FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 02:58

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Середа, 27.01.2021, 16:33 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
1 + 1 media і ЕМА представили результати

спільної боротьби з
інтернет-шахрайством




1 + 1 media і ЕМА підвели підсумки співпраці в 2020 році.


Спільними зусиллями компаній заблоковано понад 200 шахрайських і фішингових сайтів.

Рік тому група 1 + 1 media підписала меморандум з Українською міжбанківською Асоціацією платіжних систем ЕМА, в рамках якого сторони домовилися здійснювати обмін технічною інформацією та досвідом для ефективної протидії інтернет-шахрайству. За цей час до фахівців 1 + 1 media надійшло понад 200 запитів на блокування фішингових і шахрайських ресурсів, інформацію про яких Асоціація ЕМА отримала від банків і ошуканих громадян, які, в свою чергу, надали інформацію через відповідну форму зв'язку на сайті ЕМА. Станом на січень 2021 заблоковано 204 шахрайських сайти і ведеться робота по припиненню функціонування ще 8.

Вся комунікація з потенційно небезпечними для громадян сайтами відбувається офіційно, шляхом листування з хостерами або власниками сайтів. Зазвичай відповідь надходить дуже швидко, і протягом двох-трьох днів з моменту звернення шахрайський ресурс припиняє роботу на хостингу. У разі відмови від співпраці або ігнор листів, наступне звернення вже відправляється безпосередньо до пошукової системи Google, після чого сайт звідти видаляється. За таким принципом фахівці 1 + 1 media працюють і зі скаргами на незаконне використання контенту від незаконного копіювання і поширення в інтернеті. Так 2020 року з Google видалено понад 110 000 посилань на піратський контент і заблоковано понад 270 000 відео, які порушують авторські права їх власників.

«Із стрімким розвитком ринку платіжних послуг в Україні, не менше стрімко, на жаль, еволюціонують і шахрайські схеми. Тому, як і в випадку з захистом контенту від піратів, ситуація змінюється повільніше, ніж усім хотілося б. Спокуса наживи на довірливих громадянах і відсутність в суспільстві належного рівня інтернет-грамотності призводить до регулярної появи нових кейсів і звернень. У той же час радує, що все частіше нам вдається досягти поставленої мети: спільними зусиллями протидіяти шахрайству і попереджати його», - говорить заступник генерального директора з правових питань 1 + 1 media В'ячеслав Мієнко.

«В сьогоднішніх умовах блокування шахрайських сайтів є дієвим способом боротьби з шахрайством в Інтернеті тільки в разі одночасного підвищення рівня фінансової грамотності та платіжної гігієни населення. Тільки блокуючи шахрайські сайти, без поширення роз'яснювальної інформації серед населення, неможливо кардинально вирішити проблему, оскільки шахрайські сайти множаться як вірус. Тому ми висловлюємо подяку нашому партнеру 1 + 1 media за соціальну відповідальність і внесок в боротьбу з платіжним шахрайством в Україні та закликаємо ЗМІ інформувати громадян про елементарні ознаках фішингових сайтів і способах перевірки сайтів на шахрайство. Подолаємо шахрайські сайти разом»- закликав директор Асоціації ЕМА Олександр Карпов.

Українська міжбанківська асоціація членів платіжних систем ЕМА створена в 1999 році для того, щоб зробити використання безготівкових платіжних інструментів та технологій при розрахунках і кредитуванні в Україні невід'ємним елементом фінансової культури, таким же зручним, як і в країнах Великої сімки і Європейського союзу.

Редакція Mediasat

25 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 29.01.2021, 13:08 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кіберполіція блокувала поширення хакерами

вірусу
Emotet в 8 країнах світу




Українська кіберполіція припинила діяльність міжнародного хакерського угруповання,
яке розповсюджувало найнебезпечніший вірус Emotet.


Серед зловмисників двоє - українці.

Повідомляється, що хакери за допомогою спам-розсилки поширювали віруси на пристрої користувачів. Через невинний зовні електронний лист шкідливе ПЗ встановлювалося на комп'ютери і викрадало персональні данні користувачів: паролі / логіни, банківські дані, історію браузера і т.д.

Спецоперацію з викриття хакерів проводила кіберполіція України спільно з колегами з Німеччини, США, Британії та Нідерландів. Правоохоронці провели обшуки на території восьми країн, було вилучено обладнання, банківські картки та записи з паролями і ключами до закриптованих сервісів.

Діяльність угруповання вдалося присікти, роботу БОТ-мережі Emotet блокували. Встановлено, що мережа Emotet розташовувалася більш ніж на 90 сервісах різних країн світу. Вірус завдав банкам і фінансовим установам США і Європи збиток в розмірі 2,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, минулого тижня кіберполіції по кейсу Української антипіратської асоціації припинила діяльність піратського онлайн-кінотеатру в Одесі. Власник нелегального ресурсу надавав доступ до фільмів та серіалів без дозволу правовласників.

Лада Васюкова

28 січня, 2021.



RATVODДата: Середа, 03.02.2021, 19:21 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ПМІУ: Україні загрожує включення

в список
головних піратів світу




Україна може знову потрапити в «Список 301».


Попадання в перелік самих «піратських» країн світу загрожує нам економічними санкціями від США, повідомляє прес-служба громадської організації «Платформа музичних видавців України» (ПМІУ).

Згідно з даними, складанням «Списку 301» займається Офіс торгового представника США, включаючи в нього найпроблемніші в плані охорони інтелектуальної власності країни. Проти таких країн США застосовує економічні санкції і встановлює додаткові мита для експорту товару.

Підставою для включення України в цей список став звіт Міжнародного альянсу інтелектуальної власності (МАІВ). Зокрема, невдоволення МАІВ викликав той факт, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства не завершило в 2020 році акредитації «Організації колективного управління авторськими і суміжними правами» (ОКУАСП) і організації «Автори і Видавці» (АВ).

