FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 14:37

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Новини телеканалів і Медіа-груп України
RATVODДата: Середа, 04.01.2017, 18:59 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Новини телеканалів

і
Медіа-груп України


RATVODДата: Четвер, 30.01.2020, 13:28 | Повідомлення # 271
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
В 1 + 1 media розповіли, чому не закодували

супутниковий сигнал телеканалу УНІАН ТБ




В 1 + 1 media вирішили продовжити термін
супутникового мовлення УНІАН ТБ у відкритому вигляді.


Медіахолдинг 1 + 1 media поки не буде кодувати супутниковий сигнал телеканалу УНІАН ТБ.

«У рамках реалізації останнього етапу переходу на закодований супутниковий сигнал і для забезпечення перехідного періоду для тих абонентів, які не встигли завчасно подбати про доступ до телеканалів, УНІАН ТВ продовжить вести мовлення у відкритому доступі на короткочасний період після кодування», - пояснюють свою позицію в холдингу .

Разом з тим для глядачів на телеканалі буде розміщено інформаційне повідомлення такого змісту:

«Супутниковий сигнал більшості українських телеканалів закодований. Якщо у тебе немає можливості їх дивитися, звернися до офіційного телевізійному оператора».

Коли саме на УНІАН ТБ буде активована система умовного доступу Verimatrix (це кодування використовується для шифрування сигналу інших телеканалів медіагруп) в 1 + 1 media не уточнюють.

Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 січня найбільші українські телевізійні групи закодували супутниковий сигнал своїх основних телеканалів.

Втім, власникам супутникових приймальних систем як і раніше залишаються доступні до перегляду близько сотні українських телеканалів з космічних апаратів Amos, Astra і Eutelsat HotBird.

29 січня, 2020

Редакція
RATVODДата: Четвер, 06.02.2020, 09:05 | Повідомлення # 272
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
«5 канал» запустив блекаути

на
супутниковому сигналі



Фото: «5 канал»

У зв’язку з переходом на HD-мовлення канал змінює супутникові параметри.


«5 канал» п’ятого президента Петра Порошенка планує повністю перейти на HD-мовлення у лютому. У зв’язку з цим на своєму супутниковому ефірі телеканал запустив блекаути щодо зміни параметрів супутникового мовлення. Про це повідомляють користувачі мережі.

Телеканал запустив на своїй супутниковій SD-версії повідомлення з проханням до телеглядачів перейти на другий HD-сигнал телеканалу. Під час ефіру така картинка висить приблизно 2 хвилини й супроводжується «пищалкою».



У листопаді 2019-го телеканал повідомляв про перезапуск − з новинного каналу мовник планує стати каналом загальної спрямованості − крім інформаційних програм будуть документальні та художні фільми. Точну дату перезапуску не повідомляють. Щодо запуску HD-мовлення повідомлялося, що до кінця лютого 2020 року канал буде вести паралельно дві трансляції: у форматі HD й у форматі SD. З 1 березня ретрансляція відбуватиметься тільки у форматі HD.

Нагадаємо, 7 листопада ДБР проводило обшуки у власника Прямого каналу Володимира Макеєнка у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо купівлі-продажу телеканалу «Тоніс». За твердженням юриста Андрія Портнова, акції телеканалу були оформлені Петром Порошенком на кіпрську компанію через «підставну особу» − Володимира Макеєнка, а ця угода, як і фінансування каналу, здійснювалася «вкраденими з українського бюджету грошима, відмитими в офшорних зонах, недоодержаними у вигляді податків, проведеними між підставними особами й оформленими фіктивними торговими операціями в іноземних юрисдикціях». Петро Порошенко тоді заявляв про спроби рейдерства «Прямого» з боку Андрія Портнова, заперечуючи свою причетність до телеканалу.

31.01.2020



RATVODДата: Четвер, 06.02.2020, 09:28 | Повідомлення # 273
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
"ЗОРЯНИЙ"- інформаційна платформа, що складається

з телеканалу , прес- центру та сайту.




