FORUM TV-SATСереда
17.04.2024, 01:04

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Новини телеканалів і Медіа-груп України
RATVODДата: Середа, 04.01.2017, 18:59 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Новини телеканалів

і
Медіа-груп України


RATVODДата: П`ятниця, 09.08.2019, 22:03 | Повідомлення # 226
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ПЛЮСПЛЮС 7 років у ефірі:

сім фактів про канал, які ви не знали




Наприкінці минулого тижня, 4 серпня, у дитячого каналу ПЛЮСПЛЮС відбувся ювілей
.

Сім років тому, в 2012 році, він вперше вийшов у ефір. На честь цієї дати «Телекритика» зібрала сім фактів про канал.

Сьогодні телеканал ПЛЮСПЛЮС ми знаємо вже як сформований бренд, який працює на аудиторію до 14 років. Але чи завжди це було так?

1. Телеканал ПЛЮСПЛЮС прийшов на місце «Сіті»


Канал із червоним логотипом і слоганом «Канал TVого міста» сьогодні вже мало хто згадає. ТА саме він виник на базі телеканалу «Гравіс», заснованого в 1995 році. Так, 1 грудня 2006 року в ефір виходить «Сіті» – спочатку київський, а незабаром регіональний канал, який уже тоді увійшов до холдингу 1+1 media.



Генеральним продюсером була Наталія Вашко. Канал проіснував 6 років, у серпні 2012 року його закрили, а на частотах з’явився дитячий канал переважно українською мовою. 27 серпня того ж року на посаду генерального продюсера замість Вашко прийшла Іванна Найда, яка обіймає цю посаду донині, поєднуючи її з генеральним продюсуванням «Бігуді», «УНІАН ТБ» і 1+1 International.

Мету створення каналу в 2012 році пояснювали так:

«Згідно зі статистикою, половина українських сімей має дітей, таким чином діти становлять третину населення нашої країни. У середньому вони дивляться телевізор утричі частіше і вдвічі довше, ніж дорослі. Проведений аналіз також показав, що понад 50% часу, який українські діти проводять біля телевізора, вони дивляться іноземні канали: «Нікелодеон», «Дісней», «Карусель», «Baby TV». Крім того, програмування дитячих каналів не передбачає спільного перегляду дітей з дорослими, розділяючи їх у ті короткі проміжки часу, коли вони можуть бути разом».

2. Айдентику канала створювали в Лондоні


Лондонська анімаційна студія Animade розробила серію тизерних заставок. Перші з них виглядали так:



І так:



3. ПЛЮСПЛЮС став унікальним на ринку нішевих каналів
завдяки власному виробництву


Таким може похвалитися далеко не кожен популярний канал. Серед найвідоміших проектів власного виробництва: «Світ чекає на відкриття», «Це наше і це твоє», «Корисні підказки». Першою програмою власної розробки, яка з’явилася на ПЛЮСПЛЮС, стала «Казка з татом».



Також канал активно розширює портфель ліцензійної продукції, який сьогодні представлений у різних товарних категоріях. За мотивами мультфільмів створили 3D-книжку, розмальовки, серію книжок, м’які іграшки-подушки з героями ПЛЮСПЛЮС, зошити, дерев’яний конструктор. Крім того, нещодавно канал спільно з партнером «Ранок-креатив» випустив унікальні набори «Світ чекає на відкриття» для дослідів і експериментів із захопливою грою в доповненій реальності, а також серію книжок-конструкторів «Моя творча енциклопедія».



4. За рік канал транслює близько 30 світових прем’єр


Щорічно в ефірі каналу виходить близько 30 світових анімаційних прем’єр таких виробників, як Disney, Hasbro, Nickelodeon. Серед них можна виділити «Леді Баг і Супер-Кіт», «Хранитель Лев», «Качині історії» (2017), нові серії «Губки Боба Квадратні Штани».

5. Телеканал ПЛЮСПЛЮС чотири рази був нагороджений «Телетріумфом»


Свою першу премію канал отримав у 2012 році як «Відкриття року». У 2015 році ПЛЮСПЛЮС став володарем національної телевізійної премії «Телетріумф» в номінації «Програма для дітей» за «Казку з татом». До речі, в тому ж році телеканал отримав від Кабінету міністрів України премію імені Лесі Українки за проект «Це наше і це твоє», а також нагороду конкурсу у сфері дизайну Ukrainian Design: The Best Of у номінації TV/Promo & Film Motion Graphics. ПЛЮСПЛЮС також може похвалитися трьома нагородами в номінації TV Program – Visual Identity. У 2016-му телеканал втретє отримав телевізійну нагороду в номінації «Найкраща програма для дітей», а за проект «Це наше і це твоє. Очима дітей» – срібло EFFIE AWARDS UKRAINE. У 2018 році телеканал ПЛЮСПЛЮС отримав премію «Телетріумф» у номінації «Розважальна програма для дітей та підлітків» за проект «Світ чекає на відкриття».

