чуть-чуть пригрузить зверху, щоб пакети не спливли.

При появі цвілі на розсолі зверху її потрібно убрати. Но якщо в пакетах немає повітря, то і цвілі не буде.

Такі помідори готові через 25-30 днів і зберігаються до нового врожая. Храніть бочку з помідорами в погребі.
RATVODДата: Понеділок, 15.09.2014, 12:54 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Сирники найніжніші і пишні (без яєць)



Інгредієнти:

● сир до 17% жирності (дві пачки по 180 г)
● сіль щіпка
● цукор 1-2 ч. л.
● мука 1 ст. л.
● мука для обвалювання
● рослинне масло для смаження.


Приготування:


У сир додати дрібку солі, цукор (багато класти не варто, інакше сирники від сиропу розкиснуть, зажадають більше борошна, в результаті, будуть жорсткими і несмачними і підгорять) і 1 ст. ложка муки. Гарненько розмішати, використовуючи товкушку з дірочками. Сир не повинен липнути до рук.

Щоб сирники були однакового розміру, скачати у товсту ковбаску з сиру і розрізати її на шайби.

Кожну шайбочку злегка обваляти в борошні, підрівняти.

В сковороду додати досить масла, сильно нагріти, викласти сирники, накрити кришкою, зменшити вогонь (3,5 з 9-и) для електро.

Не чіпати їх, не рухати, не турбувати, поки низ не підрум'яниться. Перевернути і знову смажити під кришкою до готовності.

Можна додати в сир будь-який наповнювач, на ваш смак: ізюм, банан, яблуко, курагу .. .

Приємного апетиту!
DMishaДата: Вівторок, 23.09.2014, 17:14 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Грінки (потапці)



Складники Для страви:

Хліб пшеничний 900 г (найкраще - батон або багет)
Молоко 300 мл
Яйце 2 шт
Масло 50 г

Грінки або, на старовинний лад, потапці, – смачний і ситний сніданок чи перекуска, особливо шановані дітьми! Та і мами також ‘поважають’ грінки – коли треба нагодувати сім’ю, а часу – обмаль.

Хліб покраяти на скибочки товщиною приблизно 1 см. Масло розтопити на пательні на середньому вогні (уважно: масло не повинно диміти чи темніти).

За той час, поки масло тане, яйця легко збити з молоком. Скибочки хліба – майбутні грінки – вмочати в яєчно-молочну суміш.

Майбутні грінки (потапці) викладати на пательню з маслом і смажити з обидвох боків (приблизно по 2 хв на кожну партію грінок-потапців).

Готові грінки (потапці) можна подавати і в солодкому (з варенням, медом, ванільним соусом), і в солоному варіанті (з часником і майонезом, з печенею, м’ясним чи рибним паштетом).

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 25.09.2014, 21:13 | Повідомлення # 12
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Простий салат з буряків і квашеної капусти....



Складники Для страви:

Буряк 400 г (2-3 шт)
Капуста квашена 300 г
Цибуля 100 г (1 шт)
Олія 50 мл (3 стол. ложки)

Ідеальна страва під час посту (і не тільки) – простий, поживний і апетитний салат з буряків і квашеної капусти.

Буряки помити, залити холодною водою і зварити до готовності (приблизно 1 год). Потім буряки відцідити і залишити вистигати. Буряки обібрати і потерти на грубій терці.

Цибулину покраяти на тоненькі кільця. Тертий буряк з’єднати з квашеною капустою і цибулею. Салат полити олією і, за бажанням, перемішати.

Солодкуватий смак буряків гарно поєднується із кислинкою капусти – ось і весь секрет успіху! Простий салат з буряків і квашеної капусти можна подавати до м’яса чи просто з будь-яким гарніром, наприклад, баношем.

Джерело:
DMishaДата: Вівторок, 30.09.2014, 22:18 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Глінтвейн...



Складники Для напою:

Вино червоне сухе 750 мл
Апельсин 300 г (2 шт)
Мед 50 г (1 стол. ложка)
Кориця 15 г (2-3 палички)
Імбир 20 г (1-1.5 см кореня)
Гвоздика 5 г (1 чайн. ложка)
Бодян (зірчатий аніс) 1 г (1-2 зірочки)

Кухня: Німецька кухня Час готування: 15 ( 15 ) хв Кількість: 8 порцій.

Якби слово ‘глінтвейн’ прийшло до нас навпрошки із німецької, тоді б ми називали цей гарячий алкогольний напій ‘ґлювайн’, (нім. glühwein – розпечене вино), так, до речі, кажуть майже всі європейці. Але назва дорогою побувала в поляків і трансформувалась у глінтвейн (польськ. glintwajn).

З одного апельсина тонко зрізати цедру, фрукт розрізати, вичавити сік і змішати з медом. Інший апельсин покраяти на кружальця і нашпигувати гвоздикою. Імбир обібрати від шкірки і порізати на скибочки.

Вино підігріти майже до кипіння, додати зірочки бодяну, корицю, апельсиновий сік з медом, вкинути кружальця апельсина з гвоздикою і скибочки імбиру. Потім цей алкогольний напій ще раз підігріти (але не доводити до кипіння), зняти з вогню і залишити настоюватись на 1-2 хв.

Готовий глінтвейн прикрасити смужками цедри. Цей гарячий алкогольний напій традиційно подають у прозорому посуді з ручкою, щоб не попекти руку.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 02.10.2014, 22:27 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Как солить сало...



Сало – это животный жир, откладываемый преимущественно под кожей животного. Сало активно употребляется в пищу: добавляется в фарш, используется вместо масла для жарки, сало солят и коптят. Из сала получаются отличные закуски под водку.

