FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 08:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Неділя, 08.07.2018, 14:14 | Повідомлення # 91
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Специфікації CableLabs дозволять збільшити

швидкість доступу в мережу
до 100 Гбіт / сек




CableLabs опублікувала дві нові специфікації, які дадуть можливість «істотно збільшити»
ємність оптико-волоконних мереж доступу в Інтернет,
побудованих з використанням технології когерентного оптичного зв'язку «точка-точка»,
що, в свою чергу, дозволить добитися швидкості передачі даних на рівні 100 Гбіт/сек.


Завдяки використанню амплітуди, фази і поляризації, що дозволяють підвищити ємність волоконної лінії, когерентна оптика допомагає поліпшити передачу потокового відео, проведення відеоконференцій, завантаження і скачування файлів, а також відповідає на запити, пов'язані з технологіями майбутнього часу - такими, як віртуальна і доповнена реальність. А завдяки з'явившійся можливості розширення ємності існуючих волоконних ліній зникає необхідність прокладки нових.



Нові специфікації розроблені таким чином, щоб дати можливість операторам декількох систем найкращим чином використовувати існуючу інфраструктуру для відповідності зростаючим потребам в ємностях і послуги для приватних осіб і бізнесу, а також економічно ефективно надавати нові послуги.

Президент і генеральний директор CableLabs Філ МакКінні коментує: «Цей технологічний прорив не тільки на порядок збільшує ємність існуючої волоконної системи, але також дає ресурси, необхідні для підвищення якості і надійності мереж і інноваційних рішень в сфері послуг стільникового і бездротового зв'язку».

У 2017 році CableLabs представила специфікацію когерентного оптичного зв'язку «точка-точка», а також специфікацію DOCSIS з повним дуплексом.

Борис Скуратівський

- 06 липня, 2018



RATVODДата: Середа, 11.07.2018, 12:13 | Повідомлення # 92
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Дефект в LTE дозволяє зловмисникам

стежити за користувачам




Група дослідників виявила вразливість в технології LTE, яку можуть використовувати зловмисники для того,
щоб перехоплювати сесії браузерів, перенаправляти користувачів на шкідливі сайти, а також шпигувати
за їх активністю в мережі, відстежуючи те, які сайти вони відвідують через LTE-сумісні пристрої.


LTE або ж «Long Term Evolution» (довгострокова еволюція) - це стандарт мобільного зв'язку, відомий також як 4G, який використовується мільйонами користувачів по всій Землі. За словами дослідників, можливі три способи атак на канал передачі даних LTE-з'єднання. Перші два типи - це пасивні атаки, серед яких атака на ідентифікаційне зіставлення і атака по сигнатурі web-сайту. Атака третього типу отримала у дослідників назву «aLTEr».

«ALTEr» є активною атакою, яка націлена на канал передачі даних LTE. Вона дозволяє зловмисникові отримувати контроль над призначеними для користувача сеансами перегляду сайтів і перенаправляє мережеві запити шляхом підміни DNS. За словами дослідників, дана атака не пов'язана з цілісністю, тому неможливо відрізнити «aLTEr» від реального користувача. «ALTEr» маскується під реального користувача, якого він бажає атакувати, створивши вежу стільника. Фальшива вежа стільника може приймати запити користувачів і передавати їх на реальні вежі стільника. Однак, перш, ніж передати запит, вона змінює біти зашифрованого пакету. Потім зловмисники декодують пакет і знову шифрують його з новим DNS і перенаправляють його на шкідливі web-сайти.

Атака «aLTEr» має свої обмеження: для її проведення необхідно обладнання вартістю в 4000 доларів, а також знаходження пристрою в радіусі 1 милі (1609 метрів) від зловмисника. Таким чином, проведення подібної активної атаки - завдання не з простих, проте, реальним також є той факт, що «aLTEr» представляє широкі можливості для тих, хто володіє необхідним обладнанням. Втім, від даної атаки можна захиститися, використовуючи протокол HTTPS. Ніколи не забувайте про текст, що нагадує про правила безпеки, який розміщений поруч з адресним рядком, а також не довіряйте сайтам, які ваш браузер ідентифікує як «небезпечні».

Борис Скуратівський

- 06 липня, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 20.07.2018, 09:46 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Франція представила дорожню карту 5G



Французький уряд представив дорожню карту впровадження 5G
і оприлюднив чотири пріоритетні напрями діяльності в цій сфері.


Для підготовки Франції до інновацій завтрашнього дня уряд розробив дорожню карту, яка повинна забезпечити процес розвитку і впровадження 5G, що включає в себе робочу програму Пріоритетного розвитку 5G, відповідну аналогічним діям, що вживаються на європейському рівні для забезпечення відповідності запитам на послуги зв'язку, а також підвищення конкурентної привабливості країн Європейського Союзу. Це випливає з угоди, укладеної 14 січня між урядом Франції, Arcep і мобільними операторами. Мета даної угоди полягає в швидкому забезпеченні широкого охоплення території Франції з урахуванням досвіду, отриманого в процесі впровадження 4G.

«Технологія 5G стратегічно вкрай важлива для промисловості Франції, підвищення конкурентоспроможності нашої економіки, інновацій та пожвавлення сектора громадських послуг, - заявили в Управлінні електронного зв'язку та поштових послуг Arcep. - Уже з 2020 році 5G обіцяє забезпечити технологічний стрибок в продуктивності і відкрити дорогу новим практичним можливостям як для користувачів (широке використання потокового 3G відео і т.д.), так і для бізнесу (розвиток сучасних додатків для кожного сектора)».

Цілі дорожньої карти


> Запуск декількох пілотних проектів 5G в ряді регіонів країни з використанням перших промислових 5G додатків;
> Виділення нових частот для 5G і забезпечення комерційного запуску мережі до 2020 року щонайменше в одному великому місті;
> Забезпечення покриття сигналом 5G основних транспортних магістралей до 2025 року.


