FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 12:03

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:30 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифрове Кабельне ТБ

RATVODДата: Понеділок, 01.03.2010, 16:28 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Відстрочення для кабельних телеканалів

В зарубіжних кабельних каналів, які не встигли реєструватися як ЗМІ і не отримали мовну ліцензію,
буде ще пів-року на виконання вимог Роскомнадзору
.
Раніше служба погрожувала відключати такі канали з 1 березня

Сьогодні витікає термін, який Роськомнадзор дав іноземним телеканалам, що віщають в кабельних мережах, аби вони привели свою діяльність у відповідність з російськими законами. Для цього вони повинні були заснувати російська юрособа, а потім зареєструвати його як ЗМІ і отримати ліцензію на мовлення. В разі відмови виконати ці вимоги керівник Роськомнадзора Сергій Ситников доручив регіональним відділенням служби припинити «неправомочне поширення телеканалів», говорилося в листі Асоціації кабельного телебачення Росії (АКТР), направленому ще в січні представникам іноземних каналів.

Але не йдеться про відключення з сьогоднішнього дня каналів, які не встигли привести документи в порядок, заявив «Відомостям» помічник керівника Роськомнадзора Михайло Воробйов. Будуть проведені планові перевірки кабельних операторів, і якщо виявляться порушення, то служба видасть розпорядження про їх усунення. На виконання розпоряджень згідно із законом дається до напівроку, пояснює Горобців. За цей час оператори повинні будуть уявити документи про те, що мовлення каналу відповідає російському законодавству, або відключити його, додає він.

«КОМСТАР-ОТС» і «Акадо» проінформували канали-партнери про вимоги регулювальника, говорять їх представники Катерина Невськая і Денис Ричка. Весь березень буде місяцем переходу нову схему роботи, вважає Ричка. Але потім «Акадо» відключатиме канали, якщо отримає розпорядження Роськомнадзора, додає він. «Комстар» також виконуватиме розпорядження служби, обіцяє Невськая.

Проблемою трансляції іноземних каналів в російських кабельних мережах Роськомнадзор зайнявся ще в травні 2009 р., а осінню Ситників зустрівся з керівниками декількох компаній, що володіють правами на продукцію іноземних каналів. Тоді вони пообіцяли виконати вимоги служби, затверджує Горобців. Мовцям, які не встигають вчасно отримати дозволу, допомога запропонувала АКТР. Вона планувала заснувати російську компанію, яка отримала б мовну ліцензію і ексклюзивні права на поширення телеканалів. Але її послуги не було потрібно - канали вирішили виконати вимоги регулювальника самостійно, розповів вчора співробітник прес-служби АКТР.

У січні, за оцінкою менеджера крупного кабельного оператора, приблизно в 90% іноземних телеканалів не було мовних ліцензій. Але зараз переважне число мовців вже подали або готують документи в Роськомнадзор, стверджує представник АКТР.

У лютому служба видала ліцензії на мовлення каналам шведської телекомпанії Viasat, раніше вже зареєстрованим як ЗМІ, - Viasat History, Viasat Explorer, «Тv-1000 російське кіно» і «ТБ-1000-эКШН», говорить Горобців. Готуються до видачі документи для ряду телеканалів групи Discovery, які перереєструвалися як ЗМІ на компанію «Діськавері коммьюникейшнс», продовжує він. Раніше Discovery не стала фундирувати російську «дочку», а канали зареєструвала як ЗМІ на компанію «НТВ плюс», пояснює гендиректор Media Broadcasting Group (представляє в Росії канали Discovery, Sony, ВПС World News, Nickelodeon і ін.) Катерина Переверзева. За її словами, в суботу документи подав також канал Nickelodeon. Telco Media (представляє National Geographic і Jetix), що вже звернулася в службу, сподівається отримати всі дозволи в травні, говорить її гендиректор Максим Калінін. А, наприклад, ВПС ще консультується з Роськомнадзором про видачу необхідних дозволів, додає Горобців.

Олег Сальманов
ВІДОМОСТІ


RATVODДата: Понеділок, 01.03.2010, 19:30 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Кабельні оператори України

обіцяють поки не підвищувати тарифи

Після того, як ми написали про те, що кабельне телебачення може подорожчати,
багато наших читачів дзвонили в редакцію і просили детальніше розповісти про плани кабельних операторів.

Ми зв'язалися з компанією «Воля», де нас завірили, що доки абонентам не варто побоюватися зміни цін.

- Найближчим часом ми не збираємося змінювати вартість абонентської плати, - пообіцяла керівник відділу по зв'язках з громадськістю компанії «Воля» Аліна Сигда. - Ми робитимемо все можливе, аби утримати вартість пакету на поточному рівні, не допустившись вагання ціни на соціальний пакет більш ніж на 10-12%, тобто на інфляційний індекс.

