FORUM TV-SATНеділя
19.05.2024, 05:38

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Неділя, 01.02.2015, 17:00 | Повідомлення # 946
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
З Байконуру стартував "Протон"

з британським супутником зв'язку




Це вже 402-й запуск "Протона" в його історії, 88-й за комерційними програмами компанії International Launch Services і перший у 2015 році

Ракета-носій "Протон-М" з британським супутником зв'язку "Інмарсат-5Ф2" стартувала в неділю з космодрому Байконур, повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі Роскосмосу.

"Ракета-носій" Протон-М "з розгінним блоком" Бриз-М "і супутником зв'язку" Інмарсат-5Ф2 "стартувала в 15:31 по Москві", - уточнив співрозмовник агентства.

Двигуни "Протона" працюватимуть близько 10 хвилин, після чого орбітальний блок у складі розгінного блоку і космічного апарату опиниться на суборбітальній траєкторії. Подальше виведення супутника здійснюватиметься за рахунок п'яти включень рухової установки розгінного блоку.

Відділення супутника від розгінного блоку очікується о 07:02 в понеділок, коли він опиниться на цільовий орбіті з параметрами: нахил - близько 27 градусів, висота в апогеї - 65 тисяч кілометрів, висота в перигеї - 4400 км.

Надалі супутник за рахунок використання власної рухової установки буде переведений на геостаціонарну орбіту з точкою стояння 55 градусів західної довготи.

Супутник зв'язку "Інмарсат-5Ф2" створений американською компанією Boeing Satellite Systems за замовленням британської компанії Inmarsat. Маса супутника в заправленому стані - 6100 кг. Термін служби - 15 років. Він забезпечить надання послуг зв'язку в високошвидкісної мобільної широкосмугової мережі Inmarsat Global Xpress на територію Північної та Південної Америки і Атлантики.

Ракета-носій "Протон-М" і розгінний блок "Бриз-М" розроблені і вироблені в Державному космічному науково-виробничому центрі (ГКНПЦ) імені Хрунічева.

Здійснений в неділю запуск "Протона" став 402 в його льотної історії та 88 - з комерційних програм компанії International Launch Services - провайдера пускових послуг, контрольний пакет акцій якого належить ГКНПЦ.

1 лютого 2015



RATVODДата: Неділя, 01.02.2015, 17:22 | Повідомлення # 947
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Цього року будуть запущені

три супутники серії "Експрес"




Зараз на орбіті функціонують 11 космічних апаратів компанії "Космічні системи"


Три супутники серії "Експрес" планується запустити в цьому році, повідомив ТАРС заступник генерального директора ФГУП "Космічна зв'язок" Євген Буйдін.

"Найближчий запуск супутника "Експрес-АМ7" відбудеться в середині березня, апарат "Експерсс-АМ8" буде запущений в кінці березня.

Ще один супутник, "Експерсс-АМУ1", повинен полетіти в кінці року", - сказав він.

Крім того, за словами Буйдінова, у травні в експлуатацію буде введено запущений у жовтні 2014 супутник "Експрес-АМ6".

Космос



RATVODДата: Субота, 14.02.2015, 13:41 | Повідомлення # 948
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Перший туркменський космічний супутник

виведе на орбіту американська компанія 30 березня




Супутник забезпечуватиме мовлення в Туркменії, державах Середньої Азії, Ірані, Туреччині, Північній Африці і більшої частини Європи

Запуск першого туркменського космічного супутника зв'язку "ТуркменАлем" ("Туркменська всесвіт") покладено на приватну американську компанію SpaceX і відбудеться 30 березня з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида, США). Про це повідомив у п'ятницю посол США Аллан Мастард.

Зв'язок на території Туркменії з космосу в даний час забезпечує російський супутник "Ямал". Він належить компанії "Газпром космічні системи".