Телеканал - супутниковий, інформаційно-просвітницький, має ліцензію на мовлення на 10 років.


Ліцензію видано Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення , рішення 311 від 6.03.2019. Контент каналу - 80% власного продукту.

Слоган каналу: «Шукаємо світло разом».

Новини - вихід в ефір щогодини, назва випусків: «У світлі новин».

В ефірі програми «Світлячок» (для дітей), «Світлі» (про людей, які мають натхнення жити), «Навколо світу України» (про подорожі Україною), «Живі речі» (про українські династії), «Український козир» (про українські винаходи), «Біля дошки» (для молоді), студійні ток-шоу.

Менеджмент:

Генеральний продюсер - Василь Киба,
головний режисер - Тетяна Яцина,
головний редактор - Ольга Скотникова,
комерційний директор - Тетяна Вакуленко,
технічний директор - Валерій Вєргєлєсов.

Програмна та технічна інформація:

- періодичність, час, обсяги та сітка мовлення – 24 години на добу;
- територія розповсюдження програм – Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника;
- оператор телекомунікацій – ТОВ «СЕС Сіріус Україна», м. Київ;
- параметри супутникового каналу мовлення: супутниковий ретранслятор –
«ASTRA-4A»,
- оператор супутникового ретранслятора – «SES ASTRA AB»
(Швеція), орбітальна позиція – 5,0° Сх. д.,
частота прийому – 11747 МГц,
символьна швидкість – 30 Мсимв./сек.,
коефіцієнт корекції помилок (FEC) – 3/4,
поляризація – лінійна горизонтальна,
умови розповсюдження програм – у відкритому вигляді,
стандарт мовлення – DVB-S2,
відеостандарт MPEG-4;

Адреса студії:

м. Київ. Антоновича, 29,

RATVODДата: П`ятниця, 07.02.2020, 09:33 | Повідомлення # 274
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Канал Sirius в Мукачево припинив мовлення



Закарпатський супутниковий телеканал Sirius, заснований в Мукачево, припинив мовлення.


Трансляції немає ні на сайті, ні на стрімінгових сервісах. На сайті остання новина датована 20 січня, соцмережі і ютуб перестали оновлюватися приблизно в той же час. Про це повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на співробітників каналу.

Екс-директор каналу Віталій Мещеряков повідомив, що ще в середині серпня минулого року інвестор повідомив, що через два тижні припиниться фінансування і, відповідно, телекомпанії більше не буде.

«У цей проміжок часу ми повідомили нашим партнерам про завершення співпраці, а майже трьом десяткам працівників - про майбутнє звільнення. Фактично ні повноцінних новин, ні скільки-небудь власних програм з вересня вже не проводилося. В ефірі були повтори знятих раніше програм і програми наших партнерів, зокрема «Німецької Хвилі», «Радіо Свобода», «Голос Америки». Якісь сюжети робили дві знімальні групи, які погодилися працювати з телеканалом після відходу основної когорти кращих працівників, які і були обличчям телеканалу в останні півтора року», - сказав Віталій Мещеряков.

Власник ТОВ «Сіріус Медіа Продакшн» Роман Поворозник в коментарі «Детектор медіа» підтвердив, що канал не працює: «Ми призупинили свою роботу. Намагаємося вибратися, шукаємо джерела фінансування».

Віталій Мещеряков каже, що у телеканалу довгий час були фінансові проблеми. «Ми, звичайно, терпіли, розуміючи, що фінансова ситуація в країні в цілому залишає бажати кращого. У той же час я вдячний власникам за надану можливість реалізувати ідеї. Насправді багато чого вдалося реалізувати. Як на мене на каналі були досить непогані авторські програми. А наші новини задавали тон всім іншим телеканалам, часто навіть загальноукраїнські телеканали просили поділитися матеріалами, авторитетні сайти давали інформації з посиланням на Sirius. З десяток наших сюжетів в фейсбуці мали більше мільйона переглядів кожен. Тому мені шкода було команди - дуже сильних журналістів, операторів, режисерів», - розповів Віталій Мещеряков.

