FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 01:20

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
Телекомунікації. Аналітика та прогнози
RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Т е л е к о м у н і к а ц і ї



Аналітика та прогнози
RATVODДата: Понеділок, 22.04.2019, 15:57 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
АМКУ та оператори зв'язку владнали

«рекламне» питання




Антимонопольний комітет закрив справу проти мобільних операторів України.


Київстар, Vodafone і lifecell повністю виконали вимоги АМКУ, пише Finance.ua.

Згідно з даними, Антимонопольний комітет порушив справу проти операторів зв'язку, звинувачуючи їх в недобросовісній рекламі. Вся трійка викликала невдоволення держоргану вживанням в рекламі формулювань, які не відповідають дійсності.

Зокрема, АМКУ порадив операторам прибрати рекламу висловлювання на кшталт «найбільше покриття», «максимальна швидкість», «лідер», оскільки вони можуть ввести споживача в оману.

Відповідне рішення було прийнято комітетом в грудні 2018 року. Оскільки на сьогодні Київстар, Vodafone і lifecell усунули порушення, Антимонопольний комітет закрив справу.

Нагадаємо, в лютому Київстар вдруге звинувачував АМКУ в неправомірному зборі персональних даних клієнтів. Оператор повторно звернувся до суду з наміром оскаржити вимогу комітету на збір статистичної інформації.

Лада Васюкова

22 квітня, 2019



RATVODДата: Вівторок, 23.04.2019, 21:17 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
В Ірландії телеком-оператори прийняли

«політику трьох ударів» в захисті прав інтелектуальної власності



Фото: Video Blocks

Vodafone Ireland погодився на так званий режим «трьох ударів»
для боротьби з крадіжками контенту.


Про це пише Torrentfreak.

Телеком-провайдер буде передавати правовласникам дані тих клієнтів, хто тричі був помічений в перегляді-прослуховуванні нелегального контенту, щоб ті могли звернутися до суду. Перші два повідомлення від провайдера користувачеві - інформаційні, попереджуючі.

За такий підхід інтернет-провайдерів Ірландська Асоціація Музики (IRMA) боролася більше 10 років. Правовласники застосовували механіку notice-and-takedown, відстежували передбачуваних порушників і відправляли скарги їх інтернет-провайдерам. Які, в свою чергу, повинні були перенаправити їх своїм клієнтам і, в разі ігнорування, за цим слідував суд і відключення від інтернету.

Суддя Роберт Хотон, який розглядав ці позови, висловився в тому плані, що «батіг працює» і припустив, що коли порушники закону стикаються з втратою анонімності, цього достатньо, щоб вони виправилися.

Український підрозділ компанії заявляє, що керується єдиними міжнародними стандартами діяльності групи Vodafone, які є обов'язковими для всіх країн присутності Vodafone.

«Ми працюємо відповідно до законів нашої країни, а також з міжнародним законодавством, яке поширюється на нашу діяльність, - коментує Вікторія Рубан, ССО Vodafone UA. - До порушення законів ким би то не було ставимося різко негативно. Ми - за дотримання законів, цивілізоване ведення бізнесу і відповідальне користування послугами».

Вікторія Рубан вказує на розроблену в Україні політику чесного користування телеком-послугами, яка передбачає рівний доступ всіх клієнтів до інфраструктури і сервісів Vodafone і чесне користування ними.

Інші українські телеком-провайдери також підтвердили прихильність законам і цивілізованого ведення бізнесу.

lifecell запевнив, що компанія завжди діє виключно в рамках законодавства і на цій основі будує свої відносини з абонентами і партнерами.

«Київстар» також підтвердив, що співпрацює виключно з партнерами, які мають права на інформаційно-розважальний контент і підтримують культуру відповідального використання інтернету.

Британський бренд Vodafone - одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній (працює в 26 країнах) і представляє в Україні одного з провідних мобільних операторів, який обслуговує 20,9 млн абонентів.

