FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 14:39

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:30 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове Кабельне ТБ

RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:38 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове кабельне ТБ DVB - C

DVB-C - стандарт цифрового телевізійного мовлення по кабелю.

В основі стандартів DVB ( в тому числі і стандарту DVB-C ) лежить стандарт
кодування рухомого зображення іі звукового супроводу в
MPEG-2.
В наш час використовується основний профіль без масштабування.

DVB-C і кабельне мовлення.

Очікуване впровадження цифрового телебачення в системи кабельного телебачення (СКТБ) ставлять питання про їх придатність для цієї мети і про оцінку необхідних удосконалень і доопрацювань. Внаслідок того, що в правильно спроектованою СКТБ досить високе відношення сигнал/шум - S/n (по ГОСТ Р 52023-2003 не менше 43 db), але в той же час значний вже смуга каналу порівняно з супутниковою системою, у зв'язку з чим найбільш оптимальним є використання багатопозиційної модуляції QAM (Quadrature Amplitude Modulation - квадратурна амплітудна модуляція). Хороше S/n згідно теореми Шенона знижує вірогідність помилок BER (Bit Error Rate - частота помилкових біт) і дозволяє обійтися одной рівнем перешкодостійкого кодування. Проте пакетні помилки не виключені, тому перемеженіє залишається складовою частиною перешкодостійкого кодування.
Аналіз перешкод і спотворень, типових для лінійного тракту, дозволяє передбачити, що цифрові сигнали виявляться менш чутливими до інтермодуляційних спотворень (CSO і СТВ), чим аналогові, завдяки значно меншому необхідному захисному відношенню S/d (цифровий сигнал/цифровая перешкода) в співпадаючому і сусідніх каналах і гладшому спектру. В той же час цифрові сигнали QAM чутливіші до амплітудних і особливо фазовим спотворенням в тракті, тому питання узгодження, корекції характеристик залишаються досить гострими.
В литературе еще не достаточно данных о взаимном влиянии большого числа цифровых потоков в кабельной сети, т.к. благодаря эффективному сжатию, в одном частотном канале удается передать до 4-6 ТВ программ, и после перевода на цифровой формат даже очень загруженная сеть с 25-35 транслируемыми программами переходит в категорию сетей с 5-7 реально занятыми физическими каналами, в которых проблемы взаимных помех не столь актуальны.
У побудові головних станцій (ГС) перехід на цифровий формат пред'являє нові вимоги до апаратури обробки і формування сигналів. З'являється можливість формувати багатопрограмні цифрові потоки, не декодуючи прийняті сигнали Mpeg-2, а виділяючи на них потрібні компоненти на рівні транспортного потоку і ремультіплексируя ці компоненти в новий транспортний потік. Також на рівні транспортного потоку при цьому можуть вирішуватися питання скремблювання, зміни системи умовного доступу. Прийнятий в стандартах DVB єдиний підхід до канального кодування істотно полегшує обробку і перетворення сигналів DVB, оскільки число додаткових операцій при перетвореннях виявляється мінімальним. У цьому сенсі стандарт DVB-C досить близький до супутникового стандарту DVB-S.

Структура системи DVB-C (Стандарт DVB-C) максимально гармонізована із структурою супутникової системи DVB-S, але як тип модуляції в ній використовується не QPSK, а M-QAM з числом позицій М-коду від 16 до 256 (тобто від 16 QAM до 256 QAM).
Входными сигналами на ГС являются транспортные пакеты MPEG-2 и такты, получаемые через интерфейс в основной полосе от: спутниковой линии, технологических линий, локальных программных источников и т.п. Методы инверсии каждого восьмого байта для цикловой синхронизации, рандомизации, перемежения и кодирования RS-кодом не имеют отличий от аналогичных методов и устройств в системах DVB-S и DVB-Т. Преобразователь байтов и кортежи (короткие последовательности битов, равные значности моделирующего кода) осуществляет формирование битовых структур, удовлетворяющих условию последующего получения символов QAM. С целью получения созвездия, не зависящего от вращения несущей, к двум старшим разрядам каждого символа QAM применяется дифференциальное кодирование. На этом формирование кортежей заканчивается и осуществляется найквистовская согласованная фильтрация для формирования спектра в квадратурных каналах I и О. Затем сигналами I и О моделируются квадратурные несущие, и сигнал QAM переносится по спектру в полосу рабочего кабельного канала, для сопряжения с которым служит физический интерфейс. На приеме в соответствующем порядке выполняются обратные операции по демодуляции и декодированию сигнала в цифровой приставке Set-Top-Box (STB).
Характерною особливістю розглянутого тракту адаптації є відсутність внутрішнього згортального кодека і наявність формування спектру в основній смузі. Захист від пакетованих помилок виробляється виключно за рахунок перемеженія на виході кодера Рида-Соломона.
Після згортального перемеженія безперервну послідовність байтів необхідно розділити на короткі послідовності бітів, кожна з яких відповідає символу QAM, тобто певній крапці на квадратурній діаграмі модульованого сигналу. Такі послідовності двійкових символів називаються кортежами. Довжина кортежу m=log2(M), де М-код - число позицій сигналу M - QAM (тобто 2 m?QAM).