Чотири пріоритетні напрями дорожньої карти


У розробленій у Франції дорожній карті враховані побажання і рекомендації, зібрані урядом Франції в процесі консультацій, що завершилися в першому кварталі 2018 року, а також результати робочої програми Arcep. Таким чином були визначені чотири основних напрямки дій:

> Звільнення і виділення частот для мереж 5G;
> Сприяння прийняттю нових практичних моделей використання;
> Підтримка розвитку інфраструктури 5G;
> Забезпечення прозорості та діалогу в процесі запуску 5G, а також інформування громадськості.


Для визначення запитів і формування плану дій в зазначених областях створюються робочі групи під головуванням зацікавлених органів та урядових департаментів, які будуть працювати під егідою Генерального діректоріата з питань підприємництва (DGE) і Arcep.

Перші кроки Франції на шляху до 5G


Перші випробування вже проводяться або плануються в Бельфоре, Бордо, Дуай, Греноблі, Ланніон, Ліллі, Ліоні, Марселі, Нанті, Тулузі і Софії-Антиполіс. 16 липня уряд Франції і Arcep оголосили про прийдешній запуск одинадцяти нових тестів в регіоні Іль-де-Франс. Зокрема плануються три практичних випробування зв'язку з підключеними автомобілями.

Борис Скуратівський

- 06 липня, 2018



RATVODДата: Четвер, 26.07.2018, 17:50 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антени міліметрового діапазону від Qualcomm

відкривають дорогу до появи перших 5G-смартфонів




Перші 5G сумісні смартфони повинні з'явитися на ринку в 2019 році.


Поява перших 5G-сумісних смартфонів стала ще на крок ближче після того, як компанія Qualcomm представила перші антени міліметрового діапазону і радіочастотні модулі діапазону нижче 6 ГГц, які стануть доступні виробникам пристроїв.

Для розвитку технології 5G буде використовуватися широкий спектр частот - серед них дальній, низькорівневий діапазон 700 МГц, діапазон середньої дальності 3.4 ГГц і діапазон високої дальності міліметрових хвиль, який раніше вважався проблематичним для розвитку мобільного зв'язку.

Діапазон міліметрових хвиль забезпечує досить високу ємність, проте, хвилі тут поширюються на невеликі відстані, що робить його ідеальним для використання в районах з щільною міською забудовою. Перші комерційні служби 5G інтернету повинні з'явитися ближче до кінця поточного року, і в них будуть використовуватися частоти міліметрового діапазону, що дасть можливість організовувати мережі широкосмугового фіксованого бездротового доступу (FWA).

Сімейство антенних модулів міліметрового діапазону QTM052 від компанії Qualcomm підтримує кілька діапазонів, включаючи частини діапазону 26.5-29.5 ГГц, весь діапазон 27.5-28.35 ГГц і 37-40 ГГц. При цьому лінійка радіочастотних модулів QPM56xx від Qualcomm підтримує діапазони 3.3-4.2 ГГц, 3.3-3.8 ГГц і 4.4-5.0 ГГц.

«Сьогоднішнє повідомлення про прийдешню появу перших комерційних антенних модулів міліметрового діапазону 5G NR і радіочастотних модулів діапазону нижче 6 ГГц для смартфонів і інших мобільних пристроїв є важливою віхою на шляху розвитку індустрії мобільного зв'язку, - каже президент компанії Qualcomm Крістіано Амон. - Ці типи рішень «модем-антена», що охоплюють міліметровий діапазон і діапазон нижче 6 ГГц, відкривають дорогу масштабної комерціалізації мобільних мереж і притпроїв 5G - особливо, смартфонів. Завдяки появі технології 5G користувачі отримають можливість доступу до Інтернету на гігабітних швидкостях з безпрецедентною надійністю для роботи пристроїв в ваших долонях, що зробить справжню революцію в сфері мобільного зв'язку».

Обидва пристрої працюють з раніше випущеним модемом Snapdragon X50 5G, що дасть виробникам можливість випускати перші 5G-сумісні смартфони вже на початку 2019 року. До цього моменту виробники і оператори повинні навчитися працювати з прототипами і ранніми версіями стандарту 5G.

Борис Скуратівський

- 26 липня, 2018



RATVODДата: Неділя, 29.07.2018, 20:28 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
GSMA: Вартість частот стримує розвиток

мобільного зв'язку в світі




У звіті, підготовленому GSMA, йдеться, що через високу вартість частот
чотири мільярди людей в усьому світі як і раніше позбавлені можливості виходу в мережу
.


У GSMA виявляють занепокоєння тим фактом, що висока вартість частот в країнах, що розвиваються, є одним з основних факторів, що стримують появу там доступного і якісного зв'язку.

Згідно з останнім звітом GSMA, в кінці 2017 року доступ до мобільного широкосмугового Інтернету мало 3.3 мільярда осіб по всьому світу (44% від населення планети) - таким чином, річний приріст склав 300 мільйонів.

У той же час, чотири мільярди людей як і раніше позбавлені можливості виходу в мережі, і більшість цих людей живе в країнах з низьким доходом населення.

Дані висновки засновані на аналізі більше 1 000 виділень частот в 102 країнах світу в період з 2010 по 2017 рік. В цілому, в GSMA прийшли до висновку про те, що частоти спектра в менш розвинених країнах приблизно в три рази дорожчі, ніж в країнах розвинених, оскільки уряди - особливо, ті, які мають високі борги - прагнуть максимізувати фінансову віддачу від ліцензій, а не збільшити непряму економічну вигоду.