Ольга Ваганова

23 квітня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 06.05.2019, 14:23 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Нацраді відбулася зміна кадрів



Петро Порошенко підписав наказ про звільнення голови
Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка.


Також гарант затвердив нового члена Нацради - Володимира Горковенко, передає РБК-Україна.

Раніше сам Артеменко заявляв про те, що подав у відставку. Причиною відходу з посади він назвав запрошення на нову роботу. Термін його повноважень повинен був закінчитися в липні.

Так, Петро Порошенко підписав два укази. В одному з них президент ухвалив «звільнити Артеменко Юрія Анатолійовича з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення». Ще один документ був підписаний з метою «призначити Горковенко Володимира Валентиновича членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення».

Нагадаємо, в кінці березня президент України Петро Порошенко підписав указ про продовження санкцій відносно російський інтернет-сайтів.
У зв'язку з цим, ресурси будуть заблоковані на території країни ще на три роки.

Лада Васюкова

06 травня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 06.05.2019, 20:06 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Колишніх керівників France Telecom

судитимуть за самогубства підлеглих




France Telecom постане перед судом після черги самогубств її співробітників.


Колишнє керівництво компанії звинувачують в «моральному переслідуванні» і встановлення неякісних умов праці для своїх підлеглих, передає Європейська Правда.

Згідно з даними, кілька співробітників France Telecom наклали на себе руки в період з 2008 по 2009 роки. За словами прокурорів, тривожний стан працівників було викликано «часто повторюваними діями, метою яких було погіршення умов праці» з боку начальства.

Зокрема, приватизація компанії в 2004 році призвела до масової втрати робочих місць і частим реструктуризації, які змушували підлеглих постійно змінювати місце проживання.

Таким чином, кілька колишніх керівників France Telecom, а також осіб, викритих в співучасті, постануть перед судом за звинувачення в моральному переслідуванні і як результат - доведенні до самогубства.

Лада Васюкова

06 травня, 2018.



RATVODДата: Середа, 08.05.2019, 22:16 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Порошенко призначив Артеменко

членом НКРЗІ




Юрій Артеменко став членом Національної комісії,
що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.


Президент України Петро Порошенко призначив його на цю посаду незабаром після звільнення з Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, передає Інтерфакс.

Наказ про призначення Артеменко був оприлюднений вчора, 7 травня.

«Відповідно до частини першої статті 20 закону України «Про телекомунікації» постановляю: призначити Артеменко Юрія Анатолійовича на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації», - йдеться в наказі.

Нагадаємо, 4 травня Петро Порошенко підписав указ про звільнення Юрія Артеменка з посади голови Нацради.

Лада Васюкова

08 травня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 30.05.2019, 20:08 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Зеленський скасував всі укази Порошенко

про зміну кадрів в телеком-регуляторах




Президент України Володимир Зеленський скасував ряд указів,
виданих Петром Порошенко на початку травня.


Всі зміни кадрів в Нацраді і НКРЗІ, проведені попереднім гарантом, були скасовані, відповідні документи будуть опубліковані на сайті офіційного інтернет-представництва Президента.

Конкретніше, чинний Глава скасував указ Порошенко про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, прийнятий 4 травня. І як наслідок - було анульовано ще один указ про призначення того ж Артеменко на посаду в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, оприлюднений 7 травня.

Також Володимир Зеленський видав указ про скасування призначення Володимира Горковенко на пост члена Нацради, яке також було проведено попереднім Президентом 4 травня.

Таким чином, всі вищезгадані кандидати, через майже три тижні після призначення, позбудуться посад, визначених для них Петром Порошенко.

Лада Васюкова

24 травня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 30.05.2019, 20:24 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Верховна рада обрала

нового члена
Нацради




Генеральний директор запорізької телерадіокомпанії TV5 Максим Онопрієнко
став членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.


Кандидат був обраний Верховною Радою сьогодні, 30 травня, передає Телекритика.

