FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 20:48

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " IPTV " ( Internet Protocol Television ) (Без Обговорення !!!)
Телебачення " IPTV " ( Internet Protocol Television )
viskomДата: Четвер, 11.06.2009, 16:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Телебачення " I P T V "

(Internet Protocol Television )




viskomДата: Неділя, 21.06.2009, 19:10 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
I P T V


IPTV або Телебачення по протоколу інтернету (англ. Internet Protocol Television) (IP-TV, IP-телебачення) - технологія цифрового телебачення в мережах передачі даних за протоколом IP, нове покоління телебачення. Останнім часом часто плутається з технологією ОТТ, яка, в свою чергу є підкласом IPTV в області поширення відео контенту.

Архітектура комплексу IPTV, як правило, включає в себе наступні складові:

Підсистема управління комплексом і послугами, яку ще називають «Проміжне програмне забезпечення» або «IPTV Middleware»
Підсистема прийому та обробки контенту
Підсистема захисту контенту
Підсистема відео серверів
Підсистема моніторингу якості потоків і клієнтського обладнання.


В якості клієнтського обладнання можуть виступати всі комп'ютери (відповідні системним вимогам), спеціалізовані ТВ приставки, медіа-плеєри, телевізори з технологією SMART TV, мобільні пристрої. На програмному рівні доступ до ресурсів IPTV може здійснюватися як за допомогою спеціальних додатків (програм), так і за допомогою звичайного інтернет-браузера, вбудованого в пристрій.

Доставка контенту до клієнтського обладнання здійснюється або за керованої IP-мережі оператора зв'язку з використанням технології multicast або unicast (залежно від топології мережі), або без прив'язки в мережах операторів зв'язку (ОТТ).

Головним достоїнством IPTV є інтерактивність і можливість надання користувачам широкого набору додаткових послуг, пов'язаних із споживанням контенту
(Video on Demand (VoD), TVoIP, Time Shifted TV, Network Personal Video Recorder, Electronic Program Guide, Near Video on Demand). Можливості протоколу IP дозволяють надавати не тільки відеопослуги, але й набагато ширший пакет послуг, в тому числі інтерактивних та інтегрованих.

Крім базових послуг, IPTV може включати ряд додаткових сервісів (Video Telephony, Voting, Information Portals, Web, Games, MOD KOD). Це можливо на основі уніфікації та стандартизації різних кінцевих пристроїв, інтеграції звуку, відео і даних на основі IP-протоколу та надання послуг на єдиній технологічній платформі.

У IPTV є можливість використовувати для одного відеоряду двох і більше каналів звукового супроводу, наприклад російською та англійською мовами.

Перевага IPTV перед аналоговим кабельним ТБ:

Зображення і звук зазвичай якісніше, аж до HD-дозволу та 5.1-канального аудіо
Інтерактивність (можливість переглянути, наприклад, довідку по фільму, залишити відгук)
Сервісні можливості timeshift і video-on-demand


Технічний опис


IPTV функціонує в IP-мережах на основі наступних протоколів:


UDP - для передачі потокового відео і аудіо.
HTTP - для організації інтерактивних сервісів (таких як користувальницькі меню та ін), передачі потокового відео і аудіо.
RTSP - для управління потоками мовлення.
RTP - для передачі потокового відео.
IGMP - для управління мультикаст-потоками.


В якості технології поширення пакетів може використовуватися, як multicast, так і unicast. В останні час, за рахунок зростання пропускних спроможностей мереж операторів зв'язку і продуктивності обладнання, в основному використовуються протокол UDP і HTTP.

IPTV Middleware


Middleware - проміжне програмне забезпечення для управління комплексом IPTV. Це основний компонент IPTV рішення, так як він, в кінцевому підсумку, і визначає набір послуг, доступний абоненту, користувальницький інтерфейс, логіку переходів і алгоритм управління. На Middleware покладається роль координатора в процесі взаємодії практично всіх компонентів комплексу.

Ядро підсистеми управляє зовнішніми компонентами комплексу, підтримує базу даних абонентів і наданих їм послуг, займається аутентифікацією і авторизацією абонентських пристроїв, взаємодіє з системою обліку послуг (система управління майном, в готелі - система прийому-поселення PMS).

Абонентський портал (інша назва: Інтерфейс користувача абонента, Subscriber User Interface) - особа всього комплексу, інтерфейс, який бачить абонент на своєму екрані, і завдяки якому він користується послугами.



Доступно тільки для користувачів


Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Понеділок, 20.07.2009, 20:53 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Клік ТБ

Сказати, що інтернет-телебачення, цей сплав всіх відомих медіа і колиска нових, сьогодні швидко розвивається, значить, не сказати нічого. Тому що швидкість розвитку визначається вже навіть не кількістю переглядів того або іншого ролика або проданими рекламними площами, а новими, раніше небаченими явищами. Наприклад, коли програма, що зародилася в глибинах інтернету, перекочовує на федеральний телеканал. Або документальний фільм, знятий спеціально для інтернет-каналу, всього за декілька місяців стає справжньою легендою не лише в російському сегменті усесвітньої павутини, але і далеко за межами зони "ru". Крім того, інтернет-телебачення, здається, розвивається абсолютно за іншими законами, ніж традиційні ЗМІ, більш того - ці канали не завжди і реєструються як засоби масової інформації. Поняття формату тут розмите, бути сусідами можуть абсолютно, здавалося б, несумісні речі. Телебачення без минулого, але з багатообіцяючим майбутнім - в матеріалі Напередодні.RU.

