FORUM TV-SATПонеділок
20.05.2024, 21:27

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » ФУТБОЛ - трансляції на каналах SAT TV та в Інтернеті
ФУТБОЛ - трансляції на каналах SAT TV та в Інтернеті
RatvodTechДата: Середа, 29.04.2009, 09:19 | Повідомлення # 1
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Футбол - трансляції

на каналах SAT TV та в Інтернеті




Всі, хто викладає новини будь-якого роду, повинні виставляти посилання на першоджерело !!!

Посилання повинно виглядати так:
mykolakДата: Четвер, 30.09.2010, 02:47 | Повідомлення # 136
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Перший національний покаже Серію А

Чемпіонат Італії повертається на українське телебачення

Як стало відомо Sport.ua з достовірних джерел, загальнодоступний телеканал «Перший національний» з майбутнього неділі, 3 жовтня, починає транслювати італійську Серію А.

Першим матчем, який побачать українські телеглядачі, стане - «Інтер» - «Ювентус» (21:45). У цілому за жовтень «Перший національний» покаже 8 поєдинків чемпіонату Італії.

За словами Микити Хорозова, радника гендиректора НТКУ Єгора Бенкендорфа, до листопада канал буде показувати не менше одного матчу італійської Серії А у вихідні (з аналітикою поєдинків у програмі «Футбольний код»).

«Далі ми будемо думати над тим, чи варто продовжити контракт на показ. Все буде залежати від показників телеперегляду », - зазначив він.

Нагадаємо, в 2004-2005 році матчі серії А транслював телеканал СТБ

mykolakДата: П`ятниця, 01.10.2010, 22:14 | Повідомлення # 137
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Хуанде Рамос очолив "Дніпро".

Іспанський фахівець Хуанде Рамос підписав з "Дніпром" контракт строком на чотири роки, повідомляє офіційний сайт українського клубу. На цій посаді він змінив Володимира Безсонова, який подав у відставку в середині вересня.

Валерій Газзаєв пішов з київського "Динамо".


1 жовтня президентом київського "Динамо" Ігорем Суркісом була прийнята відставка головного тренера команди Валерія Газзаєва. Президент "Динамо" подякував тренеру за спільну роботу і побажав йому успіхів у подальшій діяльності. Нагадаємо, що Газзаєв хотів піти з "Динамо" після нічиєї в домашньому поєдинку проти БАТЕ (2:2), але його вмовили залишитися. Проте після поразки в Лізі Європи від молдавського "Шерифа" іншого рішення бути не могло.
RATVODДата: Понеділок, 04.10.2010, 15:35 | Повідомлення # 138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Телеканал "Спорт 1":

Футбол високого дозволу

"Спорт 1" - єдиний в Росії телеканал, на якому можна побачити всі ігри Англійської прем'єр-ліги.
Футбольні матчі і інші самі видовищні спортивні події канал транслює
в найсучаснішому на сьогоднішній день форматі
- HD.

Як не дивно, в цій сім'ї футбол дивляться всі - навіть Єва, якій всього два роки. Їй би в ляльки грати, але і їх вона розсаджує перед екраном. Батьки говорять, що Єва просто цінує хорошу якість і яскраву картинку high definition.

"Це краще, ніж DVD-качество. Хоча раніше здавалося, що DVD можна ставити на паузу і просто милуватися картинкою. Але HD набагато краще", - говорить голова сім'ї Дмитро Трость.

"Видно глядачі, емоції. Видно всі красиві футболісти", - відзначає його дружина Марина.

Після HD зображення стандартної якості здається минулим століттям і навіть напружує очі. Технічно це пояснюється просто - кількість рядків в картинки високої чіткості в два рази більше. А до хорошого швидко звикаєш.

Краще всього різницю між HD і звичайним сигналом видно, коли картинки знаходяться поруч. Ще наочніше на великому екрані - вгадати, де SD, а де HD, дуже просто.

Апаратна каналу "Спорт 1". Тут творча бригада зводить воєдино весь контент високої якості і видає його в ефір. Але це лише видима частина роботи. До цього сигнал і терабайты інформації обробляють потужні сервера.

Дмитро одним з перших на російському телебаченні став працювати з HD. Якість зображення, тоді ще мало кому відоме, його уразило. Враження підсилив і панорамний масштаб - 16 на 9, проти звичайного 4 на 3. Канал "Спорт 1" high definition запустили цього літа, але він вже входить в пакети головних постачальників цифрового телебачення.