«Розчаруванням 2020 го року було рішення дозволити не акредитованим ОКУ [організаціям колективного управління] - включаючи УААСП [Українська агенція з авторських і суміжних прав] продовжувати діяльність. УААСП, наприклад, не платила грошей американським правовласникам», - йдеться в звіті МАІВ.

Як відомо, в грудні 2020 року було проведено акредитації ОКУАСП і АВ. Організації отримали в управління права на музику більшості українських і зарубіжних правовласників. Однак інша організація колективного управління - УААСП - залишилася незадоволена рішенням акредитаційної комісії, оскільки сама претендувала на статус акредитованої ОКУ. У зв'язку з цим УААСП розгорнула публічну кампанію проти завершення процесу акредитації.

Примітно, що Україна не вперше опиняється в списку спостереження США - ще в 1998 році наша країна мала якісь проблеми в системі захисту інтелектуальної власності.

«Вперше в список спостереження Україна потрапила в 1998 році. Уже з наступного року перейшла в список пріоритетного спостереження, в якому трималася до 2007 року. У 2008-2011 роках спостерігалося поліпшення розвитку системи захисту прав, але в 2012 знову почалися проблеми, які поглибилися аж до спеціального розслідування 301 в 2014 році. З 2015-го по нинішній час ми знову в списку пріоритетного спостереження», - сказано в прес-релізі ПМІУ.

Нагадаємо, у своєму звіті щодо захисту прав інтелектуальної власності в світі ЄС визначила Україну як одну з найбільш «піратських» країн світу. Поступаючись лише Китаю, наша країна потрапила в список країн з пріоритетом 2, поряд з Індією, Туреччиною, Індонезією і Росією.

Лада Васюкова

02 лютого, 2021.

RATVODДата: Субота, 06.02.2021, 15:08 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Розширення для доступу до соцмережі «ВКонтакте»

викрадало персональні дані українців РНБО




Воно викрадало дані акаунтів Google, включаючи активність мобільних пристроїв, геолокацію та інші.


Розширення для доступу до заблокованої в Україні російської соцмережі «Вконтакте» викрадало персональні дані українців.
Про це повідомляє Національний координаційний центр кібербезпеки України при Раді національної безпеки та оборони України.

«Розширення VK Unblock для браузерів Chrome, Edge містило шкідливий код для викрадення даних акаунтів Google (включаючи активність мобільних пристроїв, геолокацію, та ін.). Дослідники з компанії Avast виявили, що вказане розширення, серед 28 інших, містило шкідливий код, який приховано збирав персональні дані користувачів та за командою з керуючого серверу міг змінювати інформацію на веб-сторінках, включаючи результати пошуку», - йдеться в повідомленні.

Шкідливі додатки встановили понад 3 млн користувачів. Переважно постраждали мешканці Франції, України та Бразилії. Наразі момент Google та Microsoft заблокували шкідливі розширення.

Раніше СБУ закликала Apple і Google зупинити поширення «ВКонтакте» в Україні.

14 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, які передбачають продовження блокування в Україні російських інтернет-сервісів і соцмереж, а також санкції проти низки російських медійних компаній і розробників програмного забезпечення.

Санкції строком на три роки продовжено щодо ООО «Мэйл.ру груп», ТОВ «Мейл.ру Україна», ООО «ВКонтакте», ТОВ «В Контакті»,
на один рік – щодо ООО «Яндекс» і ТОВ «Яндекс.Україна», а також низки розробників програмного забезпечення, у тому числі «Лаборатория Касперского», «Доктор Веб», 1С та інших.

Автори: MediaSapiens

06 лютого 2021


RATVODДата: Вівторок, 09.02.2021, 13:51 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Небезпечний Інтернет



Чи існує абсолютно безпечний Інтернет?


Чи розуміємо ми, з якого боку варто чекати загрозу? Чи можна запобігти найнеприємніші наслідки легковажної поведінки в Мережі?

Сьогодні весь світ відзначає День безпечного Інтернету. У цей день ми згадуємо про кібер-гігієну і особисті історії знайомства з «темною стороною» Мережі. Ні, ми не будемо вам розповідати «золоті правила» грамотної поведінки в Інтернеті.

Редакція MediaSat спільно з Телекомпалати України пропонує Вам взяти участь в опитуванні і поділитися власними думками про те, як встояти самому і вберегти дітей від проблем в Інтернеті!

Редакція Mediasat

09 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 12.02.2021, 12:37 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Спам, антивіруси і регулярне використання Інтернету:

результати опитування
Телекомпалати і MediaSat




Протягом 2-х днів усі охочі мали можливість поділитися
власною думкою щодо безпеки звичайного користувача в Мережі.


В цілому в опитуванні взяли участь більше ста осіб різної вікової категорії. Ми не можемо стверджувати про стовідсоткову репрезентативність учасників опитування, але отримані результати нам дали загальну картину щодо такого ефемерного поняття, як мережева безпека користувача (зокрема - дитини).

Отже, основні моменти:


> Найактивнішими учасниками опитування стали люди у віці 35-45 років (37%), на другому місці - молодь у віці від 18 до 35 років (26%) і на третьому місці - діти до 18 років (16,7%);
> Абсолютно всі учасники опитування зізналися у щоденному використанні Інтернет-технологій, а 87% з них - в щогодини (і давайте тепер посперечаємось щодо того, що Мережа не стала для нас другим домом);
> Більше 80% людей мали справу зі спамом, близько 60% опитуваних боролися з вірусами, а 40% учасників ставали жертвами онлайн-шахраїв (ну, або стикалися з ними). Окремою думкою стало обурення на велику кількість реклами тютюнових виробів та онлайн-казино.
> Найбільш інтригуючим для нас було питання «Хто ж повинен вчити дітей мережевий гігієни?» Як ви думаєте, хто ці люди? Вірно, батьки! 94,4% учасників опитування впевнені в тому, що за Інтернет-виховання дитини, в першу чергу, відповідають мами і тата, а не тітки в школах і дядька в міністерських кабінетах. Але заради справедливості варто зазначити, що респонденти до 18 років хочуть вчитися на «власних шишках».
> І що випливає з попереднього питання про те, яку роль повинна зіграти школа. Тільки 9% респондентів вважають, що для Мережеврї безпеки необхідно виділити окремий предмет, при цьому 72% думають, що цілком достатньо розповісти про це в рамках уроків інформатики.
> І на наш останнє (провокаційне) питання «Інтернет - це абсолютно вільний простір, в якому на свій розсуд можна робити все, що завгодно?» тільки 20% респондентів відповіли «ТАК» (при чому різних вікових груп).

