FORUM TV-SATСубота
18.05.2024, 22:47

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
slavasamДата: Субота, 23.05.2015, 07:54 | Повідомлення # 961
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Створений для України супутник "Либідь" залишається на зберіганні в Росії




МОСКВА, 21 травня — РІА Новини. Виготовлений в РФ для України супутник зв'язку "Либідь" залишений на відповідальному зберіганні на російському підприємстві ІСС імені Решетньова, повідомив журналістам у четвер заступник гендиректора ІСС Юрій Вілков.

"Супутник "Либідь" створений і стоїть на нашому підприємстві на зберіганні", — сказав він.

Як повідомлялося, виготовлення супутника було завершено вже до жовтня минулого року, проте передача апарату замовнику затягнулася. За запуск "Либіді" на орбіту відповідає канадська компанія. Контракт передбачає термін зберігання до двох років.

джерело
RATVODДата: Четвер, 28.05.2015, 12:05 | Повідомлення # 962
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane 5 стартувала з супутниками

американської компанії DirecTV



Фото: Arianespace


Ракета-носій Ariane 5 стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані. Вона повинна вивести на розрахункові орбіти два телекомунікаційних супутники компанії DirecTV. Пряма трансляція пуску здійснювалася компанією Arianespace.

Вікно для запуску було відкрито 27 травня 2015 з 21:16 до 10:40 за всесвітнім координованим часом (28 квітня з 00:16 до 01:40 за московським часом). Обидва супутники призначені для забезпечення надання послуг прямого телевізійного мовлення, мають пару розгортаємих сонячних панелей, а термін їх служби оцінюється в 15 років.

Супутник DirecTV 15 виготовлений європейським концерном Airbus на основі платформи Eurostar-3000 за контрактом, укладеним в 2011 році. Стартова маса супутника дорівнює 6,3 тоннам. DirecTV 15, як очікується, буде здатний працювати на п'яти геостаціонарних орбітальних позиціях від 99 до 119 градусів західної довготи, що охоплюють континентальну частину США, Аляску, Гаваї і Пуерто-Ріко.

Апарат Sky-Mexico 1 (SKYM 1) виготовлений американською компанією Orbital ATK на основі платформи GeoStar-2 на заводі, розташованому в Даллес (Віргінія). Стартова маса Sky-Mexico 1 дорівнює трьом тоннам. Супутник, як очікується, буде знаходитися на орбіті в позиції 78,8 градуса західної довготи і охоплювати територію Карибського басейну (Мексику і Центральну Америку, а також близькі острови).

Проведений пуск ракети Ariane 5, починаючи з 4 червня 1996 року, став 79-м в її історії (з них чотири - нештатні). Раніше, 26 квітня 2015 року, ракета вивела на орбіту норвезький телекомунікаційний супутник Thor 7 і італо-французький військовий супутник SICRAL 2 (Syracuse 3C). Наступний пуск Ariane 5, як очікується, відбудеться в липні 2015 року. У його ході ракета повинна вивести на орбіту бразильський телекомунікаційний супутник Star One C4 і європейський метеорологічний супутник MSG 4 (Meteosat 11). Всього у 2015 році Ariane 5 повинна зробити шість пусків, вартість кожного оцінюється в 200 мільйонів доларів.

Arianespace - найстаріша в світі компанія, що здійснює комерційні запуски штучних супутників Землі. Вона використовує три типи ракет-носіїв: європейські Ariane 5 важкого класу, російські "Союзи" середнього класу та італійські Vega легкого класу. На ринку комерційних пусків основними її конкурентами є Роскосмос і, потенційно, приватна американська компанія SpaceX.

DirecTV є найбільшою американською компанією, що здійснює пряме супутникове телевізійне мовлення. Послугами компанії користуються на території США і Латинської Америки. Число користувачів DirecTV перевищує 30 мільйонів чоловік, а її ринкова вартість оцінюється в 50 мільярдів доларів.



slavasamДата: Вівторок, 30.06.2015, 18:59 | Повідомлення # 963
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Роскосмос призначив дату запуску першого після травневої аварії "Протона-М"


Москва. 30 червня. INTERFAX.RU - Перший після травневої аварії пуск ракети-носія "Протон-М" планується здійснити 23 серпня, ракета повинна буде вивести на орбіту британський телекомунікаційний супутник "Інмарсат-5Ф3", повідомив "Інтерфаксу" у вівторок джерело на космодромі Байконур.