Якщо врахувати, що найдешевший цифровий пакет компанії коштує 23 гривни, то підвищення цін до кінця року не повинне скласти більше 2-3 гривень. Правда, багато що залежить від того, чи буде стабільний курс національної валюти, оскільки доля долларозависимых витрат в собівартості послуг істотна.

- Ми сподіваємося, що нам удасться утримати без змін вартість останніх пакетів до кінця року, - продовжує Аліна Сигда. - Основні складові собівартості пакету кабельного ТБ - це витратні матеріали для ремонту і підтримки кабельної мережі, її технічне обслуговування, обслуговування абонентів і зарплата обслуговуючого персоналу. Крім того, до цієї суми необхідно додати авторські відрахування власникам програм. Наприклад, вартість ліцензійних відрахувань від одного абонента за кожен зарубіжний канал нараховується в євро і складає 10-15 євроцентів. Якщо курс виросте, то виросте і вартість перегляду таких каналів. Крім того, не забувайте, що є ще і витрати на доставку рахунків, а вартість послуг «Укрпошти» з першого кварталу поточного року виросла на 40% і складає в середньому майже 2 грн. за одне відправлення.

Андрій ГАЦЕНКО
«Комсомольська правда» в Україні»


RATVODДата: Середа, 03.03.2010, 22:24 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Роскомнадзор видав ліцензії на мовлення

в кабельних мережах групі зарубіжних каналів

Роскомнадзор прийняв рішення надати ліцензії на мовлення в кабельних мережах
на території Російської Федерації телеканалів МСМ ТОР, Mezzo Classic-Jazz, DW-TV, MGM-Networks, France 24,
говориться в повідомленні відомства.

Про це вирішення регулювальника заступник керівника Роскомнадзора Костянтин Протопопов повідомив в ході зустрічі у вівторок, 2 березня, з Леонідом Лазовським - главою компанії Universal Communications, яка має ексклюзивне право на поширення даних телеканалів на території Росії.
В ході зустрічі було підкреслено, що компанія Universal communications організаційно і технічно готова забезпечити поширення телеканалів МСМ ТОР, Mezzo Classic-Jazz, DW-TV, MGM-Networks, France-24 в кабельних мережах на території Росії відповідно до російського законодавства.
Раніше ці канали отримали свідоцтво про реєстрацію ЗМІ.
Також на розгляді в Роскомнадзоре знаходяться документи на реєстрацію як ЗМІ телеканалів National Geographic, Fox Life, Fox Crime, Travel Channel.

«Газета.Ru»


RATVODДата: Субота, 06.03.2010, 10:46 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телеканал "Беларусь ТВ" включили

в московські кабельні мережі

З першого березня міжнародний супутниковий телеканал "Беларусь ТВ" входить
до складу пакету
"Мікс" кабельної мережі "АКАДО".

Тепер всі його абоненти дістали можливість дивитися кращі білоруські програми і кінофільми,
а також спортивні, розважальні і дитячі програми.

Організація мовлення білоруського каналу в мережі "АКАДО" стала можливою завдяки укладенню договору між Національною державною телерадіокомпанією Республіки Білорусі і компанією ЗАТ "АКАДО-столиц", повідомили в Белтелерадіокомпанії.

"АКАДО-столица" працює з 1995 року і надає телекомунікаційні послуги в Москві і Московської області. Компанія входить в державний концерн "АКАДО". Сьогодні АКАДО - це високошвидкісний безлимитный доступ в інтернет, 190 каналів цифрового телебачення, цифрову телефонію і ефірне радіо.

Мережа "АКАДО" охоплює всі адміністративні округи Москви, а також підмосковні міста: Зеленоград, Солнечногорськ і Івантєєвка. Кожного місяця аудиторія "АКАДО" збільшується більш ніж на 50 тис. підписчиків.

Мовлення телеканалу "Беларусь ТВ" на території Москви і підмосковних міст ведеться цілодобово і в цифровій якості.

telegraf.by


RATVODДата: Субота, 06.03.2010, 10:51 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Тестове мовлення

цифрового кабельного телебачення

проходить в Мінську

У Мінську відповідно до технічного плану проходить тестове мовлення цифрового кабельного телебачення.
Про це повідомив директор УП "Мінські телевізійні інформаційні мережі" (МТІС) Віктор Бичков.

У тестовому режимі цифровий сигнал транслюється у відкритому доступі для всіх абонентів кабельної мережі МТІС, які в даний час можуть приймати більше 25 аналогових телеканалів. Крім того, для перегляду кінофільмів і інформаційних програм в "цифрі" абонентам, телевізори яких не відносяться до сучасних моделей, обладнаних вбудованими декодерами, необхідна наявність приставки DVB-C з підтримкою стандарту MPEG-2.

