FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 19:21

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
Ефірне аналогове телебачення
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:24 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Ефірне аналогове телебачення

Стандарти аналогового ТБ


NTSC (National Television Standards Committee). Ця система була розроблена в США і прийнята для мовлення в 1953 р.
Стандарт забезпечує дозвіл в 525 рядків, оновлюється з частотою 30 кадрів в секунду (вірніше, 60 напівкадрів (полів) з урахуванням черезрядковості).
Основний недолік NTSC - висока чутливість до спотворень сигналу на рівні каналу передачі. В даний час цей стандарт використовується в більшості країн Північної та Південної Америки і деяких азіатських державах.

PAL (Phase Alternation Line) - використовується практично у всьому світі стандарт, прийнятий в 1967 р. Його головна перевага перед американською розробкою - висока стабільність інформації про відтіниу. Сигнал має дозвіл 625 рядків при 25 кадрах в секунду (50 полів).

SECAM (Sequential Color With Memor) почали використовувати в деяких країнах з 1969 р. Цей стандарт, як і PAL, має великий вертикальний дозвіл (625 рядків). При цьому передача двох кольорорознісних сигналів проводиться послідовно, а сигнал яскравості - безперервно, що дозволяє отримувати стійкий відтінок, стабільну насиченість зображення.
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:34 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ера аналогового телерадіомовлення в Україні

закінчиться в 2015 році

В п'ятницю Сполучені Штати Америки переходять на цифрове телевізійне мовлення. У домогосподарствах, що не встигли перейти на "цифру", телевізори в п'ятницю показувати не будуть.КОМЕНТАР ЮРИСТА

Згідно Державній програмі впровадження цифрового телерадіомовлення, Україна повинна перейти з аналогового на цифрове телерадіомовлення в 2015 році. Після закінчення цього терміну більшість аналогових телерадіоприймачів, що діють, припинять свою роботу для забезпечення безперешкодного функціонування устаткування цифрового телерадіомовлення.

Програма розрахована на період з 2008 по 2015 рік. При цьому вже в 2009 році "цифрою" повинно бути покрито 3,1 % території України. Надалі цей показник виросте до 17,72 % покриття в рік. Вона розроблена у виконання Регіональної угоди "Женева-2006", ув'язненого згідно рекомендаціям Міжнародного союзу електрозв'язку, учасником якого є Україна.

Втім, з ідеєю впровадження цифрового телерадіомовлення не все так гладко. Зокрема, Президент навіть припинив дію постанови Кабміну, яким була затверджена Програма, посилаючись на те, що відсутність належної державної соціальної підтримки цього процесу приведе до обмеження доступу громадян до інформації. Проте надовго припинити впровадження Програми не удалося. У Конституційному Суді, куди звернувся Президент одночасно з припиненням постанови КМУ, у відкритті конституційного виробництва відмовили. А тому, починаючи з 22 квітня 2009 року, Програма знову діє.

Джерело:


RATVODДата: Неділя, 12.07.2009, 09:44 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Як використати радіочастоти

після переходу на цифрове телебачення

11-07-2009

Єврокомісія вивчить, як краще використати радіочастоти, що вивільняться при переході від аналогового до цифрового телемовлення. Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, відповідні консультації розпочалися 10 липня і триватимуть до 4 вересня.

«Дивіденди від "цифри" приходять у критичний момент, коли ми хочемо поєднати усі частини Європи швидкісними широкосмужними безпровідними послугами», - заявила з цього приводу комісар ЄС з питань інформаційного суспільства та медіа Віванн Редінг.

За оцінками Єврокомісії, вигоди від переходу від аналогового до цифрового телевізійного мовлення становитимуть від 20 до 50 млн. євро до 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, до 2012 року всі країни-члени Європейського Союзу мають перейти до цифрового мовлення. На сьогодні повністю від аналогового мовлення відмовилися Німеччина, Фінляндія, Люксембург, Швеція, Нідерланди і фламандська частина Бельгії, а також більша частина Австрії.

Джерело:


RATVODДата: Вівторок, 14.07.2009, 19:46 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ДТВ розширює ефірне мовлення

На початку липня в рамках здійснення стратегії регіонального розвитку і зміцнення позицій в містах РФ телеканал ДТВ почав ефірне мовлення на 37 ТВК м. Альметьевськ і на 47 ТВК м. Нягань.

