FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 03:44

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
  • 10
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Стереоскопічне телебачення 3D TV
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Стереоскопічне телебачення 3D TV

Мовлення у форматі 3D




Стереоскопічне 3D-телебачення було вперше продемонстровано 10 серпня 1928 р. Джоном Логі Байдером у Лондоні.

Перший 3D-телевізор був випущений в 1935 році.


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Перший 3D-телеканал можливо

з'явиться в США наступного року

3D-технології відмінно зарекомендували себе в кіноіндустрії, пора впокорювати і ширшу аудиторію - телеглядачів.

3D HDTV-телеканали (особливо виробництва Японії) вже чекають своїх покупців на американському медіаринку, проте для мовлення в 3D технічна інфраструктура американських телекомпаній недостатньо розвинена.

Різні компанії, що займаються 3D-телебаченням, по разному оцінюють терміни, коли перші 3D-телепрограми вийдуть в американський ефір: представники Sony, наприклад, називають термін в 2-3 роки, а менеджери Mitsubishi упевнені, що 3D-телебачення почне мовлення в США вже через рік. В цей же час, в Японії 3D-телеканали вже працюють, а англійці, готові запустити тривимірну телекартинку вже наступного року. Великою перешкодою для роботи таких телеканалів в Америці є те, що на ринку величезна кількість пропозицій, кожна з яких пропонує свої формати і стандарти. Так, наприклад, американське Співтовариство Кино- і Телевізійних Фахівців (The Society for Motion Picture and Television Engineers) працюють в одному форматі телемовлення, а канал Discovery в співпраці з Sony і Panasonic - в абсолютно другому.

mir3d.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Intel розповів про телебачення майбутнього

Офіційні представники Intelрозповіли про те, що чекає сучасного телеглядача в майбутньому,
а також представили
споживчу технологію високошвидкісної передачі даних по оптичних кабелях
під кодовою назвою Light Peak, виведення якої на ринок планується в 2010 р.

Представники корпорації Intel на завершальному дні заходу Intel Developer Forum, 24 вересня,
розповіли про переломний момент, що настав для традиційного телебачення.

На їх думку, в осяжному майбутньому існуючі мережі телерадіомовлення остаточно зіллються з інтернетом, зробивши традиційне телебачення інтерактивним, виразним і персонально-орієнтованим. «До 2015 р. число побутових пристроїв з підтримкою прийому телевізійного контента (з можливістю підключення до інтернету - прим. CNews) складе 15 млрд», - розповів головний технічний директор Intel Джастін Раттнер (Justin Rattner). Для цього, на його думку, знадобляться досконаліші способи організації контента. Дослідники Intel Labs працюють над створенням технології, яка дозволить отримувати ТВ-контент за бажанням в слушний час і в зручному місці.

У міру того як побутова електроніка починає підтримувати нові форми ТВ-контента, у розробників з'являється потреба в об'єднанні відео, тривимірної анімації і високоякісної графіки. Відповідно все більше значення набуває важливості декодування аудио/видео в платформах споживчої електроніки. У цьому аспекті ключову роль грає обчислювальна потужність побутового пристрою, вважає старший віце-президент і генеральний директор Intel Digital Home Group Ерік Ким (Eric Kim). Представлений на конференції новий мультимедійний процесор Intel CE4100, побудований на ядрі Atom, володіє такою потужністю. Він оптимізований для цифрових приставок IP-телевидения, мережевих медіаплеєрів і цифрових телевізорів і підтримує складний мультимедійний контент.

Максимальна тактова частота CE4100 складає 1,2 ГГц. Процесор містить технології Intel Precision View (механізм обробки даних, що відображуються, з підтримкою високого дозволу) і Intel Media Play для роботи з аудіо і відео. Передбачена підтримка MPEG-4, новітніх стандартів тривимірної графіки і звуку, апаратного декодування до двох відеопотоків відеосигналу високого дозволу (1080p) одночасні; присутні інтегрований контроллер NAND-памяти і підтримка пам'яті DDR3.

Для реалізації контента і його доставки в споживчі пристрої Intel спільно з Adobe працює над портированием Adobe Flash Player 10 на нове сімейство мультимедійних процесорів. Компанії розраховують, що Adobe Flash Player 10 для побутової електроніки на базі вирішень Intel з'явиться в 1-ій половині 2010 р.