У GSMA стверджують, що в результаті цього у мобільних операторів залишається менше коштів на розвиток мережевої інфраструктури, а також існує прямий зв'язок між високими цінами на частоти і поганим покриттям, а також низькою якістю обслуговування. Серед інших проблем називають відсутність узгодженої дорожньої карти використання спектру і чітких правил проведення аукціонів.

І все це посилює цифровий розрив, через який найбідніші країни не можуть скористатися перевагами цифрової економіки.

«Підключення всіх до мережі не представляється можливим без більш якісних політичних дискусій щодо принципів використання спектру, - говорить глава відділу використання частот в GSMA Бретт Тарнуцер. - Протягом тривалого періоду успішність проведення аукціонів частот визначалася на підставі того, наскільки багато грошей було отримано від їх продажу, а не виходячи з економічних і соціальних вигод від підключення людей».

Політика використання спектру, яка веде до роздування цін і має в своїй основі короткострокові цілі несумісна з нашими загальними планами, спрямованими на надання більш якісних і більш доступних послуг мобільного широкосмугового зв'язку. Ця цінова політика лише обмежує зростання цифрової економіки і ускладнює процес подолання бідності, поліпшення якості системи охорони здоров'я, забезпечення фінансових можливостей і гендерної рівності.

Питання, пов'язані з доступністю і вартістю частот, є однією з найважливіших складових політики GSMA, однак, ці питання не обмежені виключно країнами, що розвиваються. Минулий в 2000 році в Великобританії сумнозвісний аукціон на частоти для 3G приніс уряду мільярдні доходи, проте, в результаті оператори зіткнулися з нестачею коштів на будівництво мереж.

Борис Скуратівський

- 27 липня, 2018



RATVODДата: Середа, 15.08.2018, 09:13 | Повідомлення # 96
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Американський оператор планує

запуск
5G в дев'яти містах США




Компанія Sprint перебуває в очікуванні схвалення регулятором
передбачуваної операції про злиття з компанією T-Mobile.


Американський мобільний оператор Sprint на початку 2019 роки планує запустити в 9 найбільших містах мережу мобільного зв'язку нового покоління 5G. Про це заявив технічний директор компанії.

«У першій половині 2019 року ми плануємо запустити мобільні мережі стандарту 5G в дев'яти перших містах країни - в Атланті, Далласі, Канзас-Сіті, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Феніксі, Х'юстоні, Чикаго, а також в столиці - Вашингтоні», - написав технічний директор компанії Sprint доктор Джон Со в своєму блозі.

Зрозуміло, компанія Sprint налаштована на злиття з T-Mobile (якщо цю угоду схвалить регулятор), і велика частина з планів компанії, що належать до сфери запуску технології 5G, буде пов'язана з аналогічними планами її потенційного партнера. Втім, за відсутності чітких термінів завершення угоди про злиття, компанія Sprint розвиває власні плани, пов'язані з розвитком 5G, одночасно нарощуючи і розвиваючи свої пропозиції в сфері 4G і LTE.

«Це дивовижний час, коли бездротові мережі LTE розвиваються стрімкими темпами, а на горизонті вже - 5G. У найближчі місяці ви станете свідками прискореного розвитку нашої інфраструктури. Буде прискорена модернізація трьохдіапазонних мереж, запущено ще більше інноваційних малих сот, а також ще більше систем Massive MIMO для підтримки мереж необмеженого доступу (Network Built for Unlimited)».

«Ці технології і багато інших відіграють ключову роль в поліпшенні якості обслуговування клієнтів наших мереж при будь-яких сценаріях. Якщо Sprint продовжить існувати як самостійна компанія, наші інвестиції допоможуть нам продовжувати розвивати мережі стандарту 4G LTE Advanced, а також запустити мобільний зв'язок у стандарті 5G в першій половині наступного року. Якщо угода про злиття з T-Mobile буде схвалена, наші інвестиції допоможуть об'єднаній компанії швидко створити кращу загальнонаціональну мобільну мережу 5G, яка стане хедлайнером інновацій і революційних процесів на ринку», - робить висновок Джон Со.

Борис Скуратівський

- 14 серпня, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 17.08.2018, 20:42 | Повідомлення # 97
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Nokia і China Mobile планують розвивати співпрацю

в секторах
5G і штучного інтелекту




Компанії Nokia і China Mobile підписали угоду про співпрацю в сфері вивчення
потенційних можливостей штучного інтелекту (AI) і машинного навчання
для оптимізації роботи майбутніх мереж і розробки нових хмарних технологій і 5G.


В рамках даної співпраці дві компанії планують створити спільну лабораторію в Гуанчжоу, Китай, для розробки демо-системи, яка дозволить на практиці перевіряти різні технологічні рішення з використанням архітектури Nokia 5G Future X. Таким чином, China Mobile зможе вирватися вперед в області досліджень, пов'язаних з вибором сценаріїв, підтвердження вимог, стандартизації відкритих API і визначенням рішень.

Крім цього Nokia і China Mobile планують співпрацювати в галузі дослідження додатків для AI і сфери машинного навчання, що має забезпечити надійне прогнозування будь-яких змін в сфері попиту та автоматичне виділення мережевих ресурсів для задоволення всіх потреб служб з високою якістю і надійністю.

Співпраця повинна створити умови для створення екосистеми відкритого RAN і 5G, оскільки Nokia і China Mobile працюють зі сторонніми компаніями, які використовують AI і машинне навчання, а також оптимізації мереж для доставки таких послуг, як хмарні ігри в режимі віртуальної реальності.

У дослідженнях, проведених компаніями, будуть використовуватися Nokia AirScale Cloud RAN, AirFrame OpenRack, сервер OpenEdge і чіпсети ReefShark, а також розроблене компанією Nokia проміжне програмне забезпечення для AI, що забезпечує доступ до вбудованого інтелекту.

Nokia і China Mobile також проводитимуть технологічні польові випробування і демонстрації.

