FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 18:08

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
slavasamДата: Понеділок, 23.04.2012, 18:46 | Повідомлення # 46
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Шахтар хоче захисника Базеля


Команда Мірчи Луческу знайшла посилення в Швейцарії

За повідомленнями італійської преси, донецький "Шахтар" вже найближчим влітку має намір посилити центр своєї оборони захисником швейцарського "Базеля" і збірної Австрії Александаром Драговичем. Трансферна вартість 21-літнього футболіста оцінюється в 4,5 мільйонів євро, але "гірникам" доведеться переплатити, щоб випередити своїх конкурентів - "Барселону" і "Тоттенхем".

У цьому сезоні Драговіч проявив себе з кращого боку в розіграші Ліги чемпіонів, де його команда змогла вибити на груповій стадії "Манчестер Юнайтед", а в 1/8 фіналу обіграла на своєму полі нинішнього півфіналіста "Баварію". Центральний півзахисник є вихованцем "Аустрії" і тільки в минулому році перейшов в стан "Базеля", в якому встиг провести більше 30 матчів і відзначитися одним результативним ударом.
джерело
slavasamДата: Вівторок, 24.04.2012, 18:20 | Повідомлення # 47
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Збірна Білорусі з футболу зіграє з Бразилією на Олімпіаді-2012




Збірна Білорусії зустрінеться з командами Бразилії, Нової Зеландії і Єгипту на груповому етапі футбольного турніру Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні. Перелічені чотири збірні склали групу С. Жеребкування олімпійського футбольного турніру відбулося 24 квітня в Лондоні. Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

У групу A потрапили збірні Великобританії, Сенегалу, ОАЕ і Уругваю.

Групу B склали Мексика, Південна Корея, Ямайка і Швейцарія.

У групі D зіграють Іспанія, Японія, Гондурас і Марокко.

В олімпійському футбольному турнірі беруть участь команди, складені з гравців у віці до 23 років, при цьому кожна збірна може заявити трьох футболістів, чий вік перевищує цей ліміт.

Збірна Білорусії пробилася на Олімпіаду-2012, посівши третє місце на молодіжному чемпіонаті Європи 2011 року. Російська команда у фінальний турнір молодіжної першості континенту не змогла пробитися і втратила шанси зіграти на Олімпіаді.

джерело
slavasamДата: Середа, 25.04.2012, 08:26 | Повідомлення # 48
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Челсі" вийшов у фінал Ліги чемпионов




Лондонський "Челсі" вийшов у фінал Ліги чемпіонів УЄФА, обігравши чинного переможця турніру - іспанську "Барселону". Друга півфінальна зустріч цих команд, що відбулася 24 квітня на "Камп Ноу", закінчилася внічию 2:2. Пряму трансляцію матчу вів телеканал "НТВ Плюс Футбол".

Рахунок в матчі на 35-й хвилині відкрили каталонці: півзахисник Серхіо Бускетс завершив атакуючу комбінацію ударом у порожні ворота, замкнувши передачу Куенки. Через дві хвилини після цього гола з поля був видалений капітан "Челсі" центральний захисник Джон Террі. Він отримав червону картку за те, що грубо сфолив на гравця супротивника в не ігровому епізоді.

Залишившись в меншості, на 43-й хвилині "Челсі" пропустив другий гол. Ліонель Мессі і Андрес Іньєста розіграли комбінацію, після якої іспанський півзахисник вийшов один на один і легко відправив м'яч у дальній кут воріт Петера Чеха. Наприкінці першого тайму, вже в доданий час "Челсі" відіграв один гол: Рамірес, отримавши проникаючу передачу від Лемпарда, перекинув Вальдеса, який вийшов з воріт .

У другому таймі, на 49-й хвилині гри арбітр зустрічі турок Джюнейт Чакир призначив пенальті у ворота "Челсі" за фол Івановича на Сеска Фабрегасі.
Мессі, який виконував удар, не потрапив в створ воріт, пробив у поперечину. Весь другий тайм проходив у атаках господарів, і на 83-й хвилині Мессі мав гарний шанс забити, але дальнім ударом потрапив у штангу.

У доданий до другого тайму час, вийшовший на заміну Фернандо Торрес встановив остаточний рахунок в матчі, вийшовши один на один і перегравши Вальдеса. Таким чином, завдяки перемозі в першому півфінальному матчі з рахунком 1:0 "Челсі" вийшов у фінал.

У фіналі англійська команда зустрінеться з переможцем пари "Реал" - "Баварія". Перший матч між цими командами закінчився перемогою німців 2:1, матч-відповідь відбудеться в Мадриді 25 квітня.

slavasamДата: Четвер, 26.04.2012, 08:20 | Повідомлення # 49
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Баварія" вийшла у фінал Ліги



Мюнхенська "Баварія" вийшла у фінал Ліги чемпіонів УЄФА. У півфіналі німецький клуб переміг мадридський "Реал". Перший матч закінчився перемогою "Баварії" з рахунком 2:1, а в матчі-відповіді, що відбулася 25 квітня в Мадриді, з тим же рахунком виграв "Реал". У додатковий час команди голів не забили, а в серії пенальті точніше були гравці "Баварії" (3:1).

Рахунок на шостій хвилині гри відкрив Кріштіану Роналду, який реалізував пенальті, призначений за гру рукою Давидом Алаба. На 14-ї хвилині Роналду подвоїв перевагу "Реала". Єдиний гол у "Баварії" на 28-й хвилині забив Арьєн Роббен. Він вразив ворота "Реала" з одинадцятиметрової позначки. Пенальті був призначений за порушення правил захисником мадридців Пепе на форварда "Баварії" Маріо Гомеса.

