FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 05:35

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Четвер, 09.01.2020, 13:21 | Повідомлення # 151
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Альянс Wi-Fi заявив

про свої права на діапазон
6 ГГц




Діапазон 6 ГГц незабаром буде відкритий для використання на безліцензійної основі,
і в Альянсі Wi-Fi вважають, що дана смуга частот дуже добре підходить для розвитку Wi-Fi 6.


Для роботи Wi-Fi найчастіше використовуються діапазони 2.4 ГГц і 5 ГГц, проте творці технології завжди мріяли про розширення спектру використовуваних частот. З появою технології 5G і початком проведення аукціонів на більш високочастотні діапазони для потреб мобільного зв'язку, особливо - на діапазон 3 ГГц, Wi-Fi все частіше почав стикатися з посиленням прямої конкуренції з боку мереж мобільного широкосмугового інтернету. Апетити творців технології 5G, схоже, безмежні, і тому Альянс Wi-Fi заздалегідь прагне застовпити для своїх потреб діапазон 6 ГГц.

Зокрема, в Альянсі планують вивести на ринок «дочірній» бренд Wi-Fi 6E, яким будуть позначатися пристрої, що підтримують можливість зв'язку в даній смузі частот. В Альянсі схильні вважати, що незабаром регулятори почнуть пропонувати можливість використання даного діапазону на безліцензійній основі, що стане рідкісною можливістю для екосистеми Wi-Fi розширити використовуваний спектр.

«Діапазон 6 ГГц допоможе вирішити проблему зростаючого попиту на частотний ресурс, який використовується для Wi-Fi, що забезпечить користувачам гарантовану можливість подальшого використання своїх Wi-Fi-сумісних пристроїв з максимальною віддачею, - говорить генеральний директор Альянсу Wi-Fi Едгар Фіджероа. - В даний час Альянс Wi-Fi виводить на ринок дочірній бренд Wi-Fi 6E, який допоможе користувачам знаходити пристрої, здатні працювати в діапазоні 6 ГГц після його відкриття».

«Якщо нормативно-правова база дозволить, то, за нашими прогнозами, компанії почнуть досить активно просувати на ринок продукти, здатні працювати в смузі 6 ГГц, розуміючи ту величезну важливість, яку буде мати дана не ліцензована смуга для користувачів, - говорить директор відділу досліджень в IDC Філ Соліс. - Якщо діапазон буде відкритий вже на початку цього року, то, за нашими прогнозами, його освоєння піде дуже швидкими темпами».

В Альянсі вважають, що першими пристроями, які почнуть використовувати частоти діапазону 6 ГГц, стануть споживчі маршрутизатори. Однак технічні характеристики, що описують проходження хвиль в даному діапазоні, не дуже гарні, тому особливо покладатися на даний діапазон не варто - якщо мова не йде про зв'язок в межах одного приміщення. Втім, він буде дуже зручний для створення вузлів Wi-Fi.

Борис Скуратівський

09 січня, 2020

RATVODДата: Четвер, 16.01.2020, 17:55 | Повідомлення # 152
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Spotify дозволив українцям

доступ до веб-версії без VPN




Українські користувачі тепер можуть слухати музику в Spotify,
але тільки через веб-версію без VPN.


Додаток і реєстрація поки не доступні, повідомляє ITC.

Це дає надію на те, що незабаром музичний сервіс може почати повноцінну роботу в Україні. Імовірно, компанія могла вже підписати необхідні угоди з авторських прав в нашому регіоні.

Звичайно, не можна не враховувати і варіант можливої ​​технічної помилки. Хоча ресурс таку можливість практично виключає, оскільки ніколи до цього Spotify подібних помилок не допускав.

Нагадаємо, влітку Spotify розширив зону дії своєї полегшеної версії. Тепер Spotify Lite доступний в 36 країнах Азії, Латинської Америки, Близького Сходу і Африки. Однак ні в Україні, ні в Росії лайт-версія запущена була.

До слова, Україна і Росія входять в сотню країн світу з найвищими швидкостями широкосмугового фіксованого інтернету. З цього випливає, що програма Spotify Lite на них просто не розрахована.

У зв'язку з цим, можна припускати, що одного разу в вищезазначених країнах буде запущено базовий додаток. Ще в березні з'явилися чутки про можливий вихід Spotify на російський ринок. Користувачі відзначили зміну інтерфейсу і частковий його переклад на російську мову.

Лада Васюкова

16 січня, 2020.



RATVODДата: Четвер, 23.01.2020, 13:59 | Повідомлення # 153
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Японія зобов'яже користувачів інтернету

платити збір для розвитку мереж 5G



Фото: Jimdo

Система буде запущена в 2024 році з метою забезпечення жителів
сільських районів країни доступам до надшвидкісного інтернету.