Несмотря на большое количество жиров, содержащихся в сале, его в небольших количествах стоит включать в свой рацион. В нем содержится большое количество жирных кислот (больше чем в сливочном масле), которые участвуют в образовании клеточных мембран и необходимы для нормальной работы сердца.

Сало лучше употреблять ежедневно, в небольших количествах вместе с овощами. Вкуснее употреблять этот продукт в соленом виде. В этой статье попробуем разобраться, как солить сало. Соленое сало можно приобрести на рынке, в магазине или супермаркете, но лучше приготовить его дома.

Полезные советы..

Чтобы правильно солить сало соблюдайте ряд рекомендаций.
При покупке внимательно осмотрите сало, на нем должен быть знак качества и цвет продукта должен быть белым или бледно-розовым. Так вы убережете себя от старого продукта, или зараженного паразитами.
Чем толще кожа у сала, тем оно получится жестче при засоле.
Если под кожей в сало свободно входит спичка, значит оно свежее.
Сало быстро впитывает запах продуктов лежащих рядом. Чтобы избавиться от этого запаха, его следует вымочить 2-3 часа в воде с чесноком.
Для засолки используйте только крупную поваренную соль. Йодированная и мелкая – не подойдут.
Чтобы сало просолилось быстрее, нарежьте его кусочками или сделайте проколы.
Солить сало можно 3-мя способами: сухая засолка, вареное сало и засолка в рассоле. Далее рассмотрим несколько рецептов, как солить сало.

Сухая засолка...

Посолить сало этим методом можно достаточно быстро. Единственный недостаток этого метода – не долгий срок хранения получившегося продукта (около месяца). Натрите сало крупной солью и смесью приправ: черным перцем, рубленым чесноком. Можно использовать совершенно любые приправы на ваш вкус. Положите натертое сало в пакет на 12 часов, а потом уберите в морозильник. Продукт будет готов к употреблению через 2-3 недели.

Сало по-украински...

Солить сало этим способом нужно начать с приготовления рассола. Смешайте 1 литр воды и 2/3 стакана соли. Положите на дно эмалированного ведра хлопчатобумажную салфетку. Сверху на нее положите специи: душистый перец, лавровый лист, рубленый чеснок, розмарин. На специи водрузите кусок сала. Повторите чередование специй с салом несколько раз. Верхний последний кусок сала накройте салфеткой, прикройте тарелкой или крышкой и положите сверху груз, на 5 дней залейте рассолом. Когда сало будет готово, уложите его в мешочки и отправьте в морозильную камеру на хранение.

Ароматное сало...

Чтобы посолить сало с ароматным запахом, сначала приготовьте смесь приправ: молотый красный перец (крупного помола), куркуму, сушеный укроп, 3-4 гвоздики, молотый лавровый лист, корицу, мускатный орех.

Нарежьте сало небольшими кусками, положите их в кастрюлю и залейте водой. Доведите до кипения. Через 3 минуты после того, как начнет появляться пена, снимите сало с огня. Добавьте соль (4,5 столовые ложки на 1 кг сала). Оставьте его на 12 часов в прохладном месте. После обсушите полотенцем и натрите чесноком и приправой. Положите в морозильник. Когда сало станет достаточно твердым, его можно будет есть. Автор: Светлана Некрасова для useful-food.ru

Джерело:
DMishaДата: Субота, 04.10.2014, 21:25 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Крученики зі свинини з грибами...



Складники Для страви:

Свинина 1 кг (полядвиця)
Печериці 200 г
Сметана 20% 50 г (2 стол. ложки)
Олія 100 мл (7 стол. ложок)
Морква 100 г (1 середня)
Цибуля 200 г (2 шт)
Сіль 10 г (1 чайн. ложка)
Перець чорний мелений 1 г (до смаку)
Лавровий листок 1 г (2-3 шт)

Серед традиційних страв української кухні крученики зі свинини з грибами займають почесне місце, як і вареники чи голубці. А для господині крученики зі свинини з грибами – ще й дуже зручний рецепт, бо їх можна приготувати як для сімейної вечері, так і для великої гостини (у великій бритванці).

Приготувати начинку для кручеників.

Одну цибулину посікти, легко підсмажити на 1 стол. ложці олії. Печериці обтерти або помити (швидко, щоб гриби не ввібрали багато води). Гриби покраяти і 5 хв тушкувати з цибулею, не накриваючи кришкою. Начинку посолити (1/4 чайн. ложки солі) і поперчити до смаку.

Поки тушкується цибуля з грибами, свинину порізати на кусні завбільшки з долоню і товщиною приблизно 1 см та гарно відбити – це і буде ‘обгортка’ для кручеників зі свинини з грибами.

Начинку розподілити на шматках свинини, кожний згорнути. Немає потреби обмотувати крученики ниткою чи проштрикувати свинину зубочисткою: м’ясо зліпиться достатньо міцно і крученики не розгорнуться під час обсмажування.

Крученики зі свинини з грибами обсмажити з усіх боків на розігрітій до 100 градусів олії (можна перевірити за допомогою спеціального термометра або, якщо термометра немає під руками, пильнувати, щоб олія кипіла, але не диміла). Крученики викласти з пательні.

За той час решту цибулі посікти, моркву потерти на грубій терці. Овочі тушкувати в жирі, який залишився від смаження кручеників. Потім до моркви з цибулею додати сметани, посолити (3/4 чайн. ложки солі) і поперчити, довести усе до кипіння.

Половину овочевої запражки викласти у форму разом з лавровим листом, зверху в один шар намістити крученики з грибами, далі м’ясо покрити рештою овочів. Форму накрити (кришкою або фольгою). Запікати в духовці 2 год при температурі 100 градусів.

Крученики зі свинини з грибами можна подавати як самостійну страву або з гарніром.

Джерело:
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Кулінарні рецепти. Корисні поради.
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024