"Нова дата запуску британського супутника затверджена. Він призначений на 23 серпня. Найближчим часом на космодромі відновиться підготовка до пуску", - повідомив співрозмовник агентства.

Спочатку планувалося запустити британський супутник 29 травня. Проте старт був відкладений після аварії ракети "Протон-М" з мексиканським супутником "МекСат-1" 16 травня.

Другий після аварії пуск "Протона-М" призначений на 14 вересня. Ракета буде стартувати з телекомунікаційним космічним апаратом "Експрес-АМ8", виготовленим за замовленням російського оператора супутникового зв'язку "Космічна зв'язок". Цей запуск був відкладений через травневої аварії.

Раніше повідомлялося, що новий графік пусків "Протона" буде складено з урахуванням того, як пройдуть випробування доопрацьованій рухової установки третього ступеня "Протона-М", з-за відмови якої в травні 2014 і 2015 років на орбіту були виведені супутники "Експрес-АМ4Р" і "МекСат-1".

Ракета-носій "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і мексиканським супутником зв'язку MexSat-1 стартувала з космодрому Байконур 16 травня. На 498-й секунді польоту, за хвилину до відділення космічної головної частини від ракети-носія, пройшла команда на аварійне вимкнення двигуна. Це сталося над Забайкальським краєм на висоті 161 км. За даними Роскосмосу, "третя щабель, розгінний блок і космічний апарат практично повністю згоріли в атмосфері".

Міжвідомчу аварійну комісію з розслідування причин невдалого запуску "Протона-М" очолив глава Роскосмосу Ігор Комаров.

29 травня міжвідомча комісія заявила, що аварія з ракетою-носієм "Протон-М" припуске 16 травня пов'язана з відмовою рульового двигуна третього ступеня.

Перший заступник голови Роскосмосу Олександр Іванов додав, що причина події носить не виробничий, а конструктивний характер - проблема викликана ротором турбонасосного агрегату.

16 травня стало "чорним" днем для ракети-носія "Протон-М" розробки і виробництва Державного космічного науково-виробничого центру (ГКНПЦ імені Хрунічева. В цей день в 2014 році з Байконура стартувала така ж ракета-носій з російським супутником зв'язку "Експрес-АМ4R". Пуск був визнаний аварійним. Як пізніше повідомив голова міжвідомчої комісії Олександр Данилюк, основною версією причини тієї аварії стало порушення роботи рульового двигуна третього ступеня із-за руйнування підшипника турбонасосного агрегату.

18 серпня 2011 року "Протон-М" і розгінний блок "Бриз-М" не змогли вивести на орбіту російський супутник зв'язку "Експрес-АМ4". Тоді збій стався на ділянці роботи "разгонника".

джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Вівторок, 30.06.2015, 19:00
slavasamДата: П`ятниця, 07.08.2015, 07:44 | Повідомлення # 964
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
ABS відмовився від великого контракту з Boeing зі створення супутника зв'язку


Супутниковий провайдер ABS відмовився від великого контракту з корпорацією Boeing щодо будівництва супутника ABS-8 у зв'язку з невпевненістю у перспективи американського Експортно-імпортного банку україни (Ексімбанк), повідомляє інформагентство Reuters з посиланням на джерела.

Термін дії статуту Ексімбанку закінчився 30 червня. Конгрес відмовився продовжити його, і банк, який займався фінансовою підтримкою американських експортерів та їх іноземних клієнтів, був змушений припинити роботу. У Конгресі тривають дебати з приводу майбутнього цієї фінансової установи.

У зв'язку з цим ABS, який базується на Бермудах та в Гонконзі, в середині липня відкликав своє замовлення на супутник у Boeing. Компанія повідомила, що у зв'язку з відсутністю в США експортного кредитного фінансування буде шукати виробника для будівництва ABS-8 за межами Штатів.