Міністерство зв'язку Японії планує ініціювати систему, в рамках якої кожен користувач інтернету в країні буде зобов'язаний платити невеликий збір, а виручені кошти будуть направлятися на обслуговування інфраструктури оптико-волоконної мережі, яка необхідна для функціонування в Японії мобільних мереж в стандарті нового покоління 5G. Про це пише видання Nikkei Asian Review.

Міністерство внутрішніх справ і зв'язку Японії планує забезпечити доступність надшвидкісного інтернету по всій території країни, включаючи сільські райони. Введення спеціального збору дасть можливість розподілити витрати на утримання цієї широкої мережі між усіма користувачами інтернету.

Виручені таким чином кошти будуть направлятися на фінансування ремонтних робіт і покриття інших витрат мережевих операторів, що мають оптико-волоконну інфраструктуру в нерентабельних регіонах країни.

За щомісячний збір відрахувань (сума збору, як очікується, складе для кожного передплатника кілька японських ієн, що дорівнює кільком центам) будуть відповідати мобільні оператори та інші провайдери послуг доступу в інтернет, які використовують оптику.

В даний час в Японії близько 700 000 домогосподарств позбавлені можливості доступу до оптико-волоконних лініях. Уряд країни закликає операторів зв'язку будувати свої мережі в цих проблемних регіонах і планує до кінця березня 2024 скоротити кількість таких домогосподарств до 180 000.

Збір може бути введений вже в цьому році, після того, як основні роботи з прокладання оптико-волоконних ліній будуть завершені, і оператори приступлять до експлуатації і обслуговування нових ліній.

При перегляді системи податків на 2020 рік, підготовленому в минулому місяці, уряд Японії запропонував ввести корпоративні податкові пільги для великих мобільних операторів, які прискорюють роботи по установці базових станцій 5G. Мета такого рішення полягає в наданні податкових пільг для стимулювання швидкого розвитку мереж 5G і введення зборів з користувачів, спрямованих на довгострокову підтримку роботи оптико-волоконних мереж.

Борис Скуратівський

23 січня, 2020



RATVODДата: Вівторок, 26.05.2020, 20:10 | Повідомлення # 154
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Вчені встановили новий рекорд швидкості

передачі даних в
інтернеті - 44,2 Тбіт/сек




Дослідники з австралійських університетів Монаш, Суінберн і RMIT стверджують,
що ними був встановлений новий рекорд швидкості передачі даних в інтернеті - 44,2 Тбіт/сек.


Про це йдеться в статті, опублікованій у відкритому доступі в журналі Nature Communications.

Така швидкість теоретично дозволяє завантажувати контент більше 50 дисків Ultra HD Blu-ray об'ємом 100 Гб за одну секунду.

Примітно, що даний рекорд швидкості був встановлений в стандартному оптико-волоконному кабелі довжиною 75 км при використанні одного інтегрованого джерела на мікросхемі. Це означає, що з часом ми зможемо насолоджуватися такою швидкістю інтернету при вже існуючіій оптико-волоконній інфраструктурі.



Тестова оптико-волоконна лінія була протягнута між кампусом університету RMIT в Мельбурні і кампусом клейтонського університету Монаш, і, згідно з твердженнями дослідників, сама лінія за своїми технічними характеристиками повністю відповідає лініям Національної широкосмугової мережі Австралії (NBN). При цьому за словами одного з учасників проекту - професора університету Суінбурна Девіда Мосса, отриманий результат є «новим світовим рекордом швидкості широкосмугового зв'язку».

«Проведене нами дослідження демонструє можливість використання оптико-волоконних ліній, які вже прокладені в землі в рамках реалізації проекту NBN, в якості основи мереж зв'язку для використання зараз і в майбутньому. Ми розробили щось, що прекрасно масштабується для задоволення потреб майбутнього», - заявив один з організаторів дослідження, лектор університету Монаша Білл Корпкоран.

Нові показники швидкості були досягнуті завдяки використанню технології, яка отримала назву «мікро-гребінь», яка забезпечує більш компактний і ефективний спосіб передачі даних. Дана «мікро-гребінка» була поміщена між волокон кабелю, і, за заявами дослідників, цей експеримент став першим випадком застосування технології в «польових умовах».

Тепер же, за словами вчених, завдання полягає в тому, щоб адаптувати технологію для використання в умовах існуючої інфраструктури.

«У довгостроковій перспективі ми сподіваємося створити інтегровані фотонні чіпи, які дозволять забезпечувати таку швидкість передачі даних в існуючих оптико-волоконних лініях з мінімальними витратами», - говорить професор університету RMIT Арнау Мітчелл.

Однак імовірність того, що вже дуже скоро ми зможемо грати в ігри і дивитися потокове відео на швидкості понад 44,2 терабіт/сек, вкрай низька. Коли технологія в кінцевому підсумку буде готова для повсякденного застосування, на першому етапі, за словами дослідників, вона буде використовуватися, швидше за все, лише для підключення центрів обробки даних.

