FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 06:32

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 92
  • 93
  • »
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
kozakuaДата: Четвер, 07.05.2009, 21:02 | Повідомлення # 2
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Космічний апарат " Експресс - АМ44 "

введений в експлуатацію

З 7 травня 2009 року космічний апарат " Експресс - АМ44 " імені А. С. Попова
вводиться в експлуатацію в штатній точці стояння11° західної довготи

Випробування на орбіті модуля корисного навантаження «Експресс-АМ44» проведені в повному об'ємі і з позитивними результатами.

«Експресс-АМ44» замінить виробивший свій ресурс КА «Експресс-А3» і дозволить забезпечити потреби користувачів в супутниковій ємкості як для цілей телевізійного і радіомовлення, так і для забезпечення інших послуг зв'язку, включаючи телефонний зв'язок, передачу даних і широкосмуговий Інтернет, а також виконання завдань спецспоживачів.

«Експресс-АМ44» оснащений 27 транспондерами, включаючи 16 активних транспондерів Ku-діапазону,
10 - З діапазону і 1 L-діапазону. Супутник обладнаний чотирма високотехнологічними сучасними антенами:
2 антени Ku-, що перенацілюється, 1 С- і 1 L-діапазону, що забезпечують покриття Європи, Близького Сходу, Африки і Америки. Космічний апарат створений ВАТ «ІСС ім. академіка М.Ф. Решетнева» в кооперації з Thales Alenia Space (Франція) і розрахований на 12 років роботи.

Джерело: прес-служба ФГУП "Космічний зв'язок"


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: П`ятниця, 08.05.2009, 10:55 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ProtoStar 2 "

Визначена дата запуску супутника "ProtoStar 2",
старт призначений на 16 травня (Байконур )

« Протостар-2 » - повинен стати другим супутником орбітального угрупування азіатського оператора ProtoStar (Бермудські о-ва) і забезпечити пряме вішання і інші послуги зв'язку на території Індонезії, Індії, Філіппін і Тайваню. За угодою з ProtoStar індонезійський оператор Indovision надасть послуги прямого мовлення через цей супутник для Індонезії.

Як головний обтічник на РН "Протон" використовується універсальний Головний Обтічник (УГО), розроблений спільно з ВАТ "Композит".

ВАТ "Композит" має п'ятнадцятирічну практику виготовлення і постачання УГО для РН "Протон", в той же час ВАТ "Композит" виготовляє головні обтічники для ще одного виробу ГКНПЦ ім. "Хрунічева" - РН "Гуркіт".

ВАТ «Композит» виконує науково-дослідні і дослідно-технологічні роботи із створення і комплексного дослідження властивостей матеріалів, оцінки їх працездатності на моделях, експериментальних вузлах і конструкціях, розробці технологічних процесів, експертизі застосовності матеріалів в конкретних виробах на стадіях розробки виробів, наземного відробітку і льотних випробувань РКТ, визначенню гарантійних термінів зберігання, експлуатації виробів на основі прискорених випробувань і математичних методів прогнозування зміни властивостей матеріалів в часі і від дії чинників космічного простору. Здійснює виготовлення і постачання матеріалів.
ВАТ "Композит" має в своєму розпорядженні значний науково-технічний заділ в області створення сучасних матеріалів, технологій їх здобуття і обробки, унікальною дослідно-промисловою базою для виготовлення матеріалів і випробувань, а також досвідом вживання матеріалів в національних проектах і міжнародних космічних програмах: «Салют», «Союз», «Протон», «Світ», «Енергія-буран», «Союз-Аполлон», «Вега», «Фобос», «Міжнародна космічна станція».

У Росії супутник не прийматиметься.

Повідомляє: Прес-служба "Роскосмосу"


RATVODДата: П`ятниця, 08.05.2009, 11:04 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " AsiaSat-5C "

Компанія " Asia Satellite " уклала контракт
на виготовлення супутника " AsiaSat-5C "

Супутник є резервним для "AsiaSat-5" запуск, старт якого намічений на кінець цього року, із заміною застарілого "AsiaSat-2" точці стояння 100.5Е

Повідомляє: Прес-служба: Компанії "Asia Satellite"


RATVODДата: П`ятниця, 08.05.2009, 19:21 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " KazSat 2 "

Казахстан починає роботу
із створення нового супутника зв'язку

Робота із створення космічного супутника з французами повинна вестися скрупульозно, заявив на засіданні уряду голова «Казкосмосу» Талгат Мусабаєв, відповідаючи на питання прем'єр-міністра Каріма Масимова.

