Дата: Четвер, 12.08.2021, 14:29 | Повідомлення # 601
Адміністратор
Країна:
Статус:
Челсів серії пенальті перемігВільярреал
і вигравСуперкубок Європи
Фото - Getty Images
Сині тріумфально розпочали новий сезон
У матчі за Суперкубок УЄФА переможець Ліги чемпіонів минулого сезону Челсі в серії пенальті обіграв володаря трофея Ліги Європи Вільярреал.
Сині першими відкрили рахунок у матчі. В середині першого тайму голом відзначився Хакім Зійех. Вільярреал відігрався після перерви зусиллями Херарда Морено.
Додатковий час також не виявив переможця, тому доля зустрічі вирішувалася в серії післяматчевих пенальті. У Челсі свій удар не зміг реалізувати Кай Хаверц, а у Вільярреала не забив Аїсса Манді. Вирішальний удар з точки не реалізував Рауль Альбіоль.
Челсі вдруге в своїй історії переміг у матчі за Суперкубок УЄФА. У минулому лондонський клуб вигравав трофей в 1998 році.
У наступному матчі Челсі в рамках чемпіонату Англії зіграє проти Крістал Пелас на своєму полі, а Вільярреал в чемпіонаті Іспанії буде грати проти Гранади.
Дата: Четвер, 12.08.2021, 20:41 | Повідомлення # 602
Адміністратор
Країна:
Статус:
Українаопустилася на25-темісце в рейтингуФІФА
Збірна України, Getty Images
Втратили одну позицію у порівнянні з травневим рейтингом
Збірна України опустилася на 25-те місце в рейтингу національних збірних ФІФА.
Після травневого оновлення рейтингу Україна провела вісім матчів: товариські проти Бахрейну (1:1), Північної Ірландії (1:0) і Кіпру (4:0), а також на Євро-2020 проти Нідерландів (2:3), Північної Македонії (2:1), Австрії (0:1), Швеції (2:1) та Англії (0:4).
З тих пір синьо-жовті втратили вісім очок і опустилися на одну позицію. У рейтингу збірних УЄФАУкраїна посідає 15-те місце.
У серпні національну команду покинув головний тренер Андрій Шевченко, який не став продовжувати контракт з УАФ. Нового наставника мають оголосити 17 серпня.
Дата: Понеділок, 16.08.2021, 23:47 | Повідомлення # 604
Адміністратор
Країна:
Статус:
Дев’ять учасниківСуперліги
повернулися вАсоціацію європейських клубів
Getty Images
Продовжують роботу над проєктомСуперлігиРеал,БарселонаіЮвентус
Дев’ять учасників європейської Суперліги повернулися до складу Асоціації європейських клубів.
Манчестер Сіті, Манчестер Юнайтед, Челсі, Ліверпуль, Арсенал, Тоттенгем, Інтер, Мілан і Атлетіко засудили ідею створення Суперліги і відмовилися від подальшої участі в реалізації проєкту.
Керівництво Асоціації європейських клубів погодилося відновити членство вищевказаних клубів в рамках союзу.
Реал, Барселона і Ювентус, які також брали участь у створенні Суперліги, вже заявили, що мають намір і далі працювати над проєктом.
У липні Мадридський суд заборонив УЄФА карати учасників Суперліги, а також ухвалив скасувати всі санкції по відношенню до них. Розслідуванням справи продовжить займатися Європейський суд.
Дата: Вівторок, 17.08.2021, 11:15 | Повідомлення # 605
Адміністратор
Країна:
Статус:
Петраковтренуватимезбірну України,
покиРебровне розірве контракт зАль-Айном–Циганик
Олександр Петраков, Getty Images
Ім'я нового наставника національної команди повинні оголосити завтра
Олександр Петраков погодився тренувати збірну України, поки Сергій Ребров не розірве контракт з Аль-Айном.
За інформацією журналіста Ігоря Циганика, є невеликий шанс, що Ребров доб’ється розірвання контракту найближчим часом, але якщо цього не станеться, то в.о. головного тренера національної команди призначать Петракова.
Сам Петраков погодився бути тимчасовим наставником збірної і легко поступиться своєю посадою Реброву в майбутньому.
Очікується, що ім’я нового головного тренера УАФ оголосять на завтрашньому засіданні Виконкому.
Сьогодні Комітет національних збірних УАФ оголосив розширений склад збірної України на матчі кваліфікації чемпіонату світу-2022 проти Казахстану та Франції і товариську гру проти Чехії. До основного списку включено 24 гравця, до резервного – вісім.