Зрештою, гігабітні підключення, доступні вже на протязі багатьох років, все ще відносно рідко можна побачити в житлових будинках. Однак, неминуче здешевлення технології, на думку авторів дослідження, призведе до того, що одного разу вона стане доступною для всіх.

Борис Скуратівський

26 травня, 2020



RATVODДата: П`ятниця, 23.10.2020, 20:11 | Повідомлення # 155
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google закрила музичний сервіс

Google Play Music




Замість Google Play Music користувачам пропонують
перейти на
YouTube Music, передає Ferra.ru.


Згідно з даними, причини закриття Google Play Music Google офіційно так і не назвала. На думку деяких експертів, корпорація просто не бачила сенсу в розвитку сервісу, який майже за 10 років набрав всього лише 15 млн платних користувачів.

Як відомо, про прийдешнє закриття свого сервісу Google повідомила ще в травні цього року. Уже тоді користувачів просили зайнятися переходом на інший сервіс, щоб встигнути до закриття Google Play Music і звикнути до YouTube Music.

Щоб спростити перехід, YouTube Music додала спеціальну кнопку для перенесення контенту. З її допомогою можна перемістити пісні та альбоми, завантаження, покупки, особисті плейлисти і настройки, радіостанції, лайки і дізлайки.

Лада Васюкова

23 жовтня, 2020.



RATVODДата: Середа, 02.12.2020, 14:21 | Повідомлення # 156
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Росії хочуть створити аналог YouTube


Зображення: WHATTONEWS

У Росії мають намір створити та популяризувати вітчизняний відеохостинг,
який не поступається YouTube.


З відповідним проханням Роскомнагляд звернувся до провідних інтернет-компаніям країни, передає Lenta.ru.

Повідомляється, що таке рішення має стати відповіддю на заборону YouTube-каналів російського агентства ANNA-News з боку популярного відеохостингу. Паралельно з вимогою зняти обмеження з каналів ANNA-News Роскомнагляд має намір просувати інформацію зі ЗМІ через вітчизняні відеоплатформи.

«Цілеспрямована політика цензурування щодо російських засобів масової інформації є неприпустимою і порушує ключові принципи вільного поширення інформації та безперешкодного доступу до неї. Вимагаємо в максимально короткі терміни зняти всі обмеження доступу до YouTube-каналів ANNA-News», - повідомляє Роскомнагляд.

При цьому відомство закликає російські ЗМІ створювати інформаційні канали на вітчизняних аналогах YouTube. Створенням самих аналогів, на прохання Роскомнагляду, повинні зайнятися найбільші російські інтернет-компанії.

Нагадаємо, в середині місяця до російської Держдуми внесли законопроект, який передбачає санкції проти закордонних сервісів, що обмежують доступ до контенту російських ЗМІ. Блокування можуть торкнутися, зокрема, Facebook, Twitter і YouTube.

Лада Васюкова

30 лисопада, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 04.12.2020, 18:20 | Повідомлення # 157
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн


Від Telekritika

26.11.2020



RATVODДата: Середа, 16.12.2020, 10:14 | Повідомлення # 158
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Cable.co.uk: Україна вийшла на перше місце в світі

по дешевизні
широкосмугового інтернету




Агентство Cable.co.uk зібрало і проаналізувало дані про ціни на 3 288 пакетів послуг
фіксованого доступу в інтернет в 211 країнах світу в період з 29 жовтня по 8 грудня 2020 року.


Україна пропонує найдешевший в світі широкосмуговий інтернет, середня вартість пакета становить 6.41 долара на місяць. Нагадаємо, в попередньому рейтингу, Україна була розташована на другому місці. А ось східно-африканська країна Еритрея - найдорожче в світі місце для покупки доступу до широкосмугового інтернету: середня вартість такої послуги тут становить 2 666.24 долара на місяць.



Бутан - країна з найдешевшим широкосмуговим інтернетом в Азії, якщо не брати до уваги країн Близького Сходу (також займає четверте місце в світі по дешевизні послуги): середня вартість послуги тут становить 8.71 долара на місяць. За нею йдуть Шрі-Ланка (9.58 долара) і Іран (9.60 долара). Три ці країни входять в десятку країн з найдешевшим широкосмуговим інтернетом в світі. Найдорожчі пакети послуг доступу до широкосмугового інтернету в даному регіоні пропонуються в таких країнах і територіях, як Східний Тимор (107.33 долара), Бруней-Даруссалам (137.62 долара) і Макао (307.74 долара).

