FORUM TV-SATСереда
01.05.2024, 17:49

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Вівторок, 29.01.2019, 16:26 | Повідомлення # 121
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
У Німеччині на участь в 5G-аукціоні

претендують чотири оператора




Німеччина планує в березні 2019 року виставити на аукціон частоти в діапазонах 2 ГГц і 3.6 ГГц.


Однак чи готовий вийти на німецький ринок четвертий оператор?

Німецький федеральний регулятор BNetzA підтвердив інформацію про те, що в запланованому аукціоні частот для розвитку 5G візьме участь чотири телекомунікаційні компанії.

До трьох нині існуючих німецьких операторів мобільного зв'язку - компаніям Deutsche Telekom, Telefonica Deutschland і Vodafone - приєднається 1 & 1 Drillisch, яка входить в структуру United Internet, що також вирішила поборотися за частотний ресурс.

Як очікується, Німеччина оголосить аукціон частот в діапазонах 2 ГГц і 3.6 ГГц в березні 2019 року, коли мобільні оператори країни будуть готові почати реалізацію своїх планів, пов'язаних із запуском 5G.

Згідно з рішенням уряду Німеччини, будь-яка телекомунікаційна компанія, що одержала на аукціоні частоти для запуску 5G, повинна забезпечити покриття мінімально встановлених територій, а також надавати свою інфраструктуру новачкам. Тому в BNetzA будуть оцінювати можливості кожного з учасників надавати комплексні послуги 5G по всій території країни.

Багато аналітиків висловлювали свою думку щодо того, що запуск технології 5G може надати ключові можливості для виходу на ринок Німеччини четвертого мобільного оператора, який допоможе розвитку конкуренції в сфері телекомунікацій країни.

Три існуючих оператора мобільного зв'язку країни подали свої юридичні заперечення щодо мінімальних зобов'язань з обслуговування, прив'язаних до продажу частот, плануючи своїми спільними діями спробувати заблокувати появу нового гравця на ринку.

Як повідомляє агентство Reuters, в BNetzA пообіцяли прискорити процес вивчення можливостей всіх чотирьох претендентів на участь в аукціоні.

Борис Скуратівський

29 січня, 2019.



RATVODДата: Середа, 30.01.2019, 09:55 | Повідомлення # 122
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Європа лідирує за кількістю тестів 5G

- тут відзначено 139 пілотних проектів




В Європейській комісії заявили, що 40% цих 5G тестів
доводиться на Іспанію, Францію, Німеччину та Італію.


Станом на кінець 2018 року в 23 країнах Європи проводилося 139 тестів технології 5G. Такі дані містяться в свіжому звіті, підготовленому Обсерваторією 5G Європейської комісії.

Згідно зі звітом, кількість даних тестів і їх масштабність посилюється на тлі готовності ряду мереж 5G в Європі до комерційного запуску.

«Протягом двох років європейські оператори мобільного зв'язку активно співпрацюють з виробниками обладнання і різними вертикальними структурами в рамках різних тестових проектів, покликаних випробувати на практиці можливості технології 5G», - йдеться в звіті.

Із звіту випливає, що велика частина проведених практичних випробувань пов'язана зі сферою медіа та розваг, на другому місці - сфера транспорту і автопрому.

У Обсерваторії 5G Європейської комісії також зазначають, що найбільша кількість тестів проходить в Іспанії, Франції, Німеччини та Італії - на частку цих країн припадає 40% від усіх таких випробувань, що проводяться в Європі.

Якщо говорити про поточний статус тестів 5G, що проводяться в Європі, то на момент підготовки звіту велика їх частина вже була завершена.

«У найближчі місяці європейські оператори мобільного зв'язку повинні почати готуватися до розгортання технології і отримають можливість проведення тестів в реальних умовах, оскільки в першій половині 2019 року на ринку повинні з'явитися перші 5G сумісні смартфони», - наголошується в звіті.