Заступник Китайського інституту досліджень в області мобільних технологій (CMRI) Юхун Хуан заявив, що мобільний гігант вже давно приділяє увагу програмам штучного інтелекту і працює над створенням відкритої і сумісної екосистеми 5G + AI.

«Підписання цього Меморандуму про взаєморозуміння дасть нам можливість почати співпрацю у сфері досліджень в області великих даних і технологій машинного навчання, які можна застосувати до мереж 5G RAN. Ми також об'єднаємо свої зусилля в роботі альянсу O-RAN, який недавно почав вести активну діяльність, спрямовану на підвищення інтелектуальної складової мереж 5G, зниження складності і вивчення нових функцій мережі», - говорить Хуан.

Об'єднання зусиль з Tencent для вивчення 5G ініціатив в Китаї


Окремо в компанії Nokia заявили про укладення угоди про партнерство з китайським інтернет-гігантом Tencent, яке дозволить проводити спільні дослідження в сфері вивчення потенційних можливостей 5G «на благо мільярдів інтернет-користувачів, які проживають в Китаї».

Дві компанії створять в китайському місті Шеньчжень лабораторію, яка забезпечить наскрізну тестову середу для роботи 5G технологій, продуктів і рішень, зокрема - централізованої і децентралізованої роздільної архітектури з використанням Nokia Airscale Radio Access Network, 5G Core, структури MEC і пристроїв сторонніх розробників. Nokia і Tencent проведуть перевірку ключових показників продуктивності послуги, а також займуться розробкою нових практичних рішень з використанням 5G і IoT.

Nokia і Tencent також планують використовувати можливості штучного інтелекту і автоматичного управління, пропоновані технологією 5G, для популяризації міжнародних стандартів, а також створення екосистеми з відкритим вихідним кодом, яка розширить розробку нових послуг.

Дві компанії також проведуть дослідження додатків для 5G з використанням таких технологій, як периферійні обчислення, що принесе ряд переваг для багатьох вертикальних ринків, включаючи сектор транспорту, фінансів, енергетики, інтелектуального виробництва та розваг.

У фінській компанії впевнені в тому, що це відкриє широкий потенціал для впровадження таких програм, як система стільникового зв'язку транспорту з усім світом (C-V2X), а також розширить можливості доставки таких послуг, як хмарні ігри та розваги.

- 17 серпня, 2018

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 20.08.2018, 22:30 | Повідомлення # 98
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Стратегія Румунії щодо впровадження 5G

буде розроблена до кінця року




Стратегія впровадження в Румунії технології 5G буде готова до кінця поточного року.
Про це заявив міністр зв'язку Румунії Богдан Кожокару.


Міністр додав, що впровадження даної технології приннсе в найближчі вісім років інвестиції на загальну суму в приблизно 9 мільярдів доларів, які підуть на енергетику, комунальні служби, служби громадського порядку, фінансові установи та сферу охорони здоров'я.

«Румунія потребує цифровізації, це ясно всім. У нас хороші позиції по цілому ряду показників, таких як розвиненість інфраструктури Інтернету і кількість його користувачів, проте, нам ще є над чим попрацювати. Розробка національної стратегії щодо впровадження 5G - телекомунікаційного стандарту, який буде підтримувати рівень цифровізації в разі надання урядових послуг приватним особам і організаціям, буде завершена до кінця поточного року», - заявив Кожокару.

Він вказав на те, що для Румунії впровадження технології 5G принесе до 2026 року інвестиції на загальну суму в приблизно 9 мільярдів доларів, які підуть на розвиток таких секторів, як енергетика, сфера комунальних послуг, органи громадського правопорядку, виробництво, фінанси, охорона здоров'я, громадський транспорт, медіа та розваги, автомобілебудування, ритейл, сільське господарство і т.д.

Міністр зв'язку також анонсував створення робочої групи, яка повинна буде зайнятися імплементацією національної стратегії впровадження 5G.

За словами міністра та відповідно до загальної стратегії розвитку Євросоюзу, до 2020 року в кожній державі ЄС (а, значить, і в Румунії) щонайменше одне місто буде підключене до мережі 5G.

План регуляторних дій на 2018 рік уже передбачає розробку і прийняття на національному рівні рішень, які гарантують можливість використання частот в діапазонах 700 МГц, 800 МГц, 1500 МГц, 2600 МГц, 3400-3600 МГц і 26 ГГц для систем широкосмугового мобільного доступу в Інтернет, і , зокрема, для впровадження систем нового покоління (5G).

Борис Скуратівський

- 20 серпня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 20.08.2018, 22:37 | Повідомлення # 99
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Швейцарія встановлює стартову ціну

в
222 мільйони доларів на аукціоні 5G




Швейцарські регуляторні органи в сфері телекомунікацій дали старт аукціону частот для 5G,
встановившистартові ціни на смуги частот, які будуть використовуватися,
на рівні 220 мільйонів швейцарських франків (222 млн доларів)
.


Аукціон на частоти в діапазонах 700 МГц, 1400 МГц, 2.6 ГГц і 3.4-3.8 ГГц почнеться в січні 2019 року, а самі ліцензії будуть видані до червня.

Ці частоти необхідні для запуску нової технології 5G, яку оператори з різних країн Європи планують почати впроваджувати в 2019 або 2020 року, з метою розширення пропускної здатності мобільних мереж передачі даних.

Очікується, що в аукціоні на отримання нових частот візьмуть участь три провідних мобільних оператора Швейцарії - Swisscom AG (NYSE: SCM), Sunrise Communications AG і Salt SA - при цьому регуляторні органи не очікують появи інших охочих позмагатися за цей ресурс.

