FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 23:14

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Росії ( DVB-T2 )
Цифрове ефірне ТБ в Росії ( DVB-T2 )
RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 11:49 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ в Росії



Доступно тільки для користувачівВ Росії почалася цифрова революція

У 2009 році уряд РФ почав реалізацію першого етапу федеральної цільової програми ( ФЦП )

" Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації в 2009 - 2015 рр. "


За словами голови комісії з розвитку телерадіомовлення віце - прем'єра Сергія Собяніна, реалізація ФЦП передбачає два етапи. На першому етапі планується розробити і затвердити системні проекти будівництва цифрових мереж по всіх регіонах і почати будівництво космічних апаратів, які згодом будуть використані для поширення цифрового ТБ-сигналу.

Загальний об'єм фінансування складе 127 мільярдів рублів, з яких більше 1,13 мільярдів, - засобу регіональних бюджетів. В основному вони підуть на закупівлю приставок і супутникових антен. Без цього устаткування більшість телевізорів, що знаходяться в будинках у росіян, не зможуть перейти з аналогового на цифровий сигнал.

Згідно проекту програми, безкоштовне устаткування для прийому державного пакету цифрових каналів отримають лише малоімущі люди. Більшості росіян доведеться купувати цифрові приставки самостійно. Так, за словами Олександра Рольбінова, міністра по розвитку інфраструктури області Калінінграда, уряд вважає, що більшість калининградцев в змозі самостійний придбати необхідну техніку. Тому допомогу планується надати лише малоімущим людям. «Якщо у федеральної казни з'явиться така можливість, то свій внесок внесе і обласний бюджет», - заявив міністр.

Трансляція обов'язкових загальноросійських каналів в цифровому форматі на всій території Росії, забезпечуватиметься державою безкоштовно для населення на базі єдиного державного оператора (РТРС). При цьому зберігатиметься паралельне мовлення цих каналів в аналоговому форматі до того моменту, коли цифровими телевізійними приставками буде забезпечено 95 відсотків населення. При цьому оператори зв'язку не отримуватимуть оплату за поширення обов'язкового пакету телеканалів ні від телекомпаній, ні від держави, - про це в кінці жовтня 2009 року заявив Віталій Стицько, директор департаменту цифрового телебачення Міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ.

www.sat24.ru По матеріалах "Російської газети" і "Триколор ТБ"


RATVODДата: Четвер, 20.05.2010, 13:12 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифровому телебаченню світить «Зірка»

Мінкомзв'язку розглядає питання про включення телеканалу «Зірка»
в перший телевізійний мультиплекс цифрового телемовлення.

Російська телевізійна і радіомовна мережа закінчує випробування, які перевірять технічну можливість
розширення мультиплексу, склад якого раніше вже був визначений
Дмитром Медведевым.

Міністерство зв'язку і масових комунікацій розглядає можливість розширення першого мультиплексу - зміни кількості телевізійних каналів, які будуть доступні в Росії в цифровій якості з середини 2010 року.

«Міноборони лобіює телеканал «Зірка» для його включення в перший мультиплекс, в даний час йдуть інтенсивні консультації з регулювальником», - говорить джерело Infox.ru у Мінкомзв'язку.

Згідно Указу президента від 24 червня 2009 року, в перший мультиплекс цифрового мовлення увійшли вісім теле- і три радіоканали: «Перший канал», «Російське телебачення», «Російський інформаційний канал» (РІК), «Культура», «Спорт», дитячо-юнацький канал, НТВ, «Петербург-5 канал», «Радіо Росії», «Маяк», «Вести ФМ».

«Зараз йдуть технічні випробування - скільки необхідної якості каналів можна поставити в перший мультиплекс, - заявив Infox.ru гендиректор ФГУП «РТРС» Олексій Малінін. - Нам це потрібно перевірити в реальних умовах, прогнати через всю мережу: супутник, наземна розподільна мережа, передавачі». Остаточне рішення про зміну складу каналів, включених в мультиплекс, визначається указом президента Росії, нагадує Олексій Малінін і додає, що, чи доповниться мультиплекс новими каналами, залежатиме від технічних виводів випробувань.

«Про те, аби попасти в перший мультиплекс, мріють всі канали, які там не представлені, - говорить джерело Infox.ru у медіагрупі «Зірка». - Це розширить аудиторію каналу». За його словами, при включенні каналу в перший мультиплекс канал готовий почати необхідні технічні випробування.

«В каналу в першому мультиплексі - найвищий статус, плюс - вони будуть безкоштовними, - говорить джерело Infox.ru на медіаринку. - Максимальне цифрове покриття забезпечуватиметься в першу чергу для першого мультиплексу. За його словами, до появи другого мультиплексу може пройти не один рік, що означає потенційні збитки в мільйони доларів для телеканалу «Зірка».

«Думаю, що канал «Зірка» буде в першому мультиплексі. Передумови все є, противників такого результату немає - гідний канал, дуже швидко набирає звороти», - заявило високопоставлене джерело Infox.ru у Національній асоціації телерадіомовців. Включення каналу Міноборони в перший мультиплекс - можливо, вважають опитані учасники ринку цифрового ТБ, зокрема гендиректор «Триколор ТБ» В'ячеслав Мордачев.

Як вважає топ-менеджер міжнародної медіакорпорації, військові можуть попросити включити їх канал в перший телевізійний мультиплекс замість швидкого і організованого звільнення частот для 3G і 4G - про що їх просив Дмитро Медведев в кінці 2009 року. Офіційних коментарів від Мінкомзв'язку і телеканалу «Зірка» отримати не вдалося.

Владислав Новий
Новинний проект INFOX


RATVODДата: П`ятниця, 21.05.2010, 11:23 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Основні телеканали в РФ будуть

безкоштовними в цифровому ТБ

Основні телеканали в Росії мають бути безкоштовними незалежно від сигналу передачі.
Відповідні рекомендації уряду дав комітет
Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку.

Як повідомляється, подібні зміни, які будуть вироблені в законі, повинні забезпечити безкоштовну трансляцію основних каналів при впровадженні в країні цифрового телебачення, Очікується, що урядовий законопроект буде розглянутий на пленарному засіданні 2 червня 2010 року.

