FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 23:45

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p)
RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 00:36 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини Ultra High Definition TV

телебачення надвисокої чіткості

з дозволом 3840x2160




RATVODДата: П`ятниця, 01.04.2016, 08:09 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Україні розпочав мовлення

перший телеканал у форматі 4K




Медіагрупа «Trembita Ultra HD» запускає в Україні телеканал «Kozak 4K».


Починаючи з сьогоднішнього дня, абоненти українських операторів платного телебачення отримали можливість дивитися телеканал у форматі ультрависокої чіткості «Kozak 4K». Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі медіа-групи.

Крім того представник «Trembita Ultra HD» заявив, що холдингу вдалося досягти угоди з низкою європейських супутникових операторів, тому в найближчі дні очікується початок супутникового мовлення телеканалу «Kozak 4K».

Варто зазначити, що програмне наповнення для телеканалу створюється силами українських продакшенів. Повідомляється, що вже відзняті тисячі годин контенту в форматі 4K, присвяченого життю та побуту українського народу.

Крім того, «Kozak 4K» став першим в Україні телеканалом, який використовує відеокодек HEVC.

У «Trembita Ultra HD» відмовилися назвати суму інвестицій, вкладених у створення проекту, проте відзначили, що це не мільйони і навіть не десятки мільйонів, а сотні мільйонів доларів.

До кінця поточного року «Kozak 4K» планує здійснити проникнення в мережі 89% діючих на території України операторів платного телебачення.
На 2017 рік у каналу більш амбітні плани - вихід на ринок Росії, країн СНД і Східної Європи.

1 квітня 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 16.05.2016, 08:07 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Viasat Ultra HD: перший 4K-канал

в портфелі MTG




Шведський медіахолдинг Modern Times Group (MTG) запускає перший Ultra HD канал в Скандинавському регіоні. Його мовлення буде здійснюватися з супутника SES-5 (5 гр.в.д.), який належить люксембурзькому оператору супутникового зв'язку SES. Правда, на початковому етапі, доступ до перегляду Viasat Ultra HD матимуть тільки скандинавські абоненти супутникової платформи Viasat.

Що належить компанії MTG оператор платного телебачення Viasat продовжує розширювати свій преміальний пакет спортивних каналів. Новий телеканал Viasat Ultra HD, який почне роботу восени, з початком нового спортивного сезону, стане першим в Скандинавському регіоні каналом з контентом в форматі Ultra HD (4K). В ефірі нового каналу глядач побачить у прямому ефірі і неперевершеному якості безліч яскравих спортивних подій, права на висвітлення яких має MTG.

У MTG відзначають швидке зростання інтересу споживачів до Ultra HD, а також збільшення продажів телевізорів, що підтримують новий формат надвисокої якості. Запуск нового телеканалу, який зможуть приймати з супутника жителі Швеції, Норвегії, Данії та Фінляндії, став можливим завдяки тісній співпраці MTG із супутниковим оператором SES і гігантом світу електроніки Samsung. На каналі Viasat Ultra HD можна буде побачити вибрані прямі спортивні трансляції матчів Ліги чемпіонів UEFA та інших спортивних заходів, на показ яких MTG має дозвіл. Всі трансляції будуть вестися в форматі Ultra HD, і дадуть глядачеві безпрецедентну можливість розглянути найдрібніші деталі того, що відбувається на спортивних аренах.



«Як чудово, що в світі вже проводиться контент в Ultra HD дозволі, і спортивний сегмент грає в цьому процесі важливу роль, - говорить технічний директор MTG Broadcasting Бартек Гудовським. - Якість картинки просто заворожує і дарує незабутні враження, які можна порівняти з ефектом буквального присутності. Ми дуже раді можливості стати першопрохідцями даного стандарту в країнах Скандинавії і сподіваємося на подальший розвиток плідного співробітництва з компаніями Samsung і SES, результатом якого стане поява ще більшої кількості нових Ultra HD каналів ».

Паралельно компанія Viasat представить своїм клієнтам новий Ultra HD сумісний сет-топ-бокс виробництва Samsung, а також телевізійний Ultra HD модуль, які і дадуть глядачам можливість побачити новий канал. На момент запуску новий канал буде доступний всім абонентам супутникового платного телебачення Viasat в Скандинавії, які оформили передплату на пакет спортивних каналів.