Тепер кращі фільми, серіали і розважальні програми будуть доступні ще більшому числу жителів Росії.
Партнером ДТВ в Альметьевське виступило ТОВ «Альмедіа», а в р. Нягань - ТОВ «Сибтроникс». Потужності передавачів в обох містах складають 0,1 кВт.
З початком мовлення в містах потенційна аудиторія телеканалу ДТВ збільшилася більш ніж на 140 000 чоловік.

http://televesti.ru/

RATVODДата: Вівторок, 21.07.2009, 10:34 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Fox Life в пакетах UPC Polska

Віднині абоненти всіх аналогових пакетів телевізійної послуги UPC можуть дивитися кінематографічний канал FOXlife.

Канал FOXlife доступний в пакеті Select і Мах цифрового телебачення UPC, а протягом найближчого тижня приймати телеканал зможуть абоненти UPC, що проживають у віддалених регіонах.

На телеканалі FOXlife можна побачити як культові так і нові серіали, комедійне кіно, а також всілякі реалити шоу. Більшість з них будуть вперше показані на польських екранах.

З сьогоднішнього дня канал FOXlife доступний всім абонентам телевізійної послуги UPC в наступних містах Krakowie, Wrocławiu, Opolu, Trójmieście, Szczecinie, Bydgoszczy, Lublinie і Kielcach.

sat.net.ua по матеріалах dvbnews.pl


RATVODДата: Четвер, 13.08.2009, 14:39 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Канал AXN Sci-Fi для абонентів

аналогового телебачення АКАДО

АКАДО дарує всім абонентам, що користуються послугою технічної підтримки,
можливість познайомитися з різноманіттям каналів
цифрового телебачення.
З 10 по 31 серпня на частоті 223,25 Мгц транслюватиметься канал AXN Sci-Fi.
В період ознайомлювального мовлення він буде доступний всім абонентам в аналоговому форматі.

Завдяки підтримці компанії Sony і одній з провідних студій Голлівуду Sony Pictures Entertainment в ефірі каналу AXN Sci-Fi транслюються кращі фільми і серіали в жанрі наукової фантастики, містики і фентезі, що користуються успіхом у всьому світі.

Тут можна побачити одну з найпопулярніших і щонайдовших фантастичних епопей в історії телебачення «Зоряні брами SG-1» і її продовження «Зоряні брами: Атлантида»; серіал «Андромеда», заснований на творах відомого письменника і продюсера Джина Роденбері; популярні фантастичні серіали «Героїв» і «Міцний горішок Джейн», а також культову сагу «Залишитися в живих» (Lost), що отримала безліч винагород, у тому числі премію «Еммі», приз «Найкращий фільм з Америки» Британської телевізійної академії і «Золотий глобус».

Детальніше з програмою каналу можна ознайомитися на Телегідові АКАДО.

akado.ru


RATVODДата: Четвер, 13.08.2009, 15:13 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
HOT припиняє обслуговувати систему

аналогового телемовлення

Компанія багатоканального кабельного телебачення HOT отримала від управління
супутникового і кабельного телемовлення
дозвіл почати поступове згортання роботи аналогових трансляцій.

Близько 150 тисяч клієнтів компанії, що до цих пір відмовлялися перейти з аналогового телемовлення на цифрове, безкоштовно отримають в своє розпорядження спрощену версію цифрового ресівера, що забезпечує однобічний зв'язок. З таким ресівером клієнт не зможе скористатися рядом послуг, що надаються компанією.

Згортання аналогового телемовлення звільняє додатковий трафік, що дозволяє додати трансляцію 16 нових телеканалів або ж збільшити кількість послуг. Крім того, це дозволить прискорити підготовку інфраструктури для підключення до інтернету з швидкістю в 100 Мб/сек.

newsru.co.il


RATVODДата: Середа, 19.08.2009, 09:53 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Аналогові технології продовжать своє існування

Найближчим часом в Росії може бути знятий мораторій на використання аналогових телевізійних каналів, а також дозволено використання частот для організації мобільного телебачення за технологією DVB-H. Рішення може бути прийняте на засіданні Державної комісії з радіочастот (ГКРЧ) 19 серпня. Джерела РБК daily, близькі до комісії, говорять, що по цих питаннях буде прийнято позитивне рішення. Учасники ринку в цілому вважають це позитивною ініціативою, у зв'язку з тим що впровадження цифрового ТБ зажадає часу і в цей період замінити аналогове ТБ буде нічим.

Як розповіла раніше РБК daily прес-секретар Мінкомсвязі Олена Лашкина, на зустрічі в кінці серпня під головуванням міністра зв'язку і масових комунікацій Ігоря Щегольова члени ГКРЧ планують розглянути питання, пов'язані з переходом на цифрове телерадіомовлення. У тому числі буде порушено питання про організацію дослідних зон цифрового телебачення стандарту DVB-H на території Москви, а також про використання смуг радіочастот 174-230 Мгц і 470-790 Мгц радіопередавальними пристроями аналогового телемовлення в період переходу до цифрового телевізійного мовлення до 2015 року. Мова піде також про можливість відміни введених раніше обмежень на використання аналогових телевізійних каналів.

