FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 16:00

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: П`ятниця, 17.08.2018, 20:43 | Повідомлення # 1186
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Hispasat планує інвестувати

в створення угруповання
LeoSat




Іспанський супутниковий оператор Hispasat анонсує укладення угоди з компанією LeoSat Enterprises
щодо інвестицій в створення угруповання, що складається з 108 низькоорбітальних супутників зв'язку.


У заяві компанії Hispasat йдеться про те, що факт даних інвестицій говорить про те, що компанія вирішила піти по шляху найбільшого супутникового оператора в Азії Sky Perfect JSAT, слідуючи новому тренду, який полягає в тому, що супутникові оператори інвестують в майбутнє, розвиваючи свої низькоорбітальні угруповання (LEO). Іспанський оператор заявляє також про те, що дана угода дозволить йому зміцнити і розширити перелік послуг, які вже пропонуються з використанням геостаціонарних супутників, і консолідувати свою позицію з урахуванням швидко зростаючих потреб в сфері передачі даних.

У компанії LeoSat заявили, що розроблена нею система ідеально підходить для цілого ряду додатків. Зокрема, мова йде про надання мобільним операторам можливостей організації глобального супутникового зв'язку для 4G і 5G, надання каналів, необхідних для енергетичних компаній, операторів, що надають послуги зв'язку морським і фінансовим компаніям, забезпеченні захищених каналів для урядового зв'язку та сфери оборони, організації резервних каналів для служб швидкого реагування, а також надання доступу в Інтернет мешканцям віддалених районів.

У Hispasat додали, що відтепер компанія буде співпрацювати з Sky Perfect JSAT і LeoSat з метою прискорення ряду ключових процесів - таких, як вибір постачальника призначеного для користувача устаткування і обладнання для організації наземних мереж, а також подальшої оптимізації супутникової платформи.

- 17 серпня, 2018

Редакція


RATVODДата: Середа, 05.09.2018, 22:46 | Повідомлення # 1187
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник SES-14 почав надавати

комерційні послуги зв'язку



SES-14. Фото: SES

Як повідомили в компанії SES, надпотужний супутник SES-14, розташований
в орбітальній позиції 47.5 градусів західної довготи, почав надавати послуги зв'язку
клієнтам в країнах Північної і Латинської Америки, Карибського басейну, Західної Африки
і в акваторії північній частині Атлантичного океану.


Повністю електричний супутник, що забезпечує шірокопроменеве покриття в C- і Ku-діапазонах, а також покриття променем високої пропускної здатності в Ku-діапазоні, є вже другим після SES-15 гібридним супутником компанії SES, призначеним для обслуговування Америки.

Завдяки наявності широкосмугових променів в C- і Ku-діапазонах, а також підвищеної пропускної здатності супутник SES-14 має можливість обслуговування різних ринків. Зокрема, супутник збільшить охоплення другої кабельної спільноти SES в країнах Латинської Америки, а також надасть додаткові ємності для розвитку DTH-платформ. Крім цього, супутник збільшить можливості доступу динамічно розвиваємрго авіаційного ринку до високошвидкісних каналів зв'язку, а також надасть ємності для розвитку морського зв'язку та магістральних каналів стільникового зв'язку.

Крім того, на супутнику також встановлено модуль системи Global-scale Observations of the Limb and Disk (GOLD) від агентства NASA. Система GOLD забезпечить проведення зйомки в безпрецедентній якості верхніх шарів атмосфери з геостаціонарної орбіти, що допоможе вченим краще зрозуміти процеси, що відбуваються на кордонах атмосфери нашої планети.

Розташований в орбітальній позиції 47.5 градуса західної довготи супутник SES-14 повинен доповнити і в кінцевому підсумку замінити супутник NSS-806, який працює в цій позиції. Ліцензія на використання даної орбітальній позиції, спочатку виділеної для Бразилії, була отримана компанією SES на аукціоні частот, що пройшов у 2014 році.

Технічний директор компанії SES Мартін Холлівелл каже: «Завдяки чіткій і злагодженій роботи команд компаній Airbus, Arianespace і SES, супутник SES-14 готовий до виконання покладеного на нього завдання з доставки глядачам в країнах Латинської Америки телевізійного контенту найвищої якості, а також надання послуг високошвидкісного доступу в Інтернет пасажирам літаків, що пролітають над Північною Америкою і північною частиною Атлантики. Підприємства та спільноти також зможуть скористатися послугами зв'язку, що надаються супутником SES-14. Супутник SES-14 є ключовим елементом майбутнього зростання компанії SES, а також частиною нашої стратегії щодо розвитку інноваційних можливостей для особливих і зростаючих ринків».