Також у портфоліо каналу дві нагороди Big Data Awards як лідера серед дитячих ТВ-каналів.

6. Денне охоплення аудиторії становить 2 мільйони глядачів


У 2019 році ПЛЮСПЛЮС зберігає лідерство за аудиторією 4–14. У середньому щодня з каналом контактує понад 2 146 000 глядачів.



Серед них 770 тис. глядачів віком від 4 до 14 років, які в середньому дивляться канал 1 год. 48 хвилин на день.



7. У найближчому майбутньому в ефірі каналу вийдуть програми
з вивчення української мови, а також екопроект


«Мовлення протягом 7 років кожного дня – для нас велика відповідальність. За цей час ми виросли в лідера серед дитячих каналів, який водночас не просто розважає глядача, а й розвиває завдяки продуктам власного виробництва ПЛЮСПЛЮС. Попереду дуже багато планів, адже ми націлені на створення якісного власного виробництва, контенту, щоб змінювати уявлення дітей про себе та світ», – зазначила Іванна Найда, генеральний продюсер нішевих каналів 1+1 media.

Раніше в інтерв’ю «Телекритиці» Іванна Найда розповіла, що перші результати роботи над власними проектами діти побачать уже 1 вересня:

«Зараз у нас на завершальній стадії виробництво проекту «Говоримо українською», який ми робимо за підтримки Міністерства культури України. Ми надихнулися книгою Олександра Авраменка «100 експрес-уроків української» видавництва «Книголав», адаптували історії для дитячої аудиторії, на основі яких і створюємо мультфільми. У рамках партнерства з «Книголавом» плануємо цього року видати вже дитячі уроки української. 1 вересня ми вже традиційно заходимо до шкіл із проектом «Говоримо українською». Також у роботу запущено еко-проект «Еко ПЛЮСПЛЮС» – повчальні історії про шкоду, яку ми завдаємо довкіллю кожного дня, не помічаючи цього. Може здатися, що це банально, але в телику таких історій не так уже й багато. Адже всі знають, що смітити – це погано, але так глибоко в корінь проблеми навряд чи хтось заглядав – суджу по собі. Тож це буде серія еко-мультфільмів у вигляді інфографіки, зрозумілої та цікавої як дітям, так і їхнім батькам. Пізніше підкріпимо це вже іншим серіалом, який також плануємо запустити».

«Телекритика» вітає ПЛЮСПЛЮС із ювілеєм і бажає подальших успішних років у ефірі.

Інфографіка: прес-служба «1+1»


Від Дар'я Черніна

07.08.2019



RATVODДата: Середа, 14.08.2019, 12:49 | Повідомлення # 227
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
StarLightMedia почала відправку CAM-модулів

для провайдерів платного ТБ




Минулого тижня ми повідомляли про відправку CAM-модулів групою 1 + 1 media
.

Тепер про відправку декодер заявили і в StarLightMedia.

Як відомо, кодування супутникового сигналу відбудеться в січні 2020 року. Зараз дуже важливий етап підготовки. StarLightMedia відправляє CAM-модулів для декодування супутникового сигналу своїм партнерам - провайдерам, які надають ТВ-послуги.

Кодування здійснюється з використанням системи умовного доступу Verimatrix. Для прийняття сигналу провайдерам необхідно відповідне обладнання. Про технічні вимоги StarLightMedia повідомила своїм партнерам заздалегідь.

Кодування супутникового сигналу - одна з вимог Євросоюзу в галузі зв'язку. StarLightMedia не відступає від своїх намірів і продовжує підтримувати кампанію. Відправка CAM-модулів - це черговий крок до безальтернативної історії кодування.

Далі будуть реалізовані наступні етапи


Серпень 2019: старт загальнонаціональної інформаційної кампанії про кодування.
Листопад 2019: маятникові відключення сигналів основних каналів медіагрупи для абонентів супутникового телебачення.
Січень 2020: кодування супутникового сигналу.