У 2009 році президент країни Гурбангули Бердимухамедов оголосив про рішення розробити національний космічний супутник зв'язку з метою надати імпульс розвитку інтернету і телебачення. У 2011 році французька компанія Thales Alenia Space приступила до проектування апарату на базі Spacebus 4000.

Відповідно до контракту Thales і SpaceX, "ТуркменАлем" буде виведений на постійну геостаціонарну орбіту за допомогою двоступеневої ракети-носія на рідкому паливі "фелкон-9" (Falcon 9). Термін експлуатації розрахований на 15 років. Бортова апаратура супутника зможе приймати сигнали наземних радіостанцій, посилювати їх і ретранслювати на інші наземні радіостанціі.Спутнік має 38 транспондерів і мовитиме не тільки на всій території Туркменістану, а й на всій Середній Азії (Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан), Ірану, Туреччини, Північної Африки і більшої частини Європи.

Апарат планується розмістити в позиції 52 градуси с. д.

АШХАБАД, 13 лютого.

/Корр.ТАСС Анна Курбанова /




RATVODДата: Четвер, 19.02.2015, 01:58 | Повідомлення # 949
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Intelsat і Azercosmos запустять

спільний супутник в
45 ° с.д.




Два супутникових оператора: Intelsat і Azercosmos (національний супутниковий оператор Азербайджану) 17 лютого підписали угоду про спільний супутник - Azerspace-2 / Intelsat 38 - в орбітальній позиції 45 ° с.д. Запуск намічений на 2017

Зараз в орбітальній позиції 45 ° с.д. працює Intelsat 12. Супутник має європейський промінь Ku-діапазону, захоплюючий територію Росії. Центр променя з ЕІВП 52-54 дбвт припадає на Східну Європу, на Росію припадає велика ділянка променя з ЕІВП 42-48 дбвт. Дані характеристики не дозволять організувати в цьому промені мережу безпосереднього телемовлення, але цілком придатні для організації телераспределітельних мереж і корпоративних мереж VSAT. Також Intelsat-12 має ще 4 променя Ku-діапазону: Індійський, Близькосхідний, Південноафриканський і промінь на Південно-східну Азію.

Новий апарат - Intelsat-38 - повторить всю існуючу на Intelsat-12 ємність, і можливо розширить зону охоплення на перспективні ринки.
Компанія Azercosmos володіє супутником Azercosmos-1, розташованому в точці 46 ° с.д. Луч Ku-діапазону охоплює територію Росії з півночі на південь смугою шириною приблизно від Москви до Єкатеринбурга, плюс південний пелюстка приблизно до Абакана. ЕІВП в цій частині променя: 46-48 дбвт. Компанія присутня на CSTB-2015, але поки ні про які домовленості з російськими користувачами не відомо.
Azercosmos-2, повинен розширити існуючі можливості оператора. Більш конкретної інформації про формованих променях немає.

17 Лютого 2015



slavasamДата: Понеділок, 30.03.2015, 00:40 | Повідомлення # 950
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Українська ракета вивела на орбіту південнокорейський супутник


Дніпропетровський "Південмаш" успішно відправив у космос ракету-носій "Дніпро" з південнокорейським супутником на борту. Вага корисного вантажу - більше тонни.Як повідомляють у прес-службі заводу, старт відбувся 26 березня в 00:08 за київським часом з пускової бази "Ясний" в Оренбурзькій області Росії."Південнокорейський космічний апарат" KompSat-3А "розроблений Корейським авіаційно-космічним науково-дослідним інститутом KARI (Korea Aerospace Research Institute) і призначений для дистанційного зондування Землі. Його маса - 1112 кг", - кажуть у відділі маркетингових комунікацій "Південмашу".До речі, цей пуск став 22-м в рамках програми "Дніпро".
джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Понеділок, 30.03.2015, 10:26
slavasamДата: П`ятниця, 03.04.2015, 13:55 | Повідомлення # 951
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
На Байконурі почалися роботи по програмі «Протон-М/MexSat-1»


На космодромі Байконур почалися роботи з підготовки до запуску ракети космічного призначення «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і мексиканським супутником зв'язку «MexSat-1».