Всі три країни Балтії ввійшли в список з 60 країн з найбільш доступним інтернетом в світі. Литва вийшла на перше місце в регіоні - середня вартість пакета послуг доступу в інтернет тут становить 13.35 долара. Країна знаходиться на 19 місці в світі по дешевизні послуги. На другому місці серед країн Балтії виявилася Латвія (27 місце в світі), де підписка на послугу коштує в середньому 16.99 долара. Естонія пропонує найдорожчий в країнах Балтії доступ до інтернету: середня вартість пакета становить тут 30.34 долара. Втім, це не завадило Естонії увійти в «Топ 60» країн з найдешевшим інтернетом, де вона розташувалася на 55 місці.

Острів Сен-Мартен (володіння Франції) пропонує найдешевший широкосмуговий інтернет серед 29 країн Карибського басейну, включених в дослідження: середня вартість пакета тут становить 24.66 долара США на місяць. За ним слідують Домініканська Республіка (26.78 долара США) і Сент-Вінсент і Гренадіни (44.40 долара США). Регіон в цілому являє собою неоднозначну картину, і багато хто з його країн і територій виявилися на найдорожчому кінці рейтингу. Зокрема, Антигуа і Барбуда (129.14 долара США), Кайманові острови (170.03 долара США) і Британські Віргінські острови (179 доларів США) пропонують надзвичайно дорогий інтернет як в розрізі регіону, так і в розрізі всього світу.

Мексика залишається найдешевшою країною для покупки послуг широкосмугового доступу в інтернет в Центральній Америці: середня вартість пакета тут становить 29.01 долара США на місяць. Панама, навпаки, зараз пропонує найдорожчий інтернет: середня ціна пакета становить тут 66.05 долара США на місяць. Справедливості заради, слід зазначити, що всі десять країн Центральної Америки, які потрапили в дослідження, виявилися в середині таблиці, і жодна з них не продемонструвала ні занадто поганих, ні занадто хороших показників.

П'ять з десяти країн з найнижчою вартістю послуг доступу до широкосмугового інтернету є країнами, які раніше входили до складу СРСР. У їх число входить і Російська Федерація, де середня вартість пакета становить 7.50 долара на місяць. І навпаки - Сполучені Штати пропонують одні з найдорожчих пакетів послуг доступу в інтернет в світі. Країна знаходиться на 131 місці, а середня вартість пакета послуг тут становить 59,99 долара.



У Східній Європі в поле зору експертів, що проводили дослідження, потрапило 13 країн. Всі вони непогано себе почувають у верхній частині таблиці, та й в цілому по регіону справи йдуть дуже добре. Румунія (10.59 долара), Болгарія (12.69 долара) і Угорщина (15.45 долара) пропонують найдешевший інтернет в регіоні, а найдорожчі в Східній Європі пакети пропонуються в Албанії (28.99 долара), Північної Македонії (29.79 долара) і Словенії (36.41 долара ).

У країнах Близького Сходу найдешевший широкосмуговий інтернет був знайдений в роздирається війною Сирії - середня вартість пакета тут становить 6.69 долара на місяць (це друге за дешевизною послуги місце в світі). У свою чергу, Кувейт (77.98 долара), Оман (91.04 долара), Саудівська Аравія (107.27 долара), Об'єднані Арабські Емірати (111.20 долара) і Катар (116.73 долара) пропонують найдорожчий широкосмуговий доступ в регіоні.

У Північній Африці всього шість країн удостоїлися честі потрапити на сторінки дослідження. Три з них можуть похвалитися вельми приємними показниками, дві - посередніми, а одна виявилася в нижній частині таблиці. Найдешевший широкосмуговий інтернет в регіоні пропонують Туніс (11.65 долара), Єгипет (17.83 долара) і Алжир (19.87 долара). Всі три країни входять у верхню сороковку по дешевизні інтернету в світі. А ось Лівія виглядає свого роду відщепленцем на рівні інших країн регіону - широкосмуговий інтернет тут коштує досить дорого, 70.67 долара в місяць, при цьому в загальносвітовому рейтингу країна опинилася на 145 місці.

У Північній Америці, що включає всього чотири країни, США пропонують найдешевший широкосмуговий інтернет (середня вартість пакета - 59.99 долара), випереджаючи Канаду на 23 позиції в загальносвітовому рейтингу (76.14 долара). Гренландія пропонує найдорожчі пакети в регіоні - їх середня ціна складає 130.29 долара на місяць. Жодна країна в регіоні не може похвалитися кращими показниками у порівнянні з іншими країнами світу, а найдешевша країна в регіоні - США - займає лише 131-е місце в загальному рейтингу.

14 з 16 країн Океанії, які потрапили в поле зору дослідників, виявилися в найдорожчій половині глобальної таблиці (єдиними винятками стали Нова Каледонія і Фіджі). Втім, більш великі країни - такі, як Австралія і Нова Зеландія - пропонують більш дешеві пакети доступу до широкосмугового інтернету, ніж невеликі острівні держави. Острів Різдва (148.30 долара), Вануату (160.13 долара) і Самоа (192.84 долара) є найдорожчими в регіоні, а також одними з найдорожчих місць в світі для покупки пакета послуг широкосмугового зв'язку.