Головний редактор каналу «Вести» Дмитро Медников нагадав, що сьогодні переважна більшість громадян Росії дивляться телебачення за допомогою аналогових технологій і в найближчому майбутньому цей формат залишиться для багатьох актуальним. Аналітик ІФК «Метрополь» Сергій Васин також не здивований прогнозованому вирішенню ГКРЧ. «Річ у тому, що поява цифрового телебачення - це питання віддаленого майбутнього. Навіть якщо воно з'явиться у великих містах, не думаю, що Росія зможе відмовитися від аналогового мовлення, тому його розвитком варто займатися», - упевнений експерт.

Опитані учасники ринку в більшості своїй доки не чули про можливість відміни обмежень на використання аналогових телевізійних каналів. При цьому деякі з них передбачають, що зняття мораторію на аналогове телебачення, можливо, пов'язане з проблемами, що накопичилися, по ліцензуванню переходу операторів на цифровий формат. «Державні структури зараз знаходяться в процесі активної підготовки до переходу на цифрове мовлення, і будь-яке якісне уточнення первинної концепції наблизить цей проект до його ефективної реалізації на місцях», - коментує офіційний представник РЕН ТБ Антон Назаров. За його словами, в разі продовження аналогового режиму перегляду у глядачів залишиться можливість отримувати всілякішу інформацію з різних джерел і бачити повнішу картину дня.

Технологія мобільного мовлення DVB-H, про яку також зайде мова на комісії ГКРЧ, дозволить передавати відеосигнал на мобільні пристрої, такі як КПК, мобільні телефони або портативний телевізори, не завантажуючи при цьому мережі стільникового зв'язку і економно витрачаючи заряд батареї на призначеному для користувача терміналі. До її запуску вже давно були готові оператори, проте основною перешкодою служила якраз відсутність дозволу регулювальника на використання частот. Свою готовність до запуску власного мобільного телебачення в Росії підтвердили дві компанії - оператор «ВимпелКом» і «Система Мас-медіа». Сергій Васин відмітив, що не бачить великих перспектив поширення стандарту DVB-H: «Це суто нишевый сервіс, не націлений на масовий попит».

ОЛЕКСАНДР КЛЕНІН, ЄЛИЗАВЕТА СЕРЬГИНА

Джерело: РБК daily.ru


RATVODДата: П`ятниця, 11.09.2009, 10:45 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Іспанії вимкнуть аналоговий сигнал в 2010 р

Згідно останньому проекту, офіційно від аналогового телебачення в Іспанії намічено відмовитися 3 квітня 2010 року, проте, в даний час розглядається можливість прискорення цього процесу на два місяці, коли вже з лютому наступного року, іспанці можуть втратити доступ до аналогової трансляції. Варто відзначити, що ситуація на ринку цифрового наземного телебачення в Іспанії змінюється дуже швидко і іспанці мають зараз широкий вибір у виборі устаткуванні для прийому DVB-T. Покриття по країні, в цілому, досягає для телевізійних станцій наземного цифрового телебачення - 96% (для комерційних станцій) і 98% (для суспільних каналів).

Джерело:
Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Четвер, 24.09.2009, 20:07 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нове ефірне оформлення телеканалу ТВ3:

Етап перший

1 жовтня в ефірному оформленні телеканалу ТВ3 з'являться нові елементи.

Глядачі вже звиклися бачити логотип ТВ3 в руках, а деколи і лапах, різних фантастичних героїв, настав час взнати, що ж було буквальне за секунду до того, як він до них попав.

1 жовтня в ефірі ТВ3 з'явиться п'ять історій, кожна з яких складатиметься з трьох частин.

Одна частина відкриває промо-блок каналу, друга відкриває рекламний блок, а третя його закриває.

Всі п'ять історій будуть зв'язано одним сюжетом, але розгадати його зможуть лише найуважніші глядачі, і саме для них телеканал ТВ3 1 жовтня оголосить на своєму сайті (www.tv3russia.ru) спеціальний конкурс.

Той, хто першим пришле зв'язну розповідь про те, як попав логотип ТВ3 з Космосу в лапи Горгульі або навпаки, той отримає в одарок DVD-подборку кращих серій проекту ТВ3 «Таємні знаки».

До зустрічі в ефірі ТВ3!