«Для нас дуже важливо, щоб наші партнери на ринку змогли вчасно підготуватися до кодування супутникового сигналу, а глядачі офіційних провайдерів і надалі отримували якісну ТВ-послугу. Вже зараз ми ведемо активну комунікацію з операторами і тестуємо обладнання, щоб всі партнери були готові до моменту кодування і надалі надавали послуги своїм клієнтам, а також підключали нових», - коментує Юлія Трибушна, директор дивізіон Digital & Pay TV StarLightMedia.

«Ми підійшли до кодування супутникового сигналу - креативно. Щоб партнерам і нам було приємно реалізовувати технічні, не зовсім легкі, налаштування параметрів. Для цього ми зробили StarLight box з пам'яткою від відділу по роботі з партнерами», - каже Микола Фаенгольд, комерційний директор дивізіон Digital & Pay TV.

12 серпня, 2019

Редакція


RATVODДата: Четвер, 15.08.2019, 08:06 | Повідомлення # 228
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Контент «Медіа Групи Україна» покажуть

на
польських телеканалах




«Медіа Група Україна» уклала угоду про продаж прав на контент власного виробництва
з польською групою
Polcast Television, до складу якої входять такі канали як Polonia 1, Tele 5, Novela TV.


У повідомленні прес-служби уточнюється, що предметом угоди стали детективна психологічна драма «Хто ти?» і успішна лінійка скріптед-реаліті «Реальна містика».

Ірина Черняк, директор департаменту продажів телевізійного контенту «Медіа Групи Україна», директор із закупівлі програмного продукту телеканалу «Україна»: «Ми давно і успішно працюємо з ринком країн ЦСЄ. Історії наших серіалів зрозумілі і близькі глядачам цих територій, адже у нас багато спільного. Я рада співпраці з таким великим мовником як Polcast Television і впевнена, що це тільки початок великого шляху, тому що в портфоліо «Медіа Групи Україна» ще багато якісного, рейтингового, розрахованого на широку аудиторію контенту».

Детективна драма «Хто ти?» - історія про психотерапевта Інге Штефан, яка перейшла в кримінальний профайлинг після дивної загибелі кількох її пацієнтів, а раніше - зникнення нареченого. Паралельно зі своїм розслідуванням Інга працює із забійним відділом Главку поліції. В ході розвитку сюжету героїня дізнається, що за нею багато років стежить маніяк, винний не тільки в смертях її пацієнтів і нареченого. Розслідуючи чергову справу, героїня намагається поставити себе на місце вбивці: «Хто ти? Що тобою рухає?»

Скріптед-реаліті «Реальна містика» вийшло в ефірі телеканалу «Україна» в 2015 році. Особливо високі показники були в третьому сезоні проекту. «Реальна містика» - детективне розслідування містичних випадків. У серіалі стоїть завдання знайти раціональне пояснення абсолютно загадкових, на перший погляд, і містичних подій. Герої - прості глядачі, які зіткнулися з незрозумілими явищами і бідами в своєму житті. Досвідчена команда розслідує кожен «містичний» випадок і знаходить рішення проблеми.

13 серпня, 2019

Редакція


RATVODДата: Неділя, 18.08.2019, 09:10 | Повідомлення # 229
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
У вересні буде запущений супутниковий канал

про
українську моду



Фото: YouTube

В Україні запустять супутниковий телеканал про вітчизняну моду.


Fashion TV Ukraine вже отримав ліцензію і чекає запуску у вересні, пише Детектор Медіа.

Повідомляється, що українська версія міжнародного каналу Fashion TV була проліцензована Національною радою з питань телебачення і радіомовлення ще 11 липня. Його власником є ​​директор групи «Наше медіа» Андрій Верхоляк.

За даними власника, Fashion TV Ukraine представить собою телеглянець про стиль, естетику, мистецтво, світське життя і все, що має відношення до моди. Однак даний телеканал буде зосереджений виключно на українському контенті, висвітлюючи події зі світу місцевої фешн-індустрії.

Відзначається, що віщати канал почне у вересні з супутника Amos. Fashion TV Ukraine вийде у форматі 4K, реклами в ефірі не буде.

Нагадаємо, в квітні з'явилася інформація про те, що інтернет-видання «Апостроф» планує запустити новий супутниковий телеканал на базі вже наявного ютуб-каналу. Мовник повинен отримати назву «Апостроф TV».

Лада Васюкова

16 серпня, 2019



RATVODДата: Вівторок, 20.08.2019, 18:46 | Повідомлення # 230
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Олександр Ткаченко пішов з поста

гендиректора
1 + 1 медіа



Фото: YouTube

Генеральний директор 1 + 1 медіа Олександр Ткаченко залишив посаду
у зв'язку з обранням його народним депутатом Верховної Ради України.