По прогнозах Раттнера, високоякісне тривимірне відео в недалекому майбутньому стане звичним. Під час доповіді він поспілкувався з виконаною у натуральну величину тривимірною проекцією головного директора по технологіях 3ality Digital* Говарда Постлі (Howard Postley). Для трансляції таких складних зображень необхідна висока пропускна спроможність. Для цієї і інших цілей Intel розробляє технологію передачі даних по оптичних кабелях під кодовою назвою Light Peak. Вона забезпечить швидкість 10 Гбіт/с, що дозволить передати повнометражний Blu-ray-фильм за 30 секунд, а через 10 років швидкість збільшиться в 10 разів до 100 Гбіт/с. Окрім високої швидкості, технологія володіє здатністю паралельно транспортувати множинні протоколи ввода/вывода, тобто дозволяє підключати до одного кабелю комп'ютер, монітор, зовнішні жорсткі диски і так далі.

В даний час Intel працює з виробниками оптичного устаткування для виведення компонентів Light Peak на споживчий ринок в 2010 р. Разом з партнерами компанія працює над визначенням кращого способу впровадження даної технології в маси - аби вона була стандартною на ПК, кишенькових пристроях, в споживчій техніці, на робочих станціях і іншому устаткуванні.

pda.cnews.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Компанія Disney хоче грати

провідну роль в 3D на ТБ

Міжнародний підрозділ компанії Disney's з нетерпінням і ентузіазмом приступає до створення нової концепції
і технології для роботи з
3D-релізами для їх подальшого перенесення на екрани телевізорів.

Stephen Moore, виконавчий віце-президент і генеральний директор EMEA, він же - "рука, що розподіляє засоби Діснея", заявив, що вони вже почали діалог з основними мовцями в 3D.
Стосовно 3D мовлення, пан Moore сказав, що він і його колеги були залучені в багаточисельні дискусії про можливі плани по розробці і початку комерційної експлуатації 3D телемовлення.
"âSky зробили свою заяву, що відноситься на початок організації власного 3D каналу наступного року, і наші переговори зосередилися на напрацюванні досвіду, стосовно поширення 3D трансляцій. Ми визнаємо, що всі ми витягували багато позитивного завдяки мовленню у форматі високої чіткості, проте, буде потрібно деякий час, аби осмислити дорогу подальшої модернізації цих нових концепцій."
"Для деяких просунутих користувачів [мовне] HDTV вже застаріло, але, на наш погляд, воно прошло довгу дорогу і доки - не вичерпало себе. Ми доки не повністю представляємо, яка буде кінцева вартість моделі, але ми зараз розглядаємо всі ці аспекти. Те, що ми точно знаємо, що реакція споживачів, принаймні, від кінотеатральної сторони бізнесу, вражаючі і на 100% - позитивні. Ми інтуїтивно відчуваємо, що вже сформована потреба на швидкому початку експлуатації 3D трансляцій як на телебаченні, так і в кінотеатрах. Ми хочемо бути попереду і бути лідером в плані повсюдного впровадження 3D на телебаченні. 3D технологія на родинних розважальних каналах безпосередньо вписується в нашу цільову аудиторію."

Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Panasonic VIERA: Телевізори

прокладають дорогу в Інтернет


Комп'ютери вже давно навчилися замінювати собою телевізори і домашні медіацентри. Але чому телевізор не здатний хоч би частково скласти конкуренцію комп'ютеру? У наш цифровий час міняється все, у тому числі і телебачення, а з ним і телевізори. Адже ніхто не заважає використовувати блакитні екрани для перегляду не лише телеканалів, але і домашніх фото-відео колекцій? Нарешті, чом би на якісному і просто великому екрані не відкрити увечері парочку улюблених сайтів? Задаючись цими питаннями, розробники прагнуть реалізувати в нових моделях абсолютно нові можливості.

