FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 08:10

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 20:48 | Повідомлення # 181
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Гончарук: Українці зможуть

користуватися
інтернетом в літаку




Кабінет міністрів прийняв рішення
про розширення діапазону мобільного зв'язку.


Завдяки цьому, українці зможуть отримати можливість користуватися інтернетом навіть в літаку. Про це в Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає УНН.

За словами Гончарука, таке рішення посприяє тому, що вже незабаром інтернет може з'явитися також і у віддалених регіонах країни.

"Українці зможуть користуватися Інтернетом навіть під час польоту в літаку. Крім того, розширення діапазону для мобільного зв'язку - це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах і віддалених регіонах", - пише прем'єр в Telegram.

Також на засіданні Кабміну було прийнято рішення про те, що тепер частоти, призначені для 5G, будуть розподілятися між операторами виключно через відкриті тендери. Це допоможе уникнути корупції в даному напрямку.

Нагадаємо, в Україні тривають роботи по вивільненню частотного спектру в діапазоні 700 МГц, визначеного країнами Євросоюзу як пріоритетний для запуску мереж 5G.

Лада Васюкова

15 січня, 2020.



RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 21:21 | Повідомлення # 182
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
АМКУ схвалив перерозподіл частот

для розвитку
4G




Антимонопольний комітет погодив перерозподіл частот в діапазоні 900 МГц
між українськими мобільними операторами для розвитку зв'язку 4G.


Тепер оператори можуть подавати заявки на отримання нових ліцензій. Інформація про це з'явилася на сторінці Міністерства цифровий трансформації в Facebook.

У повідомленні Мінціфри йдеться, що попередньо АМКУ займався перевірками, щоб встановити, чи не призведе процес перерозподілу частот до порушення конкуренції і незручностей з боку користувачів. Тепер, коли АМКУ погодив процедуру, мобільні оператори можуть подавати заявки на нові ліцензії.

«Попереду - ще низка бюрократичних процедур. Але при збереженні таких темпів, вже влітку цього року оператори зможуть почати розширювати свої мережі 4G, і надавати можливість користуватися високошвидкісним інтернетом більшості українців», йдеться в публікації.

Нагадаємо, в серпні минулого року українські мобільні оператори прийняли рішення спільними зусиллями прискорити цифровізацію країни. Вони перерозподілять 4G-частоти для більш ефективного їх використання.

Через деякий час, восени, Київстар, Інтертелеком, lifecell і Vodafone підписали з Кабміном загальний план заходів, спрямованих на виконання указу Президента України В. Зеленського про забезпечення загальнонаціонального покриття 4G/LTE.

Лада Васюкова

15 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 17.01.2020, 16:18 | Повідомлення # 183
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Світові лідери по впровадженню 5G-послуг

створюють альянс
5G Future Forum



Фото: 欧莱凯

Світові лідери по впровадженню послуг 5G об'єднуються, щоб створити перший в своєму роді
міжнародний форум, в завдання якого входитиме прискорення запуску рішень, пов'язаних
з впровадженням технології 5G і сучасних рішень в сфері мобільного зв'язку.


Компанії America Movil, KT, Rogers Communications, Telstra, Verizon і Vodafone заявили про початок співпраці з метою вироблення єдиних стандартів 5G. Створюваний ними альянс буде координувати розробку сумісних стандартів в сфері 5G в ключових географічних регіонах - включаючи Північну і Південну Америку, Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Європу.

Основну увага члени альянсу планують приділяти сфері мобільних обчислень, які вважаються одним з ключових програм 5G. Це дозволить надавати клієнтам послуги передачі даних з малим часом затримки - такі, як віртуальна реальність і хмарні гри, управління самохідними автомобілями і системами промислової автоматизації в режимі реального часу.

Учасники альянсу 5G Future Forum зосередять свою увагу на розробці єдиних взаємно-сумісних специфікацій, які повинні збільшити темпи роботи розробників і міжнародних компаній, що займаються створенням 5G-сумісних рішень. Крім цього, члени альянсу планують створювати громадські та приватні торговельні майданчики, які повинні будуть розширити можливості доступу розробників і клієнтів до 5G, а також допоможуть вивчати світовий досвід і ділитися своїми досягненнями в сфері впровадження технології. Очікується, що таке міжнародне співробітництво допоможе забезпечити стабільну роботу нових послуг по всьому світу, на усіх пристроях і в мережах.

Борис Скуратівський

17 січня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 17.01.2020, 18:41 | Повідомлення # 184
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Україна, Білорусь і Росія в п'ятірці країн

за доступністю
інтернету. Дешевше - тільки в Сирії




У період з 28 листопада 2019 року до 8 січня 2020 агентство Cable.co.uk зібрало і проаналізувало
дані по 3 095 пакетах послуг доступу до широкосмугового фіксованого інтернету з 206 країн світу.


Результати аналізу показали, що найдешевший широкосмуговий інтернет пропонується в Сирії - середня вартість передплати становить 6.60 долара в місяць (). Найдорожче отримувати фіксований доступ до широкосмугового інтернету виявилося в східноафриканскій країні Еритреї - тут середня вартість пакета становить 2666.24 долара на місяць. Три з п'яти країн з найдешевшим широкосмуговим інтернетом є колишніми республіками СРСР.