«Створення супутника - тривалий процес, і, якщо ляпати, як пиріжки, то можна зробити за 3 роки, а супутник робиться приблизно за 4 роки», - пояснив він, докладаючи про виконану роботу. Т. Мусабаєв повідомив, що створене СП: «вже готові всі документи». За його словами, підготовлений контракт на запуск будівництва складального випробувального комплексу в Астані, доручені архітектурно-планувальні завдання. Проведені інженерно-геодезичні роботи, багатократні наради з генеральним партнером - французькою компанією «ІДС Астріум».

«Робота повинна вестися скрупульозно, а не так, як було зроблено з «Казсатом», тоді ми отримаємо космічний продукт високої якості», - уклав він.

від www.sat24.ru: Запуск супутника "KazSat 2" намічений на 2011 рік, точка стояння 86.5Е, на борту супутника будить 16 Ku тр.

Попередня карта покриття:

Повідомляє:www.profit.kz


RATVODДата: П`ятниця, 08.05.2009, 19:27 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ProtoStar 2 "

Супутник ProtoStar 2 / Intelsat 2
зістикували з ракетою-носієм « Протон - М »

Вчора в монтажно - випробувальному комплексі пл. 92 персонал ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева приступив до загальної збірки ракети космічного призначення «Протон-М», яка стартує в середині травня з телекомунікаційним супутником ProtoStar 2/IndoStar 2.

Головний блок ракети (у складі космічного апарату, встановленого на розгінний блок «БРИЗ-М» і закритого стулками головного обтічника) зістикували з трех-ступенчатой ракетою - носителем «Протон-М». Зараз фахівці Заводу експлуатації ракетної техніки і КБ «Салют» (підрозділи Центру ім. М.В.Хрунічева) проводять перевірки систем РКН. Роботи з РКН в Міке продовжаться до кінця цього тижня.

В понеділок, 11 травня планується вивіз ракети на топливно-заправочную станцію для заправки баків низького тиску розгінного блоку.

Після завершення операцій з РН "Протон-М" на ТЗП на космодромі відбудеться засідання Державної комісії, яка прийме рішення про готовність ракети до установки на стартовому комплексі.

Повідомляє: Прес-служба "ФГУП «Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева» "


RATVODДата: Вівторок, 12.05.2009, 02:17 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
" Експресс - АМ44 " включився

ТЕТЯНА КАПУСТІНА
© ComNews
08.05.2009

ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС) ввів в експлуатацію супутник "Експресс-АМ44". Космічний апарат призначений для теле- і радіомовлень, а також телефонного зв'язку, передачі даних і надання послуги широкосмугового доступу в Інтернет. Термін експлуатації супутника складе 12 років.

Супутник "Експресс-АМ44", створений ВАТ "ІСС ним. академіка М.Ф. Решетнева" спільно з французькою компанією Thales Alenia Space, був запущений на орбіту 11 лютого 2009 р. з космодрому Байконур в 3:03 за московським часом. Тоді ж був запущений і супутник "Експресс-МД1". Для виведення супутників на орбіту була використана ракета "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" (обоє виробництва московського ГКНПЦ ім. Хрунічева - див. новина ComNews від 12 лютого 2009 р.). 30 квітня завершилися орбітальні випробування всіх систем "Експресс-АМ44", а 6 травня ГПКС прийняла супутник, після чого космічний апарат почав роботу в орбітальній позиції 11 град. з.д. "Експресс-АМ44" охоплює Європейську частину Росії, Європу, Північну Африку, Центральну і частково Південну Америку.

"Супутник замінить виробивший свій ресурс космічний апарат "Експресс-А3" і дозволить забезпечити потреби користувачів в супутниковій ємкості як для цілей телевізійного і радіомовлення, так і для забезпечення інших послуг зв'язку, включаючи телефонний зв'язок, передачу даних і широкосмуговий Інтернет, а також виконання завдань спецспоживачів", - повідомляє прес-служба ГПКС. За її словами, "Експресс-МД1" знаходиться в процесі запуску в комерційну експлуатацію. Згідно планам ГПКС, він буде введений в експлуатацію в середині травня. Всього в російське супутникове угрупування цивільного призначення, включаючи два нові супутники, входять 13 бортів.

