FORUM TV-SATВівторок
21.05.2024, 03:29

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » ФУТБОЛ - трансляції на каналах SAT TV та в Інтернеті
ФУТБОЛ - трансляції на каналах SAT TV та в Інтернеті
RatvodTechДата: Середа, 29.04.2009, 09:19 | Повідомлення # 1
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Футбол - трансляції

на каналах SAT TV та в Інтернеті




Всі, хто викладає новини будь-якого роду, повинні виставляти посилання на першоджерело !!!

Посилання повинно виглядати так:
RATVODДата: Субота, 08.01.2011, 10:12 | Повідомлення # 166
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Білоруська федерація футболу

хоче створити власний телеканал

До початку майбутнього сезону Білоруська федерація футболу (БФФ) планує відкрити
власний спеціалізований телеканал, який має розпочати мовлення
в березні.

«Нещодавно Федерація звернулася до президента країни з проханням про допомогу у створенні власного телеканалу, - розповів голова БФФ Геннадій Невиглас виданню« Все про футбол ». - Сподіваюся, відповідь буде позитивною. Ми плануємо на першому етапі показувати один матч, тому що при обліку роботи СТВ і itv.by в прямому ефірі можна буде побачити три поєдинки туру. Решта матчів уболівальники зможуть побачити в записі на спеціалізованому каналі. Наше питання буде розглянуто до 15 січня. Сподіваюся, ми отримаємо згоду ».

«Газета.Ru»


mykolakДата: Субота, 22.01.2011, 18:06 | Повідомлення # 167
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Олександр ДЕНИСОВ: «Канал« Футбол + »стартує в лютому»

Футбольних уболівальників України
найближчим часом очікує приємний сюрприз

У лютому очікується запуск телеканалу «Футбол +»,
який стане логічним продовженням вже існуючого каналу «Футбол».
Sport.ua вивідав у директора каналу «Футбол» Олександра Денисова
деякі подробиці стартує проекту.

- Коли минулого разу ми зустрічалися, Ви говорили, що плануєте запускати другий канал. Назви каналу тоді ще не було. Зараз секрет відкриєте?
- Ніякого секрету вже, загалом-то, немає. Канал буде називатися «Футбол +». Він є логічним продовженням вже існуючого каналу, так що ніяких особливих змін у назві ми вирішили не робити.

- Чим новий канал буде відрізнятися від вже існуючого каналу «Футбол»?
- Зрозуміло, у головному він буде схожий на основний канал - на ньому теж буде транслюватися футбол (сміється).

Взагалі ж, перед нами стояло питання - як перерозподілити контент, де які акценти зробити. Адже глядач повинен точно знати, чого очікувати від каналу «Футбол», чого - від «Футбол +». Всі ми знаємо, що «Футбол» - офіційний телетранслятор УПЛ. Це міняти ми не будемо. Чемпіонат України так і залишиться на каналі «Футбол», а самі зоряні матчі будуть транслюватися на загальнонаціональному каналі «Україна». Але всі чудово розуміють, що одночасно в денний час проходять матчі та інших чемпіонатів. І нехай для нас завжди пріоритетом був і залишається український футбол. Але при цьому любителі іноземного футболу відчували себе кілька ущемленою, у зв'язку з тим, що ми не могли поставити в ефір всі матчі тих чемпіонатів, права на трансляцію яких у нас є - зокрема, чемпіонатів Англії та Німеччини. Матчі цих чемпіонатів восени «страждали» найбільше. У прямий ефір потрапляло не більше трьох матчів - і це в кращому випадку. Тепер же розподіл ліцензій буде виглядати таким чином: канал «Футбол» - це український футбол плюс іспанський чемпіонат вечорами; канал «Футбол +» - все найкраще, що відбувається в чемпіонатах Англії та Німеччини. Скажімо так, «Футбол +» - це «преміальний» канал, на ньому буде до 6 прямих трансляцій АПЛ. Також розшириться і показ німецького чемпіонату. Якщо раніше в середньому ми транслювали один матч у турі, то тепер розширимо представництво Німеччини до 3 поєдинків.

- Нові чемпіонати закуповувати будете?
- На сьогоднішній день ми маємо всі з кращих чемпіонатів. Це не включає чемпіонат Італії, але ми його свідомо не купували, хоча мали для того всі можливості. По суті, для нього просто немає місця. Може, в майбутньому Італія і додасться. Але поки що, повторюся, мова про це не йде.

- Як щодо Ліги Чемпіонів? Чи є сенс купувати права на трансляцію другого дня турніру, в який український «Шахтар» не грає?
- Для супутникових, спеціалізованих спортивних каналів мати ексклюзивні права на один день ЛЧ - це занадто дороге задоволення, яке економічно не обгрунтовано. На сьогоднішній день закуповувати права на ЛЧ залишається пріоритетом національних каналів. А тут ми вже виходимо з потреб національного каналу «України». Для нього було цілком достатньо мати один «лігочемпіонівським» день, так як два - це вже певний «перевантаження» чоловічої аудиторії каналу, в той час, як «Україна» потрібно зберігати баланс і жіночої, і дитячої аудиторій. Тобто, одного дня одному каналу було достатньо. Як буде в наступному сезоні, подивимося. Для початку потрібно зрозуміти, скільки українських команд буде представлено в ЛЧ.

- Канал «Футбол +» буде йти в одному пакеті з «Футболом» або його потрібно буде окремо купувати?
- Ми вже перейшли з кабельними операторами на платну основу. Канал «Футбол» уже з січня 2011-го року всі кабельні оператори отримують за певну фіксовану плату. Цифру я назвати не можу, так як це питання конфіденційності угод, але можу сказати, що умови ми зробили прозорими і рівними для всіх без винятку операторів. Канал знайшов свого телеглядача і проблем з оплатою не було. Все просто переукласти договори.

Канал «Футбол +» буде платним каналом. Ми не будемо надавати його безкоштовно, так як вже й так зрозуміло, який якісний продукт буде на ньому представлений. І АПЛ, і Бундесліга, і, можливо, з часом Серія А, і навіть Латиноамериканський футбол, бразильський чемпіонат.

Тепер питання кабельникам - що вони будуть робити? У кожного ж є своя стратегія розвитку. У деяких тільки аналогова мережа, куди вони можуть поставити другий футбольний канал, у деяких - цифрові пакети, які вони формують, називаючи пакет «Спорт». Це вже справа кабельників.

- Дата запуску каналу вже намічена?
- Мали запустити «Футбол +» у вересні. У нас було все готове, але ми, як і жоден канал в Україну, не могли оплатити ліцензійний збір, формула розрахунку якого не була прорахована до вересня Кабміном. Всю осінь ми чекали, коли пройде вся ця процедура, послідує указ Президента і т.д. За останньою інформацією це відбудеться з дня на день. А, значить, у лютому «Футбол +» почне своє мовлення.

- Що скажете з приводу кадрів? Досить в Україну коментаторів на всі плановані матчі?
- Це дуже болюча тема. Всі знають, що коментатори не вистачає, що коментаторів складно навчити - це скоріше якийсь душевний порив молодих людей. Вже відбувся нашим коментаторам у свою чергу, на мій погляд, можливо, не вистачає якоїсь одіозності. Хто-то об'єктивно зростає, у когось не виходить. Якийсь прогрес є, але, на жаль, українське телебачення - це не футбол, в якому, якщо ти не можеш знайти центрального півзахисника, ти просто його купуєш в Бразилії, наприклад. Ми не можемо привезти коментаторів з Бразилії чи Італії, тому ми робимо акцент на тому, що коментатори ростуть разом з тим, як росте канал «Футбол». Є ідея провести конкурс коментаторів у майбутньому. Упевнений, що заявок буде маса, так як ми і так отримуємо безліч резюме. Думаю, у людей з'явиться шанс стати членами сім'ї телеканалу «Футбол».