Країни, які раніше входили до складу СРСР, безумовно, є сьогодні найбільш недорогими в світі для користувачів широкосмугового інтернету. 11 колишніх радянських республік розташувалися у верхній половині рейтингу, при цьому дев'ять з цих 11 потрапляють у верхню чверть, а чотири - в десятку. В Україні вартість широкосмугового інтернету є найдешевшою в даному регіоні і становить в середньому всього 6.64 долара на місяць. На третьому місці розташувалася Російська Федерація (7.35 долара), на п'ятому - Білорусь (9.87 долара), а на восьмому - Казахстан (11.10 долара).

У більшій частині пострадянських країн інфраструктура широкосмугового інтернету розвинена досить добре, і на більшості ринків відзначена цілком здорова конкуренція між провайдерами. Виняток становлять Киргизстан, Таджикистан і Туркменістан - країни з досить бідним населенням, де поки не було зроблено значних кроків для формування здорового конкурентного середовища на ринку.

У Західній Європі найдешевший широкосмуговий інтернет доступний у Франції - середня вартість пакета становить в цій країні 27.81 долара в місяць. Далі в списку йдуть Німеччина (28.74 долара), Андорра (32.65 долара) і Італія (33.28 долара). Великобританія виявилася на 6-му місці по дешевизні широкосмугового інтернету серед 29 країн Західної Європи (і на 71 місці в світі) - середня вартість пакета становить в цій країні 15.90 долара. Однак, в силу більш низьких в порівнянні з іншими країнами Європи середніх швидкостей передачі даних, британський широкосмуговий інтернет виявився на гіршій позиції по співвідношенню ціни і якості. За цим показником Великобританія посіла 23-е місце серед 29 країн Західної Європи і 81 перше в світі - вартість 1 Мбіт/сек на місяць становить тут 1.07 долара.

На Близькому Сході найдешевший широкосмуговий інтернет був виявлений в розореній війною Сирії, яка, до слова, посіла перше місце в світі по дешевизні послуги. Середня вартість пакета в Сирії становить 6.60 долара на місяць. В інших країнах регіону інтернет набагато дорожче - в Саудівській Аравії вартість доступу становить 82.85 долара, в Катарі - 109.87 долара, в Об'єднаних Арабських Еміратах - 115.97 долара, в Бахрейні - 145.89 долара. І, нарешті, в Ємені вартість доступу до широкосмугового інтернету становить 2466.67 долара на місяць, роблячи країну найдорожчою в цьому плані в регіоні.

В Азії найдешевший широкосмуговий інтернет пропонується на території Бутану (який посів шосте місце по дешевизні послуги в світі) - середня вартість пакета становить тут 10.42 долара в місяць. За Бутаном розташувалися Іран (10.50 долара в місяць) і В'єтнам (11.23 долара в місяць). Власне, Бутан, Іран і В'єтнам входять в десятку країн з найдешевшим широкосмуговим інтернетом в світі. Найдорожчий в даному регіоні широкосмуговий інтернет - в таких країнах, як Східний Тимор (57.33 долара в місяць), Мальдіви (88.53 долара в місяць) і Бруней (157.02 долара в місяць).

Мексика як і раніше залишається країною Центральної Америки з самим недорогим широкосмуговим інтернетом - середня вартість пакета становить тут 33.15 долара в місяць. Беліз є найдорожчим місцем у регіоні для любителів широкосмугового доступу - середня ціна пакета тут дорівнює 62.54 долара в місяць.

У Північній Америці найдешевший широкосмуговий інтернет пропонується в Канаді - середня вартість пакета тут становить 34.86 долара в місяць. Канада займає 50-е місце в світі по дешевизні інтернету, обігнавши Сполучені Штати, де вартість послуги складає 50.00 доларів на місяць. Найдорожчий широкосмуговий інтернет в даному регіоні пропонується на території Гренландії - середня вартість пакета становить 163.68 долара на місяць.

Належачий Франції острів Сен-Мартін пропонує найдешевший широкосмуговий інтернет в країнах Карибського басейну - середня вартість пакету становить тут 24.65 долара в місяць. У той же час, на іншому кінці списку розташувалися Кайманові острови (150.07 долара в місяць), Британські Віргінські острови (179.00 долара в місяць) і острова Теркс і Кайкос (310.08 долара в місяць), де вартість широкосмугового доступу є найвищою в регіоні і в світі в цілому.

Практично всі країни Африки, розташовані на південь від Сахари, показали найгірші результати в світі, опинившись в «найбільш дорогій» частині рейтингу. Королівство Есватіні (колишній Свазіленд) виявилося найдешевшим в регіоні для користувачів широкосмугового інтернету (розташувавшись при цьому на 34-му місці в світі за цим показником) - середня вартість послуги становить тут 21.73 долара в місяць. А ось Еритрея, де вартість фіксованого широкосмугового інтернету для приватних користувачів становить 2 666.24 долара на місяць, є найдорожчою в цьому плані країною в світі. Крім Еритреї, найдорожчий широкосмуговий інтернет в регіоні пропонують Екваторіальна Гвінея (259.38 долара в місяць), Бурунді (283.73 долара в місяць) і Мавританія (694.63 долара в місяць), які також потрапили в десятку країн з найдорожчим широкосмуговим інтернетом в світі.