Супутник SES-14 був виведений в космос на борту ракети Ariane 5 з космодрому Космічного центру Гвіани в Куру, Французька Гвіана. Космічний апарат був побудований компанією Airbus Defence and Space і є повністю електричним супутником. На супутнику також встановлений цифровий прозорий процесор (DTP), що допомагає збільшити гнучкість робочого модуля і забезпечити спеціальні призначені для користувача рішення для клієнтів компанії SES.

Борис Скуратівський

04 вересня, 2018.



slavasamДата: Четвер, 06.09.2018, 21:16 | Повідомлення # 1188
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник AMOS-8 буде побудований в Ізраїлі

за фінансової підтримки з боку уряду




Виділення фінансових коштів дасть оператору супутників AMOS - компанії Spacecom - можливість розірвати укладену в березні угоду з американською компанією Loral, яка повинна була будувати супутник AMOS-8.

Ізраїльський уряд затвердив програму фінансування, необхідного для побудови супутника зв'язку AMOS-8, який тепер планується будувати в Ізраїлі. Про це в понеділок повідомили в ізраїльському Міністерстві науки, технологій та космосу.

Виділення урядових коштів дасть оператору супутників AMOS - ізраїльської компанії Space Communication Ltd. (Відома як Spacecom) - можливість розірвати угоду вартістю в 112 мільйонів доларів, укладену в березні з розташованої в Пало-Альто, штат Каліфорнія, компанією Space Systems / Loral LLC, яка повинна була займатися будівництвом супутника AMOS-8.

Компанія Spacecom вже двічі відкладала необхідний платіж Loral, виторговуючи більш вигідні умови у ізраїльського уряду. До слова, п'ять з семи супутників AMOS компанії Spacecom були проведені в Ізраїлі, на виробничих потужностях державної компанії Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI).

На цей раз IAI входила в число чотирьох компаній, які боролися за право підписання контракту на будівництво супутника AMOS-8, однак, вона не могла запропонувати вигідні умови.

Супутник AMOS-8 повинен буде замінити собою супутник AMOS-7, який в компанії Spacecom орендували на чотири роки після того, як в 2016 році в результаті вибуху на стартовому майданчику був знищений попередній супутник компанії, AMOS-6. наслідком цього інциденту стала втрата компанією Spacecom контракту з компанією Facebook вартістю в 95 мільйонів доларів, а також зрив угоди про продажі компанії Spacecom китайської компанії Beijing Xinwei Technology Group Ltd. з Шанхая, яка працює в сфері технологій зв'язку. Дана аварія також мала серйозні наслідки фінансового характеру та для IAI.

У березні видання Calcalist повідомляло, посилаючись на два конфіденційних джерела, що компанії IAI потрібно протягом декількох років щорічне фінансування на суму в 20.1 мільйона доларів (70 мільйонів шекелів), щоб отримати контракт на будівництво супутника AMOS-8. Дані джерела на умовах анонімності повідомили, що угода між Spacecom і Loral була укладена для чинення тиску на уряд з метою змусити його виділити необхідні фінансові кошти для побудови супутника в Ізраїлі.

Борис Скуратівський

06 вересня, 2018.

RATVODДата: П`ятниця, 07.09.2018, 13:57 | Повідомлення # 1189
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуск перших інтернет-супутників OneWeb

може бути зрушений на початок 2019 року




Запуск перших супутників низькоорбітального угруповання OneWeb, призначеного
для роздачі широкосмугового інтернету, все ще очікується до кінця поточного року.


Однак, за словами представників компанії OneWeb і компанії Arianespace, що здійснює запуски, він може бути зміщений на початок 2019 року.

«Запланований на грудень запуск європейською компанією Arianespace на борту ракети «Союз» перших 10 наших супутників може бути відкладений приблизно на місяць», - заявив виданню SpaceNews засновник компанії OneWeb Грег Вайлер.

«У компанії Arianespace є невідкладні зобов'язання перед клієнтами, і, будучи хорошими партнерами, ми можемо трохи почекати, однак, ми все ж сподіваємося на те, що вікно для запуску відкриється для нас якомога раніше», - йдеться в повідомленні, отриманому виданням від нього по електронній пошті.

Генеральний директор компанії Arianespace Стефан Ісраель повідомив виданню SpaceNews про те, що супутники компанії OneWeb будуть запущені в період з 18 грудня по 19 лютого.

«Компанія Arianespace запустить супутники компанії OneWeb в цьому проміжку часу, і зробить це якомога швидше, але з урахуванням наших зобов'язань перед іншими клієнтами», - повідомив він по електронній пошті.

За словами Ісраеля, в графіку компанії Arianespace відсутні будь-які інші клієнти, які могли б змістити запуск супутників OneWeb.