Прес-служба телеканалу
televesti.ru


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 12:53 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Закінчення аналогового мовлення в Парижі

призначене на 8 березня 2011 р.

Французький регулятивний орган ЗМІ - CSA[/color [color=purple]встановив дату закінчення аналогового наземного мовлення
в регіоні
Іль-де-Франс, що складається з 8 департаментів:
Essonne, Hauts-de-Seine, Paris, Seine-Saint-Denis, Seine-et-Marne, Val-de-Marne, Val-d'Oise i Yvelines.

Ця дата - 8 березня 2011 р.

З цього дня аналогові передавачі, що транслюють сигнал каналов6 TF1, France 2, France 3, France 5, ARTE і M6 припинить своє функціонування і вказані канали будуть доступні для місцевого населення лише за допомогою цифрової передачі.
Цього дня будуть вимкнені 53 аналогових передавача, у тому числі - в одному з найбільш популярних місць столиці - на Ейфелевій башті.

Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 12:54 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Закінчення аналогового мовлення в Парижі

призначене на 8 березня 2011 р.

Французький регулятивний орган ЗМІ - CSA встановив дату закінчення аналогового наземного мовлення
в регіоні
Іль-де-Франс, що складається з 8 департаментів:
Essonne, Hauts-de-Seine, Paris, Seine-Saint-Denis, Seine-et-Marne, Val-de-Marne, Val-d'Oise i Yvelines.

Ця дата - 8 березня 2011 р.

З цього дня аналогові передавачі, що транслюють сигнал каналов6 TF1, France 2, France 3, France 5, ARTE і M6 припинить своє функціонування і вказані канали будуть доступні для місцевого населення лише за допомогою цифрової передачі.
Цього дня будуть вимкнені 53 аналогових передавача, у тому числі - в одному з найбільш популярних місць столиці - на Ейфелевій башті.

Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Неділя, 25.10.2009, 21:32 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Аналогова версія каналу CANAL+

буде відключена 24 листопада 2010

Французький регулювальник медіазв'язку (CSA) призначив дату відключення аналогового сигналу CANAL+ по засобах передавачів в регіоні Ile de Franceî (Париж). Платний канал завершить аналогове мовлення 24 листопада 2010. Нагадаємо, що регулювальник також призначив дату відключення наземного аналогового мовлення на 8 березня 2011.

З 8 березня 2011 аналогові передавачі, передавальні сигнал каналів TF1, France 2, France 3, France 5, Arte і М6 припинять роботу, а вищезгадані канали можна буде дивитися лише в цифровому форматі. Всього буде відключено 53 аналогових передавача, один з них, найпопулярніший, встановлений на Ейфелевій башті.

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Неділя, 25.10.2009, 23:18 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Медіагрупа "Україна" запустить

ТРК "Донбас" 7 листопада

Мовлення телеканалу Донбас почнеться 7 листопада.
Телеканал віщатиме на 6 ефірному ТВК в місті Донецьку,
а також поширювати свій сигнал в кабельних мережах Донбасського регіону.

Директором телеканалу є Юрій Сугак.

Ліцензію на мовлення телеканал отримав в жовтні 2008-го року. Згідно ліцензійним параметрами, на Донбасі повинно бути власних програм - 13 ч. 15 мін, інформаційних програм 5 ч. 15 мин.

Як говорив віце-президент ТРК Україна Володимир Манжосов в Нацраді при здобутті ліцензії, місцева компанія має намір приділяти більше уваги інформаційним проблемам Донецька область.

Це вже третій канал в медіагрупі Україна, в яку також входять універсальний мовець ТРК Україна і спортивний ТРК Футбол. Як відомо, група оголошувала про намір відкрити ТРК Новини, запуск якого відкладений на кінець 2009-го - початок 2010-го року.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.ukrmedia.ru


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:59 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
LNT і TV3 можуть піти з аналогового ефіру

Телеканали LNT і TV3 зважують можливість з 1 січня піти з аналогового ефіру, оскільки потрібні ДАТ "Латвійський державний центр радіо і телебачення" плата дуже велика, пише в четвер газета Diena.

Послуги телевізійної башти - дуже дорогі, неадекватні, і цими послугами користується дуже мала кількість глядачів, такі аргументи наводить керівництво найбільших комерційних телеканалів, які зважують можливість перейти лише на цифрове мовлення в Ризі вже з 1 січня 2010 року.

Це означає, що в Ризі і її околицях, але не на території всієї Латвії, телеканали TV3 і LNT без декодера не буде доступним, пояснює видання.

Нагадаємо, що з 1 січня майбутнього року в аналоговому мовленні більш не буде телеканалу LTV7.

tvradiocat.lv


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024