12 з 13 країн і територій в Океанії, що стали предметом дослідження, також потрапили в «дорогу» половину глобального рейтингу (виняток склав належачий Франції острів Нова Каледонія). Втім, в більших країнах регіону - таких, як Австралія і Нова Зеландія - вартість широкосмугового інтернету виявилася менш високою, ніж в невеликих острівних державах. Найдорожчий широкосмуговий інтернет в цій частині світі пропонується в Палау (89.98 долара), на Островах Кука (92.12 долара) і в Вануату (95.25 долара).

П'ять найдорожчих пакетів для передплатників широкосмугового інтернету були виявлені в таких країнах як Мавританія (1333.78 долара), острови Теркс і Кайкос (1488.11 долара), Мавританія (4386.95 долара), Ємен (8333.33 долара) і Еритрея (15051.29 долара).

П'ять найдешевших пакетів були знайдені в Угорщині (1.66 долара), Киргизстані (1.26 долара), Непалі (0.87 долара), Болгарії (0.85 долара) і Ірані (0.31 долара).

Незважаючи на значні щорічні зльоти і падіння цін на широкосмуговий інтернет в різних країнах світу, середня ціна передплати на послуги широкосмугового доступу в світі впали на 19.75% з кінця 2018 року - з 58.22 до 46.59 доларів США.

Нагадаємо, Україна також входить в п'ятірку країн з найбільш доступним мобільним інтернетом.

Борис Скуратівський

17 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 18.01.2020, 17:37 | Повідомлення # 185
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У найбільших містах Канади почали запускати

стільникові мережі
п'ятого покоління



Фото: ConspiracyRevelation

У компанії Rogers Communications повідомили про початок запуску
в окремих містах Канади телекомунікаційних мереж п'ятого покоління (5G).


Таким чином, компанія стає першим в країні оператором стільникового зв'язку, готовим запропонувати своїм клієнтам можливість доступу до надшвидкісних телекомунікаційних мереж.

Компанія Rogers, що є одним з найбільших в Канаді операторів бездротового зв'язку, почне запуск мережі 5G з центральних районів Ванкувера, Торонто, Оттави і Монреаля, а до кінця року планує охопити більше 20 ринків - напередодні появи у продажу перших 5G сумісних пристроїв. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

«Технологія 5G стала найбільшою технологічною еволюцією з моменту появи в Канаді бездротового зв'язку. Ми робимо тільки правильні інвестиції, будуємо правильні партнерські відносини і розвиваємо правильні технології, здатні принести канадцям максимальну вигоду від використання 5G, - говорить генеральний директор Rogers Communications Джо Натейл. - Технологія 5G не тільки стане стимулом для розвитку бізнесу, але також забезпечить зростання в цілих галузях, наближаючи наступ цифрового майбутнього в Канаді».

Швидкості в мережах 5G будуть досить високі для того, щоб скачувати фільми на смартфон за секунди, а також дадуть компаніям можливість дистанційно керувати роботою «смарт-заводів», використовуючи для цього підключених роботів, пристрої та датчики.

При будівництві мережі компанія Rogers використовувала технології шведської компанії Ericsson, з якої вона тісно співпрацює.

Канада дуже відповідально розглядає питання, пов'язані з безпекою створюваних мереж 5G, зокрема - вирішує питання про те, чи варто використовувати 5G обладнання виробництва китайської компанії Huawei Technologies.

У компанії Rogers тим часом повідомили про плани приєднатися до міжнародного альянсу, який об'єднає найбільші телекомунікаційні компанії з усього світу, які бажають координувати розвиток технологій 5G.

Серед інших гравців ринку, які вирішили приєднатися до альянсу 5G Future Forum, - компанії Verizon, América Móvil, південнокорейська KT Corp, австралійська Telstra і європейська Vodafone.

Головним завданням альянсу стане забезпечення гарантії безперешкодної комунікації між мережами 5G різних провайдерів з різних куточків світу.

Борис Скуратівський

17 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 25.01.2020, 10:04 | Повідомлення # 186
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У столиці Білорусі тестують 5G-зв'язок



Пілотні зони розгорнуті на базі обладнання компаній Huawei і Cisco.


У Мінську, столиці Білорусі, телекомунікаційний оператор МТС тестує зв'язок за стандартом 5G. Про це пише видання TVnews.by.

Відзначається, що робота дослідних зон здійснюється на існуючій інфраструктурі оператора в діапазоні 3600-3700 МГц.

В ході проведених тестів, оператору вдалося досягти швидкості передачі даних більш ніж в 1 Гбіт/с. Для тестування використовувалися роутер HUAWEI 5G CPE Pro, а також смартфон Huawei Mate 20X.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що світові лідери щодо впровадження послуг 5G об'єдналися, щоб створити перший в своєму роді міжнародний форум, в завдання якого входитиме прискорення запуску рішень, пов'язаних з впровадженням технології 5G і сучасних рішень в сфері мобільного зв'язку.