Про це повідомляє ресурс НАШ.

«Оскільки генеральний директор 1 + 1 медіа Олександр Ткаченко обраний народним депутатом ВРУ і не може суміщати цю діяльність з роботою у виконавчому органі, 16-го серпня Наглядовою радою було розглянуто його заяву і прийнято рішення про звільнення з посади», - заявили в прес- службі 1 + 1 медіа.

Також, у зв'язку з обранням від партії «Слуга народу», Ткаченко заявив про передачу іншого свого бізнесу в управління юридичній компанії, назви якої не уточнив.

Відзначається, що новим гендиректором ТОВ ТРК «Студія 1 + 1» з 19 серпня призначений В'ячеслав Мієнко, який раніше обіймав посаду заступника гендиректора з правових питань.

Лада Васюкова

20 серпня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 23.08.2019, 09:26 | Повідомлення # 231
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Радіо «Голос Донбасу» отримало ліцензію

на
супутникове мовлення



Фото: BestRadio FM

На засіданні 22 серпня Національна рада України з питань телерадіомовлення розглянула
заяву ВАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» про видачу ліцензії
на супутникове мовлення радіостанції «Голос Донбасу» і одноголосним рішенням задовольнив його.


Про це йдеться на офіційному сайті регулятора.

При розгляді цього питання член Нацради Сергій Костинський зазначив, що це одна з перших радіостанцій, з якої почалося відновлення українського радіомовлення в Донецькій області.

«Без Громадського, без станції «Голос Донбасу» створення потужної мережі телерадіомовлення на території проведення АТО, а потім Операції Об'єднаних сил було б неможливим», - зазначив Костинський.

Відповідно до виданої ліцензії радіостанція «Голос Донбасу» незабаром почне супутникове радіомовлення обсягом 24 години на добу на території України та інших країн в межах зони впевненого прийому сигналу з супутника.

Оператор телекомунікацій - ТОВ «Телеканал СТБ». Стандарт мовлення - DVB-S. Термін дії ліцензії - 10 років.

20 серпня, 2019

Редакція


RATVODДата: Субота, 24.08.2019, 08:51 | Повідомлення # 232
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Концерт Михайла Поплавського "Я у тебе один"



ДИВІТЬСЯ: СУБОТА, 24 СЕРПНЯ 11:55, 22:55


Після п'ятирічної перерви народний артист України Михайло Поплавський повертається на сцену з грандіозним шоу "Я у тебе один". 500 учасників шоу-балету та яскраві постановки улюблених хітів "співочого ректора" не залишать байдужими глядачів.

У концерті взяли участь: Павло Зібров, Наталя Валевська, Катерина Бужинська, Ірина Білик, Наталія Бучинська.



RATVODДата: Субота, 24.08.2019, 08:52 | Повідомлення # 233
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Концерт до Дня Незалежності України.

"Мрія про Україну"




ДИВІТЬСЯ: СУБОТА, 24 СЕРПНЯ 20:30


У День Незалежності нашої країни, 24 серпня, ми говоримо, співаємо і мріємо про Україну! Нам є, ким і чим пишатися. Свою любов ми втілили у чарівні пісні, що їх співає вже не одне покоління українців. "Мрія про Україну" - великий концерт на телеканалі "Інтер +"!..

Щоб привітати всіх українців з днем народження країни, на одній сцені зібралися Софія Ротару, Таїсія Повалій, Ніна Матвієнко, Ірина Білик, Наталя Могилевська, Олександр Пономарьов, Віктор Павлік, Злата Огневич, Віталій Козловський, Ольга Полякова, Наталія Бучинська, Олег Винник, Alyosha , Міла Нітіч, Світлана Тарабарова, Іван Березовський, Наталія Гордієнко, Ярослава, Ольга Цибульська, Сергій Гладир, групи "Авіатор", "Фрідом-джаз", Kadnay та інші виконавці.

У концерті "Мрія про Україну" звучали найулюбленіші пісні різних років у сучасному прочитанні - "Червона рута", "Одна калина", "Ой, зелене жито", "Квітка-душа", "Чорнобривці", "Мій рідний край", "Як тебе не любити, Києве мій", "Я піду в далекі гори", "Дай Бог", "Ах, Одесса, жемчужина у моря", "Я люблю тебя, жизнь", "Баллада о борьбе" та інші. У цих піснях - наше минуле і наше майбутнє.



RATVODДата: Неділя, 25.08.2019, 18:46 | Повідомлення # 234
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
1 + 1 media займеться дистрибуцією

ще двох каналів
FILM.UA Group




1 + 1 media розширює партнерство з FILM.UA Group.