Циклічне завдання відображення байтів в кортежі для одного циклу може бути виражена формулою:

8k = n*m
де: до - число перетворюваних байтів по 8 біт;
n - число кортежів довжиною m біт.


RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:42 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні з'явиться канал Story TV

Компанія Sanoma Hearst планує запустити в Україні кабельний канал Story TV.
Про це повідомляє видання Media Business Reports.

Story TV буде присвячений життю знаменитостей. Одночасно подібні канали стартують в Румунії, Болгарії і Чехії. Аналогічний канал, який займається підрозділом Sanoma Magazines International, вже запущений в Угорщині. Бюджет запуску такого каналу в Румунії складає Ђ 400 тисяч.

Sanoma Hearst Romania - спільне підприємство фінської медіа компанії Sanoma і американського медіахолдингу Hearst Corporation. У Україні компанія видає українські аналоги журналів Cosmopolitan, Men's Health, Prevention, National Geographic, Sanoma Magazines.

Переклад: Віталій Мосейчук
Телекритика
Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Субота, 01.08.2009, 09:29 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Story TV не з'явиться в Україні: спростування

Sanoma Magazines Ukraine не збирається запускати в Україні кабельний канал Story TV.

[31-07-2009]

Про це «Медіабізнесу» повідомила Юлія Стефанішина, генеральний директор видавничого будинку Sanoma Magazines Ukraine.

Нагадаємо, сьогодні сайт «Телекритика», посилаючись на інформацію видання Media Business Reports, написав про намір компанії відкрити в Україні канал присвячений життю знаменитостей. Пані Стефанішина спростувала дану інформацію.

«В Sanoma Magazines International дійсно є подібний канал в Угорщині, але в Україні в осяжному майбутньому його відкриття не можливе», - сказала вона.

Sanoma Magazines Ukraine видає українські версії журналів Cosmopolitan, Cosmopolitan Beauty, Men’s Health, Prevention, «домівку», Story, Harper’s Bazaar. Є частиною Sanoma Magazines International, яка у свою чергу є підрозділом Sanoma Magazines, - одиного з найбільших видавців популярної преси в Європі. Компанія видає більше 300 журналів в тринадцяти країнах. У Україні - з 1999 р.

mediabusiness.com.ua


RATVODДата: Понеділок, 24.08.2009, 09:04 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Discovery Channel і Animal Planet увійдуть

до складу платформи KabelKiosk

1 вересня 2009 відбудеться розширення пропозиції (пакету FAMILYXL) німецької супутникової платформи KabelKiosk,
призначеної для кабельних операторів, двома новими телеканалами: Discovery Channel і Animal Planet.

«Discovery Channel» (Дискавери) - супутниковий і кабельний телеканал, а також однойменна телемережа, канали якої доступні для перегляду на безлічі мов і в багатьох країнах світу. Мовлення каналу складає 24 години в добу і засновано на документальних передачах про науку (спрощені для більшості людей), технологію і історію.

Animal Planet- дочірній телеканал американського Discovery Channel. Працює на супутниковому і кабельному телебаченні. У програмі - фільми показують тварин в безпосередньому місці існування; розповіді про види внесених до Червоної книги. Не забуті і домашні тварини. Девіз каналу «Нашу планету населяє більше 2 мільйонів живих видів. Ви - один з них. Трансляція телеканалу ведеться цілодобово.

