FORUM TV-SATП`ятниця
05.03.2021, 12:52

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С
viskomДата: Понеділок, 01.06.2009, 20:29 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Ремонт ресиверів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С

та методи їх усунення


Характерні поломки-- інфо взято з мережі інтернет:


========================================================================
*опис несправностей з архіву форума
Globo4100С або Orton4100С скачуть всі вихідні напруги з БП в межах 1,5В.Міняв МС,оптопару,стабілізатор TL431,конденсатори - нічого не давало .А виявилось що пробивається діод HER107 в первинному колі,після заміни ресівер ожив!!

============================================================================
Globo 4100C не включається на дісплеї висвічує ASH,через СОМ порт прошивався але нічого не давало!!!
Після заміни ОЗУ тюнер ожив!!

==========================================================================
Ці Globo 4100C щось останім часом напевно пішли брак, недавно мав новий з упаковки а не бачить сигналу.
Розібрав виявилось що нема 22В з БП а виновата була обмотка 22В ТПІ непропай прийшлось ціле ТПІ випаювати..

======================================================================
У мене Orton-4100C, 4W-5E-13E, все частіше став пропадати сигнал одного або декількох супутників.
При викл-включенні тюнера в мережу, сигнал з'являється. Підкажіть пож-та в чому тут справа?
--- Блок живлення (U вих.)
+ Контакт в кабелі (тюнер + дайсек + антена)
========================================================================
Не можу прошити тюнер на дисплеї висвічує ASH і тишина-
--- Справа в тому що є два види прошивок із новим загрузчиком і старим....ще так може статись що в тюнері загрузчик наприклад 1.05 а пробують загрузити дамп із загрузчиком 1.03


Sat-Integral S-1237 HD Able
geitotaДата: Вівторок, 18.11.2014, 20:42 | Повідомлення # 151
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
стоїть одна антена з подвійними головками і два тюнера ортон 4100с при включені на супутнику сіріус на один і той самий канал на двох тюнерах один показує а на іншому немає сигналу поміняв головку (супутника сіріус) залишилось те саме. На одному з тюнерів там де пише номер каналу (або годинник) деколи показує дуже темно що чисел майже зовсім не видно. (якщо на одному включити канал 2+2 то на іншому то показує то немає сигналу з періодичністю в 2секунди канали тет 2+2 белсат тв, телеканал 100, бізнес, (тобто всі канали з горизонтальною поляризацією) а з вертикальною показують нормпльно і на супутнику емос зовсім немає сигналу ні на одному каналі. супутник хортбіт показує нормально. якщо на першому тюнері переключити з 2+2 на мега або istv то на другому тюнері появляється сигнал на емосі і всі канали показують і ті що на сіріусі непоказували теж показують де шукати причину??? в тюнерах чи на антені чи дісеки

Повідомлення відредагував geitota - Вівторок, 18.11.2014, 20:51
geitotaДата: Середа, 19.11.2014, 18:40 | Повідомлення # 152
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
Цитата geitota ()
стоїть одна антена з подвійними головками і два тюнера ортон 4100с при включені на супутнику сіріус на один і той самий канал на двох тюнерах один показує а на іншому немає сигналу поміняв головку (супутника сіріус) залишилось те саме. На одному з тюнерів там де пише номер каналу (або годинник) деколи показує дуже темно що чисел майже зовсім не видно. (якщо на одному включити канал 2+2 то на іншому то показує то немає сигналу з періодичністю в 2секунди канали тет 2+2 белсат тв, телеканал 100, бізнес, (тобто всі канали з горизонтальною поляризацією) а з вертикальною показують нормпльно і на супутнику емос зовсім немає сигналу ні на одному каналі. супутник хортбіт показує нормально. якщо на першому тюнері переключити з 2+2 на мега або istv то на другому тюнері появляється сигнал на емосі і всі канали показують і ті що на сіріусі непоказували теж показують де шукати причину??? в тюнерах чи на антені чи дісеки