Законопроектом пропонується покласти на операторів зв'язку, що надають послуги з телерадіомовлення, обов'язок транслювати обов'язкові загальнодоступні теле- і радіоканали
без стягування плати з абонентів і мовців. Цей обов'язок оператора зв'язку є ліцензійною умовою здійснення діяльності по наданню послуг зв'язку в цілях телерадіомовлення, передає РІА «Новості».

Серед загальнодоступних каналів називаються: «Росія-1», «Росія-2», «Росія-24», «Росія-до», «Перший канал», «НТВ», «Бібігон» і «П'ятий канал. Санкт-Петербург».

GZT.RU


RATVODДата: П`ятниця, 21.05.2010, 13:59 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрові ілюзії

Основними завданнями федеральної цільової програми (ФЦП)
"Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на2009-2015 роки"
є ліквідація інформаційної нерівності, збільшення кількості трансльованих каналів
і забезпечення їх доступності для всього населення країни
.

Проте ні благі цілі, закладені в концепції ФЦП ("дотримання норм суспільного життя, захист етичних цінностей і виховання патріотизму"), ні значний об'єм виділених засобів з держбюджету (близько 122 млрд крб.) не пояснюють мені, на кого розрахована ФЦП і, власне, чи потрібна цифровізація телемовлення країні в тому вигляді, в якому вона зараз відбувається.

Згідно концепції, "ефірне мовлення є найпростішим, швидшим і найменш витратним способом обхвату населення країни". Таким чином, за допомогою наземних мовних передавачів буде створено килимове покриття, що охоплює більше 98% населення, а використання технологій супутникового безпосереднього мовлення доведе цей обхват до 100%. Враховуючи географічні особливості Росії, побудова килимового покриття - процес вельми дорогий і малоефективний. Набагато ефективніше було б використовувати ресурси систем безпосереднього супутникового мовлення або спутнико-кабельного мовлення, як це було зроблено в США. Більш того, завдання збільшення каналів, доступних населенню, успішно вирішене кабельними операторами в крупних містах досить давно. Таким чином, в мегаполісах Росії користувачі, які вже були підключені до кабельного ТБ, навряд чи зацікавляться цією пропозицією і спокусяться на покупку ефірної цифрової приставки.

Необхідно відзначити, що найпростіша модель приставки коштує від $ 30. У більшості пенсіонерів пенсія трохи більше вартості set-top-box, і вони ясно не платитимуть за це устаткування навіть під загрозою відключення ефірного мовлення. Тому питання потрібно ставити лише в рамках співфінансування, бюджетування або інших соціальних схем компенсації (як, наприклад, це було реалізовано у Франції). А ті, хто не був підписаний на комерційне ТБ, після відключення ефірного телемовлення в аналоговому форматі, мабуть подключатся.к кабельному ТБ! Адже у "кабельників" немає гострої проблеми з частотним ресурсом, як в ефірних операторів. Крім того, кабельні оператори в зв'язку з цим напевно запропонують для малоімущих громадян деякий соціальний пакет, адже одна така бабуся сміливо принесе операторові від 30 крб. в місяць і вище. У зв'язку з чим, при початку ефірного мовлення "в цифрі" у великих містах станеться прискорене зростання абонентської бази кабельного телебачення. Виходить, що, пропагуючи перехід на цифрове телебачення, держава лише просуватиме бізнес кабельних компаній.

Безумовно, наша неосяжна батьківщина складається не суспіль з мегаполісів. За словами Володимира Лівшица, керівника інформаційно-аналітичного центру Національної асоціації телерадіомовців (НАТ), в разі розвитку телемовлення на комерційній основі до сільських і важкодоступних регіонів процес дійде в такому разі нескоро. Саме тому, на думку експерта, створення рівних можливостей в здобутті контента, а також розвиток інформаційного простору всієї країни і є ключовим завданням ФЦП. Проте частенько в невеликих містах кабельному ТБ розвинено значно більше, чим в мегаполісах. Наприклад, в місті Сосновому Борі (передмістя Петербургу) рівень проникнення послуг оператора "Мультірегион" складає 98,5%. А в тих районах, куди не ступала нога кабельника, жителі, яких не владнувала якість ефірного мовлення, напевно вже придбали супутниковий комплект і насолоджуються якісною цифровою картинкою.

Існуюча мережа аналогового ефірного телебачення забезпечує обхват мовленням 98,8 % населення РФ. При цьому, згідно концепції, 1,2% населення країни (близько 1,6 млн чоловік), що проживають більш ніж в 10 тис. малих населених пунктах, не охоплені мовленням жодної телепередачі. Так може, ФЦП розрахована саме на них? І було б розумно провести цифровизацию лише в цих районах? Зрозуміло, що реалізувати можна будь-яку безумну ідею, було б фінансування. Проте ФЦП прийнята, і в 2015 році ми всі разом дружно зробимо крок в світле цифрове майбутнє.

КАТЕРИНА ЛАШТУН, оглядач журналу "Стандарт"
© ComNews


viskomДата: Четвер, 27.05.2010, 00:25 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Курська область переходить

на цифрову трансляцію.

Завдяки новим технологіям, програми восьми телеканалів тепер транслюватимуться у відмінній якості.
Остаточно перейти на цифру в регіоні планується до 2012 року.

Перевагу цифрового над аналоговим телесигналом легко визначити візуально - чітка картинка, без мурашок і шумів. Ще рік тому в приміщенні курського радіотелевізійного передаючого центру стояли рарітетниє громіздкі шафи з ламповими ретрансляторами. В утиль їх відправили, перейшовши на новий формат віщання. Зелені трикутники на моніторі комп'ютера фіксують переможний хід цифри в регіоні.

"Як я завжди жартома говорю, покривається на 120 відсотків. Що мається на увазі? Це частина районів Липецької області, захоплюємо Орловську область, північні території Білгородської області", - говорить виконавчий директор філіалу ФГУП "РТРС" "Курський ОРТПЦ" Михайло Косов.

Вісім каналів і три радіостанції у відмінній якості. Новини, серіали, спорт, програми для дітей. Для курської глибинки це було майже чудо. Віщання ведеться в тестовому режимі, без особливої реклами.

Місцева мешканка Ніна Овсяникова розповіла: "Ми здали теля і за ці гроші купили собі приставку. Ну, звичайно, не так раніше показувало, коли з перешкодами, коли ні, але не так як зараз. А зараз чисто, добре показує, неначе поряд сидиш".

Курська область увійшла до числа пілотних регіонів. За рік тут бути побудовано сім антенно-щоглових споруд. Встановлено 15 передавачів.