У червні 2018 року скандинавська телекомунікаційна компанія Elisa оголосила про запуск комерційної мережі 5G в місті Тампере, Фінляндія, а також в столиці Естонії - Таллінні. В кінці 2018 французький оператор Orange озвучив докладні плани щодо побудови мережі 5G і введення її в комерційну експлуатацію. На 2019 рік, говориться в звіті, заплановано розгортання мереж 5G, що складаються з десятків базових станцій, у багатьох великих містах Європи.

«Крім цього, європейська індустрія вивчає нові ринкові можливості 5G в рамках різних тестів, починаючи від розумних міст і закінчуючи підключеними і автоматичними мобільними системами в рамках таких партнерських проектів, як 5G-PPP. Компанії готуються до чергової хвилі цифрової трансформації Європи, використовуючи такі широкі можливості 5G, як підключення критично важливих додатків. Для задоволення цих критичних запитів потрібно подальший розвиток стандартів», - сказано в звіті.

План дій Європейської комісії, представлений у вересні 2016 року і підтверджений країнами - членами ЄС в грудні 2017 року, передбачає комерційний запуск 5G мережі в одному великому місті кожної країни співдружності до 2020 року, а також охоплення всіх головних міських агломерацій і транспортних магістралей до 2025 року .

Крім цього, в 14 країнах було визначено 35 «5G міст», які повинні отримати 5G покриття до 2020 року.

Серед міст, де будуть тестуватися 5G мережі, зокрема, Амстердам, Барселона, Барі, Берлін, Брістоль, Гент, Л'Аквіла, Ліон, Лондон, Мадрид, Малага, Марсель, Матера, Мілан, Оулу, Париж, Патрас, Прато, Стокгольм, Таллінн, Турин і Еспоо.

«Ці міста, обрані для проведення тестів, повинні стати полігонами для демонстрації різних технологій і послуг на етапі тестування 5G, а також стати зразками для різних варіантів вертикального використання, зокрема - для організації розумних міст в умовах реальної користувальницькогосередовища», - резюмують автори звіту.

Борис Скуратівський

29 січня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 03.02.2019, 19:30 | Повідомлення # 123
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Китай успішно провів першу тестову

онлайн передачу
VR-контенту в мережі 5G




28 січня китайський державний медіахолдинг China Media Group спільно
з оператором телекомунікацій China Unicom і технологічним гігантом Huawei
провів першу в країні передачу VR-контенту в режимі реального часу через мережу 5G.


У ніч на 4 лютого - напередодні китайського Нового року - організатори фестивалю CCTV Spring Festival Gala планують провести трансляцію онлайн панорами з двох залів в північному Чанчуні і південному Шеньчжені через мережу 5G.

Під час заходів, що передують основній програмі фестивалю Spring Festival Gala, компанія CCTV надасть аудиторії можливість зануритися в світ панорамної віртуальної реальності, подарувавши їм нові враження. Також відомо, що короткі відеоролики, присвячені темі фестивалю, будуть завантажені в соціальні мережі, подарувавши глядачам можливість зануритися з головою в гущу подій.

Новий тест став черговим досягненням китайських інженерів, що розвинув успіх попереднього події - першої передачі потокового контенту в дозволі надвисокої чіткості 4K через мережу 5G, яка відбулася 13 січня. Обидва тести пройшли на першій в Китаї національної 5G платформі нових медіа. У створенні платформи взяли участь компанії China Mobile, China Telecom, China Unicom і Huawei.

В даний час завершено лабораторне планування і підготовка платформи до роботи. В майбутньому платформа буде брати участь в розробці і тестуванні 5G додатків - таких, як передача відео надвисокої чіткості 4K, виробництво VR-контенту в дозволі 4K, мобільне редагування і мобільна 4K проекція через мережі 5G.

Холдинг China Media Group був заснований в березні минулого року. Він об'єднав в собі China Central Television, China National Radio і China Radio International.