Супутниковий оператор SES підтвердив інформацію про те, що компанія Viasat буде використовувати ємності SES для трансляції каналу Viasat Ultra HD на Швецію, Норвегію, Данію і Фінляндію, яка буде вестися через розташований в орбітальній позиції 5 градусів східної довготи супутник SES-5. З появою каналу Viasat Ultra HD загальна кількість UHD каналів, які транслюються через супутники компанії SES, досягне позначки в 24 (включаючи тестові і регіональні версії), що становить 46% від всіх віщають в цьому форматі в світі супутникових каналів. Компанія SES є також лідером за кількістю трансльованих HD каналів - всього їх передається через супутники компанії більше 2 300. У загальній же складності на частку SES припадає 27% від усіх переданих в світі через супутники HD / Ultra HD каналів - більше, ніж у якого- або іншого супутникового оператора.

«Компанія Viasat на протязі ось вже більше 20 років використовує супутники SES для передачі приблизно 230 телеканалів, - говорить комерційний директор SES Фердинанд Кайзер. - Оскільки спортивний контент вважається ключовою рушійною силою поступу Ultra HD, ми надзвичайно раді можливості зробити разом з компанією Viasat цей вкрай важливий крок, який допоможе подальшому розвитку формату наступного покоління, що несе глядачеві нові яскраві враження. У міру того, як в світі будуть з'являтися все нові і нові Ultra HD канали, супутник буде залишатися найбільш оптимальним рішенням для доставки глядачеві нових і значно кращих технологій ».

Борис Скуратівський

- 13 травня, 2016

Mediasat


RATVODДата: Середа, 01.06.2016, 21:57 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
TRT покаже всім ультрафутбол



Турецьке державне телебачення (TRT) можливо подарує любителям супутникового телебачення можливість дивитися частину матчів футбольного Євро-2016, який скоро почнеться у Франції, в стандарті UltraHD (4K). Поки немає повної впевненості, що мовник не буде кодувати сигнал з супутника, але ймовірність цього дуже висока. Якщо це станеться, шанувальники футболу зможуть подивитися відразу вісім ігор європейської футбольної свята.

Мовлення планується на супутнику TurkSat 3A в позиції 42 ° східної довготи. Оголошені параметри мовлення каналу «TRT 4K»: 12515 Hor, SR 12500 FEC: 3/4; DVB-S2/8PSK/HEVC (західний промінь) і 12123 Hor, SR 15000 FEC: 3/4, DVB-S2/8PSK/HEVC (східний промінь). Тестова трансляція вже почалася на обох частотах і всі бажаючі любителі супутникового телебачення з Росії і країн СНД, якщо вони знаходяться в зоні покриття одного з двох зазначених променів супутника, можуть вже зараз пробувати прийняти сигнал.

Для цього буде потрібно телевізор з підтримкою 4K, вбудованим супутниковим ресивером і можливістю повноцінного прийому сигналу з кодеком стиснення HEVC. Останній момент дуже важливий, не всі телевізори, які можуть показувати картинку в 4K, підтримують супутникове мовлення з HEVC.

TRT планує показати матч відкриття (10 червня, Франція - Румунія) і головні матчі першості, починаючи з чвертьфіналів (далі - півфінали і фінал).

Раніше в мережі проходила інформація, що матчі Євро-2016 в стандарті ультрависокої чіткості може показати португальська канал RTP 4K через супутник Hispasat 30W в позиції 30 градусів західної довготи. Але навряд чи ця інформація буде актуальною для любителів sat-tv через те, що канал там йде в кодованому вигляді і дана супутникова позиція дуже незручна для прийому на території нашої країни.

Таким чином у тих, хто хоче дивитися футбол вищого класу в 4K поки вся надія на турецького мовника. Інформації про плани показу в 4K футбольних матчі Євро-2016 з боку російських супутникових операторів поки не надходило.



RATVODДата: П`ятниця, 05.08.2016, 22:47 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Світові поставки Ultra HD панелей

демонструють стабільне зростання




Згідно з даними Sigmaintell, в першому півріччі 2016 року
обсяги поставок Ultra HD панелей склали 24,8 мільйона.