- Може курси коментаторські запустити? Школу відкрити?
- Навіщо нам запускати школу, якщо коментатори потрібні тільки для телеканалу «Футбол»? Коли люди вливаються в цей колектив, вони, так чи інакше, отримують практику.

... Ось, припустимо, Святослав. (Показує на співробітника, який сидить перед телекамерою). Вони ніколи в житті не вів новини в студії, тільки стенд-апи начитував в кращому випадку. А тепер він пробується на роль ведучого футбольних новин, які, до речі, з 25-го лютого будуть щотижня транслюватимуться на каналі «Футбол» з ведучими.

- Група каналів «Футбол» збирається заробляти тільки на підключенні або ж на рекламі теж?
- Є кілька пунктів, які становлять дохід телеканалу. Звичайно, ми не ставимо пряму рекламу на перше місце в хіт-параді джерел, з яких ми можемо черпати доходи. Перше місце - це контракти з супутниковим оператором Viasat, де ми ексклюзивно представлені, і з кабельними операторами. І це абсолютно нормально. Якщо ми подивимося на практику світових каналів, то побачимо, що жоден канал не живе за рахунок прямої реклами та спонсорства. Так, це складає частину їхнього доходу, але явно не основну. Всі вони в першу чергу живуть від абонплати.

На третє місце я б поставив спонсорство. І тільки потім - реклама та різноманітні вікторини, інтерактиви і так далі.

- Зараз все більше людей хочуть дивитися канали через Інтернет і готові платити за це ...
- Розумію, про що ви говорите. Питання в тому, що всі контракти і всі ліцензії, які ми укладаємо на сьогоднішній день, включають в себе право паралельної трансляції. Практично всі матчі, які ми транслюємо в прямому ефірі, глядач може побачити і на сайті каналу «Футбол». Але в планах більше щільне співробітництво з нашим партнером, компанією Digital Ventures, яка запустила великий перспективний сайт tochka.net. і на ній і планується великий відеосервер, де можна буде дивитися не тільки live, але і архів матчів, програм.

- Є якийсь план на рік за кількістю підключених абонентів?
- Ми як такі плани для нас виконують самі кабельники - вони в першу чергу зацікавлені в тому, щоб цих абонентів у них було якомога більше. Зараз канал «Футбол» займає в кабельному покритті перше місце, покриваючи в кабелі 92%. Це той максимум, який може мати кабельний канал, тому що залишок, 8% - це універсальна послуга, національні канали, які кабельники зобов'язані надавати населенню безкоштовно і там бути представлені ми не можемо.

А що стосується Viasat, то ми бачимо, що вони ведуть активну маркетингову діяльність на ринку, розвиваються динамічно і швидко.

- Якими новинками порадуєте в 2011-му році своїх глядачів?
- У першу чергу це саме та студія, в якій ми на сьогоднішній день знаходимося. Студія, аналогів якої немає у Східній Європі. Навіть мій добрий приятель і друг Діма Селюк дзвонив мені після прем'єрного показу цієї студії, який ми робили під час жеребкування ЛЧ і ЛЄ, і сказав: «Саша, в Іспанії люблять поговорити про футбол у великих студіях, але повірте, такої студії, як у каналу «Футбол» в Іспанії немає ».

Наші амбіції полягають в тому, щоб той продукт, який ми будемо створювати, відповідав технологічним можливостям даної студії. Це власне виробництво, це програми телеканалу «Футбол», які з'являться в 2011-му році. Новини стануть «живими», причому це не тільки означає, що з'явиться людина, яка буде щось читати телеглядачеві, сидячи за столом - у нас з'являється можливість запросити будь-якого гостя. Припустимо, зустрілися президенти клубів УПЛ в Інтерконтиненталі, інтернет-ресурси швидко щось друкують про цю подію, ми ж діємо по-іншому: ми беремо, припустимо, Данилова, Бабаєва і ще когось, запрошуємо їх до студії, щоб вони дали живий коментар новинам.

Буде запущена програма «Один на один», яка передбачає більш камерну атмосферу, коли ведучий буде спілкуватися один на один зі своїм гостем.

Буде запущена ще одна програма, яка має на увазі 3-4 учасника. У ній будуть обговорюватися всі головні події, які відбулися в українському футболі за уїк-енд, а також головне з того, що сталося за кордоном.

Загалом, у 2011-му канал «Футбол» стане каналом з особами, більш живим. Ми йдемо з формату, який я називаю а-ля Eurosport. Стаємо більш гнучким каналом, здатним оперативно реагувати на різні події, даючи слово їх учасникам у нас в студії.

satBuffonДата: Неділя, 23.01.2011, 18:03 | Повідомлення # 168
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Безкоштовного показу футболу по телебаченню не буде


Безкоштовний показ футболу по телебаченню
істотно скорочує доходи команд,
заявив президент Російського футбольного союзу (РФС) Сергій Фурсенко.

Міністр спорту Віталій Мутко в неділю заявив, що незадоволений тим, як висвітлюється спорт на телебаченні. Зокрема, його не влаштовує, що спортивний канал назвали "Росія-2". Мутко повідомив про намір "купувати ефірний час для пропаганди спорту".

"Без грошей футболу не буває. За рахунок держави можна розвивати тільки дитячий або юнацький футбол, а професійні клуби повинні заробляти, - заявив Фурсенко. - Джерельну три: телевізійні права, інвестиції корпорацій та продажу в день матчів. Більше джерел не придумано. Якщо буде безкоштовний показ футболу, то стаття доходу буде нікчемною для клубів ".

Президент РФС сподівається, що ситуацію з доходами футбольних клубів вийде поліпшити. "Що стосується телевізійних прав, ми тільки вчора провели конференцію" Футбол як справа "за участю президента ФІФА. Нам треба навчитися заробляти гроші. Це складний, копітка праця. Футбол, на жаль, вимагає інвестицій", - сказав Фурсенко.

Роботи вистачить всім

ФІФА, РФС і заявочний комітет у неділю підписали декларацію про присвоєння Росії статусу країни-організатора чемпіонату світу 2018 року. Підписання декларації дає формальну підставу для установи організаційного комітету, який буде сформований, за словами Мутко, "до кінця місяця".

Фурсенко вважає, що тепер "роботи вистачить усім". "Сама робота по просуванню чемпіонату світу 2018 року - це складна багатокомпонентна завдання. Ми працюємо в тісній зв'язці і з Міністерством спорту, і з заявочним комітетом, урядом і РФС. Створений організаційний комітет. Робота спільна. РФС повинен займатися футбольної частиною проекту, повинен говорити про ті вимоги, які представляє ФІФА до стадіонів. Всім роботи вистачить, смію вас запевнити ", - заявив Фурсенко.

satBuffonДата: Вівторок, 25.01.2011, 22:09 | Повідомлення # 169
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Тільки "Перший національний " покаже Евро-2012


Державний канал не планує ні з ким ділитися ліцензією на право трансляції матчів чемпіонату Європи.