"Ми можемо стежити доки лише через відгуки в блогосфере. У нас є спеціальна служба. У Інтернеті нашу спільну ініціативу з ВГТРК схвалили", - говорить технічний директор "Акадо" Михайло Медріш. А генеральний директор компанії "Платформа HD" Микола Гюббенет підкреслює, що "спорт - один з головних напрямів HD".

"Спорт 1" - зараз єдиний канал, який транслює всі матчі Англійської прем'єр-ліги. У планах ексклюзивні домовленості з російським футбольним союзом і інші цікаві контракти. І зрозуміло, всі трансляції будуть як HD, тобто на полі буде видно кожна травичка.

Олександр Береговий
Вести.Ru


RATVODДата: Вівторок, 05.10.2010, 13:32 | Повідомлення # 139
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28382
Статус: Оффлайн
Росія 2 або НТВ Плюс ?

Порівняльний аналіз

-

Як вже відомо більшості шанувальників англійського футболу в СНД, права на показ трансляцій матчів Прем'єр-ліги перекочували з супутникового телебачення НТВ Плюс на загальнодоступний канал Росія 2. Чи добре це? Взагалі кажучи, багато хто скептично відносився до таких змін і ваша покірна слуга - не виключення. Що ж, спробуємо об'єктивно поглянути на ситуацію і провести порівняльний аналіз двох телекомпаній.

1. Експерти і коментатори.

Тут думаю, все ясно. На Плюсі працюють кращі фахівці з англійського футболу в Росії - Юрій Розанов, Олександр Елагин, Денис Казанський, Артем Шмельков і Дмитро Дерунец. На загальнодоступному каналі можна назвати лише одного, да і то з великою натяжкою - Володимир Стогнієнко. Чому з натяжкою? Поясню. Начебто одиничний випадок, але при цьому дуже показовий.

Одного дня, тихим літнім вечором, слухав ефір Стогнієнко на Радіо Спорт. Було це якраз після минулого Емірейтс Капа. Флюїдом спілкування між ведучими і слухачами на цій радіостанції служать СМС-сообщения. Я не відмовився від такої можливості і в своїй смске задало Владіміру просте питання - що він думає про перспективи Джека Уїлшира в Арсеналі і збірній Англії. Відповідь, якщо чесно, уразила - "Перший Раз чую про цього футболіста". Так, забавно. Вся англійська футбольна громадськість найактивнішим чином обговорює гру молодого арсенального вундеркінда, а він "перший раз чує про такого футболіста". У наступному повідомленні я зразково це і написав. Відповідь знову здивувала - "А чому я повинен про нього знати? А Ви знаєте, хто такий Альбертацци?". Ну взагалі-то це Ви, дорогий Володимир, фахівець, а не я. Чому я повинен про нього знати? Тим більше, судячи по прізвищу, він з Серії А. А Ви, начеб як, збиралися АПЛ коментувати.

Віддам перевагу нтвшникам - 1-0.

2. Кількість прямих трансляцій.

На НТВ Плюс таких було сім в кожному турі. Росії 2 і Спорту 1 до цього точно далеко. Там і п'яти часто не набирається...

2-0.

3. Доступність.

Тут, зрозуміло, віддам перевагу ВГТРК. Спорт 1 коштує всього 10 рублів в місяць або щось біля того. А Росія 2 взагалі безкоштовна. Плюс дорожчий, причому в рази.

2-1.

4. Об'єм обговорень подій англійського футболу.

Здавалося б, в цьому пункті потрібне беззаговорочно віддати пальму першості ВГТРК. Все ж на Плюсі показують 5 або 6 чемпіонатів, а на Росії 2 і Спорті 1 всю увагу сконцентровано на Британському півострові. Проте, краще 15 хвилин слухати Дерунца, чим 3 години дивуватися з неуцтва Кузмака і йому подібних. Ось хокей він добре знає, не сперечаюся. У зв'язку з великим освітленням АПЛ, все ж не стану відводити у відрив роботу Плюса. Нічийний результат.

3-2.

5. Концентрація уваги на російських легіонерах.

Це теж важливий аспект. Пам'ятається, перед недавнім матчем Сандерленд - Арсенал один з "експертів" Росії довго розповідав про майбутнє видовище, а в кінці акцентований і голосно підсумував: "Андрій Аршавін в стартовому складі!". "Ну та, якщо б не він, ви б взагалі про Арсенал забули. Спасибі, Андрюшка..." - мелькає в голові злорадна думка, що супроводжується сумною усмішкою безнадійності. З іншого боку, можна зрозуміти ВГТРК. Все-таки переважна частина аудиторії цього каналу не є истиными цінителями АПЛ. Ось тому показ Англії на Росії і нагадує футбол для бидла..