Невідомо, де починається інтернет-телебачення. Чи можна до нього віднести мультимедійні портали начеб Вести.RU? Сьогодні для того, що будь-якого поважаючого себе традиційного ефірного телеканалу в порядку вещів викладання своїх сюжетів на власному сайті. Природно, аудиторія тих, що дивляться телевізор і що "дивляться комп'ютер" ніколи не порівняється - перших завжди буде в сотні разів більше. Проте вже сьогодні ефірні канали починають використовувати як мінімум два інструменти з арсеналу інтернет-каналів.

По-перше, створення на сайті унікального контента, те, що телеглядач ніколи не побачить по телевізору. Наприклад, повна версія програми, скорочена через тимчасових або навіть цензурних міркувань. По-друге, интерактив, зворотний зв'язок, рівня якого в інтернеті не допоможуть добитися ні SMS-голосование, ні дзвінки в прямий ефір, тим паче, що сьогодні останнє явище стає усе більш рідким. Наприклад, глядач може сам стати репортером, виклавши ексклюзивні кадри, зняті на мобільний телефон. "Сайт Вести.Ru є партнером проекту "Мобільний репортер", мета якого - значно розширити число постачальників унікального видеоконтента за рахунок багатомільйонної аудиторії громадян Росії, далекого і ближнього зарубіжжя. Той, що будь-який бажає може прислати ексклюзивні фото- і відеозаписи з місця подій через інтернет або за допомогою мобільного телефону. "Найгарячіші", интересные, важливі, актуальні, забавні і незвичайні матеріали публікуються на сайті Вести.Ru, а також потрапляють в телеефір", - відзначають у ВГТРК.

А тепер - про відмінності інтернет- і ефірного мовлення. Їх величезна кількість, але, мабуть, два основних, це можливість самому створювати свою "телепрограму" і змішення форматів. Іншими словами, будь-який інтернет-канал - це "міксер" на службі у користувача.

Візьмемо для прикладу самий, мабуть, на сьогодні відомий інтернет-телеканал в Росії - Russia.Ru. У 2007 р. од створювався у вигляді деякої суміші арт-прощадки і партійного телебачення "Єдиної Росії". Втім, він і сьогодні залишається сповна собі політично забарвленим, цього, власне, творці ніколи і не приховували. В результаті сьогодні Russia.Ru має щомісячну аудиторію в 1,5 млн глядачів (за даними Gallup Media за серпень 2008 р.). Як відзначають на самому каналі, "більшість з них - люди з швидким підключенням до мережі і потужними комп'ютерами".

Це, дійсно, вельми важливий момент, оскільки інтернет-телебачення має значно більше вимог, чим ефірне. Якщо звичайний глядач платить абсолютно неістотну суму за підключення до антени, супутника або кабелю, а телевізор у нього і зовсім може бути хоч чорно-білим, то інтернет-глядач повинні спершу підключитися до мережі. І це одне з головних обмежень в просуванні ІНТЕРНЕТ-ТБ на просторах Росії. За великим рахунком, воно доступне сьогодні лише для жителів мегаполісів. Навіть якщо користувач має можливість заплатити декілька тисяч рублів в місяць за підключення до "безлимитке" (а саме стільки сьогодні інтернет стоїть в більшості регіонів, про це, до речі, йшлося в одному з перших постів відеоблогу Президента РФ Дмитра Медведева - декілька тисяч коментарів було присвячено скаргам на високі ціни), це ще не означає високої швидкості. Остання залежить від якості і кількості мереж, протягнутих до населеного пункту.

Таким чином, більшість росіян позбавлена можливості дивитися ІНТЕРНЕТ-ТБ в HD-разрешении, а це, між іншим, одна з важливих переваг "мережевого телебачення"."Все записи Russia.ru були заново перекодовані з оригінального формату HD1080 в новий формат з використанням новітніх технологій кодування. Це дозволило добитися нового рівня якості, завдяки чому був доданий режим повноекранного перегляду", - розповідають в Russia.Ru. "Фішка" каналу - так званий "лайф". Хоча це не є винахід Russia.Ru, саме цей проект став флагманом "лайфа" в Росії. "Своєрідним ноу-хау, або, швидше, важливою відмінною рисою телеканалу є відсутність закадрового тексту - весь монтаж зібраний на интершуме або на музиці або на репліках інтерв'ю, тобто телебачення не перетворюється на "телеслышание", а дозволяє глядачеві спостерігати процес без трактування його в ту або іншу сторону", - відзначають творці проекту.

Ще одна відмінна риса, властива всім подібним телеканалам, - абсолютно розмитий формат. З одного боку, Russia.Ru відома сповна серйозною документальною роботою "08.08.08. Мистецтво зради" про війну в Південній Осетії, з іншого боку, ролики про економічну ситуацію можуть тут бути сусідами з сюжетами із зйомок дуже спірних кліпів російської "попси", що граничать з еротикою і чим гірше, а також з легковажним "лайфом", знятим на гламурних вечірках.

Але, безперечно, верхи подібного змішення є програма "Нереальна політика" з Тіною Канделаки і Андрієм Колесниковим. Передача довгий час виходила (і продовжує виходити) в інтернеті (на однойменному сайті unrealpolitics.ru), а деякий час назад з'явилася в ефірі РЕН-ТВ, правда, не в самий праймовое час, проте, формат, ведучі, гості - все це виявилося настільки цікавим для глядачів в мережі, що проект перекочував в ефір, чого раніше ніколи на російському ТБ не було.