"Тестове мовлення - серйозний технологічний процес, який вимагає декілька місяців інтенсивної роботи фахівців. За цей час проводиться оцінка якості передаваного сигналу, виробляється точне налаштування передавальних систем і вузлів. Почати комерційну експлуатацію цифрового телевізійного формату мовлення для жителів Мінська МТІС планує в II-III кварталі, швидше ближче до кінця II кварталу", - сказав Віктор Бичков.

До запуску комерційної експлуатації МТІС встановить систему кодування сигналів. Підключитися до "цифри" можна буде в індивідуальному порядку, уклавши з провайдером послуг відповідний договір і отримавши картку доступу до системи перегляду телеканалів в цифровій якості.

УП "Мінські телевізійні інформаційні мережі" утворено в 1990 році вирішенням Мінгорісполкома. Підприємство створене на основі державної форми власності і працює на повному госпрозрахунку і самоокуповуванні. МТІС є найбільшим оператором кабельного телебачення в Мінську і обслуговує більше 550 тис. абонентів. На момент створення підприємства в столиці транслювалися три телевізійні канали. За роки своєї діяльності МТІС збільшив кількість телеканалів до 38.

bybanner.com


RATVODДата: П`ятниця, 12.03.2010, 16:11 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"7ТВ" зробив собі ребрендинг

У березні телеканал запустив промо-компанію з оновленим фірмовим стилем

Зміна іміджу "7ТВ" пов'язана із зміною концепції - тепер основу програмної сітки складає пізнавально-розважальний контент зарубіжного і власного виробництва. Цікаво, що раніше телеканал позиціювався, як спортивний.

У березні під слоганом "Лови кіно щодня на 7ТВ" в містах Росії стартувала рекламна кампанія з використанням декількох каналів комунікації: радіо, преси і зовнішньої реклами. Це перша в історії телеканалу масштабна рекламна кампанія, повідомили Sostav.ru на телеканалі. До цього телеканал в основному рекламувався в мережі Інтернет. Слоган супроводиться зображенням чоловіка і жінки, що по розрахунках творців, вказує на нову цільову аудиторію телеканалу - чоловіки і жінки у віці 18-54.

По заявах представників "7ТВ", щодня анонсуються фільми вечірнього ефіру на радіостанціях "Авторадіо", "Європа Плюс", "Ретро", "Радіо Дача", "Радіо Сім", Love radio. У зовнішній рекламі на щитах, які встановлені в таких містах, як Казань, Новосибірськ, Саратов, Тольятті, Уфа, представлені макети в жовто-помаранчевому колірному рішенні. Кампанія продовжиться до кінця березня.

Крім того в ефірі каналу з'явилися нові ефірні заставки і промо-ролики з акцентом на нові кінолінійки, що з'явилися в ефірі. Як заявив програмний директор телеканалу "7ТВ" Ігор Лебедев, слоган "Лови кіно щодня на 7ТВ" запрошує глядачів "відпочити в компанії з кінозірками найпопулярніших жанрів". Тепер основу програмної сітки складатимуть кінофільми, документальні програми об життя відомих діячів культури і фільми про тварин.

Нагадаємо, що російський загальнонаціональний телеканал 7ТВ віщає з 17 вересня 2001 року в більш ніж 500 містах Росії.

Ідея і креатив: компанія "Синефантом"
Керівник проекту: Ігор Лебедев

Шаміль Юсупов, Sostav.ru

RATVODДата: Вівторок, 16.03.2010, 23:21 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новий П'ятий вийшов 15.03.2010р.

в загальноросійський телеефір

Колишній П'ятий Петербургський Канал змінив не лише назву, але і концепцію мовлення.
Ток-шоу і якісне кіно замість серіалів.
П'ятий планує відібрати аудиторію у великої телетрійки - Першого, Росії і НТВ.

П'ятий канал входить в "Національну медіагрупу", яка також управляє телеканалом РЕН. Інформація про структуру власників суперечлива. Серед крупних власників Національної Медіа-групи називали банк Росія, який очолює Юрій Ковальчук, страхову групу СОГАЗ і "Сургутнефтегаз". До цих пір канал замість прибутку доставляв акціонерам одні фінансові проблеми. Проте в медіа-групи, експертну пораду якої очолює відомий телепродюсер Олександр Роднянський, творець прибуткового СТС і українського каналу Студія 1+1, є завдання: зробити П'ятий рентабельним і популярним. Про це заявив в інтерв'ю Business FM гендиректор Національною Медіа ГРУПИ-ТБ, Володимир Ханумян: "У телевізійному меню він ще не зайняв того місця, на яке міг би заслуговувати по своєму формальному офіційному статусу. Перед нами акціонерами поставлено завдання і нами самими, як командою, яка управлятиме п'ятим каналом, перетворити п'ятий канал формально федерального в реально федеральний. П'ятий повинен зайняти ту позицію, яку цей офіційний статус передбачає".

