FORUM TV-SATЧетвер
02.05.2024, 06:44

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Інформаційні новини SAT TV
marsДата: Вівторок, 28.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

мовлення SAT TV




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
slavasamДата: Четвер, 07.07.2016, 21:14 | Повідомлення # 886
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Нацрада заборонила 9 російських каналів
і дозволила американський еротичний канал




Національна рада з питань телерадіомовлення виключила з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції в нашій країні російські телеканали «Посмішка дитини», «Психологія 21», «Полювання та риболовля», «Православна телекомпанія «Союз», Amazing Life, Look TV, «Міні Муві», «Справжнє Смішне Телебачення» і Footschool TV.

Як повідомляє УНІАН, за ухвалення відповідного рішення в ході сьогоднішнього засідання члени регулятора проголосували одноголосно.

Голова Нацради Юрій Артеменко пояснив таке рішення тим, що ці канали транслювали рекламу, не адаптовану до вимог українського законодавства.

Разом з тим із-за скорочення кількості російських телеканалів, дозволених для ретрансляції в Україні, регулятор «пускає» на українське телебачення максимальну кількість західних. Так, на своєму засіданні Нацрада дозволила трансляцію американського еротичного каналу Penthouse HD, який, згідно із законодавством, буде транслюватися з 24:00 до 4:00.

джерело
slavasamДата: П`ятниця, 08.07.2016, 15:54 | Повідомлення # 887
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Телеканал Ігоря Коломойського змінив власників



Нацрада з питань телебачення і радіомовлення погодила зміни в структурі власності телеканалу " ПЛЮСПЛЮС («Гравіс») із групи «1+1 медіа», а також продовжив супутникову ліцензію телеканалу «2+2» («Гравіс-кіно») і аналогову ефірну «9 каналу» («Приват ТБ Дніпро») в Дніпрі.

Супутникова ліцензія «2+2» («Гравіс-кіно») була подовжена на 10 років, переоформлення не викликало у регулятора особливих питань. Аналогова ліцензія «2+2» у Дніпрі («Приват ТБ Дніпро») отримала додаткові 7 років, але за однієї умови: у разі переходу на «цифру» телеканал її втрачає. Цікаво інше – мовлення регіонального «9 каналу», який до цього ретранслював «2+2», на цій частоті не зазначено. Дніпровський «9 канал» згадується хіба що в логотипі – «2+2 9 канал». Тим не менш, на сайті мовника раніше розписані програми, які виходять в регіональному ефірі. Зазвичай в таких випадках Нацрада просить вказувати добовий хронометрах «регіональних вікон».

Зміна власності ПЛЮСПЛЮС теж не зацікавила членів Нацради – переоформлення пройшло без обговорення. А ось у мене після розкриття інформації про структуру власності запитань було чимало. Я вже розповідала, що телеканал " ПЛЮСПЛЮС належить Ігорю Коломойському тільки на 45,39%. Такою ж часткою (45,39%) володіє його партнер по групі «Приват» Геннадій Боголюбов, інші 9,22% залишалися за попереднім власником групи Плюсів – медіахолдингом Central European Media Enterprises (CME) через компанію у Нідерландах. Вчорашня зміна структури власності ПЛЮСПЛЮС виключила зі схеми CME. Сталося наступне – замість компаній «Главред-медіа» (92,2%) та «Видавництво «Пресцентр» (7,8%) власником компанії «Гравіс» стали дніпровська «Вів-райс» (92,2%) і кіпрська компанія «Лакасти лтд» (7,8%), одноосібний власник «Вів-райс». Бенефіціарами офшору вказані Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, порівну. Раніше СМЕ фігурувала в структурі власності через 10% володіння «Главред-медіа».

Компанія «Гравіс-кіно», на яку, крім супутникової ліцензії, також записані дві аналогові ліцензії «2+2», як і раніше, через офшори належить Ігорю Коломойському тільки на 75,49%. Ще на 24,51% - українському бізнесменові Ігорю Суркісу (через ряд офшорів). А от компанія «Приват ТБ Дніпро» навпіл належить Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову через вже знайомі вам «Вів-райс» і «Лакасти лтд». Що примітно, в першому, в другому і третьому випадках кінцевим бенефіціарним власником вказаний Ігор Коломойський.