На НТВ Плюс до цього відносяться поспокійніше. Отже, очко в скарбничку останніх.

4-2.

Таким чином, перемагає НТВ Плюс. І по-моєму, все-таки справедливо.

Спорт Сьогодні

satBuffonДата: Четвер, 07.10.2010, 01:09 | Повідомлення # 140
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Чемпіонат Росії в наступному сезоні буде показувати
"НТВ-Плюс"


Чемпіонат Росії з футболу в наступному сезоні буде показувати телекомпанія «НТВ-Плюс», повідомляє Sports.ru. Пропозиція супутникової телекомпанії помітно перевершує пропозицію ВГТРК, яка, нагадаємо, виграла боротьбу у «НТВ-Плюс» за право показу чемпіонату Англії.
Супутниковий телеканал зробив пропозицію керівництву футбольного союзу вдвічі перевищує нинішній контракт, який, нагадаємо, становить 92 мільйони доларів за 4 роки. Відзначається, що головний матч туру, як і раніше буде показувати «Перший канал»
satBuffonДата: Четвер, 07.10.2010, 01:17 | Повідомлення # 141
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Телеканал "Футбол" покаже поєдинок за участю молодіжних збірних Нідерландів та України


Телеканал "Футбол" придбав права на трансляцію поєдинку за право виходу на Чемпіонат Європи 2011 між молодіжними збірними Нідерландів і України. Прямий ефір з Роттердама розпочнеться 9 жовтня о 19:55.

Переможець двораундового протистояння потрапляє у фінальну частину Чемпіонату Європи, який відбудеться в Данії з 12 по 25 червня 2011 року. У вирішальній стадії турніру візьмуть участь вісім кращих європейських збірних.

Варто зазначити, що у підопічних Павла Яковенка вже є досвід зустрічей з "помаранчевими" однолітками. У фіналі Чемпіонату Європи 2006 року наша збірна програла голландцям з рахунком 3:0. Поза всяких сумнівів, українська команда захоче повернути "борг" своїм супротивникам, здобувши омріяну путівку.

Матч-відповідь відбудеться в Києві 12 жовтня.

Не пропустіть пряму трансляцію матчу Нідерланди - Україна в суботу о 19:55 на каналі "Футбол"
satBuffonДата: Четвер, 07.10.2010, 01:23 | Повідомлення # 142
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
10 жовтня Перший покаже матч першої ліги
ФК "Львів"ПФК "Олександрія"




10 жовтня, о 16:00 дивіться пряму трансляцію центрального матчу 1-го кола першості України серед команд першої ліги.

Команди, які лідирують і заявляють про своє прагнення грати на вищому рівніПрем’єр лізі.

Тож, не пропустіть поєдинок між командами ФК "Львів" (Львів) – ПФК "Олександрія" (Олександрія) у неділю, рівно о 16:00!

satBuffonДата: Четвер, 07.10.2010, 01:31 | Повідомлення # 143
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Первый канал (Росія) покаже матч Ірландія - Росія

Матч відбіркового раунду Євро-2012 між збірними Ірландії і Росії покажуть по Первому каналу.

Трансляція розпочнеться 8 жовтня за 10 хвилин до початку гри, тобто в 21:35 за київським часом (22:35 по Москві).

Коментувати гру буде Андрій Голованов. Раніше планувалося, що виїзні ігри російської збірної проти Ірландії і Македонії покаже ВГТРК.

satBuffonДата: Четвер, 07.10.2010, 20:08 | Повідомлення # 144
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
21 жовтняфутбольний четвер на телеканалі ICTV

21 жовтня ICTV у прямій трансляції покаже гру двох українських клубів у матчах групового раунду Ліги Європи 2010/2011. О 20:00 львівські "Карпати" на домашньому стадіоні приймуть іспанську команду "Севілья", о 22:00 київське "Динамо" на виїзді зіграє з голандським "Алкмаар".

Нагадаємо, що 16 вересня у першому матчі групового етапу львівські "Карпати" поступилися дортмундській "Борусії" (3:4). Динівці зіграли внічию з білоруським "БАТЕ" (2:2).

30 вересня, у другому матчі групового раунду Ліги Європи, львів’яни у Парижі поступилися ПСЖ, а "Динамо" пропустило два голи у свої ворота від молдовського "Шерифа".