На питання про долю колективу Роман Поворозник відповів, що «колектив на паузі».

Нагадаємо, ТОВ «Сіріус медіа продакшн» в жовтні 2016 отримало ліцензію на супутниковий телеканал Sirius. На той момент власником каналу був керівник київської аграрної компанії «Агролідер» Олег Колеб. Планувалося, що за тематикою канал матиме етнічний напрямок, його програми будуть орієнтовані на національні меншини, що проживають в Західній Україні.

У жовтні 2017 стало відомо, що власником телеканалу Sirius (ТОВ «Сіріус медіа продакшн») став помічник-консультант народного депутата із Закарпаття Віктора Балоги Роман Поворозник.

У березні 2018 директором телеканалу Sirius став екс-менеджер Закарпатської регіональної філії Національної громадської телерадіокомпанії України Віталій Мещеряков. Планувалося, що канал буде мати три студії - в Мукачеві, Ужгороді та Києві, які будуть взаємодіяти.

Broadcast

05.02.2020


RATVODДата: Вівторок, 18.02.2020, 10:26 | Повідомлення # 275
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Два супутникові канали

закодують свій сигнал




Українські супутникові телеканали «КусКус» і Music Box
закодують свій сигнал системою умовного доступу Verimatrix


Відповідні зміни до їхніх ліцензій внесла 13 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

«КусКус» (ТОВ «Здорове ТБ») – кулінарний канал групи Film.ua Group бізнесмена Сергія Созановського, який мовить з осені 2019 року. Він від початку планувався як платний канал. Однак у його ліцензії спершу було передбачено кодування системою BISS (практично відкритий доступ).

Music Box (ТОВ «Мьюзік бокс Україна» – музичний канал, який мовить з 2007 року. Усі ці роки розповсюджувався на супутнику у відкритому вигляді. Власники каналу – бізнесмени Вадим Сойреф та Ігор Шапіро.

Обидва канали піднімають свій сигнал на супутник з передавальної станції (аплінка) групи «1+1 медіа» (ІП «1+1 Продакшн»). Дистрибуцією каналу «КусКус» та інших каналів Film.ua Group у мережах провайдерів займається «1+1 медіа».

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

Мар'яна Закусило

17 лютого 2020



RATVODДата: Вівторок, 25.02.2020, 11:22 | Повідомлення # 276
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Рада підтримала звернення до президента

про мораторій на кодування каналів на супутнику




21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожного до президента України
про введення мораторію на кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів
.

Ініціатор запиту Микола Задорожний - обраний від партії «Слуга народу» по округу № 162 у Сумській області.

За регламентом, запит народного депутата до президента Рада спочатку повинна підтримати мінімум 150 голосами, а потім проголосувати за направлення запиту до президента мінімум 226 голосами.

За підтримку запиту Миколи Задорожного про введення мораторію на кодування каналів на супутнику проголосували 210 народних депутатів. За направлення запиту до президента України - 255 народних депутатів: «Слуга народу» - 184, «Опозіційна платформа - За житя» - 7, «Європейська солідарність» - 16, «Батьківщина» - 13, «За майбутнє» - 7, позафракційні - 12, «Голос» - 14, «Довіра» - 2.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, президент «1 + 1 медіа» Олександр Ткаченко не голосував за направлення запиту. Зате віце-спікер Верховної Ради, дружина одного з топ-менеджерів холдингу StarLightMedia Олена Кондратюк голосувала «за».
Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи - StarLightMedia, «1 + 1 медіа», «Медіа Група Україна» і «Інтер медіа груп» - закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч з 28 на 29 січня.

П'ятий президент, а нині народний депутат Петро Порошенко закликав медіагрупи скасувати кодування телеканалів на супутнику. Хоча під час його президентства Нацрада з питань телебачення і радіомовлення дозволила каналам закодуватися.