Так, компанія Panasonic зовсім недавно представила телевізори VIERA серії V, які отримали цілий ряд інтерактивних можливостей. Одна з них - доступ до Інтернет з екрану ТБ. Все, що потрібне для цього - пульт дистанційного керування і віртуальна клавіатура (вона з'являється на екрані на вимогу господаря). Ця технологія носить назву VIERA Cast. На сьогоднішній день вона дозволяє переглядати такі популярні ресурси, як YouTube, Picasa, Bloomberg, Weather інтернет-канал Eurosport і деякі інші. Надалі, як обіцяє компанія, список розширюватиметься. Отже, якщо раптом ви не знайдете нічого хорошого на ефірних телеканалах, завжди можна підключитися до Інтернету, а вже там вибір набагато, набагато багатше.

Ще одна особливість нових моделей - наявність слота для карт пам'яті Secure Digital (SD) з функцією VIERA Image Viewer. Користувачі можуть поглянути на телевізійному екрані не лише фотографії практично будь-якого дозволу, але і відео високої чіткості, записане у форматі AVCHD, який використовується в більшості сучасних HD-видеокамер. Повертаючись до функції перегляду фотографій, відзначимо, що за бажання можна включити режим слайд-шоу, вибравши візуальні ефекти і фонову музику з тих варіантів, що записані в пам'яті телевізора. Звичайно, підтримка всього лише одного, хоча і найпоширенішого в світі формату карток пам'яті - це, на наш погляд, не краще рішення. З іншого боку, телевізори такого класу рідко використовуються самі по собі, а на мультимедійних HD-плеерах, як правило, із слотами і додатковими роз'ємами все гаразд. Нові телевізори VIERA підтримують і технологію DLNA, яка дозволяє інтегрувати їх в домашню комп'ютерну мережу, виводячи на їх екран контент, розташований на домашньому комп'ютері або медіасервері. На особливу згадку заслуговує реалізована в плазмових телевізорах серій V технологія NEOPDP. Розробникам вона допомогла істотно зменшити розміри телевізорів, а користувачам дала можливість заощадити на рахівницях за електроенергію. Річ у тому, що раніше яскравість плазмової панелі безпосередньо залежала від сили струму, тому такий телевізор вимагав великих енерговитрат. Panasonic розробив новий метод дії на газові вічка плазми малою напругою, при цьому без збитку якості і насиченості зображення. Завдяки такому удосконаленню, удалося, додатково, зменшити товщину корпусу.

Відмінні показники нова VIERA серії V демонструє і в області передачі руху. Моделі оснащені матрицею, що забезпечує динамічний дозвіл в 1080 рядків, тоді як у більшості виробників цей показник не перевищує 800. Нарешті, серія V сертифікована за стандартом THX, який об'єднує в собі сукупність вимог до аудио- і відеотехніки, в результаті яких вона передає звук і зображення максимально ідентично оригіналові. Як історичний екскурс нагадаємо, що стандарт THX був розроблений в 1982 році при створенні фільму "Зоряні війни: Повернення Джедая". Творець кіноепопеї Джордж Лукас з'ясував, що в більшості кінотеатрів кіноглядач чує звук, ледве схожий на той, що записують на кіностудії, його слабку подібність. Безліч специфічних звуків і ефектів просто втрачалася. Вирішення проблем полягало в об'єднанні існуючих стандартів і розробці на їх основі єдиної системи, що враховує акустику залу і характеристики звукового устаткування.

Як стандарт поліпшення зображення розробники з Panasonic пропонують Digital Cinema Colour. При відтворенні відео прогресивної розгортки 1080/25р (25 кадрів в секунду), нові телевізори VIERA дозволяють побачити всі колірні деталі з кінематографічною точністю. Це відбувається завдяки 120-процентному покриттю перенесення кольорів відповідно до стандарту HDTV.

А тепер пригадаємо, чи часто нам доводилося шукати втрачений пульт від телевізора або DVD-плеера? Для багатьох користувачів це серйозна проблема. Проте в пристроях Panasonic вже давно реалізована підтримка стандарту VIERA Link. Він дозволяє підключати різні пристрої (DVD і Blu-ray плеєри, Системи ДК "в одній коробці", фото і відео камери і так далі) до телевізора, а потім управляти ними за допомогою одного пульта ДУ.