"Запуск цього супутника - успіх і для "ІСС ним. академіка М.Ф. Решетнева", і для ГПКС, - упевнений генеральний директор компанії "Сетьтелеком" Сергій Пехтерев. - Цей супутник призначений як для російських споживачів (він забезпечить зв'язок з дипломатичними і торгівельними представництвами Росії за кордоном, у тому числі і на американському континенті, а також забезпечить доставку російських телепрограм глядачам зарубежом), так і для зарубіжних клієнтів, зокрема, в Європі і Північній Африці ".

Раніше міністр зв'язку і масових комунікацій РФ Ігор Щегольов відзначав, що стан і технічні можливості космічного угрупування, що діє, не повною мірою забезпечують зростаючі потреби в супутниковому ресурсі для державних потреб, розвитку цифрового телерадіомовлення, реалізації пріоритетних національних проектів, а також для забезпечення стабільної роботи мереж супутникового зв'язку, що діють. До 1 серпня 2009 р. Федеральне агентство зв'язку (Россвязь) і ГПКС повинні розробити пропозиції по подальшому розвитку російського супутникового угрупування на основі приватно-державного партнерства. Вартість програми її оновлення до 2015 р. оцінюється в 38 млрд крб. (див. новина ComNews від 30 квітня 2009 р.).


kozakuaДата: Вівторок, 12.05.2009, 13:23 | Повідомлення # 8
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Eutelsat W2M з'явився несподівано на 4 гр.в.д.

Несподівано супутник Eutelsat W2M перемістився на позицію 4E, де знаходиться інший супутник — Eurobird 4. Eutelsat W2M спочатку був призначений для заміни Eutelsat W2 на 16E.
Після технічних проблем з енергопостачанням супутника, оператор Eutelsat вирішив не включати його на 16E. Встановлений W2M був на позиції 10.1E, а після появи там W2A пересунутий на 4E.

Супутник Eutelsat W2M визнаний пошкодженим — практично був списаний оператором із-за технічних неполадок. Проте тепер несподівано з'явився на позиції 4E, тому що ймовірно заважав би на позиції 10E. Eutelsat зважився на прискорену побудову супутника W3C, який займе позицію 16E. Запуск цього супутника запланований наступного року.

Супутник Eutelsat W2M на новій позиції ймовірно буде використаний для технічних трансляцій — у міру технічних можливостей.

Eutelsat W2M був виведений на орбіту 20 грудня 2008 року разом з супутником Hot Bird 9 за допомогою ракети носія Ariane 5. Побудований він на базі платформи ISRO 1-3K фірмою EADS Astrium і ISRO (Індійське Космічне Агентство ). W2M має 30 транспондерів в смузі Ku (10,95 до 11,7 и12,5 до 12,75 GHz) з шириною 72, 54 і 36 MHz.


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Вівторок, 12.05.2009, 14:36 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ProtoStar 2 "

Вчора рано вранці ракету космічного призначення «Протон-М» з космічним апаратом ProtoStar 2 /IndoStar 2 перевезли з монтажно-випробувального комплексу на технічну заправну станцію.

Пл. 92 для заправки баків низького тиску розгінного блоку «БРІЗ-М», яка буде закінчена сьогодні. Після завершення операцій на ТЗП, РКН «Протон-м» буде готовий до вивозу на стартовий комплекс.

Сьогодні увечері на космодромі відбудеться засідання Державної комісії за підсумками підготовки до запуску, на якому має бути прийняте рішення про готовність РКН до вивозу і установки на стартовій позиції пл. 200. Вивіз "Протона-М" на стартовий комплекс намічений на 13 травня.

Пуск ракети "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і телекомунікаційним супутником ProtoStar-2 запланований на 4 години 57 хвилин мск 16 травня 2009 року.

www.sat24.ru Повідомляє: Прес-служба "ФГУП «Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева» "


RATVODДата: Четвер, 14.05.2009, 12:51 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутники " Експресс - АМ5 " і " Експресс - АМ6 "

Конкурс на проектування, розробку і виготовлення супутників "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6" знаходиться на завершуючій стадії.