В серії пенальті футболісти "Баварії" реалізували три з п'яти спроб. Відзначилися Алаба, Гомес і Бастіан Швайнштайгер. Удари Тоні Крооса і Філіпа Лама відбив воротар "Реала" Ікер Касільяс.

У складі мадридського клубу забити післяматчевий пенальті вдалося тільки Хабі Алонсо. Удари Роналду і Кака парирував воротар Мануель Нойер, а Серхіо Рамос пробив вище воріт.

Першим фіналістом Ліги чемпіонів став лондонський "Челсі", який за сумою двох зустрічей переграв іспанську "Барселону". Фінал Ліги чемпіонів відбудеться 19 травня в Мюнхені.
джерело
slavasamДата: Субота, 28.04.2012, 09:21 | Повідомлення # 50
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Барселона" знайшла заміну Гвардіолі


Президент іспанського футбольного клубу "Барселона" Сандро Россель на спеціальній прес-конференції заявив, що новим головним тренером команди після відходу Хосепа Гвардіоли стане його помічник Тіто Віланова. Про це повідомляє офіційний Twitter каталонського клубу.

42-літній Віланова допомагав Гвардіолі з моменту його приходу в "Барселону" в 2008 році, а до цього ще сезон працював з Гвардіолою у другій команді каталонського клубу.

На прес-конференції також офіційно було оголошено, що Хосеп Гвардіола залишить "Барселону" 30 червня 2012 року. Тренер розповів, що прийняв рішення про звільнення в грудні минулого року, про що сповістив президента клубу Сандро Россель. Також тренер розповів, що дане рішення далося йому нелегко, але чотири роки на чолі "Барселони" були для нього дуже важкими. "Я завжди прагнув укладати короткі контракти, оскільки очікування від "Барселони" дуже високі", - наводить слова Гвардіоли Marca.

"Барселона" в сезоні 2011/12 практично втратила шанси на перемогу в чемпіонаті Іспанії. З Ліги чемпіонів іспанський клуб вибув у півфіналі, поступившись по сумі двох матчів лондонському "Челсі".
джерело
slavasamДата: Субота, 28.04.2012, 12:21 | Повідомлення # 51
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Волинь - Шахтар - 3:4


Трилер у Луцьку: "Шахтар" виходить у фінал Кубка України

Отже, те, про що довго говорила футбольна громадськість, здійснилося! Ні, мова не про вихід донецького клубу у фінал Кубка України. Мова про те, що одним із представників нашої країни - а саме ще один донецький клуб "Металург", або ж зовсім "Карпати" - потрапляє в Лігу Європи. Втім, мало хто сумнівався в такому кінець звітного протистояння.

Інтрига матчу, крім усього іншого, полягала ще в одному: у грі цілком міг бути забитий 3600-й м'яч "Шахтаря" в офіційних поєдинках. Забігаючи наперед, повідомляємо: таки відбувся ювілейний гол.

Що ж стосується безпосередньо матчу, то справжні любителі вітчизняного футболу, здається, не могли пропустити цю гру. І, сподіваємося, були винагороджені відповідними емоціями.

Матч, як не дивно (а, втім, чи дивно - "Волині"-то втрачати нічого ніде) почався з атак лучан. Втім, зіркові гості незабаром перехопили ініціативу. Як підсумок: штрафної у виконанні Фернандіньо, захисники начебто вибили м'яч, але... Клас є клас: підбір, Рац віддає вивірений пас на Тейшеру, а вже той зі своєю технікою такі моменти повинен реалізовувати. Що він, власне, і зробив.

До честі Волині, вони і не подумали здаватися. Спершу Степаненко змушений був фолити, за що отримав "гірчичник". А хвилиною пізніше Ракицький, наша надія на Євро (а в когось є альтернативні варіанти?), зіграв рукою. В своїй штрафній. Чи був? Чи Не був? Майкон точний! У дев'ятку, без варіантів для Пятова.

Як радів Майкон товариші - але... Буквально через пару хвилин Тейшера падає в штрафній господарів. Справедливість призначення пенальті залишаємо відвідувачам, благо, відео наявний. Фернандіньо був точний. Матч продовжився - докотився до перерви. У паузі між таймами тренери багато чого наговорили - в цьому сумніватися не доводиться. І на другу половину команди вийшли не зовсім тими, які ми бачили на старті.

Вже на першій хвилині Симінін отримав "гірчичник" за грубий підкат. А ще через кілька хвилин він же завалив в своїй штрафній Мхитаряна: Луіс Адріано пробив з 11-метрової позначки без шансів для голкіпера. Три пенальті у півфіналі Кубка України - ви таке пам'ятаєте? Я - ні. І 3:1 на користь "Шахтаря" здаються вироком. Всім: фанам, букмекерам, водіям маршруток. Але тільки не гравцям "Волині"! Кості, потім Рацу перепало, однак настала 84-я хвилина... Шиков пробив здалеку - рикошет - і Лопес добиває м'яч: той рикошетом від захисника влітає в сітку.

Все, інтрига відродилася зі страшною силою... Тейшейра виводить на удар Косту, який теж не промахується. 4:2, КД у фіналі. Правда, Майкон, намагається обійти форварда "Шахтаря" Селезньова у рейтингу кращих голеадорыв нинішнього сезону ПЛУ, все одно не заспокоївся. Його гол на другій доданій хвилині був фартовим (від спини Шарпара), але вже нічого не значущим.

Так, до речі - гол Луїса Адріано таки став 3600-м. У фіналі гірники чекають переможця матчу " Металург " (Д) - Карпати.

