FORUM TV-SATП`ятниця
22.01.2021, 20:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С
viskomДата: Понеділок, 01.06.2009, 20:29 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Ремонт ресиверів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С

та методи їх усунення


Характерні поломки-- інфо взято з мережі інтернет:


========================================================================
*опис несправностей з архіву форума
Globo4100С або Orton4100С скачуть всі вихідні напруги з БП в межах 1,5В.Міняв МС,оптопару,стабілізатор TL431,конденсатори - нічого не давало .А виявилось що пробивається діод HER107 в первинному колі,після заміни ресівер ожив!!

============================================================================
Globo 4100C не включається на дісплеї висвічує ASH,через СОМ порт прошивався але нічого не давало!!!
Після заміни ОЗУ тюнер ожив!!

==========================================================================
Ці Globo 4100C щось останім часом напевно пішли брак, недавно мав новий з упаковки а не бачить сигналу.
Розібрав виявилось що нема 22В з БП а виновата була обмотка 22В ТПІ непропай прийшлось ціле ТПІ випаювати..

======================================================================
У мене Orton-4100C, 4W-5E-13E, все частіше став пропадати сигнал одного або декількох супутників.
При викл-включенні тюнера в мережу, сигнал з'являється. Підкажіть пож-та в чому тут справа?
--- Блок живлення (U вих.)
+ Контакт в кабелі (тюнер + дайсек + антена)
========================================================================
Не можу прошити тюнер на дисплеї висвічує ASH і тишина-
--- Справа в тому що є два види прошивок із новим загрузчиком і старим....ще так може статись що в тюнері загрузчик наприклад 1.05 а пробують загрузити дамп із загрузчиком 1.03


Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Субота, 08.03.2014, 17:00 | Повідомлення # 136
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Цитата ivan1987 ()
така проблема є тюнер Orton 4100C nev проблема в БП v1.2 вистрілила микруха ТМО165R я поставив DH321 BG50 тоже вистрілила конденсатори міняв усі діодний місток в нормі підкажіть де шукати дякую.


Аналогом ШИМа ТМО165R є ICE2A265.

Я сьогодні при ремонті ресивера ORTON 4100C NEW - проблема таж у БЖ (і відсутності даних ШИМів) замінив на БЖ Globo 4100C на ШИМі DH321 ( прямоутний БЖ без вирізу).

Правда з ресивера довелося викинути RF-блок, який не використовувався, і на його місце переставити порт RS 232. По кріпленню БЖ до шассі ресивера переробляти нічого не довелося.


ivan1987Дата: Субота, 08.03.2014, 21:14 | Повідомлення # 137
новачок

Країна:
повідомлень: 5
Статус: Оффлайн
доброго вечора а якщо я поставлю ICE2A165

ivan
RATVODДата: Субота, 08.03.2014, 22:54 | Повідомлення # 138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
В Інтернеті іншого аналога я не зустрічав. А практикувати з підбором не вистачає часу, для мене легше заміити БЖ ( за час ремонтів трохи накопилися, коли не було в продажі необхідних ШИМів і я прикупив з десяток нових БЖ, бо була навіть партія ресиверів з бракованими ТЖІ, коли повністю на робочому БЖ "рвало" сигнал).

Необхідно порівняти даташити ШИМів. Щоб не "стріляли" ШИМи і інші р/д необхідно БЖ при перевірці підключати послідовно через ел.лампочку 60-75Вт/220в і також навантажити вихідБЖ по 3.3В або 5В мініатюрною єл. лампочкою (можна від підсвітки автомагнітоли або від "катайської" гірлянди). І бажано на місце ШИМа поставити панельку і в неї вставляти ШИМ.


zzxxcc22Дата: Субота, 08.03.2014, 22:54 | Повідомлення # 139
новачок

Країна:
повідомлень: 17
Статус: Оффлайн
доброго времени суток,всем и с праздничком прекрасных ДАМ.подскажите,пожалуйста,кто знает.тюнер eurosky4050.прошивка v....73.от 25,02,2014,пропадает сигнал,приходится выключать и опять включать,иногда через 2-3 минуты а то и чаще.что не так?заранее спасибо.

МОЙ ТЕЛЕВИЗОР:BANG&OLUFSEN
Спутниковый ресивер: SatIntegral S-1210HD Aron/EUROSKY ES-4050
Спутники: 4°W+5°E+13°E+36°E+75°E+85.2°E
RATVODДата: Субота, 08.03.2014, 23:28 | Повідомлення # 140
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Спочатку перевіряємо вихідні напруги з БЖ на відповідність вихідних напруг і відсутність пульсацій. В Вашому випадку більше всього винуватець пропадання сигнале мережевий конденсатор в первинному колі БЖ 22.0/33.0/47.0х400В.