Відповідно, це накладає ряд обмежень на кількість частот, які може придбати один оператор. У спареному діапазоні 700 МГц оператор не зможе подавати заявку на більш ніж половину смуги в 2х30 МГц, виставленої на конкурс. Також передбачені обмеження в 25 МГц неспареного спектру в діапазоні 700 МГц і основній смузі 1400 МГц, де в цілому для отримання доступно 55 МГц.

Це означає відсутність обмежень на ще 50 МГц в неспареному діапазоні 1400 МГц.

Однак, у важливій для всіх смузі 3.4-3.8 ГГц, яка привернула, як універсальна смуга, основну увага бажаючих запустити 5G, резерв частот буде обмежений на рівні 120 МГц для кожного оператора.

У ComCom також вказують на те, що буде також передбачено кумулятивне обмеження ставок для запобігання загальної покупки двома операторами більш ніж 2х25 МГц в смузі 700 МГц в разі, коли інший оператор зацікавлений в покупці даного спектру.

«Ці обмеження були встановлені для того, щоб фінансово сильний учасник аукціону міг купити не більше половини від виставлених частот, - йдеться в документах ComCom, що регламентують аукціон. - Виходячи з того, що на ринку є три претенденти, то кожен з них, при готовності платити, зможе отримати частоти, необхідні для запуску 5G».

На думку регулятора, оператори планують використовувати отримані частоти для вирішення проблем з покриттям в стандарті 4G, а також для запуску технології 5G. Велика частина дозволів на частоти буде дійсна до 2033 року.

На тлі існуючих побоювань щодо того, що європейські регуляторні органи можуть встановити занадто високі стартові ціни на аукціонах частот для 5G, телекомунікаційні компанії зі Швейцарії в цілому задоволені тими мінімальними ставками, які визначили в ComCom.

Не дивно, що найвищі стартові ціни встановлені для частот в діапазоні 700 МГц, який дозволяє сигналу поширюватися на більш далекі, ніж в більш високих діапазонах, відстані.

Жорстка боротьба за частоти може в підсумку привести до того, що в процесі торгів ціни злетять вгору, проте, повторення фіаско з 3G - коли оператори витратили на ліцензії десятки мільярдів доларів - немислимо.

Борис Скуратівський

- 20 серпня, 2018



RATVODДата: Середа, 12.09.2018, 20:15 | Повідомлення # 100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В Іспанії проведуть демонстрацію

псевдо-супутникового проекту



Stratobus

Компанії Hispasat і Thales Alenia Space готують демонстрацію роботи
телекомунікаційних додатків
4G / 5G з використанням повітряної кулі, що летить в стратосфері.


Дана демонстрація повинна стати черговим кроком на шляху до реалізації проекту Stratobus.

Компанія Hispasat - іспанський оператор супутникового зв'язку - і компанія Thales Alenia Space (TAS) - спільне підприємство, створене компаніями Thales (67%) і Leonardo (33%) - готують до запуску в стратосферу повітряну кулю для проведення демонстрації роботи телекомунікаційних додатків 4G / 5G .

Експеримент планується провести на півдні Іспанії восени 2018 року, в рамках нього будуть протестовані можливості додатків 4G / 5G шляхом установки прямого зв'язку між смартфоном і ширяючою в стратосфері повітряною кулею, що імітує собою розташований на великій висоті псевдо-супутник (HAPS). Саму повітряну кулю буде надано іспанською компанією Zero 2 Infinity.

Даний тест стане черговим кроком на шляху до реалізації проекту Stratobus від компанії TAS. Він буде представляти собою стратосферний дирижабль, який об'єднує в собі всі кращі функції дронів і супутників, необхідні для створення недорогих систем, що дають можливість автономної роботи і постійне регіональне покриття, а також володіють чудовою сумісністю з супутниковими системами.

Дирижабль, який планується розмістити на висоті в 20 кілометрів над Землею, буде виконувати цілий ряд військових і цивільних завдань, включаючи надання послуг зв'язку, навігації та спостереження за Землею.

Борис Скуратівський

12 вересня, 2018.



RATVODДата: Субота, 15.09.2018, 11:10 | Повідомлення # 101
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Литва планує звільнити

діапазон
700 МГц для потреб 5G




Влада Литви робить перші кроки, необхідні для того, щоб надати мобільним операторам
можливість почати впроваджувати технологію бездротового зв'язку п'ятого покоління (5G)
вже в середині 2022 року, повідомляє агентство DELFI.


Рада з регулювання зв'язку Литви (RRT) планує до 2022 року провести аукціон частот діапазону 700 МГц, що стане можливим після втілення в життя прийнятого минулого тижня урядом Литви рішення про звільнення для потреб 5G діапазону, який нині використовується цифровим телебаченням.

Втім, в прикордонних районах Литви можуть виникнути труднощі з використанням технології, оскільки Росія і Білорусь використовують діапазон 700 МГц для потреб наземного телебачення і не планують звільняти ці частоти.

Експерти RRT також вказують на те, що повномасштабне використання технології 5G почнеться, по всій видимості, ще пізніше, оскільки в даний час ринок не відчуває потреби в даних послугах.

За словами директора департаменту радіозв'язку при RRT Аугутіса Чесні, регулятор поки що не розробив процедуру виділення знову звільнених частот діапазону операторам бездротового зв'язку.

Він зазначає, що проблема з використанням даного діапазону службами наземного телебачення Росії і Білорусі, як і раніше залишається невирішеною.

«Європейська комісія безуспішно намагалася вирішити це питання. Литва, Латвія і Естонія офіційно звернулася в Комісію з проханням допомогти в переговорах з Росією. Однак, поки що не було проведено жодної зустрічі. Були лише направлені листи в міністерства», - заявив чиновник.

Якщо проблема не буде вирішена до кінця 2022 року, оператори отримають частоти з обмеженням розгортання інфраструктури 5G в прикордонних областях, заявив він, додавши, втім, що оператори можуть впроваджувати технологію 5G і в інших частотних діапазонах.