У дослідженні було проаналізовано ситуацію в цілому в десяти країнах Південної Америки. Серед них Аргентина - найдешевше місце для укладення контракту на отримання послуг широкосмугового доступу, із середньою ціною пакета 19.49 доларів. Через гіперінфляцію Венесуелу в черговий раз виявилося неможливо включити в дослідження. Найдорожчою територією для покупки послуг фіксованого широкосмугового зв'язку є Фолклендські острови, де середня вартість доступу в місяць становить 149.38 долара.

Найгірше ситуація складається в країнах Африки, розташованих на південь від Сахари. Більшість з 37 країн, які потрапили в дослідження, виявилися в найдорожчій половині таблиці.

Сомалі є найдешевшою країною для покупки послуг доступу в інтернет в регіоні, вона займає 30-е місце в світі, а середня вартість пакета тут становить 19.15 долара. У той же час в Еритреї користувачі домашнього інтернету змушені платити в середньому 2 666.24 долара в місяць за фіксований широкосмуговий доступ, що робить цю країну найдорожчим в світі місцем для любителів Всесвітньої мережі. Бурунді (370 доларів), Коморські Острови (414.01 долара) і Мавританія (712.46 долара) склали компанію Еритреї в групі найдорожчих країн в регіоні і входять до четвірки найбільш дорогих країн світу.

У Західній Європі найдешевшою для любителів інтернету країною є Франція із середньою ціною пакета 32.16 долара в місяць, за нею йдуть Італія (32.73 долара) і Португалія (33.31 долара). Великобританія займає 4-е місце в рейтингу найдешевших серед 29 країн Західної Європи (і 67-е місце в світі) з середньою вартістю пакета 34.78 долара в місяць.

Проте, через більш низьку середню швидкість в порівнянні з більшою частиною Європи, ситуація в Великобританії набагато гірше з точки зору співвідношення ціни і якості, і країна займає за цим показником 25-е місце серед 29 країн Західної Європи і 93-е місце в світі з витратами в розмірі 1.06 долара на 1 Мбіт / сек смуги пропускання в місяць.

Поточний рік був дещо незвичним в тому сенсі, що зазвичай ми спостерігаємо зниження середньої світової вартості послуг. Однак, в цьому році спостерігалося невелике зростання - з 46.13 долара до 48.85 долара, або приблизно на 5.9%. У будь-якому випадку, важко довести або спростувати твердження про те, що на все вплинули глобальні події 2020 року.

Борис Скуратівський

15 грудня, 2020.



RATVODДата: Четвер, 07.01.2021, 15:47 | Повідомлення # 159
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Вчені добилися телепортації частинок

для
квантового інтернету



Фото: Mobile Europe

Вчені ще більше наблизилися до створення квантового інтернету.


Після черги дослідів фахівцям вдалося добитися телепортації частинок, передає РІА Новини.

Повідомляється, що вчені змогли домогтися телепортації частинок на відстань понад 40 км. За їх словами, це стало можливим завдяки квантовій заплутаності, що забезпечує нерозривний зв'язок двох або більше частинок.

«Функціональний квантовий інтернет - мережа, в якій інформація, що зберігається в кубітах, передається на великі відстані через заплутаність, змінить області безпечного зв'язку, зберігання даних, точного зондування і обчислень», - йдеться в поясненні до результатів проведених дослідів.

Успішні досліди з телепортації частинок наблизили нас до епохи безпечного квантового інтернету. Уже зараз, стверджують фахівці, це відкриття можна застосовувати при нинішньому телеком-обладнанні, що допоможе значно заощадити на прокладці додаткового оптоволокна.

Нагадаємо, в грудні до розробки квантового інтернету приступили в Нідерландах. Фахівці планують побудувати в частині Амстердама локальну мережу, яка з часом переросте в повноцінний квантовий інтернет.

Лада Васюкова

06 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 15.01.2021, 17:11 | Повідомлення # 160
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google оновив пошукові алгоритми. Це призвело

до зниження трафіку на сайти з
піратським контентом




У ЗМІ повідомляють про падіння пошукового трафіку Google на сайти
з піратським контентом, яке стало наслідком оновлення алгоритму компанії.


Схоже, останні оновлення алгоритмів Google забезпечили зниження пошукового трафіку на web-сайти з піратським контентом. Щонайменше, на це натякають дані, отримані в процесі аналізу змін трафіку за рік.

Видання TorrentFreak на основі матеріалів, наданих компанією MUSO, що спеціалізується на відстеженні піратської активності, опублікувало звіт, в якому міститься деяка інформація про трафік на піратські сайти з пошукових систем в 2020 році.

У період з грудня 2019 року по листопад 2020 року піратські сайти втратили майже третину свого пошукового трафіку. Також було виявлено кілька цікавих закономірностей.

