FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 20:14

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Стереоскопічне телебачення 3D TV
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Стереоскопічне телебачення 3D TV

Мовлення у форматі 3D




Стереоскопічне 3D-телебачення було вперше продемонстровано 10 серпня 1928 р. Джоном Логі Байдером у Лондоні.

Перший 3D-телевізор був випущений в 1935 році.


RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 12:23 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Показ на ТБ матчів англійської Прем'єр-ліги

замінять 3D-трансляціями




В Англії оприлюднені плани зі створення високотехнологічної системи, яка дозволить уболівальникам в будь-якій точці планети за допомогою спеціальних гаджетів зануритися в тривимірне вимірювання і отримати повний ефект особистої присутності на матчах.

Нові технології англійська Прем'єр-ліга планує запустити вже через кілька років. Головний принцип методу - використання спеціальних головних гарнітур, за допомогою яких будь-який уболівальник, перебуваючи в Гонконзі, Нью-Йорку, Києві чи на Північному полюсі, зможе кількома натисканнями кнопок вибрати матч, на якому він хоче "бути присутнім", і опинитися на якому стадіоні Англії - на Емірейтс, Олд Траффорд або Енфілд Роуд.

Система передбачає використання форматів 3D і HD і дасть вболівальнику панорамне 360-градусний бачення стадіону і повний ефект особистої присутності на трибунах, включаючи співи та шум фанатів.

"Озброївшись спеціальної гарнітурою і сівши перед екраном, людина зможе зануритися в атмосферу стадіону і навіть покликати своїх друзів на спільний перегляд матчу, - говорить виконавчий директор АПЛ Річард Скадамор. - Ти повертаєш голову в одну сторону, і бачиш ворота в лівій половині поля, повертаєш голову в іншу сторону, і бачиш праві ворота.

У суботу о 3 годині дня, перебуваючи в Гонконгу, ти можеш вибрати, на який матч тобі піти і де ти хочеш перебувати ".

Передбачається, що Прем'єр-ліга буде поширювати подібні послуги через систему підписки, і в потенціалі прибуток від використання нової технології може істотно перевищити нинішні багатомільйонні надходження від продажу телевізійних прав.



Дивитися матчі зі стадіону Емірейтс можна буде, не виходячи з дому


Джерело:
RATVODДата: Субота, 06.08.2011, 22:52 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
3D втрачає популярність



Смерть формату 3D не за горами - до такого висновку прийшли експерти компанії IHS Screen Digest. У США і Європі глядачі вже відмовляються від 3D на користь традиційних двомірних фільмів, і через два-три роки, на думку експертів, пересичення 3D дійде і до Росії. Правда, вітчизняні кіномережі поки не помічають зниження інтересу до 3D-фільмів, а оператори платного ТБ і зовсім розраховують на зростання інтересу до технології.

Протягом 2010 р. інтерес американської аудиторії до 3D-фільмів знизився на 10%. У дослідженні IHS Screen Digest наводиться такий приклад: показ фільму "Аватар" в 3D-форматі в 2009 р. приніс 80% усієї виручки від прокату, а вже в 2010 р. прокат фільму "Шрек назавжди" в 3D-форматі приніс лише 60% від загальної виручки. Експерти ринку констатують, що зниження виручки пов'язане з "неякісної картинкою", непроработанном сюжетом фільму, а також із завищеною вартістю квитків на сеанси в 3D.

Незважаючи на те що в США і Європі аудиторія вже переситилася кінофільмами в 3D-форматі, на Росію дана тенденція по цілому ряду причин пошириться ще нескоро. Про це свідчать опитані ComNews експерти.

"Дійсно, в США намітився спад інтересу до 3D. Для Росії це поки неактуально. По-перше, у нас в порівнянні з США просто не вистачає кінотеатрів, і кількість кінопоказів в Росії не можна порівняти з кількістю кінопоказів в США. По-друге, ми вважаємо, що спад популярності 3D безпосередньо пов'язаний з якістю контенту, і якщо його якість буде підвищуватися, то криза 3D може до нас і не добратися. Нарешті, по-третє, не можна не враховувати той факт, що в США і Європі набагато нижче вартість домашнього 3D-обладнання та число домашніх 3D-кінотеатрів набагато вище, через що громадяни цих країн періодично воліють дивитися 3D-фільми вже вдома, а не в кінотеатрі ", - роз'яснив репортерові ComNews прес-секретар мережі кінотеатрів" Каро Фільм "(найбільша мережа кінотеатрів у Росії за кількістю залів, 6,9% ринку) Павло Лопань.