У січні поточного року будівництво 5G-мереж стартувало на території Польщі.

Разом з тим Міністерство зв'язку Японії планує ініціювати систему, в рамках якої кожен користувач інтернету в країні буде зобов'язаний платити невеликий збір, а виручені кошти будуть направлятися на обслуговування інфраструктури оптико-волоконної мережі, яка необхідна для функціонування в Японії мобільних мереж в стандарті нового покоління 5G .

В Україні також ведуться роботи в напрямку розвитку мереж п'ятого покоління. Регулятор продовжує вивільнення частотного спектру в діапазоні 700 МГц, визначеного як пріоритетного для запуску мереж 5G.

24 січня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 27.01.2020, 18:08 | Повідомлення # 187
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Кабмін створив полегшені умови

для впровадження
4G операторами



Ілюстрація: TechRasa

Кабінет Міністрів прийняв рішення, спрямоване на спрощення
процесу впровадження зв'язку 4G в Україні.


Зокрема, оператори тепер не повинні вигравати тендер на отримання ліцензії, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з новим рішенням, мобільні оператори зможуть отримати свої частоти в діапазоні 900 МГц без тендера, шляхом відновлення вже існуючих ліцензій. Більш того, нові ліцензії дозволять телекомщикам не тільки впроваджувати 4G, а й розвивати інші цифрові технології.

«Уже в лютому-березні оператори оновлять свої ліцензії. Далі в квітні свою мережу почне розвивати оператор «Інтертелеком»», - повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Внаслідок перерозподілу діапазонів частот між операторами, пропонується реалізувати по 10 МГц в кожному регіоні кожному оператору на термін в 15 років. Також Кабмін знизив вартість ліцензій, переглянувши механізм оплати: щорічне збільшення кроку платежів для кожного наступного року після п'яти років дії ліцензії знижено з 10% встановленої вартості до 5%.

Нагадаємо, в серпні минулого року українські мобільні оператори прийняли рішення спільними зусиллями прискорити цифровізацію країни. Вони перерозподілять 4G-частоти для більш ефективного їх використання.

Через деякий час, восени, Київстар, Інтертелеком, lifecell і Vodafone підписали з Кабміном загальний план заходів, спрямованих на виконання указу Президента України В. Зеленського про забезпечення загальнонаціонального покриття 4G/LTE.

Лада Васюкова

27 січня, 2020.



RATVODДата: Неділя, 27.09.2020, 19:34 | Повідомлення # 188
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"Київстар" і "lifecell" відкривають

безлім на контент
1 + 1 video



Фото: protelecom

Мобільні оператори Київстар і lifecell переглянули тарифи у послугах.


Платформа 1 + 1 video знову увійшла в список сервісів, до яких оператори надають доступ без тарифікації трафіку, повідомляє прес-служба 1 + 1 media.

Як зазначає керівник 1 + 1 video і розважального напрямку тематичних продуктів 1 + 1 Digital Олександр Козаченко, відео є одним з найбільш затребуваних видів контенту, а його споживання з кожним роком тільки зростає. Тому включення 1 + 1 video до нетарифікованих послуг від Київстар і Lifecell стало додатковою перевагою для абонентів.

«Смартфони стали логічним продовженням і доповненням традиційного екрану і доступ до якісного відео в будь-який час і в будь-який момент - необхідність часу, яка стає звичною опцією з розвитком мобільних додатків і розширенням покриття. Адже сьогодні відео - це формат, що користується найбільшим попитом, як для отримання інформації, так і для проведення дозвілля. Тому ми раді, що завдяки співпраці з Kyivstar і Lifecell користувачі 1 + 1 video зможуть переглядати ще більше відеоконтенту на максимально вигідних умовах», - каже Олександр Козаченко.

Нагадаємо, на початку місяця Київстар оновив лінійку тарифів «Без кордонів», збільшивши кількість додатків з безлімітним доступом. Зокрема, мегабайти тепер не будуть списуватися при користуванні соцмережею Tik Tok і сервісом Apple TV.

Лада Васюкова

25 вересня, 2020.



RATVODДата: Середа, 14.10.2020, 10:46 | Повідомлення # 189
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Комерційні 5G-мережі працюють

на
52 ринках по всьому світу




У вересні 2020 року послуги зв'язку в стандарті 5G почали надавати ще 52 оператори,
при цьому в цілому по всьому світу кількість таких операторів досягла 113 на 52 ринках.


Зіткнувшись з проблемами затримки вивільнення частотного ресурсу і розгортання інфраструктури через пандемію COVID-19, оператори і постачальники технологій по всьому світу почали використовувати Динамічне розділення спектру (DSS), щоб реалізувати плани, пов'язані з розгортанням 5G в 2020 році. Про це йдеться в дослідженні S & P Global Market Intelligence.

У першій половині 2020 року розгортання мереж 5G дещо прискорилося, незважаючи на пандемію COVID-19: щонайменше, 35 нових операторів запустили послуги 5G на комерційній основі (для порівняння - за той же період минулого року послугу запустив 21 оператор). Ще сімнадцять операторів почали надавати комерційні послуги зв'язку в стандарті 5G в другій половині 2020 роки (інформація станом на вересень). В результаті в усьому світі вже налічується не менше 113 таких операторів, що працюють на 52 ринках.