Про це повідомив заступник генерального директора НТКУ Михайло Метревелі.
"Перший Національний є ексклюзивним володарем прав на трансляцію матчів ЧЄ. У нас в контракті передбачена можливість субліцензування, але ми такого завдання не ставимо і готуємося до ексклюзивної трансляції на нашому каналі", - сказав Метревелі.

satBuffonДата: Неділя, 30.01.2011, 12:56 | Повідомлення # 170
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Президент РФПЛ Сергій Прядкін розповів
про проблему реалізації телеправ на показ
матчів
РПЛ в Росії


«Права на проведение соревнований и реализацию коммерческих, аудиовизуальных и телевизионных прав принадлежат РФС. Нам он их сейчас передал. Но в контракте – что в одном, что во втором – сказано: «при реализации пулом».

Сейчас создана и одобрена нами структура (ее регистрационные документы оформляются), которая будет заниматься только телеправами. Считаем, что за тот переходный период, который нам дается, мы в конце концов придем к другому уровню доходов от телевидения. Но на данный момент, как бы мы ни крутились, у нас нет конкуренции между платными каналами. Нет альтернативы «НТВ-Плюс» – и все тут!

А со стороны федеральных каналов нет желания платить за показ футбольного чемпионата. Поэтому мы не можем выжимать из телевидения то, что оно ни при каких обстоятельствах не дает. И главное – нельзя забывать о том, что футбол все же социальное явление. Сам больше всех хочу, чтобы клубы в нашей стране были частными, а футбол – бизнесом. Но сейчас мы были на конференции «Футбол как дело» в Санкт-Петербурге, и даже Йозеф Блаттер говорил о нем как о социальном явлении. ФИФА – это не только крупнейшая маркетинговая организация с громадным бизнесом, но и социально значимый проект. А уж в России-то этот фактор и вовсе не учитывать невозможно.

В связи со всевозможными вопросами журналистов по поводу ужесточения системы лицензирования я только и могу воскликнуть: «Да как было бы хорошо, получай наши клубы от 20 до 60 миллионов долларов от премьер-лиги, то есть в первую очередь от телевидения!» Никто бы не думал о том, что какой-то клуб снимется. И сейчас-то некоторые получают примерно треть своего бюджета от РФПЛ, что позволяет им дышать чуть легче. А если бы было так, как я говорю?

Надо говорить о слабой конкуренции (а точнее, просто об ее отсутствии) в среде платного телевидения. Происходит это потому, что у нас страна – не Румыния, которая по территории вряд ли намного превосходит Раменский район Московской области. И не Англия, которая лишь ненамного больше Санкт-Петербурга и Ленинградской области. Удаленность многих регионов объясняет их недостаточную техническую оснащенность. Спутниковое ТВ там просто не ловится.

Только этим я могу объяснить происходящее! По сути, абонентов у «НТВ-Плюс» не так много. За исключением того, что эта компания сейчас практически оформила сделку со «Стрим ТВ». Это, возможно, увеличит ее аудиторию. А что касается федеральных каналов, то они, видимо, не считают чемпионат России социально значимым проектом.

Фурсенко был президентом «Зенита» и прекрасно знает, что доходность клубов европейской элиты складывается из продажи прав на телетрансляции, реализации билетов, абонементов и атрибутики – и уже только потом спонсорских соглашений. Поэтому и РФС, и РФПЛ сделают все, чтобы клубы получали от телевидения достойные деньги. Вот только мгновенно это произойти не может», – приводит слова Прядкина «Спорт-Экспресс».

Мовою оригіналу
Джерело: sports.ru

satBuffonДата: Вівторок, 08.02.2011, 22:28 | Повідомлення # 171
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Ліга Європи повертаються на ICTV


17 лютого на улюбленому каналі ICTV пройде перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи за участю української команди. О 20:00 в Стамбулі в котрий раз на євро арені зустрінуться "Бешикташ" і "Динамо".

У попередніх матчах команди двічі з'ясовували між собою відносини у двох матчевій протистоянні. Вперше їхні шляхи перетнулися у чвертьфіналі Кубка європейських чемпіонов-1986/87, де кияни без праці здобули перемогу. У Туреччині український клуб тріумфував із результатом 5:0, а вдома переграв суперника з рахунком 2:0.

"Бешикташ" взяв реванш у другому поєдинку. Тоді турки зупинили киян у третьому колі Кубка УЄФА-2002/03. У Стамбулі перемогли господарі - 3:1, а в Києві була зафіксована "суха" нічия.

Чи вдасться "Динамо" виграти боротьбу в цей раз - дивіться 17 лютого в 20:00 "Бешикташ" - "Динамо".

satBuffonДата: Вівторок, 08.02.2011, 22:49 | Повідомлення # 172
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Онлайн-конференція з
Олександром Денисовим

Олександр Денисов, директор каналу "Футбол", відповів на запитання читачів порталу MMR.

Чим "Футбол+" відрізнятиметься від "Футболу"? Ви справді вірите, що вболівальникам це потрібно? Чи не перебір?

Українська Прем'єр-ліга була й залишається програмним ядром телеканалу "Футбол". Розподіл матчів українського чемпіонату здійснюватиметься, як і раніше: найзірковіші з них потраплять на загальнонаціональний канал "Україна", таких навесні буде близько 3-4 ігор. Решту матчів, яких, природно, більшість, можна буде побачити на телеканалі "Футбол". Головна відмінність "Футболу+" - цей канал буде повністю присвячений виключно закордонному футболу. Це не означає, що на нашому першому каналі "Футбол" не буде тієї ж Англії чи Німеччини, але максимум трансляцій цих чемпіонатів можна буде подивитися на "Футболі+".

Два футбольних канали - це не перебір, це вимушений захід. Пояснюється все просто: багато з чемпіонатів, у тому числі український, перетинаються за часом початку матчів. Відповідно, ми були змушені жертвувати частиною контенту (а футбол за визначенням дуже дорогий продукт) і ставити частину матчів у записі. З появою другого футбольного каналу ми можемо дати нашому вболівальнику максимальну картинку і українського чемпіонату, й популярних зарубіжних ліг.

1) Кого з ТБ ви бачите конкурентом?

2) Наскільки затребувані ваші канали рекламодавцями? "Футбол" себе окупає?

3) Онлайн-ТБ-мовлення плануєте?

1. За визначенням це, звісно ж, компанія "Поверхность ТВ", але щодо цієї компанії, і, зокрема, Віктора Самойленка - її президента, я для себе бачу більше простору не для конкуренції, а для плідної співпраці. У нас із ним схожі погляди на те, як має розвиватися платне спортивне телебачення в Україні. Так, у якихось моментах ми будемо конкурентами, зокрема, в тендерах. Але реалії такі, що нам обом вигідна більшою мірою співпраця, і ця співпраця якраз дуже невигідна тим міжнародним контрагентам, які продають телевізійні права. Для них якраз вигідно, щоб ми були в не дуже хороших стосунках, тоді їм легше грати на підвищення ціни. Ми ж, навпаки, можемо, маючи попередні домовленості, тримати ту ціну, яку ми вважаємо адекватною для українського ринку телеправ.

2. Напевно, відповісти тут дуже просто: затребуваний сам по собі футбол. Це більше, ніж гра. Це один із визначальних моментів того, в якому стані перебуває суспільство, тим паче, з урахуванням перспективи Євро-2012."Футбол" іще себе не окупає, але це стосується, напевно, навіть не лише тематичного каналу, а й національних каналів України, тому що сам рекламний ринок України на сьогодні мізерно малий порівняно з нашими сусідами - росіянами та поляками, відповідно, всі канали працюють у таких реаліях. Як тільки ситуація на ринку змінюватиметься, відповідно, й ми швидше наближатимемося до нашої точки самоокупності.