Завдяки зростанню попиту напередодні Олімпіади в Ріо, обсяги поставок Ultra HD панелей в першому півріччі 2016 року досягли в усьому світі позначки в 24,8 мільйона штук, що, за даними Sigmaintell Consulting, на 70% вище в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

При цьому частка Ultra HD панелей склала 20% від загальної кількості телевізійних панелей, поставлених на ринки за даний період, а проникнення Ultra HD досягло 35% в сегменті 40 дюймів і вище і більш 70% в сегменті 55 дюймів і вище, - вказують у Sigmaintell

Читайте також: Polaroid почне випускати 4К-телевізори

Найбільшим постачальником великих Ultra HD панелей в першій половині 2016 року було компанія LG Display, за якою слідували компанії Samsung Display, Innolux, AU Optronics (AUO), China Star Optoelectronics Technology (CSOT) і BOE Technology.

За прогнозами, до кінця 2016 року обсяги поставок Ultra HD панелей в усьому світі досягнуть позначки в 59 мільйонів штук, що складе 23% від всіх поставлених телевізорів.

5 серпня 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: П`ятниця, 09.09.2016, 08:09 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Eutelsat запустив UHD-телеканал

з підтримкою HDR




Eutelsat запускає мовлення каналу в режимі надвисокої чіткості
з розширеним динамічним діапазоном.


Компанія Eutelsat запустила мовлення телеканалу в режимі надвисокої чіткості (Ultra HD), який буде транслювати HDR-контент, записаний за технологією HLG (Hybrid Log-Gamma) - тобто, в новому HDR-стандарт, розробленому компаніями BBC і NHK.

Для запуску демонстраційного телеканалу в стандарті HDR Ultra HD, на виставці IBC. що проходить на цьому тижні, компанія Eutelsat уклала угоду про партнерство з 4EVER-2 - французьким спільним проектом, які займаються впровадженням Ultra HD, а також з ATEME і Samsung.

Новий телеканал, який отримав назву «Hotbird 4k2 HDR», доступний для прийому по всій Європі з флагманської супутникового угруповання Eutelsat в регіоні - Hotbird. Він буде демонструвати спортивний контент, програми про культуру і життя дикої природи виробництва консорціуму 4EVER-2, dBW Communication, The Explorers Network і RAICom.

Канал транслюється з частотою в 50 кадрів в секунду, колірною глибиною в 10 бітів (один мільярд квітів) в середовищі BT2020.

«Новий телеканал стане гарною підмогою гравцям, які формують мовний ланцюжок, бажаючим ознайомитися з досвідом ведення мовлення в стандарті HDR Ultra HD, - говорить старший віце-президент Eutelsat, який займається питаннями нових телевізійних форматів, Майкл Чарбол. - З тих пір, як три роки тому спалахнула зірка Ultra HD, стратегія Eutelsat полягає в підтримці наших клієнтів у їх прагненні включитися в гонку за високою якістю відео. Технологія HDR є черговим кроком в цьому напрямку, який дає новий сенс амбіціям гравців галузі, спрямованим на надання глядачам послуг найвищої якості ».

Параметри прийому телеканалу HOTBIRD 4k2 HDR:

Супутник HOTBIRD (13 ° східної довготи)
Частота: 12015 MHz
Горизонтальна поляризація
Символьна швидкість: 30000
FEC 5/6

DVB-S2, 8PSK
Компресія HEVC на швидкості 30 Mbit/s


8 вересня 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 26.09.2016, 14:20 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Команди AsiaSat і XTreme Videoготують

контент для
UHD-телеканалу




Супутниковий оператор AsiaSat починає співпрацю з командою XTreme Video з метою підготовки контенту
для демонстраційного супутникового каналу 4K-Sat. Його мовлення буде здійснюватись у 4K UHD з супутника AsiaSat 4.


Компанія XTreme Video виробляє спортивний контент у дозволі 4К. На каналі 4K-Sat, зокрема, можна буде побачити заїзди на гірських велосипедах серії MTB Insights і фрістайл шоу з мотокросу Masters of Dirt.

Канал 4K-Sat доступний для прийому з супутника AsiaSat 4, розташованого в орбітальній позиції 122° східної довготи. Його програмне наповнення буде складатися з передач про моду, стиль життя, природу, художніх і документальних фільмів, телесеріалів, новин технологій і екстремального спорту.

«Всі принади дозволу 4К можна побачити на власні очі, коли зйомки виглядають цікаво, несуть в собі частку екстриму. Ми прагнемо дарувати глядачам у всьому світі програми найвищої якості, і робимо це завдяки партнерству з платформами, мовниками та компаніями типу AsiaSat», — говорить старший директор з розвитку бізнесу в XTreme Video Джо Нільсон.