Головний козир щовечірнього прайм-тайма на П'ятому - Ксенія Собчак, яка в парі з Олександром Вайнштейном в 9 вечорів веде ток-шоу на злободенні теми. Обговоренням головних новин займається экс-ведущая Першого каналу Ольга Кокорекина. Гостем першого випуску дискусійної програми Світлани Сорокиной став Михайло Горбачов. Сергій Майоров, автор програми Історії в деталях на СТС, на П'ятому розповість про людей бізнесу і політики, у тому числі неприлюдних.

За словами Володимира Ханумяна, телеканал грає на зіставленні - тоді як трійка федеральних пригощає глядачів асорті з телесеріалів і розважальних шоу, П'ятий обговорює серйозні теми з інтелігентними співбесідниками. Нова концепція залучить інтернет-аудиторію і глядачів каналів-конкурентів. І через три роки новий телеканал обросте чотири процентною цільовою аудиторією, упевнений Володимир Ханумян: "Ми розуміємо, і дослідження це показують, що аудиторія, яка шукає в телебаченні нових знань, цікавої інформації і розумних розмов, такій аудиторії по дослідженнях від 20 до 25% зі всіх телеглядачів. Канал природно буде намагатися привернути до себе увагу глядачів інших каналів. Перш за все, кінцево це великі федеральні канали, це і розважальні канали, глядачам яких ми запропонуємо іншого типа телебачення, інші жанри. І на такому противоходе П'ятий і розраховує зіграти. Доля аудиторії якщо сьогодні в каналу 2, то ми плануємо протягом 3 років подвоїти, тобто вийти в цільовій аудиторії на 4. Значна частина програм вироблятиметься в Москві продюсерськими компаніями. У Пітере робитимуть новини, і у вигляді спадкоємності - найбільш успішні програми з колишнього мовлення. Витрати на новий телепроект лише в перший рік можуть скласти близько 50 мільйонів доларів".

Таку оцінку П'ятому дав Олексій Самохвалов, директор Національного дослідницького центру телебачення і радіо. А окупить себе канал лише років через п'ять, вважає Самохвалов: "Йдеться про десятках мільйонів доларів, в перший рік буде інвестовано близько 50 млн. доларів. Отримуватимуться фільми, програми. Навіть оплата авторських прав і права показу буде теж істотна сума. Інвестиції повернуться в кращому разі років через п'ять, тому що рекламний ринок звузився. Каналу спочатку буде складно отримати ті замовлення, які протягом 2010 року вже частково розподілені, і мова піде про часткову окупність, вже починаючи з 2011 року. Напевно, ті 4 заявлених відсотка, про яких йде мова, вони будуть досягнуті. Але говорити про те, що можна залучити аудиторію з Інтернету, я думаю, що це неможливо, тому що в Інтернеті та частина аудиторії, яка мало дивиться телебачення, і йдеться про боротьбі за більш традиційну аудиторію".

Плакатами зовнішньої реклами "Дивися П'ятий" обвішано Підлога-Москви. Проте особливих витрат на неї не було, вважає Григорій Трусов, президент консалтингової компанії "Контакту-експерта". Мала місце бартерна схема: "Компанії, які надали свої рекламні щити, потім можуть претендувати на безкоштовний рекламний час на каналі. І це рекламний час вони вже продадуть потім комерційним клієнтам за комерційними розцінками. Тобто канал нічого не втрачає, окрім як ефірний час, який він надасть за рекламу".

П'ятий - канал федеральний і в майбутньому увійде до безкоштовного пакету загальноросійського цифрового телебачення.

www.prime-tass.ru


RATVODДата: Середа, 17.03.2010, 10:27 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Повномасштабне мовлення

цифрового кабельного телебачення

в Мінську почнеться в квітні

У Мінську повномасштабне мовлення цифрового кабельного телебачення планується почати
в квітні поточного року.

Про це повідомив директор УП "Мінські телевізійні інформаційні мережі" (МТІС) Віктор Бичков 16.03.2010р.
на оперативній нараді в Мінміськвиконкомі, передає кореспондент БЕЛТА.

У тестовому режимі в столиці вже запущена цифрова телевізійна станція. Оцінити послугу можуть близько 120 тис. абонентів МТІС - ті, які можуть приймати більше 25 аналогових телеканалів або в яких є приставка.

"Максимальна кількість телеканалів в цифровому форматі досягне 80. Аналогових телеканалів в мережі МТІС сьогодні налічується 38. Планується, що до кінця року до послуги підключаться до 10 тис. абонентів", - сказав Віктор Бичков.