Компанія Vodafone Group PLC, як і раніше, має найширше охоплення в стандарті 5G серед всіх операторів, надаючи послуги зв'язку в 5G на комерційній основі на 13 ринках по всьому світу. У цьому році вона вийшла на три нові ринки: Австралію (в рамках спільного підприємства з CK Hutchison Holdings Ltd.), Нідерланди і Південну Африку. У свою чергу, компанія Hutchison пропонує послуги зв'язку в стандарті 5G на чотирьох ринках: в Австрії, в Гонконзі, в Швеції і в Великобританії.

Компанія Deutsche Telekom AG надає послуги в стандарті 5G на семи ринках, працюючи під декількома брендами, серед яких - Magenta Telekom і T-Mobile: в Австрії, Німеччині, Нідерландах, Польщі, Пуерто-Ріко, США та на Британських Віргінських островах. T-Mobile US Inc., зокрема, заявила про запуск першої в світі автономної служби 5G в серпні 2019 року. Rain в Південній Африці зробив аналогічну заяву про запуск автономної служби 5G ще раніше - на початку 2019 року.

Частоти середнього діапазону залишаються найбільш популярними для розгортання комерційних мереж 5G - вони використовується як мінімум в 89% всіх діючих комерційних служб 5G. Зокрема, 67% таких мереж використовує частоту 3.5 ГГц. Для порівняння, тільки в 13% мереж по всьому світу використовують частоти нижнього діапазону, а 12% - спектр міліметрових хвиль (mmWave). Протягом року кілька операторів озвучили плани щодо запуску mmWave 5G.

Пандемія COVID-19 внесла корективи в плани цілого ряду операторів, пов'язані з запуском 5G, оскільки обмеження на пересування і економічний спад стали причиною перенесення декількох аукціонів з продажу частот по всьому світу. Наприклад, Індія не зможе запустити 5G в цьому році, оскільки аукціон з продажу частот для потреб 5G був перенесений на 2021 рік. В Європі такі країни як Австрія, Чехія, Франція і Іспанія також відклали свої аукціони частот 5G на кінець поточного року.

В умовах відсутності частотного ресурсу, виділеного спеціально для потреб 5G, деякі оператори вирішили використовувати технологію DSS 5G. Технологія DSS дозволяє службам 5G працювати паралельно з технологіями більш ранніх поколінь в декількох діапазонах частотного спектру, включаючи і ті, які спеціально не призначені для потреб 5G. Наприклад, бразильські оператори Claro Brasil і Telefônica Brasil (Vivo) в липні 2020 року задіяли для розгортання комерційної мережі DSS 5G вже належачий їм частотний ресурс, який використовується для потреб 4G, після того, як місцевий регулятор відклав виділення частот 5G. Claro використовувала частоту 2.6 ГГц, а Vivo використовувала поєднання частот 700 МГц, 1.8 ГГц і 2.6 ГГц.

Станом на вересень 2020 року, щонайменше, 25 операторів використовували технологію DSS для проведення тестових або комерційних запусків мереж 5G. У США компанія Verizon Communications Inc. планує запустити DSS 5G в цьому році. Ще до початку пандемії технологія DSS була включена компанією в якості перспективного рішення для реалізації наступного етапу запуску 5G - після початкового розгортання системи mmWave 5G Verizon в міських центрах.

«Запуск технології DSS дозволить розкрити всю міць технології 5G, яка забезпечить надійність обчислень на кордоні мережі і можливість для більшої програмованості мережі для управління динамічним трафіком і використанням ресурсів», - йдеться в прес-релізі компанії Verizon, який був випущений в червні 2020 року.

Компанія AT & T Inc. зробила аналогічну заяву в тому ж місяці, повідомивши про те, що вона планує використовувати технологію DSS для загальнонаціонального розширення проникнення своєї мережі 5G. У той же час, T-Mobile US, в лютому 2020 року применшила значення технології DSS.

Борис Скуратівський

13 жовтня, 2020.



RATVODДата: Середа, 02.12.2020, 14:40 | Повідомлення # 190
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ericsson: До кінця року 5G охопить

15% світового населення




Ericsson назвала мережу 5G технологією, яка найшвидше розвивається.


За даними компанії, до кінця поточного року зв'язок п'ятого покоління буде доступний 15% всього світового населення, сказано в прес-релізі.

Повідомляється, що на даний момент в світі діють 106 комерційних 5G-мереж, що дозволить отримати 220 мільйонів підключень в мережі п'ятого покоління до кінця року. Тобто, за підсумками 2020 року технологія 5G буде доступна для 1 мільярда чоловік (15% всіх жителів планети)



Примітно, що найбільший внесок у цей показник поки вніс Китай. З усіх підключень 5G на даний момент 80% (175 мільйонів) складають саме підключення в мережах китайських операторів. Більш того, в Китаї з усіх підключень в стільникових мережах 11% припадають на 5G.