Про це повідомив депутатів Держдуми міністр зв'язку і масових комунікацій і зв'язку Ігор Щегольов в рамках "Урядової години". Раніше підсумки цього тендеру були анулювані "у зв'язку з неправильною вказівкою балів в результатах голосування членів конкурсної комісії". Відповідно до плану запуску космічних апаратів, супутники повинні відправитися в космос в 2012 р.

У березні цього року ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС) оголосило тендер на проектування, розробку і виготовлення космічних апаратів "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6". Ці супутники передбачається використовувати для поширення програм цифрового телебачення, а також для президентського і урядового зв'язку, VSAT-сетей. Раніше Олексій Остапчук повідомляв, що для будівництва супутників АМ5 і АМ6 ГПКС планує задіювати засоби федерального бюджету, оскільки ФЦП по розвитку цифрового телебачення є державною.

"Експресс-АМ5" займе на геостаціонарній орбіті позицію 140° східної довготи, а "Експрес - АМ6" - 53° східної довготи. Гарантійний термін активного існування космічних апаратів складе не менше 15 років. Конкурсна документація свідчить, що вірогідність безвідмовної роботи супутників має бути не менше 85%, тобто близько 13 років. Терміни виготовлення супутників доки невідомі. Відповідно до плану запуску космічних апаратів, вони відправляться в космос в 2012 р.

"На завершуючій стадії знаходиться конкурс на виготовлення супутників АМ-5 і АМ-6", - заявив вчора Ігор Щегольов. У тендері беруть участь ВАТ "Інформаційні супутникові системи" ним. академіка Решетнева ("ІСС ім. Решетнева"), ВАТ РКК "Енергія" ім. С.П.Корольова і ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева. 29 квітня конкурсна комісія підвела підсумки, згідно яким ГПКС визнало переможцем "ІСС ім. Решетнева", друге місце зайняло ВАТ РКК "Енергія" ім. С.П.Корольова, а третім стало ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева. Пізніше в електронному реєстрі держзакупівель протокол оцінки і зіставлення заявок на участь у відкритому конкурсі 090312/015787/5/3 від 29.04.2009 р. був знятий "у зв'язку з неправильною вказівкою балів в результатах голосування членів конкурсної комісії". "Йде підрахунок голосів на нижніх рівнях", - пояснює прес-служба "ІСС ім. Решетнева".

За її словами, на підсумки конкурсу ці результати не вплинуть, але для компаній, що не виграли тендер, - РКК "Енергія" ім. С.П. Королева і ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева - вони важливі для подальшої роботи. Згідно знятому протоколу, тендер на проектування, розробку і виготовлення космічних апаратів "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6" виграло "ІСС ім. Решетнева". Вартість робіт складає майже 11,9 млрд крб.

"Ми доки не отримували вирішення конкурсної комісії", - коментує прес-служба ГПКС. "Ми не можемо коментувати подію до здобуття офіційного повідомлення, - додала прес-служба "ІСС ім. Решетнева". - Але ми вже отримували поздоровлення з перемогою в тендері".

За словами генерального директора компанії "Сетьтелеком" Сергія Пехтерева, супутники "Експрес - АМ6" і "Експресс-АМ5" надзвичайно важливі для російського супутникового угрупування. "АМ4, який вже замовлений, зможе лише небагато полегшити ситуацію з дефіцитом сегменту. Перевести її хоч трохи в нормальний режим, коли і ГПКС, і споживачі зможуть планувати свої мережі на період в 2-3 роки, стане можливо лише після запуску цих двох штучних супутників Землі, - упевнений Сергій Пехтерев. - Ситуація, коли борт заповнюється на 100% менш ніж за рік від запуску, як було з "Експрес АМ33", вкрай важка для ринку. Робочим завантаженням бортів на ринку ємкості вважається 70-75%, і, природно, ГПКС до неї прагнутиме, бо на ринку сегменту не можна працювати без резерву ємкості".

www.sat24.ru Повідомляє:www.comnews.ru


RATVODДата: Четвер, 14.05.2009, 19:54 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ATLANTIC BIRD - 7 "

Компанія" Eutelsat " Підписала контракт
на запуск супутника
" ATLANTIC BIRD - 7 "

Супутник планується запустити в 4 кварталі 2011 року в позицію 7 West.