Sport.ua

"Волинь" - "Шахтар" - 3:4

Олівейра Майкон, 35, з пенальті, 92, Рамон Лопес Де Фрейтас, 84 - Алекс Тейшейра, 24, Фернандіньо, 38, з пенальті, Луіс Адріано, 59, з пенальті, Дуглас Коста, 89
"Волинь": Денис Шеліхов, Ванче Шиков, Сергій Сімінін, Сілвіу Изворану, Віталій Приндета, (Ян Масло, '60), Олександр Насонов, (Олег Герасим'юк, '46), Рамон Лопес Де Фрейтас, В'ячеслав Шарпар, Душан Савич, Леандро, (Євген Павлов, '78), Майкон Олівейра
"Шахтар": П'ятов, Олександр Кучер, Разван Рац, Ярослав Ракицький, Алекс Тейшейра, Вілліан, Даріо Срна, Генріх Мхітарян, (Дуглас Коста, '68), Тарас Степаненко, (Ілсіньо, '74), Фернандіньо, Луіс Адріано (Євген Селезньов, '62)
Ванче Шиков, 30. Сергій Сімінін, 46. Євген Павлов, 81. - Тарас Степаненко, 33. Фернандіньо, 91. Андрій Пятов, 94.
джерело
slavasamДата: Неділя, 29.04.2012, 13:52 | Повідомлення # 52
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Металург з - Карпати - 0:0 (по пенальті 7:6)


Донецькому дербі у фіналі бути!

Донецьке дербі ми побачимо 6 травня на "Олімпійському" у фіналі Кубка України. У другому півфінальному матчі "Металург" тільки в серії пенальті обіграв "Карпати", але при цьому перемога донеччан цілком заслужена. Сьогодні команда Пятенко переграла львів'ян по грі, за моментів, за загальним враженням, і виявилася холоднокровніше у лотереї одинадцятиметрових. Справжній кубковий матч, хай не настільки видовищний, як зустріч в Луцьку, але абсолютно точно тримає в напрузі до останніх хвилин, зі своїми героями і антигероями, з непідробленими емоціями і перемогою, яка стала путівкою не тільки у фінал, але і в розіграш Ліги Європи наступного сезону.

Почали гру команди неспішно, "Карпати" на перших порах навіть заволоділи ініціативою, але вона зводилася до контролю м'яча на своїй половині поля. "Металурги" також не нагнітали обстановку, але і спорудити хоч якусь мало-трохи гарну атаку львів'янам не дозволяли. Та все ж на правах фаворита, так і господаря поля "Металург" хвилині до 10-й все ж притиснув "Карпати" до своїх воріт, ось тільки до дійсно гострих моментів справа не доходила. Львів'яни грамотно оборонялися, а в разі помилки партнерів здорово контролював ситуацію Богатинов.

Та все ж, попри всі зусилля господарів, які хоч і намагалися креативити, гра виглядала сумбурно. Особливої динаміки не спостерігалося, а боротьба в центрі поля явно мало подобалася уболівальників на стадіоні. Моменти почали з'являтися лише до середини тайму і всі вони були біля воріт Богатинова. Соарес прострілив з правого флангу, високий Траоре трохи не дотягся до м'яча, але захисники винесли круглого. Далі непоганий удар Димитрова припав якраз у македонського гравця "Карпат".
Але після спалаху активності, донеччани знову зменшили темп. Ціна помилки в цьому протистоянні була висока і господарі, хоч і успішно блокували нечисленні контратаки гостей, все ж вирішили не кидатися в атаку, а повільно і впевнено грати до останнього. "Карпати" таку гру прийняли, але і самі не поспішали шукати той самий шанс. Атакували львів'яни малими силами, сподіваючись на індивідуальну майстерність Гладкого, який кілька разів все ж тікав до воріт Бандури, але тільки, щоб тримати голкіпера "Металурга" в тонусі.

На 34-й хвилині шанс відкрити рахунок в поєдинку був у Траоре, але львів'ян врятував Богатинов, в останній момент знявши м'яч з голови форварда суперників. Зробив це, і тут же відважив пару ласкавих Балажицу, який втратив Соареса, який зробив відмінну передачу. Але захисник "Карпат" сьогодні явно програвав єдиноборства. Так що Соарес на своєму фланзі відчував себе досить комфортно. Це саме він вже на доданий до першого тайму хвилині навісив в штрафну на Казаряна, той у свою чергу скинув м'яч під удар Димитрова. Болгарин чудово пробив, але Богатинов все ж витягнув м'яч з "дев'ятки".

У другому таймі малюнок гри не змінився. Ось тільки тепер, і без того проходить на невисоких швидкостях, поєдинок то й справа переривався з-за дрібних порушень правил. Нервували команди. Час відпливало, а до забитих голів було далеко. Активніше почали діяти "Карпати", але їх моменти виникали тільки після стандартних положень. Так кілька разів небезпечно пробивав головою Авелар після подачі з кутового позначки. Худоб'як непогано стріляв зі штрафного. А на 67-й хвилині стався момент у Гладкого, в якому повинен був Олександр забивати. Це Лукас добре пройшов по лівому флангу і точно виклав м'яч на ногу, забутого захистом суперника в семи метрах від воріт, партнерові. Так і Гладкий добре пробив. Заслужив Бандура оплесків нечисленних уболівальників.

"Металург" стрепенувся і видав декілька відмінних атак, з яких особливо варто виділити вихід один на один з Богатиновым Траоре. Фантастичний пас видатних Воловик, ось тільки виконання нападаючого господарів залишило бажати кращого.