Компанія додасть в дистрибуційні портфоліо ще два телеканали групи - FILMUADRAMA і «КУС-КУС», повідомляє прес-служба.

Також 1 + 1 media продовжив угоди про дистрибуцію інших каналів FILM.UA Group - «36.6 TV» і «Bolt».

«Разом з FILMUADRAMA і «КУС-КУС», «Bolt» і 36.6 TV» представлять глядачам більше 1000 годин прем'єрного контенту наступного року. Всі ці канали доступні в SD і HD якості, завдяки чому цифрові провайдери платного телебачення можуть формувати додаткову вартість послуги», - говориться в прес-релізі.

FILMUADRAMA - це телеканал, який транслює мелодраматичні, комедійні та драматичні серіали і фільми виробництва кіностудії FILM.UA, а також тематичні програми про світ українського кіно.

«КУС-КУС» - це розважально-пізнавальний телеканал про кулінарію, контент якого представлений теорією і практикою приготування їжі, цікавими фактами, історією кухні народів світу і різних культур, а також програмами про смачну і корисну їжу.

Лада Васюкова

20 серпня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 06.09.2019, 14:32 | Повідомлення # 235
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
«Плюси» завершили поставку провайдерам

САМ-модулів для супутникового декодування



Фото: pixabay

Провайдери повинні бути технічно готові прийняти кодований сигнал.


Група 1 + 1 media закінчила доставку спеціальних пристроїв для декодування супутникового сигналу - САМ-модулів Verimatrix. Всього групою було відправлено понад 1000 САМ-модулів. Про це «Телекритиці» повідомили в прес-службі холдингу у відповідь на запит видання.

Провайдери платного телебачення перед цим отримали технічні рекомендації. «Провайдерам були розіслані листи з рекомендаціями щодо вибору обладнання, включаючи рекомендації, пов'язані з планами медіагруп по переходу на MPEG-4, DVB-S2 в 2020 році. Всі провайдери були проінформовані про те, як прийняти перекодований сигнал максимально комфортно з точки зору підготовки та реалізації. Як і в будь-якому процесі, є і відстаючі, які не встигли підготуватися, проте велика частина провайдерів підготували / модернізували обладнання своїх головних станцій без особливих проблем», - повідомили в прес-службі групи.



У телегрупі відзначають, що до старту супутникового кодування окремі провайдери кабельного телебачення зобов'язані модернізувати своє обладнання: «Багатьом кабельним мережам потрібна була модернізація головних станцій. Якщо провайдер не модернізує своє обладнання, то він не зможе прийняти закодований супутниковий сигнал, а в такому випадку постраждають абоненти його кабельних мереж. Проблеми виникли у тих провайдерів, які почали процес підготовки не в червні - липні, коли телеканали відправили перші інформаційні листи, а після включення кодування. Сьогодні провайдеру важливо розуміти, що його зволікання, в першу чергу, відбивається саме на його абонентах, і не в кращу сторону. Але трохи часу ще є, до того ж ми зі свого боку вже надаємо і продовжимо надавати їм всебічну підтримку і сприяння при підготовці до прийому закодованого супутникового сигналу».

Відзначимо 12 серпня телегрупа StarLightMedia відзвітувала про відправку САМ-модулів для декодування супутникового сигналу провайдерам ТВ-послуг.

Нагадаємо, згідно з раніше оголошеним проектом кодування супутника, у вересні стартує рекламна кампанія для абонентів супутникового телебачення; в жовтні відбудеться кодування транспортного супутникового сигналу «Зеонбуду»; в листопаді почнуться маятникові відключення сигналів основних каналів медіагрупи для абонентів супутникового телебачення; 20 січня 2020 го - відбудеться кодування супутникового сигналу. Телегрупи закодують свій сигнал системою умовного доступу Verimatrix.

Закодованими виявляться 23 телеканали: СТБ, ICTV, «Новий канал», М1, М2, «Оце» (всі входять в групу StarLightMedia); «1 + 1», «2 + 2», ТЕТ, «Плюсплюс», «УНІАН ТБ» і «Бігуді» (всі - 1 + 1 media); «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм» (InterMediaGroup); «Україна», НЛО ТБ, «Індиго TV» ( «Медіа Група Україна»).

Від Telekritika

05.09.2019

RATVODДата: Неділя, 08.09.2019, 16:51 | Повідомлення # 236
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Кулінарний канал FILM.UA Group

отримав супутникову ліцензію




Телеканал групи FILM.UA Group «КУС-КУС» отримав супутникову ліцензію.