Учора опівдні на залізничну станцію Тюратам прибув залізничний склад, який, рейсом з московського Центру імені М. В. Хрунічева, доставив на космодром Байконур ракету-носій «Протон-М» і розгінний блок «Бриз-М», призначені для запуску мексиканського супутника зв'язку «MexSat-1» (МексСат-1).

Після проведення необхідних процедур з оформлення вантажу, склад з ракетою був переведений на внутикосмодромную дорогу та доставлено до майданчика 92А-50.

Сьогодні вранці розрахунки філії ФГУП ЦЭНКИ - Космічного центру «Південний» та Центру імені М. В. Хрунічева приступили до вивантаження з вагонів блоків ракети-носія; йде підготовка до складання першої ступені ракети-носія.

У монтажно-випробувальному корпусі майданчика 92А-50 розрахунки фахівців космічної галузі Росії готують чистову камеру для майбутніх робіт з космічним апаратом MexSat-1. Доставка супутника на Байконур заплановано на найближчі дні.

Фахівці Центру випробувань №2 Космічного центру «Південний» приступили до підготовки обладнання і апаратури стартового комплексу «Протон» на майданчику 200 космодрому до майбутнього прийому та пуску ракети.

Пуск ракети космічного призначення «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і мексиканським супутником зв'язку «MexSat-1» намічений на кінець квітня 2015 року.

Прес-служба Космічного центру «Південний»
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 24.04.2015, 08:47 | Повідомлення # 952
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник "THOR 7"


Сьогодні пусковий день супутника THOR 7. Супутник оснащений 21 транспондерами Ku-діапазону і 25 Ка-діапазону. THOR 7 передбачається розмістити на геостаціонарній орбіті в точці стояння 1West. Карти покриття ідентичні Thor 5/6.

джерело
slavasamДата: Вівторок, 28.04.2015, 08:01 | Повідомлення # 953
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Росія розробить ракету "Фенікс" для заміни "Союзов"




27 квітня, AEX.RU – Роскосмос планує до 2018 року приступити до розробки нової ракети-носія середнього класу на зміну сімейства "Союз", створення якого розпочалося ще при Сергія Корольова. Про це повідомив ТАСС джерело в ракетно-космічній галузі.

"Технічне завдання на розробку ракети-носія середнього класу має бути підготовлено Роскосмосом протягом 2016-2017 років. З 2018 року планується приступити до дослідно-конструкторських робіт з даної тематики, під назвою "Фенікс", - сказав він. Співрозмовник агентства зазначив, що з 2018 по 2025 рік Роскосмос планує направити на ці роботи понад 30 млрд рублів.

Інше джерело в галузі розповів ТАСС, що ініціатива розробки нової ракети належить самарському РКЦ "Прогрес". За попередніми даними, носій повинен бути моноблочним і здатним виводити на низьку навколоземну орбіту не менше 9 тонн корисного навантаження, тобто зайняти нішу між існуючими ракетами "Союз" і "Зеніт". Самарське підприємство пропонує використовувати в якості палива зріджений природний газ, але розглядається і стандартний варіант з газом і воднем. У перспективі "Фенікс" пропонується використовувати в якості модуля для створення ракет-носіїв більшої вантажопідйомності. Для розгінного блоку може бути використаний зачепив за "разгоннику" "Фрегат" виробництва НВО ім. Лавочкіна.

Як пояснив співрозмовник агентства, необхідність створення нової ракети середнього класу обумовлена тим, що в перспективі вітчизняна космонавтика робить ставку на модульну ракети "Ангара". Однак при нештатної ситуації при запуску легкої версії "Ангари" до закінчення розслідування доведеться припиняти пуски всього сімейства носіїв, підкреслило джерело. Щоб мати у запасі варіант, здатний забезпечити виведення малих і середніх корисних навантажень, і планується розробити нову ракету, додав він.
Раніше глава Роскосмосу Ігор Комаров заявив, що новий проект Федеральної космічної програми на 2016-2025 роки включені роботи по створенню ракети-носія середнього класу нового покоління."