Борис Скуратівський

01 лютого, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 04.02.2019, 23:26 | Повідомлення # 124
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Відсторонити можна залишити: Відмова від техніки Huawei

на роки загальмує просування 5G в Європі




Британські провайдери виступають проти відсторонення Huawei
від впровадження 5G в Європі.


За їхніми прогнозами, відмова від обладнання технологічного гіганта позначиться чималими фінансовими витратами і відсуне процес розширення мережі п'ятого покоління на кілька років. Про це пише KO.

Згідно з даними, деякі британські телекомунікаційні компанії не схвалюють дій США, Австралії та Нової Зеландії, які відмовилися від послуг Huawei. За їхніми підрахунками, для Британії переукладання контрактів з іншими постачальниками обладнання може зайняти близько 18 місяців і додатково вимагати кілька мільярдів фунтів стерлінгів.

Провайдер Deutsche Telekom в одному зі своїх внутрішніх документів також акцентує увагу на деяких проблемах, можливих в разі відсторонення Huawei. Прогнози, побудовані на аналізі цього документа, обіцяють затримку 5G в Європі мінімум на два роки.

«У документі Deutsche Telekom стверджується, що мережі 5G повинні бути побудовані на базі вже існуючої інфраструктури 4G, яка в значній мірі заснована на обладнанні Huawei. Повна відмова від нього буде коштувати галузі багато мільярдів євро, тому він малоймовірний», - повідомляє ресурс.

Нагадаємо, раніше Mediasat повідомляв, що Євросоюз намагається нівелювати участь Huawei в організації мережі п'ятого покоління. Побоюючись шпигунства з боку Китаю, ЄС розглядає можливості для заборони використання техніки китайського виробника.

Лада Васюкова

04 лютого, 2019.



RATVODДата: Четвер, 07.02.2019, 13:36 | Повідомлення # 125
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
УДЦР назвав причину перешкод

в роботі
3G




Український державний центр радіочастот (УДЦР) назвав
основну причину перебоїв в роботі 3G.


Перешкоди для нормального використання мережі абонентами в Україні створюють заборонені радіотелефони стандарту DECT 6.0, які нелегально ввозяться і використовуються на території країни. Про це пише Укрінформ.

Згідно з даними, ці бездротові стаціонарні телефони поширені в Канаді і на території США, проте, незважаючи на заборону, постійно з'являються на українському ринку. Працюючи в смузі частот 1920-1930 МГц, яка виділена під 3G, вони створюють перешкоди для роботи мережі і підключених до неї пристроїв.

Повідомляється, що УДЦР спільно з правоохоронними органами на постійній основі веде контроль використання радіочастотного ресурсу. Так на днях у Волинській області виявили та припинили експлуатацію десяти радіоелектронних засобів широкосмугового радіодоступу.

Нагадаємо, нещодавно Mediasat повідомляв, що українці незадоволені якістю мережі. Навіть користувачі 4G скаржаться на повільну швидкість, нестабільність роботи і ненадійність з'єднання. Більшість жителів країни готові платити значно більше за мережу п'ятого покоління, якщо вона не буде мати таких проблем.

Лада Васюкова

07 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 09:29 | Повідомлення # 126
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
МАУ може запустити Wi-Fi в літаках вже навесні



Авіакомпанія МАУ готова запустити Wi-Fi в своїх літаках Boeing 777-200ER.


З технічної точки зору завершені всі організаційні роботи, однак послуга стане доступна на борту після отримання необхідних дозволів від державних органів. Про це пише Delo.ua.

«Зокрема, МАУ потрібно отримати дозвіл на використання частот в діапазоні 14-14,5 ГГц, що вимагає внесення до Плану використання радіочастотного ресурсу та схвалення зацікавлених державних органів. Як розповіли в компанії, проект вже отримав підтримку Нацкомісії з питань зв'язку та інформатизації, Укрчастотнагляду, Держспецзв'язку. На даний момент проект відповідної постанови уряду проходить узгодження в Мінінфраструктури та Державній авіаслужбі», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що всі регуляторні питання будуть вирішені до березня поточного року, після чого компанії не буде потрібно багато часу на запуск Wi-Fi в своїх літаках.