Серія V відноситься до преміум-сегменту - з відповідною класу ціною апаратів. Але на прикладі топовых моделей легко прослідити дороги розвитку побутових телевізорів. Хочеться сподіватися, що через декілька років вищеперелічені можливості стануть доступні в телевізійних приймачах приймачах практично всіх категорій. А доки - лише в VIERA.

computerra.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:29 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Великобританії пройшов тиждень 3D-телебачення

З 16 листопада у Великобританії проходив тиждень об'ємного (3D) телебачення, організований телеканалом Channel 4. У сітку телеканалу були включені цікаві фільми і передачі в 3D - наприклад, концерт Девіда Боуї, фільм "Франкенштейн" Енді Уорхола, коронація королеви Єлизавети II в 1953 році.

Компанія Can Communicate займалася створенням об'ємних версій в тих випадках, коли передача початково не існувала в 3D. Крім того, канал показував і призначене для користувача відео, зняте в 3D.

Супермаркети Sainsbury розповсюдили безкоштовно 10 мільйонів очок ColorCode-3D, вироблених данською компанією Sirius 3-D APS. Завдання було охопити максимально можливе число глядачів. Окуляри картонні, в окулярах кольорові фільтри - янтарний і синій. Фахівці вирішили, що ця пара кольорів краща, ніж що раніше використалися червоний і зелений. Янтарний фільтр передає колір більш-менш без спотворень, синій відповідає за глибину.

В результаті відео можна дивитися і без окулярів, воно не так виразно двоїться як у варіанті червоного і зеленого фільтрів. Варіантів розділити зображення для двох очей, звичайно, більше, але лише варіант з кольоровими фільтрами (анаглифный) можна використовувати для 3D на будь-яких кольорових телевізорах.

Завдання стояло саме такий - дати глядачам можливість поглянути об'ємні телепередачі незалежно від того, які у них телевізори і яким кабелем вони підключені до антени.

Більш того, канал запропонував глядачам проучаствовать в створенні 3D-видео для показу в рамках тижня 3D.

telemultimedia.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:29 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Корея віщатиме 3D-телебачення

у форматі Full HD

Корейська комісія із зв'язків (Korea Communications Commission) видасть ліцензію телевізійним компаніям на тривимірне мовлення зображення у форматі Full HD. Передача телевізійного сигналу до споживача проходить за допомогою інфраструктури телевізійних веж і передавачів в діапазоні 47 - 862 Мгц. Для прийому сигналу буде потрібно внутрішньокімнатну або зовнішню антену. Такий вигляд ТБ іменується наземним.

Таким чином, Корея стане першою країною, в якій буде організовано 3D-вещание високої якості. Це повинно статися в січні 2010 року.

Компанії CJ HelloVision (провайдер кабельного ТБ) і TU Media (провайдер мобільного ТБ) також планують почати тестування 3D TV до кінця 2009 року. CJ HelloVision протягом двох тижнів надасть новий формат телебачення більше 300 сім'ям. Для перегляду буде потрібно спеціальні приставки.

У ці ж терміни TU Media випустить нові моделі телефонів з підтримкою 3D-видео. Компанія виділить окремий канал для тестування 3D-трансляций. Перевірка проходить по годині в день.

Супутниковий телевізійний провайдер Sky Life вийде на ринок послуг 3D-вещания в січні 2010 року.

DailyComm


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:29 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебаченню ХХ століття

залишилося жити недовго

Старий принцип індустріального суспільства, коли телебачення існувало як широкомовна індустрія (радіомовлення), помре, на зміну йому прийде мовлення на вузькі аудиторії (кабельне телебачення).

Про майбутнє телебачення

Мені здається, що потреба у такому вигляді ЗМІ, як ТБ, не зникне ніколи, але масова телевізійна аудиторія зміниться: вона фрагментуватиметься і частина її перекочує в інтернет. До речі, молоді глядачі вже зараз мігрують в інтернет, поєднуючи здобуття інформації і комунікаційні практики в нім з переглядом ÒÁ-ïðîãðàì на êîìï'þòåð³.