Цифрове телебачення в прикордонних районах Курської області встало ще і на захист інформаційного суверенітету Росії. На іншому березі озера вже українська територія. У роки СРСР там був побудований могутній телевізійний ретранслятор. Через нього місцеві жителі до останнього часу були в курсі політичних новин України, але абсолютно не мали поняття про те, що відбувається в Росії. Тепер ситуація змінилася.

Поступово в прикордонні села повертається російська мова, яку місцеві жителі стали забувати, потихеньку переходячи на мову. Приставки стали купувати і сусіди з України.

"Нормальна, хороша, потрібна - це штука. Якщо купувати тарілку, то вона ж не всякому допоможе і не по кишені, а це ж дешевше", - вважає місцевий житель Анатолій Сивих

Остаточний перехід на новий формат в регіоні планується здійснити до 2012 року. Очікується, що до цього часу першим цифровим мультиплексом буде охоплено більше 98% населення області. Паралельно вестиметься і аналогове віщання. Відмовлятися від нього відразу ніхто не будуть.

Вести

Джерело - Broadcasting


Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: П`ятниця, 28.05.2010, 14:39 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Об'єднаний "Ростелеком" планує до 2015р.

зайняти 17% ринку платного ТБ РФ по доходах.

Об'єднаний "Ростелеком", який буде утворений в результаті реорганізації холдингу "Связьинвест",
планує до 2015р. зайняти близько 17% ринку платного телебачення РФ по доходах.

Про це напередодні журналістів повідомив
перший заступник генерального директора "Связьинвест" Олександр Провоторов.

При цьому загальний об'єм ринку платного ТБ по доходах в 2015г. "Связьінвест" оцінює в 1,561 млрд дол. проти 992 млн дол. в 2009г. По словах А.Провоторова, для того, щоб до 2015г. зайняти 17% ринку платного ТБ, компанія планує розвиток цих послуг на існуючих платформах (IPTV і кабельне ТБ), а також вихід на ринок послуг супутникового ТБ.

По словах А.Провоторова, "Ростелеком" має намір стати "крупним гравцем" ринку супутникового ТБ. "На цьому ринку телекомунікаційні оператори в Росії не присутні, ми спробуємо вийти в цей сегмент", - сказав він. - "По розмірах цей ринок порівнянний з ринком кабельного телебачення, але при цьому він зростатиме істотно вищими темпами, ми хотіли б бути крупним гравцем на цьому ринку". За оцінкою холдингу, до 2015г. об'єм ринку супутникового ТБ по доходах складе 1,1 млрд дол. проти 347 млн дол. в 2009г. Об'єднаний "Ростелеком" розраховує отримати 25-процентну частку цього ринку в 2015г. При цьому просування послуг супутникового телебачення планується, в першу чергу, в малих містах і сільській місцевості.

На думку А.Провоторова, найцікавішим, швидкорослим сегментом ринку платного ТБ в РФ є IPTV. За оцінкою "Связьінвеста", до 2015г. він виросте більш ніж в 10 разів в порівнянні з 30 млн дол. в 2009г. - до 324 млн дол. Об'єднаний "Ростелеком" має намір зайняти 50% цього ринку, тоді як зараз доля компаній групи "Связьінвест" на цьому ринку складає 39%. По словах А.Провоторова, планується збільшити число абонентів IPTV за рахунок просування цієї послуги, в першу чергу, в крупних містах, а також за рахунок пакетування послуг IPTV з послугою широкосмугового доступу в інтернет (ШПД) і голосовими послугами.

На ринку послуг кабельного телебачення об'єднаний "Ростелеком" планує зберегти що існує зараз в групи "Связьінвест" долю в 4%. По словах А.Провоторова, в даний час компанії групи сукупно є одним з найбільших гравців ринку кабельного телебачення, і перед ними коштує завдання консолідувати існуючі мережі кабельного ТБ, централізувати їх управління. Об'єм ринку кабельного ТБ в 2015г. оцінюється в 1,227 млрд дол. проти 613 млн дол. в 2009г.

Нагадаємо, що на базі "Ростелекома" планується створити "національного чемпіона", приєднавши до нього міжрегіональні компанії зв'язки (МРК), що входять в телекомунікаційний холдинг ВАТ "Связьінвест". По розрахунках "Связьінвеста", сукупна капіталізація об'єднаної компанії в перспективі складе більше 420 млрд крб.

ВАТ "Ростелеком" (Санкт-Петербург) - національний оператор міжміського і міжнародного електрозв'язку. Компанія експлуатує транспортну телекомунікаційну мережу цифрових і аналогових ліній на території Росії протяжністю близько 150 тис. км. "Ростелеком" обслуговує основну долю міжміського і міжнародного трафіку в РФ, а також забезпечує роботу наземної мережі телевізійних і радіомовних каналів, займає домінуючу позицію на ринку передачі магістрального інтернет трафіку в Росії. Найбільший акціонер "Ростелекома" - ВАТ "Связьінвест", що володіє 50,67% голосуючих акцій. Чистий прибуток "Ростелекома" в 2009г. по російських стандартах бухгалтерського обліку (РСБУ) скоротилася на 27,9% в порівнянні з 2008г. і склала 5 млрд 101,6 млн крб. Виручка "Ростелекома" по РСБУ за 2009г. склала 61 млрд 223,5 млн крб., скоротившись в порівнянні з 2008г. на 3,1%.

РБК


RATVODДата: Субота, 19.06.2010, 21:25 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Із-за впровадження цифрового ТБ

не показує Перший канал

В середині тижня в Калінінграді почалися проблеми з трансляцією Першого каналу і телеканалу «Зірка».

- Зв'язано це з тим, що на висотній щоглі на вулиці Нарвська ведеться установка устаткування, необхідного для переходу на цифровий формат мовлення, - пояснив «Комсомолці» начальник цеху СВОУ Калінінграда ОРТПЦ - філії РТРС Сергій Солов"йов. - Орієнтувно, роботи проводитимуться до кінця червня. Швидкість роботи багато в чому залежить від погоди.

Керівництво підприємства просить калінінградців терпіше відноситися до тимчасових незручностей.

