FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 21:56

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 09:09 | Повідомлення # 1216
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні може з'явитися космопорт



5 лютого в Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Королева
пройшов всеукраїнський тур «Космічна Україна. Те, що МИ робимо!».


В рамках заходу було заявлено намір звести космопорт на території України. Про це пише Укрінформ.

Ідею висловив засновник компанії «Space Logistics Ukraine» Дмитро Легеза. Він заявив, що його компанія готова інвестувати в наукові роботи, пов'язані з цим проектом.

Він також акцентував увагу на проблеми української космонавтики, зокрема на відставанні від світового прогресу. За його словами, для пошуків вирішення цих питань «Space Logistics Ukraine» організувала захід «Космічна Україна. Те, що МИ робимо!».

«Основна мета нашого туру - це популяризація теми космосу. Ми бачимо, як інтенсивно розвивається космічна галузь в США, Китаї, Індії. Україна позиціонує себе як космічна держава, але на орбіті Землі немає жодного нашого супутника. Якщо в найближчі два-три роки держава не зробить ніякого прориву в цьому напрямі, ми дуже відстанемо, і надолужити згаяне буде складно».

Відзначається, що подібні зустрічі покликані показати молодим українцям, що їх країна має потенціал, і мотивувати на розвиток цих перспектив.

Лада Васюкова

08 лютого, 2019.



RATVODДата: Четвер, 14.02.2019, 00:27 | Повідомлення # 1217
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Іспанська електроенергетична корпорація

купує
Hispasat за 1.1 мільярди доларів




12 лютого в іспанській енергетичній Red Eléctrica Corporación озвучили свої наміри
викупити 89,7% належачих компанії Abertis акцій іспанського супутникового оператора Hispasat
.


Сума угоди, що планується .становить 949 мільйона євро (1.08 мільярда доларів).

Купівля, проведена за рахунок облігацій, зробить компанію Red Eléctrica мажоритарним акціонером Hispasat. Другим за значимістю акціонером оператора буде іспанська державна промислова холдингова компанія Sociedad Estatal de Participaciones Industriales, якій належить 7.4% акцій Hispasat. А решта 2.9% акцій оператора належать CDTI - Іспанському центру розвитку промислових технологій.

У 2017 році в компанії Red Eléctrica підтвердили чутки, які з'явилися в місцевій пресі, про її наміри купити частку в Hispasat. Приблизно в той же час компанія Abertis - оператор платних автодоріг - купувала частку французького супутникового оператора Eutelsat в Hispasat. Тоді ж одним з покупців іспанського супутникового оператора називався італійський холдинг Atlantia.

Як і у випадку з Abertis, компанії Red Eléctrica необхідно буде отримати схвалення угоди від Ради Міністрів Іспанії, а також ряду інших регуляторних органів. Даний процес, за словами компанії, займе певний час, тому очікувати завершення угоди слід в другому кварталі 2019 року.

У прес-релізі, випущеному 12 лютого, фінансовий директор компанії Red Eléctrica Марія Тереза ​​Кірос Альварес заявила, що покупка акцій Hispasat зробить енергетичну компанію «одним з провідних операторів інфраструктури телекомунікацій в Іспанії». За її словами, дочірня структура Red Eléctrica, що працює в сфері телекомунікацій і займається другою за величиною оптико-волоконною мережею в Іспанії, вже приносить щорічний дохід в розмірі понад 330 мільйонів євро.

За підсумками 2017 року Hispasat задекларували дохід в розмірі 235 мільйона євро, а прибуток компанії склав 80.5 мільйона євро. Супутники, що належать Hispasat, покривають своїм сигналом головним чином територію Європи і Америки.

У Red Eléctrica задекларували дохід в розмірі 1.47 мільярда євро за перші дев'ять місяців 2018 року, при цьому прибуток компанії за даний період склав 520.7 мільйона євро.