Нагадуємо, що на YouTube-каналі нашого журналу є відео "Три простих способи дивитися українські канали в 2020 році"

Broadcast

21.02.2020




RATVODДата: П`ятниця, 28.02.2020, 20:40 | Повідомлення # 277
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Президент України та медіагрупи дійшли згоди до 16 березня забезпечити

запуск незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів




Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом провідних українських медіагруп.


Учасники заходу обговорили проблеми навколо телевізійного мовлення, які виникли після початку кодування чотирма медіагрупами супутникового сигналу їхніх телеканалів з 29 січня цього року за рішенням від 2017 року.

Глава держави наголосив, що це питання стосується не лише бізнесу медіагруп, а й стратегічного захисту інформаційної безпеки України. Внаслідок кодування сигналу не всі українці можуть вільно переглядати понад 20 головних телеканалів.

«Ми маємо просто безліч листів і тисячі дзвінків у Офіс Президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали. Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій», – сказав Володимир Зеленський.

За словами Президента, внаслідок цього альтернативою там стало російське телебачення.

«Ми приїхали туди, побачили, що і російське радіомовлення, і телебачення є не лише на тимчасово окупованих територіях. Воно має дуже потужний сигнал і на контрольованих територіях. Крім того, тоді вони «глушили» наш сигнал військовою апаратурою. А зараз, мені здається, навіть не потрібно використовувати технічні засоби та гроші, щоб глушити, – ви самі відключилися», – заявив Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що Рада національної безпеки і оборони України має можливість запровадити мораторій на кодування супутникового сигналу телеканалів, але це не вирішить усього спектру проблем.

«Ми хочемо зараз знайти вихід із цієї ситуації. У нас завдання дуже просте: щоб люди мали можливість дивитися саме українське телебачення, особливо на тих територіях, до яких ми зараз не маємо іншого доступу, крім інформаційного», – підкреслив він.

Для комплексного вирішення проблеми з доступом українців до інформації Президент запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.

Також «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Водночас Глава держави та представники медіагруп дійшли згоди до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій своїх загальнонаціональних телеканалів і таким чином знову зробити телебачення доступним для українських громадян.

«Ми дуже хочемо, щоб це справді була міжнародна версія. Ми вас дуже просимо, щоб це була виважена міжнародна версія і з пріоритетним контентом», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Таким чином ці громадяни отримають можливість переглядати закодовані телеканали.

Учасники зустрічі домовилися залучити РНБО для координації зусиль з медіагрупами щодо боротьби з порушеннями авторського права.

Глава держави поставив завдання секретарю РНБО проконтролювати виконання домовленостей.

28 лютого 2020 року



RATVODДата: Середа, 04.03.2020, 15:21 | Повідомлення # 278
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
UATV офіційно змінив назву на «Дом»



2 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на позачерговому засіданні
переоформила ліцензіюна супутникове мовлення і тимчасові дозволи на ефірне мовлення телеканалу
Мультимедійної платформи іномовлення України
у зв’язку зі зміною назви UATV на «Дом» і, відповідно, програмної концепції.UATV офіційно змінив назву на «Дом»


Переоформлення ліцензії та тимчасових дозволів відбулося одразу після публічної презентації каналу, на якій було оголошено, що канал уже розпочав мовлення 1 березня. На засідання Нацради замість керівництва каналу «Дом» прийшли двоє юристів каналу.

За програмною концепцією «Дом» буде розважально-інформаційним каналом: 23 години на добу буде розважального національного контенту, 1 година на добу – інформаційно-аналітичних програм власного виробництва.

Канал вилучив з ліцензії супутниковий ретранслятор Hotbird-13C і залишив один супутник Turksat. При цьому канал «Дом» не планує здійснювати супутникове мовлення – про це було оголошено на презентації каналу 2 березня, і це ж повідомила представниця каналу Нацраді.