3. Ті матчі, на які в нас є ліцензії simulcast (право паралельної трансляції в ефірі та онлайн), завжди доступні на нашому сайті.

Чим чоловічий (спортивний) телеперегляд відрізняється від звичайного?

А звичайний - це хто? Жінки? Хоча відмінність, безумовно, є. Тут уже якщо гра в улюбленої команди не пішла, то й канделябром можуть у телевізор запустити, або телевізор викинути з вікна.

А який % власного контенту буде? Що найкраще зі світових футбольних форматів купуватимете?

Щодо каналу "Футбол", де достатньо часу присвячено українському футболу, відповідно, програми будуть присвячені українському футболу, я думаю, ми повинні вийти на відсотків 40% до кінця року.

Для футбольного каналу визначальним є не формат, а права на показ турнірів і чемпіонатів. У цьому сенсі ми доклали всіх зусиль, і вже за два роки з моменту запуску каналу відвоювали все найкраще, що є в Європі. Це англійська Прем'єр-ліга, це Бундесліга, іспанський чемпіонат. Об'єктивно залишається лише Італія, на сьогоднішні для неї просто немає ефірного простору в сітці. На сьогодні всі перелічені ліги в нас на довгостроковому контракті.

Ваша команда виробляє контент і на футбольні канали, й на "Україну"?

У нас матрична структура, яка передбачає, що футбольна група виробляє продукт для всіх телеканалів "Медіа Групи Україна". Це передбачає, що для національного каналу ми виробляємо "Футбольний вікенд", ток-шоу "Ніч Ліги чемпіонів" та відповідаємо за здійснення трансляцій єврокубків і матчів чемпіонату України. Ця ж команда повністю забезпечує ефір телеканалу "Футбол": це коментування матчів, щоденні випуски футбольних новин, багатогодинні спецефіри, як це було у випадку з марафоном "Шахтар" - "Динамо" чи грудневим жеребкуванням Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Відповідно, ця ж команда готуватиме нові програми, які вийдуть на каналі "Футбол", а також обслуговуватиме "Футбол+". Крім того, у планах, коли запуститься канал "Новини" - випуски спорту для новинного каналу, знову ж-таки, готуватиме футбольна група.

Ви і керівник каналу, і працюєте в кадрі. Наскільки продуктивний і корисний такий мікс для каналу? Як ви себе професійно "дорозвивали", щоб повноцінно менеджерити канали?

Якщо чесно, на сьогодні такий мікс залишається досить корисним, тому що футбольні функціонери, крім того, що я є директором каналу, ще й асоціюють мене прямо з футболом, оскільки я ведучий футбольної програми, і охочіше йдуть на контакт у питаннях реалізації проектів для каналу "Футбол".

Дорозвивав я себе останні десять років. Визначальним у плані зростання мене як менеджера став прихід на канал Вальдемара Дзікі. По суті, це він мене вчив тому, як потрібно будувати і як потрібно керувати телебаченням, зокрема, спортивним.

Олександре, чи сподобався "живий" формат новин на каналі? Чи будуть нові власні програми цієї весни? Чим новеньким із чемпіонатів порадуєте?

Спасибі за увагу до каналу. По суті, ми тільки починаємо розгін нашої нової студії. На сьогодні каналу "Футбол", крім найкращих футбольних ліг, саме й бракувало програм власного виробництва. Тепер ця можливість, нарешті, з'явилася. Першою чергою ми запустили "Футбол News" із живою студією. Зараз це один випуск о 15:40. Уже з наступного тижня з ведучим у студії виходитиме й вечірній випуск "Футбол News", а з березня таких випусків стане три.

Також у планах цієї весни запустити ще дві програми. Цієї весни з нової студії вийде і "Футбольний вікенд". Ми розробляли цю студію таким чином, щоб на цьому ж майданчику, тільки з дещо іншими декораціями, випускати ще й програми для телеканалу "Футбол". Таких навесні ми плануємо запустити дві. Це своєрідна приватна зустріч ведучого з одним гостем і розмова сам на сам, а також програма про український та зарубіжний футбол, але вже в ширшому складі: ведучий, двоє постійних експертів і гості.

Не хочете запросити Андріюка і Василькова з їхніми проектами на "Футбол"?

І Костя, й Коля - чудові журналісти. Мені особисто подобається те, що на сьогодні робить Коля Васильков. Мені імпонує прагнення Кості Андріюка вирости з репортера до футбольного ведучого. Вони зараз зайняті своїми власними проектами на тих каналах, на яких працюють, але я не виключаю, що, можливо, колись у майбутньому ми будемо співпрацювати.

Де можна буде дивитися "Футбол+"? Там працюватимуть нові коментатори? Можливо, будуть трансляції матчів української Першої ліги?

"Футбол+" поширюватиметься за тією ж схемою, що й канал "Футбол": він з'явиться у власників тарілок супутникового оператора Viasat і в кабельних мережах України.

Звичайно, з урахуванням розширення нашого мовлення з одного на два канали нам знадобляться нові коментатори, які приєднаються до команди "Футболу".

Перша ліга, як і раніше, залишається у стадії розробки з кількох причин: по-перше, поки що не визначена формула співробітництва. Це стосується того, на яких умовах можна транслювати Першу лігу. Друге питання - оснащеність стадіонів для телевізійної зйомки. Третє - технічний ресурс: з урахуванням здійснення трансляцій Прем'єр-ліги, по суті, в нас недостатньо техніки, щоб наразі обслужити ще й матчі Першої ліги. П'яте питання - дні проведення турів Першої ліги. Для того, щоб показати їх по телебаченню, тури повинні зміщувати або на п'ятницю, або на понеділок, щоб це потрапило в телевізійний ефір. На сьогодні є лише взаємне бажання телеканалу "Футбол" та ПФЛ взаємовигідно співпрацювати.

1. Чи вважаєте ви, що телебачення стало занадто "заточене" під споживача-глядача? Чи стосується це такого нішевого каналу?

2. А чи можете зробити жіночий спортивний канал? Як ви думаєте, чи приживеться такий проект в Україні? Чи є практика за кордоном?

3. У вас є плани розвивати кар'єру не лише у спортивному ТБ?

1. Якщо телебачення взагалі "заточене" під споживача, то нішевий канал "заточений" іще більше. Ми чітко розуміємо аудиторію, яка нас дивиться. Це чоловіки, ядро яких на сьогодні, за даними GfK Ukraine, це 25-39 років (найбільш активна й комерційно приваблива аудиторія).

2. А чому не зробити жіночий канал Animal Planet? Або, наприклад, виключно жіночий канал "Полювання та риболовля"? Тут проблема навіть із жіночим футболом. Мені здається, що поки учасниць в обов'язковому порядку не змусять обмінюватися футболками після матчів, жіночий футбол приречений на порожні трибуни стадіону.

3. Щодо розвитку кар'єри не лише у спорті. Мені зараз цікаво добудувати те, що мені довірили - завершити створення спортивної групи каналів "Медіа Групи Україна". А далі подивимося.

Чи знайомі ви з Р. Ахметовим? Чи виявляє він особливий інтерес до власного футбольного телемовлення? Чи є якісь особливі спецпроекти з "Шахтарем"?