Закінчення основного часу команди знову повели сумбурно. Футболісти то й справа опинялися на газоні, медики вже і не сідали на свої місця, чергуючи у кромки. В'язка боротьба продовжилася і в додатковий час. Обидві команди відрізнялися неймовірною кількістю браку в передачах, так що якщо і були у них хороші задуми, то з виконанням не складалося. Але і при всьому при цьому "Металург" виглядав краще. І донеччани йшли вперед, пресингували і примушували суперників помилятися. Так Димитров увірвався в штрафну львів'ян, ведучи при цьому за собою трійцю захисників "Карпат", пробивав добре, Богатинов вибив м'яч. А у Іванко добити не вийшло. Батарейка "Металурга" Микола Морозюк створив супермомент все для того ж Іванко, але Віталій з пари метрів не потрапив по воротах.

А на 119-й хвилині львів'яни відверто завалили в штрафній Казаряна і арбітр вказав на 11-метрову позначку. Виконувати пенальті пішов Морозюк. Але чи то не впорався з нервами, чи то намагався обдурити голкіпера "Карпат", так не вийшло, але пенальті Микола не забив. Тому бити їх довелося його партнерам вже після матчу.

Футбольна лотерея, нервове напруження і усвідомлення ціни перемоги. Касьян б'є першим, забиває, але при цьому ще й ображає Бандуру. Не варто цього робити, адже хто знає, може саме тому вже наступний удар від "Карпат" у виконанні Ткачука прийшовся вище воріт. "Металурги" діяли рівному. Данило, Казарян, Шина впевнено переграли Богатинова. Але в кроці від перемоги оступився Мкртчян, який пробив точно по центру і точно у кіпера "Карпат". Почалося Все з початку. Камери то й справа вихоплювали Морозюка, який стояв на колінах, і очі до неба піднімав, і уважно спостерігав, як м'ячі один за одним влітають у сітку воріт. А потім прийшла черга і самого Миколи виправляти свою помилку і футболіст, який відмовився виконувати пенальті у п'ятірці обраних, зібрався з силами і тепер пробив точно. Слідом за ним у поперечину б'є Мілошевич і гравці "Металурга" вибухають у радісному пориві. Трохи зарано. Попереду ще удар Іванко. Віталій точний! "Металург" у фіналі, на трибунах тренер його майбутнього суперника "Шахтаря" Мірча Луческу вітає доннечан з перемогою.

Гравці "Карпат" без сил лежать на полі стадіону "Металург", вони не приховують сліз і розчарування, але знаходять в собі сили трохи згодом піти і подякувати за підтримку уболівальників. Ті ще вірять, що "Карпати" зможуть не зламатися, зможуть знайти в собі сили і, можливо, залишитися в еліті українського чемпіонату. А сьогодні львів'яни які пограли. Тріумфує Донецьк і чекає фіналу!

Sport.ua

"Металург" - "Карпати" - 0:0 (по пенальті 7:6)

"Металург": Олександр Бандура, Олександр Воловик, Василь Прийма, В'ячеслав Чечер, Шина, Геворг Казарян, Жозе Соарес (Грегорі Нельсон, '78), Карлен Мкртчян, Микола Морозюк, Драман (Траоре, Віталій Іванко, '97), Велізар Дімітров, (Данило, '107)
"Карпати": Мартін Богатинов, Артем Федецький, Грегор Балажиц, Іван Милошевич, Андрій Ткачук, Данило Авелар, Ігор Я. Худоб'як, Ігор Озаркив, (Олег Голодюк, '57), Олександр Гладкий (Олександр Касьян, '99), Лукас, Степан, Гірський (Михайло Кополовець, '76)
На 119-й хвилині Микола Морозюк не реалізував пенальті (воротар)
джерело
slavasamДата: Неділя, 29.04.2012, 14:07 | Повідомлення # 53
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Зеніт" виграв чемпіонат Росії з футболу


Пітерський "Зеніт" виграв чемпіонат Росії з футболу. Чемпіонський титул за підсумками сезону-2011/12 пітерці забезпечили собі після перемоги в матчі 41-го туру першості країни з московським "Динамо". На своєму полі "Зеніт" виграв з рахунком 2:1. Голи у складі пітерського клубу забили Роман Широков і Олександр Кержаков.

Широков відкрив рахунок на 30-й хвилині з передачі Андрія Аршавіна. На 36-й хвилині Кержаков реалізував пенальті. На 43-й хвилині після подачі кутового ворота "Зеніту" вразив Олександр Єпуряну.

На початку другого тайму півзахисник пітерського клубу Костянтин Зирянов отримав другу жовту картку і покинув поле. Вдесятьох пітерці зуміли втримати переможний рахунок.

Раніше 28 квітня завершилися три матчі прем'єр-ліги. Махачкалінський "Анжі" виграв у московського "Локомотива" (3:1), ЦСКА в столичному дербі обіграв "Спартак", а казанський "Рубін" і краснодарська "Кубань" зіграли внічию (1:1).

Після 41 туру "Зеніт" набрав в чемпіонаті Росії 84 очки. На рахунку "Динамо" і ЦСКА - з 69 очок, у "Спартака", який займає четверте місце - 68 очок.
джерело
slavasamДата: Середа, 02.05.2012, 07:50 | Повідомлення # 54
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Названий новий головний тренер збірної Англії з футболу


Новим головним тренером збірної Англії з футболу стане наставник клубу англійської прем'єр-ліги "Вест Бромвіч Альбіон" Рой Ходжсон. 64-літній спеціаліст підпише контракт з футбольної асоціації Англії до 2016 року. Про це повідомляє BBC.

29 квітня Футбольна асоціація Англії оголосила, що має намір вступити в переговори з послугами ходжсона з приводу його роботи на чолі національної команди. Самі переговори пройшли 30 квітня в Лондоні на стадіоні "Уемблі" і тривали чотири години. Очікується, що офіційно про призначення Ходжсона буде оголошено протягом вівторка.