Згідно з попередньою інформацією, пасажири економ-класу зможуть вибрати з трьох тарифів: Lite за $ 7, Basic за $ 15 і Advanced за $ 23, що надають 20 Мб, 50 Мб і 100 Мб інтернету відповідно. Бізнес-клас отримує 200 Мб, вартість яких вже входить в ціну квитка. Однак в МАУ не виключають, що розцінки до моменту підключення Wi-Fi можуть змінитися.

Відзначається, що оплатити інтернет-послугу можна буде картою безпосередньо на борту літака.

Лада Васюкова

08 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 09:51 | Повідомлення # 127
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Таїланд тестує 5G на обладнанні Huawei



Таїланд приступив до тестування мережі п'ятого покоління за допомогою обладнання Huawei.


Для китайської компанії це перші випробування в Південно-Східній Азії, пише Reuters.

Повідомляється, що крім Huawei над дослідженнями 5G працюють компанії Ericsson і Nokia. Вибір між виробниками буде зроблений за результатами досліджень.

Уряд Таїланду зазначає, що підтримка техніки Huawei не свідчить про байдужість країни до міжнародної безпеки.

«Ми уважно стежимо за звинуваченнями по всьому світу. Проте, цей проект випробувальної платформи 5G є тестовим для країни. Ми можемо зробити зауваження, які будуть корисні для підтвердження або спростування тверджень», - заявив міністр цифрової економіки.

У свою чергу представництво Huawei повідомляє, що компанія отримала біліше 30 комерційних контрактів по всьому світу, проте з Таїландом домовленість заключена не була.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз намагається відсторонити Huawei від запуску мереж 5G на території Європи, оскільки побоюється шпигунства з боку китайського виробника.

У той же час британські провайдери виступають на підтримку технологічного гіганта. На їхню думку, відмовившись від обладнання Huawei, Британія зазнає мільярдних збитків, а процес впровадження мережі п'ятого покоління загальмується на кілька років.

Лада Васюкова

08 лютого, 2019.

RATVODДата: Вівторок, 12.02.2019, 15:50 | Повідомлення # 128
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Ericsson і Intel спільно розвиватимуть

інфраструктуру мереж
5G




Ericsson і Intel Corporation приступили до багаторічної співпраці з метою створення платформи нового покоління,
призначеної для управління обладнанням і яка забезпечить гнучкість експлуатації апаратної інфраструктури
.

Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі Ericsson.

Платформа допоможе операторам швидше запускати послуги в комерційну експлуатацію, по максимуму використовувати наявні ресурси і знизити сукупну вартість володіння мережею.

Багато операторів вже почали перехід на стандартизовані сервери, щоб знизити витрати на розгортання та експлуатацію інфраструктури. Однак іншим для використання всіх можливостей своєї інфраструктури потрібні додаткові засоби управління, що дозволяють спростити процес експлуатації мережі і прискорити розгортання нових послуг.

Компанії мають намір спільно розробити хмароподібну платформу нового покоління для управління мережевою інфраструктурою, що забезпечує високу гнучкість, прозорість і ефективність використання технологій віртуалізації мережевих функцій (NFV), розподілених хмар і 5G.

В рамках угоди компанії будуть співпрацювати в розробці програмного забезпечення Ericsson SDI Manager (SDI) і Intel Rack Scale Design (Intel RSD), а також впроваджувати передові функції управління з метою розвитку цих рішень. Це спростить операторам одночасне використання обладнання різних виробників: е2е-рішень Ericsson і інноваційної архітектури Intel.