джерело
slavasamДата: Вівторок, 28.04.2015, 18:28 | Повідомлення # 954
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник "TurkmenAlem"

Успішний запуск.


Супутник буде розташований в космічному просторі контрольованому Монако. Згідно з контрактом між Space Systems International-Monaco S. A. M і Мінзв'язку країни, TurkmenSat планується до розміщення у позиції 52 градуси східної довготи, на висоті 35786 кілометрів від поверхні Землі, над територією Туркменістану, і прослужать близько 15 років.

Перший національний супутник Туркменії «Туркменсат-1», створюється на базі французького супутника «Spacebus 4000», який буде важити близько 4500 кг, і відноситься до середніх супутникам сучасного покоління, вже расчитанным на трансляцію HD-телебачення і потокового мультимедіа.

Як очікується, наявність власного супутника повинно прискорити розвиток у країні систем зв'язку та Інтернету, телебачення, сприяти реалізації екологічних програм, удосконалення методів розвідки нових родовищ, підвищити рівень телекомунікаційного охоплення країни.

Технічні характеристики супутника Turkmensat

Транспондери: 38 Ku діапазону (що працюють в 3 променях)

Термін служби: 16 років

Орбітальна позиція: 52° East

3 променя антени:

- Східний (East): ULR Single Offset LongFocal (SOLF) антена діаметром 2,4 метра

- Західний (West): ULR Single Offset LongFocal (SOLF) антена діаметром 2,2 * 2,6 метра

- Близький Схід + Північна Африка (MENA - Midle East North Africa): CMR Single Offset LongFocal (SOLF) антена діаметром 2,4 метра

Корисне навантаження: Споживана потужність 8 кВт - вагою 352 кг (включаючи TCR).

Супутник: Споживана потужність 10 кВт - суха вага 1 839 кг.

Панелі сонячних батарей (EQX/EOL): потужністю 11,3 кВт.

Акумулятор: 18,2 кВт год енергії.

Коефіцієнт надійності: > 0,75 на 15 років.

Маса супутника при запуску: 4731 кг.

Карта покриття:

джерело
slavasamДата: Неділя, 03.05.2015, 16:02 | Повідомлення # 955
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Плани на 39-й градус


Французька компанія "Arianspace", яка здійснює комерційні запуски космічних ракет "Ariane" повідомила про укладення домовленості з оператором "ArabSat" про запуск телекомунікаційного супутника, який повинен відправитися в штатну точку роботи 39 градусів східної довготи. Нагадаємо, що в даний час в даній точці знаходиться КА "Hellassat-2".
Новий супутник отримає назву "HellaSat-4/Saudi Geo Satellite-1", планована дата запуску поки невідома, а от рік, коли все і повинно статися оголошено — 2018. Супутник буде побудований американською компанією "Lockheed Martin" і запущений на орбіту ракетою "Ariane-5" з космодрому Куру у Французькій Гвіані.
Приблизний вага нового супутника складе близько 6 тисяч кілограм, термін служби складе 15 років. Сигнал з супутника буде транслюватися на Північну Африку, Близький Схід і Європу.
Цей контракт став десятим в історії взаємин між "ArianSpace" і "Arabsat". Перший запуск французької ракети арабського КА відбувся в 1985-му році, коли на орбіту був виведений КА "Arabsat 1A"

джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Неділя, 03.05.2015, 16:03
slavasamДата: П`ятниця, 08.05.2015, 08:09 | Повідомлення # 956
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
ТГК "Прогрес М-27М" припинив існування в 05.04 8 травня 2015 року, повідомили в прес-службі "Роскосмосу".