Найбільші російські оператори платного телебачення, які вже запустили 3D-мовлення або найближчим часом готуються його запустити, також не побоюються спаду інтересу аудиторії до 3D. "Ми вважаємо, що цей напрямок буде розвиватися і за 3D - майбутнє: сьогодні фільми все частіше виходять на екрани одразу в двох форматах. Разом з тим необхідно вирішити ряд питань, головні з яких - достатня кількість 3D-контента, а також більш доступна ціна телевізорів з підтримкою 3D ", - відзначає прес-секретар" Вимпелкома "Анна Айбашева.

У компанії "Акадо", яка вже запустила 3D-мовлення для абонентів Москви, також вважають, що 3D має гарні перспективи, проте визнають, що поки технологія "сира". "Вже сьогодні технології та обладнання оператора" Акадо "дозволяють надати кожному абоненту повноцінне 3D-телебачення. Прийом 3D-сигналу здійснюється головний станцією супутникового прийому" Акадо ", потім відбувається його передача за сучасною оптико-волоконної кабельної мережі до тюнера третього покоління, що використовується глядачами HDTV. За цією схемою, зокрема, здійснювалася трансляція матчів "Ролан Гаррос" спільно з телеканалом Eurosport ще влітку 2010 р. Всі нові моделі сучасних ТВ-приймачів забезпечені функцією 3D, так що можливості для перегляду тривимірного телевізійного контенту у масового сегмента збільшуються, але наскільки це буде цікаво середньостатистичному користувачеві? Поки інтерес до 3D-телебачення проявляється швидше в зростанні покупок 3D-телевізорів, а не в годинах перегляду тривимірного ТБ-продукту. Доти поки для перегляду 3D-телебачення потрібні спеціальні окуляри, це буде долею інноваторів, тобто тих людей, які завжди хочуть спробувати щось новеньке. У побутовому ж використанні це незручно за визначенням ", - міркує про перспективи 3D президент" Акадо "Денис Лобанов.

ВІКТОР ЛОГІНОВ
© ComNews


RATVODДата: Вівторок, 09.08.2011, 10:50 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Виробники 3D-телевізорів створюють

універсальні окуляри




Провідні світові виробники телевізорів мають намір домовитися про створення єдиного стандарту на стереоскопічні окуляри для тривимірних телевізорів, щоб користувачі 3D-телевізорів могли отримувати очки на базі єдиної технології для телевізорів будь-якого великого виробника. Сьогодні компанії Panasonic, Samsung, Sony і XpanD анонсували Full HD 3D Glasses Initiative, в рамках якої вони працюватимуть над тривимірними окулярами, які використовують стандартні технології радіочастот та різних інфрачервоних систем зв'язку з телевізором.

На сьогодні 3D-окуляри великих виробників не сумісні між собою, тому покупці телевізорів однієї марки змушені купувати тривимірні окуляри тієї ж компанії. Нова ініціатива передбачає, що виробники телевізорів можуть використовувати в тривимірних телевізорах власні технології на власний розсуд, але висновок тривимірної картинки на окуляри повинен бути стандартизований.

Читати далі ...
Зазначимо, що заклик до створення єдиних стандартів на тривимірні окуляри за останній рік став звучати з боку споживачів все голосніше. Одним з перших прихильників технології стандартизації виступила компанія XpanD, що виробляє тривимірні окуляри для виробників різних моделей 3D-телевізорів. Одним із закликів до створення уніфікованих технологій стали практичні вимоги. "Уявіть, що ви з друзями зібралися за переглядом тривимірного телевізора. Чи можете ви припустити, що у кого-небудь є 15 пар окулярів одного і того ж виробника. Ні, звичайно ж", - говорить Емі Дрор, директор зі стратегії XpanD.

У березні цього року компанія XpanD вже підписала угоду з Panasonic, за умовами якого компанії стандартизують інфрачервоні системи для окулярів і телевізорів. Також компанії домовилися про уніфікацію низки технічних протоколів.

Експерти кажуть, що стандарт на 3D-окуляри є позитивним розвитком тенденції на телеринку, проте сама ідея окулярів для перегляду багатьма критикується за дизайн очок і їх вартість. Найчастіше користувачі змушені платити за очки по 100 доларів за пару. Останні моделі, однак, подешевшали до 70-50 доларів.