Коли відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко запитав у представників каналу, яким чином «Дом» буде транслюватися, представниця мовника відповіла, що в кабельних мережах на окупованих територіях. Однак під час презентації каналу нічого не говорили про кабельні мережі. Заступниця голови Нацради Уляна Фещук запитала, яким чином український канал зайде в кабельні мережі ОРДЛО. Але перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк попросила колег не ставити таких запитань не підготовленим представникам каналу, а просто погодити зміни до ліцензії.

Також у ліцензії зафіксували нового керівника Мультимедійної платформи іномовлення України – замість Людмили Березовської тимчасовою виконувачкою обов’язків генерального директора стала Юлія Островська.

Крім ліцензії Нацрада внесла зміни до дозволів каналу на тимчасове мовлення на ефірних частотах: назву UATV замінила на «Дом». Ідеться про дозволи на тимчасове мовлення, видані Нацрадою 4 квітня, 4 липня і 9 жовтня 2019 року:

Аналогове мовлення:

Донецька область: Покровськ (37 ТВК), Гірник (30 ТВК)

Луганська область: Бахмутівка (31 ТВК)

Херсонська область: Чаплинка (25 ТВК), Чонгар (8 ТВК)

Цифрове мовлення:

Донецька область: Волноваха (22 ТВК), Гірник (57 ТВК), Волноваха (5 ТВК), Гірник (6 ТВК), Краматорськ (8 ТВК), Маріуполь (5 ТВК);

Луганська область: Бахмутівка (40 ТВК, заміна на 41 ТВК), Підгорівка (Старобільськ) (12 ТВК), Попасна (Комишуваха) (41 ТВК), Широкий (5 ТВК);

Херсонська область: Скадовськ (51 ТВК), Чаплинка (51 ТВК), Чонгар (50 ТВК, заміна на 51 ТВК).

Член Нацради Сергій Костинський зауважив, що для того, щоб канал мовив насамперед на тимчасово окуповані території потрібна зміна модуляції частини передавачів. Він запропонував колегам провести спільну зустріч Нацради, представників каналу «Дом», Концерну РРТ і медіагруп, на якій обговорити питання розповсюдження сигналу нового каналу. Колеги погодилися, що така зустріч потрібна. Прозвучало, що вона може відбутися в четвер, 5 березня.

Сергій Костинський утримався від голосування за переоформлення ліцензій і дозволів каналу UATV на «Дом», оскільки вважає, що канал мав достатньо часу для переоформлення, щоб не робити це в екстреному режимі через день після запуску.

Детальніше про запуск каналу «Дом» читайте невдовзі на «Детекторі медіа».

Нагадаємо, новий канал для тимчасово окупованих територій запускають на базі Мультимедійної платформи іномовлення України замість каналу іномовлення UATV. Презентація нового каналу відбулася 2 березня о 15:00. Новостворений телеканал має назву «Дім» / «Дом». Він розпочав мовлення 1 березня 2020 року.

28 лютого член Нацради Сергій Костинський повідомив, що канал для окупованих територій не зможе розпочати роботу 1 березня, адже отримання ліцензії та дозволу на тимчасове мовлення на окуповані території може зайняти кілька тижнів.

Того ж дня перший заступник міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук повідомив, що для запуску нового телеканалу не потрібно отримувати нову ліцензію, оскільки діючу ліцензію Мультимедійної платформи іномовлення України та тимчасові дозволи переоформлять. Він запевнив, що відповідні документи Нацрада отримає найближчим часом.

Раніше, 6 лютого, Нацрада анулювала ліцензії Мультимедійної платформи іномовлення України на супутникове мовлення каналу UATV закордон. У платформи залишилася одна ліцензія на мовлення через супутник Hotbird-13С, який покриває Україну та частину Європи. На тому ж засіданні Нацради стало відомо, що платформа подала до Нацради заяву про переоформлення цієї ліцензії у зв’язку зі зміною керівництва та програмної концепції.

Мар'яна Закусило

02 березня 2020



RATVODДата: Середа, 04.03.2020, 15:27 | Повідомлення # 279
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
«2+2» та ТЕТ розпочали мовлення у HD



3 березня група «1+1 медіа» запустила HD-версії телеканалів «2+2» та ТЕТ.