У свою чергу, Вайлер спростував повідомлення ряду російських ЗМІ про те, що причиною затримки є проблеми з супутниками, кожен з яких важить 145 кілограмів і здатний передавати дані на швидкості в 10 гігабіт на секунду.

«Супутники готові, - заявив він. - І компанія OneWeb готова».

Згідно з інформацією від компанії OneWeb, під час першого запуску на орбіту виведуть повністю робочі супутники, а не їх тестові моделі. Під час наступних 20 запусків, які компанія Arianespace проведе з використанням ракети «Союз», на висоту в 500 кілометрів буде виводитися від 34 до 36 супутників. Однак, при першому запуску в космос буде виведено всього 10 супутників, які будуть доставлені безпосередньо на їх планову орбіту - 1200 кілометрів, що позбавить від необхідності використання двигунів супутників для підйому на потрібну висоту.

Компанія OneWeb в даний час працює над створенням 900 супутників, які будуть побудовані спільно з компанією Airbus Defence and Space. Однак в OneWeb вже озвучили плани вивести на орбіту приблизно 2 000 супутників. Серед компаній, які повинні будуть виробляти додаткові запуски, - компанія Virgin Orbit, яка уклала контракт на проведення 39 місій ракети LauncherOne, а також компанія Blue Origin, яка підписала меморандум про взаєморозуміння стосовно проведення п'яти запусків з використанням ракети New Glenn.

Борис Скуратівський

07 вересня, 2018.



RATVODДата: Середа, 12.09.2018, 19:26 | Повідомлення # 1190
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Eutelsat купить у Airbus

два повністю електричних супутники для заміни угруповання Hotbird




Компанія Eutelsat замінить три супутники угруповання двома повністю
електричними великими супутниками виробництва Airbus Defence and Space.


Про це повідомили представники компанії Eutelsat.

Нові космічні апарати замінять найбільш важливе угруповання мовних супутників, що належать розташованій в Парижі компанії Eutelsat. Через це угруповання, відоме під ім'ям Hotbird, компанія забезпечує трансляцію більш як 1 000 телевізійних каналів для глядачів, які проживають на території Європи, Близького Сходу і Північної Африки.

Як заявив виданню Spacenews генеральний директор компанії Eutelsat Родольфо Белмер, результатом виробництва і запуску двох повністю електричних супутників стане «істотна економія в порівнянні з початковою вартістю угруповання», яка, за його словами, становила 600 мільйонів євро (700 мільйонів доларів за нинішнім курсом) - включаючи витрати на виробництво, запуск і страховку за цінами 10-12 річної давності. У компанії вирішили скоротити плановані витрати на трирічний період - з 420 до 400 мільйонів євро в рік. За словами її топ-менеджерів, стратегія компанії «розробка до ціни», застосована до нових супутників Airbus, виявилася більш плідною, ніж очікувалося раніше.

Згідно з інформацією з презентації компанії Eutelsat, присвяченій її фінансових планів, нові супутники будуть запущені на орбіту в 2021 році. При цьому ракета, яка їх запустить, не вказана. Вони повинні забезпечити ємність в Ku-діапазоні, аналогічну ємності трьох існуючих супутників, а також дати деякі поліпшення за якістю - зокрема, велику стійкість до перешкод.

За словами технічного директора і заступника генерального директора Eutelsat, Йоана Лору, найважливішими факторами, які забезпечать зниження вартості нових супутників Hotbird, є використання електричних двигунів і нової платформи Eurostar NEO від компанії Airbus.

На його думку, наявність електричних двигунів уможливлює заміну трьох супутників, що працюють в цій позиції, всього двома.

Електричні двигуни в порівнянні з двигунами на хімічному паливі є більш легкими і компактними, що дозволить операторам розмістити на одному супутнику більшу кількість транспондерів. Недоліком є ​​збільшення часу, необхідного для підйому такого супутника на потрібну орбіту. Для підйому повністю електричного супутника з перехідної на геостаціонарну орбіту потрібні місяці, в той час як супутники з двигунами на хімічному паливі долають цю ж відстань за кілька днів.

За словами Леруа, компанія Eutelsat стала першим замовником платформи Eurostar NEO, яку компанія Airbus розробила за фінансової підтримки з боку французьких і європейських космічних агентств. Платформа Eurostar NEO є більш рентабельною в порівнянні зі стандартною платформою Eurostar-3000 від компанії Airbus, зазначив він, однак, як і будь-яка нова розробка, вона несе в собі ризики, пов'язані з можливими затримками виробництва. Як заявив Леруа, компанія Eutelsat, як перший замовник платформи, отримала знижку від компанії Airbus, а також можливість участі в проекті власної команди інженерів, яка повинна підстрахувати команду Airbus і знизити можливі ризики.