Софт більше всього "не винуватий."


ivan1987Дата: Неділя, 16.03.2014, 22:25 | Повідомлення # 141
новачок

Країна:
повідомлень: 5
Статус: Оффлайн
всім добрий день потрібна ваша допомога блок живлення ортон міні в1.2 вистрілила мікросхема TMO165R і сетевий конденсатор 400в47мкф замінив на 400в68мкф мікрухи такої незнайшов поставив ICE2A265 лампочка замість запобіжника загоряється і гасне на виході напруги 0в підкажіть де шукати....напруги на виході трансформатора 0в

ivan
RATVODДата: Неділя, 16.03.2014, 23:18 | Повідомлення # 142
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Цитата RATVOD ()
навантажити вихід БЖ по 3.3В або 5В мініатюрною єл. лампочкою
- При включення живлення лампочка "блимає" чи зовсім не світиться ???

Якщо "блимає" (БЖ хоче - та не може запуститися) - тоді дивимося схему зворотнього зв"язку - оптопара РС817 та управляємий стабілітрон TL431.

Переревіряємо діоди у вторинному колі. У первинному - перевіряємо діоди біля ТЖІ. HER 107 зворотній опір заміряємо на МОм-ах.


VuhastyДата: Вівторок, 12.08.2014, 09:04 | Повідомлення # 143
новачок

Країна:
повідомлень: 8
Статус: Оффлайн
Привіт,
питання швидше по залізу, але відповідної теми немає і створити не можу.
Вже на двох тюнерах помічаю - з часом, при перемиканні каналів - каже "Нема сигналу" - іноді потрібно почекати, іноді зайти в налаштування - вимкнути\ввімкнути живлення конвертера, або вимкнути\ввімкнути тюнер.
Підозрюю, що проблема десь з контактом, може протерти спіртиком десь ...
Хто що порадить ?
RATVODДата: Вівторок, 12.08.2014, 09:55 | Повідомлення # 144
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Проблема, дійсно, в "залізі", а конретніше (в першу чергу) в блоці живлення ресівера і вирішити її протиркою спиртом не вийде.
В перщу чергу, я поміняв-би мкрежевий конденсатор 33мкФх400В (самий більший) в первинному колі і подивився б на результат.

Якщо працездатність ресівера відновиться, я , в подібних випадках, замінюю всі конденсатори у вторинному колі БЖ (по іншу сторрону імпульсного трансформатора) і тоді в подальшій експлуатаціїї не виникає проблем.


vetmel040979Дата: Неділя, 09.11.2014, 14:34 | Повідомлення # 145
новачок

Країна:
повідомлень: 1
Статус: Оффлайн
GLOBO 4100C працює тільки один супутник. А коли підключаю інший GLOBO 4100C все в нормі. Підкажіть будь ласка в чому причина.
RATVODДата: Неділя, 09.11.2014, 16:26 | Повідомлення # 146
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Причина в ресивері. В першу чергу - перевірити Блок живлення ресивера ка напруга подається на конвертори при переключенні каналів в Н/V полризації і т.д. і т.п. Причин даної несправності ресивера багато . Почитайте попередні повідомлення, дана проблема вже обговорювалася не один раз.

А може зовсім банально - неправильно виставлено (або поміняли) порти DiSEgC в Меню ресивера ?

Порівняйте налаштування портів DiSEgC на супутники з працюючим ресивером. Можна також підкинути з працюючого ресивера БЖ на свій, щоб звузити коло пошуку несправності.


vad8Дата: Неділя, 09.11.2014, 16:26 | Повідомлення # 147
новачок

Країна:
повідомлень: 5
Статус: Оффлайн
Подскажите, может кто сталкивался - Orton 4100C - не знаю как назвать: сдвиг/ полосы по горизонтали, светлые, хорошо видно на черных участках внизу и вверху, иногда бывает срыв кадра, БП новый, на материнке все пропаяно, кондер по выходу видео поменян, куда дальше копать ума не приложу?
RATVODДата: П`ятниця, 14.11.2014, 07:41 | Повідомлення # 148
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
На інший телевізор цей ресивер не пробували підключати ? Якщо у Вас телевізор кінескопний, то симптоми поломки вказують на зворотній хід променя кінескопу телевізора..

vad8Дата: П`ятниця, 14.11.2014, 08:45 | Повідомлення # 149
новачок

Країна:
повідомлень: 5
Статус: Оффлайн
В данный момент тюнер подключен к TFT монитору, так что ТВ исключается. Еще вчера заменил, что когда нет сигнала/нет изображения, то меню показывает нормально без полос и сдвигов по горизонтали, как только появляется сигнал и изображение, то соответственно и полосы, еще один момент, на светлых сценах изображения начинается срыв по кадрам. Может транзистор по видео выходу Q5/Q6, хотя непонятное поведение полупроводника, похоже на кондер, но где и какой, загадка.
vad8Дата: П`ятниця, 14.11.2014, 08:52 | Повідомлення # 150
новачок

Країна:
повідомлень: 5
Статус: Оффлайн
Может фото поможет. Светлая полоса внизу и логотип канала сдвинут.



Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2021