У компанії Abertis заявили, що продаж акцій Hispasat «відповідає стратегії компанії, спрямованої на те, щоб в подальшому працювати виключно в якості оператора платних доріг».

Борис Скуратівський

13 лютого, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 18.02.2019, 22:59 | Повідомлення # 1218
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Вчені протестували гарпун

для прибирання космічного сміття




Вчені з Британії успішно протестували гарпун, встановлений на спеціальному супутнику
і покликаний очистити орбіти від космічного сміття.


Інформація про це розміщена на порталі Українські новини.

Повідомляється, що в рамках перевірочних випробувань супутнику вдалося пробити гарпуном спеціальну тестову панель. Таким чином, був знайдений новий спосіб боротьби із засміченням орбіт в рамках місії RemoveDEBRIS.



Нагадаємо, раніше фахівці Наукового інституту машинобудування в Росії акцентували увагу на засміченості геостаціонарної орбіти. За їхніми даними, на сьогоднішній день близько 70% всіх її об'єктів становить космічне сміття.

Важливо відзначити, що таке накопичення об'єктів може нашкодити роботі телекомунікаційних супутників та інших космічних апаратів, розташованих на орбіті.

Російські вчені в свою чергу пропонували альтернативний спосіб розчищення. Експерти Університету імені Баумана розглядали запуск спеціалізованого супутника, який міг би перекинути все сміття в зону поховання.

Лада Васюкова

18 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 19.02.2019, 09:27 | Повідомлення # 1219
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Роскосмос» отримав контроль

над російським
OneWeb




OneWeb реструктуризував спільне підприємство з належачим «Роскосмосу»
акціонерним товариством «Супутникова система» «Гонець»»
.


Таким чином, АТ збільшило частку в «Уанвеб», фактично отримавши контроль над проектом в Росії. Про це пише Телеспутнік.

Частка підрозділу «Роскосмосу» в спільному з OneWeb підприємстві тепер становить 51% проти 40%, які були раніше. Супутниковий оператор пішов на реструктуризацію в зв'язку з вимогами російського законодавства.

Також повідомляється, що в недавньому часі проект OneWeb отримав фінансову підтримку космічного агентства Великобританії. Інвестиції в розмірі € 20,55 млн. були виділені на розробку штучного інтелекту для управління супутниковою системою.

Згідно з останніми даними, запуск супутників OneWeb за допомогою російської ракети «Союз» має відбутися 26 лютого. Відправлення ракети-носія в космос неодноразово переносилося у зв'язку з мікротріщиною виявленої в розгінному блоці і наступними ремонтними роботами.

Нагадаємо, раніше Міністерство цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій Росії озвучило умови надання частот для OneWeb. Проект отримає необхідний ресурс, тільки якщо це не завадить роботі російських операторів зв'язку.

Ще раніше колишній міністр зв'язку РФ почав збирати пул інвесторів для придбання частки в компанії супутникового оператора.

Лада Васюкова

18 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 20.02.2019, 09:28 | Повідомлення # 1220
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Аргентина тимчасово позичила супутник

для утримання
орбітальної позиції




Аргентині вдалося зберегти свої права на передачу даних в Ka-діапазоні і доступ
до орбітальної позиції 80 градусів західної довготи,
взявши в короткострокову оренду старий супутник у компанії SES.


Про це пише Advanced Television.

Космічний апарат Astra 1H, що належить компанії SES, прибув в «аргентинську» орбітальну позицію 4 вересня минулого року - про це повідомляло видання Space Intel Report, посилаючись на дані Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), що відслідковує рухи супутників.

За даними того ж NORAD, 11 січня поточного року супутник Astra 1H покинув цю орбітальну позицію. Супутник знаходився в цій позиції протягом 90 днів - таким чином, формально Аргентина виконала вимоги, встановлені ITU в якості умови для видачі дозволу на використання частот Ka-діапазону.

В окремій публікації було сказано, що Аргентина виплатила компанії SES за оренду супутника Astra H1 суму в 7 мільйонів євро.