«Друге місце займає Північна Америка з часткою 5G-підключень в 4%. Саме Північній Америці буде належати лідерство за рівнем проникнення в найближчі роки - в 2026 році 80% мобільних підключень будуть в мережах 5G. В Європі 5G-технології становлять всього 1% всіх підключень в мобільних мережах регіону. Це пов'язано з тим, що протягом 2020 року відразу кілька країн перенесли аукціони і не виділили операторам частоти, необхідні для розгортання мереж», - йдеться в повідомленні.

В цілому, не дивлячись на пандемію коронавірусу, технології 5G розвиваються швидше, ніж очікувалося раніше. Ericsson прогнозує, що оператори продовжать активно будувати 5G-мережі, і в 2026 році в зоні їх дії будуть жити 60% світового населення, а кількість підключень досягне 3,5 млрд.



Нагадаємо, раніше Ericsson прогнозувала, що через 10 років 5G-послуги принесуть операторам $ 131 мільярд. За даними компанії, використання різних технологій п'ятого покоління відкриває операторам величезні можливості на ринку споживчих послуг.

Лада Васюкова

30 лисопада, 2020.



RATVODДата: Четвер, 03.12.2020, 09:47 | Повідомлення # 191
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Київстар, Vodafone і lifecell займуться

цифровізацією
Запорізької області



Фото: Lenta

Запорізька облдержадміністрація підписала Меморандум
про співпрацю з трьома мобільними операторами.


В рамках співпраці Київстар, Vodafone і lifecell будуть пропонувати свої цифрові рішення для розвитку області, повідомляється в спільному прес-релізі операторів.

Згідно з даними, в рамках співпраці Запорізька ОДА та оператори зосередяться на 4 основних напрямках:

> Пошук зниклих дітей;
> дослідження пасажиропотоку для оптимізації транспортної мережі області;
> оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій;
> організація якісного та безпечного транспортного обслуговування пасажирів, в тому числі, відео- і GPS-моніторингу.


Для пошуку зниклих дітей планується задіяти новітні інформаційні та телекомунікаційні технології. Зокрема, проект Київстар «Пошук дітей» дозволяє підключити до пошуку людей, що знаходилися недалеко від місця, де дитина була помічена останній раз. Вони отримують SMS з відповідною інформацією та пропозицією зателефонувати на номер 102.

А за допомогою Big Data від мобільних операторів, зокрема, від Vodafone, планується досліджувати і вивчати пасажиропотік Запорізької області. Це допоможе зрозуміти реальні запити населення і оптимізувати транспортну мережу.

Для оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій будут впроваджувати системи інформування, а також налагоджувати взаємозв'язок і взаємну координацію дій органів влади та місцевого самоврядування щодо попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Також у співпраці з мобільними операторами область планує впровадити системи GPS-моніторингу, диспетчеризації і відеомоніторингу в автотранспортних засобах, що здійснюють перевезення пасажирів. Напрацювання в даній сфері вже є у lifecell.

Лада Васюкова

02 грудня, 2020.



RATVODДата: Неділя, 13.12.2020, 18:36 | Повідомлення # 192
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
СБУ припинила підпільне виробництво техніки

для прослуховування телефонів




Служба безпеки України спільно з кіберспеціалістами накрила підприємство,
яке незаконно виготовляє спецтехніку для прослушки мобільних телефонів.


Фігурантам загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі, повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з даними, представники однієї з комерційних структур на базі ресурсів свого підприємства утворили підпільне виробництво і збут техніки для прихованого отримання інформації з телефонів користувачів. Товар поширювали зацікавленим клієнтам через власні зв'язки.

Під час обшуків в офісах і будинках організаторів була вилучена спеціалізована техніка та документи, що підтверджують причетність фігурантів до незаконної діяльності. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.



На даний момент триває досудове слідство. Організаторам підпільного виробництва загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в серпні СБУ у співпраці з правоохоронними органами Лондона припинила діяльність міжнародного хакерського угруповання, яке займалися викраденням персональних даних для продажу в Даркнеті.

Лада Васюкова

11 грудня, 2020.



RATVODДата: Вівторок, 22.12.2020, 22:07 | Повідомлення # 193
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Мобільні оператори підвищать

вартість
тарифів з інтернетом



Фото: Medium

Київстар і Vodafone оголосили про майбутнє зростання абонплати на деякі тарифи.


З нового року два найбільші оператори України піднімуть ціни на тарифи, що включають послуги доступу до фіксованого та мобільного зв'язку, передає UBR.

Так, подорожчання торкнеться абонентів Київстар, які користуються пакетами «Домашній інтернет», «Все разом» і «Київстар ТВ». Оператор повідомляє користувачів про "відновлення умов» з 1 січня.

Це стосується і абонентів, що користуються своїми тарифами три роки і більше. До 1 січня їм необхідно змінити тариф на актуальний, або ж Київстар зробить це автоматично.

Vodafone анонсував подорожчання тарифів Vodafone 4G Smart XS, Vodafone 4G Smart S і Vodafone 4G Smart M. За словами оператора, компанія змушена піти на такі заходи через збільшення витрат на розвиток мережі.

Що стосується lifecell, оператор попереджає про зміни в ряді тарифних планів з 13 січня. Про які саме тарифах йдеться, в компанії не уточнили.