Перший матч під керівництвом нового головного тренера Україна проведе 1 вересня, коли зіграє з Казахстаном на виїзді.
Дата: Середа, 18.08.2021, 09:20 | Повідомлення # 606
Адміністратор
Країна:
Статус:
ШахтарперемігМонако
в першому матчі плей-офЛіги чемпіонів
Монако — Шахтар, Getty Images
Єдиний м'яч забивПедріньо
Шахтар обіграв Монако в першому матчі плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.
Перемогу Гірникам приніс єдиний м’яч Педріньо, який бразилець забив на 19-й хвилині. У другому таймі більше атакували монегаски, але реалізувати свої моменти вони не змогли.
Матч-відповідь відбудеться 25 серпня на стадіоні ОСК Металіст у Харкові. Початок – о 22:00.
Дата: Середа, 18.08.2021, 09:42 | Повідомлення # 607
Адміністратор
Країна:
Статус:
Петраковпризначений виконуючим обов’язки
головного тренеразбірної України
0лександр Петраков, Getty Images
Синьо-жовті нарешті отримали нового наставника
Виконуючим обов’язки головного тренера збірної України призначено Олександра Петраков. Вчора пізно вночі таке рішення прийняв Виконком Української асоціації футболу.
Нагадаємо, Петраков з 2010 року працює тренером юнацьких збірних України різних вікових категорій. У 2019 під його керівництвом збірна України U-20 стала чемпіоном світу.
Пріоритетним кандидатом на посаду головного тренера збірної України був Сергій Ребров, однак він не зміг розірвати контракт з Аль-Айном. УАФ також розглядала варіант з призначенням Мирона Маркевича.
Цього літа посаду головного тренера збірної України залишив Андрій Шевченко, який керував головною командою країни з 2016 року і вивів збірну в 1/4 фіналу Євро-2020.
В наступному місяці Україна зіграє в кваліфікації чемпіонату світу-2022 проти Казахстану (1 вересня) і Франції (4 вересня), після чого проведе товариський матч з Чехією (8 вересня).
Дата: П`ятниця, 20.08.2021, 09:04 | Повідомлення # 608
Адміністратор
Країна:
Статус:
Зорярозгромно програлаРапіду
в першому матчі плей-офф кваліфікаціїЛіги Європи
Рапід - Зоря, Getty Images
Луганчани не змогли конвертувати моменти в голи і багато помилялися в захисті
Зоря в Австрії розгромно програла віденському Рапіду (0:3) в першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги Європи.
У першому таймі луганська команда створила кілька небезпечних моментів, але не змогла втілити їх в забиті голи. Ближче всіх до взяття воріт був Аллахьяр Сайядманеш, але іранець не зміг переправити м'яч у ворота після передачі Кочергіна.
На 29-й хвилині забив Рапід. Після помилки Микити Шевченка і неузгодженості в захисті луганчан рахунок відкрив Таксіархіс Фунтас.
У другому таймі картина повторилася - Зоря створювала моменти, а забивав Рапід. На 78-й хвилині господарі поля вибігли в контратаку, яку точним ударом завершив Ерджан Кара.
Після цього деморалізовані луганчани пропустили ще раз і фактично поставили «хрест» на своїх перспективах пройти в груповий етап. До розгромного рахунок довів Марко Грюль.
Матч-відповідь у Запоріжжі відбудеться наступного четверга, 26 серпня.
Дата: Субота, 21.08.2021, 09:22 | Повідомлення # 609
Адміністратор
Країна:
Статус:
Жіноча збірнаУкраїнизберегла
31-емісце в рейтингуФІФА
uaf.ua
Команда Наталії Зінченко не проводила матчі з червня
Жіноча збірна України залишилася на 31-му місці в оновленому рейтингу ФІФА.
Серед європейських збірнихУкраїна – на 20-му рядку рейтингу.
Останній матч команда Наталії Зінченко провела у червні, коли розгромно програла Японії (0:8) в спарингу.
Очолюють рейтинг жіночих збірних США, друге і третє місця – у Швеції та Німеччини відповідно.
У жовтні підопічні Зінченко стартують у відборі на жіночий чемпіонат світу. В одній групі з українками – збірні Іспанії, Угорщини, Шотландії та Фарерських островів.