«Компанія XTreme Video пропонує яскраві, викликають викид адреналіну програми, які дуже популярні серед глядачів різного віку, що люблять екстремальний спорт. Ми хочемо подарувати глядачам нашої платформи на супутнику AsiaSat 4 контент заворожливого якості», — говорить віце-президент відділу маркетингу і глобальних розрахунків в AsiaSat Сабріна Каббон.

26 вересня 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 02.11.2016, 12:20 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Російський екстрим HD» готує до запуску цілодобовий канал

«Ultra Russian Extreme» в форматі 4K Ultra HD




Новий телеканал в ультрависокому дозволі орієнтовно буде запущений на початку 2017 року, повідомляє «Кабельник».


Безперервне мовлення каналу обіцяє контент тієї ж тематики, що і його «батько» - спортивно-екстремальна життя в усьому світі.

Серед заявлених розділів каналу: сноубординг, мотофристайл, дрифтинг, дайвінг, ендуро, льодовий даунхіл, вищий пілотаж, фрірайд, а також парашутні види спорту. Крім того, ефір заповнять новини, документальні та художні продукти, екстремальні шоу свого виробництва і т.д.

На сьогодні новий телеканал має близько 130 годин матеріалу, бібліотека якого продовжує розширюватися. Близько чверті контенту складається із закупленого продукту, інші майже 100 годин - матеріал власного виробництва.

Варто відзначити, що «Російський екстрим HD» і «Ultra Russian Extreme» - два абсолютно різних канали, що відрізняються як форматом, так і контентом. Єдине, що об'єднає сітки мовлення обох - це загальна тематична спрямованість.

Микита Наумов

- 01 листопада, 2016



RATVODДата: Неділя, 04.12.2016, 11:21 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube реалізував підтримку трансляцій

в форматах
4K і 360 °




Схоже, в компанії вирішили збільшити вибір своїх користувачів, додавши на платформу можливість дивитися
потокові трансляції концертів та інших заходів, зняті з кутом огляду в 360 ° і з дозволом 4K.


У компанії YouTube озвучили плани щодо запуску підтримки живої потокової трансляції 4K як для стандартних відео, так і відео з кутом огляду в 360 °. Про це написав у блозі компанії її старший продакт-менеджер Курт Вілмз.

За словами Вілза, на платформу завантажуються «мільйони відео» в дозволі 4K, що робить YouTube «найбільшою в світі онлайн-бібліотекою 4K відео».

Новий крок компанії повинен сприяти збільшенню кількості концертів і потокових трансляцій з заходів (таких, як вручення премії 2016 Game Awards), записаних в дозволі 4K з кутом огляду в 360 °. Нагадаємо - декількома тижнями раніше в YouTube оголосили про початок підтримки на платформі HDR-контенту.

Вперше в YouTube заявили про підтримку 4K відео ще в 2010 році, і сьогодні платформа є одним з головних джерел 4K контенту в Інтернеті - поряд з такими потоковими службами, як Netflix і Amazon Video.

Сьогодні потокові платформи мають величезну перевагу в порівнянні з традиційними мовниками, коли мова заходить про впровадження підтримки 4K контенту. Однак, вже в самому найближчому майбутньому цей розрив може скоротитися. Не так давно керуючий орган консорціуму DVB додав в стандарт Ultra HD ряд нових технічних характеристик, які повинні допомогти мовникам виробляти і транслювати більше 4K HDR контенту.

Борис Скуратівський

- 02 грудня, 2016



RATVODДата: Четвер, 12.01.2017, 10:47 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На виставці CES 2017 представлений

новий логотип
4K HDR Ultra HD




Компанія Eurofins Digital Testing представила новий логотип, який повинен буде
підсилити довіру споживача до телевізорів 4K HDR Ultra HD.


Схема нового логотипу повинна буде дати гарантію того, що покупець зможе легко знаходити на ринку UHD HDR екрани останнього покоління (що дає кращу якість картинки з усіх можливих). Новий логотип 4K HDR Ultra HD буде розміщуватися на обладнанні, яке пройшло повне тестування і довело свою сумісність з високими стандартами якості картинки.



Логотип є свідченням того, що обладнання, на якому він розміщений, зможе з успіхом передавати розширений діапазон контрастності і палітру кольорів, настільки важливі для HDR і WCG, а також гарантує відповідність усім вимогам стандарту UHD (який пропонує картинку, в чотири рази перевищуючу по своїй чіткості існуючий HD). HDR привносить в контент новий вимір, наповнений яскравими, життєвими квітами, з підвищеною глибиною чорного і яскравістю білого, що в результаті дає просто таки захоплюючий ефект.