Повідомляється, що крім Онопрієнко розглядалося ще п'ять претендентів на посаду в Нацраді. Серед них: Олександр Глущенко, Євген Лахно і Володимир Чемес від «Всеукраїнської асоціації мовлення громад», а також Валентина Руденко від «Радикальної партії Олега Ляшка» і Андрій Шаповалов від «Національної спілки журналістів України».

Посада, яку сьогодні зайняв гендиректор TV5, була відкрита ще з липня 2016 року, після відходу Катерини Котенко. Після цього конкурс на посаду члена Нацради оголошувався в 2016 році ще двічі, проте підсумки так і не були підбиті.

Нагадаємо, що протягом травня складу Нацради терпів зміни не один раз. На початку місяця, 4 числа, тоді ще чинний Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Юрія Артеменка і призначення Володимира Горковенко на пост члена регулятора.

Однак минулого тижня новообраний глава держави Володимир Зеленський видав ряд указів, які скасовують всі звільнення-призначення, зроблені його попередником.

У зв'язку з цим Нацраді довелося деякий час відтягувати свої засідання, оскільки «плаваюче» членство вищезазначених його представників могло поставити під сумнів будь-яке рішення регулятора.

Лада Васюкова

30 травня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 06.06.2019, 14:16 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Києві побудують

ще один парк для
IT-шників



Затока Собаче гирло
Фото: Моя Оболонь

У Києві зведуть новий IT-парк. Інновація буде розміщена
на території півострова Собаче гирло (Оболонь), передає Ліга.Tech.


Згідно з даними, парк буде спроектований за прикладом вже існуючого в Києві аналога - UNIT.City. Розробка передбачає будівництво будівлі 700 × 39 м, в якому будуть розміщені всі необхідні зручності для представників IT-сфери.

«У публічній частині парку будуть розміщені офіси, освітні установи (IT-академія, школа, дитсадок), готель, спортивна зона (басейн і спортзал). Житловий блок передбачає підземний паркінг і квартири. Внутрішнє будівля складатиметься з трьох типів юнітів, які будуть забезпечувати варіативність і гнучкість проекту», - повідомляє ресурс.

Крім того, розробники використовують інноваційний підхід навіть при зведенні даху будівлі - вона буде оснащена сонячними батареями, спортивним майданчиком і садом.



Нагадаємо, в березні жителям столиці пообіцяли міський Wi-Fi, доступний в будь-якій точці Києва. Київська міська державна адміністрація заявила про плани створити безліч точок доступу Wi-Fi і розмістити їх на об'єктах комунальної власності.

Лада Васюкова

06 червня, 2019.

RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 21:17 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Зеленський призначив

нового члена
Нацради




У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення знову очікуються зміни в складі.


Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду члена регулятора Юрія Зіневича, передає LB.ua.

Згідно з даними, Юрій Зіневич займає посаду юриста в адвокатській фірмі «Наше право». Крім того, він є власником СТО «Індиго автосервіс».

Також новий член Нацради залучений до громадської діяльності: Зіневич є членом організацій «Вільні гендерні комунікації» та «Розвиток об'єднаних територіальних громад».

Нагадаємо, в травні Зеленський скасував всі укази Петра Порошенка про зміну кадрів в телеком-регуляторах.

Лада Васюкова

- 09 липня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 22:26 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
«Держава в смартфоні» отримає

фінансову підтримку
ЄС




Євросоюз інвестує 25 мільйонів євро в розвиток цифрової економіки в Україні.


Кошти підуть на підтримку програми Президента Володимира Зеленського «Держава в смартфоні», передає Кореспондент.

Згідно з даними, вчора, 10 липня, відбулася зустріч радника президента Михайла Федорова з представниками Європейської комісії. В ході переговорів сторони досягли домовленості про фінансування розвитку цифрової економіки та електронного врядування в Україні.

Представники ЄК внесли свої пропозиції і правки в концепцію «Держави в смартфоні», а також оголосили про запуск міжнародного проекту допомоги Україні в розмірі 25 мільйонів євро.