Boeing зараз шукає альтернативні джерела фінансування контракту, вартість якого становить, за словами джерел, кілька сотень мільйонів доларів.

Про контракт Boeing з ABS стало відомо в червні. Новий супутник планувалося запустити в 2017 році. Він повинен був забезпечувати мультимедійними сервісами Австралію, Нову Зеландію, Близький Схід, Росію, Південну і Південно-Східну Азію
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 07.08.2015, 07:52 | Повідомлення # 965
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Іран має намір використовувати азербайджанські супутники


Міністерство поширило інформацію.

В ході свого візиту в Іран 3-4 липня азербайджанська делегація провела зустріч з представниками Організації радіомовлення Ірану.

Про це Oxu.Az заявили в Міністерстві зв'язку і високих технологій.

У міністерстві повідомили, що в ході зустрічі обговорювалися питання мовлення, регулювання частот, взаємної підтримки у міжнародних організаціях, купівля та експлуатація обладнання на вигідних умовах, а також був проведений огляд центру управління супутниками на території Організації.

«Іранська сторона висловила зацікавленість у використанні послуг азербайджанських супутників, і ми порадили їм звернутися у відповідну структуру Азербайджану – ВАТ «Азеркосмос», - повідомили в міністерстві.
джерело
slavasamДата: Вівторок, 25.08.2015, 16:51 | Повідомлення # 966
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутникам «Експрес» вставили термін запуску


Стали відомі терміни запуску двох нових російських телекомунікаційних супутників серії «Експрес», які повинні були відбутися в цьому році, але були зміщені по термінах з-за аварії ракети «Протон». Найбільший інтерес у любителів супутникового телебачення викликає майбутній запуск супутника «Експрес АМУ-1» в позицію 36 градусів східної довготи.

Але спочатку на геостаціонарну орбіту повинен відправитися КА «Експрес АМ-8». Ця подія має відбутися 14 вересня і відправиться новий російський телекомунікаційний космічний апарат позицію 14 градусів західної довготи, де замінить відпрацював свій термін супутник «Експрес A4», який зараз має пристойну «бовтанку» з розкидом майже на 5 градусів і для цілей телемовлення не використовується. Промені нового супутника будуть покривати як Європу, так і територію Північної і Південної Америки. В зоні обслуговування також буде частина території Африки.

У разі успішного запуску КА «Експрес АМ-8», Росія отримає сучасний телекомунікаційний супутник в самій західній точці (14 гр.з.д.), а також не повинно статися змін за датою запуску самого очікуваного нового російського супутника «Експрес АМУ-1» («Express AMU-1»). Він намічений на 22 листопада поточного року. Даний апарат має на борту 70 транспондерів, серед яких буде ємність для Росії в Ku - і Ka-діапазонах. Значна частина ємності буде віддана європейського оператору «Eutelsat», який буде надавати послуги на території африканського континенту. Внаслідок чого він буде мати другу назву — «Eutelsat 36C».

Транспондерна ємність російського променя «Експрес АМУ-1» була розпродана ще в минулому році. Покупці ємності не розкривалися.
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 28.08.2015, 18:16 | Повідомлення # 967
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
На Байконурі вперше після травневої аварії відбудеться запуск ракети «Протон-М»



З допомогою носія на орбіту буде виведено британський супутник зв'язку Inmarsat-5F3. Про це ТАСС повідомили в прес-службі Центру ім. Хрунічева, де виготовляють «Протони».

«Старт запланований на 14:44 мск 28 серпня», — уточнили на підприємстві.

Відділення головного блоку — космічного апарата і розгінного блоку «Бриз-М» — має відбутися через дев'ять хвилин після старту, 14:53 мск.
Після цього супутник буде виведений на орбіту за допомогою п'яти включень маршового двигуна «Бризу-М» і, як очікується, відокремиться від розгінного блоку приблизно через 12 годин після старту — в 02:44 мск 29 серпня.