Саме тому для обох українських команд гра, яка відбудеться 21 жовтня, є ключовою, адже від її результату залежить, чи потраплять українські клуби в плей-офф Ліги Європи.

Не пропустіть! 21 жовтня на ICTV о 20:00 матч "Карпати""Севілья" (Іспанія). О 22:00 матч "Динамо""Алкмаар" (Голандія).

mykolakДата: П`ятниця, 08.10.2010, 01:42 | Повідомлення # 145
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Зелена тарілка локшини,
або Нехороші підозри на рахунок телеправ

Як сьогодні стало відомо, права на телетрансляції чемпіонату Росії, мабуть,
залишаються у
"НТВ-плюс" ще на 4 роки.
За це задоволення компанія заплатить $ 50 млн на рік,
що в сумі становить $ 200 млн.

Це в два рази більше, ніж коштував колишній контракт. Таким чином, виходить, що вітчизняний чемпіонат став в два рази більш захоплюючий і конкурентоздатним.

Я непрофесіонал, і тому можу дозволити собі два припущення.

Припущення перше. Наш чемпіонат справді такий хороший, що бізнес-дирекція супутникової телекомпанії впевнена в тому, що прибуток буде вище витрат.

Виходить, що любителі футболу зараз давляться в чергах за ресіверами, російська прем'єр-ліга - це супершоу, заради якого пів-країни готова віддати останню сорочку.

Правда, щоденні спостереження говорять про зворотне. На половині ігор можна померти з туги, відвідування ігор падає, а після матчів на кшталт "Амкар" - "Ростов" і зовсім хочеться забути про існування чемпіонату Росії.

Та й взагалі, всупереч думці вболівальників, більшості росіян футбольна першість країни куди менше цікава, ніж серіал "Кармеліта".

Але якщо все йде за законами ринку, значить, очі нас обманюють, а "НТВ-плюс" робить вигідне для себе вкладення.

Припущення друге. У конкуренції з ВГТРК, що оперує державними грошима, "НТВ-плюс" пропонує $ 200 млн, чудово розуміючи, що прем'єр-ліга стільки не коштує, і контракт принесе одні збитки.

Питається: навіщо?

І ось тут я хочу згадати, кому належить "НТВ-плюс". А належить компанія ВАТ "Газпром медіа", тобто фактично є медійним активом тієї самої компанії, у якої "мрії збуваються".

Як відомо, могутній "Газпром" у нас є спонсором усього і вся. "Газпром" - це по суті великий державний гаманець з формально ринкової упаковкою.

Виходить, що клубам прем'єр-ліги, які давно заявляли про бажання отримувати більше грошей за телеправа, платить все той же "Газпром".

Не секрет, що в прем'єр-лізі всього кілька клубів, які намагаються вести господарство за європейськими критеріями. Решта - "соціальні проекти", що живуть під вічною загрозою банкрутства.

Таким чином, через відверто збитковий для супутникової компанії контракт держава грошима "Газпрому" "підкачує" здувші футбольні "проекти".

При цьому зовні все більш ніж пристойно і навіть позитивно: в умовах дотримання всіх ринкових приниципів - наш чемпіонат стає все цікавішим і привабливішим для телебачення.

А на ділі нам підносять зелену супутникову тарілку, доверху наповнену відмінно звареною локшиною, призначеної для розвішування на вухах.

Але оскільки я непрофесіонал і не знаю всієї кухні, то сподіваюся, що правдою є перше припущення.

satBuffonДата: П`ятниця, 08.10.2010, 17:44 | Повідомлення # 146
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Матчі молодіжних збірних України та Нідерландів буде коментувати Дмитро Джулай

Як уже повідомлялось, телеканал ICTV покаже в прямому ефірі обидва матчі раунду плей-офф відбіркового циклу Євр-2011 (U-21) між молодіжними збірними Нідерландів і України. Перший поєдинок між цими командами, нагадаємо, відбудеться 9-го жовтня в Роттердамі, а матч-відповідь - 12-го жовтня в Києві. Початок обох матчів - о 21:00.

Як стало відомо, коментувати майбутні поєдинки буде Дмитро Джулай, а після закінчення трансляції і першого, і матчу-відповіді, в ефір каналу ICTV вийде нове футбольне скетч-шоу.

