FORUM TV-SATП`ятниця
22.01.2021, 20:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
  • 12
  • »
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С
viskomДата: Понеділок, 01.06.2009, 20:29 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Ремонт ресиверів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С

та методи їх усунення


Характерні поломки-- інфо взято з мережі інтернет:


========================================================================
*опис несправностей з архіву форума
Globo4100С або Orton4100С скачуть всі вихідні напруги з БП в межах 1,5В.Міняв МС,оптопару,стабілізатор TL431,конденсатори - нічого не давало .А виявилось що пробивається діод HER107 в первинному колі,після заміни ресівер ожив!!

============================================================================
Globo 4100C не включається на дісплеї висвічує ASH,через СОМ порт прошивався але нічого не давало!!!
Після заміни ОЗУ тюнер ожив!!

==========================================================================
Ці Globo 4100C щось останім часом напевно пішли брак, недавно мав новий з упаковки а не бачить сигналу.
Розібрав виявилось що нема 22В з БП а виновата була обмотка 22В ТПІ непропай прийшлось ціле ТПІ випаювати..

======================================================================
У мене Orton-4100C, 4W-5E-13E, все частіше став пропадати сигнал одного або декількох супутників.
При викл-включенні тюнера в мережу, сигнал з'являється. Підкажіть пож-та в чому тут справа?
--- Блок живлення (U вих.)
+ Контакт в кабелі (тюнер + дайсек + антена)
========================================================================
Не можу прошити тюнер на дисплеї висвічує ASH і тишина-
--- Справа в тому що є два види прошивок із новим загрузчиком і старим....ще так може статись що в тюнері загрузчик наприклад 1.05 а пробують загрузити дамп із загрузчиком 1.03


Sat-Integral S-1237 HD Able
nelikДата: Понеділок, 24.08.2009, 10:33 | Повідомлення # 2
новачок

Країна:
повідомлень: 15
Статус: Оффлайн
Quote (viskom)
У меня Orton-4100C, 4W-5E-13E, все чаще стал пропадать сигнал одного или нескольких спутников. При выкл-включении тюнера в сеть, сигнал появляется. Подскажите пож-та в чем тут дело ? ---Блок питания ( Uвых.)
+ контакт в кабеле(тюнер+дайсек+антена)

Была у меня такая байда на 77 прошивке. Перепрошивка на 79-ю помогла.


OPENBOX-X820CI,GLOBO- HD S1,6010,7010CR,7010a,4100c. 1.1м(4w,5e,13e),0.9м(36e,39e,40e,53e),1.1м(60e,75e,80e,90,e)
viskomДата: Вівторок, 02.03.2010, 11:02 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Opticum 4100c
після скачка напруги блимає червоний світодіод.
неспрвність в бл. живленні діод D5
*ще в одному випадку несправність була ліквідована заміною конденсатора с15=1000мкф./10в



Sat-Integral S-1237 HD Able
sergey1931795Дата: Понеділок, 15.03.2010, 21:40 | Повідомлення # 4
місцевий

Країна:
повідомлень: 178
Статус: Оффлайн
StarTrack SR - 55X-клон Globo 4100C
не запускається!, блимає червона лампочка
проблема в бж, провірив майже все (міняв з робочого тюнера), підозра на TПI(який зроблено неякісно, без екрана) , хоч ніколи, ще не міняв
RATVODДата: Понеділок, 15.03.2010, 23:37 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Якщо є робочий блок живлення, то перевірте паралельним продзвонюванням ТЖІ на обох блоках живлення..
sergey1931795Дата: Середа, 30.06.2010, 16:18 | Повідомлення # 6
місцевий

Країна:
повідомлень: 178
Статус: Оффлайн
Orton 4100 після грози, при включенні загоряється ON, горить червона ламочка, далі мовчить,
Бж підставляв аналогічний рабочий, проблема залишилася,через ком-порт непрошивається, в чому може бути проблема...
Дякую!


SIRIUS+AMOS+HOT-BIRD+ЭКСПРЕСС+ABS+ЯМАЛ
RATVODДата: Середа, 30.06.2010, 16:59 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Пробуйте відновити працездатність перепрошивкою ресивера з допомогою JTAG ( злетів завантажувач).

Дивіться тут: Реанімація GLOBO (OPTICUM) 4100c


sergey1931795Дата: Субота, 03.07.2010, 16:42 | Повідомлення # 8
місцевий

Країна:
повідомлень: 178
Статус: Оффлайн
Quote (sergey1931795)
Orton 4100 після грози, при включенні загоряється ON, горить червона ламочка, далі мовчить, Бж підставляв аналогічний рабочий, проблема залишилася,через ком-порт непрошивається, в чому може бути проблема... Дякую!

