FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 16:46

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 30
  • 31
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Друзі наші меньші
Друзі наші меньші
RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 08:41 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Друзі наші меньші

DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:42 | Повідомлення # 2
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Маленькі та великі, пухнасті і не дуже, в пір'ях та в шерсті – друзі наші менші завжди дарують нам багато приємних і та радісних хвилин. ...в поєднанні з прекрасною природою нашого світу...Мабуть, найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів - усе це дорога серцю, ні з чим незрівнянна краса рідної землі.
_________________


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - П`ятниця, 10.02.2012, 15:23
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:42 | Повідомлення # 3
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Мої маленькі друзі....



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:42 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вірність....


Це сталося в 70-х роках. Киянка Віра Арсеніївна Котляревська, активістка Київського товариства захисту тварин, викладач біології Київського педінституту, приїхала до Москви у службових справах. В аеропорту Внуково, серед льотної суєти її увагу привернула вівчарка, яка лежала в позі очікування. Як з'ясувалося, собака вже 2 роки чекала свого господаря, який залишив її в аеропорту. Весь цей час вівчаркою опікувалися працівники аеропорту, але нікого з людей вона і близько не допускала. Коли прибував літак, вівчарка ставала вкрай збуджена, кожна клітина її тіла наповнювалася нетерплячим очікуванням. Господар не повертався. Він зрадив собаку. За неї переживали, про неї писали в пресі, але допомогти собачому горю ніхто не міг. З боку місцевої влади було прийнято рішення пристрелити її. Віра Арсеніївна прибула на місце дії в потрібний час, вона відразу зрозуміла, що зможе вплинути на хід подій. Минув тиждень, перш ніж собака (надалі на прізвисько Пальма) повірила жінці та дозволила надіти на себе нашийник. Далі був політ до Києва, де собаку Пальму чекав гостинний дім Віри Арсеніївна.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - П`ятниця, 10.02.2012, 17:01
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:42 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Відданість.....



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:42 | Повідомлення # 6
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Жорстокість....



Австралійські ветеринари борються за життя дитинчати коали, яке підстрелили у Саншайн Кост. Маленьку самичку, якій дали ім'я Фродо, знайшли біля мертвого тіла її матері.

Лікарям вдалося впоратися із перфорацією шлунку та кишечника маляти. З тіла звірятка, яке має також травму черепа, витягли вже три дробини, всередині залишилося ще дванадцять.
Фахівці не полишають сподівань, що маленькій Фродо, яку збили з дерева пострілом, вдасться вижити, повідомляє The Daily Mail.

"Вона в критичному стані, але, якщо її вдасться стабілізувати, буде проведено наступну операцію", - повідомила ветеринар Амбер Джіллетт.

Наразі дитинча перебуває в лікарні для диких тварин, де їй переливають кров та вводять внутрішньовенно рідину, антибіотики та знеболювальне.

"Ми приголомшені такою жорстокістю до тварини й не можемо збагнути, чому комусь захотілося вистрелити в коалу, яка не становить жодної загрози", - сказала ветеринар.

Поліція Квінсленда проводить розслідування нападу на коалу. Ці тварини вважаються видом, що охороняється, з 1930-х років. Втім їхня кількість на території Австралії стрімко скорочується через полювання на їхнє хутро.

Якщо зловмисника буде знайдено, максимальне покарання, що може на нього чекати - це 225 тисяч доларів штрафу або два роки за ґратами.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:42 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Героїчний пес врятував безпорадного пенсіонера від холодної смерті....


Собака на прізвисько Джек посеред ночі врятував сусіда-пенсіонера від смерті.

Героїчний рятівник Джек


В англійському містечку Стоурбридж пес на прізвисько Джек врятував пенсіонера від смерті, коли той вийшов з будинку, послизнувся і впав на дорозі.

З одягу на чоловікові були лише светр та брюки, а на вулиці стояла мінусова температура.

Девід Фелтем провів на вулиці, щонайменше, 6 годин, а його крики про допомогу ніхто не чув через пізній час.

Коли Фелтем зовсім зневірився, він почав стукати палицею по водостічній трубі, сподіваючись, бодай на якусь допомогу.

Ці удари дивом почув сусідський пес і щосили почав гавкати, що й підняло з ліжка його хазяїна. Коли той підійшов до вікна, побачив, що його безпорадний сусід лежить на замерзлій землі.

67-річний Джон Вітлі одразу ж викликав швидку допомогу і пенсіонер був шпиталізований із запаленням легенів.