Нагадаємо, через 5 років в Україні можуть впасти майже на 90% ціни на роумінг. Для цього в 2021 році шість держав Східного партнерства повинні затвердити Регіональну угоду про роумінг.

Лада Васюкова

22 грудня, 2020.




RATVODДата: П`ятниця, 25.12.2020, 10:03 | Повідомлення # 194
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Україна між Тигром та Драконом



Україна все глибше занурюється в конфлікт між США та Китаєм.


Відкривши зранку 23 грудня сторінки новин, співробітники українських телеком-компаній на одному подиху проковтнули сенсаційну новину від «Радіо Свобода»: «Уряд США може надати Україні фінансову допомогу, щоб покрити різницю у ціні на обладнання 5G між китайською компанією Huawei та іншими надавачами телекомунікаційних послуг. Про це повідомив заступник держсекретаря США з питань економічного розвитку, енергетики та довкілля Кіт Крах під час онлайн-брифінгу 22 грудня».

«Покрити різницю у ціні…», еге ж. Пан Шмигаль не вагаючись бере на себе (точніше, на учасників ринку, але яка різниця) підвищені зобов’язання в типово українському стилі: «Україна підтримує принципи «Чистої мережі» й залишиться надійним партнером для інвестицій технологічних компаній з усього світу». Справа в тому, що зміст отої «Чистої мережі» можна передати буквально двома словами: «геть китайців!». Ніякого китайського обладнання в національних мережах. Ні п’ятого, ні четвертого покоління, ні мобільних, ні фіксованих. Зеро. Саме так, за словами людей причетних, американці формулювали умови надання своєї технічної допомоги українськими силовими відомствами як-от СБУ, ВСУ, Нацгвардія ще в 2015-16 роках.

Або «підтримуємо принципи «Чистої мережі», або «залишиться надійним партнером для технологічних компаній з усього світу«. Нема простору для класичного «да но нєт», цього наріжного каменю нашої державницької традиції.

Не бачу сенсу окремо обґрунтовувати, що з часом від України вимагатимуть повного виконання принципів «Чистої мережі». Спочатку «принципи» якось непомітно перетворяться на «вимоги», потім стратегічні партнери казатимуть, що твіт прем‘єра це як публічна пропозиція руки та серця, тому компроміси недоречні, а якщо хтось чогось не розуміє, то йому допоможуть. Власне кажучи, це буде цілком логічно, оскільки нема сенсу вважати скомпрометованим лише частину номенклатури певного постачальника. Або все, або нічого. Тож відмовою від 5G-обладнання з КНР справа не обмежиться, 100%. Дурних нема, бодай по той бік океану.

Зараз в українських операторів стільникового зв’язку приблизно 80 тис. базових станцій. З них 60 тис саме китайського виробництва. Кожну станцію треба демонтувати, купити замість неї нову, встановити на місце старої, знов налаштувати (різні вендори — різні нюанси), утилізувати, списати як виведену з експлуатації. Якщо вдасться — продати комусь із дуже великим дисконтом. Хай навіть витрати на кожну становитимуть 20 тис. доларів — разом виходить 1,2 млрд. Не гривень, долярів. Обсяг ринку в 2019 році, якщо не помиляюсь, 1,4 млрд доларів. І це лише БС, не враховуючи ядро мережі, трансмісії і всякого іншого до купи. І це якщо по 20 тисяч, а не по 40 чи 50.

Чи будуть США відшкодовувати Україні ці несподівані й екстраординарні витрати? Питання риторичне, можна не відповідати. Обіцяючи відшкодувати «різницю» між цінами китайських та європейських вендорів, США показують навіть не цукерку, а її фотографію в смартфоні заступника держсекретаря США з питань економічного розвитку, енергетики та довкілля.

Останні роки ця різниця скоротилася, по різних оцінках, до 5-10%, а часто-густо взагалі відсутня. На цьому ринку всього лише чотири повноцінних постачальника. Часи цінової конкуренції минули, пропозиція та попит знаходяться у дуже складних стосунках через низку обставин. Як тільки два з чотирьох вендорів будуть усунуті, ціни тих, що залишилися, полізуть вгору. Раптом з’ясується, що фактична різниця становить 15-20%, якщо не більше, між тим обсяг відшкодування розраховується, виходячи із старих цін.

Та й взагалі, американо-українське стратегічне партнерство це не про гроші, а про спільні цінності. Від Бушерської АЕС до Мотор-Січі українці пліч-о-пліч із своїми американськими побратимами бла-бла-бла… Америка і так фактично утримує Україну, тому треба стулити пельку і радіти ще одній можливості проявити свою щиру й безкорисливу дружбу. Приблизно такі пісні співатимуть штатні пропагандисти та ентузіасти американо-українських відносин. «Навіки з Америкою!»

Необхідність виконувати свій цивілізаційний обов’язок змусить відкласти речі другорядні. Подолання цифрового розриву, покриття авто- та залізничних шляхів, навіть власне розбудова 5G, ця іде-фікс Мінцифри раптом підважується на невизначений термін. Оператори не потягнуть одночасну заміну обладнання та розбудову мереж. Доведеться, для початку, радикально переглядати ліцензійні умови на частоти 3G та 4G.