Втім, оренда супутника Astra 1H несе в собі більше запитань, ніж відповідей, і не в останню чергу - питань про те, що аргентинська компанія ARSAT планує робити далі. Ще в 2015 році компанія попередньо домовлялася про виробництво нового супутника, а також - про умови контракту з Arianespace щодо запуску даного супутника в цьому році. Однак обидві ці угоди були розірвані - схоже, ще кілька років тому.

Те ж саме можна сказати і про заплановане спільне підприємство з Hughes Network Systems, яке могло б зайнятися створенням нового спуску: дана схема зазнала краху через проблеми з фінансуванням.

Іншими словами, поки все йде до того, що в кінцевому підсумку Аргентина збереже за собою орбітальну позицію, але це буде орбітальна позиція без діючого супутника.

Борис Скуратівський

19 лютого, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 25.02.2019, 19:49 | Повідомлення # 1221
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні можуть побудувати

плавучий космодром




В Україні може з'явитися плавучий космодром.


Ініціатива створення платформи на воді належить держпідприємству «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім.А.М.Макарова», пише Укрінформ.

За даними джерела, гендиректор підприємства Сергій Войт націлений на зведення космодрому на території Херсонської області.

«Україна не має власного космодрому, хоча сам тільки «Південмаш» спеціалізується на ракетобудуванні та здійснює зовнішньоекономічну діяльність з 23-ма країнами, в тому числі Європи. Нам давно потрібно мати власний майданчик для запуску ракет, і створити її можна на Херсонщині», - прокоментував Войт.

Відзначається, що для реалізації проекту Південмаш вже домовився про співпрацю з херсонським заводом по виготовленню доків «Паллада».

Нагадаємо, нещодавно засновник компанії «Space Logistics Ukraine» Дмитро Легеза висловив ідею створення в Україні космопорту.

Лада Васюкова

25 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 26.02.2019, 19:57 | Повідомлення # 1222
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутник Amos-17 відправлять на орбіту

в найближчі місяці




У Spacecom озвучили плани, пов'язані з запуском супутника Amos -7 в найближчі чотири місяці.


Ізраїльська компанія Spacecom планує запустити свій наступний супутник в проміжок з 20 травня по 19 червня поточного року.

Переважним для оператора є тиждень, що починається з 27 травня, коли компанія Ілона Маска SpaceX планує запустити апарат.

Супутник Amos-17, побудований компанією Boeing, повинен замінити супутник Amos-6, зруйнований під час аварії на стартовому майданчику, що сталася у вересні 2016 року - за два дні до запуску, що планувався з мису Канаверал.

Супутник Amos-17 буде розташований в орбітальній позиції 17 градусів східної довготи і повинен розширити покриття компанії Spacecom на зростаючих ринках супутникових послуг в Африці, на Близькому Сході і в Європі.

Супутник буде надавати послуги зв'язку в Ka-, Ku- і C-діапазонах.

Борис Скуратівський

26 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 27.02.2019, 23:05 | Повідомлення # 1223
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутник SES-12 готовий

до введення в експлуатацію




У компанії SES підтвердили інформацію про те, що їх новий супутник - SES-12 - готовий
до надання послуг з передачі відео, фіксованого, мобільного та урядового зв'язку клієнтам,
які перебувають в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону і Близького Сходу.


Супутник SES-12, який має широкі промені і промені високої пропускної здатності, буде працювати в орбітальній позиції 95 градусів східної довготи, де вже працює космічний апарат SES-8.

SES-12 є останнім супутником компанії SES, запущеним в цю орбітальну позицію, де він буде працювати під юрисдикцією Королівства Нідерланди. Повністю електричний апарат повинен буде замінити і розвантажити належачий компанії SES супутник NSS-6.