Пакет FAMILYXL - це пакет телеканалів, який складається з 25 каналів різних жанрів, - фільми, документальні, розважальні, науково-популярні, музичні і дитячі програми для всієї сім'ї.

KabelKiosk - супутникова платформа, призначена для кабельних мереж.
Мовлення здійснюється з супутника Eurobird 9 (9E). Сигнал кодується в Conax і Videoguard.

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl і wikipedia.org


RATVODДата: Середа, 26.08.2009, 22:01 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Gameland TV збільшив мережу мовлення

У серпні Gameland TVуклав договори на мовлення
в
Кургані і Красноярську з 3600 абонентами.

Телеканал GAMELANDTV 8 червня 2009 року отримав оновлений додаток до Ліцензії на кабельне мовлення від Федеральної служби по нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій.

Додаток дає право на мовлення ще в 85 населених пунктах із загальною кількістю абонентів більше 950 тис. абонентів. На сьогоднішній день мовлення забезпечене в більше 130 населених пунктів Росії, глядацька аудиторія телеканалу більше 10 000 000 чоловік.

МедіаАтлас.ру


RATVODДата: Середа, 26.08.2009, 22:06 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Перспективна цифра

Цифрове кабельне телебачення постраждало від кризи істотніше аналогового.

Проте в майбутньому серед споживачів в пріоритеті буде саме перше. Драйвером стане інтернет, вважає директор по розвитку бізнесу компанії "НКС-ЕвроАзія" Віталій Клементьев.

- Віталій Георгійович, як вплинула криза на два сегменти кабельного телебачення - аналогове і цифрове, чи є різниця?

- Безумовно, є. Відтоку абонентів аналогового кабельного телебачення ми не спостерігаємо і прогнозуємо зростання бази в 2009 році на рівні 7 - 9%. У сегменті цифрового телебачення невеликий відтік є, правда, він заповнюється новими підключеннями. До кінця 2009 року ми приростимо і цю абонентську базу, але трохи. Ринок платного цифрового ТБ в 2009 році кардинально відрізняється від ринку 2008 років. Торік ми спостерігали бурхливе зростання і вибуховий інтерес до цифри. У 2009-м криза змусила людей більш зважено і акуратно личити до покупок. Клієнти добре сприйняли принципи цифрового телебачення і навчилися чітко формулювати свої побажання до продукту. Відчутне збільшення цифри, думаю, припаде на 2010 -2011 роки.

- З якої причини відбуваються відмови від цифрового телебачення? Висока вартість послуг?

- Це одна з причин, криза все-таки позначилася на розвитку сегменту. Зокрема із-за девальвації рубля ми відчуваємо значне зростання витрат на зарубіжний контент: у загальній структурі валютні платежі перевищують 70%. Ми вимушені трохи, але підвищувати ціни на існуючий продукт. Треба сказати, що відтік у тому числі викликаний ротацією абонента - переїздами з міста або в інший район міста. Загальне число абонентів, що вирушають у відтік в 2009 році, по відношенню до 2008-го збільшилося трохи.

- Деякі експерти помічають, що супутникове телебачення стає серйозним конкурентом цифрового кабельного ТБ. Відчуваєте тиск того ж "Триколора", який пропонує пакет в 60 каналів за 150 рублів? У вас ті ж 60 коштують 280 рублів.

- З супутниковими операторами ми конкурували завжди. Але, по-перше, ми з ними працюємо в різних сегментах: "Тріколор" розрахований на нижній, масовий сегмент, причому звичайно це обласні споживачі, "НТВ+" - преміальний, а ми працюємо з середнім. Крім того потрібно дивитися не лише на кількість каналів, але і якість контента. А воно значно відрізняється залежно від сектора, на яке орієнтована пропозиція. Свого покупця ми упевнено знаходимо. По-друге, установка цифрового КТВ в рази нижче за вартість підключення до супутникового ТБ. При цьому не потрібно ставити тарілку, виконувати роботи по її монтажу. Цифрове КТВ виглядає привабливіше простотою доступу.

- Зараз всі оператори в один голос говорять про пакетні пропозиції. Ви не збираєтеся, наприклад, продавати ТБ і інтернет в одному пакеті?