Передача відеоконтенту принесла компанії Eutelsat річний дохід в розмірі 897 мільйонів євро за підсумками фінансового року, що завершився 30-го червня. Це становить приблизно 66% від загальних доходів компанії. В цілому, компанія Eutelsat отримала за рік 1 408 мільйона євро, що, з урахуванням курсових коливань, на 0.7% нижче показників попереднього періоду.

Бізнес-проект Konnect Africa готовий до активного розвитку


За словами Белмер, вже в цьому місяці буде дано офіційний старт бізнес-проекту компанії Eutelsat, пов'язаній з наданням доступу до широкосмугового інтернету на території країн Африки. Даний проект, запланований з 2016 року, забезпечить передачу даних на швидкості 10 Гбіт/сек завдяки використанню ємностей супутника Al Yah 3, що належить оператору Yahsat з ОАЕ.

Однак, в процесі розвитку свого власного «африканського» бізнес-проекту компанія Eutelsat зіткнулася з низкою серйозних труднощів. Першою серйозною проблемою став вибух на стартовому майданчику ракети Falcon 9, яка знищила супутник Amos-6 компанії Spaceom, ємності якого були заздалегідь орендовані компанією Eutelsat під даний проект. Потім виникли проблеми з ємностями супутника Al Yah 3, які компанія орендувала за новим контрактом, - у зв'язку з затримкою виробництва останнього на заводах компанії Orbital ATK (в даний час є частиною Northrop Grumman). І, нарешті, третя невдача трапилася тоді, коли ракета Ariane 5 в січні поточного року вивела супутник Al Yah 3 на неправильну орбіту.

За словами Белмер, використовуючи ємності супутника Al Yah 3, що працює виключно в Ka-діапазоні, компанія Eutelsat зможе почати надавати послуги на території 19 країн Африки, розташованих на південь від Сахари, через місцевих інтернет-провайдерів. У компанії також відкриті до співпраці з супутниковими мовниками, зацікавленими в наданні послуг доступу в Інтернет, а крім того розглядають можливість укладання угод про дистрибуцію з банками, аптеками та автозаправними станціями, заявив він.

Африканський проект компанії Eutelsat отримає ще 75 кбіт/сек в Ka-діапазоні після запуску компанією Thales Alenia Space в наступному році супутника Konnect, хоча компанія може направити деякі промені на Європу. Супутник Konnect, який раніше носив ім'я African Broadband Satellite, буде введений в експлуатацію в 2020 році, зазначив Белмер. У Eutelsat озвучили намір направити деякі промені на Європу, щоб отримати конкурентні переваги перед каліфорнійським оператором Viasat, який планує надавати послуги широкосмугового доступу на континенті.

Супутник Ka-діапазону Konnect VHTS, який також будує компанія Thales Alenia Space, сконцентрує над Європою 500 Гбіт/сек ємності після свого запуску в 2021 році. Компанія, яка забезпечить організацію запуску, буде названа пізніше.

За словами Сандрін Тран, фінансового директора Eutelsat, компанія вже зробила початкові платежі по Konnect VHTS і двом супутникам, які повинні замінити угруповання HotBird, зберігши при цьому капітальні витрати на рівні 358 мільйонів євро в рік.

Активність в сфері злиттів


Минулого тижня в компанії Eutelsat заявили про готовність зробити пропозицію про покупку британського супутникового оператора Inmarsat, однак, вже на протязі найближчих 24 годин в компанії дезавуювали дане повідомлення, заявивши про відсутність намірів робити таку пропозицію.

За словами Белмер, в компанії Eutelsat очікують посилення консолідації серед операторів супутникового зв'язку через надлишку пропозицій ємності на низці ринків, а також «через труднощі, з якими зіткнулися окремі гравці, які працюють в даному сегменті».

Компанія Eutelsat, що є третім за величиною оператором геостаціонарних супутників (в її розпорядженні - 38 таких апаратів) уважно відстежує на ринку процеси, що відбуваються і вивчає всі можливості покупок і злиттів, зазначив Белмер. «Ми розглядаємо будь-які варіанти», - сказав він.

У компанії Eutelsat сподіваються на «незначне» зростання доходів в наступному році - після двох років їх зниження. Чистий прибуток компанії за останній фінансовий рік склав 302.1 мільйона євро, знизившись на 61,3 мільйона в порівнянні з показниками попереднього року.

Борис Скуратівський

12 вересня, 2018.



slavasamДата: Вівторок, 18.09.2018, 18:50 | Повідомлення # 1191
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Україна планує в 2019 році запустити

супутник зв'язку «Либідь»




Державне космічне агентство планує запустити перший український супутник зв'язку «Либідь» в серпні наступного року - це стане можливим, якщо канадський підрядник відновить роботу над проектом до кінця поточного року. Про це заявив глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Павло Дегтяренко.