Єдине, в чому можна не сумніватися, це невідворотність індексації плати за радіочастоти. Екзистенційний вибір має багато вимірів, панове.

Ідея приєднатися саме до Чистої Мережі є хибною зокрема й тому, що в України є повноцінна, безкінечно краща альтернатива. Понад рік ЄС розвиває власне регулювання ризиків та загроз стосовно 5G. Воно відомо під назвою EU Toolbox of risk mitigating measures або EU 5G Cybersecurity Toolbox. Ця ініціатива безкінечно краща за американську, оскільки, а) охоплює всі одразу ризики та загрози, а їх набагато більше, ніж проблематика постачальників з держав групи ризику б) містить старанно виписані рекомендації та плани дії, а не гасла та загальні фрази і, нарешті, в) виходить з суто прагматичних та раціональних міркувань, ігноруючи тупу пропаганду a la «How to spot a communist»

Не можу не зауважити, що США розвели на власних мережах мобільного звязку просто феєричний бардак. Який нікуди не щез і після повної відмови від китайського обладнання. Персональні дані, включно із геолокацією, навіть не треба красти, ними торгують наліво й направо.



Демо дуже ефектне, але є одне але. Дослідники неодноразово демонстрували можливість ефективно персоналізувати подібні номінально деперсоналізовані дані, вираховуючи окремих людей. Про навалу шахраїв, які діють за потурання операторів та органів влади, я вже неодноразово писав.

Тому я не вірю в протистояння комуністам, шпигунам та захист персональних даних громадян Вільного Світу. Гадаю, все набагато тривіальніше. США захищають свою гегемонію, яка їм дісталася в боротьбі із СРСР. Захищають так, як вміють.

В цілому не бачу в цьому нічого особливого, але де тут інтереси України? Якщо Україна прагне приєднатися саме до ЄС, варто, нарешті, остаточно самовизначитися і рухатися у фарватері саме цього об’єднання.



Роман Химич

23 грудня, 2020.




RATVODДата: Середа, 06.01.2021, 13:16 | Повідомлення # 195
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Південній Кореї швидкість завантаження даних

в мережах
5G досягла 691 Мбіт/сек




Згідно з даними зі звіту, опублікованого Міністерством науки і ІКТ, у другій половині минулого року
швидкість завантаження даних і загальна якість роботи мереж 5G в Південній Кореї значно покращилися
в порівнянні з першим півріччям на тлі триваючих в країні робіт по подальшому розвитку покриття мереж нового покоління.


Згідно з даними південнокорейського Міністерства науки і ІКТ, середня швидкість завантаження в надшвидкісних мережах трьох провідних операторів мобільного зв'язку країни - SK Telecom, KT Corp і LG Uplus Corp - в другій половині року досягла позначки в 690.47 мегабіта на секунду (Мбіт/сек), збільшившись в порівнянні з першим півріччям на 33.91 Мбіт/сек. Про це пише Business Recorder.

Найвища середня швидкість завантаження була відзначена в мережах оператора SK Telecom - вона склала 795.57 Мбіт/сек. Далі в рейтингу розташувався оператор KT зі швидкістю 667.48 Мбіт/сек, а замикає трійку лідерів LG Uplus зі швидкістю 608.49 Мбіт/сек.

Середня швидкість завантаження в мережах 4G LTE в Південній Кореї в даний час складає 153.1 Мбіт/сек, що більш ніж в чотири рази нижче, ніж середня швидкість в мережах 5G.

Міністерство публікує дані про якість роботи мобільних мереж в Південній Кореї двічі на рік, щоб стимулювати інвестиції операторів мобільного зв'язку в розвиток мереж.

У квітні 2019 року Південна Корея стала першою країною в світі, яка почала комерційну експлуатацію мереж 5G. З тих пір в країні прискореними темпами росла абонентська база 5G, досягнувши до кінця жовтня позначки в майже 10 мільйонів користувачів, що складає приблизно 14% від загальної кількості передплатників послуг мобільного зв'язку в країні (яких налічується 70 мільйонів).

Втім, користувачі створюваної мережі зіткнулися і з рядом проблем, пов'язаних з якістю, - зокрема, з обмеженим покриттям і більш низькою, ніж очікувалося, швидкістю передачі даних. За словами представника правлячої Демократичної партії Хон Чжон Міна, це призвело до того, що в серпні минулого року понад півмільйона абонентів мережі 5G переключилися на 4G LTE.

Останній звіт свідчить про те, що якість роботи і доступність мережі збільшилися в порівнянні з першим півріччям.

В даний час в Південній Кореї експлуатується так звана «неавтономна» версія 5G, для роботи якої потрібна підтримка від мережі 4G LTE.

Мета уряду Південної Кореї полягає в забезпеченні до 2022 року загальнонаціонального покриття в стандарті 5G. На цей рік три провідних мобільних оператори країни пообіцяли витратити до 25.7 трильйона південнокорейських вон на модернізацію мережевої інфраструктури, проведення якої необхідно для досягнення даної мети.

Борис Скуратівський

05 січня, 2021.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024