| FORUM TV-SAT | Неділя 22.02.2026, 03:10
Вітаю Вас Гість | RSS |
|
 |
|
| |
|
|
|
|
Українська народна творчість 2ч
| |
| RATVOD | Дата: Вівторок, 04.10.2022, 14:05 | Повідомлення # 226 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Голос нашої держави сьогодні!
" ЛЮДИ СВІТУ СТИХНІТЬ НА ХВИЛИНУ "
Діти Хмельниччини - маленькі патріоти великої України!
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Вівторок, 04.10.2022, 14:17 | Повідомлення # 227 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Анастасія Шилобрид
" СОЛДАТЕ МІЙ "
Пісня «Солдате мій», слова Ангеліни Костюк, музика Сергія Зажитька.
Виконує солістка зразкового художнього колективу Театр пісні «Ладоньки» Центру позашкільної роботи Святошинського району міста Києва Анастасія Шилобрид.
Художній керівник – Світлана Садовенко.
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Неділя, 09.10.2022, 13:56 | Повідомлення # 228 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Інна Главацька
" СЛЬОЗИ "
Гурт ІМІДЖ
Патріотична пісня про війну в Україні
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Вівторок, 11.10.2022, 20:40 | Повідомлення # 229 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Прочитайте Тичину зараз!
Актуально...аж холоне кров.

Я єсть народ, якого Правди сила Ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! — А сила знову розцвіла.
Щоб жить — ні в кого права не питаюсь. Щоб жить — я всі кайдани розірву. Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Московіє! Мене ти пожирала, Як вішала моїх дочок, синів І як залізо, хліб та вугіль крала… О, як твій дух осатанів!
Ти думала — тобою весь з'їдаюсь? — Та, подавившись, падаєш в траву… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Я єсть народ, якого Правди сила Ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! — А сила знову розцвіла.
Сини мої, незламні українці, Я буду вас за подвиг прославлять,— Ідіть батькам на допомогу й жінці, Дітей з ярма спішіте визволять!
На слобожанських нивах, на подільських, На Чорнім морі — я прошу, молю! — Вбивайте ворогів, злодюг кремлівських, Вбивайте без жалю!
Нехай ще в ранах я — я не стидаюсь, Гляджу їх, мов пшеницю ярову. Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Повстань! І з ран — нове життя заколоситься, Що з нього світ весь буде подивлять, яка земля! яке зерно! росиця! — Ну як не сіять? Як відсіч ворогу не дать!
І я сіяю, крильми розгортаюсь, Своїх орлів скликаю, кличу, зву… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Ще буде: неба чистої блакиті, Добробут в нас підніметься, як ртуть, Заблискотять косарки в житі, Заводи загудуть…
І я життям багатим розсвітаюсь, Пущу над сонцем хмарку, як брову… Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
Кремлівська гидь, тремти! Я розвертаюсь! Тобі ж кладу я дошку гробову! Я стверджуюсь, я утверждаюсь, Бо я живу.
@ Павло Тичина

П. С. Це оригінал, який совєцька цензура переписала на свій лад.
Наприклад, замість "незламних українців" були"червоні українці". Замість "Московіє" - "Тевтоніє" і так далі...
Вони хотіли вбити наш дух. Але ми таки незламні і ми переможемо потвору-московію!!!
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Середа, 12.10.2022, 06:48 | Повідомлення # 230 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА Коли закінчиться війна, Я розцілую всі ікони. Присяду в хаті край вікна І буду чуть церковні дзвони.
І буду гладити лице. Сльоза покотиться — піймаю. І кожен клаптик чебрецем В душі своїй повистеляю.
І я наплачусь досхочу. Сльозами вмию всі могили. Зварю відвар із перстачу І вип’ю келишок для сили.
І вип’ю другий, щоб від ран Не залишилося і сліду. Наллю наливки повний збан І понесу її сусіду.
Ми будемо удвох мовчать. Хміліти разом й тверезіти. Ми будем пошепки кричать І в небо кидать жовті квіти.