На цій посаді Ходжсон замінить Фабіо Капелло, який залишив збірну Англії 8 лютого 2012 року. Італієць пішов у відставку проти рішення футбольної асоціації позбавити Джона Террі капітанської пов'язки в збірній з-за расистського скандалу. Виконуючим обов'язки головного тренера став наставник молодіжної збірної Англії Стюарт Пірс. Під його керівництвом англійці провели один товариський матч, в якому поступилися Нідерландам (2:3).

На груповому турнірі чемпіонату Європи збірна Англії зіграє в групі D, де її суперниками стали Україна, Швеція та Франція.

Ходжсон очолив "Вест Бромвіч" в 2011 році. До цього він тренував "Ліверпуль" і "Фулхем", з яким дійшов до фіналу розіграшу Ліги Європи (в 2010 році). Також Ходжсон працював у Швеції, Швейцарії, Данії, Італії. Фахівець тренував збірні Фінляндії та ОАЕ.
джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Середа, 02.05.2012, 07:53
slavasamДата: Середа, 02.05.2012, 07:58 | Повідомлення # 55
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Шовковський не зіграє на Євро...


Збірна України несе істотну втрату напередодні старту чемпіонату Європи

2 травня, в середу, воротар і капітан "Динамо" Олександр Шовковський, який провів в цьому сезоні 24 матчі в чемпіонаті України і який пропустив у них всього 10 м'ячів відправиться в клініку німецького міста Мюнхен, де йому буде зроблена операція на плечовому суглобі.

"Замість підготовки до Євро-2012 у мене буде операцію на зв'язках плечового суглоба і реабілітація. Зараз головне, щоб операція пройшла успішно. У такому випадку термін відновлення складе близько трьох місяців", - розповів Олександр.
джерело
slavasamДата: Четвер, 03.05.2012, 09:22 | Повідомлення # 56
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
"Реал" виграв чемпіонат Іспанії


Мадридський "Реал" забезпечив собі перемогу в чемпіонаті Іспанії за два тури до його закінчення, обігравши пізно ввечері 2 травня "Атлетик" з Більбао. Як повідомляє Agence France-Presse, завдяки перемозі "Реал" набрав 94 очки, у той час як у що йде на другому місці "Барселони" в активі на сім очок менше.

Матч між "Атлетіко" і "Реалом" проходив в Більбао і закінчився з рахунком 3:0 на користь гостей. Голи у мадридців забили Гонсало Ігуаїн (16-я хвилина), Месут Озіл (20-я) і Кріштіану Роналду (50-я).

"Барселона", до перемоги "Реала" що зберігала теоретичні шанси на чемпіонство, виграла 2 травня у "Малаги" з рахунком 4:1. Форвард каталонців Ліонель Мессі зробив у матчі хет-трік, що дозволило йому побити рекорд Герда Мюллера за кількістю м'ячів, забитих за один сезон. Мюллер, виступаючи за "Баварію", в сезоні 1972/1973 років вражав ворота суперників 67 разів, а на рахунку Мессі в поточному сезоні стало 68 голів.

"Реал" виграв чемпіонат Іспанії в 32-й раз в історії, що є рекордом для цього турніру. Попередня перемога мадридців у чемпіонаті була здобута в сезоні 2007/2008. Після цього на протязі трьох років найсильнішим клубом Іспанії кожен раз ставала "Барселона".
джерело
slavasamДата: Четвер, 03.05.2012, 09:28 | Повідомлення # 57
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Арсенал виходить в Лігу Європи!


Браво, Кучук! Спасибі, Павлов!

Якщо "Арсенал" в боротьбі за єврокубки відчував на собі тиск відповідальності за результат, то у "Волині" були всі підстави відчувати себе більш розкуто - команда завчасно убезпечила себе від пониження в класі, а претендувати на щось більше вже було просто нереально. Так що мета гостей по грі читалася спочатку - заробити мінімум, не вилазячи з шкіри геть, граючи другим номером. Ну а якщо вийде, то і ужалити. З іншого боку графік, в якому за останній тиждень грала команда, навряд чи залишав плацдарм для тактичних маневрів: сили то не безмежні.

Відразу впало в око поява на правому фланзі оборони "Арсеналу" Міколюнаса. Що не дивно: відсутність в обоймі Хомина і Лампи (через дискваліфікацію і травми відповідно) просто не залишало Леоніду Кучуку іншого вибору. Ну а місце в рамці воріт зайняв Боровик: пропущені два голи від "Карпат" в минулому турі, мабуть, змусили тренерський штаб червоно-синіх зробити відповідні висновки.

Пильність кіпера киян вже на 3-й хвилині перевірив Шиков ударом зі штрафного метрів з 20-ти по центру - м'яч пролетів над поперечиною. А на 9-ій хвилині оборона канонірів відверто проспала контратаку волинян. Удвох проти одного вийшли Скоба та Савич. Останній зліва увірвався в штрафну і майже з лицьової лінії прострілив на партнера, але Міколюнас в останній момент заблокував удар. Причому, якщо судити з тієї точки стадіону, де перебував автор цих рядків, то, найімовірніше, м'яч зустрів на шляху руку Саулюса. Тим не менш, арбітр Юрій Можаровський обмежився в цьому епізоді тільки кутовим.

14-я хвилина. Флореску сильно пробив з-за штрафний після розіграшу кутового - м'яч пролетів над поперечиною. А через хвилину вже Леандро не кращим чином зробив навіс у штрафний справа в більш, ніж вигідною ситуації - м'яч пролетів над поперечиною і, само собою зрозуміло, приземлився за межами поля. Ще 60 секунд - і вже Кобахідзе зліва увірвався в штрафну, але удар у ближній кут з під захисника лише потряс сітку із зовнішнього боку воріт.