Також о 23:30 кожного з двох ігрових днів в ефірі каналу - програма "Третій тайм". При цьому, гостем її суботньої студії стане нападник збірної України та московського "Динамо" Андрій Воронін.

satBuffonДата: П`ятниця, 08.10.2010, 20:50 | Повідомлення # 147
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Великий футбольний вечір на телеканалі "Футбол"


У п'ятницю відбудеться чергова серія матчів відбіркового турніру

чемпіонату Європи - 2012

Звертає на себе увагу поєдинок у Німеччині. Зустрічаються лідери групи - німці приймуть на своєму полі збірну Туреччини, яка під керівництвом Гуса Хіддінка здобула на старті кваліфікації також дві перемоги. Говорити про те, що підопічні голландця гратимуть на чужому полі, не доводиться. У Німеччині 2,5 мільйони осіб турецького походження, а значить, шалена підтримка підопічним Хіддінка просто гарантована.

Пряма трансляція поєдинку відбіркового циклу Євро-2012 Німеччина - Туреччина відбудеться сьогодні о 21:40 на каналі "Футбол".

У продовженні футбольного вечора - захоплюючий матч на полі стадіону "Ель Хельмантіко". Чинні чемпіони світу - збірна Іспанії прийме в рідних стінах нинішнього лідера своєї відбіркової групи - збірну Литви. Початок трансляції о 23:35 на каналі "Футбол".
mykolakДата: Субота, 09.10.2010, 17:34 | Повідомлення # 148
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Олександр Денисов: "У нас є команда, й вона готова до роботи"

Уже вісім років поспіль щонеділі в ефірі телеканалу "Україна"
виходить програма "Футбольний вік-енд". Її беззмінним ведучим
є журналіст і
, за сумісництвом, редактор спортивних програм телеканалу "Україна" Олександр Денисов.


Три роки тому керівництво ТРК "Україна" прийняло рішення про створення супутникового каналу "Футбол". Керівником призначили Олександра Денисова, який за час роботи на посаді директора фактично створив його з нуля.

Ми зустрілися з Олександром на кіностудії ім. Довженка, і я розпитала його про всі тонкощі роботи над новим телевізійним каналом.

- Яке крісло вам більше подобається - телеведучого-журналіста чи директора каналу?

- Не можна сказати, що там приємно, а там неприємно, там обов'язки, а там хобі. Такого абсолютно немає. П'ять днів на тиждень я працюю телевізійним менеджером, створюю продукт, вибудовую його з погляду програмної концепції, закупівлі, оцінюю якість роботи коментаторів і журналістів, і, в підсумку, оцінюю остаточний продукт. Це дуже цікавий процес, який не є рутиною, від якої можна втомитися. А неділю можна назвати певною віддушиною. Я повинен повністю відключитися від щоденної текучки й переключитися на вир спортивних подій. Цієї миті переді мною стоїть головне завдання - підготувати й вибудувати якісні сюжети для програми "Футбольний вік-енд". Проекту вже багато років. Дуже важливо, що вболівальникам завжди цікаво, яку оцінку тій чи іншій футбольній події він дасть.

- Ви стояли біля витоків каналу, багато в чому завдяки вам він і з'явився в ефірі... Скажіть, із якими труднощами за ці три роки роботи вам із командою довелося зіткнутися?

- Важко навіть уявити, з чим ми стикалися. По суті, до цього я відповідав за виробництво трансляцій, створення програми "Футбольний вік-енд" та спортивні новини на каналі "Україна". Але коли постало питання про запуск цілого телеканалу, тут спочатку для мене був темний ліс. До того, як ми отримали ліцензію й почали щось робити своїми руками, був період, коли я знав, що повинен за цей проект узятися, що мене призначили за нього відповідальним; ці перші півроку я погано спав, якщо спав узагалі. Весь час думав про те, яким буде результат, а раптом щось не вийде. Сумнівів було багато. Мені дуже допоміг Вальдемар Дзікі, ми з ним провели багато годин, обговорюючи, будуючи плани, думаючи про те, яким повинен бути канал.

А потім процес був запущений, і питання й проблеми пішли по наростаючій: скільки має працювати людей, яка в них має бути зарплата... Потрібно було вибудовувати структуру каналу. Щось подібне в мене було й на каналі "Україна", але це було в мініатюрі. А тут за три роки ми виросли до повноцінного каналу. Тепер я чітко розумію тонкощі цих процесів і маю прекрасний практичний досвід роботи з ними.

- Канал "Футбол" вже два роки в ефірі. Що із запланованого у вас вийшло, що не вийшло?