Автори не приховують, що прагнуть зробити політику гламурною, а значить, на жаль, привести її до того формату, який сьогодні укорінявся на вітчизняному телебаченні."Проект покликаний "гламуризировать" політичний процес і заполітизовувати "гламур". Унікальний формат програми залучає навіть тих людей, які до цього не дивилися не лише інформаційні передачі, але і телевізор взагалі. Багатообіцяючий союз найбільш рейтинговою в Росії телеведучої (є зважаючи на Канделаки) і найбільш яскравого журналіста (є зважаючи на Колісників) країни, що пише, вичавить і вичленує з політики те головне, чого чекають люди від телепрограм", - сообщаютавторы відвідувачам свого сайту.

До речі, Тіна Канделаки взагалі останнім часом активно працює в інтернет-проектах, і це, треба сказати, приносить їй значні дивіденди. За деякими даними, вона є співволодільницею POSTTV - інтернет-каналу компанії Apostol Media Group. Іншим ідейним натхненником і творцем цього каналу є молодий, та жвавий Василь Бровко - 22-річний генеральний директор Apostol Media Group, на рахунку якого вже декілька успішних стартапов в Рунеті.

Не дивлячись на те, що творці позиціюють своє дітище як "інтернет-проект з унікальним контентом, аналогів якому немає ні на телебаченні, ні в інтернеті", це не зовсім так. Швидше навіть, зовсім не так. По набору тим це практично те ж саме, що і Russia.Ru: програма гламурної блондинки (Вікторія Лопирева і її спортивні пригоди. До речі, раніше вона вела передачу на Russia.Ru), инфотаймент у вигляді розмов про майбутнє з популярним письменником Дмитром Глуховським, розмови "за життя" з не менш популярним письменником Захаром Прілепіним і так далі Все це присутньо і у конкурентів, так що тут POSTTV Америку не відкрив. Проте ставка зроблена якраз таки на ведучих, на відміну від "рашевского" "лайфа". Відзначимо, канал випустив пілотний випуск програми "Я вимикаю телевізор" зі всюдисущою Тіною, який був замовлений телекомпанією СТС і, мабуть, скоро з'явиться в ефірі "першого розважального". Ось вам і ще одна особливість ІНТЕРНЕТ-ТБ: фактично це ще і продакшн-студии, які успішно можуть готувати контент для самих різних телеканалів, і це будуть нові і незвичайні формати, чого так не вистачає останнім часом вітчизняному телебаченню. Відмінне доповнення до не дуже великих доходів від реклами.

Не можна пройти і мимо ще однієї традиції, введеної інтернет-телебаченням, назвемо її "ведучі в гостях у ведучих". Більшість медійних персон тут - не професійні журналісти, а розкручені зірки тих або інших сфер. Тому вони з легкістю можуть переміщатися з програми на програму, змінюючи при цьому амплуа ведучого на гостя. Втім, цей досвід добрався і до останніх медіа. Далеко за прикладом ходити не треба: радіо "Маяк" порахувало, що соведущей Дмитра Глуховського в ефірі гостьової передачі може бути і Теона Дольникова (у інтернеті написано, що вона співачка). В результаті, коли до згаданих панів прийшли в гості Тіна і Василь Бровко, вийшла наступна фантасмагорія:

ГЛУХОВСЬКИЙ: Дмитро Глуховський і Теона Дольникова в студії. У гостях у нас Тіна Канделаки.

КАНДЕЛАКИ: Добридень.

ГЛУХОВСЬКИЙ: Аплодує їй продюсер Василь Бровко, який зараз веде деякі проекти Тіни, всі проекти Тіни, багато проектів Тіни, включаючи проект "Нереальна політика", з яким Тіна зараз гримить в Інтернеті.

КАНДЕЛАКИ: Ти забув сказати, що Василь Бровко і твій продюсер трішки, і тебе запрошує на всі свої проекти.

Загалом, суцільна кругова порука.

Аби закінчити з розважальною частиною, згадаємо ще один проект, що не зовсім потрапляє під визначення телебачення, але що став настільки популярним, що пройти мимо не можна. Це щось середнє між розважальним інтернет-телебаченням, соціальною мережею і відеохостингом - портал Tvigle.ru. Соціальна мережа Tvigle об'єднує професіоналів і любителів короткометражного відео. "На нашому сайті ви можете побачити відео різних жанрів: починаючи від серіалів, серйозних форматів, закінчуючи музичними кліпами і арт-хаусом. Саме тут всім творчим людям надається можливість продемонструвати свої таланти. Адже неважливо хто ти - важливі твої ідеї і роботи", - говорять в компанії-виробнику - Tvigle Media. Продакшн-студия займається виробництвом і дистрибьюцией розважального контента, а заробляє продажем реклами на власному сайті і партнерських майданчиках, а також комерційною реалізацією прав на продукти і формати. Загалом, це те саме телебачення майбутнього (принаймні, розважальна його частина), про яке так багато говорили, - повна інтеграція ЗМІ, соцсети, відеохостингу, блогів і т.д.Канал/Производитель Тематика Аудиторія
Russia.Ru/Newmedia Stars Політика, суспільство, культура Щоденна аудиторія - до 100 тис. чоловік в будні (відвідувачі), 30-45 тис. у вихідні.
PostTV/ Apostol Media Group Політика, суспільство, культура, спорт От 80 до 200 тис. чоловік для кожної програми за тиждень.
Tvigle.Ru/ Tvigle Media Розваги, мода, музика, кіно, спорт До 500 тис. унікальних відвідувачів в тиждень.