Нижче представлені основні висновки зі звіту TorrentFreak про те, яка категорія сайтів може найбільше постраждати від недавніх оновлень алгоритмів Google.

Пошуковий трафік Google, витягнутий з піратських сайтів


У січні минулого року пошуковий трафік на піратські сайти показував тенденцію до зниження, а в травні 2020 року пішов у «вільне падіння» після невеликого стрибка в березні, викликаного пандемією коронавірусу.

У TorrentFreak відзначають, що ці зміни не випадкові. Вони збігаються у часі з першими двома оновленнями ключових алгоритмів Google, які мали місце в минулому році.

Компанія Google провела ключове оновлення 13 січня 2020 року, а наступне подібне оновлення було зроблено 4 травня.

Нещодавно, а саме - в грудні 2020 року - компанія Google провела ще одне оновлення ключових алгоритмів, однак поки ще занадто рано судити про те, який вплив воно надасть на піратські сайти.

Січневе оновлення алгоритмів зробило певний вплив на трафік на піратські сайти, проте цей вплив було досить помірним. А ось травневе оновлення ключових алгоритмів завдало найбільшої шкоди піратам, привівши до скорочення пошукового трафіку на їх сайти на 20% за один лише місяць.

У звіті наголошується, що дані, опубліковані TorrentFreak і MUSO, ідентичні даними, які отримані від одного з найбільших торрент-сайтів в мережі:

«Бажаючи отримати підтвердження наших висновків, журналісти TorrentFreak поспілкувалися з оператором одного з найбільших торрент-сайтів, який побажав зберегти анонімність. Не поділяючи висновки видання, він, тим не менш, повідомив про 35% -ве зниження трафіку Google за останній рік, що відповідає даним MUSO».

Оновлення ключового алгоритму Google повинні надавати серйозний вплив на результати глобального пошуку, хоча деякі категорії сайтів незмінно постраждають від таких оновлення сильніше, ніж інші.

Що стосується основних оновлень 2020 року, то, схоже, що цього разу удар відчули на собі торрент-сайти. Хоча варто відзначити, що і загальний трафік піратських сайтів в 2020 році впав.

У період з грудня 2019 року по листопад 2020 року, без урахування трафіку з пошукових систем, кількість відвідувань піратських сайтів поступово знизилося - приблизно на 10%.

З огляду на цю інформацію, можна зробити висновок, що скорочення пошукового трафіку на піратські сайти може бути результатом оновлення алгоритмів в поєднанні зі зниженням інтересу з боку користувачів.

«У січні минулого року Google активно взявся за ˝очистку˝ Інтернет-простору від піратського контенту і це хороша новина. Тепер на сторожі прав інтелектуальної власності не тільки процедура реагування на страйки власника прав (DMCA), але і безпосередньо оновлені алгоритми пошукової системи. Від поширення нелегального контенту, «піратської» реклами та вірусів, які часто можна підхопити від відвідування таких ресурсів, страждають як правовласники, так користувачі. Думаю, що Google і далі посилюватиме свій інструментарій для захисту від крадіжки контенту в Інтернет-просторі», - коментує В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо».

Слід також враховувати ще один фактор: у 2020 році користувачам було запропоновано меншу кількість свіжого піратського контенту.

У порівнянні з попередніми роками любителі піратського контенту могли завантажити в рази меншу кількість свіжих кіно-блокбастерів. У музичній індустрії багато проектів були відкладені, а велика частина найпопулярніших телепрограм року транслювалася на сайтах потокового мовлення.

І це дуже разюче контрастує з 2019 роком, коли вийшло кілька фільмів вартістю в мільйони доларів від Marvel Studios, Гра престолів на HBO, мали місце витоку музики від популярних виконавців і багато іншого.

Борис Скуратівський

15 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 22.01.2021, 16:49 | Повідомлення # 161
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google згортає Project Loon



Alphabet, материнська компанія Google,
заявила про закриття масштабного проекту Loon.


Повітряні кулі Loon повинні були забезпечити доступом до інтернету жителів віддалених регіонів світу, передає Pingvin.Pro.

Повідомляється, що згорнути проект довелося через його високу вартість - кінцеві користувачі просто не можуть собі дозволити оплачувати такий дорогий інтернет. Alphabet не знайшли способу знизити ціну, тому було прийнято рішення про закриття Project Loon.

Як відомо, технологія Project Loon була розроблена компанією X-інноваційною лабораторією корпорації Alphabet. Випробування аеростатів проводилося у віддалених регіонах Кенії.

У минулому році повітряні кулі Loon привернули увагу великих представників технологічного сектора. Група телекомунікаційних, технологічних, авіаційних і аерокосмічних компаній оголосила про створення HAPS Alliance для просування Project Loon.

Нагадаємо, в листопаді корпорація Alphabet представила новий спосіб надання доступу до інтернету для віддалених регіонів - передачу сигналу з зондів на базові станції оптичним шляхом.