За його словами, МТІС розробив тарифи і підготував програму просування даного продукту на ринок послуг. Розробляється і схема продажів населенню пристроїв умовного доступу до системи кабельного телебачення. "Сьогодні три підприємства республіки завершують розробку таких пристроїв (сеттобоксов) - це "Горизонт", "Витязь", "МПОВТ". На ринок послуг вийдемо з білоруськими приставками", - сказав гендиректор, уточнивши, що з інноваційного фонду Мінська на проект виділене Br1,4 млрд.

Віктор Бичков також повідомив, що 4 крупних західних компанії зацікавлені інвестувати в МТІС. Відповідні переговори вже відбулися. Це компанії, які мають від 1 млн. до 10 млн. абонентів в мережах по всій Європі. Вони мають намір включити МТІС в систему єдиного європейського інформаційного простору.

Серйозним проривом стане реалізація в столиці інвестиційної програми розвитку інформаційної структури Мінська до 2015 року. Її вартість оцінюється в суму біля $ 60 млн. Ціна питання - модернізація мережі до сучасної якості кожної квартири, підключеної до кабельного телебачення МТІС.

УП "Мінські телевізійні інформаційні мережі" утворено в 1990 році вирішенням Мінгорісполкома. Підприємство створене на основі державної форми власності і працює на повному госпрозрахунку і самоокуповуванні. МТІС є найбільшим оператором кабельного телебачення в Мінську і обслуговує більше 550 тис. абонентів. На момент створення підприємства в столиці транслювалися три телевізійні канали. За роки своєї діяльності МТІС збільшив кількість телеканалів до 38.

БЕЛТА


RATVODДата: Субота, 20.03.2010, 15:01 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Роскомнадзор відключає

ВПС, ESPN і Boomerang

ВПС Entertainment, ESPN Classic, дитячий канал Boomerang холдингу Time Warner
і ще 25 зарубіжних каналів можуть найближчими днями зникнути з російського ефіру.

Роскомнадзор готує санкції до кабельних операторів, які продовжуватимуть мовлення каналів,
що проігнорували вимоги відомства про приведення діяльності у відповідність з
російськими законами.

Роскомнадзор загрожує позбавленням ліцензії російським кабельним операторам за надання ефіру зарубіжним телеканалам, не зареєстрованим в Росії. Глава відомства Сергій Ситников заявив Infox.ru, що «28 зарубіжних мовців, які в кабелі присутні, ніяк не відреагували на заклики привести свою діяльність у відповідність російському законодавству».

«Тих операторів (кабельного телебачення), які працюють з ними, включають їх в свої пакети, хто бере на себе такі ризики, жорстко каратимемо, аж до позбавлення ліцензії», - заявив Сергій Ситников, додавши, що «робота вже почалася».

Держава пропонувала зарубіжним мовцям привести свою діяльність у відповідність російському законодавству - до 1 березня отримати ліцензію або свідоцтво про реєстрацію ЗМІ, або, принаймні, заявити про намір отримати документи. У 2010 році дозвільні документи оформили канали груп Discovery, Viasat, канали МСМ ТОРИ, Mezzo Classic-Jazz, DW-TV, MGM-Networks, France 24 і ряд інших.

За словами помічника керівника Роскомнадзору Михайла Воробйова, в числі 28 зарубіжних мовців, які ніяк не відреагували на сигнали відомства, телеканали ВПС Entertainment, ESPN Classic і дитячий канал Boomerang (холдинг Time Warner).

Як розповів в інтерв'ю Infox.ru гендиректор «Комстара» («Стрім») Сергій Пріданцев, «ті зарубіжні канали, які в належне і відведене їм законом час не оформлять ліцензію, звичайно, не віщатимуть в нашій сітці».

«Вимпелком» дуже крупна і прилюдна компанія, ми обов'язково виконуватимемо закон. Будемо уважно вести діалог з «Роскомнадзором» на цю тему», - заявив гендиректор «Вимпелкома» («Білайн») Олександр Торбахов. У сітці мовлення «Білайна» присутні ESPN Classic Sport і ВПС World News.

«Ми не отримували офіційних документів, які б зобов'язали відключити дані телеканали. Якщо ми отримаємо офіційне розпорядження на відключення, то йому слідуватимемо», - додала прес-секретар «Вимпелкома» Ксенія Корнєєва.

У групі «Акадо» - надають мовлення дитячому каналу Boomerang - відмовилися від коментарів.

Представник групи ВПС в Росії Катерина Переверзева заявила, що «зараз ВПС на своєму рівні вирішує, як і коли отримати ліцензію». «Є канали, як, наприклад, Discovery, які дуже серйозно відносяться до російського ринку - вкладають в нього і отримують з нього контракти і гроші, а є канали, як ВПС World News і ВПС Entertainment, яких, можна сказати, в Росії немає», - заявила Катерина Переверзева. За її словами, мовлення британського каналу в Росії йде «поза рамками спеціальної стратегії».