Інформаційне інтернет-телебачення значно відрізняється від розважального і найчастіше не є виключно "інтернетівським", а має і інші канали поширення. Наприклад, "Експерт ТБ", запущене не так давно однойменним холдингом. Це пов'язано з декількома чинниками. По-перше, найчастіше в такого каналу є "батько" - досить сильний в своїй ніші традиційне ЗМІ (газета, журнал, інформагентство), потребуюче нових каналів поширення. Контент же зміниться трохи, хоча, якщо ЗМІ бажає роздобути нову аудиторію (а не просто дістатися до неохоплених раніше "цільових" пользователей/читателей), йому доведеться шукати і нові формати. Але все-таки в більшості випадків це буде просто відеоваріант друкарської аналітики, новин і інтерв'ю. Тут все залежить від користувача - зручніше йому дивитися, читати або слухати.

Втім, і на інформаційно-аналітичних каналах може з'являтися розважальний контент - канали прагнуть охопити всі сфери інтересів свого глядача. Наприклад, на "Експерт ТБ" можна поглянути арт-хаусные фільми, а на "Євразія ТБ" - мультфільми і концерти. "Основою програмної сітки стане інформаційно-аналітичне мовлення. Його доля в ефірі складе близько 60%. На телеканалі багато якісної аналітики, багато експертів, людей, чия думка є засадничою для ухвалення рішень. Вже є цілий ряд програм власного виробництва, відмінна риса яких - аналітика в прямому ефірі. Окрім ділової інформації, будуть широко представлені тематичні програми про спорт, розваги, відпочинок. Окрему лінійку складе унікальне документальне кіно самих авангардних продюсерських компаній світу. Вже зараз на каналі можна дивитися арт-кино - фільми, що отримали винагороди на престижних світових кінофестивалях. У цьому форматі ми пропонуємо глядачам перегляд фільмів на мові оригінала з субтитрами", - говорять на"Эксперт ТБ".

"Євразія ТБ" взагалі називає себе "антителебаченням". "Євразійське антителебачення почало мовлення в інтернеті восени 2006 років. Первинно це були ретрансляції акцій Євразійського Союзу Молоді (без купюр і монтажу) і прямі ефіри концертів, проходивших в штабі ЕСМ. У березні 2007 почалося повноцінне щоденне мовлення - новинні випуски, програми власного виробництва, ретрансляція лекцій "Нового Університету". На сьогоднішній день Євразія ТБ - це близько 20 телевізійних проектів, що діють, які відрізняються як якістю контента (освітні програми) так, і гостротою і нетривіальністю подачі матеріалу (щоденні новини і аналітика)", - відзначають творці каналу. А компанія KM.Ru, хоч і має аналогічний інформаційно-аналітичний проект, навіть не порахувала потрібним окремо написати про ТБ-розділ, немає і окремої статистики відвідин.

Вочевидь також, що доки доходи від реклами і витрати на виробництво, а також на вміст сайту з важким видеоконтентом доки несумірні, можливо, саме тому багато і не виділяють телебачення в окремий проект. Проте, по прогнозах фахівців, до 2011 р. об'єм доходів від реклами в інтернет-телебаченні досягне млрд по всьому світу. Звичайно, доля Росії в цій сумі буде не дуже велика, але російський інтернет традиційно зараховують до самих швидкорослих, так що перспективи є. Що ж до виробництва і дистрибьюции контента, то тут якраз є можливість заробити. Причому виробляти можна не лише окремі передачі, але і цілі канали. Чим, наприклад, займається компанія Clear Vision Group. Вона виробляє такі проекти як "УНІВЕРСИТЕТ-ТБ" (транслюється на плазмових екранах в московських вузах), а також "АЗС-ТВ" і CLUB-TV (місця трансляції зрозумілі з назв каналів). Втім, це вже тема для наступної публікації.

nakanune.ru


RATVODДата: Четвер, 13.08.2009, 14:48 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Зв'язківці лізуть в телевізор

або оператори освоюють IPTV

Оператори зв'язку цього року почали масово освоювати новий сервіс - IPTV (інтерактивне цифрове телебачення) як додаткова послуга до швидкісного інтернет-доступу.

«i» стало відоме, що з вересня одеський інтернет-провайдер «Тенет» запускає IPTV на комерційній основі. На підході проект IPTV від «Київстару». Останній зараз веде переговори з телеканалами

За даними iKS Consulting, «Тенет» входить в п'ятірку найбільших операторів ШПД і обслуговує приблизно 35,5 тис. клієнтів. У «Тенет» повідомили, що велика частина абонентської бази є потенційним користувачем IPTV. Крім того, в операторові уточнили, що багато абонентів вже протестували на безкоштовній основі послугу в перебіг майже року. З осені для клієнтів буде доступно певна кількість каналів, яка визначиться тарифним планом на використовуваний інтернет. Якщо користувач хоче збільшити кількість каналів, то йому доведеться перейти на «швидкісніший» пакет. «Ті, хто купив додаткові приставки, можуть дивитися наше IPTV на великому екрані», - відзначають в «Тенет», додаючи, що можна отримати і HD-каналы.

Декілька раніше про комерційний запуск послуги IPTV в Києві оголосив Freenet (24,5 тис. абонентів - iKS). Також цей оператор недавно оголосив про запуск в тестовому режимі ТБ в Житомирі. У столиці компанія надає близько 50 каналів за ціною 9,9 грн../месяц (як надбавка до вартості основного пакету). Така ціна послуги істотно відрізняється від тієї, яку зараз виставляє одеський «Комстар» (першопроходець ринку, запустив комерційне ТБ ще в минулому році), де пакет з примерено 70-ти каналів обійдеться користувачеві в середньому в додаткових 60 грн../мес.