Не можна не відзначити також велика кількість кутових біля воріт Шеліхова в перші 20 хвилин, що стали результатом самовідданої роботи центральних захисників "Волині", сповна користуються своїм фізичним перевагою - високим зростом. Загалом, праця попередника Анатолія Дем'яненка Віталія Кварцяного ніяк не можна назвати скорботним, даром не пропадає. Та й крайні захисники діяли досить чітко, в більшості випадків випереджаючи вінгера "Арсеналу", при цьому граючи досить жорстко. Що цілком відчув на собі Максим Шацьких, який після жорсткого зіткнення з Симининым з кривавим особою змушений був залишити поле і звернутися до лікарів. Через кілька хвилин Максим повернувся на поле, але вже з двома пов'язками: капітанською на руці і медичної на голові.

На 28-й хвилині Богданов нагадав про своє вміння пробивати штрафні. Так ось тільки нулі на табло від цього не зникли - м'яч відлетів на трибуни, злегка чиркнув хрестовину. Майже відразу після цього форварди команд відразу нагадали про своєму амплуа. Так ось теж безрезультатно.

І вже не найкращим чином на 30-й хвилині зіграв Мазілу. Після передачі Кобахідзе з розстрільної позиції на лінії воротарського румун не зумів довести старання Олександра до логічного кінця - м'яч після удару об газон пролетів над поперечиною. "Волинь" відповіла через хвилину: Майкон прицільно вдарив з лінії штрафної, але на місці опинився Боровик, у падінні що зафіксував сферу.

Шанс відкрити рахунок у "Арсеналу" був вже в доданий час. Кобахідзе виходив майже один на один з Шелиховым і в боротьбі з Масло опинився на газоні перед самою лінією штрафної. Можаровський, повагавшись пару секунд, таки зважився на свисток. Так ось дивідендів з цього епізоду господарі не витягли - Шацьких пробив стінку, але удар вийшов дуже несильним, а правильно який вибрав позицію Шеліхов без особливих труднощів оволодів м'ячем.

Не вдалося господарям повести в рахунку і в дебюті другого тайму. Кобахідзе зліва прострели в район 11-метрової на Шацьких, той не зважився на удар, а відпасував правіше на Леандро, але останній з вигідної позиції пробив неточно. При цьому склалося враження, що Леоніду Кучуку вдалося в роздягальні запалити свого роду іскру в душах гравців. Подальші події підтвердили це припущення - всього через чотири хвилини м'яч пролетів поряд зі штангою після удару з-за штрафний Кобахідзе.

Але це була лише пристрілка до 62-й хвилині, коли "Арсенал" таки вийшов вперед. Леонід Кучук вкотре показав, що з "чуйкой" на заміни у нього більше, ніж все в порядку: у другому таймі в гру по черзі вступили Гоменюк з Ковпаком (замінили, відповідно, Мазілу і Леандро). Ковпак на правій ближче до центру поля брівці обігрався з Міколюнасом, а той зробив просто філігранну діагональ на Гоменюка. Володимир сповна віддячив наставника за надану довіру і головою розстріляв Шеліхова. Необхідно зазначити, що останній також доклав руку (причому у прямому розумінні слова) до пропущеного м'яча, зробивши грубу помилку - спробував його зловити в ситуації, де треба було зіграти простіше, тобто вибити. І, як наслідок, не втримав сферу. Де-то кіпера дезорієнтувала те, що м'яч після удару форварда "червоно-синіх" відскочив від землі. Основною на той момент евроконкурент "Арсеналу" - "Таврія" - в рідних стінах "горіла" 0:1 від "Ворскли". Загалом, все йшло більше плану.

Всього п'ять хвилин знадобилося "канонірам", щоб подвоїти перевагу. Ковпак знову виявився на висоті, увірвавшись справа в штрафну і залишивши в дурнях відразу двох луцьких захисників. Змістившись ближче до лицьової лінії, Олександр прострілив в район 11-метрової, звідки набіг Кобахідзе холоднокровно по-більярдного розстріляв Шеліхова.

Це був фактично кінець гри. За дій гостей стало ясно, що ті морально розбиті розгублені. Та і, повторюся, фізичних зусиль на тлі навантажень останнього часу вже просто не вистачало. А "каноніри" на 79-ї хвилині зробили рахунок розгромним. Спрацювала чергова заміна Кучука - Аржанов, через 5 хвилин після виходу на поле, скористався відмінною передачею в штрафній Гоменюка п'ятою і, прибравши захисника, встромив сферу в дальній кут воріт Шеліхова.

Коли стрілки секундоміра почали відраховувати додатковий час, диктор по стадіону оголосив про те, що в "Ворскла" забила "Таврії" другий м'яч. А це означало, що за тур до закінчення чемпіонату "Арсенал" забронював собі місце в Лізі Європи.

Євген САВЧУК

"Арсенал" - "Волинь" - 3:0

"Арсенал": Боровик, Польовий, Симоненко, Одибе, Леандро (Ковпак, 53), Богданов, Міколюнас, Кобахідзе, Флореску, Шацьких (Аржанов, 74), Мазілу (Гоменюк, 46).
"Волинь": Шеліхов, Симінін, Масло, Шиков (Шандрук, 83), Романчук, Приндета, Герасим ’ Юк, Скоба, Савич (Павлов, 69), Майкон, Шумахер (Піщур, 75).
Суддя: Юрій Можаровський (Львів)
Гоменюк (62), Кобахідзе (67), Аржанов (79).
джерело
slavasamДата: Понеділок, 07.05.2012, 16:41 | Повідомлення # 58
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Шахтар - володар Кубка України!