- Пакетна пропозиція у нас існує з 2008 року, найближчим часом ми плануємо його підсилити. Абоненти інтернету - безумовні драйвери продажів цифрового КТВ. По психологічному портрету вони дуже схожі на абонентів цифри - активні і діяльні. Приріст абонентської бази по цифровому КТВ у нас багато в чому відбувався саме за рахунок інтернет-користувачів.

СЕРГІЙ ЕРМАК, ЕКСПЕРТ-УРАЛ
comnews.ru


RATVODДата: П`ятниця, 04.09.2009, 19:43 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Київ вивчить проблеми розвитку конкуренції

у сфері кабельного телебачення

Антимонопольний комітет України вніс Київській міській державній адміністрації
офіційну пропозицію створити спільну робочу групу для вирішення проблем
розвитку конкуренції у сфері
кабельного телебачення в столиці.

Про це повідомила прес-служба АМКУ. Комітет запропонував Київській міській державній адміністрації забезпечити всестороннє інформування жителів столиці про можливість здобуття послуг доступу до телепрограм через системи колективного прийому, які надаються СЬКП «Киевтелесервіс».

Адже в разі технічної можливості, якщо не менше 50% жителів будинку погоджуються отримувати послуги в цього підприємства за допомогою будинкових антен, приймається рішення про проведення необхідних робіт. По наявною в Комітеті інформацією, МІНЖКХ також підтримує позицію СЬКП «Киевтелесервіс» по створенню конкуренції іншим операторам кабельного телебачення. А Мінрегионстрой виразило готовність сприяти впровадженню колективних систем телебачення при здійсненні проектних і будівельно-монтажних робіт, як на об'єктах новобудов, так і під час реконструкції старого житлового фонду.

Державні відомства мають загальну думку відносно необхідності створення загальнонаціональної системи цифрового телерадіомовлення в Україні, що і передбачено відповідною програмою 1085, затвердженою Кабінетом Міністрів і регіональною угодою «Женева-2006». Реалізація вказаної програми забезпечить альтернативний кабельному телебаченню спосіб прийому телепрограм. «Мені прикро, що молода команда керівників ТОВ « Воля-кабель», до якої я завжди відносився з повагою, замість того, щоб піти назустріч законним вимогам киян і Антимонопольного комітету і понизити тарифи на послуги до економічно обгрунтованого рівня і забезпечити якісне надання цих послуг, увійшли до судової суперечки з Комітетом.

Такі дії з боку порушника наводять до затягування виконання вимог Комітету, - відмітив виконуючий обов'язки Глави Комітету Олександр Мельніченко. - Тому ми запропонували КМДА прийняти заходи, які сприяли б демонополізації і розвитку конкуренції з виходом нових операторів на ринок кабельного телебачення. Однією з доріг вирішення актуальних для киян проблем кабельного телебачення може стати створення альтернативи шляхом відновлення прибудинкових антен і доступу до будинків комунальної власності різним постачальникам цих послуг, для чого необхідна конструктивна співпраця з міською владою».

Як відомо, 6 липня 2009 року Комітет оштрафував ТОВ « Воля-кабель», ВАТ «ІВК» і ВАТ «Київські телекомунікаційні мережі», які зв'язані стосунками контролю і фактично є одним суб'єктом, на 3 мільйони гривень за зловживання монопольним положенням, зобов'язавши понизити тарифи до економічно обгрунтованого рівня. Крім того, за ініціативою Комітету Національний радий з питань телебачення і радіомовлення відмінив термін переходу « Воля-кабель» з аналогового мовлення на цифрове, зобов'язавши оператора забезпечити безперебійне надання послуг абонентам, незалежно від способу поширення програм.

Протягом чотирьох тижнів на «гарячу» телефонну лінію Комітету з питань кабельного телебачення поступило близько 400 скарг споживачів відносно діяльності операторів, а також понад 20 письмових звернень. Більшість скарг поступають від жителів Києва, Сум, Рівно, Донецька, Львова, Хмельницького і Івано-Франківська. Робота «гарячих» ліній в територіальних відділеннях Комітету продовжується.

www.ua.all-biz.info

Джерело - СКТУ


RATVODДата: П`ятниця, 11.09.2009, 01:04 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
МТІС планує покрити Мінськ

цифровим кабельним ТБ (DVB-C)

до 2012 року

Впровадження цифрового телебачення планується завершити в Мінську до 2012 року.
До цього часу всі жителі міста зможуть дивитися всі телеканали, які є в кабельній мережі, в новому якісному форматі, повідомив директорУП «Мінські телевізійні інформаційні мережі» (МТІС) Віктор Бичков.