Нагадаємо, старт мовлення цифрового телебачення на території Калінінградської області намічений на 20 липня цього року. Серед каналів, які в результаті переходу на цифровий формат, отримають всі жителі регіону безкоштовно, сьогодні відомі наступні: «Росія До» («Культура»), дитячо-юнацький телевізійний канал, «Росія 2» («Спорт»), Перший канал, «Петербург - 5 канал», «Росія 24» (російський інформаційний канал), «Росія 1» (російське телебачення), НТВ.

У зв'язку з тим, що другий пакет програм ще не сформований урядом Росії, спочатку здійснюватиметься мовлення лише 8 згаданих каналів. Взагалі ж планується організувати у всіх населених пунктах, забезпечених наземним ефірним цифровим телевізійним мовленням, можливість прийому 20-24 телеканалів.

Надія РЖЕВСЬКАЯ
Комсомольська правда


RATVODДата: Понеділок, 28.06.2010, 17:40 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У I мультиплекс можуть включити ДВ-канал

До 2015 року Росія повинна перейти на цифрове телебачення.
У перший пакет каналів, які транслюватимуться в цифровому форматі, увійдуть лише федеральні канали.
Указом Президента РФ Дмитра Медведева до складу першого мультиплексу
включено 8 телевізійних і 3 радіоканали.

У зв'язку з цим, губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт зустрівся з генеральним директором Федерального державного унітарного підприємства «Російська телевізійна і радіомовна мережа» Андрієм Романченко.

Як повідомили портал MoiGorod.Ru у прес-центрі Уряду Хабаровського краю, на зустрічі В'ячеслав Шпорт звернувся до Андрія Романченко з проханням сприяти в створенні на території Хабаровського краю дослідної зони по організації мовлення регіонального (краєвого) телеканалу у складі мультиплексу. За словами В'ячеслава Шпорта, «це дозволить зберегти регіональне телебачення, а також відпрацювати технічні питання організації мовлення дев'яти телепрограм в одному мультиплексі і при тих же витратах організувати мовлення більшої кількості телеканалів в масштабах всієї країни».

На думку генерального директора ФГУП «Російська телевізійна і радіомовна мережа», перший мультиплекс може включати дев'ятий - регіональний канал. Технічні можливості є. Для розширення мультиплексу необхідно прийняти політичне рішення на державному рівні, тому що фінансується перший мультиплекс за рахунок федерального бюджету.

MoiGorod


RATVODДата: Понеділок, 28.06.2010, 17:41 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У I мультиплекс можуть включити ДВ-канал

До 2015 року Росія повинна перейти на цифрове телебачення.
У перший пакет каналів, які транслюватимуться в цифровому форматі, увійдуть лише федеральні канали.
Указом Президента РФ Дмитра Медведева до складу першого мультиплексу
включено 8 телевізійних і 3 радіоканали.

У зв'язку з цим, губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт зустрівся з генеральним директором Федерального державного унітарного підприємства «Російська телевізійна і радіомовна мережа» Андрієм Романченко.

Як повідомили портал MoiGorod.Ru у прес-центрі Уряду Хабаровського краю, на зустрічі В'ячеслав Шпорт звернувся до Андрія Романченко з проханням сприяти в створенні на території Хабаровського краю дослідної зони по організації мовлення регіонального (краєвого) телеканалу у складі мультиплексу. За словами В'ячеслава Шпорта, «це дозволить зберегти регіональне телебачення, а також відпрацювати технічні питання організації мовлення дев'яти телепрограм в одному мультиплексі і при тих же витратах організувати мовлення більшої кількості телеканалів в масштабах всієї країни».

На думку генерального директора ФГУП «Російська телевізійна і радіомовна мережа», перший мультиплекс може включати дев'ятий - регіональний канал. Технічні можливості є. Для розширення мультиплексу необхідно прийняти політичне рішення на державному рівні, тому що фінансується перший мультиплекс за рахунок федерального бюджету.

MoiGorod


RATVODДата: Субота, 08.01.2011, 10:36 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ зможуть дивитися

20 млн росіян

В інтерв'ю "Росії-24" глава Мінкомзв'язку Ігор Щеголєв підбив
підсумки року, що минув для свого відомства
.

За словами міністра, одною з головних подій 2010 року став
початок будівництва в
Росії мереж цифрового ТБ.

"З одного боку, така мережа з'явилася на Далекому Сході - як ми і планували, - розповідає глава Мінкомзв'язку. - З іншого боку, така мережа побудована вже і в Калінінграді і ще в цілому ряді міст і регіонів європейської частини країни. Загалом до кінця року в нас ці мережі охоплять територію, на якій проживає понад 20 мільйонів чоловік ".

За словами Щоголєва, це великий і серйозний проект. Багато в чому безпрецедентний, тому що жодна країна не зрівняється з нашою за масштабом.

"І, звичайно ж, ми застосовуємо самі передові технології, але нам доводиться долати і найбільші труднощі, - зазначає міністр. - У нас є фотографії, де наші колеги десь на транспорті аж до гужового доставляють найсучасніше обладнання в дуже віддалені куточки з тим, щоб люди, які раніше не бачили навіть 1-2 каналів телебачення, могли отримати їх кілька десятків ".

"У тих місцях на Далекому Сході, де ми цю мережу вже запустили, люди можуть дивитися 8 каналів у хорошому цифровій якості, а раніше не було жодного. Десь були тільки китайські канали, десь один-два - і" засніжені ". Тому ми вважаємо, що це дуже гарний початок, бадьорий старт. Розраховуємо до 2015 року завершити цю програму і покрити нашу країну мережею цифрового ТБ", - укладає Щеголєв.

Вести.Ru


satBuffonДата: Четвер, 13.01.2011, 23:59 | Повідомлення # 70
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
До кінця року 40 мільйонів росіян
побачать цифрове ТБ


Міністр зв'язку та масових комунікацій РФ Ігор Щеголєв повідомив, що до 2011 року зона покриття цифрового телебачення охопить 40 мільйонів росіян. "Зараз на черзі - проект зі створення магістральної мережі цифрового телебачення. Будемо зміщуватися на захід", - зазначив він.
За словами міністра, в новому році належить визначитися зі складом другого пакету цифрових телеканалів і сформувати передумови для створення третього пакета. Ігор Щеголєв уточнив, що в другій мультиплекс увійдуть канали федерального розповсюдження, в третій - регіональні. При цьому роботи по створенню другого і третього мультиплексу, на його думку, обійдуться дешевше, ніж першого. Телеканали - учасники другого і третього мультиплексу будуть визначатися на основі конкурсів. "У другому кварталі ми повинні з цим визначитися", - додав міністр.
Згідно з програмою розвитку телерадіомовлення до 2015 року, в Росії до цього терміну планується повністю розгорнути систему ефірного цифрового мовлення. У рамках програми будуть розгорнуті три мультиплекси цифрових каналів. До складу першого цифрового мультиплексу, мовлення якого вже почалося на Далекому Сході, увійшли "Перший канал", "Росія-1", "Росія-24", "Росія-2", "Росія - Культура", "П'ятий канал" (Санкт -Петербург) та дитячий телеканал, нагадує ІТАР-ТАРС

itar-tass.com

satBuffonДата: Неділя, 30.01.2011, 13:01 | Повідомлення # 71
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Больше цифры!