Нижче - візуалізація відповідей по кожному з десяти питань. Сподіваємося, що ці результати вас не шокували, але викликали інтерес і принесли користь



















Редакція Mediasat

11 лютого, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 15.02.2021, 12:43 | Повідомлення # 112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На хакерському форумі виклали 3,27 млрд

викрадених логінів та паролів. Це найбільша база в історії




Водночас ця база, скоріш за все, не є результатом нового витоку даних
і була скомпільована з інформації, отриманої раніше.


На одному з хакерських форумів на початку лютого 2021 року виклали 3,27 млрд унікальних пар викрадених логінів та паролів. Це найбільша база подібних даних в історії, повідомляє портал Cybernews. Попередній великий виток стався у 2017 році – тоді хакери виклали 1,4 млрд пар логінів та паролів.

Точних даних, яка кількість реальних людей могла постраждати через цей виток, немає, оскільки в базі може бути кілька акаунтів, які належать одній людині. Перевірити, чи отримали хакери пароль від вашої електроної пошти, можна через спеціальний сервіс Cybernews.

У базі, яку виклали хакери, є логіни та паролі від облікових записів Netflix, Gmail, Hotmail, Yahoo, LinkedIn та інших. Попередньо відомо, що зламано приблизно 200 млн акаунтів Gmail та 450 млн – Yahoo.

За словами експертів, це не означає, що хакери зламали безпосередньо Netflix чи Gmail (самі компанії заперечують, що їх зламували), а причина витоку в тому, що користувачі застосовують одні й ті самі паролі для різних сайтів, у тому числі тих, які не є надійно захищеними. Отримавши на такому сайті пароль користувача, хакери автоматично перевіряють, для якого ще сервісу він може підійти. А зламавши, наприклад, Gmail, вони можуть отримати ще безліч конфіденційної інформації.

Експерти радять користуватись генератором надійних паролів та не використовувати один і той самий на різних ресурсах.

Раніше дослідники виявили, скільки коштують зламані акаунти в соцмережах: Facebook – $74,5, Instagram – $55,45, Twitter – $49.
Зламаний акаунт в Gmail вартує дорожче - $155,75.


Автори: MediaSapiens

14 лютого, 2021.

RATVODДата: Середа, 17.02.2021, 09:17 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Італійська Mediaset виграла

два судові процеси
про піратство.




Їй виплатять багатомільйонні компенсації


Італійська телекомпанія Mediaset змогла довести в судовому порядку винність двох інтернет-ресурсів в порушенні авторських прав.

Mediasat розповідає подробиці цих судових розглядів.

Справа проти Dailymotion


Італійська телекомпанія Mediaset здобула перемогу в судовому позові з належачій компанії Vivendi файлообмінником Dailymotion, який звинувачувався в поширенні матеріалів, захищених авторським правом.

Суд Рима визнав платформу Dailymotion винною, підтвердивши тим самим попереднє рішення, прийняте в липні 2019 року, і засудив ресурс до сплати штрафів на загальну суму понад 22 мільйонів євро за публікацію 15 000 відеокліпів, що включають матеріали, незаконно скопійовані з каналів Mediaaset, загальною тривалістю 30000 хвилин.

Суд також засудив ресурс Dailymotion до виплати щоденного штрафу в розмірі 1000 євро за будь-яке подальше незаконне розповсюдження контенту і зобов'язав французький сайт виплатити 85000 євро судових витрат.

Телекомпанія також отримала дозвіл на публікацію деталей вироку в газетах Corriere della Sera і Sole 24 Ore.

Особливу пікантність в разі тяжби з Dailymotion додає наявність давньої ворожнечі між Mediaset і Vivendi - материнською компанією Dailymotion, яка також є великим акціонером самої Mediaset.

Справа проти Veoh


Mediaset виграла ще один судовий процес - проти американського порталу Veoh (на момент вчинення правопорушення носив назву Qlipso). Останньому було запропоновано виплатити італійській компанії більш 3.3 мільйона євро в якості компенсації збитку і 60000 євро судових витрат. У випадку з Veoh суд також зобов'язав портал платити 1000 євро в день за подальші порушення і за публікацію деталей в двох газетах.

Ще приклади судових справ


Компанія Mediaset вела тривалі судові тяжби проти передбачуваних порушників авторських прав на декількох фронтах. У 2019 компанія також отримала перемогу над одним з сайтів-порушників - Vimeo. Тоді Суд Рима зобов'язав сайт виплатити компанії Mediaset 5 мільйонів євро в якості відшкодування збитку і 80 000 євро в якості компенсації судових витрат.

Раніше в тому ж році компанія Mediaset також здобула, як висловилися в компанії, юридичну перемогу над Yahoo! і Facebook, які також звинувачувалися в порушенні авторських прав.

Експертна думка


Олександр Папуця, керівник Адвокатського об'єднання Smartsolutions Law Group, у відповідь на наше звернення з проханням прокоментувати успіхи італійського медіахолдингу в сфері захисту авторського права ділиться з читачами Mediasat своєю думкою.

Mediaset - найбільший в Італії і один з найбільших медіаконгломератів в Європі, який вже довгий час успішно бореться з піратством і відстоює свої права в судах.

Як ми можемо бачити з наведених прикладів, порушниками, залученими до відповідальності, є інші великі медійні компанії, в т.ч. сервіс відеохостингу Dailymotion, що належить бізнес-партнеру Vivendi, який мав раніше судові тяжби, пов'язані з недобросовісною конкуренцією. Згідно з опублікованими твердженнями Mediaset, загальні претензії до даного сервісу можуть бути оцінені на суму близько 200 мільйонів євро. Це яскравий приклад того, що не дивлячись на зовні, як здається багатьом споживачам, незначне і можливо навіть ненавмисне використання чужого контенту, може привести до значних санкцій.