Після запуску і введення в експлуатацію "ATLANTIC BIRD-7" на 7 West градусі, супутник ATLANTIC BIRD-4A переміститься в позицію 13 градусів східної довготи, де він повернеться в свою первинну назву HOT BIRD-10.

www.sat24.ru


RATVODДата: Четвер, 14.05.2009, 20:00 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ProtoStar 2 "

Вчора, 13 травня ракету космічного призначення «Протон-м» з космічним апаратом ProtoStar 2/IndoStar 2 доставили на стартовий комплекс майданчика 200 космодрому Байконур і встановили у вертикальне положення на стартовому столі.

www.sat24.ru Фото Прес-служби ГКНПЦ імені М.В. Хрунічева


RATVODДата: Субота, 16.05.2009, 01:48 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник « Інтелсат 704 » замінений на « Інтелсат 702 »

Міжнародна група Romantis, що є постачальником супутниковій ємкості системи «Інтелсат» (Intelsat) в Росії і СНД, повідомила, що з метою підвищення ефективності і надійності мереж, що працюють в орбітальній позиції 66 гр. в.д., 12 травня поточного року здійснена планова заміна супутника «Інтелсат 704» на супутник «Інтелсат 702».

За словами регіонального директора групи компаній Romantis Владіслави Ігнатової, фахівці компанії «Інтелсату» здійснили перемикання без істотної перерви сервісу для клієнтів, що працювали через «Інтелсат 704». «"Интелсат 702" має достатній ресурс для стабільної роботи на період до його планованої заміни на новий супутник "Інтелсат 17" в 2011 році, і ми маємо в своєму розпорядженні вільну ємкість як на цьому апараті, так і на супутнику «Інтелсат 904» (60 гр.в.д.), необхідною для задоволення поточного попиту».

Супутники «Інтелсат 702» і «Інтелсат 904» сьогодні є найбільш значимими з угрупування «Інтелсат» для російського ринку з точки зору зон обслуговування і високої енергетики, говориться в повідомленні Romantis. Додатково до цих апаратів в четвертому кварталі 2009 р. в орбітальну позицію 85 гр. в.д. буде виведений новий супутник «Інтелсат 15», який завдяки своєму унікальному покриттю практично всієї території Росії додасть новий імпульс розвитку мовних застосувань в регіоні.

«В умовах гострого браку супутникового ресурсу для розвитку мереж VSAT доцільно вивільняти для цих застосувань дефіцитну ємкість російських супутників, на які поширюється спрощена процедура реєстрації, тоді як для організації мовлення і магістральних каналів зв'язку можуть успішно використовуватися зарубіжні апарати. При цьому такий обмін дозволить операторам зв'язку і телемовцям істотно понизити свої витрати», - рахує Владислава Ігнатова.

www.sat24.ru Повідомляє:www.cnews.ru


RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 08:44 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ProtoStar 2 "

Вчора, о 04 годині 57 хвилин московського часу з космодрому Байконур успішно здійснений

старт ракети - носія « Протон - М » з космічним апаратом ProtoStar II/ IndoStar II

Фоторепортаж про старт ракети - носія « Протон - М » з космічним апаратом ProtoStar II/ IndoStar II

16 квітня, в 04:57 московського часу з космодрому Байконур успішно здійснений старт ракети-носія «Протон-М»/разгінний блок « Бриз-М» з космічним апаратом IndoStar II / ProtoStar II.

Цей пуск ракети-носія «Протон» став четвертим з початку року. До цього відбулися три пуски «Протона»: в рамках Федеральної космічної програми на орбіту були виведені два космічні апарати «ЕКСПРЕСС-МД-1» і «Експресс-АМ44»; в результаті другого пуску на орбіту був виведений космічний апарат на користь Міністерства оборони; третій успішний пуск РН « Протон-М2» був здійснений в квітні, внаслідок чого на орбіту був виведений комерційний космічний апарат W2A.

www.sat24.ru Фото: "ГКНПЦ им. М.В.Хруничева"


RATVODДата: Вівторок, 19.05.2009, 13:15 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " TerreStar - 1 "

Супутник прибув до Французької Гвіани,

для підготовки до запуску в червні.

TerreStar-1 призначений для надання комплексних супутникових і наземних мобільних сервісів, таких як супутникова телефонія. Зона покриття супутника: США, Канада, Аляска, Гаваї, Пуерто-Ріко і Віргінські острови.

Супутниковий телефон TerreStar:

www.sat24.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
  • Сторінка 1 з 93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 92
  • 93
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024