Мовники і постачальники контенту вже давно говорять, що поєднання цих технологій має бути прийнято одночасно - щоб виправдати інвестиції в виробництво UHD контенту. І мета розробки логотипу якраз і полягає в тому, щоб позначити ось цей самий істинний UHD в поєднанні з HDR і WCG. Що найбільш важливо - так це те, що дані пристрої сумісні з HDR контентом, поширюваним через мовні мережі і IP (OTT), а не тільки через HDMI.

Спочатку логотип просувається компанією Eurofins Digital Testing, що заслужила прекрасну репутацію компанії, яка проводить тестування і перевірку якості технологій, яка сподівається на прийняття схеми логотипу і його використання виробниками телевізорів.

«Споживачі готові витрачати великі суми грошей на отримання найкращої якості в своїх системах домашніх розваг, однак, їм потрібно щось, що дасть їм впевненість у правильності вибору. Важливо, щоб споживач був упевнений в тому, що їх телевізор не просто має великий дисплей, але також здатний відображати HDR контент, що надходить з різних джерел, включаючи ефір, ОТТ і HDMI », - говорить керуючий директор Eurofins Digital Testing UK Тім Морган.

Нагадаємо, на торішній виставці в Лас-Вегасі UHD Alliance презентував систему Ultra HD Premium.

Борис Скуратівський

- 11 січня, 2017.


RATVODДата: Четвер, 26.01.2017, 11:19 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Дві третини жителів США не володіють

інформацією про
4K-телевізорах




Результати дослідження, підготовленого Snell Advanced Media, також свідчать про те,
що 4K-телевізор є у приблизно 11% дорослих американців.


Майже дві третини жителів Сполучених Штатів досі толком не знають, що ж являє собою технологія 4K і всього 11% жителів країни володіє 4K-телевізорами. Про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення працюючої у сфері медіа-продакшн технологічної компанії Snell Advanced Media (SAM).

Дослідження, проведене за сприяння дослідницької фірми YouGov, показало, що лише 17% дорослих жителів США володіють повною інформацією про 4K, а також про те, що саме являє собою дана технологія. У середовищі мілленіалів цифра вище - вона становить 30%, при цьому 25% американців у віці від 18 до 24 років заявили, що дивилися контент в стандарті 4K в останні півроку. 17% опитаних мілленіалов стверджують, що у них є 4K-телевізор.

«Наше дослідження показало очевидний факт: незважаючи на весь тий галас, який супроводжує просування стандарту 4K, незважаючи на те, що багато мовників вже готуються до того, щоб надавати споживачеві контент в цьому стандарті, велика частина американців не зовсім розуміє, що ж це все означає для них, - говорить виконавчий віце-президент і генеральний директор відділу програмних рішень для медіа в SAM Ніл Мейкок. - Розрив між ступенем обізнаності мовників і ступенем обізнаності користувачів, виявлений в процесі нашого дослідження, повинен показати індустрії, що ключовим фактором для успіху мовника є визначення правильної формули доставки і впровадження переможної стратегії 4K».

Дослідження показало, що понад 40% опитаних заявляє про готовність купити 4K-телевізор після отримання необхідних знань про технології, а також те, що найважливішим фактором для прийняття рішення про покупку нового екрану може стати можливість дивитися прямі трансляції спортивних заходів в новому стандарті (65% ).

«Зокрема, спортивні канали мають істотну можливість для капіталізації тієї уваги, яку вони отримують при перегляді прямих трансляцій і ми вже бачили це у випадку з такими популярними проектами, як організація живих потоків від NFL в мережі Twitter, - каже Мейкок. - Ми очікуємо, що мовники докладуть максимум зусиль для просування живого спортивного контенту в нові канали, з більшою швидкістю і в тій якості, яку споживачі чекають від своїх телевізорів».

Дослідження було проведено в середині 2016 року і охопило приблизно 1 150 дорослих респондентів.

Раніше Mediasat повідомляв, що кожен третій житель США дивиться відеоконтент піратським способом.

Борис Скуратівський

- 25 січня, 2017.




RATVODДата: Понеділок, 06.02.2017, 15:51 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Росії розпочав мовлення телеканал

про екстремальні види спорту в форматі
Ultra HD




На початку лютого на російському телевізійному ринку почав роботу канал Russian Extreme Ultra.
Про це пише інтернет-видання «Кабельник».