Соорганизаторами II Международной конференции "Цифровое ТВ и массовые коммуникации в России - DTV'2011", которую 30-31 марта 2011 г. проводит COMNEWS, впервые стали обе крупнейшие российские ассоциации вещателей и кабельных, спутниковых операторов - НАТ и АКТР. Партнерами DTV'2011 выступили столпы национальной цифровизации телерадиоэфира - РТРС и ГПКС. С докладом на конференции выступит замминистра Алексей Малинин.

В 2010 г. конференция COMNEWS собрала более 400 руководителей и специалистов отрасли телерадиовещания. В новом году организаторы DTV'2011 рассчитывают привлечь на форум более 500 делегатов.

По мнению организаторов и партнеров, конференция DTV - лучшая возможность самоорганизации рынка в ходе национальной цифровизации телерадиовещания. Как отмечают ключевые деятели российской ИКТ-индустрии, переход национального вещания на цифровые технологии требует принципиально нового порядка и качества взаимодействия всех участников рынка: традиционных и новых вещателей, операторов связи, провайдеров спутникового, кабельного и мобильного ТВ, производителей оборудования, поставщиков контента. Концепт конференции COMNEWS – в том, что ее тематика не замкнута на отдельном сегменте рынка, позволяя на самом представительном уровне обсудить вопросы развития цифрового телерадиовещания в России в целом.

Цифровизация российского телерадиоэфира - в самом разгаре. Уже более десятка регионов получили доступ к услугам цифрового ТВ. Развитие кабельного цифрового ТВ также идет высокими темпами. По данным аналитиков рынка, более 40% российских домохозяйств подключено сегодня к сетям кабельного ТВ, а к концу 2011 г. этот показатель превысит 50%. Именно поэтому Национальная ассоциация телерадиовещателей (НАТ) и Ассоциация кабельного телевидения России (АКТР) выступают равноправными соорганизаторами конференции 2011 г. Традиционно партнерами форума стали ФГУП "Космическая связь" (ГПКС) и ФГУП "Российская телевизионная и радиовещательная сеть" (РТРС).

"Электронные СМИ все более превращаются в средства массовой коммуникации. Активно развиваются неэфирные среды и средства доставки информации, интерактивные способы общения и взаимодействия. Поэтому конференция DTV приобретает особую актуальность, - сказал репортеру ComNews.ru президент НАТ Эдуард Сагалаев. - Я уверен, она принесет практическую пользу всем участникам медиарынка".

"Рынок платного телевидения показывает уверенный рост в 15-20% ежегодно, и это привлекает внимание не только бизнеса, но и государственных структур в части формирования законодательства в соответствии с существующими реалиями рынка, - сообщил репортеру ComNews.ru президент АКТР Юрий Припачкин. - Такие мероприятия, как предстоящая конференция DTV’2011, позволяют всем участникам рынка платного ТВ найти общие принципы взаимодействия и обеспечить дальнейшее развитие этой области телекоммуникаций".

С докладами на конференции выступят заместитель министра связи и массовых коммуникаций РФ Алексей Малинин, генеральный директор ФГУП "Космическая связь" Юрий Прохоров, генеральный директор ФГУП "РТРС" Андрей Романченко, региональный директор в СНГ Eutelsat Communications Николай Орлов, директор дирекции регионального развития и мониторинга филиала ФГУП "ВГТРК" "ГТРК "Культура" Олег Кислов, советник генерального директора ЗАО "Национальная Медиа Группа" Юрий Шкляр, председатель МТРК "Мир" Радик Батыршин, руководитель службы маркетинга ТВ-услуг и контента ГК "ВымпелКом" Анатолий Сморгонский, начальник департамента новых технологий и проектов ОАО "МегаФон" Денис Ночевнов, генеральный продюсер телеканалов "Ностальгия", "Кто есть Кто", "Эгоист ТВ" Владимир Ананич и многие другие. В рамках конференции пройдут открытые дискуссии и круглые столы.

Серебряным спонсором конференции уже стала компания Eutelsat Communications, спонсором ланча - компания Funke Digital TV. Конференция пройдет при поддержке MPEG Industry Forum (MPEGIF).

Международная конференция участников рынка цифрового телерадиовещания России "ЦИФРОВОЕ ТВ И МАССОВЫЕ КОММУНИКАЦИИ В РОССИИ 2011" пройдет 30-31 марта 2011 г. в гостинице "Ренессанс Москва", по адресу: Москва, Олимпийский пр., 18/1. Подробная информация о конференции: www.dtv-russia.ru и у продюсера конференции Константина Курочкина, тел. (495) 933-5483.

Джерело: comnews.ru

slavasamДата: Вівторок, 15.02.2011, 19:20 | Повідомлення # 72
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Рустам Минниханов: «Эфирное цифровое телевидение должно стать конкурентом кабельному»

Наличие кабельного телевидения не должно лишать жителей Татарстана возможности принимать эфирный цифровой сигнал. Такое мнение высказал Президент Республики Татарстан Рустам Минниханов на встрече с генеральным директором ФГУП «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» Андреем Романченко. Встреча состоялась в Доме Правительства РТ, в ней также приняли участие Премьер-министр РТ Ильдар Халиков, вице-премьер РТ – министр информатизации и связи РТ Николай Никифоров, руководители ведомств и республиканских телерадиокомпаний.