Представник групи говорить, що «коли ВПС заходитиме на ринок для того, щоб робити бізнес», то отримає ліцензії і перекладе канал російською мовою.

«Російський ринок ВПС цікавий, його обговорюють і зайдуть сюди всіма своїми каналами - це може статися у будь-який момент», - додала Катерина Переверзева.

За словами Олександра Торбахова, питання про законність або незаконність діяльності в декількох зонах телекомунікаційного бізнесу не до кінця пропрацювало і допускає різні інтерпретації. «Інколи закон недостатньо чітко висловлюється на цю тему - оскільки прогрес йде досить швидкий, і з'являються все нові і нові варіації цього бізнесу», - додав топ-менеджер.
Владислав Новий
www.infox.ru


RATVODДата: Субота, 20.03.2010, 15:15 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Канал Zone Club з 1 квітня буде

переименованный в Fine Living Network (FLN)

З 1 квітня канал Zone Club в Росії отримає оновлене програмне наповнення і нову назву - Fine Living Network.

Добре відомий російським глядачам канал Zone Club в квітні буде оновлений - нова версія каналу носитиме назву Fine Living Network (FLN), якісно зміниться і програмне наповнення каналу, при цьому канал як і раніше орієнтований на сучасних і прогресивних жінок з широким довкола інтересів.

Компанія Scripps Networks Interactive, провідний світовий виробник передач про стиль життя для телебачення і інтернет-мовлення, стане основним постачальником програмного наповнення для каналу Fine Living Network. Власник нового телеканалу - компанія Lightdragon Ltd., спільне підприємство компанії Zonemedia Broadcasting Ltd. і Scripps Networks Interactive, успадкувала всі права і зобов'язання компанії Zonemedia Broadcasting Ltd. відносно телеканалу Zone Club, при цьому всі умови договорів, що діють, на телеканал Zone Club залишаються без змін.

Fine Living Network знає, що цікавить сучасних жінок, і пропонує їм увлекательный розповідь про стиль життя, охоплюючи п'ять популярних тим - Будинок, Кулінарія, Подорожі, Стиль, Здоров'я. Творці каналу залучили визнаних фахівців зі всього світу в кожній з цих областей - дизайнерів, шеф-кухарів, експертів по стилю. Вони триматимуть глядачів в курсі останніх тенденцій в дизайні, моді і стилі, надихаючи на те, аби зробити світ довкола себе яскравіше і зручніше.

Будинок - це ваша фортеця, де можна нескінченно щось міняти і покращувати. У цьому хазяйкам допоможуть чудові шоу, як те Божественний Дизайн, Особняки, Поліція Інтер'єрів. Вони покажуть "виворіт" самих різних і незвичайних будинків, уявлять масу ідей і практичних порад про те, як втілити ці ідеї в життя з мінімальними витратами.

Кулінарія - цінителям висококласної кухні Fine Living Network запропонує такі увлекательные програми як Кухня народів світу, Подорож кулінара і Суботня кухня. Дослідні шеф-кухарі з різних країн розповідять про кулінарні традиції народів світу і поділяться секретами своєї майстерності.

Подорожі - просто влаштуйтеся зручніше, а програми Місце під сонцем, Втеча на острів і Ідеальну відпустку миттєво відправлять вас до подорожі, що захоплює дух, по найвіддаленіших і дивніших куточках земної кулі.

Стиль - про це Fine Living Network знає все! Мода, культура, тренди - ведучі програм Шопинг-терапия, Великий бутик і Екстраординарні жінки завжди в курсі останніх тенденцій.

Здоров'я - за турботами про будинок і гардероб не варто забувати про стан душі і тіла. Fine Living Network представляє програми Йогу для відпочинку, Балет і фитнес, Карібська аеробіка, які допоможуть жінкам завжди залишатися у відмінній формі.

Окрім телевізійного мовлення, Fine Living Network найближчим часом запросить глядачів на сайт finelivingnetwork.com. Сайт стане не лише джерелом корисної інформації, але і надасть можливість спілкування всім, хто прагне зробити своє життя яскравим і насиченим.

Fine Living Network - Життя в Задоволення!

vsetv.com


RATVODДата: Середа, 31.03.2010, 10:58 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Теледощ. У квітні запуск каналу

"Дощ. Optimistic Channel"

Наталія Синдєєва, хазяйка радіостанції "Срібний дощ" і співвласниця інтернет-проекту Slon.ru,
запускає інформаційно-пізнавальний канал "Дощ. Optimistic Channel".