Раніше Ігор Коломойський не раз називав себе одноосібним власником групи «1+1», але на перевірку у структурі власності майже всіх каналів Плюсів знайшлися співвласники. Так, телеканал «1+1», крім Коломойського, через ряд офшорів на 17,157% належить Ігорю Суркісу. Останній також, крім Коломойського, володіє 24,51% частками не тільки «2+2», але і телеканалів ТЕТ і навіть нішевого каналу «Бігуді».
джерело
RATVODДата: Неділя, 17.07.2016, 07:40 | Повідомлення # 888
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
Jurnal TV з новими параметрами на 4,8 ° E



16 липня поточного року молдавський канал Jurnal TV загальної тематики
розпочав мовлення на супутнику
Astra 4A (4,8°E) з новими параметрами в MPEG-4.


Ймовірно, мовлення на старій частоті буде найближчим часом завершено. Разом з передачею каналу на нових параметрах включений пакет 3 радіостанцій (Jurnal FM, Радіо Micul Samaritean, Радіо Vocea Basarabiei), так як це має місце на початковій частоті.

Варто відзначити, що передача з нових параметрів трохи сильніше, від того, який вівся з існуючих параметрів, що має забезпечити цілодобовий прийом каналу на невеликих антенах.

Крім того, поруч з Jurnal TV був запущений тестовий текст, який ідентифікує себе як "Тест". У його місці у нього тесткарта (кольорові смуги) з вереском генератора. Ймовірно, найближчим часом на його місці буде запущений додатковий канал.

Нові технічні параметри мовлення Jurnal TV (від 16.07):
Astra 4A (4,8°E)
tp. EG5 (12,734 GHz, pol. H, SR: 3333, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)

ID: JurnalTV
PID V: 101 (MPEG-4 / SD)
PID A: 102 (ром)
PID PCR: 101
СІД: 1
PID PMT: 100
Provider: Scopus
Кодування: немає (FTA)

Існуючі технічні параметри мовлення Jurnal TV:
Astra 4A (4,8°E)
tp. EG6 (12,694 ГГц, пол. V, SR: 3333, FEC: 5/6; DVB-S / QPSK)

ID: JurnalTV
PID V: 308 (MPEG-2 / SD)
PID A: 256 (ром)
PID PCR: 260
СІД: 2560
PID PMT 1024
Provider: JurnalTV
Кодування: немає (FTA)



slavasamДата: Вівторок, 19.07.2016, 13:21 | Повідомлення # 889
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Львівський телеканал обзавівся супутниковою ліцензією, щоб ретранслювати свого власника



Львівський ефірний аналоговий телеканал НТА (ПП «НТА – Незалежне телевізійне агентство») отримав супутникову ліцензію, видачу якої минулого тижня погодила Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. За словами директора НТА Ростислава Ваврива, мовник планує розширювати мовлення на західні регіони України, виготовляючи як власні програми, так і спільні програми з київським телеканалом RTI – власником НТА.

Заява на видачу нової ліцензії компанія подала ще 3 березня, але весь цей час доносила документи, які просила Нацрада, зокрема у структурі власності. Власник «НТА – Незалежне телевізійне агентство» київська компанія «НТА Інвест Груп», яка належить компанії ТРК «Интеррадио» (100%), якою одноосібно володіє Володимир Денисенко (не депутат). Він зазначений у документах директором каналу. У свою чергу, ТРК «Интеррадио» володіє ліцензією на супутникове мовлення телеканалу RTI. Власне, програмної концепції НТА прописана ретрансляція 12,5 годин телеканалу RTI. Формат нового мовника – інформаційно-музичний, у концепції прописано 6 годин інформаційних програм, 5 годин 45 хвилин музики і за 2 години розважальних програм, наукових програм і програм про культуру.