Варто зазначити, що Італія одна з небагатьох країн в Європі, де досить успішно діє процедура досудової захисту порушених прав інтелектуальної власності, реалізована в т.ч. завдяки можливості блокувати ресурси правопорушників в мережі інтернет. Адже запеклих порушників, які створюють піратські ресурси, набагато ефективніше блокувати на самому початку їх діяльності, не залучаючись до багаторічних позовів, коли виявиться, що вони не в змозі відшкодувати багатомільйонні збитки правовласнику.

В Україні не так багато компаній, які випускають якісний медіаконтент, що користується значним успіхом за її межами. Однак на внутрішньому ринку онлайн-піратство досягло значних масштабів і залишається як і раніше однією з основних проблем вітчизняних правовласників. Вартість прав, звичайно, істотно менше, ніж у колег з Європи, і у багатьох українських правовласників виникають труднощі з визначенням розміру заподіяної шкоди та її обґрунтуванням. Незважаючи на наявність аналогічних засобів захисту прав у національному законодавстві, правовласники останнім часом рідше звертаються за судовим захистом в цивільному або господарському виробництві. Особливо в тих випадках, коли мова йде про стягнення компенсації за факти порушення, після змін, внесених у цій сфері в ст. 52 Закону України «Про авторське право і суміжні права» в 2018 році.

Тому таких великих суперечок з компенсаціями за порушення прав, як у випадку Mediaset, нам очікувати поки не доводиться, віддаючи перевагу кримінально-правовим методам захисту прав. З 2017 року серед порушників нерідко були викриті провайдери послуги надання доступу до мережі інтернет, а також оператори кабельного телебачення. За 2020 рік тільки медіа-групою 1 + 1 media чотири таких особи були притягнуті до кримінальної відповідальності за обвинувальними вироками судів.

Борис Скуратівський

16 лютого, 2021.



RATVODДата: Четвер, 25.02.2021, 11:33 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кіберполіція блокувала роботу

піратського онлайн-кінотеатру в Запоріжжі




Кіберполіція Запоріжжя припинила діяльність нелегального онлайн-кінотеатру
.

В результаті піратської діяльності були порушені інтелектуальні права чотирьох зарубіжних кіностудій.

Повідомляється, що творцем і адміністратором онлайн-кінотеатру є 29-річний житель Запоріжжя. Без дозволу правовласників він надавав глядачам доступ до контенту. Дохід чоловік отримував від показу на ресурсі реклами.

Більш того, фігурант налаштував на сайті модуль програмного забезпечення, щоб збирати дані з інших ресурсів і автоматично поповнювати онлайн-кінотеатр новим контентом.

Від піратської діяльності власника даного ресурсу постраждали чотири закордонні кіностудії, які саме - не сказано. Не встановлений поки і розмір збитку, нанесеного компаніям.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта. Комп'ютерна техніка і мобільний телефон порушника було вилучено на експертизу. Пірату загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, восени суд виніс вирок жителю Запоріжжя, який незаконно розповсюджував канали «Медіа Групи Україна». Чоловік пропонував безперешкодний доступ до кодованих телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2».

Лада Васюкова

23 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 05.03.2021, 13:01 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
14 заяв і 4 вироки: Як 1 + 1 media

боролася з піратством в 2020 році



Фото: © Billboard Media

1 + 1 media оприлюднила дані по боротьбі з піратством за минулий рік.


Редакція Mediasat розповідає подробиці.

Що трапилося?


У 2020 році 1 + 1 media спільно з групою консалтингових компаній Smart Solution подали в суд 14 заяв про порушення авторських прав.

З 14 заяв, поданих в 2020 році, по 8 було відкрито кримінальне провадження. В цілому, за минулий рік в кримінальному провадженні значилася 51 справа за піратство, відкрите за ініціативою 1 + 1 media.

Кого покарали?


В 1 + 1 media повідомили, що по чотирьох справах були винесені судові вироки, зокрема, були засуджені:

> директор інтернет-провайдера в Одесі - вирок винесено Біляївським районним судом Одеської області за тяжкий злочин за ч. 3 ст. 176 КК (порушення авторських прав службовою особою з використанням службового становища або організованою групою);

> керівник кабельного оператора в Кіровградській області - вирок винесено Ямпольським районним судом Сумської області за ч. 2 ст. 176 КК (повторне порушення авторських прав, порушення авторських прав за попередньою змовою групи осіб і / або з наненсенням матеріального збитку в особливо великих розмірах);

> директор кабельного оператора - вирок винесено Світловодським районним судом Кіровоградської області за тяжкий злочин за ч. 3 ст. 176 КК (порушення авторських прав службовою особою з використанням службового становища або організованою групою);

> керівник кабельного оператора - вирок винесено Тячівським районним судом Закарпатської області за ч. 1 ст. 176 КК (умисне порушення авторських прав).






Що ще?


У минулому році 1 + 1 media ініціювала кримінальне провадження щодо фінансування піратства, а суд санкціонував 16 обшуків у справах порушення авторського права.

Нагадаємо, за підсумками спільної роботи 1 + 1 media і Українською міжбанківською Асоціацією платіжних систем ЕМА, в 2020 році було заблоковано понад 200 шахрайських і фішингових сайтів. Також ведеться робота по припиненню функціонування ще 8 таких ресурсів.

Лада Васюкова

04 березня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 15.03.2021, 21:11 | Повідомлення # 116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Через 2 роки: Київський провайдер отримав покарання

за піратство каналів
1 + 1 media і StarLightMedia




Суд виніс вирок київському провайдеру, який "піратив" телеканали 1 + 1 media і StarLightMedia.


Справа, що тривало більше двох років, закрито, винний отримав покарання у вигляді штрафу.