Віктор Бичков відзначив, що в даний час підводяться підсумки тендеру на постачальника устаткування. «В понеділок розкриті конверти з претендентами. Один, наприклад, обіцяє в разі висновку договори протягом 30 днів поставити цифрову станцію і налагодити роботу», - розповів керівник МТІС, уточнивши, що цифрове телебачення упроваджуватиметься в столиці поетапно.

Планується, що на первинному етапі телепрограми цифрового телебачення в кабельних мережах МТІС транслюватимуться паралельно з аналоговими. Підключитися до «цифри» можна буде в індивідуальному порядку.

Кажучи про плани розвитку найбільшого кабельного оператора Білорусі, його керівник відзначив, що МТІС будує мережі в Боровлянах. Передбачається збільшити кількість власних телеканалів. Разом з двома що діють (Медіамережа і TV RAY), можливо, буде запущений спортивний канал.

Варто нагадати, що принадні перспективи переходу на «цифру» МТІС малює вже не вперше: Віктор Бичков пророкував мінчанам цифрове кабельне телебачення ще до кінця 2008 року.

БЕЛТА
tv.tut.by


RATVODДата: Вівторок, 15.09.2009, 10:23 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Видавець "Труда" і "АІФ" придбав кабельний телеканал

Холдинг "Медіа 3", що володіє газетами "Аргументи і факти", "Труд" і "Екстра М",
придбав блокуючий пакет акцій кабельного телеканалу "О2ТВ",
повідомляє мережеве виданняSlon.ru.

По відомостях видання, сума операції склала від 2 до 4 мільйонів доларів, проте наголошується, що учасники операції цю інформацію не підтвердили. Крім того, уточнюється, що холдинг "Медіа 3" купив і опціон на придбання контрольного пакету телеканалу.

Газета "Відомості" із засланням на керівника маркетингового відділу телеканалу Анастасію Андрієнко повідомляє, що операція буде завершена до кінця року. Один з власників "О2ТВ" Василь Лавров підтвердив, що "Медіа 3" дійсно отримає контроль над телеканалом, проте відмовився уточнити деталі операції, зокрема, розмір пакету акцій, що набуває холдингом.

В даний час загальний борг телеканалу, який неодноразово міняв позиціювання у пошуках своєї ніші, складає 8 мільйонів доларів. За станом на 11 вересня 2009 року капіталізація компанії, акції якої котируються на ММВБ, склала 300 мільйонів доларів. За підсумками першого півріччя 2009 років, відзначає газета, виручка каналу виросла на 160 відсотків в порівнянні з тим же періодом 2008. Проте при виручці в 26 мільйонів рублів збиток за той же період склав 5 мільйонів рублів.

За даними "Slon.ru", щонеділі "О2ТВ" дивляться близько 400 тисяч глядачів, половина його контента зараз складають музичні кліпи.

Раніше "Медіа 3" оголосив про падіння рекламних доходів у зв'язку з кризою на 40 відсотків. Холдинг прийняв рішення позбавитися від деяких своїх активів - друкарні "Екстра М" і компанії по поширенню преси "Аріа-АіФ".

lenta.ru


RATVODДата: Вівторок, 15.09.2009, 18:44 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ерікссон надає новітні послуги інтерактивного ТБ

шведської компанії Com Hem

Ерікссон забезпечив можливість Com Hem, найбільшому шведському операторові кабельного телебачення,
надавати своїм абонентам нові розширені розважальні послуги за допомогою інтерактивної ТБ платформи.
Нові«послуги за замовленням» дозволять глядачам дивитися свої улюблені телепрограми
в будь-який слушний для них час
.

ТБ платформа забезпечує надання програм «за замовленням», підтримує широкий спектр сучасних послуг, таких як «відео за замовленням», здобуття і перенесення початку телепередач, а також «музика за замовленням», крім того, рішення від Ерікссон включає гнучкий інтерактивний портал для нового послуги «Landlord-Tenant» компанії Com Hem. Надання нових послуг вже почалося, причому число абонентів до грудня 2009 року досягне 500 000.