Окрім операторів, які вже комерціалізували своє ТБ, існує ще декілька крупних гравців, поки що тестують послугу безкоштовно. Це «Укртелеком» (близько 700 тис. ШПД-клиентов), що запустив на початку року (вочевидь, в партнерстві з Inter Media Group - телеканал «Інтер») телевізійну послугу U.TV у Києві, Київській, Вінницькій і Запорізькій областях, і «голден телеком» (входить до складу Beeline, 54 тис. ШПД клиентов- iKS), що запустив тестове ТБ в Києві в кінці червня. Як в першого, так і в другого кількість програм відносно невелика. В «Укртелекому» - 26, в ГТ - 18. Обоє компанії має намір надавати послугу у всіх регіонах присутності.

«Про введення послуги в комерційну експлуатацію мова йтиме ближче до кінця року. Поки що говоримо про Київ - оскільки компанія володіє ліцензією на надання послуг цифрового телебачення саме в столиці», - повідомили в ГТ, уточнивши, що про плани відносно розширення географії «Beeline TV» коректно говоритиме, коли компанія отримає ліцензії на цифрове мовлення в інших містах.

Вищеперелічені оператори - це далеко не все телекомунікаційні компанії, які дивляться на IPTV з цікавістю. Так, цього року Нацрада по питаннях ТБ і радіомовлення вирішила видати ряд регіональних ліцензій провайдера програмної послуги ще одному крупному фіксованому операторові - «Велтон.Телеком», що працює на сході країни. IPTV, у тому числі і HD-TV, активно розвивають невеликих ШПД-операторы, розкиданих по районах великих міст. Це, наприклад, ТОВ «Українська мультисервисная мережа» (ТМ «ТЕЛЕХАУС»), «Космонова», «КОЛО.ТБ» та інші.

В той же час в найбільшому альтернативному фіксованому операторові, телекомунікаційній групі Vega, відзначають, що послуга IPTV - це питання майбутнього, середньо- і довгострокових перспектив. «Сьогодні її масове поширення стримує дорожнеча устаткування для кінцевого споживача. Тому ми займаємося пошуком недорогих рішень, які дозволять надавати абонентам послугу IPTV в ціновому діапазоні, порівнянному з вартістю послуги кабельного ТБ», - відзначив начальник відділу управління продуктами Vega Дмитро Мельченко. Варто відзначити, що деякі оператори здають в оренду потрібну користувачеві приставку за сповна осудною ціною - декілька десятків грн. Купити її, природно, недешево - близько 1,5 тис. грн. У планах Vega - тестовий запуск IPTV в Одесі (де вже отримана ліцензія ППУ) не пізніше за другий квартал 2010 р. «Не виключено, що ми запустимо тестові програми з партнерами в інших містах - як вивчення можливостей мережі доступу», - уточнює Мельченко.

Недавно свою зацікавленість в IPTV виразив і президент найбільшого в країні оператора зв'язку «Київстар» Ігор Літовченко. «Ми плануємо розвивати не лише інтернет, але і IP-телефонию, і телебачення. Збираємося отримувати ліцензію на цей вигляд послуг. Сьогодні це наші пріоритети», - відзначав він. Така заява набирає все більше актуальності на тлі того, що «Київстар» почав самостійно розвивати FTTB в деяких регіонах. Значить, Нацрада вже може чекати заявки від «Київстару» на здобуття провайдера програмної послуги. «Для подачі заявки на ліцензію ППУ необхідна наявність контрактів з правообладателями/телеканалами. Зараз «Київстар» знаходиться у стадії переговорів з ними. За підсумками даних переговорів заявка на ліцензію ППУ буде подана», - уточнив директор по управлінню і розвитку продуктів «Київстар» Віталій Ворожбіт.

eizvestia.com


RATVODДата: Середа, 26.08.2009, 22:12 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Третина жителів Німеччини готова до IPTV

Майже третина німецьких споживачів готові до переходу на IP-телебачення.

Згідно даним онлайнового опиту, що проводиться дослідниками з мюнхенського університету ім. Людвіга Максиміліана (Ludwig-Maximilian University), 58% опитаних, крім того, бажають змінити постачальника свого платного телебачення, аби мати можливість перегляду фільмів і передач у форматі HD, повідомляє IPTV News.

Лише кожен сьомий респондент заявив, що "картинка" high definition не має якого-небудь особливого значення. Серед тих, хто хотів би неодмінно мати можливість перегляду HD-программ, 87% хотіли б дивитися в HD художні фільми, 67% - документальні стрічки, а 48% - спортивні передачі.

news.nag.ru


RATVODДата: Понеділок, 31.08.2009, 17:18 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
36% європейців ,що мають телевізор підключені до IPTV

Згідно останньому дослідженню ринкової кон'юнктури, проведеному незалежною організацією e-Media Institute (базується в Лондоні і Мілані), число підписчиків платного телебачення в Західній Європі виросло на 13% за минулий рік і до кінця березня 2009 р. досягло 62 млн. чоловік, що складає 36% від всіх західноєвропейських домогосподарств, що мають телевізор. При цьому найбільше зростання показала платформа IPTV, збільшивши за рік клієнтську базу IPTV на 49%.