Джек врятував Девіда Фелтема від смерті


Пізніше з'ясувалося, що дружина Девіда, Пет, будинок якої знаходиться зовсім неподалік, почула вночі шум на вулиці і вирішила, що це можуть бути грабіжники.

Її чоловік вийшов на вулицю, щоб перевірити і впав, повертаючись додому. Дружина ж, втомившись чекати чоловіка, просто заснула і не чула його криків про допомогу.

"Джек взагалі-то недолюблював мене. Він завжди гавкав на мене, коли я проходив поруч. Але я щасливий, що він врятував мені життя. Думаю, він чудовий пес", - розповів Фелтем.

На часі він вже одужує і продовжує дякувати собаці Джеку за дивовижний порятунок.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:43 | Повідомлення # 8
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Все бігає, шукає кусок хліба....
Яніка Терещенко..



Все бігає, шукає кусок хліба,
З надією до людей в очі заглядає?
Коли він їв – хоча б для виду –
Ніхто його, скитальця, не питає.

Хто зпересердя копняка піддасть,
Хто невблаганно покриває матом.
І тільки бабця булочку віддасть,
Яку їй теж немає де узяти.

Йому так жадібно пити з калюжі,
І спати на асфальті де прийдеться.
А нашим homosapiens-ам дужим,
Ніяк з прогресами не йметься.

Природу знівечили так безбожно,
Останніх її видів не цінують.
Дивлюся в очі пса – стає тривожно,
За що з блохастого кепкують?

За те, що переїхала машина?
За те, що на смітник хазяїн кинув?
Опам’ятайся, адже ти - Людина!
Чому ти повертаєшся в тварину?

Ці очі не благають і не просять,
Вони назовні душу вивертають.
І статусу «Людини» не підносять,
Тому їх так старанно обминають!
__________________


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 03.03.2012, 14:04
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:43 | Повідомлення # 9
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Це мій майбутній захисник...



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:43 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Міжнародний день захисту тварин.....



13 жовтня Благодійна організація "Дім Сірка" буде відзначати Міжнародний день захисту тварин! Обов"язково приходьте відвідати це дійство! =)

В програмі свята:
- Благодійна ярмарка-аукціон;
- Конкурс "Добрі ручки" (кожен бажаючий зможе вибрати собі нового пухнастого чотирилапика);
- Цікаві розваги з аніматором для дітей;
- Аквагрим;
- Парад домашніх улюбленців і багато-багато іншого!

Тут ви зможете поспілкуватись з цікавими людьми, отримати корисні консультації щодо утримання та лікування тварин, а також про користь стерилізації!

Всі виручені кошти підуть на допомогу в утриманні та лікуванні собак, що знаходяться під опікою БО "Дім Сірка", а також на стерилізацію безпритульних тварин!

Всесвітній день захисту тварин — 4 жовтня — проводиться в день пам’яті Святого Франциска Ассизського (він помер 4 жовтня 1226 року), релігійного мислителя і філософа, який проповідував любов до всього живого на землі. Трепетне відношення до будь-якого прояву життя, до всіх істот, що живуть, здатність співчувати і відчувати їх більш гостріше своєю власною зробили його святим, шановливим у всьому світі. Рішення відзначати Усесвітній день тварин було прийняте 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху захисту природи, який відбувався у Флоренції в 1931 році.

Святий бачив усю природу як відображення бога й іменував звірів, птахів, місяць, зірки, воду своїми братами і сестрами. Легенди оповідають, що Франциск мав неймовірну здатність вступати в контакт із дикими звірами, що не тільки не заподіювали йому шкоди, але слухалися святого і захищали його. А він, у свою чергу, закликав не заподіювати шкоди тваринам, виступав на їхній захист. Франциск Ассізський вірив, що природа сама по собі має значення і не залежить від цінності, що додається їй людиною.

Перше товариство захисту тварин з’явилося в Англії в 1824 році. У 1978 році в Парижі в будівлі ЮНЕСКО урочисто проголосили Декларацію прав тварини. У 1981 році створено Всесвітнє товариство захисту тварин, у складі якого більше 300 організацій зі всього світу. У 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987 — про захист домашніх тварин. У багатьох країнах домашні тварини давно вважаються повноправними членами сім’ї — у них є свої власні свята, своє медичне обслуговування, своє «меню» на кожен день. У нашій країні цей день відзначається десь з 2000 року.