- Ми стартували в листопаді 2008 року, а вже за місяць ударила криза. Звісно, щось ми устигли зробити на початковому етапі: закупили ліцензії на деякі чемпіонати, почали мовлення. Але, за великим рахунком, перша половина 2009 року в нас пройшла під великим знаком питання. Ті покупки чемпіонатів, турнірів, які ми планували, довелося відкласти до кращих часів. За деякими позиціями перша половина 2009 року пройшла вхолосту, адже ніхто не знав, до якої глибини дійде криза. Перше серйозне досягнення в 2009 році - це виграний тендер на чемпіонат України. Завдяки йому ми залучили великий інтерес до каналу. Потім купили чемпіонат Іспанії. На сьогоднішні вболівальники отримали повноцінний канал із цікавим контентом. А не реалізували ми, й на те є об'єктивні причини, власне виробництво. Досі не запущені власні програми, крім новин. Але це обумовлено тим, що ще не закінчено будівництво студій. Хочеться, щоб з'явилися аналітичні програми, авторські проекти, а головне, щоб у каналу з'явилися свої обличчя.

- Якщо говорити про власне виробництво, яким воно буде? Ви плануєте розважальні шоу про футбол, якісь навколофутбольні теми?

- Так, про це я й раніше заявляв, незабаром у нас з'явиться програма "Сам на сам", яка передбачатиме розмову, як у нас із вами, сам на сам. І це розмова не лише з футболістами, це ще й функціонери, тренери, загалом - різні люди. Ведучий повинен розкрити особистість гостя з різних боків. І зовсім не обов'язково, що всю програму вони говоритимуть лише про футбол.

Ще ми плануємо запустити оглядову програму всіх ігор минулого вік-енду. Наприклад, "Футбольний вік-енд" - це теж огляд, але не настільки великий. Головне завдання - оперативно дати глядачеві результати матчів із невеликим аналізом минулих ігор. А той проект, який ми плануємо запустити, повинен показувати ще й аналітику матчів, ми візьмемо все "найсмачніше" за вік-енд. Програма виходитиме у вівторок або середу. У студії буде не менше чотирьох осіб, кожна з яких відповідатиме за свою частину аналізу: судді, гравець, тренер і футбольний функціонер.

- Чому "Африканські пристрасті" Савіка Шустера не потрапили на канал "Футбол"? Адже, як не крути, а він - обличчя вашого медіа-холдингу?

- Програма виходила на тому каналі, який володів правами на трансляцію матчів чемпіонату світу. Відповідно, до нас він не міг потрапити, тому що в нас цих прав не було. У будь-якому разі те, що ми бачили в ефірі програми, не зовсім збігається з тим, що робили б ми самі, якби були правовласниками чемпіонату.

- На західних спортивних каналах регулярно виходять різноманітні розважальні шоу за участю спортсменів. Ви що-небудь подібне плануєте, яку-небудь розважалівку за участю футболістів?

- Відповідаючи на це питання, ми, перш за все, повинні задати собі інше: що нашому вболівальнику потрібно? Чи хочуть глядачі бачити ці трюки? А, можливо, нашій людині потрібна серйозна розмова про футбол, вона хоче побачити ігрові моменти й почути відповіді на запитання, які її цікавлять? Якщо говорити про італійців чи німців, то їхні футбольні програми - це, найчастіше, великі шоу. Вони до цього звикли, вони так сприймають футбол. У мене ж склалося враження, що наш уболівальник не дуже любить футбольне шоу, у нас цінують серйозну футбольну розмову. Можливо, тому, що всі ці відступи від теми не завжди вдалі, й замість того, щоб дати чітку відповідь на важливе питання, глядача відводять кудись дуже далеко від теми.

Загалом, уболівальника можна привчати до чогось нового, але це треба робити в першу чергу в інтересах уболівальників, дуже поступово й акуратно.

Знаєте, як у нас чоловічі канали запускаються? Пишуть: "Ми запустили канал, орієнтований на чоловічу аудиторію". Я сідаю подивитися його, й думаю: "Чому так погано думають про чоловіків? Невже чоловіки живуть у рамках дешевих гонок і бандитських розбірок?"

- Проте в інтернеті дуже популярні статті про п'яні пригоди футболістів, про, як кажуть, навколофутбольне життя. Ви плануєте щось подібне робити?