Дата: Понеділок, 23.08.2021, 16:08 | Повідомлення # 610
Адміністратор
Країна:
Статус:
Петраков: Величезне спасибіМарлосуіМораесу,
але у мене є наші хлопці, вони повинні далі грати
Жуніор Мораес, Getty Images
У першому матчі під керівництвом нового тренера Україна зіграє з Казахстаном
Виконуючий обов’язки головного тренера збірної України Олександр Петраков розповів про свій підхід до комплектації команди перед матчами кваліфікації чемпіонату світу-2022.
Петраков подякував Марлосу, який вже завершив кар’єру в національній команді, і Жуніору Мораесу за допомогу збірній, але зізнався, що на них він не розраховує.
“Марлос – він дуже допоміг свого часу, дуже допоміг і Андрію Миколайовичу, і збірній. Хлопець прийшов, у нього технічне оснащення, бачення, на ньому м’яч тримався. Він дуже допоміг у той саме час, а зараз виходячи на заміни на 15 хвилин , підтримувати темп, я закрию дорогу своєму молодому футболісту. Я не націоналіст. Мораесу буде 35 років, Марлосу 33 роки, вони грають в клубах. Величезне спасибі, що допомогли, але у мене є наші хлопці, вони повинні далі грати”, – пояснив Петраков.
“Гравці збірної – це психологічно сильні люди, тут немає скигліїв. Хто буде скигліти, той не буде грати. Я втомився, переліт, важко, це … Ну і що?! До побачення! Іди в інше місце. Іди в клуб свій грай. Це національна збірна. Тут приходять люди, голодні. Вони розуміють, що відповідають за честь своєї країни. Уявіть собі, зараз я до вас погодився прийти на телебачення і тренер сидить потім перед хлопцями і соплі “мотає”. Каже: «Я не знаю як буде, ой я переживаю, я боюся…» і уявляєте, я виходжу і мене б’є всього. Футболіст побачить і скаже, що це за тренер такий. Я ж повинен вселяти в них впевненість якусь. Я не конфліктний”.
“Все ж люди різні, якщо я в свої 64 роки почну перероблятися – це буде вже не Саша Петраков. Я вже забув тріумф на молодіжному чемпіонаті світу. Це минуле. Я не хочу повертатися. Я не хочу це навіть згадувати. Це було і пройшло . Якщо будеш пам’ятати, жити на цьому багажі – нічого не вийде далі. Я перегорнув сторінку – рухаюся далі. Якби я це говорив, що виграю чемпіонат світу – я б нічого не виграв. Ми виграли. Команда виграла. Хлопці, в першу чергу, мій тренерсько-адміністративний штаб, керівництво УАФ, керівництво всіх клубів, президенти клубів, тренери всіх клубів”.
“Це була загальна перемога всього нашого футболу. Не моя. Я говорю щиро і чесно. Знаєте, інший сидить і говорить: «Я, я!» Ні, цього нічого б не було, тільки було “Ми”. Якщо гравець молодий, він повинен через молодіжну збірну довести право грати в національній збірній. Це величезна честь”.
Петраков очолив збірну України в ролі в.о. головного тренера після відходу Андрія Шевченка, під керівництвом якого синьо-жовті вийшли в чвертьфінал чемпіонату Європи.
До матчів відбору на чемпіонат світу Україна буде готуватися в складі 27 футболістів. Останнім в розташування команди був довикликаний Євген Макаренко.
Перший матч під керівництвом Петракова збірна України проведе 1 вересня, коли зіграє з Казахстаном в кваліфікації чемпіонату світу-2022. 4 вересня синьо-жовті в Києві зустрінуться з Францією.
Дата: Середа, 25.08.2021, 11:57 | Повідомлення # 611
Адміністратор
Країна:
Статус:
Лобановський,Шовковський,СрнаіШевченко:
символічна збірнаУкраїниза30 років
Валерій Лобановський і Андрій Шевченко
Підсумки виборів кращих футболістів і тренера 30-ти чемпіонатів України
Сьогодні, 24 серпня виповнюється 30 років від дня Незалежності України. 30 сезонів чемпіонату України з футболу відбулося за цей час. Півтора місяці тому ми запропонували вам вибрати символічну збірну чемпіонату України за період незалежності. Нагадаємо, що ми проводили голосування в 12-ти номінаціях: ігрові - по амплуа, і тренера.
Головні футбольні вибори до ювілею держави завершені. Вашій увазі вибір уболівальників. Кращі з кращих за 30 років Незалежності.