Всесвітній День захисту тварин покликаний об’єднувати зусилля людей в збереженні тваринного світу нашої планети і в захисті прав домашніх тварин. На сьогоднішній день у багатьох кранах світу існують організації, які захищають тварин та відновлюють флору і фауну нашого світу. Вони ставлять перед собою такі цілі:
Підвищувати в суспільстві рівень етичного і гуманного відношення до тварин;
Запобігати випадкам жорстокого поводження з тваринами;
Впроваджувати в практику методи гуманного контролю над популяцією бездомних тварин;
Об’єднати співтовариства людей небайдужих до проблем бездомних тварин.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:43 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Собаче" ЩАСТЯ"

ДІМ СІРКА благодійна органзація по допомозі безпритульним тваринам у м. Івано-Франківськ...





http://www.youtube.com/watch?v=KdTJKrpywAw


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:43 | Повідомлення # 12
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Квіти життя!




Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:43 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
250 км здолав за тиждень закарпатський родич Гарфілда у пошуках господині...



Кузя багато подорожує зі своєю хазяйкою і якщо губиться, самостійно знаходить дорогу додому.

Рудий кіт Кузя мешканки закарпатського Мукачевого Тамари Берегелі пройшов 250 кілометрів в пошуках свого будинку, пише "Комсомольськая правда" в Украине".

Кузьма оселився в квартирі Тамари більше року тому. За цей час рижик кілька разів примудрився відстати від господині, яка брала його з собою в поїздки Україною. Але, загубившись, завжди знаходив зворотну дорогу додому.

"Вперше він зник, коли йому не було ще і трьох місяців, - згадує Тамара. - Я гостювала у рідних в селі, в двадцяти кілометрах від будинку. Кузя як крізь землю провалився. Я вже й не знала що думати. А через два дні він раптом з'явився біля моєї квартири в Мукачевому! Живий і здоровий".

Виявилося, та подорож для Кузі було лише тренуванням. На початку осені він за два тижні пройшов по Закарпатській області 250 кілометрів, але все ж таки досяг мети.

"Ми з чоловіком взяли Кузю з собою на недільний пікнік до друзів - в Виноградівський район. По дорозі кіт так уважно вдивлявся у вікно машини, немов вивчав дорогу. Чоловік навіть пожартував, що так Кузя зворотний шлях додому запам'ятовує. Він як у воду дивився. Коли ми почали збиратися назад, кіт зник", - говорить Тамара.

Тамара з чоловіком шукали домашнього звіра, поки не стемніло, але марно. Всю дорогу додому жінка проплакала. А через тиждень Кузю побачив їх сусід. Схудлий і брудний, з обгорілим хвостом і надірваним вухом, кіт сидів біля під'їзду такий знесилений, що навіть не міг нявкати.

"Я ледве впізнала в цьому брудному обірванці нашого гарного п'ятикілограмового кота. Нашийник, який раніше був йому затісний, бовтався на тонкій шиї, шерсть збилася, пішла ковтунами. А під нею - лише кістки", - розповідає жінка.

Цілий місяць після цього Кузя їв і відсипався на дивані. Про колишні подорожі нагадують лише натоптиші, що залишилися на лапках.

Втім, відмовлятися від подорожей з котом Тамара Берегелі не збирається. Каже, що раз він зміг 250 кілометрів пройти, то й більше подолає.

Ветеринар Василь Віннер відзначає, що коти мають відмінну пам'яттю і нюхом, і це допомагає їм орієнтуватися на місцевості.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:44 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 08:44 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Жорстокість!

Quote
Сьогодні біля критого ринку в Івано-Франківську було жорстоко перерізано горло собачці.... Вона ще знайшла сили, щоб прийти до Оазису і попросити допомогу. Жінки, що торгують неподалік визвали ветеринара, але він нічого не зміг зробити... щоб не мучилася собачку усипили...

Скільки ще триватимуть жорстокі розправи над бездомними тваринами???... які опинилися на вулиці по вині людини... Чому вони мають страждати??? Адже їм не потрібен телевізор, телефон, нова шуба, косметика, машина.... вони просто хочуть жити... Їм потрібна їда, теплий куточок і за це вони готові віддати нам свою ВІРНІСТЬ, ДРУЖБУ та ЛЮБОВ...

Коли ми це нарешті зрозуміємо????
Ми відповідаємо за тих, кого приручили...


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Друзі наші меньші
  • Сторінка 1 з 31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 30
  • 31
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024