З Рінатом Ахметовим знайомий. Він виявляє інтерес як акціонер до розвитку всієї "Медіа Групи Україна". Відповідно, кожен напрям у медіа групі має демонструвати синхронний прогрес.

satBuffonДата: Вівторок, 08.02.2011, 22:50 | Повідомлення # 173
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Олександре, які з нових футбольних форматів плануєте запускати на каналі? Трансляція матчів - не єдине, що здатне цікавити й тримати в тонусі аудиторію? Щось свіженьке буде?

Крім трансляцій і вже існуючих передач, можуть бути більш вузькоспрямовані програми не тільки освітнього формату, але й розважального, гумористичного. Але до цього ми можемо приступати лише після того, як добудуємо на телеканалі "Футбол" програми власного виробництва, які на сьогодні найбільш затребувані для вболівальника. Програми про український та зарубіжний футбол, про тенденції у світовому футболі тощо.

Олександре, скажіть, будь ласка, чи будуть на каналі програми про жіночий футбол, жінок у футболі чи хоча б програми з ведучими-жінками?

У нас уже працюють дівчата на телеканалі "Футбол", і ми зовсім не проти збільшити їх кількість у нашій команді. Красиві жінки на "Футболі" - це теж про нас, оскільки цільова аудиторія каналу - чоловіки.

Олександре, будьте ласкаві, прокоментуйте лист членів Виконкому ФФУ від 2 лютого про відкликання вимог проведення позачергового конгресу та зміщення пана Суркіса з посади Президента ФФУ до закінчення Євро-2012. Дякую.

Загалом, це було очікувано. Якою б не була людина – хорошою чи поганою - це не варте того, щоб Україна втратила право проведення Євро-2012. Вони зупинилися заради Євро. На мій погляд, це правильно.

Здраствуйте, Олександре. Права на трансляцію Євро-2012 належать одному каналу - Першому Національному. Чим ваші канали планують порадувати глядачів під час проведення чемпіонату? І друге питання... Що, на вашу думку, відбудеться зі спортивними каналами й вітчизняним ринком спортивних трансляцій у цілому, якщо Україну, не дай Бог, виключать із UEFA?

Можливо, в Першого Національного є якісь опції, які дозволяють субліцензувати інші телеканали. Ми зараз намагаємося це з'ясувати для себе. Тому не виключаю, що, можливо, якась частинка свята під назвою Євро-2012 буде й у нас в ефірі.

Що стосується другого питання. По-перше, дай Бог не виключать. А по-друге, це, звичайно, дуже сильно вдарило б по українському футболу. І, як наслідок, упала б якість українського футболу, знизився б інтерес перспективних легіонерів і відомих європейських тренерів працювати в Україні. Відповідно, той футбол, який ми показували б, був би не таким цікавим і привабливим.

Олександре, за які заслуги ви тримаєте абсолютно безтолкових і аморфних коментаторів Михайлюка, Тингаєва й Моралеса? За що ви так не любите глядачів? Як можна так монотонно коментувати матч, що навіть найцікавіше видовище перетворюється на матч 1-ї ліги чемпіонату Грузії?

Можливо, варто запросити російськомовних коментаторів, які реально вміють коментувати?

Скільки заробляє коментатор в Україні (у вас на каналі)? Працює на зарплатній чи гонорарній основі?

Михайлюк чудово розбирається в англійському футболі. Моралес знає іспанську й бразильську лігу. Про Тингаєва говорити не буду - він уже не гравець команди "Футбол".

Запрошувати російськомовних коментаторів - це шлях в нікуди. Тоді не буде зростання українських коментаторів, і ми так увесь час і будемо скоса поглядати на НТВ.

Скільки заробляють коментатори на телеканалі - це конфіденційна інформація. Частина з них працюють у штаті, частина - як фрілансери.

Ви сказали про групу спортивних каналів. Які саме канали туди увійдуть?

На сьогодні це "Футбол" і "Футбол+". І зараз ми розглядаємо варіант якоїсь бізнес-моделі для відкриття ще двох каналів. Перший - телеканал "Спорт", який, окрім футболу, включатиме в себе бокс, теніс, легку атлетику, зимові види спорту. Другий - телеканал "Спорт HD", який ми технічно в змозі відкрити. Сьогодні ми є правовласниками багатьох спортивних турнірів, виробництво яких уже здійснюється в HD. Крім того, обладнання, на якому ми працюємо, HD-ready.

Ви не зовсім правильно мене зрозуміли. Я не заперечую енциклопедичні знання цих людей, я кажу про емоційну складову. Її немає.

Якщо можете, розкажіть про ситуацію із запрошеним із "Поверхности" Віктором Вацком. Чи чесно ви його переманили на свій канал? Чому не вийшло залучити Дмитра Джулая?

(Володимир, питання про коментаторів каналу).

Це питання часу, головне, що хлопці знають предмет, решта приходить із досвідом.

Що стосується Вацка, було взаємне бажання каналу й Віктора, щоб ми працювали разом, тому цей "трансфер" відбувся. Нечесно можна було тільки наречену в "Кавказькій полонянці" вкрасти.

Чому канал, маючи такий сучасний сайт, не розвиває його контент-складову (новини, конференції, блоги?). Зважаючи на те, що канал "Футбол" – єдиний "дивибельний" спортивний канал в Україні, я порадив би вам використовувати це для розвитку інтернет-ресурсу.

Дякую за питання. Ми спільно з порталом sport.ua беремо участь у розробці відеопорталу, на якому можна буде переглядати різноманітні матчі, в тому числі з архіву телеканалу "Футбол".

Що стосується інформаційної складової. Першим кроком був запуск сайту, зараз ми його допрацьовуватимемо.

Не вважаю, що правильно запрошувати коментувати матчі фахівців. Вони тільки заважають своїми очевидними вставками ("він пробив і не влучив по м'ячу, якби влучив, бути голу", "втратили лінію захисники - цього робити не можна" і т.д.). Чесно кажучи, раніше уваги не звертав, а зараз жахливо напружує однотипність висловів. Єдине, в ефірі послухав би Віталія Кварцяного, але в нього, напевно, гонорар великий:)

Глядач каналу "Футбол"

А я мрію послухати Кварцяного в дуеті з Гамулою:)

Щодо експертів, можу сказати, що це поширена практика не лише в нас, але й на будь-якому європейському спортивному каналі.

Роль експерта очевидна - він із урахуванням свого футбольного минулого може пояснити телеглядачам ті чи інші події на полі з погляду людини, яка була на місці цих футболістів.

Хочу у вас працювати, але таке враження, що резюме ніхто не читає. Більше того, здається, в такій професії, як спортивний журналіст, важко визначити можливості людини за документом А4. Скажіть, які навички потрібно мати, щоб зацікавити вашого hr-керівника і, принаймні, отримати запрошення на співбесіду чи щось подібне?

Навичок має бути три - знання футболу, досвід роботи на телебаченні й невгамовне бажання зростання. Надсилайте ваші резюме на адресу job@trkua.tv .

Дякую за цікаві питання, до зустрічі!

Джерело: MMR

mykolakДата: Субота, 12.02.2011, 14:00 | Повідомлення # 174
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Олександр Денисов: "Розглядаємо можливість створення спортивного каналу"

Олександр Денисов працює у медіагрупі "Україна" з 2001 року. За цей період він зумів пройти непростий шлях від редактора відділу спорту ТРК "Україна" до директора телеканалу "Футбол". У ексклюзивному інтерв'ю Телепростору Олександр поділився враженнями від роботи з Володимиром Маслаченком, розповів про запуск телеканалу "Футбол +", ймовірне створення спортивного каналу, перспективи HD мовлення та авторську програму "Футбольний уїк-енд", яка з 20 січня виходитиме в ефір з нової студії.