«Для початку нам необхідно залучити до проекту канадців (мається на увазі канадський підрядник - компанія MDA), у нас є майже рік на те, щоб налагодити з ними діалог, а потім вісім місяців піде на підготовку запуску (супутника« Либідь »). Якщо в цьому році ми зможемо відновити діалог з підрядником, ми зможемо підготувати запуск, і десь ближче до серпня наступного року відправимо апарат в космос », - говорить він.

У той же час, за його словами, можливий і песимістичний сценарій розвитку проекту.

«Найгірший сценарій полягає в тому, що вони (канадський підрядник - MDA) почнуть впиратися, ми завершимо розгляд справи в Лондонському арбітражі, і, я сподіваюся, виграємо його. Вони повернуть нам гроші і повинні будуть побудувати новий апарат », - заявив він.

Як повідомлялося раніше, в 2009 році Державне космічне агентство України і канадська компанія MacDonald Dettwiler and Associates (MDA) підписали угоду про створення національної системи супутникового зв'язку «Либідь». Компанія MDA виступила в якості генерального підрядника створення системи. За умовами контракту, всі питання, пов'язані зі створенням і запуском супутника, знаходяться в сфері компетенції MDA, яка повинна передати супутник замовнику - Українському космічному підприємству «Укркосмос» - вже після його запуску на орбіту.

Фінансування проекту, забезпечене за рахунок запозичених у 2009 році державних коштів, гарантує кредит на суму в 254,6 мільйона доларів, отриманий від канадського експортного агентства (EDS).

Спочатку запуск супутника «Либідь» був запланований на 2012 рік, однак дата неодноразово порушувався з різних причин.

У 2017 році стало відомо, що запуск на орбіту першого українського супутника не представляється можливим через те, що канадська сторона не може виконати свої зобов'язання через фінансові проблеми.

В даний час «Либідь» виготовлений і знаходиться в Красноярську на відповідальному зберіганні у російської компанії «Інформаційні супутникові системи» ім. Решетнева (ІСС). За словами генерального директора ІСС Миколи Тестоедова, терміни зберігання підходять до завершення і вимагають пролонгації.
джерело
RATVODДата: Понеділок, 08.10.2018, 19:27 | Повідомлення # 1192
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane-5 провела успішний запуск

супутника
Intelsat 38 / Azerspace-2




Компанія Intelsat і національний супутниковий оператор Азербайджану - компанія Azercosmos
- повідомили про проведення успішного запуску супутника Intelsat 38 / Azerspace-2.


Супутник був виведений на орбіту ракетою Ariane 5, запущеною з Космічного центру Гвіани в Куру, Французька Гвіана в кінці вересня.

Intelsat 38 - супутник, призначений для надання послуг зв'язку в Ku-діапазоні з орбітальної позиції 45 градусів східної довготи. Він повинен замінити в цій позиції супутник Intelsat 12, забезпечивши роботу DTH-платформ для країн Центральної та Східної Європи, а також Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Крім цього, супутник Intelsat 38 повинен буде надати ємності для створення корпоративних мереж та урядових систем зв'язку в країнах Африки. Супутник Intelsat 38 був побудований компанією SSL - Maxar Technologies Ltd. (Раніше вона називалася MacDonald, Dettwiler and Associates Ltd.).

Коментуючи запуск супутника, генеральний директор компанії Intelsat Стівен Спенглер зазначив: «Сьогоднішній успішний запуск є прекрасним прикладом тієї сили і значущості, які несе в собі співробітництво між різними супутниковими операторами».

«Партнерство між компаніями Intelsat і Azercosmos є прикладом взаємовигідного співробітництва, яке допомагає оптимізувати вкладення капіталу, використання прав на частотний ресурс, а також розширити доступні ємності для задоволення зростаючих запитів клієнтів. Потужна і популярна DTH-платформа супутника Intelsat 38 дасть клієнтам компанії зі світу медіа можливості для подальшого розширення їх бізнесу, а також надання більш широкого спектру послуг і різноманітного контенту глядачам, які проживають в країнах Центральної та Східної Європи, а також Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Супутник також надасть необхідні ємності для створення урядових і корпоративних мереж широкосмугового зв'язку в країнах Африки».

Голова правління і виконавчий директор компанії Azercosmos Рашад Набієв додав: «Azerspace-2 є вже другим супутником зв'язку компанії Azerspace, і його завдання полягає в розширенні послуг, які в даний час вже пропонує супутник« Azerspace-1».

«Супутник також дозволить нам збільшити надійність обслуговування клієнтів, ставши, свого роду, резервом для супутника Azerspace-1, розташованого в орбітальній позиції 46 градусів східної довготи - тобто, на відстані всього в один градус від супутника Azerspace-2. Ми дуже раді можливості співпрацювати з лідерами світової супутникової індустрії, які допомогли нам реалізувати даний проект».