В той же час, кількість підписчиків цифрового наземного телебачення (DTT) виросла на 20%, а найбільше число нових підписок (7,1 млн. чоловік або 42%) доводиться на кабельних операторів, далі слідують IPTV (40% телеглядачів платних каналів) і DTT (14%). Кращою IPTV-компанией стала France Telecom, підключивши більше 250 тис. нових клієнтів IPTV, за нею слідує німецький оператор Deutsche Telekom (241 тис. нових підписчиків), Telecom Italia (більше 100 тис. підписчиків, зростання за рік склало 20%) і Belgacom (83 тис. підписчиків, досягнувши лише в Бельгії розміру загальної клієнтської бази 600 тис. чоловік). На нижніх рядках рейтингу знаходяться оператор зв'язку Брітіш Телеком (BT), який показав ознаки уповільнення, підключивши всього 57 тис. нових користувачів IPTV, і компанію Telefonica, яка додала 15 тис. нових підписчиків в Чеській республіці і Іспанії.

У Скандинавії число підписчиків DTT збільшилося на 119 тис. чоловік за рік, перевищивши загальну їх кількість в 1,18 млн., проте ця надбавка виявилася майже в 2 рази нижче, ніж рік тому (239 тис.). Фінляндія, Норвегія і Швеція разом представляють більше 19% клієнтської бази DTT в Західній Європі. Проникнення цифрового телебачення у Великобританії склало 89,4%, що на 3% вище, ніж торік. Приблизно 760 тис. британських сімей було охоплено телевізійним сигналом виключно в цифровій формі.

Детальніші дані про стан західноєвропейського ринку платного телебачення можна почерпнути за невелику плату на карті European PAY-TV Market, опублікованій на сайті e-Media.

news.nag.ru/


RATVODДата: Понеділок, 31.08.2009, 17:33 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
IPTV принесе операторам США близько 15 млрд. доларів

Надання послуг IP- телебачення в США приноситиме операторам до 2014 року близько 15 млрд. доларів. Для порівняння: у 2008 році цей показник не перевищував 2 млрд. доларів. Весь же телекомунікаційний ринок США, включаючи послуги платного телебачення, приніс торік 359 млрд. доларів доходу, який, як очікується, виросте до 2014 року на 2,5% і складе 406 млрд. доларів. Найбільша частина зростання припаде на сектори мобільного зв'язку і передачі даних по IP-сетям, із засланням на дослідження аналітичної компанії Pyramid Research.

Згідно прогнозам аналітиків, вже в 2011 році мобільна IP-телефония обжене по об'ємах послуг голосового зв'язку звичайні VoIP-услуги і традиційний телефон, разом узяті, досягнувши до 2014 року рівня доходів не менше 94 млрд. доларів. Приблизно до того ж часу, об'єми доходів від обслуговування фіксованого широкосмугового зв'язку, складуть 46 млрд. доларів.

Виросте до 2014 року і загальносвітовий ринок IP STB, досягнувши показника на рівні 3 млрд. доларів. Особливо помітно об'єми продажів цих пристроїв виростуть в країнах з добре розвиненим високошвидкісним інтернетом. Всілякі розважальні послуги на базі швидкого доступу стануть основою для розробки як складніших STB, так і для удосконалення методик стискування даних.

Протягом найближчих 6 років звичайні STB нестримно втрачатимуть популярність, а об'єми їх продажів безперервно знижуватимуться. Успіхом користуватимуться гібридні STB з підтримкою IP-сетей, що "уміють" працювати із зображенням HD-формата.

news.nag.ru


RATVODДата: Четвер, 03.09.2009, 13:21 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Японська JSTV для дистрибуції сигналу в Європі

вибрала французкого оператора Thema

JSTV (Японське Супутникове ТБ в Європі), японська телевізійна служба віщає за кордоном, уклала дистриб'юторська угода з паризьким агентством Thema для європейського поширення свого сигналу.
З моменту створення в 1989 році, JSTV був єдиним японським оператором супутникового телебачення в Європі, який надає широкий спектр сучасних і телевізійних послуг, включаючи: live новини, фільми, анімацію, спорт (сумо, японський бейсбол), що надаються державним мовцем NHK.
Агенство Thema оголосило про безкоштовний запуск каналів JSTV у французьких операторів IPTV. Також, канали JSTV доступні “а la carte” (тобто -по вибору) опционально за Ђ 49 в місяць, пропонуючи своїм абонентам програми каналів JSTV 1 і 2.

Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Понеділок, 07.09.2009, 18:54 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Оптоволоконні мережі додадуть

IP-телебаченню "друге дихання"

Зростання послуг IP-телевидения на базі DSL-з'єднань в деяких країнах Західної Європи (наприклад, в Італії, Іспанії) практично зупинилося, оскільки насичення ринку привело до прямої конкуренції з ефірним і супутниковим телебаченням. А подальша експансія обмежена можливостями технології DSL. Проте, вже в недалекому майбутньому очікується, що темпи зростання DSL-подключений почнуть знижуватися в багатьох країнах світу, і на зміну цієї технології все більше приходитимуть оптоволоконні FTTx-подключения, що додасть розвитку IP-телевидения "друге дихання". Велика кількість телевізійних каналів найвищої якості, зв'язані в єдиний пакет з IP-телефонией і швидкісним інтернетом, буде дуже чарівною перевагою, аби перед ним змогли встояти звичайні споживачі, вважають аналітики дослідницької компанії Ovum.