- Свого часу ви проходили стажування на каналах "НТВ Плюс". Розкажіть про цей досвід.

- Я прийшов на телеканал "Україна", коли компанія стала власністю СКМ. У керівництва з’явились нові плани та завдання. Компанія домовилася з "НТВ" про те, що ми у приватному порядку приїдемо на канал, і не хто-небудь, а сам Володимир Маслаченко зможе виділити для нас час (близько 10 днів) і буде з нами займатись.

Заняття проходили досить цікаво. Це не були лекції, ми могли просто сидіти з ним і розмовляти про футбол, хоча з ним розмовляти складно - ти перебуваєш у позиції вдячного слухача, оскільки коли Маслаченко починав говорити, і це могло тривати 3-4 години. Пригадую, як під час однієї з таких розмов ми паралельно дивилися якийсь поєдинок, потім він різко обірвав свою розповідь і сказав: "Так, перший тайм закінчився, розкажіть, що там відбувалося". На що ми нічого не змогли відповісти, оскільки не розуміли ще гру з точки зору тактики і т.д. А він якраз і розповідав нам, як потрібно розуміти футбол, як потрібно підходити до написання сюжетів, а також до роботи у студії. Головний його "посил" був таким: "Завжди має залишатися деяка чайна ложечка незадоволення навіть тоді, коли здається, що робота виконана на відмінно". Тобто завжди потрібно шукати якісь моменти, знаходити те, що можна зробити ще краще.

Він показував нам "НТВ" у тому вигляді, в якому канал був на той час: їхні студії, коментаторський склад. Робота з таким метром як Володимир Микитович - безцінний досвід.

-Коли планується запуск телеканалу "Футбол+"?

- Судячи з усього, "Футбол+" у лютому запущений не буде. Ми не можемо оплатити ліцензійний збір, формула розрахунку якого до цього часу не прорахована Кабміном. Сподіваємося, що ми це зробимо в березні.

- На який період укладений контракт на показ АПЛ та інших чемпіонатів?

- Договір з АПЛ у нас укладений на 3 роки. Але контракти бувають різні. Серія А наразі пропонує контракт, здається, на 2 роки, французька Ліга 1 – на 4 сезони. Це, в принципі, стандартні терміни, які пов’язані з антимонопольним законодавством Євросоюзу - одна компанія не може викупити на 10 років права на показ чемпіонату, оскільки має бути сформована конкурентна база. Тому всі наші чинні контракти – це, в середньому, трирічні угоди.

- ТК "Футбол" - офіційний транслятор УПЛ. Чи будете ви продовжувати практикувати перед- та післяматчеві студії під час трансляцій?

- З появою нової надсучасної телевізійної студії телеканалу "Футбол" комбінацій для творчості у нас з’явилося багато: відтепер ефір можна вести із нової студії, поєднуючи його зі студією на стадіоні. На знакових матчах УПЛ такі студії однозначно будуть.

Ось зараз на матчі "Металіст" – "Байєр" спробуємо поруч з коментатором поставити камеру, щоб він у перерві міг на камеру спілкуватися з нашою київською студією.

Ми постійно щось вигадуємо, розробляємо, оскільки глядач любить live, любить живий футбол. І коли до цього додається ще й жива дискусія – це завжди вітається, адже футбольний вболівальник любить поговорити про футбол, що підтверджують й численні повідомлення на різноманітних форумах в Інтернеті.

- Чи не задумувались ви над мовленням у HD якості?

- Перш ніж починати говорити про HD мовлення, потрібно з’ясувати, чи потрібне воно взагалі на даному етапі. Телеканал "Футбол" скоріше не нішевий, а тематичний, оскільки футбол люблять мільйони людей. Який відсоток з них сьогодні володіє комплектами для прийому HD каналів? Я думаю, що не дуже великий. Але це лише одна проблема. Інша полягає в тому, хто і як поширює HD сигнал: ми співпрацюємо, наприклад, з Viasat, однак наразі ця компанія таку послугу не надає.

Якщо ми говоримо про кабельне телебачення, то значна частина абонентів - це люди, які підписуються на аналогове мовлення, а не на цифрове. Тобто "цифру" на сьогодні дивляться дуже мало користувачів. Хоча все обладнання на каналі встановлювалось з позиції HD Ready. Тому як тільки така необхідність з’явиться, ми одразу зможемо перейти на HD.

- Розмірковуєте над придбанням HD ПТС?

- Так, адже ми транслюємо міжнародні турніри, і для потреб нашої медіагрупи вона б знадобилася. Зараз ми розглядаємо два варіанти: придбання або лізинг. Оберемо прийнятніший варіант. Зазначу лише, що техніка має відповідати рівню фіналу Ліги чемпіонів.

- Чи є у ваших планах запуск спортивного телеканалу?

- На сьогодні ми тільки розглядаємо таку можливість. У нас є канал "Футбол" з українським і закордонним футболом, все готово до запуску "Футбол+", який буде присвячений тільки закордонному футболу.

Зараз ми думаємо над створенням каналу "Спорт", оскільки інші види спорту в Україні забуті телебаченням. Хоча ми знаємо, що у нас в країні чудовий бокс, хороший баскетбол, волейбол та гандбол. Є люди, які інвестують душу та кошти в кінний спорт та інші види. Ми зараз розглядаємо можливість запуску каналу "Спорт", зважуємо це з точки зору бізнесу - чи буде він такий же популярний та затребуваний, як канал "Футбол". Ми повинні доопрацювати і дійти висновку, які кошти ми будемо інвестувати, що ми там будемо показувати.

Зараз ми думаємо над створенням каналу "Спорт", оскільки інші види спорту в Україні забуті телебаченням

Якщо говорити про спортивний HD канал, то його ще простіше зробити. Ми можемо придбати права на показ інших видів спорту, що транслюються в HD, і додати до них ті футбольні матчі, які вже є у HD якості: у Франції – 2, Іспанії – 2 чи 3, у Німеччині центральні матчі завжди в HD, а у Англії, починаючи із цього сезону, всі матчі туру транслюються в HD.

Проблеми створити такий канал немає. Інша справа – хто його буде дивитись? Як на ньому будувати бізнес? Чи захочуть кабельні оператори транслювати цей канал? Вони ж можуть сказати, що їм це нецікаво, оскільки споживчий попит не такий великий.

- Зараз ви тісно співпрацюєте із супутниковою платформою Viasat та кабельними операторами. Не плануєте виходити на російський ринок?

- Щоб виходити на російський ринок, нам потрібно купувати ліцензію на право мовлення на території РФ. А це буде дуже дорого. Там уже є свій гравець "НТВ Плюс", із яким нам доведеться вести жорстку боротьбу.

- До Євро 2012 на каналі будуть запущені якісь проекти?

- На самому каналі, звичайно, з’явиться низка тематичних програм, але для початку ми повинні відштовхуватись від того, чи будемо ми транслювати Євро-2012. І якщо будемо, то яку частину, оскільки Перший національний заявив, що не продаватиме субліцензію. Якщо Євро буде на каналі, ми зробимо цілодобовий ефір, присвячений чемпіонату.

- "Футбольний уїк-енд" повертається в ефір 20 лютого? Що нового з’явиться у програмі?

- Проект виходитиме в ефір з нової студії, яка виконана у стилі хай-тек. На спеціальному екрані відображатимуться теми, що будуть обговорюватись у програмі. Можливо, ми будемо виходити на прямий зв’язок із гостями, тобто робитимемо телеміст. Але сказати, що нова студія на вигляд принципово відрізнятиметься від попередньої, я не можу: там не буде крісел, дивану, я, як завжди, стоятиму за пюпітром.