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала каналу дозвіл на мовлення 5 вересня, передає Телекритика.

Згідно з даними, віщати «КУС-КУС» буде з супутника, в закодованому вигляді, а поширюватися виключно як платний телеканал без реклами в ефірі.

«Телеканал планує мовити на супутнику Astra 4A в кодованому вигляді, аплинк -« СЕС Сіріус Україна ». Термін дії ліцензії - 10 років. Ліцензія буде видана компанії після оплати ліцензійного збору 524 тис. гривень. Збір був збільшений на 30% через велику кількість іноземних програм в ефірі каналу, зазначеного в програмній концепції», - повідомляє ресурс.

Як розповіла генпродюсер групи платних каналів FILM.UA Наталя Якимович, «КУС-КУС» є кулінарним каналом, орієнтованим на всю сім'ю.

«За контентом це будуть кухні народів світу, кухні різних напрямків - вегетаріанська, кошерна, ведична. Будуть також секрети приготування страв, напоїв. Будуть програми, які розкажуть про здорове харчування», - зазначила Якимович.

Нагадаємо, в кінці серпня 1 + 1 media розширила партнерство з FILM.UA Group, додавши в дистрибуційні портфоліо ще два телеканали групи - FILMUADRAMA і «КУС-КУС».

Лада Васюкова

06 вересня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 13.09.2019, 21:05 | Повідомлення # 237
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Телеканал «Квартал ТВ» мовитиме в Білорусі


Фото: Hyser

У Білорусі почне мовлення канал «Квартал ТВ».


Телеканал Студії «Квартал 95» отримав дозвіл Міністерства інформації на роботу в республіці, пише TVnews.by.

Згідно з даними, «Квартал ТВ» буде доступний в мережах кабельних операторів і IPTV.

Телеканал був запущений Студією «Квартал 95» і «1 + 1 медіа». Його контент представлений фільмами, серіалами, шоу і анімаційними проектами.

Нагадаємо, в липні стало відомо, що в Білорусі почне мовлення ще один український телеканал - BOLT.

Лада Васюкова

13 вересня, 2019.



RATVODДата: Субота, 21.09.2019, 15:00 | Повідомлення # 238
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Телеканал «Україна» розповість

історію про
«Улюблених дітей»




У понеділок, 23 вересня, о 21:00 на телеканалі «Україна» відбудеться прем'єра першої серії
восьмисерійної мелодрами «Улюблені діти» виробництва продакшн-компанії
IVORY films.


У центрі історії – дорослі діти, які роз'їхалися, обзавелися особистим життям, і мати, яка день у день, чекає від них новин. У якийсь момент серце матері відчуває недобре, і вона все ж вирішує провідати своїх дітей у столиці. Виявилося, що всі їхні запевнення про столичне благополуччя не відповідали дійсності: кожен із її улюблених дітей переживає у своєму житті катастрофу. І саме матері доводиться допомагати їм долати жахливі неприємності і вирішувати величезну кількість проблем.

Актриса Даша Трегубова, якій дісталася непроста роль, відкриває завісу сюжету.

«Я вперше граю маму дуже дорослої дівчинки. Моїй доньці Поліні сім років, а екранній – дев'ятнадцять. Спочатку подумала – нічого собі! Справа в тому, що за сценарієм моя героїня народила дуже-дуже рано. І знову я граю стерву! Колись навіть у свого психолога питала, чому мені завжди довіряють ролі стерв? На що та сказала: «А ти б хотіла, щоб тобі давали жінку, яка страждає? Це ж круто, що ти не транслюєш ніяких страждань», – розповіла актриса.

У серіалі також знімаються Дарія Волга, Ніна Касторф, Данило Мірешкін, Аполлінарія Василіна, Прохор Дубравін, Міла Сивацька, Дмитро Тубольцев.

Режисер – Сергій Толкушкін. Автори сценарію – Марія Бек та Олена Бойко. Оператор-постановник – Олександр Бойко. Продюсери – Наталя Стрибук, Вікторія Корогод та Олег Рогожа. Виробництвом фільму на замовлення каналу «Україна» займалася продакшн-компанія IVORY films. Зйомки проходили в Києві та Київській області.

Дивіться прем'єру 8-серійної мелодрами «Улюблені діти» у понеділок, 23 вересня, о 21:00 на телеканалі «Україна».

Опубліковано:

19 вересня, 2019.

RATVODДата: П`ятниця, 27.09.2019, 20:20 | Повідомлення # 239
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Кодування супутникового сигналу,

перетікання абонентів та гроші.