Колись - з січня 2013 року по червень 2015-го – у телеканалу НТА вже була супутникова ліцензія, але мовитв він під логотипом канал «2». Ребрендинг телеканалу НТА в канал «2» відбувся влітку 2014-го, а восени того ж року компанія переїхала в Київ. Узаконити новий логотип телеканалу вдалося тільки в лютому 2015-го після винесеного попередження, але згодом рішення було скасовано – телеканал повернув попередній логотип НТА і відмовився від супутникової ліцензії. Таке рішення виглядало цілком логічним, оскільки у березні 2015 року Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення інтернет-радіостанції RTI. Навіщо НТА знову оформив супутникову ліцензію з ретрансляцією іншого мовника, Ростислав Ваврів пояснити не зміг.

У самостійність персони Володимира Денисенка як медиасобственника віриться насилу. Денисенко придбав телеканал НТА ще в квітні 2014 року разом з якимось Сергієм Федаком, який згодом вийшов із структури власності. Попереднім власником НТА значився Роман Мацык, який, за даними Zahid.net, був пов'язаний спільним бізнесом з дружиною екс-глави «Нафтогазу» Олексія Івченка. Останнього і називали реальним власником НТА.

Телеканал RTI почав мовлення в інтернеті в квітні 2014 року в форматі radiovision. Отримуючи супутникову ліцензію, Денисенко запевняв, що фінансує мовник з власної кишені, як колишній регіональний медіаменеджер. Про яке медіабізнесі йде мова, знає пошуковик: Володимир Денисенко був співзасновником компанії «Лідер ТВ» і директором «Новий формат ТВ» – компаній, які сьогодні володіють регіональними цифровими ліцензіями «112 Україна».
джерело
RATVODДата: Середа, 20.07.2016, 08:57 | Повідомлення # 890
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
НТКУ створить кримський телеканал


НТКУ хоче скласти конкуренцію російській пропаганді у Криму

На базі обласних телерадіокомпаній Криму та Севастополя
створили кримську філію Нацтелерадіокомпанії.


У національній телерадіокомпанії України (НТКУ) йде робота по створенню на базі ДТРК "Крим" та Севастопольської ДТРК телеканалу, який буде вести мовлення на території анексованого РФ Кримського півострова.

Як повідомляє "Крим. Реалії", в ході реорганізації даних телерадіокомпаній було сформовано кримську філію НТКУ, що відповідає за роботу кримського телеканалу.

"Йдеться про формальну кримську філію, жодного майна там немає. Це бюрократичні речі, які ми мали зробити. Зараз же обговорюємо, як нам організувати роботу наших редакцій, щоб кримський телеканал розпочав мовлення. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення готова піти нам назустріч у цьому питанні", – заявив у коментарі для видання гендиректор НТКУ Зураб Аласанія.

Главою кримського філіалу НТКУ став Михайло Смуток, який обіймав посаду генерального продюсера телеканалу "Перший Ukraine". В даний момент, в компанії вирішують питання стратегії роботи телеканалу та його фінансування. Кримський канал буде вести мовлення на півострові через супутник, надаючи альтернативу російській пропаганді.

19 липня 2016

dt.ua/UKRAINE


RATVODДата: Середа, 20.07.2016, 22:10 | Повідомлення # 891
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
Перший ефір телеканалу «Квартал ТВ»

відбудеться вже в серпні



Фото - kp.ua


Сьогодні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення видала супутникову ліцензію телеканалу «Квартал ТВ». Документ терміном на 10 років отримала компанії ТОВ «Квартал ТВ» (чому не ТБ, якщо по-українськи?), В заявці вказав кодований сигнал. Директором каналу значиться Борис Шефір.

Подив викликає список власників. З боку студії «Квартал-95» імена не змінилися: Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефір (з частками 12,5% у кожного). А ось власниками з боку Плюсів виявилися Олександр Ткаченко (16,67%), Ярослав Похальчук (16,66%) і Тимур Міндіч (16,67%). На засіданні мовник представляв Руслан Осадчий, названий програмним директором, і юрист групи Плюсів Ірина Стройко. Перший не сказав ні слова - говорила тільки юрист. Представники студії «Квартал-95» на засідання не прийшли через гастролі в Прибалтиці.