- Будь-яка навколофутбольна тема цікава глядачеві. Зараз в Англії всі пишуть про пригоди Руні. Це така "полуничка", на яку клюють, і на заході жодна програма без чогось подібного не обходиться, причому не лише футбольна. Це невід'ємна частина життя за лаштунками, але я кажу про пропорції подібної інформації, про режисуру програми. А уявіть, якщо крім розповіді про п'яного футболіста, у студію привести терапевтів, у центрі майданчика поставити дівчину з хула-хупом, яка жонглює палаючими смолоскипами? Мені здається, що це неправильно. Подібна інформація має бути дозованою, а коли йде такий сир-бор, коли програма і не про п'яного футболіста, і не про футбол, це перебір. "Футбольний вік-енд" на ринку вже вісім років, у нас були злети й падіння, були періоди творчого пошуку. І що більше я дивлюся на "футбольні експерименти" на інших каналах, то дбайливіше ставлюся до власного формату. Це не означає, що ми надто консервативні. Просто ми даємо глядачеві те, що є затребуваним. У нашому випадку, мені пропонували поставити дівчину з привабливими формами й дати їй певну роль у програмі. І я впевнений, що вона всім сподобалася б, але питання в іншому, адже люди прийшли дивитися футбол, а не на дівчину, і, найімовірніше, одного прекрасного дня виникне проблема: нам потрібно буде перейти до рубрики з дівчиною, а серйозне обговорення важливої футбольної теми не буде до цієї миті закінчено. Тому необхідно залишатися такими, якими ми є, при цьому вчасно реагувати на потреби глядача.

- Чим зумовлена поява відразу декількох спортивних каналів в Україні, адже аудиторія в них невелика, отже, вони нерентабельні?

- Питання в тому, як це розвивати, наскільки довгострокова стратегія. Треба ж розуміти, куди це все приведе. У світовому досвіді відсутні приклади дохідних загальнодоступних ефірних спортивних каналів. Спортивне телебачення міститься в сегменті платного ринку. Відповідно, отримуючи гроші від споживача, через абонентську плату або яку-небудь іншу форму, спортивне телебачення розвивається. А оскільки канали невеликі, то розраховувати на великі спонсорські та рекламні бюджети не доводиться. Тому, щоб захистити себе від коливань рекламного ринку, спортивні канали живуть за рахунок абонентської плати.

mykolakДата: Субота, 09.10.2010, 17:35 | Повідомлення # 149
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Продовження

- В Україні глядачі готові платити за супутникове телебачення?

- Ми вийшли з країни рад, де багато що було зроблено не так, як прийнято в усьому світі. Рано чи пізно ми до цього прийдемо. Вболівальники вже розуміють, що буде краще заплатити 20-30 гривень, але мати те, що ти хочеш. Нині в нас є власне бачення, п'ятирічний план розвитку, подробиці якого я не став би зараз озвучувати.

- Тобто, за п'ять років ви станете рентабельними?

- Ми не говоримо зараз про один лише канал "Футбол". Ми розглядаємо розвиток усередині ТРК "Україна" цілої групи спортивних каналів. Маючи такий пакет, телеглядач, уболівальник матиме все. Сам телеканал "Україна" зараз розвиває напрямок власних нішевих каналів. Як приклад, зараз готується до запуску кіноканал та інші. Коли це буде потужна група, яка охоплюватиме всі види інтересів телеаудиторії, ось тоді можна буде говорити про рентабельність.

-Ми почали говорити про футбольні програми. Що у ваших конкурентів вам подобається, а що - не дуже?

- На "Плюсах" стартував проект, як на мене, непоганий, але, судячи з коментарів уболівальників, їм щось не подобається. Можливо, творці ще не визначилися з тим, що хочуть сказати. Вони щось узяли з "Футбольного вік-енду", щось - із зарубіжних ток-шоу, а вибудуваності немає. Річ у тому, що процес створення спортивної програми дуже складний. Можливо, в інших каналів бракує терпіння керівництва: запустили, рейтинг поганий, значить, треба закрити. Можливо, бракує досвіду в людей, які роблять ці проекти. Відповідно, програми з'являються регулярно, але не можуть протриматися хоча б рік. "Гол" на "Новому" закрили, там були свої причини, потім Гливинський пішов на ICTV, де його програма проіснувала всього чотири місяці й показала досить низькі рейтинги. Зараз у них "Третій тайм", інший формат. Вони всю програму сміються. Не знаю, можливо, комусь це подобається, але мені здається, що в усьому має бути пропорція. Непоганий проект "Інший футбол". Він може подобатися або не подобатися, але, на мій погляд, він знайшов свою нішу, й телеглядач точно знає, чого чекати від програми.