1 лютого в мережах платного телебачення Росії розпочав мовлення телеканал Russian Extreme Ultra. Його ефір цілком присвяченим екстремальних видів спорту: від мотофристайлу до дайвінгу, сноубордингу, фрірайду і інших маловідомих спортивних дисциплін.

В даний час бібліотека контенту Russian Extreme Ultra налічує близько 30 годин придбаної відеопродукції та понад 100 годин 4K / Ultra HD відео власного виробництва. Крім цього в ефірі демонструються художні та документальні фільми про екстремальний спорт.

Russian Extreme Ultra є продовжувачем серії каналів «Російський екстрим» і «Російський екстрим HD», дистриб'ютором яких є компанія «Сигнал Медіа».



Параметри мовлення Russian Extreme Ultra:

Супутник Eutelsat 36B (36 гр.с.д.)
Частота - 12169 МГц, поляризація кругова права, символьна швидкість 27500 Мбіт/сек, FEC-3/4,
DVB-S2 / 8PSK / HEVC / UHD
Кодування: ADEC


Віталій Мосейчук

- 06 лютого, 2017.




RATVODДата: Неділя, 02.04.2017, 14:09 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Минаючи HDTV: українські телеканали

переходять на формат
UHD / HEVC




Всі телеканали України переходять на мовлення у форматі UltraHD / HEVC. Про це сьогодні повідомили представники
найбільших телевізійних груп в ході заходу «Минаючи HDTV: телебачення завтрашнього дня».


Таку ідею підтримали найбільші супутникові оператори, що працюють на ринку України. За їх словами, перехід безпосередньо на використання для компресії відео HEVC-кодека допоможе заощадити до 35% супутникових ємностей, що в свою чергу сприятиме створенню та запуску на супутнику більшої кількості телеканалів, призначених для українських глядачів.

В результаті обговорень представники супутникових операторів і українських медіагруп підписали меморандум. За його умовами загальнонаціональні канали зобов'язуються пропустити так званий «етап HDTV» і протягом шести місяців перейти на нові стандарти мовлення. Меморандум також зобов'язує великі українські телеканали допомогти невеликим нішевим мовникам в процесі міграції на стандарт UltraHD / HEVC. З іншого боку, супутникові оператори обіцяють виділити 2-3 окремих транспондера для мовлення тільки українських каналів, а також знизити плату за оренду ємностей.

Представники медіагруп також відзначили, що переклад супутникового мовлення на формат UltraHD / HEVC це тільки перший етап, по завершенню якого українські канали почнуть перехід на новий стандарт в мережах кабельного телебачення і в національній мережі ефірного цифрового телебачення «Т2». Завершити другий і третій етап планується протягом одного року.

- 01 квітня, 2017

Редакція


RATVODДата: Неділя, 09.04.2017, 21:13 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
До 2025 року Японія перейде

на телебаченні в форматі
Ultra HD




За словами заступника керівника японського Міністерства Внутрішніх справ і зв'язку Масаюкі Суга,
до 2025 року всі домогосподарства Японії, що мають телевізор, повністю перейдуть на стандарт UHD.


Виступаючи з програмною доповіддю на конференції «Дорожня карта переходу Японії на стандарт мовлення 4K Ultra HD і вище», що проходила в Театрі Sony 4K Ultra HD в рамках MIPTV, Суга заявив делегатам, що в 2012 році група експертів провела дослідження нових служб мовлення і його наслідком стало складання дорожньої карти в 2013 році.

«В Японії популяризацією та розвитком 4К і 8К займаються державні та приватні структури. Ми склали «дорожню карту», ​​яка відображатиме загальні цілі зацікавлених сторін, зокрема - мовників, виробників обладнання та урядових організацій», - цитує пана Сугу видання Advanced Television.

Наступні зустрічі, організовані Міністерством, стали причиною внесення змін у Дорожну карту; в останній її версії 2020 рік названо роком активного просування 4К і 8К, оскільки в цьому році Японія буде приймати Олімпійські і Параолімпійські ігри. «Ми сподіваємося, що ентузіазм, пов'язаний з олімпійськими та параолімпійськими іграми, пошириться по всій країні в ефірі 4К і 8К каналів».