Нагадаємо, що програма Зеленського «Держава в смартфоні» передбачає електронне управління з повним переходом на цифровий документообіг у всіх держструктурах, публічні веб-сервіси для громадян, онлайн-голосування тощо.

Лада Васюкова

- 11 липня, 2019



RATVODДата: Субота, 13.07.2019, 19:08 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Франції ввели податок на цифрові послуги



Франція обкладе податком найбільших виробників техніки.


ТехноГіганти відправлятимуть в казну країни 3% від річних доходів, передає 3DNews.

«Згідно з новим оподаткуванням, з будь-якої компанії, яка надає цифрові послуги, з річним доходом понад 750 млн євро, з яких не менше 25 млн євро генерується у Франції, буде стягуватися збір з річного доходу в розмірі 3%. Податок в основному націлений на тих, хто використовує дані користувачів для продажу інтернет-реклами», - повідомляє ресурс.

За попередніми підрахунками, завдяки цьому податку, казна Франції поповниться приблизно на 500 мільйонів євро.

Відзначається, що Америка таким рішенням залишилася незадоволена. Влада США вважає, що це свідчить про упереджене ставлення Франції до американських технологічних компаній.

Лада Васюкова

12 липня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 15.07.2019, 22:06 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нацрада вилучила зі списку дозволених в Україні

ще три іноземні телеканали




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила
з переліку дозволених в Україні іноземних програм три телеканали.


Відтепер ретрансляція Jetix, Jetix Play і Wedding в нашій країні заборонена, передає МедиаНяня.

Згідно з даними, таке рішення було прийнято на останньому засіданні Нацради у зв'язку з тим, що канали давно не здійснюють мовлення.

Нагадаємо, в березні Нацрада продовжила заборону RTVI в Україні ще на рік. Роботу іноземного телеканалу було призупинено в зв'язку з виявленням в його ефірі матеріалів, що загрожують національним інтересам країни.

Ще раніше, в лютому, в Україні заборонили телеканал TV XXI. На думку членів Нацради, мовник не відповідає нормам Євроконвенції про транскордонне телебачення і законодавству нашої держави.

Лада Васюкова

15 липня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 15.07.2019, 22:20 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Команда Зеленського планує об'єднати

два регулятора в сфері телерадіомовлення



Фото: Politeka

Команда Президента України Володимира Зеленського
висловила намір провести ряд змін в регуляторних органах.


Так, в планах Зе! Команди усунення Міністерства інформаційної політики, а також об'єднання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення, передає Детектор Медіа.

Крім усього іншого, об'єднання двох регуляторних органів пов'язано з прагненням зробити Держкомтелерадіо, який належить виконавчій владі, незалежним органом.

«У нас є ідея об'єднання Держкомтелерадіо і Нацради. Тому що у Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Потрібно зміцнити, в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми повинні забезпечити незалежність регулятора», - прокоментував радник Зе! Команди з політичних питань Микита Потураєв.

Відзначається, що проводити зміни команда Зеленського планує шляхом внесення поправок до Конституції. При цьому, заявляє Потураєв, новостворений регулятор повинен залишитися конституційним органом.

Нагадаємо, минулого тижня Володимир Зеленський призначив на посаду члена Нацради Юрія Зіневича. Раніше Президент скасував всі укази Петра Порошенка про зміну кадрів в телеком і телрадіо-регуляторах.

Лада Васюкова

15 липня, 2019



RATVODДата: Середа, 21.08.2019, 07:54 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Припинено трансляцію російських телеканалів

у готелі міста
Сміли




До представника Національної ради у Черкаській області 6 серпня 2019 року надійшло звернення
Управління СБУ в Черкаській області про виявлення в готельно-ресторанному комплексі «Хуторок»
міста Сміли правопорушення у сфері інформаційного простору
.

Було зафіксовано трансляцію через супутник обмежених для ретрансляції в Україні російських телеканалів «РТР планета», «ТНТ», «Россия-24», «Первый канал».