SES-12 став вже третім за рахунком гібридним супутником компанії SES, які мають широкі промені і модуль високої пропускної здатності. Подібно модулям супутників SES-14 і SES-15, які обслуговують Північну і Південну Америку, модуль високої пропускної здатності супутника SES-12 є власною розробкою компанії SES для реалізації економічно ефективних рішень в сфері послуг зв'язку для клієнтів з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону і Близького Сходу , що представляють сектор авіації та мореплавства. Супутник SES-12 також буде виконувати ключову роль при реалізації урядових програм, спрямованих на подолання цифрового розриву та надання телекомунікаційним компаніям, операторам послуг мобільного зв'язку та інтернет-провайдерам надійних сучасних транзитних каналів і швидкого широкосмугового зв'язку.

Супутник SES-12 разом із супутником SES-8 забезпечать роботу ключових DTH-платформ. Супутники забезпечать операторам платного телебачення надійні і масштабовані рішення, які дозволять їм поліпшити якість обслуговування клієнтів, запропонувавши їм можливість доступу до широких масивів контенту з картинкою високої чіткості, задовольняючи зростаючий попит на HD і Ultra HD.

Технічний директор компанії SES Рай Пінто заявив: «Ми раді тому, що супутник SES-12 готовий до обслуговування клієнтів в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону і Близького Сходу і хотіли б подякувати команди компаній Airbus і SpaceX за їх важку працю, яка зробила це можливим. Супутник SES-12, завдяки своїй високій продуктивності, дасть нашим клієнтам велику гнучкість і стабільне обслуговування, забезпечивши їм послуги преміум-класу».

Повністю електричний супутник SES-12 був побудований компанією Airbus Defence and Space і запущений силами компанії SpaceX. Він стане частиною угруповання компанії SES, яка обслуговує Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Близький Схід і об'єднує в собі сім геостаціонарних супутників і 16 супутників, розташованих на середній навколоземній орбіті.

Борис Скуратівський

27 лютого, 2019.



slavasamДата: Четвер, 28.02.2019, 22:13 | Повідомлення # 1224
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Протягом двох років Україна планує

запуск чотирьох супутників




У найближчому майбутньому Україна планує вивести на орбіту чотири космічні апарати.


При належному фінансуванні, запуски будуть проведені до 2020 року, пише УНН.

«При належному фінансуванні державної космічної програми найближчим часом готові до запуску наступні космічні апарати: «Либідь» - 2020 року, «Мікросат - М», «Січ - 2-1» - 2021 рік, «Січ -2-2» - 2022 рік, повідомило джерела Державне космічне агентство України.

На даний момент для здійснення космічних проектів Україна уклала співпрацю з 24 країнами світу. Зокрема мова йде про спільне з США і ЄС створенні ракет-носіїв «Антарес» і «Вега».

Нагадаємо, раніше НАБУ пред'явила колишньому керівнику ДП «Укркосмос» звинувачення в розкраданні більше восьми мільйонів доларів. Такі дії екс-глави поставили під сумнів запуск ракети-носія «Либідь», оскільки ці гроші призначалися для будівництва космічного апарату.

До слова, розвиток даної галузі в Україні набирає обертів. Так, нещодавно стало відомо про ініціативу держпідприємства «Південмаш», яка передбачає створення на території Херсонської області плавучого космодрому. Ще раніше засновник компанії «Space Logistics Ukraine» Дмитро Легеза висловив ідею створення в Україні космопорту.

джерело
RATVODДата: Субота, 02.03.2019, 09:51 | Повідомлення # 1225
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Руанда запустила перший супутник,

який забезпечить
інтернет-покриття по всій країні




У середу Руанда успішно запустила в космос свій перший супутник.


Запуск був проведений за участю британської телекомунікаційної компанії OneWeb. Про це повідомило видання African Daily Voice з посиланням на Міністерство ІКТ та інновацій Руанди.

Як повідомив під час виступу на прес-конференції, що пройшла в столиці Руанди - місті в Кігалі, генеральний директор відділу цифрових перетворень в міністерстві Гордон Калема, запуск пройшов успішно.

