FORUM TV-SATП`ятниця
22.01.2021, 20:37

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С
viskomДата: Понеділок, 01.06.2009, 20:29 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Ремонт ресиверів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С

та методи їх усунення


Характерні поломки-- інфо взято з мережі інтернет:


========================================================================
*опис несправностей з архіву форума
Globo4100С або Orton4100С скачуть всі вихідні напруги з БП в межах 1,5В.Міняв МС,оптопару,стабілізатор TL431,конденсатори - нічого не давало .А виявилось що пробивається діод HER107 в первинному колі,після заміни ресівер ожив!!

============================================================================
Globo 4100C не включається на дісплеї висвічує ASH,через СОМ порт прошивався але нічого не давало!!!
Після заміни ОЗУ тюнер ожив!!

==========================================================================
Ці Globo 4100C щось останім часом напевно пішли брак, недавно мав новий з упаковки а не бачить сигналу.
Розібрав виявилось що нема 22В з БП а виновата була обмотка 22В ТПІ непропай прийшлось ціле ТПІ випаювати..

======================================================================
У мене Orton-4100C, 4W-5E-13E, все частіше став пропадати сигнал одного або декількох супутників.
При викл-включенні тюнера в мережу, сигнал з'являється. Підкажіть пож-та в чому тут справа?
--- Блок живлення (U вих.)
+ Контакт в кабелі (тюнер + дайсек + антена)
========================================================================
Не можу прошити тюнер на дисплеї висвічує ASH і тишина-
--- Справа в тому що є два види прошивок із новим загрузчиком і старим....ще так може статись що в тюнері загрузчик наприклад 1.05 а пробують загрузити дамп із загрузчиком 1.03


Sat-Integral S-1237 HD Able
sergey1931795Дата: Субота, 02.10.2010, 15:32 | Повідомлення # 16
місцевий

Країна:
повідомлень: 178
Статус: Оффлайн
оптікум4100-показує через скарт і через ВЧ вихід як годиться ,а звук хрипить -може в когось таке було?блок живлення підкидав з працюючого тюнера-все без змін...
є схема .Імс U6 стоїть пару літів їх міняєм, такі проблеми були у фердиків....
допоможіть будь-ласка що саме потрібно міняти на платі ???дуже вдячний!


SIRIUS+AMOS+HOT-BIRD+ЭКСПРЕСС+ABS+ЯМАЛ
RATVODДата: Понеділок, 04.10.2010, 22:01 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Звукове супроводження каналів іде з спотвореннями з обох каналів ( R i L )? Напруги +12В і +5В на DM11 i DM2 - в нормі ? Замінити конденсатори ТС8-100.0 мкФ , ТС27-100.0 мкФ , ТС29-100.0 мкФ , С84-10.0 мкФ , ТС9-10.0 мкФ (див. схему).

raketikДата: Вівторок, 05.10.2010, 20:30 | Повідомлення # 18
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
Quote (viskom)
Не могу прошить тюнер на дисплее высвечивает A5h и тишина---- перепробовал кучу прошивок, единственное что пошло эт дамп с этого сайта satsale. Радует что JTAG не пришлось обратно химичить

Проблема та же с GLOBO 4100C, только ссылка битая, пож-та перезалей ссылку или укажи что за дамп


Повідомлення відредагував raketik - Вівторок, 05.10.2010, 20:31
viskomДата: Вівторок, 05.10.2010, 20:50 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Quote (raketik)
Проблема та же с GLOBO 4100C, только ссылка битая, пож-та перезалей ссылку или укажи что за дамп

почитайте Зміна завантажувача 1.0.3 на 1.0.2


Sat-Integral S-1237 HD Able
raketikДата: Середа, 06.10.2010, 10:36 | Повідомлення # 20
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
SOIRNETом я пробовал - А5H, не видит комп тюнера, кабель проверен, COM 1 тоже рабочий, другие тюнеры шьются без проблем, а этот выдает А5H, как бы сказать - он то конектится, это видно по тому факту, когда меняю на загрузчике 1 порт на другие то А5H не появляется, после включения (ON) загорается красный индикатор, на комп тюнер не реагирует.
Да и еще, на прошивке 1.3.32 (что в нем забита) правда с ключами от августа, он работает, пробовал заводские настройки, списки каналов снесло, прошивка осталась, после сканирования все три спутника работают, ключики устаревшие и некоторые каналы закрылись.
Вся проблема заключается в заливке ключей. При заливке с компа выдает А5H на дисплее тюнера.
mykolakДата: Середа, 06.10.2010, 13:03 | Повідомлення # 21
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 948
Статус: Оффлайн
raketik,в загрузчике выберите allcode+bootloader

Quote (raketik)
Вся проблема заключается в заливке ключей. При заливке с компа выдает А5H на дисплее тюнера.