Цілком імовірно, що більшість телеглядачів - в розвинених країнах в найшвидшому часі в Росії через декілька десятиліть - дивитимуться телепередачі за замовленням, отримуючи їх з інтернету. Абсолютно точно зміниться принцип мовлення. Старий принцип індустріального суспільства, коли телебачення існувало як широкомовна індустрія (радіомовлення), що поширює програми з одного центру всім глядачам, масовій аудиторії, звичайно, помре. На зміну йому прийде мовлення на вузькі аудиторії (кабельне телебачення), засноване на принципі індивідуального вибору і вжитку інформації, телебачення за запитом (ТБ за запитом). Але аудиторія, яка дивиться телепередачі, кіно, залишиться. Я це означає, що якісь функції телебачення збережуться. Телебаченню в тому вигляді в якому воно існувало в ХХ столітті, дійсно, залишилося жити недовго. Йому вже давно складають альтернативу такі види ТБ, як кабельне, супутникове телебачення, вужчі аудиторії, що мають, ніж ефірне аналогове мовлення. Сьогодні ще і інтернет з потоковим відео ще більше звужує аудиторію. Але мені здається, що телебачення пристосується до інтернету. Я виникнуть нові форми телемовлення в інтернеті, які збережуть кращі, якості телебачення, що найбільш зажадалися, для аудиторії.

Олена Вартанова
Slon.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:29 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У сім'ї не без телевізора

У епоху тотальної самоти, коли комунікацію замінюють сурогати, телебачення з успіхом перетворюється на ще один протез спілкування. Допомагаючи хоч так виживати тому, що називають людським єством.

Телебачення можна любити, ненавидіти і ігнорувати. Але як колись кінематограф не витіснив театр, а телебачення не знищило кіно, новітні технічні засоби на зразок Інтернету навряд чи уб'ють телебачення. І раз більшість з нас все одно віддає свій дорогоцінний час цьому не такому вже слухняному членові сім'ї, чом би не приділити ще декілька хвилин прочитанню огляду за тиждень?

У якомусь не найвищому сенсі телевізійний уїкенд починається з «кращих шоу на Першому». Хай поки що за кадром залишаться зарозумілість і такий плебейський снобізм 1 каналу, які виявляються і в цьому формулюванні. Ось питання - наскільки кращі ці шоу?

Поза сумнівом, Ернст відмінно знається на рейтингу. Але рейтинг і якість - зовсім не обов'язково порівнянні поняття. І хай в «Хвилині слави» втілює кращі якості ведучого Олександр Олешко, а центральне крісло в жюрі так гармонійно закріпилося за Олександром Масляковим, але наскільки рівень коментарів Леоніда Парфенова відповідає тим його якостям, що допомагали цій потужній телефігурі створювати золоті роки каналу НТВ?

Судячи по часу в ефірній сітці, кохана не одним поколінням передача «Що? Де? Коли?» - вже не настільки «краще» шоу, а свіженький проект «Мульт особи», що засуває далеко за північ, - повна нісенітниця. Так, це сітка 1 Балтійського (у оригінальному Першому час і тій, і іншої передачі - сповна пристойне). Мені навіть нецікаво, хто створює таку політику для балтійських глядачів, але факт констатувати неприємно.

Неприємно ось і те, що в цей вівторок ми всі дружно знову не поглянули «Апокриф». Можна по-різному відноситися до Віктора Ерофєєву як до письменника і як до особи, але «Апокриф» був щотижневою віддушиною... Поки РТР-планету не замінили на РТР-Балтию. Адже хтось придумав, що росіяни на прилеглих територіях ласі до «Кривого дзеркала» і до культури не потягнуться? Можливо, це був точний маркетинговий хід, хтозна. Але особисто я все ще дивлюся телевізор не оглядаючись на переваги передбачуваної більшості, і думаю, не одному мені здалося, що в цьому конкретному нюансі нас спробували прирівняти до бидла.

Засилля серіалів вже давно не породжує однорідну масу. Спектр широкий - від довгограючого «мила» для домогосподарок до різної міри веселості ситкомов і високохудожніх фільмів. Відносно недавно з'явилася нова тенденція - розпиляти сповна екранне кіно на десяток серій. Вочевидь, аби вичавити продукт до кінця - у фінансовому плані.

Таким продуктом є запущений на 1 Балтійськом «Непереможний». Вихідний боевичок був не самий вдалою спробою досягти зоряних висот мейнстрима постановника пародійних трэш-ужасов («ви ще замочуєте? тоді ми йдемо до вас!») Володимира Епіфанцева. Поки що сліди асоціальної одіозності в подобі Епіфанцева не дозволяють йому пробитися в справжні кіногерої, а запуск серіалу дивує тим, що сам фільм іншу для тижня назад був показаний по телебаченню - і кому тепер цікаво вдаватися до подробиць одноразового видовища?