Останній аукціон частот RRT проводив на початку 2016 року. Тоді компанії Omnitel (нині - Telia Lietuva), Tele2 і Bite Lietuva отримали право на використання частот в діапазонах 900 і 1800 МГц протягом 15 років, заплативши за дані частоти в цілому 38,1 млн. євро.

14 вересня, 2018.

Редакція
RATVODДата: Середа, 17.10.2018, 08:24 | Повідомлення # 102
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
1 травня 2019 року в Україні запрацює послуга

перенесення мобільних номерів між операторами




НКРЗІ визначила терміни початку впровадження послуг
з перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах мобільного зв'язку.


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації на засіданні 16 жовтня визначила терміни початку впровадження послуг з перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах мобільного зв'язку, включаючи створення локальних баз даних операторів телекомунікацій, які надають послуги мобільного зв'язку та їх підключення до централізованої бази даних.

Датою початку впровадження перенесення абонентських номерів (далі - MNP) на мережах мобільного зв'язку стане 1 травня 2019 року.

Абревіатуру MNP (англ. Mobile Number Рortability) можна перевести як «переносимість мобільних номерів». Цим терміном позначається можливість зберегти мобільний телефонний номер разом з префіксом при зміні оператора зв'язку.

Зазначені терміни були узгоджені з операторами мобільного зв'язку, а саме рішення пройшло стадії громадського обговорення та узгодження із зацікавленими державними органами без зауважень.

Ухваленню зазначеного рішення передувала тривала робота НКРЗ, УДЦР та органів державної влади, спрямованої на впровадження послуг з MNP.

Прийняття зазначеного рішення є чітким сигналом для керівництва операторів мобільного зв'язку та їх материнських компаній за незворотності намірів держави щодо впровадження MNP.

16 жовтня, 2018.

Редакція


RATVODДата: Середа, 07.11.2018, 09:23 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
TWEETHER - бездротова технологія для мереж п'ятого покоління,

що забезпечує швидкість 10 Гбіт/сек



Роберто Йоренте, заступник директора Центру нанофотонних технологій UPV

Артерії майбутніх систем 5G-зв'язку істотно поліпшать показники швидкості передачі даних
в існуючій інфраструктурі. Це стане ключовим фактором, який зробить можливим, наприклад,
появу самохідних автомобілів або скорочення «цифрового розриву».


Дослідники з Політехнічного університету Валенсії (UPV), що працюють в Центрі нанофотонних технологій, спільно зі своїми колегами з інших куточків Європи розробили нову інфраструктурну технологію для 5G, яка дозволить збільшити швидкість передачі даних в 100 разів в порівнянні з тим, що пропонують існуючі 4G-мережі . Це стало головним результатом проекту Horizon 2020 TWEETHER - європейського проекту, що розвивається під керівництвом Університету Ланкастера, який був покликаний створити «артерії зв'язку» майбутнього для мереж п'ятого покоління.

Бездротова мережа TWEETHER є мережею типу «точка-багаточка», що працює в діапазоні частот, який в даний час не використовується - в смузі міліметрових хвиль 90 ГГц. Партнери, які беруть участь в проекті, розробили технологію радіозв'язку, а також створили схеми і підсилювачі з ємністю, аналогічній ємності волоконних ліній, однак, без необхідності використання кабелів. Проведені тести продемонстрували можливості даної технології передавати дані на швидкості в більш ніж 10 гігабіт на секунду.

«Артерії, що створюють покриття для мобільного зв'язку в стандарті нового покоління 5G, будуть використовувати дуже високі частоти - вище 90 ГГц, що створить певні технологічні труднощі. В даний час смугу 92-95 ГГц не використовує ні один з пристроїв, що експлуатуються на комерційному рівні. В ході реалізації даного європейського проекту був розроблений підсилювач бігучої хвилі, який дозволить забезпечити необхідне функціонування інфраструктури 5G зв'язку в діапазонах міліметрових хвиль, з передачею сигналу на великі відстані», - роз'яснює Роберто Йоренте, заступник директора Центру нанофотонних технологій UPV.

Таким чином, результати даного проекту дозволять компаніям пропонувати доступ до широкосмугового інтернету повсюдно. Завдяки створенню мереж TWEETHER користувачі отримають великі пропускні спроможності і ємності, а також краще покриття в порівнянні з існуючими бездротовими мережами, що створить можливість передачі і прийому інформації в найвищій якості.

«Якщо говорити про практичне значення даної технології, то після того, як вона стане реальністю, ви більше не побачите смуг або пікселізації в зображенні під час відеодзвінків, а також ви отримаєте можливість дивитися на своїх мобільних пристроях 4K контент», - додав Йоренте.

Крім того нова інфраструктура 5G забезпечить можливість надання послуг зв'язку з неймовірно низькою затримкою для сучасних додатків - таких, як підключаємі автомобілі, де не потрібна передача великих обсягів даних, однак, критичним є час доставки зазначених даних від одного транспортного засобу до іншого.

Створення мережі TWEETHER також дозволить скоротити так званий «цифровий розрив», який не дозволяє мільйонам користувачів по всьому світу (головним чином тих, які проживають в передмістях або в сільській місцевості, де відсутні оптико-волоконні мережі) отримувати доступ до Інтернету сучасного якості. Технології, розроблені в рамках даного проекту, дадуть можливість в найкоротші терміни і максимально ефективно економічно створювати бездротове покриття великих територій.

Перша передача у всесвітніх масштабах


В кінці вересня партнери по проекту TWEETHER провели в UPV перший в світі сеанс передачі даних в діапазоні W, що лежить в смузі 92-95 ГГц.