Quote (RATVOD)
Пробуйте відновити працездатність перепрошивкою ресивера з допомогою JTAG ( злетів завантажувач). Дивіться тут: Реанімація GLOBO (OPTICUM) 4100c

Відновлювати працездатність ресивера з допомогою JTAG неприйшлось, при включенні даного тюнера на диплеї висвічує ASH, потім тюнера прошив новою прошивкою, вже другий день працює нормально, але гріється процесор, з блока живлення чучуть зависока напруга (25, 14, 6В) замість (22,12,5В), чи може це бути причиною нагрівання проца? дякую!


SIRIUS+AMOS+HOT-BIRD+ЭКСПРЕСС+ABS+ЯМАЛ
RATVODДата: Субота, 03.07.2010, 20:50 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
А яка напруга 3.3В при підключенній мат. платі до БЖ і без ?

sergey1931795Дата: Неділя, 04.07.2010, 00:16 | Повідомлення # 10
місцевий

Країна:
повідомлень: 178
Статус: Оффлайн
Quote (RATVOD)
А яка напруга 3.3В при підключенній мат. платі до БЖ і без ?

3.3В напруга залишається стабільною


SIRIUS+AMOS+HOT-BIRD+ЭКСПРЕСС+ABS+ЯМАЛ
RATVODДата: П`ятниця, 17.09.2010, 09:10 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Допис SERA702571 на WeStSaT

Принесли 8 тюнерів з партії і у всіх скакав сигнал. Прошивка не допомогла тоді я взявся до блоку живлення і ось результат на обличчя.

Пояснюю: Брав 2 блоки живлення (однакових) один від робочого тюнера 4100 а інший теж від тюнера 4100, але в якого скакав сигнал. Ставив з робочого тюнера в той де скакав сигнал і все починало працювати. Потім методом втика перепаював елементы з робочого блоку живлення в неробочий, нічого не помагало до тих пір, поки справа не дійшла до трансформатора. Перепаяв трансформатор і все запрацювало

У тюнерх 4100 яких скаче сигнал встановлено трансформатор CY-EI28-702B. Я ставлю EI28-702B і починає працювати. Тому, я думаю, що CY-EI28-702B брак.


RATVODДата: П`ятниця, 17.09.2010, 09:24 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Допис vooova_b на WeStSaT

Цікаве вирішення поломки :принесли Globo 4100c при включенні на дисплеї дві вісімки і все, на пульт не реагує, Бп в нормі, відео і звуку немає. Думав братися до джетага, але спершу оглянув плату, зняв джампер JMP1 на платі ресівера, включив вимкнув, потім поставив джампер на місце і ресівер заробив.Сьогодні дзвонив до клієнта, говорить, що все ОК!!!


RATVODДата: П`ятниця, 17.09.2010, 09:31 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Запозичено на WeStSaT

Quote (SERA702571)
Принесли 8 тюнерів з партії і у всіх скакав сигнал. Прошивка не допомогла тоді я взявся до блоку живлення і ось результат на обличчя.

У мене таже проблема, з одного ящика половина ресіверів працюють нормально, половина з таким Глюком.
У мене доки рішення НЕМАЄ, але справа точна НЕ в БП і НЕ в прошивці, JTAG теж не допомагає.
Може хто вирішив це завдання ??

---------------------------------------------------------------

Проблема в блоці живлення. Підставте блок живлення на ШИМ DM0265 і проблемах усунеться.
Або потрібно міняти ICE3B0365 на 5М0365R.

---------------------------------------------------------------

Запаяв в 5 тюнерів БЖ на DM0265 допомогло, віддав клієнтам, хай тестують. Похоже, глюк пов'язаний дійсно з БЖ. Раніше просто підкидав БЖ на ICE3B0365, но з тюнера без Глюка, а старого типа на DM0265 підкинути не здогадався.


RATVODДата: П`ятниця, 17.09.2010, 09:52 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 24847
Статус: Оффлайн
Запозичено на WeStSaT

Digital 4100c при включенні на дисплеї висвічує ON потім A5H або ASH, як по сегментах дисплея.
Напруги є всі, лише 24 і 12 вольт трохи завищені, на1,5-2,0 вольта.
З компа не шиється, ПК ресівер розпізнає, видає смугу завантаження і зупиняється.

---------------------------------------------------------

Ви залили прошивку зі вставкою CR або битий софт.
Беремо програму Upgrade BY SOIRNET.COM , в програмі вибираємо allcode+bootloader, ( якщо на дисплеї горить ASH, значить завантажувач в ресівері ще живий ), і завантажкємо необхідний дамп або софт.


viskomДата: П`ятниця, 24.09.2010, 11:09 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
GLOBO 4100C

Після включення світиться тільки червоний світодіод, всі напруги занижені---вийшов з ладу Доступно тільки для користувачів


Sat-Integral S-1237 HD Able
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
  • Сторінка 1 з 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
  • 12
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2021