Питання видачі ліцензії розглядався в авральному темпі - був внесений до порядку денного з голосу. Стройко запевняла членів Нацради, що телеканал буде платним, без реклами (мовник планує збирати гроші з кабельних і супутникових провайдерів). «Квартал ТВ» стартує вже 8 серпня і буде показувати виключно власні програми і серіали. Питання членів регулятора стосувалися власності з боку Плюсів, але Стройко не пояснила причини відсутності реального власника з боку «1 + 1». Міндіч, як запевнила Стройко, являє Плюси, хоча раніше пішов з групи (ким працював - не уточнила). Нагадаю, Тимур Міндіч - непублічний бізнесмен, близький соратник Ігоря Коломойського і, як кажуть, завжди був неофіційним куратором Плюсів.

Заступник голови регулятора Уляну Фещук цікавило, чи дозволив Антимонопольний комітет запуск ще одного телеканалу групі Плюсів. Та й фіндиректор Похальчук має тільки правило підпису, додала Фещук, натякаючи на не зовсім прозору структуру власності. Оскільки регулятор сумнівається, погодить АМКУ новий канал - через концентрацію мовників Плюсів на ринку, його члени вирішили самостійно звернутися в Антимонопольний комітет за підтвердженням.

Як я вам вже розповідала, раніше студія «Квартал-95» планувала запустити «Квартал ТВ» разом з FILM.UA Group - телеканал навіть вів мовлення в тестовому режимі. Але в червні раптом все змінилося: «кварталівці» вирішили запустити канал разом з Плюсами.

20.07.2016

mediananny


RATVODДата: Середа, 20.07.2016, 22:44 | Повідомлення # 892
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
Нацрада не може промоніторити зміну супутника

телеканалу
Eu music




Фото - doseng.org


Супутниковий музичний телеканал Eu music, неодноразово переживши глушіння сигналу, вирішив змінити супутникового оператора. Замість Astra 4а оператора SES мовник перейшов на Eutelsat Ka-Sat 9 оператора Eutelsat, що спричинило неприємності з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення (втім, зміну супутника держорган на сьогоднішньому засіданні таки погодив). Моніторинговий центр регулятора не може провести перевірку сигналу мовника на новому супутнику, через що розгляд питання вже переносилося. Як виявилося, щоб приймати сигнал каналу, власникам супутникових тарілок тепер потрібно доставити спеціальний конвертор.

Нагадаю, в січні цього року Eu music систематично страждав від глушіння сигналу з супутника Astra 4а (разом з каналом «Україна» та іншими мовниками «Медіа групи Україна», які також ведуть мовлення з Astra 4а). В кінці травня терпіння мовника лопнуло, і компанія вирішила поміняти супутник, вибравши для цього французьку компанію Eutelsat - найбільшого гравця на світовому ринку супутникових операторів. Зміни супутника вже відбулися: Eu music - перший український мовник, який перейшов на Eutelsat Ka-Sat 9. Оператором телекомунікацій (аплинк) мовник вказав «Дата груп».

І все б добре, але перед засіданням, на якому планувалося розглянути питання про зміну супутника, регулятор отримав лист від телеглядача, що засумнівався в тому, що мовник веде мовлення з Eutelsat Ka-Sat 9, і вказавши, що у держоргану немає технічної можливості це перевірити . Член Нацради Олександр Ільяшенко пообіцяв розібратися в питанні - заступник директора мовника Сергій Снігур, який був присутній на засіданні, не заперечував.

Чому зміною супутника канал сподівається уберегти себе від історія з глушінням сигналу? Як відомо, заглушуються сигнали українських телеканалів, які працюють з супутниками SES і SpaceCom, тому вибір супутника Eutelsat виглядає цілком логічно. У Київській області сигнал глушать з землі спеціальними пересувними пристроями, що не раз було доведено самими українськими мовниками, через що може постраждати сигнал будь-якого супутника. Деякі телегрупи вірять в «теорію змови» і з усією серйозністю стверджують, що в країні є сили, таким чином перевіряючі можливість заглушити телебачення в екстреному випадку (наприклад, при будь-якому перевороті), адже якщо "вирубити" супутник, то кабельники також втратять сигнал телеканалів .

Нагадаю, на початку січня група «Інтер» змінила супутник компанії SpaceCom на SES (для восьми мовників групи), а в травні про перехід з компанії SES на SpaceCom заявила група «1 + 1 медіа» (для шести мовників групи). Група «Інтер» перехід на новий супутник не коментувала (через судовий процес), а Плюси відкрито називали причини переходу - глушіння сигналів каналів групи. Нещодавно про глушіння заявляла і «Медіа Група Україна», яка поки що продовжує працювати з SES.