Британський супутник планувалося вивести на орбіту в кінці травня, проте запуск був перенесений у зв'язку з аварією ракети «Протон-М», яка відбулася 16 травня — рівно через рік після аналогічного події.

В результаті було втрачено мексиканський телекомунікаційний апарат.

У Роскосмосі прийшли до висновку, що причиною аварії стала конструктивна помилка, яка призвела до падіння «Протона» ще в 1988 році.

Inmarsat-5F3 — телекомунікаційний космічний апарат п'ятого покоління орбітальних засобів міжнародного оператора супутникового зв'язку Inmarsat. Він виготовлений американською компанією Boeing. Апарат увійде в нову глобальну систему мобільного супутникового зв'язку «Глобал Експрес», яка буде складатися з чотирьох супутників і шести наземних станцій Inmarsat. В її інфраструктуру і космічний сегмент компанія інвестує $1,2 млрд.

Зараз запущено два супутника нової системи. Перший — Inmarsat-5F1 — був виведений на орбіту в кінці 2013 року. У зону його покриття входять Європа, Близький Схід, Африка та Азія. Супутник Inmarsat-5F2 повинен надавати послуги зв'язку в Північній і Південній Америці, Атлантиці. Третій апарат забезпечить зв'язком Тихоокеанський регіон.
джерело
slavasamДата: Субота, 12.09.2015, 18:13 | Повідомлення # 968
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник "Експрес-АМ8"


Ракета-носій «Протон-М» з космічним апаратом «Експрес-АМ8» встановлена на стартовому комплексі.


На Байконурі завершується підготовка до пуску ракети космічного призначення (РКН) «Протон-М» з російським космічним апаратом зв'язку «Експрес-АМ8». Виведення супутника «Експрес-АМ8» на цільову орбіту забезпечить розгінний блок «ДМ-03». П'ятий з початку поточного року космічний запуск з використанням ракети «Протон», запланований на 14 вересня (мск).

Сьогодні вранці 11 вересня РКН «Протон-М» доставили на стартовий майданчик №81 і встановили вертикально в пусковий пристрій. До ракеті підвели ферму обслуговування і підключили перевірочні наземні комунікації.

Рішення про вивезення РКН «Протон-М» з космічним апаратом зв'язку «Експрес-АМ8» з технічного комплексу на стартовий майданчик прийняла напередодні державна комісія. Розглянувши результати комплексних випробувань наземних систем і РКП, комісія підтвердила готовність ракети до установки на стартовому комплексі.

Сьогодні фахівці ГКНПЦ імені М. В. Хрунічева і інших підприємств космічної галузі виконують роботи за графіком першого стартового дня. Передстартові перевірки систем стартового комплексу ракети-носія планується виконати наступні кілька днів. Після цього очікується рішення державної комісії про готовність ракети-носія до заправки компонентами палива і пуску.

Космічний апарат «Експрес-АМ8» на замовлення ФГУП «Космічна зв'язок» створено ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М. Ф. Решетньова» спільно з компанією Thales Alenia Space (Франція). Маса космічного апарату приблизно 2100 кг. «Експрес-АМ8» призначений для надання телекомунікаційних послуг у Росії, а також країнах Європи, Африки, Південної та Північної Америки, забезпечення президентської та урядової зв'язку.

Ракета-носій «Протон» вдруге в 2015 році буде використовуватися для запуску космічного апарату серії «Експрес». У березні цього року «тандем» ракети-носія «Протон-М» і розгінного блоку «Бриз-М» успішно вивів на орбіту космічний апарат «Експрес-АМ7». Маса апарату при відділенні склала приблизно 5700 кг

джерело
slavasamДата: Субота, 17.10.2015, 09:11 | Повідомлення # 969
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
РОСКОСМОС: РН «ПРОТОН-М» з КА TURKSAT-4B УСПІШНО СТАРТУВАЛА З КОСМОДРОМУ БАЙКОНУР