В рамках партнерства Ericsson і Intel забезпечать конвергенцію ПЗ Ericsson SDI Manager і опорного ПЗ Intel RSD, а також передбачать повну зворотну сумісність цих рішень для замовників. Спільно розроблене компаніями програмне і апаратне забезпечення буде пропонуватися разом з апаратною платформою Ericsson і може поставлятися з серверними продуктами Intel, пропонованими через партнерів і призначеними для використання в різних галузях.

Система Ericsson SDI, що працює на базі Intel RSD, являє собою пул обладнання з єдиним управлінням і призначена для будь-яких сценаріїв, яким потрібно динамічне масштабування, швидке розгортання сервісів, оптимальна продуктивність і ефективне використання устаткування. Intel RSD - загальногалузева розширюєма з часом архітектура для роз'єднаної компонованої інфраструктури, яка докорінно міняє підхід до будівництва, управління дата-центрів.

«Ми давно і успішно співпрацюємо з Intel. Наше нове партнерство, сфокусоване на розробці ПЗ, що доповнює апаратне забезпечення, дозволить операторам відмовитися від централізованих дата-центрів на користь хмарних рішень і технологій NFV», - коментує глава напрямку хмарних рішень та інфраструктури NFV бізнес-підрозділу цифрових послуг компанії Ericsson Ларс Мартенссон (Lars Mårtensson).

«Впровадження технологій 5G забезпечить трансформацію, прискорить роботу існуючих додатків і призведе до нового витка інновацій. Наша співпраця з Ericsson усуне перешкоди на шляху впровадження нових послуг операторами, допоможе знизити витрати і надавати 5G-послуги з швидкістю, властивою хмарним рішенням, і все це в умовах гнучкої, програмованої і розумної мережі», - коментує старший віце-президент і глава Network Platforms Group компанії Intel Сандра Рівера (Sandra Rivera).

Компанії мають намір провести попередню демонстрацію цих рішень на Всесвітньому мобільному конгресі, який пройде в Барселоні з 25 по 28 лютого 2019 року.

12 лютого, 2019.

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 15.02.2019, 22:26 | Повідомлення # 129
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
В Україні мобільні тарифи можуть вирости на 25-50%



Українські оператори мобільного зв'язку обіцяють підняти тарифи.


Вартість абонплати може збільшитися вдвічі, пише UBR.

Вже до літа ціна пакетів послуг операторів в середньому може вирости з діючих 50-57 грн до 75 грн. Абонплата буде зніматися кожні 28 днів.

«Очікується, що найдешевші мобільні пакети українських операторів в 2019 році піднімуться в ціні на 50%, а середні і дорогі - на 5-10%», - повідомляє джерело.

За даними аналітиків, підвищення цін пов'язане з бажанням мобільних операторів «відбити» витрати на впровадження 4G і, попросту, наростити ARPU (середню місячну виручку в розрахунку на одного абонента).

У свою чергу представники Vodafone, Київстар та lifecell аргументують прийдешнє подорожчання зовнішніми витратами і зростанням потреб клієнтури.

Нагадаємо, до середини року українські інтернет-провайдери також піднімуть ціни на свої послуги приблизно на 25%.

Лада Васюкова

15 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 19.02.2019, 09:33 | Повідомлення # 130
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Розширюючи покриття: Китайська провінція

націлена на мільярдний дохід від
5G




Уряд китайської провінції Цзянсі озвучив масштабний план
по розширенню мережі 5G в регіоні.


Мережі п'ятого покоління повинні охопити місцеві великі міста протягом п'яти років, пише російський підрозділ Сіньхуа.

«Провінція прагне стати піонером в області великомасштабного комерційного використання технологій 5G в країні і прикладом комплексного використання 5G в 2020 році. До 2023 року вона має намір стати ключовою зоною для індустрії 5G в Китаї», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вже до 2023 року в провінції прогнозується не менше 10 компаній, спеціалізованих на мережах п'ятого покоління. Крім того, уряд розраховує, що мінімум п'ять з них буде приносити дохід у розмірі від 10 млрд юанів (більш 1,5 млрд дол.) кожна.