Воротарі:Шовковськийбез альтернативи
З вибором кращого воротаря проблем не виникло. Екс-голкіпер Динамо і збірної України Олександр Шовковський, впевнено випередив своїх найближчих переслідувачів - колишніх воротарів Металіста і Шахтаря, а також ряду українських клубів Олександра Горяїнова та Дмитра Шуховцева. У п'ятірку кращих також увійшли Олег Суслов і Ілля Близнюк.
Воротарі
Олександр Шовковський - 66,7% Олександр Горяїнов - 7,7% Дмитро Шуховцев - 7,7% Олег Суслов - 5,1 Ілля Близнюк - 5,1
В обороні найсерйозніша конкуренція була між фланговими і лівими захисниками. Так, Каха Каладзе випередив свого колишнього одноклубника по Динамо Андрія Несмачного лише на 1,3%. А Даріо Срна з Шахтаря виграв у Олега Лужного 7,7%. Причому, якщо на правому фланзі третю позицію впевнено зайняв Артем Федецький, щось не лівої третє-четверте місця поділили Віктор Скрипник та Ісмаїлі.
Каха Каладзе - 30,6 Андрій Несмачний - 29,3 Віктор Скрипник - 7,5 Ісмаїлі - 7,5
Що з стосується центральних захисників, то по грі в лінію не було рівних пару Андрій Русол Домагой Віда. А ось в схемі ліберо-стоппер перемогла динамівська зв'язка Олександр Головко - В'ячеслав Ващук. При цьому, в другому випадку третє місце розділили відразу три гравці - Горан Гавранчич, Володимир Єзерський і Олександр Чижевський.
Центральні захисник (в лінію)
Андрій Русол - 22,3 Домагой Віда - 16 Дмитро Чигринський - 13,2 Ярослав Ракицький - 12,5 Євген Хачеріді - 11,1
Центральні - (стоппер-ліберо)
Олександр Головко - 48,9 Владислав Ващук - 24,4 Горан Гавранчич - 6,7 Володимир Єзерський - 6,7 Олександра Чижевський - 6,7
Валентин Белькевич, dynamo.kiev.ua
Півзахист:вотчинаДинамоіШахтаря
У центрі поля - безроздільне царювання двох наших грандів. Так, в суперечці кращих лівих Хабек Євген Коноплянка випередив Віталія Косовського. На правому фланзі півзахисту Андрій Ярмоленко виграв у Олега Гусєва та Геннадія Зубова.
Лівий півзахисник
Коноплянка - 26,7 Косовскій- 20,8 Тайсон - 18,8
Правий півзахисник
Ярмоленко - 43,1 Гусєв - 32,3 Зубов - 6,2
У центрі поля кращі з кращих Гірник Фернандіньо (опорні півзахисники), який випередив Андрій Гусіна і Руслана Ротаня, а також Валентин Белькевич (атакуючі хавбеки), значно виграв у Олександра Рикуна і Клейтона Шав'єра.
Опорний півзахисник
Фернандіньо - 27 Гусін - 21,6 Ротань - 16,2
Атакуючий півзахисник
Белькевич - 58,1 Рикун - 10,8 Шав'єр - 8,1
Андрій Шевченко, Getty Images
Форварди:динамівськийнапад
Серед нападників все вийшло досить прогнозовано. Краща пара форвардів в історії українського футболу - Сергій Ребро - Андрій Шевченко - обійшла всіх інших. Так, Ребров в голосуванні за форварда в відтягненні значно випередив двох своїх одноклубників - Артема Мілевського і Максима Шацьких. А Андрій Шевченко при вибору центрфорварда в рази обійшов Марко Девіча і Івана Гецко.
Найкращим наставником за всю історію чемпіонатів України ви, наші читачі, вибрали Валерія Лобановського. Метр набрав більше 50 відсотків голосів, випередивши самого титулованого тренера в історії українського футболу, нинішнього наставника Динамо Мірчу Луческу. На третьому місці, що також закономірно, екс-тренер Карпат, Металіста і Дніпра Мирон Маркевич.
Дата: Четвер, 26.08.2021, 07:36 | Повідомлення # 612
Адміністратор
Країна:
Статус:
Шахтарв додатковий час пройшовМонако
і вийшов в груповий етапЛіги чемпіонів
Шахтар - Монако, фото - Getty Images
Неймовірний камбек команди Де Дзербі
У матчі-відповіді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів донецький Шахтар у Харкові в додатковий час пройшов Монако і вийшов в груповий етап турніру.