З чого все почалося


У 2019 1 + 1 media і StarLightMedia звернули увагу на провайдера кабельного ТБ з міста Вишневе в Київській Області. Провайдер за допомогою декодування сигналу незаконно ретранслював телеканали 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Плюсплюс, УНІАН, «Бігуді», ICTV, СТБ, Новий канал, ОЦЕ ТБ, М1 і М2.

На контакт з медіагрупами порушник не йшов, ігноруючи попереджувальні дзвінки і листи. У зв'язку з цим 1 + 1 media і StarLightMedia були змушені подати заяви в поліцію. Правоохоронці порушили кримінальну кримінальне провадження за фактом порушення авторських прав.

Чим закінчилося


На початку минулого року поліція провела обшуки за місцем проживання фігуранта, вилучивши телекомунікаційне обладнання на експертизу. Експертиза підтвердила факт порушення закону за допомогою нелегального поширення телеканалів медіагруп. Було встановлено, що матеріальна шкода від піратської діяльності склала 300 тисяч гривень.

Через рік, у березні 2021, Києво-Святошинський районний суд Київської області виніс вирок у цій справі. Провайдеру був виписаний штраф у розмірі 34 тисячі гривень, який був повністю відшкодований правовласникам ще на стадії досудового слідства.

Чому це важливо


Як каже керівник Центру моніторингу контенту StarLightMedia Дмитро Левін, подібні заходи піратської активності показові для всіх гравців ринку. Провайдери, що займаються незаконною ретрансляцією, повинні розуміти, що за такими діями завжди слідує покарання.

«Коли ми виявляємо провайдера, який нелегально використовує контент групи, намагаємося зробити все, щоб припинити незаконні дії. Адже своєю діяльністю він завдає шкоди не тільки правовласнику, а й провайдерам, які легально ретранслюють програми наших телеканалів. Для нас важливо, щоб всі провайдери працювали в рамках закону. В даному випадку було звернення до правоохоронних органів, які зробили свою роботу на високому рівні, за що ми їм вдячні. Сподіваюся, що даний кейс в черговий раз покаже гравцям на ринку, які займаються незаконною діяльністю, що за це рано чи пізно доведеться понести відповідальність», - сказав Левін.

Керівник Ініціативи «Чисте небо» В'ячеслав Мієнко підтримує цю думку. За його словами, провайдери-пірати, бачачи такі приклади, можуть стати більш поступливими ще на стадії діалогу з правовласниками, що однозначно заощадить сили і час обом сторонам.

«Упевнений, такі кейси будуть сприяти тому, що провайдери або інші суб'єкти, що порушують права інтелектуальної власності, будуть чуйно реагувати на неодноразові прохання правовласників припинити незаконні дії. Це допоможе заощадити ресурси обом сторонам. Завдання Ініціативи «Чисте небо» - допомагати правовласникам боротися за свої права, і ми підтримуємо їх у тому, що необхідно притягати порушників до кримінальної відповідальності», - підсумував Мієнко.

Разом ефективніше


До слова, це не перша спільна боротьба двох медіагруп проти піратства. У минулому році завдяки консолідованим діям медіагруп 1 + 1 media і StarLightMedia в Україні вперше притягли телепіратів до кримінальної відповідальності за порушення авторських прав.

Так, один з одеських інтернет-провайдерів надавав абонентам нелегальний доступ до каналів 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, «Бігуді», УНІАН, Плюсплюс, СТБ, «Новий канал», ICTV, ОЦЕ ТБ, М1 і М2.

Спільними зусиллями медіагруп, адвокатів Smartsolutions Law Group і Нацполіціі були проведені обшуки, вилучено обладнання провайдера і проведено ряд судових експертиз, які довели факт скоєння злочину. Суд виніс провайдеру вирок, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Лада Васюкова

15 березня, 2021.



RATVODДата: Середа, 17.03.2021, 11:39 | Повідомлення # 117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кіберполіція викрила групу зловмисників,

які за допомогою «вірусу» викрали понад
5 мільйонів гривень




Правопорушники розсилали компаніям та підприємцям електронні листи
зі шкідливим програмним забезпеченням.


Від їхнього імені - створювали фіктивні платіжні доручення, які надалі обготівковували.

Протиправну діяльність викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно із слідчим управлінням столичної поліції та Службою безпеки України.

Фігуранти розсилали на електронні адреси компаній та підприємців листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Повідомлення маскували під архіви з документами, в яких були вимоги оплати певних послуг чи надання інформації державним органам.

Вірусні програми надавали віддалений доступ до комп’ютерів бухгалтерів та директорів. Зловмисники створювали платіжні доручення від імені юридичних та фізичних осіб на підконтрольні рахунки. У подальшому гроші обготівковували.

За попередніми підрахунками, потерпілим нанесено понад 5 мільйонів гривень збитків.

Правоохоронці провели вісім обшуків на території Києва та Київської області. Вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі та «чорнові» записи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

15 березня 2021 р.




RATVODДата: Середа, 24.03.2021, 19:15 | Повідомлення # 118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
11 нових справ і реальні вироки: «Триколор» розповів

про ефективну боротьбу з піратством в
2020 році




«Триколор» підвів підсумки антипіратської діяльності в 2020 році.


Оператор уклав кілька договорів з правом публічного показу, домігся реального покарання для піратів, які не пішли на компроміс, а також посприяв порушення нових кримінальних справ проти порушників, повідомляється на сайті компанії.

З ким боролися


За 2020 рік за ініціативи «Триколору» правоохоронними органами порушено 11 кримінальних справ. Відносно піратів були винесені обвинувальні судові вироки.

Найчастіше порушники вдавалися до виготовлення та розповсюдження піратських смарт-карт, модифікації устаткування для прийому супутникових каналів, нелегальної трансляції контенту в сегменті HoReCa, а також незаконного використання товарного знаку «Триколору».

Всього за минулий рік до кримінальної відповідальності було притягнуто 13 осіб за звинуваченням у виготовленні та розповсюдженні модифікованого обладнання.