причина у першому тюнері!!!!!!!!!!! (перевірив способом заміни тюнера)
geitotaДата: Середа, 19.11.2014, 18:44 | Повідомлення # 153
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
тепер чому перший тюнер дає такі помехи ???
RATVODДата: Середа, 19.11.2014, 20:00 | Повідомлення # 154
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Перший ресивер новий чи вже пропрацював деякий час ?

geitotaДата: Субота, 22.11.2014, 21:36 | Повідомлення # 155
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
два ресивера були куплені разом працюють десь 2-3 роки ця поломка спостерігалася приблизно 1рік часу (неміг визначити що поломано через те що знаходився біля ресіверів тільки три рази на рік) у них час від часу блимало світло так що пк перегружався сам. десь два місяці назад світло переробили і уже не блимає.
RATVODДата: Неділя, 23.11.2014, 10:56 | Повідомлення # 156
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Більше всього, в проблемному ресивері БЖ потребує ремонту - із-за стрибків напруги "підсохли" конденсатори.

Цитата geitota ()
у них час від часу блимало світло


Перевірити просто - підключити до проблемного БЖ з робочого ресивера.


geitotaДата: Четвер, 27.11.2014, 22:35 | Повідомлення # 157
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
Цитата RATVOD ()
Більше всього, в проблемному ресивері БЖ потребує ремонту - із-за стрибків напруги "підсохли" конденсатори.

Цитата geitota
у них час від часу блимало світло

Перевірити просто - підключити до проблемного БЖ з робочого ресивера.

привезли на іншу антену з подвійними головками включив все працює добре незнаю в чім причина про те що на початку писав про канали 2+2 . навсяк випадок поміняв БЖ від робочого тюнера
geitotaДата: Неділя, 21.12.2014, 12:18 | Повідомлення # 158
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
Після заміни БЖ від робочого тюнера все працює нормально 91
umterДата: Понеділок, 12.01.2015, 10:48 | Повідомлення # 159
новачок

Країна:
повідомлень: 2
Статус: Оффлайн
Замена кондеров (желательно мерять esr) помогает в

ремонте.
viskomДата: П`ятниця, 13.02.2015, 19:08 | Повідомлення # 160
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
бл.живлення SMPS888 ver1.3 на CR6228T



=======================================================
geitotaДата: Четвер, 14.05.2015, 23:49 | Повідомлення # 161
знаток

Країна:
повідомлень: 193
Статус: Оффлайн
Цитата geitota ()
Після заміни БЖ від робочого тюнера все працює нормально
попрацював трохи і знову те саме. поміняв дісек і тепер кажуть що все добре показує!!!
EVERESTДата: Неділя, 10.01.2016, 13:14 | Повідомлення # 162
користувач

Країна:
повідомлень: 33
Статус: Оффлайн
Добрий день! Підкажіть, чому ресівер при підключенні до мережі автоматично то включаеться, то виключаеться? Індикатор блимає зелений-червоний.
viskomДата: Неділя, 10.01.2016, 13:22 | Повідомлення # 163
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Цитата EVEREST ()
Добрий день! Підкажіть, чому ресівер при підключенні до мережі автоматично то включаеться, то виключаеться? Індикатор блимає зелений-червоний.

можливо кабель коротить, спрацьовує захист.


Sat-Integral S-1237 HD Able
EVERESTДата: Неділя, 10.01.2016, 20:03 | Повідомлення # 164
користувач

Країна:
повідомлень: 33
Статус: Оффлайн
Після перепрошивки працює!!
sergeugushin2Дата: Понеділок, 06.06.2016, 11:41 | Повідомлення # 165
користувач

Країна:
повідомлень: 23
Статус: Оффлайн
подскажите как установить поломку нет сигнала бп в норме на лм 317 на ногах напряжение 0.6 1.5 0.6 в такое же на выходе на конвектор при этом пропало изображение после установки рабочего бп поможет ли замена лм 317 устранить эти неполадки или ?
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2021