У першому таймі Монако шокував команду Роберто Де Дзербі. Гості забили двічі зусиллями Віссама Бен Йеддера.
Після перерви Гірникам вдалося відіграти один м’яч – відзначився Марлос, який вийшов на заміну в другому таймі. А вже в додатковий час автогол Агілара після прострілу Михайла Мудрика забезпечив Шахтарю прохід в груповий етап Ліги чемпіонів.
Нагадаємо, в першому матчі Шахтар мінімально обіграв Монако з рахунком 1:0.
Жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів відбудеться в четвер, 26 серпня. Початок – о 19:00 за київським часом.
Відбулося жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів на сезон 2021/2022.
Чемпіон України Динамо виступить в групі Е, де суперниками команди Мірчі Луческу стануть Баварія, Барселона і Бенфіка, за яку виступає українець Роман Яремчук.
Нагадаємо, в минулорічному розіграші Ліги чемпіонів біло-сині двічі поступилися Барселоні (1: 2, 0: 4).
Віце-чемпіон країни Шахтар побореться за вихід з квартету D з Інтером, Реалом і Шерифом Юрія Вернидуба.
Відзначимо, що Гірники в минулому сезоні вже грали в одній групі з Реалом і Інтером. Донеччани двічі обіграли Вершкових (3: 2, 2: 0) і два рази зіграли внічию з Нерадзуррі (0: 0, 0: 0).
Всі групиЛіги чемпіонів 2021/22
Група А: Манчестер Сіті, ПСЖ, РБ Лейпциг, Брюгге.
Група B: Атлетіко, Ліверпуль, Порту, Мілан.
Група С: Спортинг, Боруссія Д, Аякс, Бешикташ.
Група D: Інтер, Реал, Шахтар, Шериф.
Група E: Баварія, Барселона, Бенфіка, Динамо.
Група F: Вільярреал, Манчестер Юнайтед, Аталанта, Янг Бойз.
Група G: Лілль, Севілья, Зальцбург, Вольфсбург.
Група H: Челсі, Ювентус, Зеніт, Мальме.
Дата старту групового етапу - 14-15 вересня.
Тур 1: 14-15 вересня; Тур 2: 28-29 вересня; Тур 3: 19-20 жовтня; Тур 4: 2-3 листопада; Тур 5: 23-24 листопада; Тур 6: 7-8 грудня.
Дата: Четвер, 26.08.2021, 21:02 | Повідомлення # 614
Адміністратор
Країна:
Статус:
Таблиця коефіцієнтівУЄФА.
Українавідстала відАвстрії, але значно наблизилася доРосії
Фото - shakhtar.com
Нічия Шахтаря з Монако і вихід Гірників в груповий раунд Ліги чемпіонів принесли країні 4,5 очка
Після не кращого старту наших клубів в єврокубках, Україна нарешті поліпшила свою ситуацію в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Головний «винуватець» – Шахтар, нічия якого в матчі-відповіді з Монако, дозволила Гірникам вийти в груповий раунд Ліги чемпіонів і отримати чотири бонусних бали. Плюс, 0,5 очка Шахтар отримав за нічию з монегасками.
Таким чином, на даний момент донецький клуб – головний годувальник України в нинішньому сезоні в єврокубках. В активі Гірників – 7,5 очка: 3,5 – зароблені за три перемоги і нічию в кваліфікаційних раундах, 4 – бонус за вихід в груповий етап Ліги чемпіонів. У Динамо – поки що тільки чотири бонусних бали. Одне очко в скарбничку України приніс Колос, 0,5 – Ворскла, Зоря поки очок не набирала.
Всього ж українські клуби заробили в нинішньому сезоні 13 очок або 2,6 бала в таблицю коефіцієнтів УЄФА. Поки що Україна залишається на 11-му місці, маючи в активі 30,2 бала А ось найзначніший прогрес за підсумками двох ігрових днів зробила Австрія. Все – завдяки перемозі Зальцбурга над Брондбю і його виходом до Ліги чемпіонів. Тепер в активі Австрії 31,05 бала і дев’яте місце.
На 10-у позицію опустилася Росія. Від цієї країни ми відстаємо всього на 0,482 бала (в активі росіян – 30,682 очка), і також три клуби залишилися в єврокубках в нинішньому сезоні. Причому, в Лізі чемпіонів зіграє тільки один з них.