Введення в експлуатацію супутника Intelsat 38 / Azercosmos-2 заплановано на перший квартал 2019 року.

08 жовтня, 2018.

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 26.10.2018, 22:35 | Повідомлення # 1193
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник зв'язку «Либідь» не значиться

в графіку пусків на
2019 рік




Космічний апарат «Либідь», який є першим українським телекомунікаційним супутником,
швидше за все не буде виведений на орбіту.


За інформацією російського видання «РІА Новини», «Либідь» не стоїть в графіку запусків телекомунікаційних супутників на 2019 рік з космодрому «Байконур».

Вивід супутника на орбіту повинен був відбутися з використанням ракети-носія «Зеніт» ще в 2011 році, проте не відбувся дотепер.

У вересні поточного року глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Павло Дегтяренко заявив про намір провести запуск супутника «Либідь» в серпні 2019 року. За його словами цьому повинне посприяти відновлення співпраці з канадською компанією MacDonald Dettwiler and Associates (MDA), яка виступала в якості генерального підрядника по створенню національної системи супутникового зв'язку «Либідь». У 2017 році корпорація відмовилася співпрацювати з Україною з даного проекту через зникнення великої грошової суми в Сейшельських офшорах

25 жовтня, 2018.

Редакція
RATVODДата: Вівторок, 13.11.2018, 23:25 | Повідомлення # 1194
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ЗАПУСК СУПУТНИКА «ЯМАЛ-601» ПЕРЕНЕСЛИ

НА ВЕСНУ
2019 РОКУ



Зона обслуговування C-діапазону супутника «Ямал-601».
Джерело зображення: gazprom-spacesystems.ru

Ракета-носій «Протон-М» з космодрому Байконур виведе на орбіту супутник «Ямал-601» навесні 2019 року,
заявив заступник гендиректора Центру імені М. В. Хрунічева Андрій Панкратов, цитує ТАСС.


Спочатку запуск космічного апарату планувалося здійснити в 2016 році, потім дату перенесли на кінець 2018 го, потім - на січень 2019 го.

«Ямал-601» створений за замовленням «Газпром космічні системи» в ВАТ «"Інформаційні супутникові системи" імені академіка М. Ф. Решетньова». Обсяг ресурсу С-діапазону цього космічного апарату складе 38 еквівалентних транспондерів, Ka-діапазону - 16 транспондерів по 450 МГц і чотири транспондери по 1,8 ГГц. При цьому 26 транспондерів Ка-діапазону, 19 - Ku-діапазону і 16 - С-діапазону будуть націлені на Росію.

Супутник займе орбітальну позицію 49° східної довготи, де замінить космічний апарат «Ямал-202». Запуск і експлуатацію супутника «Ямал-601» застраховано на € 301 млн.

Раніше повідомлялося, що «Газпром космічні системи» вибрав технологію Gilat для роботи в Ка-діапазоні супутника «Ямал-601».

Влітку в інтерв'ю «Телеспутнику» заступник генерального директора з маркетингу та міжнародного бізнесу АТ «Газпром космічні системи» Ігор Кіт говорив, що Ямал-601 є «уособлення стратегії розвитку» супутникового оператора.

13.11.2018



RATVODДата: Четвер, 15.11.2018, 22:30 | Повідомлення # 1195
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Spacecom отримає 10 мільйонів доларів

за зруйнований супутник Amos 6




Ізраїльській компанії Israel Aerospace Industries доведеться виплатити компанії Spacecom
10 мільйонів доларів за затримку виробництва супутника, який, в кінцевому підсумку, був знищений.


Про це пише видання Broadband TV News.

Супутник Amos 6 був зруйнований в результаті аварії, що сталася на стартовому майданчику в вересні 2016 року - за два дні до запланованого запуску апарату з мису Канаверал, який повинен був бути проведений зусиллями компанії Space X Ілона Маска.

Найбільшим орендарем ємностей супутника повинна була стати компанія Facebook, яка планувала використовувати супутник Amos 6 для підключення до Інтернету жителів країн Африки.

Щодо виплати компенсації стало відомо з листування на Телль-Авівській біржі.

У 2012 році був укладений контракт на суму в 200 мільйонів доларів, в якому компанія IAI виступала в ролі основного виробника, а MacDonald, Dettwiler and Associates - в якості підрядника з виробництва робочих модулів Ku-діапазону і багатопроменевого модуля Ka-діапазону.

Точна причина даної затримки залишилася неназваною, проте в 2015 році було офіційно оголошено про те, що запуск космічного апарату відкладається на рік.