Щонеділі з цієї студії виходитиме "Футбольний уїк-енд", а серед тижня вона трансформуватиметься і з неї робитимуться декілька тематичних програм телеканалу "Футбол": проект "Один на один", а також оглядова програма про український і європейський футбол.

У самому "Футбольному уїк-енді" ми запустимо нову рубрику під назвою "Курс Євро". Вона не буде щотижневою. Рубрика буде час від часу з’являтися у програмі тоді, коли це буде необхідно. У ній ми будемо розповідати про пов’язані з чемпіонатом з футбольної точки зору речі.

- Чому торік програма "Футбольний уїк-енд" не була заявлена на премію "Телетріумф"?

- Отримавши статуетку "Телетріумфа" у 2009 році, ми зробили паузу і, таким чином, дали змогу іншим відчути смак перемоги. Цього року, можливо, знову будемо подавати заявку.

- Як ви взагалі ставитесь до інших футбольних програм на українському ТБ?

- Абсолютно нормально. Я радий, що такі програми з’явились, адже конкуренція – це двигун усього. У журналістів з’являється мотивація, вони прагнуть удосконалюватись. Я знаю всіх людей, що працюють над усіма футбольними програмами, які на сьогоднішній день існують в Україні, і я не хотів би когось із них виділяти, щоб не образити. Видно бажання та прагнення щось зробити і, тим самим, скласти конкуренцію "Футбольному уїк-енду".

- Як ви ставитесь до такого явища як "картшаринг"?

- Цікаве запитання. А як Луї Віттон ставиться до тих сумок, якими торгують у нас на центральному ринку? Це питання, яке, на мій погляд, має турбувати не тільки українських мовників, а й усіх у цілому світі, адже це грубе порушення, з яким поки не знають як боротися.

Володимир Мула

RATVODДата: Середа, 23.02.2011, 16:58 | Повідомлення # 175
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Наступного тижня ФІФА визначить,

як континенти будуть представлені на ЧС-2014

Представництво різних континентів на чемпіонаті світу 2014 року в Бразилії стане відомо вже наступного тижня, повідомляє Reuters. Це питання виконавчий комітет ФІФА розгляне на дводенній сесії 2 - 3 березня в штаб-квартирі організації в Цюріху. У даний момент з 31 країни, що приймає участь у фінальній частині Мундіалю, - крім країни-господарки турніру - 13 представляють Європу (УЄФА), п'ять - Африку (CAF), чотири - Південну Америку (CONMEBOL), чотири - Азію (AFC) і три - Північну та Центральну Америку (CONCACAF). Ще дві путівки на чемпіонат світу в стикових матчах розігрують між собою найкраща збірна Океанії і п'ята команда від Азії, а також п'ята південноамериканська збірна з четвертою командою із зони CONCACAF.

Однак останнім часом деякі конфедерації зажадали від ФІФА додаткові місця на чемпіонаті світу. Так, південноамериканці сподіваються, що статус господаря чемпіонату світу у Бразилії не позбавить континент чотирьох з половиною місць у фінальній частині турніру. У свою чергу, Азія не збирається зменшувати свою квоту, а Північна та Центральна Америка хоче гарантовано збільшити представництво до чотирьох команд. Фахівці пророкують, що в зв'язку з цим, швидше за все, одного місця позбудеться Африка, п'ять із шести команд якої на ЧС-2010 у Південній Африці вибули з боротьби в груповому турнірі.

22 лютого 2011
sport-express.


RATVODДата: Субота, 26.02.2011, 17:20 | Повідомлення # 176
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Канал «Футбол +» почне

мовлення з 1 березня

Телеканал «Футбол +» запускається 1 березня 2011 року і вестиме мовлення за ліцензією каналу «Новини», в яку були внесені зміни. Про це в бесіді з «МедіаБізнесом» сказав директор телеканалу «Футбол» Олександр Денисов.

Відповідне рішення про переоформлення ліцензії каналу «Новини» було прийнято сьогодні на засіданні Нацради з питань теле-і радіомовлення.

За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, телевізійна група «України» звернулася до держорган з проханням повністю переоформити ліцензію на можливість супутникового мовлення каналу «Новини».

Так, ТРК «Україна» відмовляється від формату «Новини», що допускається законом у випадку зі супутниковим мовленням, каже пані Мудрак.

Отже, повністю змінюється програмна концепція мовлення, логотип, оператора телекомунікацій, час мовлення та інше, зазначила вона.

За словами Олександра Денисова, до такого кроку керівництво каналу підштовхнула затримка з офіційним прийняттям формули щодо ліцензійного збору з боку держави.

Саме через це канал з вересня 2010 року не міг заплатити збір за ліцензію телеканалу «Футбол +» і, відповідно, розпочати мовлення.

Як повідомлялося раніше, із зазначеної причини запуск телеканалу анонсувався кілька разів на різні дати.

Вихід із ситуації, що склалася в групі «Україна» знайшли завдяки перенесенню запланованого запуску каналу «Новини». За словами Денисова, як тільки формула щодо ліцензійного збору буде прийнята, цей канал відразу ж оформить нову ліцензію на супутникове мовлення.

За словами пані Мудрак, представники ТРК «Україна» в усному режимі на засіданні Нацради задекларували, що запустять формат каналу «Новини» восени 2011 року.

Як повідомлялося, канал «Футбол +» повинен стати логічним продовженням каналу «Футбол». За словами пана Денисова, канал "Футбол +" буде повністю присвячений закордонному футболу. Зокрема, вже в березні на каналі заплановані 7-8 прямих трансляцій матчів разнічних світових футбольних першостей, говорить він. Серед них ігри чемпіонатів Англії, Німеччини, Франції і Бразилії.
Телеканал «Футбол» - це перший спеціалізований телеканал в Україні, присвячений виключно футболу, і перший тематичний телеканал в медіа-групі ТРК «Україна». Телеканал «Футбол» створено в 2008 році, з лютого 2009 року канал мовить у повному форматі. Телеканал «Футбол» доступний в пакетах понад 400 кабельних операторів по всій Україні. Головний офіс телеканалу знаходиться в Києві. Директор телеканалу - Олександр Денисов. Сайт: footballua.tv

«МедіаБізнес»


RATVODДата: Понеділок, 28.02.2011, 19:52 | Повідомлення # 177
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Програма Профутбол вийде в

оновленому форматі та з новим ведучим

Ведучим Профутбол стане Ігор Циганик / 2 +2

Програма Профутбол на 2 +2 з березня буде виходити в оновленому форматі. Її провідним замість Костянтина Андріюка буде спортивний коментатор Ігор Циганик, який раніше співпрацював з телеканалом Інтер.

Програма тривалістю 1:00 вийде в ефір вже в неділю, 6 березня, о 21:30.

"Оновлений Профутбол буде виходити в ефірі 2 +2 відразу після завершення чергового туру Прем'єр-ліги, і ми першими серед вітчизняних телеканалів запропонуємо глядачам разом підбити підсумки футбольного тижня, обговорити її найгостріші моменти, почути прогнози на майбутнє і взяти участь у дискусії висококваліфікованих експертів ", - розповів СПОРТ bigmir) net керівник проекту Степан Щербачов.

Нагадаємо, до зимової перерви програма виходила щопонеділка.