За даними відомства, вхід в щільні шари атмосфери стався на 160 витку над центральною частиною Тихого океану.

- Результати розслідування інциденту, пов'язаного з нештатним виведенням ТГК "Прогрес М-27М" будуть представлені не пізніше 13 травня після завершення роботи державної комісії.

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ

Вантажний апарат "Прогрес М-27М" стартував 29 березня о 10:10 з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія "Союз-2.1 а". Спочатку планувалося, що через шість годин після старту вантажний корабель повинен причалити до Міжнародної космічної станції.

Корабель повинен доставити необхідні для польоту екіпажу МКС паливо, кисень, апаратуру для наукових експериментів, посилки для космонавтів і астронавтів і подарунки для членів екіпажу до майбутніх свят, а також продукти харчування.

Однак незабаром після запуску фахівці Центру управління польотами не змогли отримати телеметричну інформацію з борту "Прогресу". Крім того, ракета-носій вивела "Прогрес М-27М" на більш високу орбіту, ніж планувалося.

Фахівці центру управління прийняли рішення здійснювати зближення вантажного корабля "Прогрес М-27М" з МКС за двухсуточной схемою.

- Аналіз параметрів орбіти показує, що два ступені ракети "Союз" відпрацювали штатно. Збій стався на етапі роботи третьої ступені. З-за цього корабель опинився на орбіті вище розрахункової. Крім того, відбувається сильне обертання його навколо своєї осі, - повідомили в ЦУП.

У ніч на середу фахівці зробили дві спроби встановити стійкий зв'язок з вантажним кораблем, але вони виявилися невдалими.

джерело


Повідомлення відредагував slavasam - П`ятниця, 08.05.2015, 08:10
RATVODДата: Середа, 13.05.2015, 09:18 | Повідомлення # 957
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Запуск супутника зв'язку "Експрес-АМ8"

запланований на липень



Телекомунікаційний супутник "Експрес-АМ8"


Супутник зв'язку "Експрес-АМ8" планується запустити з космодрому Байконур у липні. Про це повідомила у вівторок ТАСС начальник відділу міжнародних продажів і телебачення ФГУП "Космічна зв'язок" (ДП КС) Людмила Михайлина.

"Ракету" Протон "відправили до Москви на доопрацювання. Як тільки ми будемо впевнені в надійності ракети, буде запуск. Поки пуск" Експрес-АМ8 "запланований на липень", - сказала вона.

Крім того, за словами Михайлини, у жовтні планується провести запуск супутника "Експрес-АМУ1".

У свою чергу директор департаменту комплексних проектів ДП ​​КС Андрій Кирилович повідомив, що супутник "Експрес-АМ8" після запуску займе точку стояння 14 градусів західної довготи над Атлантичним океаном. Апарат буде покривати регіони Латинської Америки, Європи та Африки. "Є домовленість, що за допомогою цього супутника буде вестися телемовлення з Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що через технічні проблем пуск ракети "Протон-М" з "Експресом-АМ8", що планувався на 6 квітня, був перенесений на пізнішу дату.

Космічний апарат "Експрес-АМ8" створений на замовлення ДП КС на базі платформи середнього класу "Експрес-1000НТВ" розробки компанії "Інформаційні супутникові системи" імені Решетньова ". Призначення нового супутника - забезпечення високоякісних послуг фіксованого та рухомого зв'язку, цифрового телерадіомовлення, високошвидкісного доступу в Інтернет, передачі даних, а також президентського та урядовго зв'язку.



slavasamДата: Субота, 16.05.2015, 18:40 | Повідомлення # 958
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник "MexSat 1" втрачений


16 травня 2015 року у процесі запуску РН "Протон-М" з супутником "МекСат-1" сталася позаштатна ситуація. Причини з'ясовуються.
Також вранці 16 травня у призначений час не були включені двигуни ТГК «Прогрес М-26М» для коригування орбіти МКС.
Причини вивчаються фахівцями Центру управління польотами ФГУП Цндімаш.РОСКОСМОС буде інформувати по мірі надходження додаткової інформації.