16 жовтня в 23:40 мск пускові розрахунки підприємств ракетно-космічної промисловості Росії провели успішний пуск РН «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і КА Turksat-4B («ТуркСат-4Б») зі стартового комплексу майданчика 200 космодрому БАЙКОНУР.
У 23.49 мск космічна головна частина (розгінний блок і космічний апарат) штатно відокремився від третього ступеня ракети-носія і вийшов на розрахункову орбіту.
Подальше виведення на цільову орбіту здійснюється розгінним блоком «Бриз-М». Загальна тривалість виведення від моменту старту ракети-носія до відділення космічного апарату складе 9 годин 13 хвилин, відділення КА Turksat-4B намічено на 08:53 мск 17 жовтня 2015 року.
Відбувся запуск став п'ятим з початку 2015 року успішним запуском космічних з використанням ракети-носія «Протон-М». Попередній пуск ракети-носія «Протон-М» відбувся 14 вересня цього року з російським супутником зв'язку «Експрес-АМ8».
джерело
RATVODДата: Неділя, 18.10.2015, 09:01 | Повідомлення # 970
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Турецький супутник Turksat 4B доставлений

російським розгінним блоком на цільову орбіту




Найближчим часом супутник буде переданий на управління замовнику - турецькому супутниковому оператору


Телекомунікаційний космічний апарат Turksat 4B успішно виведений на цільову геоперехідну орбіту за допомогою російського розгінного блоку "Бриз-М", повідомили в суботу ТАСС в Роскосмосі.

"Сталося відділення космічного апарату від розгінного блоку", - сказав представник космічного агентства.
Найближчим часом супутник буде переданий на управління замовнику - турецькому супутниковому оператору.

Про супутник


Супутник виготовлений компанією Mitsubishi Electric - МЕLCO (Японія) за замовленням супутникового оператора Turksat Satellite Communication, Cable TV and Operation AS (Туреччина). Він повинен стати четвертим апаратом в угрупованні турецького оператора супутникового зв'язку і мовлення.

В даний час на геостаціонарній орбіті експлуатуються три супутники - Turksat 2A, Turksat 3A і Turksat 4A. Новий апарат забезпечить надання послуг мовлення та широкосмугового зв'язку на території Туреччини, в Європі, Центральній Азії, Африці та на Близькому Сході.

Запуск супутника Turksat 4B був проведений за допомогою російської ракети-носія "Протон-М" в 23:40 мск 16 жовтня з космодрому Байконур (Казахстан). Після відділення від третього ступеня подальше виведення супутника на цільову орбіту здійснював розгінний блок "Бриз-М".
Загальна тривалість виведення від моменту старту ракети з космодрому Байконур до відділення космічного апарату від розгінного блоку склала 9:00 13 хвилин.

Наступний запуск


Наступний пуск "Протона-М" попередньо запланований на 20 грудня. В рамках цього запуску в інтересах держпідприємства "Космічний зв'язок" на орбіту повинен бути виведений телекомунікаційний супутник "Експрес-АМУ1"



slavasamДата: П`ятниця, 30.10.2015, 09:24 | Повідомлення # 971
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Ракета «Протон» виведе на орбіту супутник зв'язку Eutelsat 9B


Флагман ракетобудування Росії Центр Хрунічева уклав новий договір на використання ракети класу «Протон». Угоду було підписано з французькою компанією Eutelsat, яка займає лідируючі позиції в області супутникового зв'язку. За цим договором, у найближчі сім років ракета-носій «Протон» кілька разів виведе на орбіту Землі французькі супутники зв'язку.

Першим в черзі на запуск варто супутник зв'язку Eutelsat 9B, який повинен буде забезпечити передачу сигналу на Скандинавсько-Балтійський регіон. Цей супутник буде розміщений в орбітальній точці 9 градусів східної довготи, і забезпечить зв'язок в Ки-діапазоні. Він створений інженерами і конструкторами Airbus Defense and Space з використанням платформи Eurostar E3000.

Французьку компанію Eutelsat пов'язують з Центром Хрунічева довгі роки співпраці. 11 супутників зв'язку було виведено на орбіту ракетою «Протон» більш ніж за десятиліття спільної роботи.

«Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М», що входить до її складу, були спроектовані і запущені у виробництво Науково-виробничим центром Хрунічева.
Ракети-носії серії «Протон» є фундаментом, на якому базується вся російська космічна транспортна система. Вони беруть участь у державних та комерційних програмах, доставляючи на орбіту Землі і за її межі різні корисні вантажі. З моменту свого першого запуску у 1965 році ракети цієї серії 407 разів запускалися в космос. Нова вдосконалена ракета-носій «Протон-М» може піднімати і доставляти на навколоземну орбіту вантажі, які важать більше 6 тонн.
джерело
slavasamДата: Понеділок, 02.11.2015, 19:35 | Повідомлення # 972
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Eutelsat замовив будівництво повністю електричного супутника




Компанія Eutelsat замовила у компанії Thales Alenia Space виробництво першого в Європі HTS-супутника на платформі Spacebus Neo.

У компанії Eutelsat оголосили про укладення угоди з компанією Thales Alenia Space, передбачає будівництво нового супутника високої пропускної здатності (HTS) на базі платформи Spacebus Neo. Повністю електричний супутник буде використовуватися для надання послуг широкосмугового Інтернету користувачам в країнах Африки, а його запуск намічений на 2019 рік.

Базова місія нового супутника полягає в наданні загальної ємності в 75 Гбіт/с через 65 точкових променів, що забезпечують у своїй сукупності умовне повне покриття країн Африки, розташованих на південь від Сахари.

Супутник буде забезпечувати надання послуг прямого доступу до широкосмугових мереж для компаній і приватних абонентів. Крім цього, даний супутник буде використаний для організації громадських мереж, підключених до точок доступу Wi-Fi, транспортних каналів операторів мобільного телефонії та зв'язку в сільській місцевості.

Компанія Thales Alenia Space розробила платформу Spacebus Neo за участю партнерів – Європейського та Французького космічних агентств. Протягом найближчих місяців компанія Eutelsat має право внести зміни в умови замовлення, передбачають значне збільшення пропускної здатності нового супутника і розширення зони покриття його променів.

Компанія Eutelsat планує вести в Африці бізнес, пов'язаний з наданням послуг широкосмугового доступу (включаючи продажі) через спеціально створену в Лондоні дочірню структуру.

Замовлення нового супутника пішов за недавнім угодою з компанією Facebook, яке передбачає надання в Африці послуг зв'язку з високою пропускною здатністю через супутник Amos 6, що належить компанії Spacecom.
джерело
slavasamДата: Вівторок, 24.11.2015, 08:54 | Повідомлення # 973
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Spacecom втратив контакт зі супутником Amos-5




Ізраїльський супутниковий оператор Spacecom втратив контакт з одним із своїх супутників зв'язку. Втім, згідно із заявою, зробленою компанією в неділю, втрата буде покрита 158-мільйонним страховим полісом і, відповідно, не сильно позначиться на її фінансовому положенні.

У компанії Spacecom повідомили, що поки не мають інформації про те, що саме послужило причиною аварії супутника Amos-5, який був запущений на орбіту в 2011 і надає послуги клієнтам в Африці.

Два роки тому, у листопаді 2013, на супутнику Amos-5 були відзначені проблеми в системі енергопостачання, однак протягом нетривалого часу вони були вирішені.

В даний час у компанії Spacecom мається на орбіті три інших працюючих супутника, крім того на початку 2016 року вона планує запустити в космос ще один. За словами представників галузі, Amos-5 – єдиний супутник даної серії, який був побудований не в Ізраїлі. Він був зроблений ВАТ «ІСС» імені академіка М. Ф. Решетньова – російською компанією, яка є одним з провідних виробників супутників.

«У разі якщо працездатність супутника не буде відновлена, вплив на фінансовий стан компанії буде незначним», – йдеться в офіційному листі Spacecom, направленому в Тель-Авівську фондову біржу.

За словами офіційних осіб компанії Spacecom, ринкова вартість якої становить 1,1 мільярда шекелів (283 мільйони доларів), компанія планує використовувати більшу частину коштів з страхового фонду аби покрити витрати, пов'язані з вимушеним достроковим погашенням серії мають відношення до Amos-5 облігацій загальною вартістю в 140 мільйонів доларів.

