FORUM TV-SATП`ятниця
05.03.2021, 12:20

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С
viskomДата: Понеділок, 01.06.2009, 20:29 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1949
Статус: Оффлайн
Ремонт ресиверів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С

та методи їх усунення


Характерні поломки-- інфо взято з мережі інтернет:


========================================================================
*опис несправностей з архіву форума
Globo4100С або Orton4100С скачуть всі вихідні напруги з БП в межах 1,5В.Міняв МС,оптопару,стабілізатор TL431,конденсатори - нічого не давало .А виявилось що пробивається діод HER107 в первинному колі,після заміни ресівер ожив!!

============================================================================
Globo 4100C не включається на дісплеї висвічує ASH,через СОМ порт прошивався але нічого не давало!!!
Після заміни ОЗУ тюнер ожив!!

==========================================================================
Ці Globo 4100C щось останім часом напевно пішли брак, недавно мав новий з упаковки а не бачить сигналу.
Розібрав виявилось що нема 22В з БП а виновата була обмотка 22В ТПІ непропай прийшлось ціле ТПІ випаювати..

======================================================================
У мене Orton-4100C, 4W-5E-13E, все частіше став пропадати сигнал одного або декількох супутників.
При викл-включенні тюнера в мережу, сигнал з'являється. Підкажіть пож-та в чому тут справа?
--- Блок живлення (U вих.)
+ Контакт в кабелі (тюнер + дайсек + антена)
========================================================================
Не можу прошити тюнер на дисплеї висвічує ASH і тишина-
--- Справа в тому що є два види прошивок із новим загрузчиком і старим....ще так може статись що в тюнері загрузчик наприклад 1.05 а пробують загрузити дамп із загрузчиком 1.03


Sat-Integral S-1237 HD Able
PATRIOTДата: Понеділок, 13.12.2010, 14:10 | Повідомлення # 31
новачок

Країна:
повідомлень: 11
Статус: Оффлайн
1) Електроліти є ще на материнці, перевір.2) EITAG_TT

мар.
vanea08Дата: Понеділок, 10.01.2011, 11:49 | Повідомлення # 32
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
Всем привет! Скажите пожалуйста тюнер оптикум 4100с не включаетца горит только красный свето диод.что за поломка.Спасибо !
RATVODДата: Понеділок, 10.01.2011, 12:36 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Quote (vanea08)
что за поломка.

Замінити конденсатори у вторинному колі БЖ ( в першу чергу - по шині 3.3 В ).
Усунення даної поломки неодноразово описано на форумі.


koliambiaДата: Неділя, 16.01.2011, 16:02 | Повідомлення # 34
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
Quote (vanea08)
Всем привет! Скажите пожалуйста тюнер оптикум 4100с не включаетца горит только красный свето диод.что за поломка.Спасибо !

Еще может стабилизатор L1117,или непропай флэш. Ну это в том случае если вы не прошивали тюнер, и после этого горит только красный свето диод-тогда JTAG .

RATVODДата: Вівторок, 01.03.2011, 17:55 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Допис basyls на westsat

Характерні поломки Globo 4100С - занижений рівень відеосигналу

Поділюся досвідом вирішення проблеми (підгорів вихід відео з проца, низький рівень сигналу). Ресивер OPTIKUM 4050C з такою поломкою у мене завалявся ще з осені.Прічіна-влучення стороннього напруги на вихід, наслідок-вихід з ладу емітерних повторювачів і так само * підгорів відс *. Днями принесли в ремонт старенький GLOBO 5000 з скаргою-погано почав показувати. После пошуку поломки зупинився на STI5518 - слабенькій вихід.Проблема зважилася після впаювання схемки ( див. мал.). Працює краще, ніж очікував!

RATVODДата: П`ятниця, 04.03.2011, 23:35 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Запитання користувача sirko78 в ОП ( відповіді в ОП (Особисті повідомлення) не надаються - тільки на форумі).