Андрей Романченко сообщил Рустаму Минниханову о ходе реализации федеральной целевой программы «Развитие телерадиовещания в РФ на 2009-2015 годы». По его словам, на первом этапе реализации ФЦП планировалось установить 924 передатчика цифрового телевидения в 12 регионах России. Из-за изношенности большинства антенн аналоговых передатчиков, а также из-за особенностей развертывания цифрового ТВ 764 объекта пришлось строить заново. В то же время новая разворачиваемая сеть, по словам Андрея Романченко, позволит обеспечить инфраструктурой не только цифровое телевидение – мачтами радиопередатчиков смогут воспользоваться и сотовые операторы, и интернет-провайдеры, придя в те районы, которые ранее считались коммерчески непривлекательными.

Генеральный директор ФГУП «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» также напомнил, что Татарстан включен в третий этап ФЦП – начало его реализации запланировано на 2012 год. «Сейчас нам надо хорошо подготовиться, разработать всю документацию и потом эффективно реализовать все планы», - сказал Андрей Романченко.

В свою очередь, Президент Татарстана Рустам Минниханов заверил Андрея Романченко в том, что республиканские власти окажут максимальную поддержку в реализации ФЦП – все необходимые документы, землеотводы будут приняты заранее. «Мы сделаем все необходимое со своей стороны», - пообещал глава республики.

Андрей Романченко подчеркнул, что эфирное цифровое телевидение будет востребовано, в первую очередь, в сельских районах и деревнях. В городах же цифровое ТВ уже сейчас предоставляют кабельные операторы. При этом он обратил внимание Рустама Минниханова на тот факт, что в Казани на очень многих домах уже отсутствует возможность приема эфирного сигнала – коллективные антенны либо пришли в негодность, либо на многих новых домах вовсе не устанавливаются. И в результате казанцы не получат возможность смотреть эфирное цифровое ТВ.

«Всегда должна быть альтернатива, - сказал Президент Татарстана. – Эфирное цифровое телевидение должно быть конкурентом кабельному, от этого в выигрыше будут потребители». Кроме того, Рустам Минниханов подчеркнул, что коллективная антенна позволяет обеспечить прием бесплатного минимального набора каналов, в то время как кабельное ТВ является платным.

Президент Татарстана поручил министру информатизации и связи РТ Николаю Никифорову и руководителю Республиканского агентства по печати и массовым коммуникациям Марату Муратову разработать методы восстановления коллективных антенн в многоквартирных домах Казани и других крупных городов республики.

Рустам Минниханов, в свою очередь, поинтересовался у Андрея Романченко перспективами включения регионального татарстанского канала в так называемый «первый мультиплекс» - базовый набор социально значимых каналов для распространения в сетях эфирного цифрового ТВ. Андрей Романченко сообщил, что уже принято принципиальное решение о расширении пакета с 8 до 9 каналов, а летом или в начале осени 2011 года специальная комиссия будет рассматривать заявки региональных каналов на включение.

Президент РТ напомнил о недавних событиях, когда из-за обледенения проводов ряд районов Татарстана остался без электричества. Он попросил директора ФГУП «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» обеспечить бесперебойное электроснабжение объектов сети. Андрей Романченко пообещал в течение 2 лет обеспечить автономными источниками питания основные передатчики, обеспечивающие телевизионным сигналом не менее 80 процентов населения.

Андрей Романченко отметил успехи Татарстана в области развития проекта «Электронное Правительство РТ». Он выразил заинтересованность в изучении опыта республики в этом вопросе.

satBuffonДата: Четвер, 07.04.2011, 20:36 | Повідомлення # 73
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ - діалектика розвитку

Практика переходу на цифрове телебачення підтверджує закони діалектики - нове заперечує віджиле старе, кількісні зміни неминуче переходять у якісні, протилежні підходи борються в пошуках єдності.

Ці філософські думки можуть стати загальним підсумком 2 міжнародній конференції "Цифрове ТБ і масові комунікації в Росії-2011", що відбулася в Москві 30-31 березня. Організатором конференції виступила компанія Comnews Conferences, співорганізаторами - Нат і АКТР, при партнерстві з державними підприємствами "Космічна зв'язок" і РТРС.

У першому ж доповіді, з яким виступив виконуючий обов'язки директора Департаменту цифрового телебачення і використання нових технологій у засобах масових комунікацій Міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ С.ульянкин, були представлені деякі підсумки побудови і запуску мереж цифрового ефірного телемовлення в регіонах першої черги, плани введення першого мультиплексу цифрового тб до кінця 2011-го і 2015 року. А ось складу цього мультиплексу незрозумілий досі, хоча Мінкомзв'язку виконав доручення Урядової комісії з розвитку телерадіомовлення і підготував проект Указу про внесення змін в Указ Президента Росії "Про загальноросійських обов'язкових загальнодоступних телеканалах і радіоканалах". Можна припустити причину затримки виходу Указу: цілком імовірний перехід на мовлення в цифрових мультиплексах на стандарт DVB-T2, що дозволить збільшити кількість телеканалів в них. Але не тільки число - можуть бути переглянуті принципи формування мультиплексів, статус телеканалів, які будуть претендувати на входження в них. По-новому може виглядати і місце регіональних і муніципальних каналів в їх складі.

На ці перші питання і припущення мовців, які взяли участь у конференції, відповів заступник Міністра зв'язку і масових комунікацій РФ, віце-президент НАТ А.в.малинин, який виступив у другий день. Він закликав присутніх до конструктивного підходу в експертних оцінках і міркуваннях про майбутнє мовлення в цифровому форматі. "Вимоги до мереж телевізійного мовлення набагато вище, ніж до мереж зв'язку, - сказав А.малінін, - тому ми серйозно дивимося на стандарт DVB-T2. Це перспектива і дуже недалека. Вважаю, що вже цього року треба будувати мережі в dvb-T2, щоб потім не перебудовувати. Це не призведе до додаткових державних витрат".

Заступник Міністра підкреслив необхідність створення дослідних зон для мовлення в новому стандарті і грамотного використання планованого виграшу в швидкості і спектрі для надання користувачам додаткових мультимедійних послуг, сервісів, якості. При цьому він зауважив, що про конфігурації мультиплексів можна буде говорити після остаточного прийняття рішення про перехід на DVB-T2 на Урядової комісії з розвитку телерадіомовлення".Але регіональний канал в першому мультиплексі буде. Я не бачу ніяких причин для зворотного. Це політичне рішення, не пов'язане з тим або іншим стандартом".