Кого покарали


Так, керівники одного з ростовських операторів кабельного ТБ були засуджені за ч. 3 ст. 146 КК РФ (порушення авторських і суміжних прав) за незаконну ретрансляцію телеканалів інших операторів (в т.ч. і «Триколору»). Пірати отримали 2 і 2,5 року позбавлення волі умовно і будуть зобов'язані виплатити 2,7 млн ​​руб компенсації.

У Дагестані за виготовлення і поширення піратських смарт-карт місцевий житель отримав 1,5 року обмеження волі. Він був засуджений за ч. 2 ст. 272 (неправомірний доступ до комп'ютерної інформації) і ч. 2 ст. 273 КК РФ (створення, використання і поширення шкідливих комп'ютерних програм).

У сегменті HoReCa «Триколор» домігся компенсації від порушників по адміністративним штрафам та позовами. З деякими з порушників вдалося домовитися в досудовому порядку про укладення договорів з правом публічного і номерного показу.

Крім того, компанії вдалося стягнути понад 0,5 млн рублів з власників сайтів, на яких нелегально використовується товарний знак «Триколору». За підсумками року, 7 позовів до власників цих сайтів задоволені повністю або частково: доступ до 4 сайтів обмежений на етапі претензійної роботи, а по 6 - судово-претензійна робота триває.

Як не стати піратом


«Триколор» нагадує, що, згідно із законом, відповідальність за піратську діяльність лежить не тільки на продавцях нелегального обладнання, а й на тих, хто цим обладнанням користується.

Якщо при установці обладнання не укладається договір про надання послуг і не надається доступ до Особистого кабінету на сайті, користувач не є офіційним клієнтом, а виступає співучасником поширення піратського контенту.

Найпростіший спосіб переконатися в тому, що устаткування не піратське - перевірити свій поточний статус в Особистому кабінеті. Даний сервіс дозволяє відстежувати стан балансу, кількість днів до закінчення підписки і оплачувати послуги.

Оператор рекомендує для придбання нового і заміни існуючого обладнання, що надає доступ до послуг «Триколору», звертатися тільки до фірмових салонів і до авторизованих дилерів.

Лада Васюкова

24 березня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 26.03.2021, 10:47 | Повідомлення # 119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Вийти зі Списку 301:

Ініціатива «Чисте небо» про досягнення і цілі на майбутнє



Фото: © Billboard Media

За останні три роки було досягнуто чимало результатів
в боротьбі з піратством, але мета - залишити Список 301.


Ці та інші питання були підняті на форумі «Піратство і захист авторських прав».

Результативна робота і цілі на майбутнє


11 березня 2021 в рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» відбулася четверта сесія на тему: «Піратство і захист авторських прав». Вона складалася з прес-конференції і панельної дискусії, якою модерував В'ячеслав Мієнко, медіаюрист, керівник Ініціативи «Чисте небо».

За словами Мієнко, зараз активну позицію в захисті прав інтелектуальної власності в Україні займають дві організації: «Чисте небо», створена в 2013 році як ініціатива медіагрупи з метою захисту власного відеоконтенту в інтернеті і розвитку легального споживання контенту, а також - Українська Антипіратська Асоціація ( УАПА), яка представляє міжнародних мейджорів. Одним з основних на шляху боротьби з піратством був 2016, коли «Чисте небо» уклало меморандум з Національною поліцією України і розпочала конструктивну співпрацю з правоохоронними органами.

У 2017 за участю «Чистого неба», були внесені зміни в законодавство, що регулює авторські права в Україні. Була посилена стаття 176 Кримінального кодексу України, зокрема, доданий новий склад злочину - фінансування піратства. У 2020 році нарешті було порушено першу кримінальну справу щодо фінансування піратства, тобто норма закону отримала практичне застосування.

У тому ж 2017 році були ініційовані зміни до закону про авторські та суміжні права, що передбачають процедуру блокування нелегального контенту в інтернеті із залученням адвокатів, хостинг-провайдерів і власників онлайн-ресурсів - за аналогією з notice-and-takedown процедурою, прийнятою в США. На жаль, широкого застосування ця процедура поки не знайшла. Також в 2017 році був створений ресурс blacklists.org.ua для рекламодавців: на ньому публічно перераховані ресурси, до яких є претензії у правовласників. За словами В'ячеслава, великі рекламодавці дійсно перестали розміщувати рекламу на цих сайтах.

Крім цього, за останні три роки «Чисте небо» виявило близько 10 тис. порушників права інтелектуальної власності, подано сотні заяв про порушення кримінальних справ, з яких на даний момент на стадії досудового слідства - близько 250 виробництв. Винесено понад 40 вироків щодо залучення правопорушників до відповідальності. 1,5 млн. посилань на нелегальний контент видалено з пошукової видачі Google і більше 2 млн. - з VOD-сервісів. Було подано близько 70 скарг в платіжні системи Visa і Mastercard, що впливає на фінансування ресурсів, які поширюють нелегальний контент. Постійно проводиться моніторинг розміщення нелегального контенту і реклами на ньому.

Незважаючи на досягнення в сфері боротьби з піратством, Міжнародний альянс інтелектуальної власності продовжує робити невтішні висновки щодо захисту прав інтелектуальної власності в Україні, що, на думку В'ячеслава, в цілому відображає реальний стан речей в країні. Постійна присутність України в Спеціальному звіті 301 Торгового представника США, де представлені торгові партнери цієї країни, говорить про недостатній рівень захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Це є ще одним підтвердженням, що попереду багато роботи.

У рекомендаціях міжнародних експертів наголошується на необхідності збільшення участі державних органів у захисті, зокрема, посилення кримінального переслідування за онлайн-порушення, створення окремого підрозділу з питань захисту прав інтелектуальної власності в рамках Офісу Генерального прокурора, а також формування спеціалізованої групи експертів по боротьбі зі злочинами в цій сфері. Також аудіовізуальна індустрія пропонує ще деякі правки до Кримінального кодексу, зокрема, прибрати з частини першої статті 176 матеріальний склад злочину з метою спрощення і прискорення розгляду справ.