Про це повідомляє преслужба.

Згадані канали вже доступні для перегляду на VOD-платформі 1+1 video та на платформі платного телебачення «Київстар ТБ». Своїм партнерам, «які дотримують ведення чесного бізнесу і своєчасно виконують домовленості», група надає можливість транслювати HD-версії телеканалів без сплати додаткового роялті.

«Перехід на HD – це логічний крок у виведенні українського телебачення на вищий рівень, а тому ми продовжуємо поступово переводити канали групи в Full HD. Наступний на черзі – дитячий канал «Плюсплюс», запуск HD-версії якого запланований на друге півріччя. Переконаний, що глядачі належно оцінять нову більш якісну картинку», − сподівається генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Нагадаємо, у вересні 2019 року мовлення в HD-форматі у мережах українських провайдерів платного телебачення розпочав «1+1».

03 березня 2020



RATVODДата: П`ятниця, 06.03.2020, 19:47 | Повідомлення # 280
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
StarLightMedia запускає

некодований канал
ICTV Ukraine




Група StarLightMedia запускає міжнародний телеканал ICTV Ukraine,
який мовитиме на супутнику відкрито, без кодування.


6 березня канал проліцензувався в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Ліцензію отримала юридична особа каналу ICTV – ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія».

Назва каналу – ICTV Ukraine. У його ефірі буде інформаційний контент каналу ICTV та розважальний контент СТБ і Нового каналу. Оскільки це повністю власний контент групи StarLightMedia, то він не має обмежень в авторських правах на поширення у відкритому вигляді на супутнику, пояснила керівна директорка ICTV Анастасія Штейнгауз.

«На прохання президента, щоб інформаційна безпека в країні була підтримана, ми вирішили від групи StarLightMedia створити міжнародний канал ICTV Ukraine. Він буде базуватися на контенті ICTV. Інформаційний контент буде від ICTV, розважальний – від СТБ та Нового каналу. З логотипа буде одразу зрозуміло, що це мовлення з території України», – розповіла очільниця каналу.

Територія поширення каналу з відкритого супутника – Україна та частина країн Європи. «Далі, щоб покривати весь світ, будемо працювати і розширювати мовлення», – додала очільниця каналу.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

28 лютого президент Володимир Зеленський із представниками медіагруп домовилися, що до 16 березня кожна з медіагруп запускає некодовану міжнародну версію одного свого каналу. А супутникові платформи Xtra TV та Viasat (належать «Медіа Групі Україна» та «1+1 медіа», відповідно) мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.

Група «1+1 медіа» вже має некодовану міжнародну версію – канал «1+1 international», а також залишає некодованим канал УНІАН ТБ. Група «Інтер» має міжнародну версію – канал «Інтер+». «Медіа Група Україна» вважає такою некодованою міжнародною версією свій інформаційний канал «Україна 24». Група StarLightMedia оголосила, що готує до запуску до 16 березня некодований супутниковий міжнародний канал.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

Мар'яна Закусило

06 березня 2020



RATVODДата: Субота, 07.03.2020, 13:55 | Повідомлення # 281
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Телеканали «Медіа Групи Україна»

тимчасово розкодувались на супутнику




Це пов'язано із технічними проблемами.


Про це повідомила пресслужба медіагрупи у Facebook.

«Телеканали "Медіа Групи Україна" ("Україна", "НЛО TV", "Індиго TV") тимчасово працюють у розкодованому режимі на супутнику Astra 4A
у зв'язку з обривом основної і резервної ліній доставки сигналу телеканалів. Ведуться відновлювальні роботи. Як тільки несправності будуть усунені, телеканали почнуть мовити в закодованому вигляді»
, - йдеться в повідомленні.