Нагадаємо, нещодавно Mediasat писав про те, що в китайській провінції Хубей за допомогою 5G планують реалізувати «розумний хайвей» для безпілотних автомобілів - систему доріг з підтримкою централізованих транспортних сервісів.

Лада Васюкова

18 лютого, 2019.

RATVODДата: Вівторок, 19.02.2019, 20:05 | Повідомлення # 131
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
НКРЗІ позбавила Freshtel ліцензії за бездіяльність



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації,
анулює радіочастотну ліцензію компанії «Українські новітні технології», яка володіє брендом Freshtel.


Оператор позбудеться дозволу у зв'язку з тим, що застосовував не весь обсяг заявленого ресурсу. Про це пише Internet.UA.

Повідомляється, що в 2006 році Freshtel отримав ліцензію на використання частот в діапазоні 3400-3600 МГц на території 27 регіонів України. Протягом 10 років ліцензіат повинен був повністю освоїти отриманий ресурс, однак цього не було зроблено. Крім того, НКРЗІ з'ясувала, що оператор має дозвіл на використання радіоелектронних засобів (обов'язковий для отримавших ліцензію) тільки від 15 регіонів з усіх доступних.

Відзначається, що за 13 років Нацкомісія зафіксувала всього шість випадків роботи Freshtel на радіочастотному ресурсі п'яти областей. Також протягом півроку ліцензіат порушував умови оплати за користування радіочастотним ресурсом, вносячи ренту несвоєчасно і не в повному обсязі.

Виходячи з цього, на сьогоднішньому засіданні члени НКРЗІ ухвалили одноголосне рішення про анулювання ліцензії Freshtel.

Нагадаємо, нещодавно радіочастотної ліцензії ледь не позбувся Київстар. Нацкомісія також пред'явила оператору звинувачення в неповному використанні наданого йому ресурсу. Однак компанія змогла переконати членів комісії.

Лада Васюкова

19 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 20.02.2019, 09:08 | Повідомлення # 132
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Статистика: В Україні мобільний зв'язок

лідирує за кількістю доходів і абонентів




Минулий рік приніс мобільним операторам дохід в більш ніж 38 мільярдів гривень.


Крім того, станом на 1 січня 2019 року в Україні було зафіксовано понад 108 млн. абонентів зв'язку, повідомляє Державна служба статистики.

Згідно з даними, всього за 2018 рік споживачам було надано послуг телекомунікаційної і поштового зв'язку на 72,6 млрд. грн., З них тільки на населення було витрачено 42,9 млрд.

Зокрема, послуги мобільних операторів принесли дохід в 38, 521 млрд. грн., фіксованого телефонного зв'язку - 5, 651 млрд. грн., кабельного ТВ - 2,076 млрд. грн., а інтернет-послуги - 12,273 млрд. грн.

Мобільні оператори вийшли в лідери не тільки за сумою доходу, а й за кількістю абонентів. За минулий рік число користувачів мобільної мережі зросла до 53,9 млн., кабельного телебачення - до 2,2 млн. (754 тис. - цифрове), а інтернет-користувачів - до 26,06 млн.

Нагадаємо, раніше Mediasat писав, що кількість користувачів гігабітного інтернету «Ланет» зросла до 100 тисяч.

Лада Васюкова

19 лютого, 2019.



RATVODДата: Неділя, 24.02.2019, 16:02 | Повідомлення # 133
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
Huawei і Turkcell запустять 5G-мережу

на основі хмарних технологій




Huawei спільно з турецьким мобільним оператором Turkcell
запустять проект впровадження 5G на основі хмарних технологій.


Мета співпраці полягає в створенні глобальної хмарної мережі EPK, яка здійснить перехід на стандарт п'ятого покоління в світовому масштабі, пише ITSZ.ru.