Хоча платформа ефірного цифрового мовлення є найбільш динамічно росте з усіх присутніх на ринку, більша частина телевізійного "важкого" контенту доставляється за допомогою цифрового ефіру, А.малінін зупинився і на можливості і необхідності поєднання ефірного мовлення і технологій широкосмугового доступу, що створює нові перспективи в оптимальному використанні частотного ресурсу і доставки контенту.

"На ринку є місце і для кабельних мереж, для Росії дуже важливо супутникове мовлення, тут не можна не порадіти успіхам вітчизняних супутникових портів, так що, - зазначив на завершення свого виступу А.малінін, - тільки спільними зусиллями ми зможемо знайти найбільш цікаві та перспективні шляхи розвитку галузі в цілому".

Необхідно відзначити, що в перший день конференції в доповіді генерального директора ДП "Космічна зв'язок" Ю.прохорова, члена Правління НАТ, регіонального директора компанії EUTELSAT в СНД Н.орлова були представлені переконливі докази переваги супутникового телерадіомовлення для переходу на цифрові технології. Причому М.орлов безпосередньо пов'язав розвиток мовлення з впровадженням широкосмугового доступу, ніж підтвердив цей тренд, що виходить в число "локомотивів" процесу (див. також "ШСД: доступ і доставка" на сайті та в інформаційному бюлетені НАТ, №11, 25 березня 2011 р.).

Президент Асоціації кабельного телебачення Росії (АКТР) Ю.припачкин запропонував осмислити перспективи кабельного телебачення. Вже зараз з 45 млн російських домогосподарств не менше 40 % підключені до КТБ, прогноз на 2015 рік - до 60%. Це змушує ще і ще раз звертатися до ланцюжку взаємин "виробники контенту - агрегатори - мовники - оператори КТБ", які недостатньо повно визначені законодавством.

Погляду мовників на проблеми формування мультиплексів, доставки телеканалів в регіони, здійснення в них "врізок" контенту і реклами місцевих компаній, переходу на самостійне програмування і майбутнього мережевого мовлення, розповсюдження каналів/програм в неефірних середовищах були присвячені доповіді членів Правління НАТ - В.лившица, керівника інформаційно-аналітичного центру, радника Президента НАТ; И.ростова, генерального директора "ТНТ-Регіон"; С.никитина, генерального директора телекомпанії "49 канал" (Новосибірськ).

Віце-президент НАТ, президент медіагрупи "Південний регіон" (Ростов-на-Дону) Г.кудинов запропонував кілька варіантів розвитку регіональної компанії, яка може використовувати як наземний ефір, так і супутникове мовлення та інтернет-середу, розповів про новий проект створення мультимедійного виробничо-учбового модуля.

Існуючі проблеми тарифікації в області надання послуг зв'язку для цифрового тб освітила начальник Управління регулювання діяльності природних монополій у сфері зв'язку Федеральної служби по тарифах (ФСТ) Г.жигульская.

Стартові положення нової концепції розвитку телерадіомовлення після 2015 року запропонував головний науковий співробітник НИИР, почесний голова Дослідницької комісії щодо мовлення Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ) М.и.кривошеев. Своєрідний епіграф його доповіді міг бути представлений так: "Технології впливають на стратегію".

А самі положення, за М.кривошееву, виглядають наступним чином: об'ємне тривимірне 3DТВ-мовлення; інтеграція Тб-мовлення і нових інформаційних технологій; багатофункціональні інтерактивні 2D/3D відеоінформаційні системи (VIS); вдосконалення передачі сигналів цифрового 2D/3D Тб-мовлення; підвищення ефективності використання смуг частот аналогового ТБ-мовлення на основі прогресу цифрових технологій. М.кривошеев, зокрема, висловив упевненість у тому, що ШСД може стати кардинальним рішенням для розвитку Інтернет-ТБ і інтерактивного тб і запропонував визначити вимоги мовників до Шсд в плані доставки сигналу і доступу до телеконтенту.

Темами розробки і застосування бізнес-моделей в ефірному цифровому мовленні був присвячений виступ президента MPEGIF С.моритца; розвитку інформаційного простору СНД з урахуванням цифровізації і сумісність технічних стандартів - члена Правління НАТ, голови МТРК "Світ" Р.батыршина; нової мовної платформи та альтернативної моделі мережевого партнерства для регіональних каналів на базі "Триколор ТБ" - комерційного директора компанії С.ставропольцева; поширення телеканалу по системі "a la carte" серед операторів цифрового тб - генерального продюсера групи каналів "Ностальгія", "Хто є хто", "Егоїст ТБ" В.ананича.

Про те, як досягти успіху при реалізації проекту з цифрового ТБ на прикладі Нідерландів розповів генеральний директор Funke Digital TV С.баайенс.

Відбулися також сесії "Перспективи розвитку ринку IPTV і бар'єри зростання", "Розвиток мобільного цифрового телебачення і мовлення в Інтернеті", "Устаткування для мовних і мультисервісних мереж", "3DTV в Росії і в світі", "Діючі мережі DVB-T у регіонах Росії. Досвід і перспективи".

Джерело:

satBuffonДата: Четвер, 07.04.2011, 20:39 | Повідомлення # 74
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Цифра наткнулася на перешкоду

Чиновники Калінінградській області можуть відключити аналогове телевізійне мовлення в регіоні вже в кінці 2011 р. Однак схоже, що слабке проникнення цифрових телеприставок і неясність з регіональним каналом у першому мультиплексі не дозволять цим планам збутися.

Відповідний документ за підписом керівника агентства з внутрішньої політики та взаємодії з некомерційними організаціями уряду Калінінградській області Юрія Богомолова надійшов на адресу декількох обласних телерадіомовних компаній (копія є в розпорядженні Comnews). "З 20 червня 2010 р. на території калінінградської області здійснюється тестове мовлення телевізійних і радіопрограм в цифровому форматі. До кінця року планується повне відключення аналогового телевізійного мовлення", - говориться в документі.

Між тим в калінінградській області поки немає ясності з дев'ятим каналом у першому мультиплексі. Його включення в перший мультиплекс регламентує проект президентського указу, який, за даними заступника міністра зв'язку і масових комунікацій Олексія Малініна, з минулого тижня перебуває в адміністрації президента. Юрій Богомолов в тому ж листі повідомляє: "В даний час уряд Калінінградській області опрацьовує питання створення регіонального каналу, мовлення якого на території калінінградської області буде здійснюватися в цифровому форматі. Розглядається кілька варіантів роботи регіонального каналу, в тому числі варіант залучення декількох регіональних телекомпаній".