Лада Васюкова

22 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 29.01.2021, 13:26 | Повідомлення # 162
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Японії представили оптичний мережний вузол

з підтримкою швидкості 1 петабіт в секунду




Демонстраційна версія комутаційного обладнання, що підтримує швидкість 1 Пбіт/сек,
використовує мультиплексування з просторовим розділенням, багатоядерні оптичні
волоконні канали та підтримує великомасштабну просторову оптичну комутацію.


Дослідницький інститут мережевих систем при Національному інституті інформаційних і комунікаційних технологій (NICT; Токіо, Японія) розробив і продемонстрував перший повномасштабний випробувальний стенд для оптичної комутації, здатний обробляти оптичні сигнали зі швидкістю 1 петабіт в секунду (Пбіт/сек); дана швидкість передачі даних еквівалентна відправці 8K-відео одночасно 10 мільйонам чоловік.

При створенні демонстраційного стенду використовувалися сучасні повномасштабні мережеві комутатори з низькими втратами, створені на основі технології MEMS, і три типи мультиплексуючих оптоволокон нового покоління з просторовим розділенням, а також була забезпечена маршрутизація сигналів з пропускною спроможністю від 10 Тбіт/сек до 1 Пбіт/сек, що більш ніж в 100 разів перевищує пропускну здатність доступних мереж.

У NICT заявили, що створення даного тестового стенду є важливим кроком вперед на шляху до якнайшвидшого впровадження магістральних оптичних мереж петабітного класу, здатних задовольняти зростаючі вимоги різних служб інтернету, таких як широкосмугова передача потокового відео, мобільні мережі 5G і Інтернет речей (IoT). Результати цієї демонстрації були представлені у вигляді презентації на 45-ій Європейській конференції з оптичного зв'язку (ECOC 2019; 22-26 вересня 2019 р .; Дублін, Ірландія).

NICT активно співпрацює з академічними колами і індустрією в питаннях розробки нових типів оптоволоконних технологій і забезпечення зв'язку петабітного класу для магістральних мереж малої і великої протяжності, а також мереж центрів обробки даних. В активі інституту і його партнерів, зокрема, такі досягнення, як рекордна передача даних петабітного класу по одному волокну (вересень 2015 р і вересень 2018 г.) і найдовша лінія зв'язку, побудована з використанням підсилювачів ущільнення каналів з просторовим розділенням (березень 2019 г.).

Однак для передачі даних петабітного класу потрібні і технології комутації петабітного класу, які використовуються для управління і надійного направлення великих обсягів даних через складні мережі. Досі такі технології були недоступні, оскільки існуючі підходи обмежені складністю і / або мають обмежену продуктивність.

Використання сучасної повномасштабної просторової оптичної комутації при демонстрації мережі 1 Пбіт/сек NICT робить її відповідним рішенням для оптичних мереж наступного покоління петабітного класу, в яких використовується мультиплексування з просторовим розділенням. При створенні експериментального стенду для тестування мережі використовувалися три типи багатожильних волокон і враховувалися практичні вимоги реальних мереж, такі як захисна комутація. Робота системи була продемонстрована в чотирьох основних сценаріях, які складають базові блоки волоконно-оптичних мереж наступного покоління:

1. Оптична комутація з передачею даних на швидкості 1 Пбіт/сек.

2. Конфігурація з резервуванням для підтримки роботи мережі в разі збоїв або обривів волокна.

3. Розгалуження сигналів 1 Пбіт/сек на різні типи оптичних волокон з різною пропускною здатністю.

4. Управління сигналами низької пропускної здатності 10 Тбіт/сек всередині мережі 1 Пбіт/сек.


У NICT заявляють, що планують продовжувати розвивати сучасні телекомунікаційні мережі надвисокої пропускної здатності в співробітництві з індустрією, академічними колами та урядом.

Борис Скуратівський

28 січня, 2021.



RATVODДата: Неділя, 31.01.2021, 14:49 | Повідомлення # 163
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Казахстанські оператори будуть нести відповідальність

за відмінність реальних
параметрів інтернету від заявлених




У Казахстані операторів будуть карати за декларування хибних показників швидкості і якості інтернету.


Відповідне доручення про захист прав споживача видав президент РК Касим-Жомарт Токаєв, передає Kazinform.

За словами президента Казахстану, оператори зв'язку постійно оновлюють тарифи з акцентом на поліпшення якості інтернету, але на ділі швидкість і надійність підключення часто залишає бажати кращого.

«Ще одна проблема населення - низька реальна швидкість і надійність інтернету. З боку операторів зв'язку йде постійне оновлення тарифних планів в бік збільшення. При цьому швидкість і реальна якість інтернет зв'язку залишаються далекі від декларованих», - заявив Касим-Жомарт Токаєв.