Аналітична компанія Nielsen днями опублікувала опитування, проведене серед американських користувачів, де говорилося, що 57% респондентів хотіли б придбати 3D-телевізор, але необхідність перегляду в спеціальних окулярах їх бентежить. 90% заявили, що воліли б купити 3D-телевізор, який би не вимагав очок взагалі.

Виробники кажуть, що перші універсальні окуляри повинні з'явитися на ринку в 2012 році. У компаніях говорять, що універсальні окуляри будуть назад сумісні з 3D-телевізорами 2011 модельного ряду.

Джерело:


slavasamДата: Вівторок, 11.10.2011, 16:45 | Повідомлення # 109
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Скоро на екранах: 3D-телебачення без окулярів



Розробка німецьких фахівців дозволить дивитися тривимірні трансляції в реальному часі без спеціальних окулярів та інших пристосувань.

Сьогодні деякі власники 3D-телевізорів змушені задовольнятися обмеженим списком передач.Основна причина криється в тому, що для отримання 3D-картинки відзнятий матеріал необхідно додатково обробляти, що позбавляє можливості спостерігати за «живими» трансляціями. При цьому для перегляду потрібні зовнішні пристосування - в основному окуляри різного принципу дії.

Безочковая технологія, яка носить назву автостереоскопіі, вже застосовується. Вона заснована на використанні спеціальних лінз або параллаксного бар'єру, завдяки яким правий і лівий очей бачать різний набір пікселів. Це і створює ілюзію об'єму.Недоліками автостереоскопіі є дорожнеча обладнання, жорсткі вимоги по відстані між глядачем і телевізором, а також втома очей після тривалого перегляду.

Інший підхід полягає в одночасній зйомці одного і того ж об'єкта великою кількістю відеокамер, встановлених під різними кутами - щоб зображення напливали одне на одного. Чим більше камер, тим «об'ємніше» картинка.Подібним способом можна транслювати, наприклад, футбольний матч або музичний концерт, але це непрактично, зауважує Фредерік Циллі з Фраунгоферовского інституту імені Генріха Герца.

Він і його колеги розробили стереоскопічний аналізатор (STAN), який здатний обробляти зняті кадри в реальному часі і імітувати зйомку з розташованих поруч 25 камер.Система в її нинішньому вигляді являє собою подобу планшетного комп'ютера з тачскрін-дисплеєм, на який встановлено програмне забезпечення для роботи з відеосигналом. З її допомогою оператори можуть здійснювати «конвертацію» звичайної зйомки в стереоформат.На жаль, швидкість обробки поки недостатня для повноцінної телевізійної трансляції, але пан Циллі впевнений, що це справа недалекого майбутнього.
Презентація останньої версії STAN відбулася на Міжнародній конференції з телерадіомовлення IBC 2011, що проходила 8-13 вересня у столиці Нідерландів Амстердаме.Discovery News.
джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Вівторок, 11.10.2011, 16:54
slavasamДата: Четвер, 13.10.2011, 16:19 | Повідомлення # 110
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
TV2 транслює 3D-відео

Найбільшою норвезький комерційний телеканал TV2 увечері 11 жовтня вперше почав пряму трансляцію 3D-технології в Норвегії. Цей телеканал транслював матч між Норвегією та Кіпром.

TV2 є власністю компанії OB Team, а нещодавно став власником 3D репортажів, єдиним у своєму роді в Скандинавії, яка використовується для виробництва та мовлення.Pet 3D камера 11 жовтня в реальних умовах в 3D зображення транслювала матч на цьому каналі через супутникові та кабельні платформи Canal Digital.
TV2 використовує T-VIPS JPEG2000 шлюз пристрої - TVG-450 для передачі відео-контенту, що говорить про те, що телеканал мовить 3D-відео виключної якості.
джерело
slavasamДата: Четвер, 20.10.2011, 12:56 | Повідомлення # 111
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
NVIDIA представляє набір 3D Vision 2 і технологію для більш яскравої картинки 3D

Джерело: NVIDIA
У рамках заходу GeForce LAN 6 Компанія NVIDIA офіційно представила кілька своїх розробок, що відносяться до сфери стереоскопічного зображення.Серед цих новинок присутнім набір 3D Vision другого покоління, забезпечений інфрачервоним емітером і парою 3D очок в новому дизайні, а також технологія 3D LightBoost, що дозволяє зробити картинку на дисплеї в режимі 3D яскравіше і яскравіше.