Добрий вечір! Підскажіть що може бути. Проблема з сигналом! sirius-4порт amos-1порт hotbirt-3порт працюють нормально, при підключенні на 2порт abs-1,пропадає сигнал на hotbird 12597V а 11034V нормально, 2порт abs-1 працюе нормально,пробував міняти містями спутніки починаються проблеми з іншими. тільки підключаю на 2порт не мае різниці який супутник,сигнал не стабільний на якомусь з трьох. DISEqS міняв на новий, головки нові, кабель підкидав новий, тюнер ORTRON 4100C новий, міняв на такий самий з другою прошивкою теж саме, що робити??????


PATRIOTДата: Четвер, 31.03.2011, 00:52 | Повідомлення # 37
новачок

Країна:
повідомлень: 11
Статус: Оффлайн
З вашого допису усе перераховано, залишається тільки скарт і куски кабелів які ідуть від головок до DISEqS.

мар.
ensoДата: П`ятниця, 15.04.2011, 17:53 | Повідомлення # 38
користувач

Країна:
повідомлень: 28
Статус: Оффлайн
Добрий день.допоможіть 031 глобо 4100с на деяких каналах скаче сигнал !!! блок живлення працюе. наприклад новий
,ок 1+1 скаче!!!


=====
PATRIOTДата: Вівторок, 19.04.2011, 23:26 | Повідомлення # 39
новачок

Країна:
повідомлень: 11
Статус: Оффлайн
Опишіть детальніше.
1.На яких сопутниках скаче.
2.Блок живлення підставляли з робочого.
3.Підєднювали інший робочий тюнер до антени.
4.І так дальше.


мар.
sergeugushin2Дата: Середа, 20.04.2011, 19:30 | Повідомлення # 40
користувач

Країна:
повідомлень: 23
Статус: Оффлайн
пдскажите при включении тюнера юмату горит зелёній светодиод signal а светодиод stanby не горит напряжение в бп вместо 3в в 2в какие конденсатори надо менять на сколько мкф большой на 400мкф какбудто потёк
RATVODДата: Середа, 20.04.2011, 20:18 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Quote (sergeugushin2)
при включении тюнера юмату горит зелёній светодиод signal а светодиод stanby не горит напряжение в бп вместо 3в в 2в какие конденсатори надо менять на сколько мкф большой на 400мкф какбудто потёк

Щоб в подальшому не виникало проблем, замініть усі конденсатори ( обов"язково на нові) в блоці живлення ресівера.
Ємність збільшувати потреби не має. Збільшувати потрібно по напрузі .
Наприклад , замість 47.0 х 400В ставите 47.0 х 450 В, замість 1000,0 х 10 В - 1000,0 х 16 В і т.д. (робоча температура = 105*С ).


ensoДата: Четвер, 21.04.2011, 12:06 | Повідомлення # 42
користувач

Країна:
повідомлень: 28
Статус: Оффлайн
скаче на всіх супутниках.на чистоті 11766.11389 скаче.ictv показує добре!!! блок живленя підставляв змін нема ніяких . на другому декодері все працюе!!!


=====
sergeugushin2Дата: Четвер, 21.04.2011, 17:06 | Повідомлення # 43
користувач

Країна:
повідомлень: 23
Статус: Оффлайн
заменил конденсатори тюнер перестал работать совсем перестал светиться зелёный светодиод и нет напряжения на выходе с блока питания что я мог закоротить?
RATVODДата: Четвер, 21.04.2011, 18:54 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 25047
Статус: Оффлайн
Сетевой конд. 47.0 х 400В меняли? Проверьте правильность запайки конденсаторов ( полярность +, - ).

А закоротить могли что угодно и где угодно ( пересмотрите все пайки, во время пайки с паяльника могла упасть просто капля припоя, а Вы не заметили ).


PATRIOTДата: Четвер, 21.04.2011, 21:48 | Повідомлення # 45
новачок

Країна:
повідомлень: 11
Статус: Оффлайн
1.Поміряти напругу при перемиканні поляризації H/19B V/14B.
2.LM317,QL5, QL1 і весь цей ланцюг починаючи від процесора.
3.Кварц.


мар.
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Ремонт ресіверів. Схеми. JTAG » Ремонт тюнерів Globo/Opticum 4000С, 4050С, 4100С, 7010С (та методи їх усунення)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2021