Успішний запуск на орбіту першого в історії Руанди супутника, який отримав назву «Icyerekezo» (Бачення) є, за словами Калема, історичною подією для країни. Апарат «Icyerekezo» входив в число шести апаратів OneWeb, які були виведені на орбіту з космодрому Куру.

Супутник дозволить уряду підключити до інтернету більшу кількість шкіл країни, забезпечивши кращу якість освіти і давши нові можливості для розвитку інноваційних проектів.

До кінця поточного року Руанда запустить на орбіту ще один супутник - цього разу за підтримки уряду Японії, повідомляє Міністерство ІКТ та інновацій.

Борис Скуратівський

01 березня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 08.03.2019, 12:54 | Повідомлення # 1226
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Німецькі інженери «розпечатали»

на
3D-принтері ракетний двигун.




Його встановлять на європейську Ariane 6


Новий метод дозволить знизити загальну масу і вартість виробництва ракети, завдяки чому можна буде збільшити корисне навантаження і впровадити більш складну систему охолодження.

Фахівці з Німецького центру авіації та космонавтики (DLR) спільно з фахівцями з SLM Solutions змогли виготовити ракетний двигун, який отримав назву BERTA, який від початку до кінця створювався за допомогою технології 3D-друку. Двигун, який буде використовуватися в модульної ракеті Ariane 6, розробленої компанією ArianeGroup для Європейського космічного агентства (ESA), дозволяє виводити супутники на геостаціонарну перехідну і сонячно-синхронну орбіту.

Новий метод виробництва дозволяє знизити масу двигуна на 30%, підвищивши при цьому на 20% ефективність його роботи, повідомляє видання Space Daily. Використання 3D-друку також дозволить встановити більш складну систему охолодження камери згоряння, що не представлялося можливим при традиційній технології складання.

ESA вже провело перше успішне вогневе випробування нового двигуна в павільйоні лабораторії DLR в Лампольдшаузене. Інженери запускали двигун BERTA на 560 секунд з еталонною тягою в 2.45 кілоньютон (європейська ракета-важкоатлет Ariane 5 забезпечує підйомну тягу в приблизно 6 650 кілоньютон).

Як заявив в інтерв'ю електронному виданню 3D Printing Industry менеджер проектів в DLR Space Management Лизан Пфутценройтер, виробництво ракетних двигунів методом 3D-друку відкриває нові можливості для європейської аерокосмічної індустрії.

«Успішна демонстрація технології є важливим кроком на шляху до підвищення конкурентних переваг європейської системи космічних запусків», - заявив він.

Борис Скуратівський

07 березня, 2019.



slavasamДата: Понеділок, 11.03.2019, 22:38 | Повідомлення # 1227
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
В кінці весни з Байконура

запустять супутник «Ямал-601»




В кінці травня з Байконура планують запустити супутник зв'язку «Ямал-601».


Ракету-носій «Протон-М» доставлять на космодром вже в квітні, пише РІА.

Повідомляється, що на даний момент компанія Thales Alenia Space продовжує роботу над створенням «Ямал-601» на замовлення «Газпром космічні системи». Орієнтовна дата виведення супутника в космос - 31 травня.

Після того, як «Ямал-601» займе місце на орбіті, він замінить вже діючий супутник «Ямал-202» і буде надавати послуги зв'язку. Його покриття охопить територію Європейського Союзу і європейської частини Росії, а також регіони Близького Сходу, Північної Африки і Південно-Східної Азії.

Нагадаємо, в кінці лютого Arianespace вивів шість супутників OneWeb на орбіту за допомогою російської ракети-носія «Союз». Запуск відбувся з космодрому Куру у французькій Гвіані.