Чи зуміє Eutelsat «вбити» дуополія SpaceCom і SES на українському ринку - дізнаємося згодом. Раніше українські мовники працювали з Eutelsat одинично. Згідно з даними реєстру Нацради, на супутнику Hot Bird 13D (з групи Eutelsat) віщав телеканал UKRAINE TODAY (цей супутник краще покриває Європу), а з супутника Eutelsat W4 - український телеканал PEOPLEAIR.TV (раніше - Biz TV), який зараз не проводить мовлення (це, до речі, регулятор не помічає).

Бажання зайти на український ринок французька компанія Eutelsat не приховувала і намагалася скористатися для цього всіма можливими шансами. Зокрема, в цьому році компанія вперше була представлена ​​на травневій «Телерадіоярмарку» в Києві. Eutelsat - найбільший оператор супутникового зв'язку зі штаб-квартирою в Парижі, займає перше місце за величиною обороту серед операторів супутникового зв'язку. Найбільшими акціонерами Eutelsat є British Telecom (17,5%), France Telecom (23,1%) і Deutsche Telekom (10,9%).

Втім, тема супутникових переходів заслуговує на особливу увагу. Детальніше обговоримо її найближчим часом.
Перекладач Google для компаній:Translator ToolkitІнструмент перекладу веб-сай

20.07.2016

mediananny


RATVODДата: Понеділок, 25.07.2016, 22:57 | Повідомлення # 893
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
В Ірані знищено 100 000 нелегальних

супутникових тарілок




У неділю співробітниками Іранської добровольчої міліції Басидж, яка працювала за сприяння елітних підрозділів революційної гвардії Ірану, було знищено близько 100 000 супутникових тарілок і приймального обладнання. Про це повідомляє сайт міліції Басидж.

Згідно з інформацією прес-служби іранського уряду, міліція і гвардійці знищили 100 000 нелегальних супутникових тарілок і ресіверів, оскільки велика частина супутникових телеканалів «... становить загрозу суспільній моралі і культури». Про це заявив керівник іранської міліції Басидж генерал Мохаммад Нагдді різу. За іранським законодавством використання супутникового обладнання заборонено, і на всякого, хто поширює, використовує або ремонтує таке обладнання, може бути накладено штраф в еквіваленті до 2 500 євро.

Іранська поліція проводить регулярні рейди по житлових кварталах, в результаті яких відбувається виявлення і конфіскація встановлених на дахах тарілок. Процес знищення супутникового обладнання проходив у формі спеціальної церемонії, в рамках якої генерал Нагді зробив заяву про негативний вплив, який чиниться супутниковим телебаченням на консервативне іранське суспільство. Він зазначив, що супутникове телебачення провокує зростання кількості розлучень, наркоманії та загальної нестабільності в суспільстві. Дана акція по унічтоженіію нелегальних пристроїв повинна, на думку уряду, зупинити руйнування моралі.

За даними уряду країни, вже один мільйон іранців добровільно здав владі супутникове обладнання.

Втім, міністр культури Ірану Алі Джаннаті ставить під сумнів доцільність даного закону. У зв'язку з цим він подав прохання про перегляд положень даного нормативного акту, зазначивши, зокрема, що «необхідно реформувати цей закон, оскільки сьогодні використання супутникового обладнання суворо заборонено, однак більшість іранців дивиться супутникові канали. Це означає, що 70% жителів Ірану порушує закон, володіючи супутниковими тарілками ».

Вважається поміркованим політиком президент Ірану Хасан Рухані, каденція якого закінчується в червні 2017 року, неодноразово заявляв, що заборона супутникових тарілок у країні є марним і контрпродуктивним.

Нагді Джаннаті заперечує, стверджуючи, що ця заборона - в інтересах захисту культури: «Ми повинні дбати про праведність населення, а не йти у нього на поводу. Більшість супутникових каналів не тільки підриває основи сім'ї і шлюбу, але також негативно впливає на процес навчання дітей, а також на їх поведінку ». Консервативні іранські політики регулярно звинувачують супутникові телеканали в спробах зруйнувати іранську культуру і ісламські цінності.