Проведення польових випробувань стало можливим завдяки тривалій більше трьох років роботі по створенню сучасних компонентів і систем, що дозволили запустити першу в світі бездротову мережі типу «точка-багатоточка» на частотах вище 90 ГГц.

Координатор проекту і глава інженерного факультету Університету Ланкастера Клаудіо Паоліні підкреслює особливу перспективність мереж TWEETHER для організації бездротового зв'язку сучасного рівня.

«Розробка європейської технології використання міліметрових хвиль повинна допомогти вирішити два основні завдання, що стоять перед сучасним зв'язком: вона дає спосіб бездротової передачі даних з і в нові малі стільники 5G, а також допомагає скоротити так званий« цифровий розрив », який заважає отримувати доступ до сучасного широкосмугового Інтернету мільйонам домогосподарств, розташованих на територіях, де неможливо організувати оптико-волоконні мережі», - пояснює Паоліні.

Борис Скуратівський

06 листопада, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 13.11.2018, 13:29 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Від 4G до 5G: в 5G Americas розповіли

про еволюцію бездротового зв'язку




В асоціації 5G Americas повідомили подробиці про стандарти, затверджених 3GPP.


У 5G Americas - галузевої торгової асоціації, що підтримує просування технологій 5G і LTE в країнах Північної і Південної Америки, повідомили про оприлюднення документа під назвою «Еволюція технологій бездротового зв'язку: перехід від 4G до 5G», в якому детально описується хід довгої роботи міжнародної організації 3GPP в сфері розробки технологій бездротового зв'язку 5G.

У минулому 3GPP активно працювала над стандартизацією технологій, які забезпечували процес еволюції екосистем бездротового зв'язку від GSM до LTE, а тепер і до 5G. Зараз 3GPP створює основу для Білої книги 5G Americas. Технологія LTE і її більш просунуті модифікації в даний час використовуються в 613 комерційних мережах, розгорнутих по всьому світу, і в найближчі десять років будуть залишатися домінуючою технологією бездротового зв'язку. Реліз No15 закладає основу для початку реалізації першої стадії впровадження технологій бездротового зв'язку 5-го покоління (5G).

Реліз 3GPP No14, робота над яким була заморожена в середині 2017 року, приніс функції LTE-Advanced Pro, а також деякі розробки, пов'язані з просуванням у бік мобільних технологій і архітектури 5G, включаючи технологію зв'язку Cellular Vehicle to Everything (C-V2X). Однак в релізі No15 нормативна специфікація 5G передбачає використання більш широкого переліку діапазонів, починаючи від діапазонів нижче 6 ГГц до діапазону міліметрових хвиль (до 100 ГГц), використання якого стало можливим завдяки технології доступу New Radio (NR).

«У 5G Americas сподіваються на те, що чотири американських національних оператори запустять 5G мережі, засновані на стандартах 3GPP, в найближчі дев'ять місяців, спираючись на свої провідні позиції в світі в області технологій LTE, - коментує глава відділу комунікацій 5G Americas і співавтор доповіді Вікі Лівінгстон. - Якщо буде розроблена нормальна регуляторна політика на місцевому рівні, рівні штатів і федеральному рівні, якщо буде виділено відповідний частотний ресурс в нижньому, середньому і верхньому діапазонах, США отримають прекрасний шанс зберегти свої лідерські позиції».

При підготовці випуску No15 було досягнуто суттєвого прогресу; відповідаючи на запит цілого ряду провідних компаній, в 3GPP скоротили терміни підготовки специфікації Rel-15 Non-Standalone 5G New Radio (NSA 5G NR), яка в підсумку була завершена в грудні 2017 року. Специфікація 5G NSA має прив'язку LTE для зв'язку площині управління з осередком 5G NR, що має підвищити передачу даних користувача. Специфікація випуску No15 для Автономного 5G NR передбачає роботу системи без опори на LTE; дані специфікації були завершені в червні 2018 року, паралельно із завершенням роботи над специфікацією нової базової мережі. Нова базова мережа, описана у Випуску No15, забезпечить взаємодію з системою Evolved Packet Core (EPC) 4G, управління, віртуалізацію, окремий контроль, призначену для користувача площину і роботу сигнальної архітектури. Базовою специфікацією 5G будуть забезпечуватися нарізування мережі і угода про рівень обслуговування (SLA) для груп пристроїв нових вертикальних індустрій і служб, запропонованих для базової специфікації.

Процес стандартизації Випуску No16 триває - необхідно вкластися в терміни і повністю відповідати вимогам ITU IMT-2020. Планування дослідницької роботи було завершено в липні 2018 року - відповідно до графіка - з можливістю додавання в майбутньому при необхідності додаткових пунктів. Випуск No16, або другий етап 5G, головним чином, повинен буде вирішити всі серйозні проблеми Випуску No15, розширень 5G NR на основі C-V2X, Промислового Інтернету Речей (IoT), розширити можливості зв'язку підвищеної надійності з малим часом відгуку (URLLC), а також роботу 5G в неліцензованому діапазоні і вище 52.6 ГГц. Серед функцій підвищення ефективності 5G, у Випуску No16 представлені розширення мережі самоорганізації (SON) 5G і функції Великих Даних, розширення MIMO, більш раціональне споживання енергії, підтримка обміну можливостями пристроїв, а також дослідження можливості підтримки системи неортогонального множинного доступу (NOMA). Розробка стандартів випуску No16 буде завершена до кінця 2019 року, згідно з вимогами ITU IMT-2020.

Біла книга поетапно піднімає завісу над стандартами 3GPP для 5G, даючи докладний опис ключових секторів роботи, що проводиться в 3GPP при створенні Випуску No16, з легким і зрозумілим роз'ясненням розвитку стандартів.