"У Профутбол змінився не тільки день виходу програми й ведучі. Відтепер добірку футбольних новин на каналі 2 +2 буде коментувати трійка постійних експертів - відомий футбольний журналіст, досвідчений тренер та зірковий гравець, чиї імена глядачі дізнаються вже найближчим неділі, - уточнив Щербачов. - Майже в кожному випуску Профутбол буде з'являтися гість програми, якого можна назвати "Героєм футбольного тижня": це буде гравець, суддя або тренер, з чиїм ім'ям пов'язаний найяскравіший момент минулого туру. співведучою Ігор Циганик, "голосом глядачів на проекті", стане красуня з дуже-дуже відомої у вітчизняному шоу-бізнесі прізвищем ».

У прес-службі 2 +2 уточнили, що рубрики оновленого Профутбол будуть чітко структуровані. Кожен випуск буде починатися підбіркою найцікавіших, на думку релакціі, футбольних подій тижня. Ведучий і експерти будуть обговорювати результати чергового туру Прем'єр-ліги, матчі єврокубків, виступи збірної, зміни в турнірній таблиці, спірні моменти минулих матчів. Дискусію доповнять коментарі глядачів, отримані через інтернет.

У Профутбол також буде обговорювати новини і чутки футбольної індустрії (трансфери, реформи, підготовка в Євро-2012, міжнародні новини) та прогнози експертів щодо найцікавіших матчів і подій майбутнього тижня. Фінальну частину оновленого Профутбол, як повідомили в 2 +2, умовно можна назвати світською. Тут глядачів очікує інформація з-за меж футбольного майданчика: події, головними дійовими особами яких стали відомі футболісти, тренери, футбольні менеджери або їх дружини, подруги, друзі, діти.

Джерело:


RATVODДата: Середа, 09.03.2011, 13:23 | Повідомлення # 178
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Хаві: «Видалення ван Персі вплинуло, але це не головне»

Обігравши «Арсенал», півзахисник «Барселони» віддав належне Мессі і покартав супротивника

Як повідомив в інтерв'ю AP після перемоги над «Арсеналом» (3:1) півзахисник «Барселони» Хаві, вилучення форварда «канонірів» Робіна ван Персі вплинуло на розстановку сил на полі, але не стало при цьому головною причин успіху каталонців.

«Вирішальний внесок у нашу перемогу вніс Ліонель. Він знов зробив гру. А «Арсенал», склалося враження, у футбол грати не хотів - вийшов на поле, щоб тільки оборонятися. Звичайно, видалення ван Персі у другому таймі вплинуло на розстановку сил, але це ж далеко не головна причина нашої перемоги ».

Джерело:

Шахтар переміг шосту команду Італії

Чемпіон України виявився на голову сильніше Роми, яка зараз переживає не кращий період.3-0!
Але Шахтар це мало цікавить - донецький клуб пройшов в історичний для себе чвертьфінал Ліги чемпіонів.

Джерело:


slavasamДата: П`ятниця, 18.03.2011, 14:59 | Повідомлення # 179
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Жеребьевка Лиги чемпионов и Лиги Европы на Sport.ua!


Сегодня украинские «Шахтер» и «Динамо» узнают своих соперников по четвертьфиналам и полуфиналам!

Сегодня состоится выдающееся событие! Два украинских гранда - донецкий «Шахтер» и киевское «Динамо» узнают своих соперников по розыгрышу Лиги чемпионов и Лиги Европы соответственно. Сразу после жеребьевки четвертьфинала состоится и жеребьевка полуфинальной стадии.

Начиная с 13:00, следите на Sport.ua за прямой текстовой трансляцией жеребьевки Лиги чемпионов, где нашему «Шахтеру» могут попасться следующие клубы: «Барселона», «Тоттенхэм», «Шальке», «Манчестер Юнайтед», «Интер», «Челси», «Реал» Мадрид.

Жеребьевка Лиги чемпионов будет слепой, то есть друг на друга могут попасть команды из одной страны. Первые четвертьфинальные матчи будут сыграны 5 и 6 апреля, а ответные - 12 и 13 апреля. В пятницу также состоится жеребьевка полуфинала, матчи которого пройдут 26/27 апреля и 3/4 мая. Финалисты Лиги чемпионов 2010/11 сойдутся 28 мая на лондонском стадионе «Уэмбли». Начало матча - 21:45 по киевскому времени.

А уже, начиная с 14:00, следите на Sport.ua за прямой текстовой трансляцией жеребьевки Лиги Европы. У киевского «Динамо» состав соперников следующий: «Спартак» Москва, «Твенте», «Бенфика», «Порту», «Брага», «Вильярреал», ПСВ.

Жеребьевка 1/4 и 1/2 финала Лиги Европы проводится вслепую, то есть клубы из одной национальной ассоциации могут встретиться друг с другом на любой стадии. Четвертьфинальные матчи пройдут 7 и 14 апреля, а поединки 1/2 финала - 28 апреля и 5 мая. Финал Лиги Европы УЕФА в этом сезоне состоится 18 мая на «Дублин Арене» и начнется в 21:45 по киевскому времени.

Текстовая трансляция

13:00. Всех приветствуемм из Ньона! Жеребьевка начнется совсем скоро!
13:03. Первые матчи пройдут 5/6 апреля, ответные игры 12/13 числа!
13:13. Первым пошел мадридский Реал!
13:14. Далее... Тоттенхэм!
13:14. Следующая пара Челси и... Манчестер Юнайтед!
13:15. Следом пошла Барселона и... ШАХТЕР!
13:16. Ну и напоследок Интер - Шальке!

Пары 1/4 финала (Матчи 5/6 и 12/13 апреля)
1. Реал - Тоттенхэм.
2. Челси - Манчестер Юнайтед.
3. Барселона - ШАХТЕР.
4. Интер - Шальке.

Пары 1/2 финала (26/27 и 3/4 мая)
Интер - Шальке vs Челси - Манчестер Юнайтед.
Реал - Тоттенхэм vs Барселона - ШАХТЕР.

Sport.ua

slavasamДата: П`ятниця, 18.03.2011, 17:01 | Повідомлення # 180
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Спартак" встретится с "Порту" в 1/4 финала Лиги Европы

Московский футбольный клуб "Спартак" сыграет с португальским "Порту" в 1/4 финала Лиги Европы. Первый матч пройдет 7 апреля в Порту, ответная игра состоится 14 апреля в Москве. Жеребьевка Лиги Европы прошла 18 марта в штаб-квартире УЕФА в швейцарском Ньоне и транслировалась на официальном сайте организации.

"Порту" в 1/8 финала взял верх над московским ЦСКА. В "Лужниках" португальцы победили со счетом 1:0, а в ответном матче на своем поле выиграли со счетом 2:1. После игры с "Порту" главный тренер ЦСКА Леонид Слуцкий отнес португальский клуб к числу сильнейших команд континента и назвал его фаворитом Лиги Европы.

Киевское "Динамо" в 1/4 финала сыграет с португальской "Брагой", причем первую игру украинцы проведут на выезде. Португальская "Бенфика" встретится с голландским ПСВ, а испанский "Вильярреал" - с голландским "Твенте".

Соперником "Спартака" или "Порту" в полуфинале будет победитель пары "Вильярреал" - "Твенте". Таким образом, с динамовцами российский клуб может встретиться только в финале. Первые полуфинальные матчи пройдут 28 апреля, ответные - 5 мая. Финал Лиги Европы состоится 18 мая в Дублине.

Источник:

Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » ФУТБОЛ - трансляції на каналах SAT TV та в Інтернеті
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024