Очікується, що до 2014 року число IPTV-подписчиков у всьому світі складе не менше 15% від загального числа широкосмугових підключень. У 2008 році цей показник знаходився на рівні 5%. При цьому, регіональні відмінності будуть досить високі. Наприклад, на ринках країн Азії, де оператори спочатку розгортали оптоволоконні мережі виключно з метою забезпечити швидкий інтернет, а оператори турбувалися питаннями розвитку IPTV відносно недавно, поширення IP-телевидения буде "пробуксовывать". У США, де Verizon і AT&T давно турбувалися організацією конкуренції кабельним компаніям, процес піде значно швидшим.

Джерело - Nag.ru


RATVODДата: Неділя, 13.09.2009, 18:25 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"Белтелеком" представить новий

бренд IPTV і нові тарифи 15 вересня

9 вересня «Белтелеком» запросив журналістів на прем'єру бренду інтерактивного телебачення,
яка відбудеться 15 вересня. Також, оператор оголосить і про нові тарифні пропозиції для IPTV.

Запуску бренду передувала рекламна кампанія, покликана підігріти інтерес до події.

«Белтелеком» почав надавати послуги цифрового інтерактивного телебачення (IPTV) ще у вересні 2008 року.
На сьогоднішній день оператор пропонує 35 каналів (у всіх пакетах) більш ніж 30000 абонентам в Білорусі.

TV.TUT.BY


RATVODДата: П`ятниця, 18.09.2009, 20:29 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"Белтелеком" представив IPTV-бренд ZALA

і пакети для юросіб

«Белтелеком» починає просування IP-телебачення в Білорусі під торгівельною маркою
ZALA («залу» - зал) з девізом «Кiруй сваiм тэлебачаннем».
Логотип і брендовані матеріали представлені в чорно-сіро-білій колірній гаммі.

Примітно, що ZALA - доки єдиний белорусскоязычный ИТ-бренд на ринку. Всі рекламні і промо-материалы підготовлені на білоруській мові. Інтерфейс IPTV-приставки підтримує доки лише російська мова, але вже зараз готується його белорусскоязычная версія.

З 15 вересня «Белтелеком» пропонує два пакети для юридичних осіб - «Корпоративний» (30 каналів і інтерактивні сервіси) і «Світ спорту» (канали «Євроспорт» і «Євроспорт-2», деякі інтерактивні сервіси). Абонентська плата за пакет «Корпоративний» складає 31600 рублів без ПДВ, ціна пакету «Світ спорту» для готелів - 12470 рублів, для останніх юрособ - 62350 рублів без ПДВ.

У Білорусі перші абоненти цифрового телебачення від «Белтелеком» (IPTV) з'явилися рівно рік тому - 15 липня 2008 року в Мінську і 15 вересня в Республіці. Цього дня був представлений пакет «ПРЕМ'ЄРА». За рік портфель послуг розширився за рахунок пакету «Просто ТБ» (35 каналів), додаткового пакету «На дивані» (5 каналів) і нових інтерактивних сервісів. За перший рік абонентська база цифрового інтерактивного телебачення склала 35 тисяч чоловік.

Для цифрового інтерактивного телебачення «Белтелеком» пропонує абонентам наступні інтерактивні сервіси: електронна версія розкладу телепередач, «зрушення за часом», телебачення за запитом (перегляд будь-якої телепередачі, що транслювалася за останніх 48 годин), закладки для швидкого доступу до потрібних передач, «віртуальний кінозал», караоке і батьківський контроль.

IT.TUT.BY
TV.TUT.BY


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 18:57 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телеканал Tele5 почав

тестове мовлення в Інтернеті

Телеканал Tele5, що працює з 2002 року, почав мовлення в прямому ефірі в мережі Інтернет.
На інтернет сторінках мовець заявив про те, що мовлення здійснюється в тестовому режимі.

Канал в досить високій якості доступний для інтернет споживачів за адресою www.tele5.pl

Телеканал Tele5 доступний в пропозиціях всіх польських цифрових платформ, а також в кабельних мережах.

www.sat.net.ua по матеріалах dvbnews.pl


RATVODДата: Субота, 28.11.2009, 21:37 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Канал "KAWAII-TV" почне інтернет-мовлення,

а запуск на супутнику Express MD1

переноситься на 2010р.

Майже все готово для інтернет-мовлення! Зараз йде тестування устаткування і імовірно до 10 грудня цього року ми зможемо дивитися KAWAII-TV на цьому сайті. =)

Дизайн сайту трохи переробиться для зручного перегляду каналу.

Мовлення буде в трьох потоках (150, 300, 650 Kbps) за технологією Flash, буде зручно всім. =)

P.S. Мовлення з супутника Express MD1 переноситься на початок наступного року.

www.kawaii-tv.ru


RATVODДата: Субота, 28.11.2009, 22:54 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Укртелекому» не дають запрацювати

Державний оператор зв'язку «Укртелеком» вимушений відкласти комерційний запуск
послуги
інтерактивного цифрового ТБ (IPTV) для своїх інтернет-абонентів, запланований на 1 грудня