"Говорити про відключення аналогового мовлення в ситуації, коли не вирішено питання про те, як буде сформовано дев'ятий регіональний канал, по меншій мірі передчасно, - повідомив репортеру Comnews представник калінінградській телерадіомовної компанії, що побажав залишитися неназваним. - Ми зацікавлені в участі, але конкурс відкладається на невизначений термін".

Згідно Фцп "Розвиток телерадіомовлення в російській Федерації", перехід на цифрове ефірне телемовлення на території країни має бути завершено до 2015 р. Калінінградська область стала однією з пілотних зон по переходу Тб-мовлення на "цифру". За інформацією уряду області, в регіоні в аналоговому форматі віщає 12 телеканалів, тестової експлуатації цифрового мовлення доступно вісім телеканалів першого мультиплексу, дев'ятий регіональний канал ще не сформований. В рамках першого етапу на території регіону введено п'ять ретрансляторів, а цифровий сигнал можуть приймати близько 80% населення, підтверджує ФГУП "РТРМ". До кінця 2011 р. планується ввести ще 10 рентрасляторов.

В той же час до початку 2011 р. на території області працювало лише 20 тис. домогосподарств Області калінінграда і мали цифровими приставками і могли приймати телепрограми в цифровому форматі. За даними останнього перепису населення, в даному суб'єкта Федерації налічується 336 тис. домогосподарств, тобто проникнення цифрового телебачення в калінінградській області становить менше 6%. Між тим ФЦП дозволяє відключати аналогове ТБ в регіоні тільки після того, як більше 95% його населення зможуть приймати програми в "цифри" - для цього глядачі повинні мати або цифрову приставку до телевізора (Set-top-Box), або телевізор з тюнером DVB-T.

Як повідомили репортеру Comnews в уряді Калінінградській області, лист за підписом Богомолова має попереджувальний характер: відповідного розпорядження про відключення аналогового мовлення в регіоні немає, і воно може бути прийняте тільки на федеральному рівні. "Ясність з цього питання з'явиться тільки в червні 2011 р., - заявили в уряді. - Поки не прийнято рішення про формат мовлення, говорити про відключення аналога передчасно".

"Ні економічних, ні політичних передумов для відключення аналога в окремо взятій Калінінградській області немає, - сказав Comnews директор дирекції програми розвитку цифрового телерадіомовлення ФГУП "РТРМ" Борис Теребиленко. - Таке рішення може бути прийнято на федеральному рівні тільки після того, як майже все населення регіону встановить цифрові приставки. До цього моменту аналогове мовлення залишиться. Для того щоб змінити рівень насичення, Мінкомзв'язку розгортатиме інформаційну кампанію і моніторинг населення".

"Насичення окремого регіону цифровими приставками може підтвердити тільки федеральний центр на підставі інформації, отриманої, у тому числі, від регіональної влади. Після чого Мінкомзв'язку або Урядова комісія з розвитку телерадіомовлення візьме універсальний наказ про відключення аналога, остаточний термін - кінець 2015 р., - запевняє т.в.о. директора Департаменту цифрового телебачення і використання нових технологій у засобах масових комунікацій Мінкомзв'язку Сергій Ульянкін. - Для цього може бути використано декілька алгоритмів підрахунків - медиаизмерения, обсяги продажів приставок в торговельних мережах". За його словами, як передумов до відключення аналога в калінінградській області може стати наявність виробництва приставок, яке в цьому регіоні налагодили відразу кілька компаній.

На думку учасників ринку, в відключення аналогового мовлення в регіоні зацікавлені виробників приставок."Створений ажіотаж допоможе стимулювати продажі Set-top Box в регіоні", - вважає джерело Comnews на ринку. Зокрема, в калінінградській області працює завод з виробництва приставок для прийому ефірного мовлення, телевізійних приймачів і супутникових антен корпорації "Генеральні Сателайт". "Афільованість компанії з урядом області дозволяє вважати, що "Генеральні Сателайт" активно лобіює просування свого товару на ринку, - зазначає співрозмовник Comnews. - Приймачі компанії обладнані системою кодування PRO Crypt, а будь-які обмеження по прийому сигналу будуть заважати насичення ринку". В "Генеральні Сателайт" коментарі надати не змогли.

Справа в тому, що на федеральному рівні досі не вирішено, чи буде кодуватися сигнал першого мультиплексу, і, якщо так, то який стандарт шифрування вибрати. На думку компанії-виробника приставок "Глобо-Трейдинг", обладнання повинно бути розраховане для прийому некодованого сигналу."Досвід Європи показав, що установка систем кодування призводять до відтоку абонентів до кабельним і супутниковим операторам", - зазначив співрозмовник Comnews з "Глобо-Трейдинг".

В той же час залишається невирішеним питання, чи будуть регіональні влади фонду придбання приставок для соціально незахищених верств населення".Поки не оголошено тендер, - говорить представник "Глобо-Трейдинг". - Зі свого боку ми готові брати в ньому участь, але остаточне рішення може бути ухвалене після оголошення вимог до обладнання".

Джерело:

RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 11:58 | Повідомлення # 75
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
"Сумма Телеком" запускає

цифрове телебачення в Петербурзі




2 серпня 2011р., після успішного тестування, петербурзький філія федерального оператора зв'язку ТОВ "Сумма Телеком"" розпочинає комерційну експлуатацію послуг цифрового телемовлення. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Абонентам петербурзької мережі "Сумма Телеком"" пропонується більше 120 телеканалів у складі двох основних пакетів і шести додаткових тематичних опцій. У тому числі - канали високої чіткості (HDTV дозвіл зображення Full HD і співвідношенням сторін 16:9), канали з кількома звуковими доріжками для різних мов, а також з субтитрами російською та англійською мовами.

"Сумма Телеком" використовує зарекомендував себе в інших сферах індустрії цифрового контента підхід Try & Buy: абонент може безкоштовно користуватися послугою протягом 5 днів, щоб оцінити якість цифрового телебачення.

Цифрове телебачення від "Сумма Телеком"" доступно для перегляду як через телевізійну приставку (Set-top-Box), так і на комп'ютері через розповсюджується безкоштовно медіаплеєр. Мінімальна абонентська плата за послугу становить 190 рублів за Стартовий пакет з 54 каналів.

Джерело:
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Росії ( DVB-T2 )
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024