Мартін Кул (Martin Kull), керівник технічного відділу компанії Com Hem, заявив: «Вирішення Ерікссон дозволяє надавати нашим абонентам всю лінійку цифрових послуг за замовленням. При цьому телеглядачі отримують велику кількість функцій інтерактивного індивідуального телебачення. Компанії Ерікссон удалося об'єднати вирішення декількох розробників в різних областях, від систем здобуття інформації до телевізійних приставок, і розробити комплексну систему, засновану на гібридній цифровій передачі відеосигналу і IP-технологиях».

Ян Варебі (Jan Wareby), старший віце-президент і глава підрозділу мультимедійних технологій компанії Ерікссон, заявив: «Цей проект свідчить про наші можливості працювати в співпраці з операторами і створювати відмінні рішення в області телебачення. Ми володіємо кращими в своєму класі технологіями, досвідом і ресурсами інтеграції, що дозволяє нам надавати допомогу операторам в розгортанні комплексних систем, що забезпечують підтримку нових послуг і сприяючих зростанню доходів».

Будучи провідним інтегратором, Ерікссон розробляє, упроваджує і поставляє платформи телевізійних систем, що включають апаратні і програмні рішення, розроблені компанією Tandberg Television, підрозділом Ерікссон. Рішення включає платформу цифрових послуг OpenStream, систему Xport Producer і EQ8096, а також ряд продуктів, розроблених декількома сторонніми виробниками.

itua.info


RATVODДата: Середа, 23.09.2009, 23:37 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На виставці EEBC 2009 буде представлено

9 новітніх розробок для кабельних мереж

В рамках виставки ЄЄВС 2009 Telecom & Broadcasting будуть представлені новітні розробки, продукти і
вирішення
2009 р., призначені для роботи в кабельних мережах.
Про це «proIT» повідомили організатори виставки.

Зокрема, на стенді C121 буде представлений трансмодулятор V912 DVB-S/S2 to COFDM (DVB-T) twin, який перетворює цифрові транспортні потоки з 2-х супутникових DVB-S / S2 транспондерів в 2 незалежні потоки COFDM (DVB-T). Це унікальне рішення, що дозволяє організувати цифрове кабельне мовлення у форматі DVB-T. Необхідність в такому рішенні пов'язана з широким поширенням сучасних плоских LCD і плазмових телевізорів зі вбудованим тюнером DVB-T.

На цьому ж стенді можна буде побачити професійний 2-х канальний аналоговий ТБ модулятор V112 Multinorm twin. Це перший в індустрії професійний 2-х канальний аналоговий ТБ модулятор, що використовує технологію ASTRO Direct Digital. Модуль ASTRO V112 Multinorm twin практично не використовує аналогового процесингу. Вхідні сигнали A/V оцифровуються, і вихідний радіочастотний сигнал створюється шляхом цифрової дискретної модуляції, спеціально розробленим процесором Hi-End класу. При цьому забезпечуються екстраординарні параметри аудіо і відео вихідного модульованого сигналу.

На стенді B341 відвідувачі виставки зможуть ознайомитися відразу з 4 новинками. Перша з них - це платформа TELESTE Luminato, яка виконана в компактному форм-факторі (1 RU) і відрізняється низьким вжитком електроенергії. Шасі комплектується двома транспортними інтерфейсами Gigabit Ethernet з можливістю установки SFP-модулей. У станції реалізована підтримка відео стандартів MPEG-2 і MPEG-4 стандартного (SD) і високого дозволу (HD), що робить дане рішення ідеальним для мереж кабельного телебачення і IPTV середнього рівня.

Друга новинка на цьому стенді - Broadcast Network Processor RGB BNPxr. Призначений для обробки великої кількості потоків цифрового телебачення, що одночасно йдуть. Основні функції BNP - трансляція цифрового телебачення стандартної (SD) і високої (HD) чіткості, комутоване цифрове телебачення, зональна і цільова вставка реклами, цифрове накладення, підміна програм і вставка регіональних телеканалів.