У фінальному поєдинку «Шахтар» в овертаймі дотиснув донецький «Металург»


У фіналі Кубка України в цьому році вийшло донецьке дербі - традиційно не найцікавіше і інтригуюче протистояння. Втім, сам матч вийшов досить цікавим, навіть незважаючи на те, що перевагу «Шахтаря» над «Металургом» спочатку був вагомим і друга донецька команда не відразу набралася віри в свої сили, у свою можливість поборотися в цьому поєдинку за перемогу.

У першому таймі ми отримали наочне підтвердження стартовою різниці в рівні. «Шахтар» без особливого напруження створював свої шанси, а «Металург» в атаку майже не ходив. За половину тайму «гірники» створили кілька хороших моментів, а потім і забили. Перші моменти були у активного (і з ефектною зачіскою) Вілліана. Спочатку він прорвався по центру і спробував заробити пенальті - але Бандура зіграв за правилами. Потім він закручував м'яч з-за штрафний у дальній кут і воротар знову був гарний.

Ще більш гольовим був наступний момент, коли після прострілу Раца в порожні ворота не переправив м'яч Луіс Адріано. Нарешті, «Шахтар» забив. Алекс Тейшейра все зробив сам, обіграв в штрафній Чечера і закинув м'яч в дальній кут. Різниця в рівні контролю м'яча вирішила епізод.

До перерви «Шахтар» міг забити, як мінімум двічі. Знову кращий шанс був у Луїса Адріано, який бив головою після навісу Вілліана і влучив у поперечину. Сам Вілліан також міг забивати, але пробив над поперечиною вже перед самою перервою.

У перерві Володимир Пятенко не робив замін, але як то змінив ставлення своїх хлопців до справи і на другий тайм вони вийшли більш сміливими. Це, щоправда, не призвело до виникнення голевих моментів, але з'явилися хоча б осмислені атаки. Це збіглося з деяким ослабленням стискають «Шахтаря», і в підсумку призвело до відповідного м'ячу.

Звичайно, гол «Металурга» став максимумом, можливим по такій грі. Штрафний, Морозюк пробив і м'яч рикошетом від стінки прилетів в дальній кут, а Пятов був безсилий допомогти своїй команді.

Тепер гра повинна була пожвавитися, але поки «Шахтар» оживав, «Металург» цілком міг вийти вперед. І це, швидше за все, вирішило б результат зустрічі. Але Димитров і Траоре не змогли завершити дуже перспективну атаку, Драман просто не потрапив по м'ячу, перебуваючи в дуже хорошій ударній позиції.

Коли «Шахтар» ожив «Металургу» залишалося тільки оборонятися. Але у нього це виходило непогано. «Гірники» загрожували воротам, в основному, дальніми ударами, правда, Ракицький (двічі) і Фернандіньо і таким чином цілком могли забити. Бити ці гравці вміють. Вілліан міг забити переможний гол, зробивши ефектний прохід, але обігравши двох до штрафної пробив у воротаря. Ще один прохід і удар бразилець зробив на 90 хвилині - Бандура знову був на місці.

Це все, що вичавив з себе «Шахтар» після гола Морозюка і в результаті довелося грати додатковий час. У першому ж доптайме чемпіони забили потрібний гол. Вілліан знову міг стати героєм, але не переграв свого «злого генія» Бандуру. А потім все вирішили два центрбека. Ракицький завдав черговий могутній удар з-за штрафний, а Кучер виявився першим на добиванні.

Другий доптайм «Шахтар» знову кілька розслабився, дозволивши «Металургу» ще раз спробувати щастя в атаках. Поступово до команді Пятенко стала приходити упевненість, так після ще одного штрафного Морозюка (на цей раз невдалого) і прориву Шини по лівому флангу «металурги» провели довгу і розумну атаку, яку той же Морозюк завершував ударом з лінії штрафної. Микола навіть прибрав на помилковому замаху двох гравців «Шахтаря», але все ж потрапив у одного з лежачих в ногах. Цей момент (поряд з промахом Траоре по м'ячу у другому таймі) можна назвати самим гольовим для «Металурга» за весь матч.

Але це все-таки було явно замало для того, щоб претендувати на Кубок. До серії пенальті «Металург» не дожив. В іншому ж, всі розуміли, що сили фіналістів не рівні і «Шахтар» взяв те, що йому і належало.

Андрій КРИКУНОВ

«Металург» - «Шахтар» - 1:2

Микола Морозюк, 69 - Алекс Тейшейра, 23, Олександр Кучер, 104
«Металург»: Олександр Бандура, Олександр Воловик, В'ячеслав Чечер, Шина, Геворг Казарян, (Грегорі Нельсон, '74), Джордже Лазіч, Карлен Мкртчян, Микола Морозюк, Жозе Соарес (Олег Міщенко, '112), Велізар Дімітров, (Данило, '90), Драман Траоре
«Шахтар»: П'ятов, Олександр Кучер, Разван Рац, Ярослав Ракицький, Алекс Тейшейра, Вілліан, Даріо Срна, Генріх Мхітарян, (Дуглас Коста, '62), Олексій Гай, (Тарас Степаненко, '102), Фернандіньо, Луіс Адріано (Євген Селезньов, '106)
джерело
slavasamДата: Понеділок, 07.05.2012, 16:46 | Повідомлення # 59
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Ювентус - чемпіон Італії!