Десятки телеканалів віщають на мові фарсі через супутник зі студій, розташованих за межами Ірану, транслюючи, головним чином, новини, розважальні програми, фільми та серіали.

В останні роки цілий ряд журналістів, документалістів і медіа-експертів Ірану були засуджені до тюремного ув'язнення за зв'язок з супутниковими каналами.

Незабаром після сталася в 1979 році Ісламською революцією в Ірані було заборонено використання відеомагнітофонів та зберігання відеокасет. Дана заборона була скасована лише через більш ніж десять років.

25.07.2016

Редакція Mediasat
slavasamДата: Вівторок, 26.07.2016, 15:30 | Повідомлення # 894
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
ТСН запускає сурдопереклад основного випуску новин




Пам'ятаю, у добрі старі часи на всіх шанованих каналів були випуски новин з сурдоперекладом. Плюси традицію вирішили потихеньку відроджувати: з вчорашнього дня випуски ТСН о 19:30 «ТСН. Тиждень» супроводжуються сурдоперекладом. Щоправда, поки не в ефірі каналу, а на сайті ТСН.иа.

«Ми довго готували цей проект і зробили все, щоб приємно здивувати наших нових глядачів, – говорить керівник ТСН.иа Катерина Коберник. – Ми відмовилися від звичної форми – маленької картинки в кутку екрану – і зробили картинку, яка максимально підходить тим, хто погано чує. Сурдоперекладач фактично став другим ведучим».

Переводити онлайн-випуски новин на мову жестів будуть викладач жестової мови для глухих дітей київської школи-інтернату Тетяна Радченко і перекладач жестової мови в театрі жесту і міміки Людмила Руденко.

Випуски новин з сурдоперекладом можна буде дивитися на сайті ТСН.иа не тільки онлайн, але і переглядати їх в запису.

Інше питання - як багато слабочуючих людей будуть шукати новини ТСН на сайті. Так що розповідайте їм, якщо що.
джерело
RATVODДата: Середа, 27.07.2016, 08:40 | Повідомлення # 895
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
Канали «Роса» та «Життя» за рішенням суду

залишилися без ліцензій




Київський Окружний адмінсуд скасував супутникові ліцензії телеканалів «Життя» і «Роса». Відповідні постанови були ухвалені 1-го і 29-го червня, повідомляється на веб-сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Історії каналів «Життя» і «Роса» ідентичні з самого початку: за результатами моніторингу регулятора стало відомо, що обидва ТВ-канали не вели супутникове мовлення. Нацрада постановила їм протягом місяця відновити свою діяльність відповідно до умов ліцензії. Однак ніяких дій з боку телеканалів зроблено не було, його представники на засідання Нацради так і не з'явилися. Тому в червні минулого року регуляторний орган подав позов до суду з вимогою анулювання ліцензій каналів «Роса» та «Життя».

На минуле вже в березні цього року судове засідання представники телеканалів теж не з'явилися, хоча про час і місце його проведення були обізнані. На думку суду вимоги Національної ради були абсолютно законними, тому він виніс рішення про позбавлення телеканалів «Життя» і «Роса» ліцензій на здійснення супутникового мовлення.

Однак суд задовольнив позов регулятора лише частково, відмовившись повернути йому анульовані бланки ліцензій, оскільки законами України не передбачено зобов'язувати мовників повертати ліцензію.

Аліса Стоянова

25.07.2016

Mediasat


slavasamДата: Середа, 27.07.2016, 16:54 | Повідомлення # 896
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Телеканал «Львів-ТБ» змінить назву на «Перший західний»




Після зміни назви «Львів-ТБ» також оновить свій логотип
Комунальний телеканал «Львів-ТБ», власником якого є Львівська облрада, з осені змінить назву на «Перший Західний». Про це повідомила директор телеканалу Ольга Цап.

«Завершився конкурс на кращу назву телеканалу« Львів-ТБ ». Конкурсна комісія вдячна всім небайдужим глядачам за участь, а також за підтримку в зміні назви, продиктовані сучасними інформаційними викликами і визнала перемогу за назвою - "Перший Західний" », - написала Ольга Цап.