- У наступному сезоні "Футбол" буде розважальним чи аналітичним каналом?

- Ми чітко розуміємо нашу аудиторію. Це люди, які футбол дивляться постійно. Це не аудиторія, яка приходить лише на чемпіонат світу, раз на чотири роки. Це люди, які не лише дивляться футбол, але ще й розбираються в ньому. Відповідно, ті наші програми, які я вам перелічував, розраховані на таку аудиторію. Наші глядачі повинні одержувати більше, ніж вони отримують на національних каналах. Гумористичні шоу ми запускати не будемо, можливо, з часом, коли ми розростемося до чогось дуже великого. На футбольному каналі будуть лише футбольні програми. Серйозні, але водночас цікаві.

- Яким ви бачите канал "Футбол" через п'ять років?

- Ми зараз не будемо говорити про технології, але це має бути здоровий симбіоз найкращих європейських чемпіонатів, це має бути дуже якісний і цікавий показ українського футболу, який даватиме значно більше, ніж на національних каналах. Сюди ж потрібно віднести якість трансляції, студії ток-шоу, програми про український футбол. Повинні бути авторські проекти, повинні бути обличчя каналу. А ще ми хочемо, щоб уболівальникам було цікаво знати думку каналів "Футбол" та "Футбол+" із того чи іншого питання, як зараз, коли вони дивляться "Футбольний вік-енд".

- Якщо ви є користувачем Fox або Sky, під час трансляції чемпіонату, наприклад, Англії, можете вибирати навіть камеру, за якою дивитиметеся матч. Можна навіть, щоб у вас на екрані був усього один гравець. У нас щось подібне буде?

- Ми повинні пройти свій шлях. Ми поки що тільки наздоганяємо Європу. Для початку потрібно забезпечити якість трансляції full HD, з кадровою розгорткою 16:9, а вже потім усе інше. Головне, щоб наша трансляція відрізнялася високою якістю та інформативністю. Зараз потрібно зробити хорошу інфографіку, щоб наочно показувати, звідки летить м'яч, де офсайд, а де гол. До цього ми прагнутимемо.

- Що ви зробите для поліпшення якості трансляції?

- За ці два роки ми створили команду, яка вміє знімати футбол. Якби три роки тому ми звернулися до нашого інвестора з проханням купити нові HD ПТС, нам би їх могли купити, але хто на них працював би? Що б це була за якість, якби оператори не знали, що робити з таким обладнанням, а режисер не до кінця розумів, як це показати? Зараз є команда, й вона готова до роботи на найсучаснішому обладнанні.

Джерело: МедиаНяня

satBuffonДата: Понеділок, 11.10.2010, 17:29 | Повідомлення # 150
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Збірна України - Збірна Бразилії

11 жовтня національна збірна у рамках підготовки до Євро-2012 зіграє не аби з ким, а із п'ятиразовими чемпіонами світу, бразильцями. Матч відбудеться в Англії у місті Дербі на стадіоні "Прайд Парк".
Початок трансляції на "Інтері" о 21:30.

Попри те, що новий тренер "пентакампеонів" Мано Менезес на цей збір викликав до лав збірної експериментальний склад, бразильці завжди залишатимуться бразильцями, які гратимуть на атаку. А останній матч українців проти "темної конячки", збірної Канади, показав, що найбільше "накульгує" наша збірна саме у захисній ланці.

Гравці збірної Бразилії, викликані на жовтневий збір команди: Віктор, Джефферсон, Нето, Даніел Алвеш, Маріано, Алекс, Тіаго Сілва, Давід Луїс, Андре Сантос, Адріано, Уеслі, Сандро, Рамірес, Філіп Коутіньо, Лукас, Джуліано, Еліас, Карлос Едуардо, Робіньо, Алешандре Пато, Нілмар, Андре.

Напередодні матчу з українцями збірна Бразилії провела матч проти збірної Ірану, який селесао виграли з рахунком 3:0.

Матч у Дербі стане ювілейним , сотим, для Анатолія Тимощука у футболці національної збірної України. Нагадаємо, що поєдинок у Києві проти збірної Канади став 100-им для капітана команди Андрія Шевченка.

Не пропустітьпряму трансляцію матчу УкраїнаБразилія на "Інтері" 11 жовтня о 21:30.

Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » ФУТБОЛ - трансляції на каналах SAT TV та в Інтернеті
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024