У листопаді 2016 стало відомо про те, що компанія IAI виплатить компанії Spacecom 196 мільйонів доларів в якості страховки за втрачений супутник.

15 листопада, 2018.

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 16.11.2018, 18:42 | Повідомлення # 1196
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
FALCON 9 ВИВЕЛА СУПУТНИК

ДЛЯ БЛИЗЬКОСХІДНОГО РИНКУ



Пуск ракети Falcon 9 із супутником Es'hail-2

15 листопада ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на орбіту супутник Es'hail-2.


Запуск був проведений з повторним використанням першої ступені РН.

Es'hail-2 створений компанією Mitsubishi Electric (MELCO) на основі платформи DS 2000 для оператора з Катару Es'hailSat. Маса апарату 5,3 тис. кг., робочі діапазони - Ku і Ка.

Супутник буде поміщений в орбітальну позицію 25° східної довготи, для надання послуг телемовлення і високошвидкісного інтернет-доступу на Близькому Сході і Північній Африці.

Перша ступінь Falcon 9 вже використовувалася при запуску супутника Telstar 19 Vantage в липні

16.11.2018



RATVODДата: Понеділок, 19.11.2018, 19:26 | Повідомлення # 1197
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
EUTELSAT І AIRBUS ПІДПИСАЛИ КОНТРАКТ

НА ДВА СУПУТНИКА ВАЖКОГО КЛАСУ



Джерело зображення: eutelsat.com

19 листопада в Лондоні супутниковий оператор Eutelsat розробник космічної техніки Airbus Defence and Space
підписав контракт на створення двох космічних апаратів, призначених на заміну трьох існуючих супутникам Hot Bird.


Два нових космічних апарати повинні вступити в дію у 2022 році, в зону їх покриття входитимуть Європа, Близький Схід і Північна Африка.

Обидва супутники будуть створені на основі платформи Eurostar NEO компанії Airbus Space and Defense, маса кожного апарату - 4,5 тонни, потужність - 22 к Вт. Обидва супутники будуть виконані за технологією all-electric, що дозволяє виводити на геостаціонарну орбіту велике корисне навантаження.

Технічні характеристики нової платформи дозволять оператору замінити три існуючих апарати Hot Bird на два. Про необхідність такої заміни з метою скорочення витрат на супутникове угруповання при збереженні пропускної здатності заявляв 1 серпня виконавчий директор Eutelsat Рудольф Белмер (тоді зазначалося, що космічні апарати будуть виведені на орбіту в 2021 році).

Супутники будуть створюватися в відділеннях Airbus, розташованих в Портсмуті (Великобританія) і Тулузі (Франція).

Угруповання Hot Bird, розташоване в орбітальній позиції 13° с.д., є ключовим для оператора. Через ці супутники транслюється більше 1000 телеканалів (з них понад 340 - в HD форматі) з охопленням 135 млн. домогосподарств.

19.11.2018



RATVODДата: Вівторок, 04.12.2018, 09:50 | Повідомлення # 1198
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У США SpaceX запустила ракету Falcon 9

з 60 мікросупутниками для 17 країн




Більше 20 виведених на орбіту апаратів будуть забезпечувати потреби
різних вищих навчальних закладів і дослідницьких інститутів


Американська компанія SpaceX в понеділок здійснила запуск ракети-носія Falcon 9 на борту якої знаходяться більше 60 мікросупутників, призначених для використання компаніями і урядовими структурами 17 країн. Запуск з бази американських ВПС Ванденберг (штат Каліфорнія) відбувся о 10:34 за часом Західного узбережжя США. Трансляція велася на сайті SpaceX, - передає ТАСС.

Йдеться про 64 мікросупутників, що запускаються на низьку сонячно-синхронну орбіту (висота 600-800 км) на замовлення ряду держструктур і комерційних підприємств з ряду країн, включаючи США, Австралію, Бразилію, Великобританію, Німеччину, Індію, Іспанію, Італію, Казахстан, Канаду, Південну Корею. Запуск був проведений у співпраці з приватною американською компанією Spaceflight Industries ( "Спейсфлайт індастріз"), що базується в Сіетлі (штат Вашингтон).

Більше 20 виведених на орбіту апаратів будуть забезпечувати потреби різних вищих навчальних закладів і дослідницьких інститутів, включаючи Університет Північної Кароліни в Вілмінгтоні (США), Колорадський університет у Боулдері (США), Корейський інститут передових технологій (Південна Корея). У число компаній, супутники яких запущені за допомогою Falcon 9, входять Astrocast ( "Астрокаст"), Helios Wire ( "Хеліос Уайр"), Honeywell Aerospace ( "Ханіуелл аероспейс"), NovaWurks ( "Нова-Вуркс").