06 березня 2020



RATVODДата: Субота, 09.05.2020, 17:45 | Повідомлення # 282
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Телеканал ПЛЮСПЛЮС групи 1+1 media

розпочинає мовлення в HD-якості




Група 1+1 media, у продовження стратегії щодо покращення якості контенту власного виробництва,
запустила HD-версію телеканалу ПЛЮСПЛЮС − анімаційного розважально-пізнавального телеканалу
для сімей із дітьми дошкільного та шкільного віку.


Трансляція ПЛЮСПЛЮС у покращеній якості розпочалась сьогодні, 23 квітня. Канал у HD вже мовить на VOD-платформі 1+1 video та на платформі платного телебачення «Київстар ТБ», а також доступний для підключення іншими провайдерами платного телебачення.

Для провайдерів програмної послуги група пропонує можливість трансляції ПЛЮСПЛЮС в HD у їхніх мережах у рамках укладених угод на 2020 рік без сплати додаткових коштів за права на його трансляцію.

Так, ПЛЮСПЛЮС стає четвертим каналом 1+1 media, який мовить у HD. Раніше група вже запустила HD-версію телеканалу 1+1 восени 2019 р., а також ТЕТ та 2+2 на початку березня 2020 р. Наразі запуском ПЛЮСПЛЮС група завершує реалізацію свого плану щодо переведення своїх основних каналів у HD-якість у 2020 році.

Телеканал ПЛЮСПЛЮС є абсолютним лідером за обсягами перегляду серед українських телеканалів для дітей віком від 4 до 14 років. Його програмна сітка складається із продуктів власного виробництва, що рекомендовані Міністерством Освіти і Науки України, кращого зі світової анімації, улюблених Disney, Hasbro та Nickelodeon, а також розвиваючих та пізнавальних програм.

Крім цього, починаючи з 6 квітня канал транслює в ефірі шкільні уроки для учнів 5-го класу у рамках проєкту «Українська ТБ Школа» і другий тиждень поспіль залишається лідером за часткою телеперегляду серед каналів, які підтримують «Всеукраїнську школу онлайн».

«Нам вдалось суттєво випередити наш власний план: у першу чергу, ми запустили не три канали у HD, як було задумано із початку, а чотири. І, звісно, доступність ПЛЮСПЛЮС в покращеній якості у першому півріччі, а не другому, як ми обіцяли раніше – теж можна вважати суттєвим перевиконанням плану. Тому провайдери телевізійної послуги вже зараз можуть додавати топовий дитячий канал у свої пропозиції та радувати глядачів іще якіснішою картинкою», − прокоментував Андрій Мальчевський, директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення 1+1 media.

«Ми раді, що тепер глядачі ПЛЮСПЛЮС матимуть змогу дивитись контент у кращій якості. Віримо, що висока якість картинки зробить процес перегляду мультфільмів, продуктів нашого власного виробництва та кращого зі світової анімації, ще більш приємним для дітей та їх батьків», − наголосила Іванна Найда, генеральний продюсер дитячого телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

23 . 04 . 2020

RATVODДата: Четвер, 04.06.2020, 08:47 | Повідомлення # 283
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Український інформаційно-пізнавальний

телеканал
«Ісландія» розпочав супутникове мовлення




Володарі установок для прийому супутникового телебачення
отримали можливість перегляду нового телеканалу


1 червня в Україні почав повноцінне супутникове мовлення новий інформаційно-пізнавальний канал «Ісландія». Трансляція сигналу здійснюється з космічного апарату Azerspace-1 (46 гр.с.д.) в форматі високої чіткості (HD).

Телеканал «Ісландія» здійснює мовлення на основі супутникової ліцензії, виданої Нацрадою влітку 2019 року. Термін ліцензії - 10 років. У ній зазначено 17 годин національного і власного продукту на добу (7 годин іноземного). Також повідомляється, що програмне наповнення телеканалу в вихідні дні відрізняється від буденних днів.



Телеканал «Ісландія» позиціонує себе як «спільнота людей, які присвячують свій час і діяльність інтелектуально-творчому розвитку себе та інших».