І сині айстри розцвітуть На полі битви під Херсоном. Червоні маки проростуть Під Києвом над збитим дроном.
Коли закінчиться... Коли... Усі говорять, що нескоро. Але готую я столи І промовляю — скоро, скоро.
Ще день, ще ніч. Та й ще зима. А там весна і перші грози. Коли закінчиться війна Я вам нарву букет мімози!!!
@ Галина Потопляк
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Понеділок, 17.10.2022, 19:06 | Повідомлення # 231 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| L&P Studio Records
" Без війни "
Ідея - Олександр Лоза Муз. - Сергій Лін Вірші - Тамара Пушкарьова
Виконавці - Сергій Лін, Евгєн Радченко, Вікторія Морозова, Анастасія Шевченко, Валерія Шапаренко, Людвиг Шимонівський, Сергій Лисенко, Сергій Савенко, Влад Никитюк, Влад Никитюк (молодший), Тамара Бакатова , Ірина Саєнко, Ірина Язвінська, Світлана Федай, Даша Ткаченко, Людмила Волкова, Рімма Кучер, Анастасія Радченко
Відео - Олександра Лін, Сергій Лін Студія звукозапису - L&P Studio Records
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Вівторок, 18.10.2022, 07:35 | Повідомлення # 232 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
|
|
|
|
|
| Taras_1958 | Дата: Вівторок, 18.10.2022, 10:30 | Повідомлення # 233 |
|
Супер Модератор
Країна:
Статус: 
| Награш band
" Воля і свобода "
Сover Заліско
Кавер-версія популярної польської пісні «Niech żyje wolność» Muz. i sł. M. Miller, K. Cieciuch. Муз. і сл. М. Міллера (Boys), К. Цецюха Укр.текст : А.Заліско / Л.Ваврін
Повідомлення відредагував Taras_1958 - Вівторок, 18.10.2022, 10:31 |
|
|
|
| RATVOD | Дата: Вівторок, 18.10.2022, 19:57 | Повідомлення # 234 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Валерій Судче
" Збірка пісень - 2 "
1 - Сонце низенько. 2 - Плакуча гітара. 3 - А льон цвіте. 4 - Ой чий то кінь стоїть. 5 - Зелені оченята. 6 - Айстри білі. 7 - Циганочка молода. 8 - Коли ти на машині при грошах. 9 - Розвивайся тай сухий дубе.
Ми сильні коли ми разом! Перемога неодмінно буде за нами!
СЛАВА УКРАЇНІ !
СЛАВА НАЦІЇ !
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Вівторок, 18.10.2022, 21:02 | Повідомлення # 235 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Тарас Боровок
" ХТО ТИ ? "
БИЙ ОКУПАНТА !
АЛЬБОМ - Байрактар 3
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Середа, 19.10.2022, 11:29 | Повідомлення # 236 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Наталя Фаліон та Катерина Фаліон
" Україна у вогні "
ПРЕМ'ЄРА
Пісня про нашу Україну, про її страждання, про її мужність, хоробрість, терпіння та любов.
Україна в вогні - це, нажаль, про сьогодення.
|
|
|
|
| Taras_1958 | Дата: Четвер, 20.10.2022, 19:52 | Повідомлення # 237 |
|
Супер Модератор
Країна:
Статус: 
| Рената Штіфель
" БОЛЯЧЕ "
Боляче - це історія мільйонів українців, яка колись стане минулим але ніколи не буде забута та пробачена
Звукорежисер: Томаш Лукач Режисер: Андреас Колокотроніс Виробництво: New York Studios Лейбл: Jay Music Label
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Субота, 22.10.2022, 21:51 | Повідомлення # 238 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
| Валерій Судче
" Розпустили кучері дівчата "
Ми сильні коли ми разом! Перемога неодмінно буде за нами!
СЛАВА УКРАЇНІ !
|
|
|
|
| RATVOD | Дата: Неділя, 23.10.2022, 07:40 | Повідомлення # 239 |
Адміністратор
Країна:
Статус: 
|
|
|