За її словами, це назва запропонували працівники телекомпанії. Також Ольга Цап уточнила, що телеканал незабаром змінить логотип.

«Сподіваюся, що нова назва, нові підходи у журналістиці будуть спонукати до тісної співпраці з нашими телеглядачами! Зараз працюємо над логотипом і кольоровою гамою графічного пакету «Першого західного»! На черзі нові телевізійні проекти», - додала директор« Львів-ТБ ».

Відзначимо, що новий директор комунального телеканалу Ольгу Цап обрали на відкритому конкурсі. Після цього Львівська облрада, який є засновником «Львів-ТБ», підписала з нею трирічний контракт.

На початку червня телеканал оголосив конкурс на нову назву, переможцям якого пообіцяли виплатити 2 тис. Грн
ДЖЕРЕЛО
slavasamДата: Четвер, 28.07.2016, 18:42 | Повідомлення # 897
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Нацрада заборонила російський канал «Ностальгія»

і дозволила спільний канал «Голос Америки» та «Радіо Свобода»




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на сьогоднішньому засіданні виключила з переліку іноземних програм, які дозволені для ретрансляції в Україні, російський телеканал «Ностальгія».

Причиною такого рішення стали виявлені регулятором порушення. Одне з таких порушень пов'язано з законами про декомунізацію. Зокрема, ефір телеканалу оформлений символікою Радянського Союзу (його логотип містить зображення серпа і молота), в щоденній передачі «Минулий ЧАС» міститься інформація з передач «Час», акцентується увага на досягненнях СРСР під керівництвом Комуністичної партії.

Разом з тим Нацрада дозволила ретрансляцію в нашій країні американського каналу Current Time («Зараз»). З таким проханням звернулася до регулятора Рада керівників із питань мовлення США (американське урядове агентство, що володіє Voice of America, Radio Free Europe/Radio Liberty і ін).

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, Current Time - це інформаційно-аналітичний канал спільного виробництва «Голосу Америки» і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода». Він буде вести мовлення 24 години на добу без реклами.
джерело
RATVODДата: Субота, 30.07.2016, 16:14 | Повідомлення # 898
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
Відкрита версія телеканалу «НТВ + 0» йде

з супутника
ABS-2 (75 гр.c.д.)




У мережі з'явилася інформація з офіційної розсилки телекомпанії «НТВ» для своїх партнерів про прийдешнє припинення мовлення телеканалу «НТВ» в годинній версії «0» (московський час) для аналогових ефірних і кабельних мереж з супутника ABS-2 в позиції 75 градусів східної довготи. Що ж стосується любителів супутникового телебачення, то вони втратять можливість приймати єдину відкриту версію цього федерального російського телеканалу в московському часовому поясі. У партнерській розсилці також вказується новий супутник для подальшого поширення сигналу телеканалу «НТВ + 0», але він буде не зовсім зручний для прийому тому, що мовлення вестиметься в C-діапазоні.

Новим супутником мовлення стане КА Експрес АМ-7 в позиції 40 градусів східної довготи.
Трансляція «НТВ + 0» буде йти на наступних параметрах:

частота - 3675
поляризація - права кругова
DVB-S / MPEG-2
SR - 33483
fec - 7/8
кодування - немає
.


Якщо російські телеглядачі легко можуть знайти альтернативний спосіб перегляду (телеканал «НТВ» входить до складу першого цифрового ефірного мультиплексу), то для російськомовних глядачів, які знаходяться за межами РФ, даний перехід може означати втрату доступу до каналу.

Для таких глядачів нам залишається порекомендувати переналаштувати свої приймальні супутникові системи на одну з двох точок - 55 гр.с.д. або 90 гр.с.д., де працюють два супутники «Ямал» - 401 і 402. У кожній з цих позицій можна отримати доступ до перегляду телеканалу «НТВ», але його годинна версія буде відрізнятися від московської (+2 і +4 ). З іншого боку, склад транслюємих відкрито російських телеканалів на зазначених позиціях, в даний момент може здатися більш привабливим, ніж на ABS-2.