«У компанії продовжують вивчення всіх аспектів, пов'язаних з інцидентом, і будуть оперативно інформувати про результати розслідування», – йдеться в прес-релізі.

Компанія Spacecom контролюється ізраїльської холдинговою компанією Eurocom Group, яка, за повідомленнями в пресі, планує продати належні їй 64,3% акцій супутникового оператора. Девід Поллак, CEO компанії пізніше розповів в інтерв'ю кореспонденту Mediasat, що переговори про продаж припинені.

Виручка компанії Spacecom за перше півріччя 2015 року склала 54 мільйони доларів, а втрати – 1,4 мільйона доларів. На частку супутника Amos-5 доводиться приблизно 136 мільйонів доходів – приблизно п'ята частина із загальної суми виручки від замовлень ємностей.

У 2016 році компанія планує запустити в космос супутник Amos-6, проте його завдання не входить заміна супутника Amos-5. Нещодавно компанія Spacecom підписала контракт з Facebook, пов'язаний із забезпеченням покриття сигналом супутникового Інтернету значній частині території Африки на південь від Сахари
джерело
RATVODДата: Четвер, 26.11.2015, 18:20 | Повідомлення # 974
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
«Експрес-АМУ1» буде запущений 23 грудня з Байконура



Апарат доставлений на космодром для підготовки до старту

Новий російський супутник мовлення «Експрес-АМУ1» доставлений на Байконур для підготовки до запуску. Старт призначений на 23 грудня, підтвердили «Известиям» в московському представництві компанії Airbus Defence and Space, що побудувала космічний апарат.

Апарат вагою 5,1 тис. кг оснащений 61 транспондером Ku-діапазону, 10 транспондерами Ka-діапазону. Зона покриття супутника дозволить здійснювати телемовлення на європейську частину Російської Федерації, а також надавати послуги мовлення в районах Африки південніше Сахари.

Замовником і оператором «Експресу-АМУ1» є ФГУП «Космічний зв'язок».



RATVODДата: Вівторок, 01.12.2015, 20:05 | Повідомлення # 975
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28378
Статус: Оффлайн
Супутник "Azerspace-2"



Французька компанія Arianespace займеться виведенням на орбіту другого

телекомунікаційного супутника Азербайджану - Azerspace-2 / Intelsat 38.


Про це, сказав у вівторок на прес-конференції, присвяченій відкриттю виставки BakuTel-2 015, заступник міністра зв'язку і високих технологій Азербайджану Ельміра Велізаде.

За його словами, компанія Arianespace стала переможцем тендеру ВАТ "Азеркосмос" на виведення на орбіту другий телекомунікаційного супутника.

"Перший супутник Азербайджану також був виведений на орбіту компанією Arianespace. Ми очікуємо, що" Азеркосмос "підпише черговий контракт з цією компанією", - сказав Велізаде.

Висновок Azerspace-2 / Intelsat 38 на орбіту очікується в 2017 році. Супутник буде розміщений на орбітальній позиції в 45 градусів східної довготи, орендованій азербайджанською стороною у міжнародної організації супутникового зв'язку Intelsat, яка також виступає в ролі орендаря 45,9 відсотка ресурсів супутника. У зону обслуговування Azerspace-2 увійдуть країни Європи, Південно-Східної Азії, Близького Сходу та Африки.

Будівництвом друге телекомунікаційного супутника Азербайджану та поставками обладнання для наземної станції управління займеться дочірня компанія канадської корпорації MDA - Space Systems Loral (SSL). Вартість другої супутникової програми Азербайджану складе 191,36 мільйона доларів. Програма буде профінансована за рахунок довгострокової та пільгової кредитної лінії кредитно-експортного агентства Канади Export Development Canada (EDC).

Перший супутник Азербайджану Azerspace / Africasat-1a був запущений на геостаціонарну орбіту в 46 градусів східної довготи восьмого лютого 2013 року.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024