джерело
slavasamДата: Понеділок, 18.05.2015, 18:56 | Повідомлення # 959
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Виведений на орбіту перший супутник зв'язку Туркменистану



АШХАБАД /Trend/ - Перший супутник зв'язку Туркменістану "TürkmenÄlem 52°E" успішно виведений на орбітальну позицію в 52 градуса східної довготи на висоті 36 тисяч кілометрів над Землею. Про це йдеться в поширеному повідомленні уряду Туркменістану.

Згідно з планом, до 31 травня будуть проводитися останні тестові випробування радіочастотних каналів зв'язку супутника. Після успішного проходження всіх тестів "TürkmenÄlem 52°E" у першій декаді червня 2015 року буде переданий підрядником – французькою компанією "Thales Alenia Space" – в експлуатацію Туркменістану.

Очікується, що послуги супутникового зв'язку буде надавати закрите акціонерне товариство (ЗАТ) "Türkmen hemrasy", створене відповідно до постанови президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова.

Національний супутник буде використовуватися для трансляції туркменських теле - і радіоканалів. Висока пропускна здатність супутникових каналів зв'язку дозволить "TürkmenÄlem 52°E" транслювати десятки телевізійних каналів як стандартного, так і високого дозволу. З урахуванням того, що сьогодні це значно перевищує потреби національного телебачення Туркменістану, частина супутникових каналів зв'язку передбачається здавати в оренду зарубіжним телекомпаніям, йдеться в повідомленні.

Орбітальна позиція супутника "TürkmenÄlem" дозволить Туркменістану виступити в якості транзитної країни в процесі мовлення європейських і азіатських каналів.

Можливості супутникової системи дозволяють використовувати її для передачі даних між наземними станціями, віддаленими один від одного на великі відстані, надання послуг широкосмугового інтернету, організації дистанційного навчання, дистанційної медицини, в тому числі проведення відеоконференцій, а також для інших видів комунікаційних послуг.

джерело
RATVODДата: Субота, 23.05.2015, 07:16 | Повідомлення # 960
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Україна запустить 6 супутників до 2022 року



Стратегія космічної діяльності України на період до 2022 року передбачає запуск не менше 6 супутників. Наказ про затвердження документа підписав 21 травня голова Державного космічного агентства Олег Уруський, повідомили Українським новинам сьогодні у відомстві.

"Очікуваними результатами стратегії названо запуск космічних апаратів зв'язку та мовлення "Либідь" і "Либідь-2", космічних апаратів дистанційного зондування Землі "Січ-2-1","Січ-2М","Січ-3", науково-технологічного космічного апарата "Іоносат", - йдеться в документі. Також планується запуск студентських супутників.

Одним із завдань стратегії названо розширення співробітництва та членство України в Європейському космічному агентстві. Планується забезпечити використання для державних потреб інформації від глобальних навігаційних супутникових систем GPS / США /, GALILEO / ЄС /. Україна розширить на свою територію зону надання високоточної диференціальної поправки системи EGNOS / ЄС /.

Стратегія передбачає початок комерційної експлуатації ракетного комплексу "Циклон-4" та розширення географії стартових майданчиків під нього. Україна розраховує на відновлення проектів "Морський старт" і "Наземний старт" з ракетами "Зеніт-3SL", "Зеніт-3SLB" і "Зеніт-3SLBF". Українські підприємства мають намір брати участь у міжнародних проектах "Дніпро", "Антарес", "Вега", в європейській програмі досліджень та інновацій "Горизонт-2020" з космічної тематики.
Ставиться завдання підвищити престиж космічної діяльності в суспільства. Зарплата в галузі має вдвічі перевищувати середній показник по країні.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024