Тепер, якщо реальні параметри швидкості / якості інтернету будуть відрізнятися від заявлених, оператори будуть нести відповідальність.

Лада Васюкова

29 січня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 11.02.2021, 14:57 | Повідомлення # 164
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Інтернет Асоціація України: законопроєкт про СБУ несе

ризики цензури і незаконного поширення персональних даних



Фото: Ірини Семеняки

Необхідні правки вже опрацьовані і подані авторам законопроєкту №3196-д.


10 лютого під час пресконференції представники парламенту і громадянського суспільства висловили занепокоєння щодо положень законопроєкту, зокрема щодо норм збору інформації в провайдерів, обмеження доступу до інтернет-ресурсів, анулювання ліцензій за поданням СБУ.

Нагадаємо, законопроєкт №3196-д про внесення змін до закону «Про Службу безпеки України», Верховна Рада ухвалила в першому читанні 28 січня 2021 року. Попри важливість самого кроку реформування СБУ, громадськість заявила, що проєкт містить ризики для прав та свобод людини.

Заступник голови комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко зауважив: «Положення про збір інформації у провайдерів і операторів телекомунікацій прописані не чітко. Застосування закону в нинішньому вигляді несе ризики незаконного поширення персональних даних користувачів. Усі заходи, які стосуються втручання у функціонування телекомунікаційних мереж (у тому числі обмеження доступу до інформаційних ресурсів) мають здійснюватися виключно за ухвалою суду».

За його словами, він зібрав, опрацював і подав необхідні правки авторам законопроєкту.

«Агресія РФ проти України загострила проблему безпеки в Інтернеті, зробивши он-лайн-середовище ареною гібридної війни», — зауважив голова правління ІнАУ Анатолій Пятніков. «У цих умовах у деяких посадовців, силовиків і законодавців виникає спокуса змістити баланс між свободою і безпекою в Інтернеті і за рахунок свободи підсилити регулювання, впровадити блокування контенту, використовуючи досвід РФ та інших авторитарних держав».

«Прибрати невластиві економічні функції СБУ — важлива справа», — зауважила голова Ради Асоціації «Телекомунікаційна палата України» Тетяна Попова. Однак «не треба, використовуючи цей лозунг, нав’язувати позасудове блокування ресурсів і зняття інформації з каналів зв’язку без суду та слідства». За її словами, потрібен закон, який дозволить громадянам України відчувати себе захищеними в питаннях свого особистого життя і персональних даних.

Голова правління ГО «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук зазначила, що за даними правозахисних організацій, СБУ залишається одним з найбільших порушників прав людини. Ризики порушень загострюються тим, що законопроєкт не передбачає ефективного громадського контролю за СБУ.

Голова Комітету ІнАУ з питань прав людини і свободи слова Максим Тульєв заявив, що наразі сутність реформи — перетворення СБУ на КГБ, адже основною метою діяльності спецслужби в разі реалізації цих змін буде політична цензура. «Яка б не була цензура в інтернеті технічно, вона зараз неможлива, тому що обійти її може будь-хто, поставивши засіб обходу. Але самі ці засоби обходу можуть бути шпигунськими. Цензура неефективна технічно, але затратна. Не зрозуміло, навіщо це робити, крім «розпилу» бюджету», — зауважив він.

11 лютого 2021.

RATVODДата: Четвер, 25.02.2021, 11:14 | Повідомлення # 165
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
R& BGroup: Українці вперше віддали перевагу

ТВ-новинам інформацію з інтернету




Інтернет продовжує завойовувати світ, залучаючи все більше користувачів
і потроху витісняючи інші медіа.


Не оминула ця тенденція стороною і Україну: в цьому році вперше половина українців вибрала в якості головного джерела інформації інтернет, а не телебачення.

Компанія Research & Branding Group у період з 20 січня по 1 лютого провела опитування серед українців віком від 18 років. Таким чином стало відомо, що на початку поточного року 51% жителів України вважали за краще дізнаватися новини з інтернету, в той час як кількість шанувальників ТБ не перевищило 44%. При цьому дізнаються новини з радіо і преси сумарно лише 2% жителів нашої країни.



Інтересно, що в Україні така ситуація спостерігається вперше. Ще в минулому році Фонд «Демократичні ініціативи ім. І. Кучеріва» і Центр Разумкова представили результати опитування, в яких говорилося, що телебачення лідирує серед усіх джерел інформації, які вибирають українці. Отримувати інформацію через національні телеканали віддають перевагу 90% респондентів у віці 60 років і старше, 85% - у віці 50-59 років, 78% - у віці 40-49 років, 65% - у віці 30-39 років і 54% - в віці 18-29 років.

Нагадаємо, за даними InMind, 17% опитаних українців зізналися, що цікавляться новинами в російських ЗМІ. У 2019 про свій інтерес до російських медіа розповіли тільки 13% респондентів.

Лада Васюкова

24 лютого, 2021.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024