P.S.
Телеканал «НТВ» більше п'яти років тому планували закрити в кодування Irdeto2, але в останній момент рішення було скасовано і канал продовжив відкриту трансляцію, не дивлячись на те, що в його ефірі присутні програми, поширення яких у відкритому вигляді з супутника або заборонено, або вимагає великих ліцензійних відрахувань.


30.07.2016

ОbОb.tv


RATVODДата: Четвер, 04.08.2016, 21:44 | Повідомлення # 899
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28370
Статус: Оффлайн
Тематичні канали групи «Інтер» відкоригували

свої програмні концепції




Минулого четверга Нацрада з питань телебачення і радіомовлення погодила зміни програмної концепції тематичних телеканалів групи «Інтер» - «Піксель» і «Ентер-фільм», а також зміну параметрів супутникового мовлення.

«Ентер-фільм» позбувся інформаційних програм (раніше в концепції була прописана 1 година), зменшив кінопоказ (з 16 годин до 12 годин 36 хвилин), залишив у сітці по годині розважальних передач і програм про культуру, а натомість прописав годину телепродажу. Формат залишився незмінним - кінопоказ.

Анімаційний телеканал «Піксель» прибрав 2,5 години розважальних програм, зменшив хронометраж дитячих програм (з 1 години до 45 хвилин) і кінопоказу (з 16,5 годин до 14 годин 51 хвилини). Формат мовника не змінився - виявляється, це кінопоказ (мабуть, мультфільми Нацрада вважає кіно).

Зміни концепції були прописані як по супутниковій, так і по цифровій ліцензіям. Крім того, в супутникових ліцензіях каналів узаконили мовлення з нового супутника (зміна сталася ще на початку року). Супутник AMOS 3 був замінений на ASTRA 4A, відповідно, змінився оператор - з ізраїльського SpaceCom на австрійського SES, а також аплинк - компанія «СЕС Сіріус Україна» замість «Саттелеком».

Нагадаю, через зміну супутника група «Інтер» і SpaceCom на початку року серйозно посварилися. Вісім телеканалів групи ( «Інтер», НТН, «Мега», К1, К2, «Піксель», Enter film, Zoom) 1. січня перейшли з ізраїльського оператора SpaceCom на австрійський SES. На SpaceCom залишилася тільки українська версія EuroNews, яку підтримує група «Інтер» (телеканал перейшов з Amos 3 на Amos 2, а замість аплинка «Саттелеком» тепер користується аплінком ММЦ СТБ). Причини переходу не пояснює, але в кулуарах такими називали глушіння сигналу каналів групи протягом останніх півтора років.

Втім, тема глушіння супутникового сигналу і ходіння телегруп по супутниковим операторам заслуговує окремої уваги. Про це ми ще поговоримо.

03.08.2016

МediaНЯНЯ


slavasamДата: Середа, 17.08.2016, 17:27 | Повідомлення # 900
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
50% програм українських телеканалів

будуть йти з сурдоперекладом або субтитрами


Держкомітет телерадіомовлення України допоможе людям, які мають проблеми зі слухом, отримувати інформацію з телеекранів.

Держкомтелерадіо підготував проект закону, основні норми якого передбачають полегшення доступу до інформації для осіб з порушенням слуху. Про це пише «Телекритика» з посиланням на прес-службу державного відомства.

Нагадаємо, раніше проект закону був опублікований для публічного обговорення.

У комітеті вважають, що прийняття законопроекту визначить долю добового мовлення телепрограм для людей, у яких є проблеми зі слухом.

Положення документу передбачають встановлення до 2017 року частки загального обсягу добового телемовлення, адаптоване для сприйняття особами з вадами слуху шляхом перекладу на українську жестову мову та/або субтитрування, у розмірі не менше 10% (окрім реклами). До 2018 року ця частка повинна бути збільшена до 20%, а до або з 2020 року — до 50%.

На сьогодні законопроект «Про внесення змін у деякі закони України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з вадами слуху» знаходиться на розгляді Кабміну.

Раніше Mediasat повідомляв, що в Україні з'явиться інтернет-телеканал GlusiTV, створений спеціально для слабочуючих людей.
джерело
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » Інформаційні новини SAT TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024