Якщо ж є бажання освіжити пам'ять, краще перемкнутися на TVCI, який крутить вже не раз показаний серіал «Свій / чужий». Краща на сьогодні роль Михайла Евланова, актора з нестандартною, наївно-жорсткою особою. Рідка поява на екрані Олександра Галібіна, граючи, але тому не менше чесного і розумного полковника міліції, що блискуче створює образ. Грамотно розставлені акценти і точна гра в опозиції - спробуйте розберися, хто тут свій, а хто чужий...

Критикові не пристало серйозно вдаватися до оцінки. Проте признаюся, що є завзятим хаусматиком. Харизматичний цинік з очима мудрого дитяти - такий створений неповторним Хью Лорі доктор Хаус. На 3+ в це середовище чергове діагностичне розслідування велося під дулом пістолета. Нам теж незрідка доводиться виконувати професійні обов'язки під тим або іншим тиском. Якісна телевізійна одиниця, який, поза сумнівом, є серіал «Доктор Хаус», сприяє терапевтичному зняттю всякої напруги. І гідній зустрічі вихідних.

Дмитро РАНЦЕВ
© «ЖЗЛ.lv»


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:29 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sony зніме матчі FIFA World Cup 2010

в 3D-форматі

Sony стане першою компанією, яка проведе 3D-відеозйомку фіналу FIFA World Cup 2010.
Про це компанія заявила 3 грудня.

Залежно від результатів турніру Sony планує зняти на 3D-камеру до 25 матчів FIFA World Cup. Правда, японський електронний гігант ні словом не обмовився про те, коли ж 3D-записи стануть доступні широкій публіці і в яких форматах вони будуть представлені. Проте, Sony має на 2010 рік масштабні плани по 3D: вона збирається випустити Blu-ray плеєри, телевізори, ігрові консолі PS3, які зможуть показувати тривимірні зображення.

Можливо, амбітні плани Sony по збереженню крупного спортивного заходу в 3D-формате мають мету перехопити ініціативу у конкурентів - LG і Samsung також збираються випустити наступного року 3D-телевизоры. Практично всі 3D-телевизоры, які повинні з'явитися в 2010 р., передбачають використання спеціальних окулярів для досягнення 3D-эффекта.

ITnews


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:29 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Іспанський телеканал TV3

почне мовлення в 3D

Іспанський регіональний телеканал TV3, планує в 2010 році почати мовлення у форматі 3D.

Керівництво TV3 вважає, що 3D - це майбутнє телебачення і тому вживання даної технології є неминучим. Компанія Televisió de Catalunya, що володіє каналом TV3, вже зробила заявку на зйомку ряду нових телепрограм у форматі 3D. Для перегляду каналу TV3 3D знадобляться спеціальні окуляри.

Британський канал Channel 4 зовсім недавно здійснив тестове мовлення декількох програм в 3D. При мовленні використовувалася система ColorCode 3D. У Об'єднаних Арабських Еміратах в 3D практикується трансляція футбольних матчів, а в США Super Bowl - гри за звання чемпіона Національної футбольної ліги (NFL).

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:30 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
LG активно розвиватиме тривимірне телебачення

Компанія LG повідомила про укладення партнерського договору (меморандуму про взаєморозуміння) з компанією Korea Digital Satellite Broadcasting (SkyLife) відносно затвердження стандартів трансляції 3D-контента. У угоді також затверджуються стандарти використовуваних при цьому технологій і пристроїв.

Повідомляється, що в результаті співпраці вже в січні 2010 року планується почати друге тестове мовлення 3D-контента (перше тестування проходило в жовтні цього року) в Кореї. Далі географія тестової трансляції буде розширена на Північну Америку і Європу (у 2010 році), а також Південну і Центральну Америки і Азію (у 2011 році). При цьому наголошується, що в результаті спільних дій сторони сподіваються розробити технології тривимірної передачі зображення, які не спричинять стомлюваність очей або запаморочення.