На цьому ж стенді відвідувачі виставки зможуть побачити Комутатор третього рівня з підтримкою MPLS FoxGate C704 на основі шасі з 4 слотами для лінійних карт. Цей продукт може бути укомплектований однією або двома картами, що управляють, а також 3 або 2 робітниками. Призначений для використання на рівні ядра в корпоративних або операторських мережах, розподілених локальних мережах.

І ще одна новинка стенду B341 - головна станція кабельних модемів Arris Cadant C4с на основі DOCSIS 3.0, в якій використовуються перевірені апаратні і програмні технології, вживані в CMTS C4. С4с ідеально личить для установки в приміщеннях і стійках з обмеженим простором або на головних станціях, де не потрібне обслуговування такої кількості абонентів, як у випадку з CMTS C4.

На стенді B223 буде представлений абонентський оптичний мікровузол RFoG, призначений для розгортання і модернізації пасивних і гібридних оптоволоконних інтерактивних мереж, доставки контента кінцевому споживачеві з використанням існуючої будинкової коаксіальної кабельної розводки. Пристрій дозволяє побудувати розподільну мережу, зберігши існуючі інвестиції кабельного оператора в устаткування, а також в підсистеми моніторингу і биллинга.

Цього року відвідувачі виставки ЄЄВС 2009 також зможуть побачити новий продукт української компанії «Гефеста» - цифровий супутниковий ресівер SkyGate HD, який призначений для прийому каналів високої чіткості HDTV (DVB-S2/H.264) з дозволом 1080i, а також, каналів трансльованих у форматі MPEG-2, MPEG-4. Ресівер забезпечений функціями запису на носії інформації стандарту USB Flash/ USB HDD або на зовнішній HDD при підключенні через інтерфейс e-SATA. Продукт буде встановлений на стенді A321.

Ще одна українська компанія - «VAGO Україна» - на стенді B323 представить продукт, призначений для захисту мережевого устаткування від несанкціонованого доступу. Антівандальний металева шафа (ящик) Vagos 7U виконаний в 19" стандарті. Всі вузли виготовлені з 2-х мм. сталі. Двері виконані в пенальном виконання, що ускладнює можливість її злому. Замокнув сувальдный, з підвищеною секретністю.

Нагадаємо, що виставка ЄЄВС Telecom&Broadcasting, присвячена питанням розвитку галузі телекомунікацій і телерадіомовлення, проводиться щорік в Києві. У поточному році Сьома Східноєвропейська виставка і конференція з телекомунікацій і телерадіомовлення відбудеться 21-23 жовтня у виставковому центрі «КиевЕкспоПлаза». Відвідини конференцій ЄЄВС 2009 Telecom&Broadcasting безкоштовне по попередній реєстрації.

http://proit.com.ua/


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 12:06 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Приморцям пора запасатися

супутниковими антенами

Роскомнадзор взявся перевіряти ліцензії в операторів кабельного ТБ,
що транслюють зарубіжні канали

Тетяна Глагольова

Фахівці прогнозують: в результаті перевірки російських операторів кабельного ТБ на предмет трансляції телеканалів, що не мають ліцензій, російських телеглядачів втратить можливості дивитися іноземні канали.

Видання newsru.com із засланням на видавництво "Відомості" повідомляє, що за законом РФ, таку ліцензію отримує або сам канал, або оператор. Зарубіжним телеканалам для цього їм треба створити в Росії "дочку", але це заборонено законом "Про ЗМІ". Оператор, згідно закону, може отримати ліцензію не більш, ніж на два канали. В результаті в країні, як правило, телевізійні компанії створюють декілька юрособ, або просто працюють без документів.

Сьогодні більшість іноземних каналів показують росіянам без ліцензій. Вся необхідна правова документація є лише у ВПС і Euronews. Ліцензії відсутні і багатьох російських телеканалів. Наприклад, більшості каналів державного холдингу ВГТРК не мають дозволів на кабельне мовлення. Таким чином, офіційні вимоги фактично не виконуються. Але і досі регулювальник вважав за краще закривати на це очі, були лише одиничні випадки, коли невеликі кабельні оператори піддавалися санкціям.

Втім, і самі оператори прагнули не дратувати влади, відзначає видання CNews.ru. Так, практично ніхто не вирішився пустити в свої мережі опозиційний канал RTVi. Зневірившись вийти на російський ринок, торік той навіть закрив московське бюро. Не доступний в російських кабельних мережах і телеканал Al Jazeera: оператори не хочуть зв'язуватися з каналом, який у минулому транслював виступи "терориста номер один" Усами бен Ладена.