джерело
RATVODДата: Вівторок, 12.03.2019, 11:39 | Повідомлення # 1228
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Китай запустив новий

супутник зв'язку
Zhongxing-6C



Фото: NASASpaceFlight

У неділю Китай запустив на орбіту новий супутник зв'язку.


Апарат був запущений з території Центру запусків супутників «Січан» в провінції Сичуань на південному заході країни.

Після тривалої перерви, пов'язаної з проведенням в країні традиційного весняного фестивалю, Китай повертається до проведення запусків космічних апаратів на орбіту і першим в цьому сезоні став запуск в космос супутника зв'язку за допомогою ракети Чанчжен-3B (Long March 3B).

Космічний апарат Zhongxing-6C (має також паралельну назву ChinaSat-6C) був запущений в суботу о 16:28 за Гринвічем зі стартового майданчика LC3 Центру запусків супутників «Січан». Це ювілейний, 300-ий запуск, проведений за допомогою ракети типу Чанчжен.

Новий супутник має на борту 25 транспондерів C-діапазону, що забезпечують надійний прийом і передачу сигналу теле- і радіостанцій, а також каналів для мереж кабельного телебачення. Він буде перебувати в орбітальній позиції 130 східної довготи. Проектний термін експлуатації супутника становить 15 років.

Супутник Zhongxing-6C був розроблений Китайською академією космічних технологій на базі супутникової платформи DFH-4 і, згідно з початковим планом, повинен був бути виведений на орбіту ще в вересні 2017 року.

Платформа DFH-4 - це китайська супутникова платформа третього покоління, що володіє високою потужністю, підвищеною ємністю і розширеним терміном експлуатації. Вона складається з модуля двигунів, сервісних модулів і сонячних батарей. Розміри платформи - 2360мм × 2100мм × 3600мм, а її маса при старті - 5 200 кг.

Борис Скуратівський

11 березня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 18.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 1229
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Проект OneWeb залучив

майже
3,5 млрд. дол. інвестицій




Проект OneWeb з надання високошвидкісного інтернету по всьому світу
продовжує залучати фінансування.


На даний момент стартап зібрав 3,4 мільярда доларів. Про це пише Inc.Russia.

Згідно з даними, в програму OneWeb вже інвестувала японська медіакорпорація Softbank, мексиканський конгломерат Grupo Salinas, венчурний фонд з США Grupo Salinas і уряд Руанди.

У свою чергу OneWeb запевняє, що завдяки інвестиціям, вже до 2021 року високошвидкісний доступ до Інтернету буде надано жителям кожного, без винятків, куточка планети.

Нагадаємо, OneWeb планує відправити в космос 900 супутників з метою зібрати найпотужнішу угруповання для забезпечення широкосмугового доступу до інтернету в усьому світі.

Росія підписала контракт на участь в проекті в 2015 році. У лютому поточного року шість супутників OneWeb були виведені на орбіту за допомогою російської ракети-носія «Союз».

Лада Васюкова

- 18 березня, 2019

RATVODДата: Четвер, 21.03.2019, 23:44 | Повідомлення # 1230
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Південмаш» припинить постачання

ракет-носіїв для
S7 Space




Російська космічна компанія S7 Space може розірвати співпрацю
з українським «Південним машинобудівним заводом».


Контракт на виробництво ракет-носіїв «Зеніт» буде заморожений на поточному етапі, пише РБК.

Згідно з угодою, складеною в 2017 році, «Південмаш» повинен був створити і переправити 12 ракет-носіїв «Зеніт» для компанії S7 Space. Однак, за даними джерела, остання припинила співпрацю з можливим її подальшим розірванням.

Відносно ситуації, що склалася, «Південмаш» не надав ніяких коментарів. У той же час в S7 Space заявляють, що «контракт діє».

Нагадаємо, в лютому «Південмаш» озвучив план по створенню в Україні плавучого космодрому. Гендиректор підприємства Сергій Войт націлений на зведення об'єкта на території Херсонської області.

Лада Васюкова

- 21 березня, 2019



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024