З початку квітня телеканал почне тестове мовлення в мережах московських кабельних операторів, повідомила Синдєєва "Відомостям", а 1 вересня почнеться його повноцінне мовлення. Синдєєва, за її словами, єдина власниця ТОВ "Телеканал "Дощ" (володіє ліцензією). Представники операторів "Акадо" і "Стрім" підтвердили готовність почати тестову експлуатацію "Дощу" і переговори про повноцінне мовлення. Представник "Корбіни" уточнив, що зараз узгоджується технічна схема мовлення.

Про бажання створити телеканал Синдєєва вперше заявила два роки тому і з тих пір займалася пошуком інвестицій. У результаті канал запускається на власні засоби, розповіла вона, але у неї є попередня домовленість з потенційними інвесторами, які тепер чекають виходу каналу до ефіру. Первинні витрати на "Дощ", по словах Синдєєвой, склали до $ 10 млн. "У нас власна інформаційна служба, 60% часу йтиме прямий ефір, тому витрати вищі, ніж на звичайний тематичний канал", - пояснює вона.

"Дощ" - пізнавальний канал з самою різною тематикою: економіка, бізнес, культура, вказує Синдєєва, і повинен залучити людей, які не дивляться телевізор. "Ми, можливо, випустимо в ефір картинку про те, як в реальному часі створюється канал", - розповіла вона. По словах Синдєєвой, головний редактор і виконавчий директор Slon.ru Леонід Бершидський "допомагає каналу відбудовувати інформаційну службу" (Бершидський це підтвердив), але питання про можливу синергію з Slon.ru остаточно не вирішений.

З такими витратами з каналу необхідно буде "вичавлювати максимум", аби вийти на окупність, попереджає заступник гендиректора ВГТРК Дмитро Медников.

Ксенія Болецкая
Відомості


RATVODДата: П`ятниця, 02.04.2010, 11:25 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Платне ТБ додасть в об'ємах

Ринок платного телебачення в Росії в 2010 р. виросте на 17% - до $ 1,1 млрд.
Такий прогноз по виручці операторів платного ТБ озвучив президент Асоціації кабельного телебачення
Росії
(АКТР) Юрій Пріпачкин на конференції "Цифрове телебачення і масові комунікації в Росії 2010 р.",
організованою ComNews спільно з НАТ.

Виручка кабельних операторів від послуг платного ТБ складе $ 860 млн, супутникових, - $ 200 млн, а оператори IPTV досягнуть виручки в $ 40 млн проти $ 25 млн роком раніше. Більше ARPU буде в операторів IPTV - $ 8,5, що на $ 0,5 вище за аналогічний показник за минулий рік. Кабельні і супутникові оператори збільшать ARPU на $ 0,1 - до $ 2,7 і $ 2,6 відповідно. Кількість абонентів платного телебачення в 2010 р., за даними АКТР, зросте на 4,35 млн - до $ 6,7 млн. "Є стійкий бізнес, немає жодних просідань", - підкреслив Юрій Пріпачкин.

Компанія "Фінам Менеджмент" наводить більш песимістичний прогноз по розвитку ринку платного телебачення в Росії. "Згідно нашим попереднім чеканням, абонентська база користувачів послуг платного ТБ в Росії в 2010 р. може вирости на 20-25%, зростання ринку в грошовому вираженні буде на рівні 15%, - коментує аналітик УК "Фінам Менеджмент" Максим Клягин. - Такі темпи зростання можна назвати хорошими. Звичайно, враховуючи рівень доходу і моделі споживчої поведінки ця послуга довго ще не зможе стати масовою, проте з точки зору бізнесу напрям можна рахувати интересным".

ТЕТЯНА КАПУСТІНА
© ComNews


RATVODДата: Четвер, 08.04.2010, 22:17 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
До Росії приходить цифрове телебачення -

і створює перешкоди кабельному

Кабельному телебаченню в Росії хронічно не везе.
У 1990-³ рр. йому створювали перешкоди пейджингові компанії і FM-радіостанції.
Минулої зими виявилося нове джерело перешкод - мобільне ТБ, що з'явилося в Москві.

Перехід Росії на цифрове ефірне телебачення теж обіцяє неприємності кабельникам - до тих пір, поки і кабельне ТБ не стане повністю цифровим. позбавлення від бід точно не Але до 2014 p. станеться, вважають аналітики.

Оператор сам собі визначає частоти.

Я потім ні на кого ображатися

Спілкуватися з російськими чиновниками - невелике задоволення. Тому оператори кабельного телебачення (КТВ) добилися права розподіляти трансльовані по кабелю телепрограми по частотних каналах на свій розсуд, без узгодження з Мінкомзв"язку. Кожен оператор сам визначає, на якому каналі яка телестанція у нього віщає. Логіка проста: сигнал КТВ поширюється лише усередині кабелю і кому окрім оператора є справа до того, що твориться усередині його кабелів?