Представники кабельних операторів виражають стурбованість ініціативою Роськомнадзора, яка може сильно змінити ситуацію на ринку. Є побоювання, що на місцях чиновники почнуть вимагати в операторів гроші. Президент Асоціації кабельного телебачення Росії (АКТР) Юрій Пріпачкин вважає, що проблему з легалізацією зарубіжних каналів вирішать поправки до закону "Про ЗМІ" і закону "Про зв'язок". Вони, зокрема, відмінять обмеження по кількості ліцензій на одну компанію. Законопроект повинні внести до Держдуми до кінця 2009 року.

Заступник керівника Приморського управління Роськомнадзора Едуард Шутов повідомив корр. "ЕН", що його відомство всього лише здійснює нагляд за дотриманням операторами закону і відповідністю їх дій з чинними нормативними актами. В разі виявлення порушень приймаються передбачені в КОАП РФ дії. Приморське відділення відомства за даною інформацією жодних вказівок не отримувало. Управління продовжує працювати в звичайному режимі, проводить планові перевірки.

Співробітники компанії "Підряду" - провідного оператора кабельного ТБ у Владивостоку - нічого конкретного повідомити не змогли. Правда, вони запевнили кори. "ЕН", що якщо компанію поставлять перед фактом, зарубіжні канали буде відключені.

novostivl.ru


RATVODДата: Четвер, 22.10.2009, 20:56 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
AETN має намір організувати мовлення

каналу історичної тематики

Американська компанія A&E Television Networks /AETN/ має намір організувати мовлення каналу
по історичній тематиці
в російських мережах кабельного ТБ.

Про це представники компанії повідомили сьогодні під час зустрічі з керівником Роськомнадзора Сергієм Ситниковим, повідомляє прес-служба відомства.

С.Ситников пояснив представникам AETN, яким чином вони можуть організувати своє мовлення на території РФ відповідно до російських законів.

Представники AETN заявили про намір створити в Росії спільне підприємство і забезпечити мовлення в кабельних мережах в рамках законодавства Російської Федерації.

Компанія AETN володіє декількома каналами для кабельного ТБ, серед яких основним є історичний канал History Channel, на якому транслюються документальні передачі по історії культури, науки і військової історії. Аудиторія телеканалів компанії AETN в США складає 95 млн домогосподарств. Світова аудиторія телеканалів компанії в 125 країнах досягає 235 млн підписчиків.

Компанія AETN є спільним підприємством концерну Hearst /37.5 проц акций/, Disney ABC Cable /37.5 проц/ і NBC Universal Cable /25 проц/.

www.bit.prime-tass.ru


RATVODДата: Неділя, 25.10.2009, 21:24 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кількість абонентів кабельного телебачення

скоротилася на 100 тисяч

За даними Державного комітету статистики України, за результатами першого півріччя 2009 років, кількість абонентів кабельного телебачення скоротилася в порівнянні з 2008 роком на 100 тисяч абонентів, і склало 3,4 млн. абонентів. Основними причинами відключення абонентів телемереж, кабельні оператори рахують кризу і цілеспрямовані дії Національної Поради України з питань телебачення і радіомовлення, що обмежують поширення іноземних телеканалів.

Учасниками ринку платного телебачення також наголошується тенденція зниження показників рентабельності телемереж, не дивлячись на збільшення доходів від надання послуг кабельного телебачення на 32,1% за перше півріччя 2009 років в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зростання доходів від послуг кабельного ТБ сталося, в основному, за рахунок підвищення абонентської плати. Середня абонплата за послуги кабельного телебачення з України за результатами першого півріччя 2009 років за даними Асоціації «Укртелесеть» склала зверху 30грн.

Підвищення абонплати за послуги кабельного ТБ викликане необхідністю часткового відшкодування зростання витратній частині бюджету телемереж. На думку експертів асоціації «Укртелесеть», витрати на експлуатацію, технічне обслуговування телемереж, ліцензійна плата телеканалам за останній рік збільшилися більш ніж на 41 %.

Прес-служба Асоціації «Укртелесеть»
protv.net.ua


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
  • Сторінка 1 з 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024