Питання захисту прав інтелектуальної власності - в пріоритеті уряду


Олександр Романишин, заступник міністра економіки, торгівлі і сільського господарства України зазначив: «Питання інтелектуальної власності є важливим аспектом як для внутрішніх потреб країни, так і в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також діалогу Україна-США. У списку 301 ми поки перебуваємо в невигідній позиції, і один з пріоритетів України - вихід з даного списку. Напрямки роботи, які передбачаються для цього: боротьба з неліцензійним програмним забезпеченням, боротьба з піратством, а також виплата роялті.

У вересні минулого року між Всесвітньою організацією прав інтелектуальної власності (WIPO) і Мінекономіки підписаний меморандум про обмін базами даних по піратському контенту. Ми вважаємо, що це стане поштовхом для того, щоб рекламодавці припиняли фінансування сайтів, які розміщують нелегальний контент»
.

Олександр Романишин також прокоментував питання про інспекторів з інтелектуальної власності та роботу над законодавчими змінами: «Інспекторів недостатньо, ми повинні збільшувати їх кількість, але це впирається в питання бюджету. Що стосується законодавчих змін - робота у нас йде постійно. Є законопроект «Про авторські і суміжні права», в якому передбачено блок про захист інтелектуальної власності, він ще на стадії доопрацювання. Ми відкриті для будь-яких корисних ініціатив і пропозицій в цьому напрямку».

Питання національної безпеки


Микола Фаенгольд, в.о. керівника дивізіону StarLight Pay TV & Digital медіагрупи StarLightMedia, заступник керівника Ініціативи «Чисте небо», запропонував не використовувати щодо порушення прав інтелектуальної власності «романтичне» слово «піратство», а замінити його на «крадіжку» - по суті. Легкість створення підробки аудіовізуального контенту негативно впливає на розвиток індустрії. Організаціям, які захищають авторські права, потрібно йти за грошима (підхід follow the money) і зробити так, щоб цей бізнес був нерентабельним, некомфортним для злодія. Кілька років тому «Чисте небо» пішло цим шляхом і почало працювати з платіжними системами, є приклади блокування платежів на нелегальні ресурси, але це досить довгий процес. Механізм швидкого блокування нелегально розміщеного контенту поки не діє, правовласники і влада працюює над тим, щоб цей процес став більш оперативним.

Микола звернув увагу на те, що в останні роки змінився ракурс, з якого правовласники дивляться на нелегальне розміщення контенту. Якщо раніше вони дивилися на це, як на недоотриманий дохід, то тепер - як на питання національної безпеки. Багато піратських сайтів, які знаходить український глядач на Smart-TV сьогодні, «віщають» з Росії і не виключено, що завтра замість реклами онлайн-казино глядач побачить анти-українські ролики. Більш того, на сайтах-піратів доступний заборонений в Україні контент країни-агресора і державі варто звернути на це особливу увагу. Також Микола Фаенгольд зазначив, що за роки роботи з кіберполіцією правовласники переконалися, що правоохоронці швидко реагують на запити, відстоюють інтереси виробників, авторів, і можемо сподіватися, що держава втілить швидкий алгоритм блокування доступу до нелегального контенту.

Резюмуючи, учасники сесії погодилися, що варто об'єднуватися і сісти за стіл переговорів для конструктивного діалогу для захисту прав творців.

Ольга Ваганова

25 березня, 2021.




RATVODДата: Субота, 27.03.2021, 10:00 | Повідомлення # 120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Великобританії провайдерів зобов'язали

заблокувати
піратські музичні сайти.



Фото: The Star Online

Музична індустрія Великобританії домоглася накладення заборони на діяльність
найвідоміших британських інтернет-сайтів, які займаються нелегальним розповсюдженням
записів потокової музики і пов'язаних з ними файлообмінних служб.


Редакція Mediasat розповідає подробиці даного процесу.

Що трапилося


3 лютого Високий суд Англії та Уельсу заслухав аргументи Британської асоціації виробників фонограм (BPI) і компанії Phonographic Performance Ltd (PPL), що представляють інтереси звукозаписуючих лейблів, щодо шкоди, який провідні піратські сайти наносять легальному бізнесу потокової передачі музики.

Суд постановив, що дані сайти порушили авторські права звукозаписуючих лейблів і зобов'язав інтернет-провайдерів заблокувати доступ до цих ресурсів.

Кого заблокують


Згідно з судовим рішенням будуть заблоковані [font=Optima][size=10]чотири діючі в даний час сайту для копіювання потоків[/size][/font], зокрема - Flyto (в середньому близько 58 мільйонів відвідувань з території Великобританії в місяць), 2Conv (приблизно 25 мільйонів відвідувань), Fly2mp3 і H2 Converter. Незважаючи на те, що в рішенні суду не згадані ніякі інші web-сайти, згідно з даними видання TorrentFreak блокуванню будуть піддані й інші схожі ресурси.

У сукупності згадані web-сайти генерували більше мільярда відвідувань на рік.

Що кажуть в BPI?


У Британській асоціації виробників фонограм (BPI) розповіли, що вони готувалися до судового розгляду протягом двох років і представили суду більше 3000 сторінок доказів в якості підтримки свого позову про судову заборону діяльності піратів.

За кілька місяців до прийняття судового рішення BPI вела переговори з шістьма найбільшими інтернет-провайдерами, які працюють у Великобританії, - BT, EE, PlusNet, Sky, TalkTalk і Virgin Media. За даними BPI, всі інтернет-провайдери погодилися не виступати проти поданого позову і підкоритися рішенню суду.