Какой прогой пользуєтесь?

Quote (raketik)
пож-та перезалей ссылку

смотри
RATVODДата: Середа, 06.10.2010, 15:34 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Quote (raketik)
При заливке с компа выдает А5H на дисплее тюнера.

А вивантажити дамп, список каналів або файл ключів з тюнера Ви не пробували ?
Проблема може бути в самому КОМ-порті тюнера, який виконаний на транзисторах QS3, QS4. Перевірте їх, а також дросель L12 і шлейф між R55 --->128 ножка процесора, R54 ---> 127 (див. схему).

Новичок-НовичокДата: Вівторок, 23.11.2010, 12:53 | Повідомлення # 23
новачок

Країна:
повідомлень: 1
Статус: Оффлайн
Quote (RATVOD)
SERA702571 цитата:Принесли 8 тюнерів з партії і у всіх скакав сигнал. Прошивка не допомогла тоді я взявся до блоку живлення і ось результат на обличчя. У мене таже проблема, з одного ящика половина ресіверів працюють нормально, половина з таким Глюком. У мене доки рішення НЕМАЄ, але справа точна НЕ в БП і НЕ в прошивці, JTAG теж не допомагає. Може хто вирішив це завдання ?? --------------------------------------------------------------- Проблема в блоці живлення. Підставте блок живлення на ШИМ DM0265 і проблемах усунеться. Або потрібно міняти ICE3B0365 на 5М0365R.

Але ж я перепаяв трансформатори в тих вісьмох Ортонах і працюють до сьогодні. Нові транси заказували в Києві. Ось назва транса EI28-S04

Kolja72Дата: Неділя, 12.12.2010, 13:15 | Повідомлення # 24
новачок

Країна:
повідомлень: 8
Статус: Оффлайн
Занижені напруги в блоці живлення...............що робити???????????? 23

bojchuk
RATVODДата: Неділя, 12.12.2010, 14:30 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Quote (Kolja72)
Занижені напруги в блоці живлення...............що робити????????????

Напруги з БЖ занижені з підключеною мат. платою чи без ?


Kolja72Дата: Неділя, 12.12.2010, 14:48 | Повідомлення # 26
новачок

Країна:
повідомлень: 8
Статус: Оффлайн
Quote (RATVOD)
Напруги з БЖ занижені з підключеною мат. платою чи без ?

без!!!!!


bojchuk
Kolja72Дата: Неділя, 12.12.2010, 14:49 | Повідомлення # 27
новачок

Країна:
повідомлень: 8
Статус: Оффлайн
чого засвічується лише одна вісімка?????????напруги в нормі.....

bojchuk

Повідомлення відредагував Kolja72 - Неділя, 12.12.2010, 14:50
RATVODДата: Неділя, 12.12.2010, 15:47 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Quote (Kolja72)
чого засвічується лише одна вісімка?????????напруги в нормі.....

Відсутність фільтрації вихідної напруги Блоку живлення в наслідок втрати ємності конденсаторів (висихання електроліту) вторинного кола. Необхідно замінити їх на нові ( не б/в) з запасом по напрузі ( наприклад 470.0х10В міняти на 470.0х16В іт. д.). Краще всього замінити всі 8 конденсаторів.

Блок живлення ресівера включати без нагрузки не рекомендується. Необхідно на вихід 3.3В підключати мініатюрну лампочку на напругу 5-12В. Я використовую лампу підсвітки шкали від автомобільної магнітоли на 12В.


Kolja72Дата: Неділя, 12.12.2010, 21:37 | Повідомлення # 29
новачок

Країна:
повідомлень: 8
Статус: Оффлайн
поміняв другий блок з робочого, і ніяких змін..... не працює!!!!!

bojchuk
RATVODДата: Понеділок, 13.12.2010, 09:53 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Як Вас зрозуміти:

Quote (Kolja72)
Занижені напруги в блоці живлення

Quote (Kolja72)
чого засвічується лише одна вісімка?????????напруги в нормі.....

Напишіть , які напруги З БЖ при підключеній мат. платі.


Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2021