На додаток до представленого в серпні 47-дюймового 3D-телевизору 47LH503D компанія LG має намір вже незабаром випустити широкий асортимент тривимірних телевізорів з діагоналлю екрану від 42 до 72 дюймів, а також упровадити підтримку 3D в існуючі флагманські моделі. Додатково планується випустити 3D-проектор, що забезпечує виведення зображення з діагоналлю 150 дюймів.

Згідно з результатами дослідження, 58% респондентів зацікавлено в покупці 3D-телевизоров, а 75% їх тих, хто вже переглядав тривимірний контент, мають намір повторити такий досвід. Тому, окрім тривимірних телевізорів, на ринку очікується поява програвачів 3D Blu-ray, 3D-камкордеров і 3D-игр.

itc.ua


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:30 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sky запускає 3D промоушен фільму Avatar

Британський оператор Sky скористався стартом в кінотеатрах фільму Avatar Джеймса Камерона для того, щоб розвернути загальнонаціональну акцію для рекламних цілей що виходить скоро в світ свого 3D каналу.
Мовець використовуватиме трансляцію 3D-фільмів для старту пілотної кампанії по підвищенню інформованості споживачів про запуск нового платного каналу, який, як очікується, з'явиться на платформі в перебігу 2010 р. Крім того враховуючи, що недавно компанія Sony оголосила, про можливу підтримку 3D мовлення в червні наступного року Кубка світу ФІФА в Південній Африці, англійський 3D канал стає усе більш цікавим, в очах тамошніх споживачів. Але для адекватнойго перегляду, глядачам оператора буде потрібно новий, сумісний з 3D зображенням, телевізор.
Кампанія під гаслом "3D телебачення з Sky", скоро стартує спільно з рекламою його ресівера Sky+ HD Box в 700 кінотеатрах по всій території Великобританії.

Переклад: yorick
Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:30 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Sony розширює партнерство з REALD

і ліцензує 3D-формат REALD Cinema

Японська корпорація Sony розширює свої партнерські стосунки з компанією REALD, зайнятою розробками в області 3D технологій. Вочевидь, Sony, сама ведуча подібні дослідження, хоче бути упевненою, що зможе запропонувати споживачам в 2010 році самі кращі 3D пристрої і технології.

За умовами досягнутої угоди Sony ліцензує фірмову розробку REALD - стереоскопічний формат REALD Cinema, а також технологію, що відноситься до виробництва активних і пасивних 3D окулярів. Крім того, Sony і REALD збираються спільно працювати над реалізацією підтримки останньої технології в існуючих і майбутніх продуктах японського виробника.

За словами представників Sony, корпорація збирається об'єднати власні напрацювання по відтворенню 3D зображення в Full HD дозволі на екранах нових телевізорів BRAVIA з 3D окулярами, створеними за технологією REALD. При цьому японський виробник доки не називає термінів здійснення свого задуму, хоча телевізори і інша споживча електроніка Sony з підтримкою технологій 3D і 3D Blu-ray повинна з'явитися вже в січні на виставці CES 2010.

ferra.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:30 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Скоро почнеться мовлення

у форматі 3D HDTV

Незабаром з'явиться перший телевізійний супутниковий канал,

що здійснює мовлення в стандарті 3D HDTV.

Ця подія стала технологічно можливою після недавнього виводу на орбіту нового супутника компанії DIRECTV. Для перегляду нового тривимірного телебачення високої чіткості глядачам необхідно буде відновити прошивку свого приймаючого пристрою, а також придбати спеціальний телевізор з підтримкою нового стандарту 3D HDTV.

Відомі виробники, в числі яких LG, Samsung, Panasonic і Sony, вже заявили про підтримку даного стандарту в майбутньому. Ціна нових телевізорів буде досить висока, проте творці нового формату упевнені в тому, що перехід до 3D HDTV неминучий. На думку керівництва DIRECTV, телевізори з підтримкою нового формату витіснять з часом звичайні панелі HDTV, точно так, як свого часу на зміну дисплеям з електронно-променевими кінескопами прийшли нові моделі з LCD-екраном. Початок мовлення в новому стандарті намічений на весну 2010 року.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.3dnews.ru


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
  • Сторінка 1 з 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
  • 10
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024