Зменшивши вантаж бюрократичних процедур, російські оператори КТВ виявилися незахищеними перед новаціями телегрудки. Зовнішні джерела радіосигналу можуть створювати перешкоди в кабельних мережах. Компанії КТВ із самого початку поклопоталися про відсутність перешкод від ефірного телебачення - ті канали, де такі перешкоди виникали, вони просто не використали. Коли на ринку виникали нові джерела перешкод - пейджери, FM-радіостанції, - кабельникам доводилося міняти розташування телеканалів в своїх мережах. Адже платою за вільне поводження з частотами стало використання їх на вторинній основі, це означає: якщо тобі хтось заважає, посунутися повинен ти.

Більш всього уразливі для перешкод кабелі від розподільної коробки на сходовій клітці до телевізора клієнта. Зміна телеканалів - це неминуче незручності для абонентів, їм доведеться перенастроювати свої телевізори. Альтернатива - заміна кабелів в квартирах клієнтів на захищеніші - теж виглядає не дуже привабливо.


Інфографіка © Михаил Симаков, «Маркер»

Цифрове телебачення - проблема для кабельників

Минулї зими в московського КТВ з'явився нове джерело перешкод. У російській столиці тестують мобільне телебачення. Кабельники поскаржилися в Мінкомзв"язку на незручності. Далі буде лише гірше, переконують операторів мобільного ТБ: до 2015 p. Росія повинна повністю перейти на цифрове телебачення. Всю країну забудують потужними передавачами, розповідає гендиректор «Домінанти» Андрій Черников. Вони створять таку перешкоду, яку кабельники ще ніколи не бачили.

В майбутньому кабельне телемовлення теж стане цифровим - і тоді перешкоди зникнуть, пояснюють кабельники. Всі незручності відносяться до перехідного періоду. Можливо, такі колізії переконають багато абонентів КТВ перейти на «цифру». Але, по існуючих прогнозах, до 2014 p. в традиційного кабельного телебачення в Росії все ще буде в два рази більше абонентів, чим в цифрового.

Перешкоди від цифрового ТБ не будуть повсюдними, відзначають експерти НДІ радіо. Звичайне цифрове телебачення вимагає меншої потужності сигналу, чим мобільне. Наприклад, на околицях Москви перешкоди для кабельного мовлення можуть бути і непомітні.
Олександр Кондратьев

Газета «Маркер»


RATVODДата: П`ятниця, 09.04.2010, 20:31 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Завтра «ВАЗ ТБ» виконується 20 років!!!

10 квітня виповнюється рівно 20 років телекомпанії «ВАЗ ТБ»,
яка почала свою роботу в 1990 році з послуг кабельного телебачення.

З моменту своєї появи телебачення автоваза грає помітну роль в суспільному і політичному житті м. Тольятті. Телекомпанія спирається на виробництво новинних і аналітичних програм, а також наступних типів програм: уранішня програма, публіцистика, авторські програми, дитячі і розважальні передачі, трансляції із спортивних змагань, іміджеві фільми. Авторські програми і творчі проекти колективу каналу відмічені призами на міських, обласних і всеросійських конкурсах журналістів. Серед них: міжнародні телекинофорумы «ТЕФІ», «Євразія», «Вся Росія» (м. Москва), «Блакитна зірка» (м. Сочі), «Разом» (м. Ялта) та інші.
Видавництво «Сім Верст» поздоровляє телекомпанію «ВАЗ ТБ» з 20-літтям! Хай наша співпраця сприяє поліпшенню іміджу наших компаній і міста Тольятті, в якому ми живемо і працюємо. Будьте такими ж енергійними, працездатними, об'єктивними і шанованими!

Сім Верст


RATVODДата: Субота, 24.04.2010, 09:44 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«РТР-планета», TVCi і «Телі 9» включені

в список адаптованих каналів

Нацтелерадіо дозволило транслювати на території України два російські канали.
Таке рішення було сьогодні прийняте на засіданні Нацради.
Про це повідомив журналістів голова Нацради Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні Нацради сьогодні до переліку програм, вміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про трансграничне телебачення, були додані телеканали «РТР планета» і TVCI, а також ізраїльський російськомовний канал «Телі-9». Відносно білоруського каналу «Білорусь ТБ», рішення по його включенню в перелік було відкладене, оскільки «не з'ясована ситуація з дотриманням авторських і суміжних прав для того, щоб канал міг транслюватися на території України».

Крім того, В.Манжосов повідомив, що найближчим часом Нацтелерадіо розгляне питання про трансляцію в Україні ще близько 15 закордонних телеканалів, як російських так і європейських.

Нагадаємо, що сьогодні в українських кабельних мережах транслюється 102 іноземних телеканалу.

РБК-Украина

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024