У міланському дербі команда Алегрі поступається чемпіонство туринського клубу


Хто б міг припустити, що Джанлуїджі Буффон зробить таку жахливу помилку самому кінці матчу проти «Лечче»? Впевнений, що таких були одиниці, а то і зовсім не було. Нічия в минулому турі знову пожвавила інтригу в боротьбі за Чемпіонство. Тим не менш, перед цим туром «Ювентус»-раніше мав перевагу в одне очко над «Міланом», і доля чемпіонства залишалася в руках і ногах підопічних Антоніо Конте. Гостьовий поєдинок проти «Кальярі» спочатку повинен був відбутися вдень, але було ухвалено рішення почати матчі «Ювентуса» і «Мілана» в один час. Поки «стара сеньйора» грала з «россоблу», в Мілані проходило дербі «россонерри» і «нерадзуррі».

«Кальярі» вже забезпечив собі прописку в Серії А наступного сезону, тому «сардини» почували себе максимально комфортно перед майбутнім матчем з «Ювентусом». В інтерв'ю гравці «остров'ян» не приховували того, що звичайно ж постараються дати бій іменитим гостям за честь клубу і всіляко заперечували відсутність турнірної мотивації у прикінцевих турах.

«Ювентус», розуміючи величезну важливість цього матчу, з перших хвилин захопив ініціативу. Туринці повільно, але вірно перейшли на половину поля суперника, де їм всіляко намагалися нав'язати боротьбу футболісти «Кальярі». Але як не намагалися «остров'яни», довго відбиватися у них не вийшло, і вже на шостій хвилині матчу Мірко Вучиніч забив гол. Захист «Кальярі» проспала чорногорського форварда, який отримав передачу з глибини і вискочив один на один з голкіпером «сардин». Здалося, що був невеликий офсайд у екс-нападаючого «Роми», але боковий арбітр вирішив, що все було в межах правил.

Забивши гол, «Ювентус» спробував зміцнити свою перевагу, розуміючи в'язкість утримання мінімального рахунку. І на сімнадцятій хвилині туринці цілком могли відзначитися вдруге в матчі. Андреа Пірло отримав м'яч за межами штрафного майданчика і хльостко пробив по воротах - Агацци зіграв блискуче. Минуло менше хвилини, як вже Пепе хльостко бив з сімнадцяти метрів, але і його постріл був парирован голкіпером «остров'ян». На двадцятої хвилині стався вкрай неприємний епізод. Pinilla і Ліхштайнер зіткнулися в повітрі головами, і якщо гравця «Кальярі» вдалося привести до тями, то ось Штефана винесли з поля на ношах зі спеціальним бандажем на шиї.

До кінця першого тайму обидві команди мали шанс відзначитися. На тридцятій хвилині Андреа Пірло опинився на ударній позиції і хльостко пробив по воротах, м'яч влучив у штангу. У «Кальярі» шанс забити мав Pinilla, проте його постріл з-за меж штрафної площі пройшов поруч зі стійкою воріт Буффона. У підсумку, на перерву команди пішли з мінімальною перевагою «Ювентуса».

Враховуючи той факт, що доля Скудетто залежало ще й від паралельного матчу в Мілані між «нерадзуррі» і «россонерри», диктор по стадіону оголошував рахунок, який йшов цій грі. Природно, що футболісти - це теж люди з емоціями, і результати паралельного ігри впливали і на події в матчі «Кальярі» - «Ювентус». Коли уболівальники дізналися про те, що «Інтер» зробив рахунок 2-2, то трибуни просто вибухнули оваціями. Незважаючи на те, що гра була в гостях, вболівальникам «Ювентуса» було в рази більше. Що ж стосується безпосередньо матчу, то «Ювентус», відверто кажучи, тягнув кота за хвіст, граючи на утримання рахунок. Але навіть незважаючи на таку тактику «старої сеньйорі» вдалося забити гол. На сімдесят четвертій хвилині Касерес виконав навісну передачу з правого флангу в штрафну суперника. Вийшов Марко Боррьєлло намагався дотягнутися до м'яча, але його випередив Канін, від ноги якого снаряд перетнув лінію воріт Мікаеля Агацци вдруге.

Приблизно в цей же час «Інтер» вийшов вперед, що викликало просто бурю захвату на стадіоні. Досі спокійний Антоніо Конте за десять хвилин до фінального свистка почав стрибати і радіти разом з запасними цієї перемоги.

«Ювентус» виграв чемпіонат Італії вперше з 2006 року, якщо не вважати Кальчополі, а якщо вважати, то й зовсім з 2003 року! Наші вітання фанатам туринського клубу!

«Кальярі» - «Ювентус» - 0:2
Голи: Вучиніч, 6, Канін, 74, у свої ворота.
«Кальярі»: Агацци, Аріаудо, Канін, Асторі, Пізано, Екдаль, Конті, Найнгголан, Ібарбо (Ларріва, 62), Pinilla, Тьяго Рібейро (Коссе, 50).
«Ювентус»: Буффон, Ліхтштайнер (Касерес, 25), Барцальї, Бонуччі, К'єлліні, Відаль (Джаккерини, 54), Пірло, Маркізіо, Пепе, Матрі (Боррьєлло, 71), Вучиніч.
Попередження: Найнгголан, Пізано, Коссе - Відаль, К'єлліні, Пеп.
джерело
slavasamДата: Четвер, 10.05.2012, 08:02 | Повідомлення # 60
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Мадридський "Атлетіко" виграв Лігу Європи


Мадридський футбольний клуб "Динамо" став переможцем Ліги Європи. Як повідомляється на сайті УЄФА фінальний матч з клубом "Атлетик" з Більбао, що відбувся ввечері в середу, 9 травня, закінчився з рахунком 3:0 на користь "Атлетіко".

Матч між двома іспанськими командами пройшов в Бухаресті.

Рахунок на сьомій хвилині зустрічі відкрив нападаючий "Атлетіко" Радамель Фалькао, він же на 34-й хвилині забив другий м'яч у ворота "Атлетика". Автором третього, останнього гола став півзахисник Дієго
джерело
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024