9 серпня представник Національної ради в Черкаській області Надія Горбаченко спільно з працівниками обласного Управління СБУ провели перевірку інформації, яка була підтверджена. Після розмови з власницею громадського закладу Кухарською Л.Г. та роз’яснення їй вимог чинного законодавства показ телеканалів припинено.

Спільна робота в області представництва Національної ради з підрозділами СБУ триватиме й далі.

ОПУБЛІКОВАНО, 20.08.2019

RATVODДата: П`ятниця, 06.09.2019, 11:04 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нацрада переклала відповідальність

за анулювання ліцензії
NewsOne на суд



Фото: NewsOne

Телеканал буде зобов’язаний зупинити супутникове мовлення тільки в разі програшу в суді.


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 вересня ухвалила рішення звернутися до суду про анулювання супутникової ліцензії телеканалу NewsOne через розпалювання ворожнечі в програмах мовника. Телеканал продовжить своє мовлення до судового вердикту.

Відповідне рішення було ухвалене щодо юридичної особи телеканалу – ТОВ «Новини 24 години», на яку записана супутникова ліцензія. За це рішення проголосували 6 членів регулятора (ще двоє членів – Олександр Ільяшенко та Юрій Зіневич – на засіданні були відсутні).

Своїм рішенням Нацрада визнала розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі каналу за період з 6 червня по 8 липня, що є порушенням абзаців 3-4 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», ч. 1 ст. 28 закону «Про інформацію».

Розпалювання ворожнечі Нацрада вбачає у висловлюваннях Віктора Медведчука, Юрія Бойка в трансляції з’їзду ОПЗЖ 11 червня, Олени Лукаш у програмі «Суб’єктивні підсумки» 1 липня, Андрія Лесика і Анатолія Могильова в програмі «Протистояння» 28 червня, Вадима Рабиновича в програмі «Великий вечір» 1 липня, Юрія Павленка, Вадима Рабиновича, Сергія Шабовта, ведучих Олени Зінченко й Олександра Шелеста в програмі Live 8 липня, Євгена Червоненка в програмі «Дикий Live» 8 липня, Іллі Киви в програмі «Тема» 8 липня. Зокрема, вони називали «фашистами» представників попередньої влади та їхніх прихильників, а також тих, хто виходив на мітинги проти каналу NewsOne.

Також регулятор визнав факт неусунення ліцензіатом порушень законодавства і невиконання рішення Нацради від 7 лютого 2019 го і її розпорядження. 7 лютого Нацрада на своєму засіданні оштрафувала телеканал NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») на 96,5 тис. гривень за розпалювання ворожнечі. Штраф мовник не сплатив і не усунув порушень протягом прописаних регулятором 2 тижнів.

Засідання Нацради супроводжували мітинги прибічників і противників телеканалу. Питання звернення до суду про анулювання ліцензії супроводжувалося тривалим обговоренням за участю патріотичних організацій, представників телеканалу та нардепів ОПЗЖ.

Також регулятор розглянув і задовольнив заяви двох юридичних осіб телеканалу ZIK – ТОВ «ТРК “Міст ТБ”» (супутникова ліцензія) і ТОВ «ТРК “Нові комунікації”» (цифрова і супутникова ліцензії) щодо зміни кінцевого бенефіціарного власника (з родини Петра Димінського на Тараса Козака) і призначила «Міст ТБ» позапланову виїзну перевірку через зафіксовану в серпні відсутність мовлення на супутнику.

Водночас, регулятор планував розглянути результати перевірки на предмет порушень законодавства п’яти регіональних цифрових ліцензій «112 Україна», але це питання було перенесене на 2 тижні через отримане регулятором повідомлення поштової служби про недоставку листа із запрошенням на засідання.

Нагадаємо, телеканал NewsOne разом із телеканалами «112 Україна» і ZIK входить до медіахолдингу «Новини» народного депутата «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака, який є соратником і бізнес-партнером Віктора Медведчука – кума президента РФ Володимира Путіна.

Від Telekritika

05.09.2019

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024