Дата: Вівторок, 04.10.2022, 14:17 | Повідомлення # 227
Адміністратор
Країна:
Статус:
Анастасія Шилобрид
" СОЛДАТЕ МІЙ "
Пісня «Солдате мій», слова Ангеліни Костюк, музика Сергія Зажитька.
Виконує солістка зразкового художнього колективу Театр пісні «Ладоньки» Центру позашкільної роботи Святошинського району міста Києва Анастасія Шилобрид.
Дата: Вівторок, 11.10.2022, 20:40 | Повідомлення # 229
Адміністратор
Країна:
Статус:
Прочитайте Тичину зараз!
Актуально...аж холоне кров.
Я єсть народ, якого Правди сила Ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! — А сила знову розцвіла.
Щоб жить — ні в кого права не питаюсь. Щоб жить — я всі кайдани розірву. Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Московіє! Мене ти пожирала, Як вішала моїх дочок, синів І як залізо, хліб та вугіль крала… О, як твій дух осатанів!
Ти думала — тобою весь з'їдаюсь? — Та, подавившись, падаєш в траву… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Я єсть народ, якого Правди сила Ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! — А сила знову розцвіла.
Сини мої, незламні українці, Я буду вас за подвиг прославлять,— Ідіть батькам на допомогу й жінці, Дітей з ярма спішіте визволять!
На слобожанських нивах, на подільських, На Чорнім морі — я прошу, молю! — Вбивайте ворогів, злодюг кремлівських, Вбивайте без жалю!
Нехай ще в ранах я — я не стидаюсь, Гляджу їх, мов пшеницю ярову. Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Повстань! І з ран — нове життя заколоситься, Що з нього світ весь буде подивлять, яка земля! яке зерно! росиця! — Ну як не сіять? Як відсіч ворогу не дать!
І я сіяю, крильми розгортаюсь, Своїх орлів скликаю, кличу, зву… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Ще буде: неба чистої блакиті, Добробут в нас підніметься, як ртуть, Заблискотять косарки в житі, Заводи загудуть…
І я життям багатим розсвітаюсь, Пущу над сонцем хмарку, як брову… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Кремлівська гидь, тремти! Я розвертаюсь! Тобі ж кладу я дошку гробову! Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
@ Павло Тичина
П. С.Це оригінал, який совєцька цензура переписала на свій лад.
Наприклад, замість "незламних українців" були"червоні українці". Замість "Московіє" - "Тевтоніє" і так далі...
Вони хотіли вбити наш дух. Але ми таки незламні і ми переможемо потвору-московію!!!
Дата: Вівторок, 18.10.2022, 10:30 | Повідомлення # 233
Супер Модератор
Країна:
Статус:
Награш band
" Воля і свобода "
Сover Заліско
Кавер-версія популярної польської пісні «Niech żyje wolność» Muz. i sł. M. Miller, K. Cieciuch. Муз. і сл. М. Міллера (Boys), К. Цецюха Укр.текст : А.Заліско / Л.Ваврін
Повідомлення відредагував Taras_1958 - Вівторок, 18.10.2022, 10:31
Дата: Четвер, 20.10.2022, 19:52 | Повідомлення # 237
Супер Модератор
Країна:
Статус:
Рената Штіфель
" БОЛЯЧЕ "
Боляче - це історія мільйонів українців, яка колись стане минулим але ніколи не буде забута та пробачена
Звукорежисер: Томаш Лукач Режисер: Андреас Колокотроніс Виробництво: New York Studios Лейбл: Jay Music Label
Я напишу коли закінчиться війна Та вже не для людей невинно вбитих І не батькам чиї маленькі діти Дивилися на жах той із вікна Я напишу таким самим як я Я напишу про все геть все повір І весь свій біль і всі свої страждання Я мовчки занотую на папір
Так боляче боляче боляче Так В скронях боляче боляче боляче Боже скажи мені за що нам це Зруйновані долі, дитячі сльози Коли ж це все мине Боляче боляче боляче Так в скронях боляче боляче боляче Знаю що почуєш молитви наші і все мине Так боляче бачити сльози Ми не пробачимо це
Всю правду виллю просто на папір Весь біль весь жах і весь свій дикий гнів Все що кричить в мені це нестерпима біль І свічка догора за вбитих вже синів Я напишу про сльози мами й тата Які молилися за кожного солдата Я напишу про всі дитячі сльози Я напишу таким самим як я