Ліцензії немає

«Укртелеком» запустив тестову експлуатацію послуги IPTV під брендом U.TV для своїх інтернет-абонентів в трьох містах України (Київ, Запоріжжя і Вінниця) в березні цього року. Для того, щоб безкоштовно користуватися цією послугою, абонент повинен був орендувати спеціальну телевізійну приставку. На даний момент в послугу U.TV входить пакет з 26 українських, російських і зарубіжних каналів. З 1 грудня держкомпанія планувала запустити послугу IPTV в комерційну експлуатацію, проте, за словами заступника голови правління по питаннях маркетингу і продажів «Укртелекому» Ігоря Кравца, це не буде зроблено. Об'єм недоотриманих оператором доходів при цьому може скласти до 10 млн грн. в місяць. Раніше в своєму інтерв'ю «ДЕЛУ» ( 114 від 15.07.09 р.) президент компанії «Воля» Сергій Бойко заявляло, що, по його оцінках, IPTV вже користується 20-25% інтернет-абонентів «Укртелекому» (близько 225 тис.).
укртелеком

Зрив термінів запуску послуги пояснюється тим, що держоператор до цих пір не отримав ліцензію провайдера телевізійних послуг. Як повідомив «ДЕЛУ» заступник голови Нацради по питаннях телебачення і радіомовлення Андрій Мірошніченко, держоператор не подавав необхідних для здобуття ліцензії документів. «IPTV - це ліцензійний вид діяльності. Якщо оператор хоче брати з абонентів плату, то оператор зобов'язаний мати ліцензію», - заявив Мірошніченко. За словами Ігоря Кравца, компанія подала документи на здобуття ліцензії минулого тижня.

Перший млинець

Українські оператори мобільного зв'язку вже не перший рік заявляють про плани запуску послуги IPTV для своїх абонентів, кажучи при цьому про те, що її запуск дозволить надавати абонентам всі три послуги (цифрове ТБ, Інтернет і телефонія) з одних рук. Вчора про плани запуску IPTV для своїх інтернет-абонентів заявила компанія «Воля». По словах менеджер PR-отдела компанії «Воля» Аліни Сигди, запуск послуги в тестовому режимі планується в другому півріччі 2010 років. Скористатися нею теоретично можуть більше 350 тис. абонентів інтернет-доступу компанії.

Ледве раніше про аналогічні плани заявив оператора мобільного зв'язку «Київстар». Компанія розраховує отримати ліцензію провайдера IPTV до кінця 2009 року. І почати надавати її в Києві і городах-миллионниках вже наступного року.

Станіслав Яблонський
Газета «Дело»


RATVODДата: П`ятниця, 18.12.2009, 20:23 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"ВимпелКом" дістався до IPTV

Група компаній "ВимпелКом" почала комерційну експлуатацію послуг IPTV для абонентів фіксованого доступу до послуг широкосмугового Інтернету в Петербурзі. До цього моменту оператор кілька разів переносив терміни запуску послуг IPTV. Тепер, протягом 3-5 років компанія розраховує охопити послугами IP-телебаченням до 20% абонентської бази.

"ВимпелКом" виконав обіцянку "Корбіни Телеком", дане ще два роки тому (див. новина ComNews від 2 листопада 2007 р.), про запуск в Петербурзі послуг IPTV для абонентів дротяного ШПД. Вимушене зволікання в компанії виправдовують бажанням надавати послуги вищої якості. "В принципі ми могли б запустити послугу раніше, але ми не хотіли виходити на ринок з картинкою, що "пливе", і поганою якістю послуг", - пояснює керівник департаменту додаткових послуг "ВимпелКома" Андрій Холодний.

У Петербурзі, як і в Москві, для надання послуг IPTV використовується платформа IPTV Microsoft Mediaroom. Вартість платформи і її інтеграції (яка виконувалася власними силами оператора) не розголошується. Мінімальна вартість пакету послуг IPTV від "ВимпелКома" складає 95 крб. в місяць. Вартість оренди приставок для IPTV варіюється від 130 руб в місяць за базову модель і 222 крб. за топовую модель приставки зі вбудованим вінчестером. "Коли ми почали надавати послугу IPTV в Москві, то спочатку лише продавали приставки, коли ж з'явилася можливість здавати їх в оренду, темпи підключень до послуги збільшилися в 7 разів", - пояснює Андрій Холодний.

За даними оператора, клієнтами послуг IPTV в мережах ШПД стає близько 20% від всієї абонентської бази. Зараз послуга IPTV доступна для 90% абонентів "ВимпелКома" в Петербурзі, після модернізації мережі, в 2010 р. послуга стане доступна всім користувачам дротяного ШПД. До кінця грудня 2009 р. абоненти в Петербурзі зможуть дістати доступ до локалізованих каналів, зараз їм транслюються московські версії. "Ми розуміємо, що це неправильно, але телеканали зробили нам поблажку і до кінця грудня петербуржці зможуть отримувати повністю локалізований контент", - пояснює Андрій Холодний.

"ВимпелКом", як і, що запустив в комерцію послугу IPTV, "Ростелеком" (див. новина ComNews від 10 грудня 2009 р.), зробить перший мультиплекс, вільний доступ до якого зобов'язаний надавати будь-якого оператора ефірного і кабельного ТБ, безкоштовним для абонентів, що підключилися до IPTV, навіть якщо абонентська плата за послугу не буде внесена.

У наступному, 2010 р., "ВимпелКом" планує запустити послуги IPTV ще в 7 крупних містах Росії. Терміни, в які будуть вироблені запуски, не розголошуються, оскільки по кожному з міст будуть оголошені окремі тендери на постачання устаткування. "Ми не купували устаткування централізований для запуску відразу у всіх містах присутності, оскільки устаткування зараз дешевшає кожного місяця і ефективніше оголошувати окремі тендери", - пояснив Андрій Холодний.

ВІКТОР ЛОГИНОВ
© ComNews


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " IPTV " ( Internet Protocol Television ) (Без Обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024