В рамках програми по реалізації поставлених цілей до 2020 року Міністерство запланувало ряд кроків, серед яких, зокрема, можна назвати запуск в 2014 році тестового 4К мовлення в кабелі, через супутник та на платформах IPTV, а також початок повноцінного мовлення в цьому стандарті в 2015 році. «У 2016 році були проведені пробні трансляції через потужний супутник, які були доступні великій кількості глядачів», - зазначив Суга, додавши, що до 2018 року послуга буде запущена на повну потужність. «Таким чином, розвиток 4К і 8К йде відповідно до Дорожньої карти», - заявив він.

Суга повідомив учасникам з'їзду, що в січні 2016 року 19 телеканалів, представлених 11 телекомпаніями, отримали ліцензії, що дозволяють їм почати комерційне мовлення в стандарті 4К в грудні 2018 року, назвавши такий розвиток подій величезним прогресом в порівнянні з попереднім MIPTV. «Глядачам будуть запропоновані безкоштовні канали. Запуск повноцінного мовлення стане важливим кроком на шляху до досягнення цілей, намічених на 2020 рік».

Доповідач заявив, що питання розвитку технологій 4К і 8К по праву є однією з найважливіших тем японського економічного зростання. «Просування даних технологій були включені в національному плані зростання, яке отримало назву Стратегія відродження Японії. Дана стратегія передбачає, що в 2020 році приблизно 50% домогосподарств Японії зможе дивитися програми телебачення в стандарті 4К і 8К. Уряд надасть підтримку розвитку стандартів 4К і 8К, запустивши мовлення через супутник. До 2025 року ми повинні забезпечити 100% -ве покриття».

За його словами, для досягнення цілей, поставлених на 2020 рік, Міністерство приділяє особливу увагу питанням підвищення обізнаності глядачів. «Запуск повноцінного комерційного супутникового мовлення в грудні наступного року розширить рамки поширення 4К», - прогнозує він, додаючи, що напередодні цієї дати глядачі повинні отримати вичерпну інформацію про 4К і 8К, щоб уникнути плутанини. Одна з проблем полягає в тому, що для повноцінного перегляду 4К контенту глядачам необхідно придбати нове обладнання - монітори, тюнери, антени і сет-топ-бокси.

Відповідно, Міністерство планує організувати форум, в роботі якого візьмуть участь мовники, виробники обладнання та рітейлери. Учасники форуму зможуть обмінюватися інформацією і обговорювати стратегію підвищення обізнаності.

Борис Скуратівський

- 06 квітня, 2017



RATVODДата: Неділя, 23.04.2017, 18:00 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Samsung і Amazon

впроваджують новий стандарт HDR10+




Компанії Samsung і Amazon представили HDR10+, вдосконалену версію нині діючого відкритого стандарту HDR10,
що володіє більш широкими можливостями для успішної конкуренції зі стандартом Dolby Vision.


Компанії Samsung Electronics і Amazon Video оголосили про початок використання HDR10+, оновленого відкритого стандарту, в якому використовуються динамічні метадані для посилення контрастності і розширення кольорової палітри в широкій лінійці моделей телевізорів.

Важливість співпраці компаній пов'язана з тим, що в Amazon планують створювати і передавати потоковий HDR контент, а в Samsung планують включити підтримку HDR10+ в усі моделі своїх 4К телевізорів 2017 року випуску, а також запропонувати оновлення для моделей, випущених в минулому році. Нова технологія дозволить успішно конкурувати по ряду функцій з Dolby Vision, дозволяючи при цьому компанії Samsung і деяким іншим виробникам техніки уникати необхідності виплати ліцензійних відрахувань компанії Dolby.

Подібно Dolby Vision, стандарт HDR10+ передбачає використання «динамічних метаданих», які заздалегідь кодуються в сцени, на відміну від HDR10, що використовує фіксовані метадані. Це дає можливість регулювати яскравість зображення на екрані HDR10+ сумісного телевізора поетапно, або навіть покадрово - заявляють в компанії Samsung. Наприклад, при використанні стандарту HDR10 темні сцени в досить яскравому фільмі можуть здаватися «значно темніше, ніж задумав режисер», - додають в компанії. Нова технологія дозволить підлаштовувати яскравість «на ходу», відображаючи картинку так, як її побачили творці контенту.