Параметри супутникового мовлення телеканалу «Ісландія»:

Супутник - Azerspace-1 (46 гр.с.д.)
Частота - 11 095 МГц
Символьна швидкість - 30 000 Мбіт / сек
Поляризація - горизонтальна (H)
FEC - 5/6
Модуляція - DVB-S2 / 8PSK / MPEG-4 / HD




Віталій Мосейчук

01 червня, 2020.




RATVODДата: Четвер, 04.06.2020, 08:51 | Повідомлення # 284
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Український новинний канал Апостроф TV

розпочав супутникове мовлення




1 червня стартувало повноцінне мовлення
українського новинного телеканалу «Апостроф TV»


З 19 травня з телекомунікаційного супутника Astra 4A (4,8 ° східної довготи) велося тестове мовлення «Апостроф TV». Про це повідомив користувач під ніком yorick на профільному форумі ProTV.

На порталі транспондерних новин Sat-Digest уточнюється, що трансляція здійснюється у відкритому вигляді в форматі високої чіткості (HD) з використанням стандарту стиснення відео MPEG-4.

«Апостроф TV» отримав супутникову ліцензію терміном на 10 років ще в квітні минулого року. Однак весь цей час телеканал існував як окремий розділ суспільно-політичного видання «Апостроф», де, зокрема, розміщені різні інтерв'ю на політичну тематику та інформаційні програми.

Параметри супутникового мовлення «Апостроф TV»:

Супутник Astra-4A (4,8 гр.с.д.)
Частота - 11 747 МГц
Символьна швидкість - 30 000 Мбіт / сек
Поляризація - вертикальна (V)
FEC - 3/4
Модуляція - DVB-S2 / 8PSK / MPEG-4 / HD




Віталій Мосейчук

01 червня, 2020.




RATVODДата: Субота, 04.07.2020, 07:56 | Повідомлення # 285
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Inter Media Group може відмовитися

від
кодування супутникового сигналу




Inter Media Group висловила бажання відмовитися від кодування супутникового сигналу.


З цього приводу медіагрупа звернулася за консультацією до свого супутниковому оператору SES, повідомляє телеграм-канал TV Post.

Згідно з даними, холдинг має намір повернутися до мовлення з відкритим сигналом на супутнику. Мова йде про всі вісім телеканалв групи: «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom і «Enter-фільм».

Причиною такого рішення стало, по-перше, те, що доходи від дистрибуції не відповідають очікуванням. Також вплинув прийдешній розпад рекламного «Альянсу» в кінці цього року. Після цього холдингу доведеться перебудовувати роботу свого рекламного Сейлер Space Media і заново налагоджувати взаємини з рекламодавцями. Прямих контрактів з рекламодавцями Сейлер не має, тому телегрупі загрожує недоотримання коштів.

Відзначається, що технічно у скасуванні кодування немає нічого складного. Inter Media Group потрібно буде всього лише перевести сигнал зі стисненого MPEG-4 на стандартний MPEG-2. Однак, якщо це станеться, телегрупу чекає «холодна війна» з 1 + 1 media і «Медіа Групою Україна».

Нагадаємо, в лютому на розгляд ВР надійшов запит щодо скасування кодування супутникового сигналу в Україні. У голосуванні мораторій підтримали 225 нардепів, і тільки один виступив проти.

Пізніше Президент Володимир Зеленський спільно з керівниками медіагруп обговорив питання щодо проблем, які виникли після кодування супутникового сигналу. Спільним рішенням стало забезпечення всіх українців доступом до головних українських телеканалів за допомогою запуску міжнародних супутникових версій і розширення ефірного цифрового покриття.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPD: Представник компанії SES в закритому співтоваристві Телеком-Гурток в мережі Facebook повідомила, що «переговори оператора c Inter Media Group з даного питання не проводилися».

UPD-2: Inter Media Group в коментарі виданню Detector Media спростувала інформацію про намір зняти кодування зі своїх супутникових телеканалів.

Лада Васюкова

03 липня, 2020.




Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024