«Високий Суд підтвердив всі наші підозри і висунуті нами звинувачення, а саме - той факт, що оператори і користувачі цих файлообмінників і сайтів для копіювання потоків, а також пов'язані з ними програми для копіювання потоків, порушують авторські права всіма можливими способами, а отже - повинні бути заблоковані на території Великобританії, - сказав головний юрисконсульт BPI Кіарон Вайтхед. - Ці судові рішення дуже важливі як з юридичної, так і з практичної точки зору. Вони не є срібною кулею, здатній покінчити з піратством раз і назавжди, але вони розвивають існуюче європейське законодавство і являють собою значний крок вперед у сфері захисту авторського права в Великобританії. Ми вдячні Високому Суду за такийу ефективний розгляд даної групової тяжби в онлайн-слуханнях. Зі свого боку BPI планує робити подальші дії відповідно до цих рішень».

Аманда Соллоуей, міністр інтелектуальної власності Великобританії, додала: «Дане судове рішення є гарною новиною для артистів і виконавців, і я вдячна BPI за захист законів нашої країни, що регулюють сферу інтелектуальної власності. Творці платформ «копіювання потоків» крадуть сотні мільйонів фунтів стерлінгів, які могли б піти на подальший розвиток нашої музичної індустрії».

Що далі?


На тлі прийняття судового рішення в BPI закликали уряд Великобританії вжити додаткових заходів, здатні допомогти скоротити музичне піратство і підвищити цінність легального ринку потокової передачі музики.

Організація просить ввести для музичних онлайн-платформ «обов'язок піклуватися», який не дозволить даним платформам зловживати положеннями «безпечної гавані» для недоплати за музику, яку вони використовують.

В асоціації також очікують введення норми, що дозволяє вимагати від порушників відшкодування шкоди, яка дозволить припиняти роботу нелегальних сайтів, а також дасть правовласникам можливість швидко та надійно відправляти провайдерам вимоги про блокування ресурсів.

У жовтні минулого року у Великобританії спеціальний парламентський комітет почав розслідування впливу музичного піратства на сектор потокової передачі музики. На даний момент в рамках обговорення цієї проблеми було проведено вже чотири засідання.

Сайти-файлообмінники і платформи потокового копіювання приносять щорічно шкоди екосистемі музичної індустрії на суму в приблизно 200 мільйонів фунтів стерлінгів.

Коментар експерта:


Ось що з цього приводу говорить Ігнат Бережний, директор Асоціації музичної індустрії України, партнер Ініціативи «Чисте небо»:

Стрім-ріпінг є одним з найпопулярніших видів піратства і разом з іншими його видами, згідно з даними Британської асоціації виробників фонограм (BPI), забирає у британського музичного сектора більш 150 млн. фунтів стерлінгів на рік. Тому, звичайно, таке рішення позитивно вплине на розвиток музичної галузі та слугуватиме прикладом для інших країн.

Відзначимо, що практика блокування сайтів з контентом, що порушує авторські права, поширена і набуває все більшого масштабу в Великобританії та інших країнах і її все частіше застосовують для боротьби з піратством.

Так, наприклад, кілька років тому один з найбільших в світі сайтів, присвячений стрім-ріппінгу музики, YouTube-mp3.org, припинив свою діяльність після судових позовів звукозаписуючих компаній в США і Великобританії. Даний сайт знаходився в Німеччині, і його відвідувало 60 млн. користувачів з усього світу щомісяця. В результаті судового процесу його оператор погодився не порушувати права виконавців і звукозаписуючих компаній в майбутньому.

Ще одним прикладом може служити діяльність однієї з найвідоміших в світі груп по боротьбі з піратством BREIN (Нідерланди), яка в 2019 році закрила 564 піратських сайти і заблокувала 258 проксі-серверів Pirate Bay, одного з найбільших в світі BitTorrent-індексаторів і каталогу для пошуку .torrent-файлів. А тільки за першу половину 2020 року ці фірми сприяли подачі 250 судових позовів та проведення понад 1000 заходів проти піратства. BREIN домоглася рішення суду Амстердама з блокування близько 175 проксі-серверів і дзеркал Pirate Bay.

За даними IFPI (Міжнародної федерації фонографічної індустрії), музика щорічно вносить 81,9 млрд. євро в економіку ЄС і підтримує два мільйони робочих місць. Але цей внесок в значній мірі зменшується через діяльність піратських ресурсів.

Єврокомісія в своєму Списку спостереження за підробками і піратством (Counterfeit and Piracy Watch List) 2020 року відзначила, що за даними дослідження комерційна вартість цифрового музичного піратства в 2015 році склала 29 млрд. доларів у всьому світі, а за оцінками експертів у 2022 році вона може вирости вже до 53-117 млрд. доларів.

Що стосується України, то зараз вона до сих пір залишається в Списку пріоритетного спостереження (Priority Watch List) в рамках так званого «Списку 301» (Special 301 Report), про що повідомляється в звіті Міжнародного альянсу інтелектуальної власності (IIPA) щодо правової охорони і захисту авторського права, в тому числі і тому, що протягом багатьох років не може вирішити проблему піратства в Інтернеті.

Неодноразово міжнародні асоціації із захисту прав звертали увагу на те, що без блокування сайтів ефективна боротьба з піратством неможлива. Україна не є винятком, адже система «notice-and-takedown» (повідомлення і видалення), передбачена в Законі України «Про авторське право і суміжні права», так і не змогла ефективно запрацювати. До речі, Угода про асоціацію з ЄС передбачає, що наша країна повинна ввести ефективні заходи по боротьбі з піратством. Якщо існуюча система неефективна, то введення блокування сайтів є логічним кроком для вирішення цієї проблеми.

Власне кажучи, в контексті всієї статті саме по собі блокування сайтів є закономірним результатом уваги, яка приділяється питанням захисту інтелектуальної власності в Британії. Зауважте - комітет при парламенті розглядає питання музичного піратства, існує навіть Міністр з питань інтелектуальної власності та різні об'єднання, що представляють інтереси правовласників. Коли у держави є розуміння важливості питань інтелектуальної власності, з'являються і ефективні механізми захисту останньої, це природний процес. Тому чим швидше в Україні на державному рівні з'явиться таке розуміння і відповідна інфраструктура, тим кращою буде захист інтелектуальної власності і ефективніше боротьба з піратством в цій сфері.

Борис Скуратівський

25 березня, 2021.




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024