Це звучить дуже схоже на опис технології компанії Dolby, і, як і в випадку з Dolby Vision, метадані HDR10+ повинні «вплавлятися» в контент до того, як телевізори зможуть їх декодувати. Для цього компанія Samsung почала співпрацювати з Colorfront, що дасть можливість включити HDR10+ мастеринг в системи Transkoder компанії, які використовуються в студіях пост-продакшн. Також компанія працює з MulticoreWare з метою інтеграції HDR10+ в новітню версію кодека високоефективного стиснення відео HEVC - x265, яку використовують виробники UltraHD Blu-ray дисків, компанія Netflix, а також цілий ряд супутникових і ефірних мовників.

У той час як компанія Dolby вимагає сплату роялті за використання своєї технології, стандарт HDR10+ є відкритим - це означає, що його можуть використовувати безкоштовно і інші виробники техніки. Втім, в стандарті HDR10+ як і раніше відсутні деякі функції, підтримувані в Dolby Vision. Зокрема, мова йде про розширеному 12-бітному колірному діапазоні і максимальної яскравості в 10 000 ніт - обидві ці функції призначені для телевізорів майбутнього. Також система Dolby Vision працює з більш старим стандартом HDMI 1.4a, а для роботи HDR10 потрібно HDMI 2.0. система Dolby Vision сумісна з HDR10, однак, поки невідомо - чи буде вона працювати з новим стандартом.

Компанія Samsung утримувалася від використання системи Dolby Vision, однак, більшість інших виробників техніки - включаючи Sony і TCL - прийняли цей стандарт. Компанія Dolby також уклала угоду про використання своєї технології з Warner Bros., MGM, Universal і іншими студіями. У той же час, компанія Amazon, що є однією з провідних потокових платформ для побутових користувачів, пообіцяла почати транслювати контент в стандарті HDR10+ по всьому світу «до кінця поточного року». Загалом, найближчим часом конкуренція між форматами продовжиться.

Борис Скуратівський

- 21 квітня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 24.04.2017, 20:10 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутниковий оператор SES забезпечив

мовлення
Ultra HD каналів на територію США




Згідно з інформацією, озвученою компанією SES, два американських оператора платного телебачення запустили мовлення
комерційних лінійних Ultra HD каналів для домогосподарств, підписаних на послуги кабельного телебачення та платформ IPTV
.


Компанія Marquette-Adams з Оксфорда, штат Вісконсін, і компанія Highlands Cable Group з Хайлендза, штат Північна Кароліна, після успішного проведення тестів з використанням UHD-рішень для супутникового мовлення, що пропонуються компанією SES, отримали у компанії Vivicast Media ліцензії на використання належного останній Ultra HD контенту і запустили мовлення Ultra HD каналів на постійній основі.

У SES також заявляють про те, що ще кілька операторів кабельного телебачення і IPTV впритул наблизилися до запуску власних Ultra HD пропозицій з використанням рішень для Ultra HD мовлення, пропонованих компанією SES, а ще понад 20 операторів послуг платного телебачення сукупної аудиторією в приблизно 10 мільйонів передплатників тестують можливість такого мовлення.

У лінійці Ultra HD каналів, які транслюються через супутники компанії SES, присутні десять 4K Ultra HD телеканалів, серед яких - Fashion One 4K, Travelxp 4K, 4KUniverse, NASA TV UHD, Insight TV, UHD1, C4K360, Funbox 4K, Nature Relaxation 4K, а також демо-канал SES UHD.

Дані телеканали ведуть мовлення через три супутники, що належать SES. При цьому ліцензії на 4K Ultra HD контент, який розповсюджується через супутники SES, продає операторам послуг платного телебачення компанія Vivicast Media.

«Ми втілили в життя свої сміливі плани, озвучені два роки тому на NAB. Нагадаємо - ми поставили перед собою чітку мету: забезпечити доставку глядачам лінійних телеканалів, що віщають в Ultra HD, в терміни, які будуть удвічі меншими, ніж було потрібно для досягнення тих же результатів в період впровадження в США мовлення в стандарті HD, - заявив віце-президент з розвитку бізнесу в північноамериканському відділі SES Стів Корда. - Компанія SES змогла подолати операційні і технічні бар'єри завдяки використанню власних масштабованих рішень по доставці сигналу через супутник, що дають можливість передавати високоякісний контент в дозволі Ultra HD, забезпечуючи при цьому охоплення понад 100 мільйонів телевізійних домогосподарств по всій території Північної Америки».

Нагадаємо, 10 квітня рада директорів супутникового оператора SES схвалила реструктуризацію ринкової організаційної моделі, в процесі якої планується формування двох бізнес-одиниць - SES Video і SES Networks.

Борис Скуратівський

- 24 квітня, 2017



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024