Фото - Андрій Поліщук

Головні питання українського ринку Pay TV


Імовірно, найболючіша тема для кабельних операторів (а також споживачів, хоча останні, як видно, ще не до кінця розуміють, що до чого) сьогодні - прийдешній перехід найбільших українських телеканалів із рекламної моделі монетизації на платну.

Йдеться про кодування супутникового сигналу телегрупами 1+1 Media («1+1», «2+2», ТЕТ, УНІАН, «ПлюсПлюс», «Бігуді»), «Медіа Група Україна» («Україна», «НЛО TV», «Індиго», «Ескулап TV»), StarLightMedia (СТБ, «Новий канал», ICTV, М1, М2, «ОЦЕ ТБ») та
Inter Media Group («Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм»).


Куди піде споживач, скільки коштуватимуть пакети, який дохід очікують отримати медіагрупи - ось питання, що найбільше турбують гравців телеринку.
Відповіді на них шукали під час панельної дискусії на конференції «Телебачення як бізнес», котра щорічно проводиться в межах міжнародного форуму KYIV MEDIA WEEK.

День ікс


Отже, 20 січня 2020 року чотири найбільші медіагрупи України закодують супутниковий сигнал своїх телеканалів. За словами виконавчого директора та члена правління 1+1 Media Ярослава Пахольчука, кампанія з інформування громадян про кодування хоча й із запізненням, але стартувала. Починаючи з 16 вересня на ТБ почали з'являтися ролики про те, що із січня 2020 року дивитися супутникове телебачення в колишньому вигляді не вийде і необхідно звернутися до легальних операторів по альтернативу. При цьому Inter Media Group злегка відстає від решти - в ефірі її мовників транслюється перший ролик кампанії, тоді як в інших уже з'явився другий.

У листопаді стартують маятникові (короткочасні) відключення безкоштовного сигналу основних супутникових версій телеканалів. А до кінця осені закодують транспортний канал оператора «Зеонбуд» із супутника Astra 4A, що використовується для мережі ефірного цифрового DVB-Т2, - аби кабельники не брали цей сигнал для своїх сервісів.

Хто в зоні ризику? За словами того самого Пахольчука, це близько 4,4 млн українських домогосподарств, які дивляться супутникове ТБ: «Наші очікування, що десь у листопаді почнеться перехід абонентів. Принаймні оператори розраховують на приплив користувачів у грудні 2019-го - січні 2020 року, оскільки наші люди люблять тягнути до останнього».

Що робитимуть глядачі після дня ікс? «Ми вважаємо, що 45% або майже 2 млн абонентів оберуть платний тип підключення. Зокрема, той самий супутник. Але супутник - найменший бенефіціар процесу, а ті, хто має іншу думку, помиляються, - запевняє Пахольчук. - Тим паче що робиться це [кодування] для розвитку не супутника, а всієї нашої медіаіндустрії».

Перерозподіл телеринку України за типом сигналу після кодування, тис. абонентів



Як видно з діаграми, близько 27% перейдуть на цифровий ефір, проте і тут можуть бути підводні камені, про що ми розповімо нижче. А платне кабельне ТБ щорічно втрачатиме близько 7-10% абонентів на користь ОТТ- та IPTV-сервісів.

Ринок платного телебачення України у 2019-2022 рр., млн д/г



А чиї ж гроші ?


Пахольчук каже, що після кодування сигналу обсяг відрахувань операторам збільшиться приблизно втричі - із 750 млн у 2018 році до 2,42 млрд грн до 2021-го. З цієї суми близько 1,59 млрд грн розподілять між собою медіагрупи.

Аби наочніше продемонструвати різницю, порівняйте діаграми. Така була ситуація 2018-го:



А такий прогноз на 2021-й:




Вартість пакетів


Після кодування супутникового сигналу вартість пакетів із каналами медіагруп - так-так, це не 1 000 каналів за 1 грн на рік при встановленні тарілки! - у складі супутникового ТБ закріпиться в межах 90 грн для великих міст (зокрема, Києва, Дніпра, Львова та Одеси) і 80 грн для населених пунктів у регіонах.

Наразі йдеться про попередню оцінку, і суми можуть змінитися, але явно не в менший бік. «Ми цінуємо свій контент», - каже Пахольчук, безперечно маючи на увазі не лише 1+1 Media.

Цифровий ефір: платний безплатний?