«У її основу ляжуть комерційна хмарна програмна архітектура, технологія поділу "площини користувача" і "площини управління" (CUPS) і технологія A/B тестування (спліт-тестування). Цей крок стане новим етапом в перетворенні мережевої архітектури операторів для повсюдного впровадження 5G», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що на сьогоднішній день Huawei співпрацює майже з 500 операторами зв'язку в області мережевих рішень на основі хмарних технологій для інтенсифікації процесу впровадження 5G в світі.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Huawei взяв участь в тестовому запуску мережі п'ятого покоління в Таїланді.

Лада Васюкова

21 лютого, 2019.

RATVODДата: Понеділок, 25.02.2019, 19:09 | Повідомлення # 134
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
GSM: Через шість 5G

складе 15% всіх підключень




Асоціація GSM оприлюднила прогноз розвитку мереж п'ятого покоління в світі.


За попередніми даними, вже до 2025 року вона складе 15% всіх мобільних підключень. Про це пише Ixbt.com.

Відзначається, що даний показник в США наблизиться до 50%, а в Китаї і Європі - до 30%.

Крім того, за прогнозами, оператори зв'язку, ще не запустили комерційні мережі 5G, в найближчому році внесуть в їх розвиток близько 160 мільярдів доларів. Очікується, що впровадження мереж п'ятого покоління протягом наступних 15 років збагатить світову економіку на 2,2 трильйона доларів.

Південна Корея і США запустили мережі 5G в комерційне користування ще в минулому році. У 2019 надати користувачам доступ до мережі п'ятого покоління планують ще 16 найбільших світових ринки.

Нагадаємо, нещодавно про майбутні випробування 5G заявили в Казахстані і Норвегії. Ще раніше китайський Шеньчжень повідомив про готовність протестувати комерційне використання мережі п'ятого покоління.

Лада Васюкова

25 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 26.02.2019, 19:22 | Повідомлення # 135
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28368
Статус: Оффлайн
МТС і Ericsson запустять

перші мережі
5G в Росії




Російський оператор зв'язку і шведський виробник обладнання
уклали угоду на спільний розвиток мереж 5G.


В рамках співпраці компанії планують запустити перші фрагменти мережі п'ятого покоління в Росії вже в поточному році. Про це повідомляє прес-служба МТС.

Повідомляється, що телеком-оператор спільно з технологічним гігантом має намір не тільки інтенсифікувати впровадження 5G, але і зайнятися модифікацією мережі четвертого покоління, збільшивши швидкість з'єднання і передачі даних.

«Угода про план робіт на 2019-2022 роки в сфері 5G, підписану МТС і Ericsson на міжнародній виставці Mobile World Congress 2019 в Барселоні, передбачає розробку і розгортання в 2019 році в рамках пілотних зон і комерційних кластерів перших фрагментів мереж 5G, еволюцію існуючих мереж LTE в високошвидкісні мережі LTE Advanced Pro, а також подальший розвиток і впровадження комерційних рішень і продуктів на основі технологій зв'язку п'ятого покоління», - сказано в прес-релізі.

За словами глави компанії Ericsson в Європі і Латинській Америці Аруна Банзай, нові технології, що застосовуються для апгрейду LTE-мереж, допоможуть абонентам МТС швидше і комфортніше перейти на користування стандартом наступного покоління.

«Протягом 2019 року велика увага буде приділятися подальшому розвитку комерційних мереж LTE Advanced Pro із застосуванням технологій Massive MIMO і неліцензуємого спектру (LAA) з піковими швидкостями доступу до 1 Гбіт/сек і вище. Це забезпечить абонентам МТС можливість в числі перших почати користуватися послугами на базі технологій 5G», - пояснив Банзай.

Нагадаємо, двома роками раніше МТС і Ericsson продемонстрували роботу мережі 5G в Росії, здійснивши передачу даних на швидкості 25 Гбіт/с.

Лада Васюкова

26 лютого, 2019.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024