Один з мікросупутників запущений в рамках проекту однієї з приватних американських шкіл, який отримав грант НАСА. Мета експерименту полягає в перевірці ступеня виживання певних видів бактерій у відкритому космосі.

Запуск Falcon 9 з самого початку був призначений на 19 листопада, проте переносився кілька разів. Як повідомили в SpaceX, це було пов'язано з необхідністю проведення додаткових перевірок ракети-носія.

03.12.2018

RATVODДата: Середа, 05.12.2018, 10:25 | Повідомлення # 1199
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Китайська фірма планує запустити в космос 272 супутники

для роздачі
інтернету по всьому світу



Фото: Pandaily

Як заявили в компанії, завдяки цьому проекту люди зможуть використовувати свої мобільні телефони
для підключення до інтернету навіть в тих місцях, де відсутнє покриття сигналом телекомунікаційних мереж.


Згідно з інформацією, переданою інформаційними агентствам, китайська компанія LinkSure, що працює в сфері інтернет-технологій, планує до 2026 року запустити в космос угруповання, що складається з 272 супутників, з метою надання безкоштовного доступу до WiFi по всьому світу. Таким чином компанія планує кинути виклик глобальним технологічним гігантам - таким, зокрема, як Google і SpaceX.

Компанія LinkSure Network, заснована в Шанхаї в 2013 році, позиціонує себе на ринку в якості міжнародної інноваційної мобільної інтернет-компанії, що спеціалізується на наданні безкоштовного доступу в інтернет, а також надання через свій сайт доступу до контенту і ряді інших послуг - залежно від місця розташування користувача.

«Супутник буде запущений на орбіту в наступному році з космодрому Цзюцюань в провінції Ганьсу на північному заході Китаю, а до 2020 року в космосі буде вже 10 супутників», - повідомила урядова газета China Daily.

До 2026 році угрупування буде включати в себе 272 супутника.

У публікації йдеться, що люди зможуть використовувати свої мобільні телефони для підключення до служб інтернету, які будуть роздаватися з супутників угрупування і використовувати таким чином ресурси всесвітньої павутини навіть в тих регіонах, де відсутні телекомунікаційні мережі.

Генеральний директор LinkSure Network Ван Цзін'юн повідомила про те, що компанія планує інвестувати в проект 3 мільярди китайських юанів (431.4 мільйона доларів США).

Вона також висловила надію на те, що в майбутньому компанія зможе заробити, використовуючи різні сценарії, програми та режими.

За даними Організації Об'єднаних Націй за станом на кінець 2017 року 3.9 мільярди людей по всій планеті як і раніше не мали доступу до інтернету.

В силу розмаїтості і складності геоморфології окремі елементи інфраструктури телекомунікаційних мереж не можуть бути розгорнуті в ряді місць, і альтернативою їм є супутникове угруповання.

В даний час багато компаній - серед яких, зокрема, Google, SpaceX, OneWeb і Telesat - вже почали реалізацію проектів, пов'язаних з використанням супутників для надання жителям планети безкоштовного доступу в інтернет.

Також слід згадати про те, що в КНР зараз створюється супутникова навігаційна система «Бейдоу» (BDS), яка повинна стати конкурентом американської системи глобального позиціонування (GPS).

Це буде вже четверта глобальна навігаційна система в світі - після американської GPS, російської GLONASS і розробленої в Євросоюзі системи Galileo. В Індії також створюється власна навігаційна система, що отримала назву Індійська регіональна навігаційна супутникова система (IRNSS) і операційне ім'я NAVIC.

Борис Скуратівський

04 грудня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 06.12.2018, 09:24 | Повідомлення # 1200
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Завдання понад 8 млн дол. США збитків ДП «Укркосмос»:

2 особам повідомлено про підозру




4 грудня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України
під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили
про підозру двом особам, ймовірно причетним до завдання 8,245 млн дол. США збитків ДП «Укркосмос».


Одного з них, колишнього позаштатного радника генерального директора Державного космічного агентства України, затримано в порядку ст.208 КПК України.

Цю особу підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5. ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч.3 ст.209 («Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом») Кримінального кодексу України. Дії другого підозрюваного, довіреної особи, кваліфіковано за ч.3 ст. 209 КК України.

Як встановило слідство, впродовж 2011-2017 років підозрювані організували схему, в результаті якої вивели за кордон та легалізували 8,245 млн дол. США, надані в межах кредиту Експортного агентства Канади та призначені для будівництва ракети-носія на потужностях ДП «ВО Південмаш». В результаті таких дій зірвано запуск першого українського супутника «Либідь» як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв’язку України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Детективи Національного бюро перевіряють причетність інших осіб до завдання збитків ДП «Укркосмос».

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

05.12.2018

Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024