16 грудня 2016 року на українському телевізійному ринку мала місце дуже важлива подія: в країні змінилися правила надання універсальної програмної послуги - списку телеканалів, обов'язкових до включення в цифровий ефір і пакети кабельного ТБ. До того медіагрупи віддавали сигнал безоплатно, тобто задарма. І нарешті, так само як і за кордоном, медіагрупи отримали можливість вимагати з кабельних провайдерів плату за доступ кожного абонента до трансляції. Але не з оператора національної платформи цифрового ефірного ТБ «Зеонбуд».

До чого тут «Зеонбуд», запитаєте ви? Адже з «цифрою» нічого не змінюється? Так, канали, супутниковий сигнал котрих незабаром закодують, як і раніше, будуть доступні в ефірі. І так само на безкоштовній основі. Однак саме це і є каменем спотикання. Річ у тому, що ринок телевізійної реклами в Україні дуже обмежений, багато каналів - збиткові або працюють у нуль. Можливість відбити частину витрат із кабельних операторів поліпшила ситуацію, але не виправила її. Можна назвати це першим етапом зі створення більш-менш нормального ринку платного ТБ в Україні. А кодування супутникового сигналу стане другим етапом. Та очевидно, медіагрупи хотіли б, аби «Зеонбуд» також платив їм за ретрансляцію, а не вони - йому.



Зокрема, вже відомо про підвищення вартості ретрансляції каналів медіагруп для кабельних операторів влітку 2020 року. Мінімум удвічі - наприклад, група «1+1» збільшує ставку з 3 до 6 грн за абонента в 2020-му, до 7 грн у 2021-му та до 8 грн у 2022-му. Підсумок цілком очевидний: кабельні оператори будуть змушені знову підняти абонплату, а отже, частина споживачів перейде на безкоштовну «цифру».

«Зеонбуд», звичайно, платити медіагрупам не хоче. Та й сам не проти зробити пакет платного ТБ, тим паче що передумови вже є: наприкінці квітня 2019 року Мін'юст затвердив (діє з 26.04.2019) проект зміни Плану розвитку телерадіоінформаційного простору, що запропонований Нацрадою з телебачення та радіомовлення. У документі чи не прямим текстом передбачається створення «Зеонбудом» платного пакету «за наявності в багатоканальних телемережах цифрового мовлення MX-1, MX-2, MX-3, MX-5 вільного ресурсу». «Поширення здійснюється у відкритому доступі [...] за винятком систем цифрового платного мовлення».

Можливий варіант розвитку сюжету - кодування каналів медіагруп на супутнику, створення «Зеонбудом» платного пакету, куди перейдуть усі ті самі канали (якщо вже медіагрупи домовилися між собою, то з «Зеонбудом» точно якось зможуть), і отримуємо картину з платним телебаченням у всіх сегментах: кабельне, супутникове, ефірне. Куди б глядач не йшов, відвертої «шари» не залишиться.

Хай там як, а поки залишається чекати. Перші результати перегляду каналів після кодування стануть відомі 22 січня.

БОРИС СИДОРЕНКО

26 ВЕРЕСНЯ 2019.

RATVODДата: П`ятниця, 11.10.2019, 09:13 | Повідомлення # 240
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
В Україні може з'явитися новий

громадський
спортивний телеканал



Ярослав Лодигін

Генпродюсер «UA: Перший» заявив про отримання прав
на трансляцію
ЧС-2022 з футболу і планах запустити новий спортивний канал.


Генеральний продюсер телеканалу «UA: Перший» Ярослав Лодигін в інтерв'ю виданню Tribuna.com розповів про плани створити в рамках громадського мовника новий спортивний телеканал.

За його словами, в Україні повинен бути доступний спорт, тому зараз опрацьовується ідея зі створення нового каналу. Він зазначив, що це далека перспектива, зазначивши при цьому, що у Громадського вже сьогодні досить контенту. Однак, при цьому, «кульгає» технічне оснащення - потрібні сучасні комплексні апаратні і технологічні рішення рівня каналів «Футбол 1/2» і «2 + 2».

Разом з тим, пан Лодигін упевнений, що з початком кодування супутникового сигналу телеканалів, що входять в найбільші комерційні українські медіагрупи, серед телеглядачів зросте попит на такий суспільний спортивний канал.

Ярослав Лодигін також повідомив, що в даний час Громадське працює над створенням власної онлайн-платформи, до якої будуть різні способи доступу і на якій буде розміщуватися різноманітний контент.

Генпродюсер «UA: Перший» також розповів про отримання прав на показ футбольних матчів наступного чемпіонату світу, фінальна частина якого пройде 21 листопада - 18 січень 2022 року в Катарі.

Віталій Мосейчук

10 жовтня, 2019.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024