Майкл Реччіо, головний інженер в Mobility CTO Group, Cisco, і керівник робочої групи 5G Americas, пояснив: «Ми стоїмо на порозі нової ери технологій мобільного зв'язку. Випуск No15 знаменує початок нової епохи 5G - епохи нових технологій, які відкривають шлях до появи Інтернету речей, автономних транспортних засобів і систем зв'язку підвищеної надійності з низькою затримкою, які дозволять підключати до мережі те, що раніше було немислимо підключити».

Доповідь «Еволюція бездротових технологій: Перехід від 4G до 5G» була підготовлена членами 5G Americas і доступна для безкоштовного скачування з сайту 5G Americas. Майкл Реччіо з Cisco і глава відділу зв'язку в 5G Americas Вікі Лівінгстон керували робочою групою, що розробляє Білу книгу.

Борис Скуратівський

13 листопада, 2018.



RATVODДата: Середа, 14.11.2018, 14:29 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Технології бездротового зв'язку 5G і 6G

недостатньо безпечні, - аналітики



Ілюстрація: Icons of Infrastructure

Недоліки, пов'язані з безпекою, залишаються серйозною проблемою
прийдешніх стандартів бездротового зв'язку 5G і 6G.


Технології бездротового зв'язку 5G і 6G обіцяють нам більш високі швидкості передачі даних і збільшення надійності роботи мереж, однак вони мають деякі проблеми в сфері безпеки, які, на думку дослідників, необхідно вирішити до моменту їх запуску.

Причина проблеми полягає в тому, що при розробці нових стандартів не було приділено належну увагу вжиттю необхідних заходів безпеки. А в мережах 6G, які передбачають використання терагерцових частот, недавно була виявлена ​​уразливість, що робить можливим проведення «атак посередника». Про все це свідчать дані відразу декількох досліджень.

Одне з цих досліджень - формальний аналіз авторизації в мережі 5G, проведений вченими з ETH в Цюріху, Університет Нансі / INRIA і Університету Данді, показує, що зловмисники можуть перехоплювати дані, передані в мережах 5G зв'язку, і красти інформацію з-за «критичних недоліків в системі безпеки», - йдеться в прес-релізі групи. Почасти це пов'язано з тим, що «цілі забезпечення безпеки були виписані не чітко», а також, як сказано в прес-релізі, «є певний недолік точності» в стандартах 3GPP.

В іншій, не пов'язаній з першою, доповіді, представленій в цьому місяці дослідниками з Університету Брауна, Університету Райса і Університету Баффало, йдеться про те, що вченими виявлено серйозні уразливості в технології, яка повинна з часом прийти на зміну 5G: мова йде про терагерцові мережі передачі даних.

Терагерцевий діапазон - це діапазон дуже високих частот, що лежить між смугою мікрохвиль і смугою інфрачервоних хвиль. В даний час він лише в теорії закріплений за мережами 6G, які, можливо, стануть реальністю років так через десять. Частоти субміліметрового діапазону, що доходять до діапазону терагерцових частот, знаходяться значно вище частот, які будуть використовуватися в технології 5G, яка готується до запуску. Це діапазон міліметрових хвиль. Технологія 6G повинна, за логікою, забезпечити ще більшу надійність передачі даних з ще меншою затримкою - якщо, звичайно, вона стане реальністю.

Мікроскопічні по своїй довжині хвилі терагерцового діапазону в свідомості багатьох здавалися надто дрібними для того, щоб стати мішенню для перехоплення - багато хто був схильний вважати, що приймач, який використовується для проведення атаки посередника, встановлений на шляху вузького, спрямованого терагерцового променя для його «прослушки», заблокує весь потік і моментально буде виявлено. Однак дослідження показують, що це, на жаль, не так.

«Ми показуємо, що приховане прослуховування в діапазоні терагерц організувати набагато легше, ніж ви могли собі уявити», - каже професор Школи інжинірингу при Університеті Брауна Деніел Міттлмен. Він вказує на те, що розташувавши на краю променя такі об'єкти, як плоский лист металу, вчені змогли розвіяти частини променя і перехопити таким чином деякі дані.

«Це дає зловмиснику смугу сигналу, з якої він може працювати, не кидаючи помітну тінь на приймач», - відзначають дослідники. Необхідно провести додаткові дослідження в сфері терагерцових хвиль.

Технологія 5G захищена недостатньо добре


Але перш, ніж ми доживемо до 6G, треба подумати і про 5G.

«Автомобільні транспортні засоби, пристрої категорії Інтернет речей, а також промислові системи контролю зможуть використовувати переваги, пропоновані мережами 5G, - говорить старший викладач курсу інформатики в Школі науки та інжинірингу при Університеті Данді доктор Саша Радоміровіч. - Нам говорили, що 5G буде більш швидкісною і більш безпечною системою в порівнянні з попередніми мережами, однак, ми виявили, що безпека даної технології далека від того рівня, про який ми мріяли».

Радоміровіч каже, що інструмент Tamarin, використовуваний його науковою групою для автоматичної перевірки протоколу безпеки, показує, що критичні мети забезпечення безпеки відсутні в 3GPP і в протоколі обміну ключами 5G.

«Ми виявили, що деякі критичні цілі безпеки не були досягнуті, за винятком ряду додаткових припущень, відсутніх в стандарті», - заявляють в групі, резюмуючи свою доповідь, вперше представленій в червні і доповненій в поточному місяці.

«Стандарт не передбачає вимог взаємної авторизації і властивостей угоди за встановленим ключем, незважаючи на те, що 5G використовує протокол Обміну ключами авторизації», - пояснюється в доповіді. За словами вчених, зловмисники можуть таким чином створювати безпечні канали, використовуючи раніше видані ключі безпеки 5G. В даний час вони співпрацюють з 3GPP, намагаючись знайти рішення проблеми.

Борис Скуратівський

14 листопада, 2018.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024