Набір 3D Vision 2 обійдеться в $ 149 і за ці гроші пропонує нові привабливі окуляри з гнучких композитних матеріалів, сумісні з системами першого покоління.У той же час ці окуляри мають більш зручний дизайн, механізм блокування зовнішнього світла і лінзи, які на 20 відсотків більше, ніж у попереднього покоління. Вартість самих нових окулярів становить $ 99.

Що стосується технології 3D LightBoost, вона, як передбачається, здатна забезпечити дворазове збільшення яскравості 3D зображення.Повідомляється, що першим монітором, де вона буде реалізована, стане модель ASUS VG278H з 27-дюймовою діагоналлю, LED підсвічуванням і дозволом 1920 x 1080 пікселів, що володіє частотою оновлення 120 Гц і стоїть $ 699 в комплекті з парою очок 3D Vision 2.

У продажу набір 3D Vision 2 і монітор ASUS VG278H повинні з'явитися в поточному місяці.Крім того, за даними NVIDIA, японський виробник Toshiba вже має в своєму асортименті ноутбуки, сумісні з 3D LightBoost, включаючи Satellite P770/P775 і Qosmio X770/X775, а нові ноутбуки і дисплеї з підтримкою цієї технології повинні з'явитися в найближчі місяці.
джерело
slavasamДата: Понеділок, 24.10.2011, 09:18 | Повідомлення # 112
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
3D дисплей Sony PlayStation незабаром у продажу




Японська компанія Sony оголосила через офіційний блог PlayStation про те, що новий 24-х дюймовий ігровий 3D дисплей з 13 листопада з'явиться на полицях магазинів Америки, Європи та Азії. Він буде продаватися за ціною $ 500.

У комплекті з дисплеєм будуть поставлятися одні 3D окуляри, кабель HDMI, а також копія гоночної 3D ігри Motorstorm Апокаліпсис. Дисплей має два входи HDMI і один компонентний.Крім того Sony пропонує кожному покупцеві досить ретельно пророблений збірник запитань і відповідей з улаштування та експлуатації - FAQ.

Особливістю цього одного з найбільш доступних 3D дисплеїв є функція SimulView, що дозволяє двом гравцям мати в 3D окулярах повнорозмірний двовимірний екран з індивідуальним ігровим полем.
джерело
satBuffonДата: Неділя, 06.11.2011, 14:13 | Повідомлення # 113
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Retrevo: більшість користувачів США
не зацікавлені в покупці 3DTV


Згідно з результатами нового дослідження компанії Retrevo, близько 55% користувачів, які планують придбати HD-телевізор в 2012 році, не зацікавлені в придбанні моделі з підтримкою 3D. 23% потенційних покупців зацікавлені в 3D-телевізорі, якщо він буде трохи дорожче звичайної моделі, і лише 22% зроблять вибір на користь 3D при будь-яких обставин.



За рік середня ціна 3D-телевізора преміум-класу в порівнянні зі звичайним HDTV знизилася більш ніж на $ 550. В період сезону канікул виробники нададуть різні знижки, завдяки чому націнка за 3D складе близько $ 400.

40% респондентів, не підтримали 3D, аргументували свою позицію недостачею телевізійних каналів з передачами в об'ємному форматі. Ще 30% назвали в якості основної проблеми 3D-окуляри.

В цілому лише 33% опитаних користувачів готові до покупки якого-небудь HD-телевізора в 2012 році. Всі респонденти - із США.

Джерело:
slavasamДата: Середа, 23.11.2011, 16:40 | Повідомлення # 114
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Лазерна система цього 3D





Все, що використовуються сьогодні 3D технології, працюють на основі плоских екранів і створюють ілюзію об'ємності за рахунок різних оптичних хитрувань. З 2006 року фахівці японського національного інституту Нових технологій і виробництва (AIST) спільно з університетом Keio розробляють технологію лазерного просторового 3D. Для цієї технології не потрібен екран, зображення буде створюватися в повітрі. Промінь лазера створює світяться точки в потрібному місце на повітрі або під водою. Система працює за рахунок фокусування лазерного променя і плазмового порушення кисню та азоту.

Зараз система може створювати близько 50 000 світяться точок в секунду з частотою 10-15 герц. Дослідники працюють над збільшенням частоти до 24-30 герц. У демонстраційному макеті для компактності установки зелений лазер світить знизу у воду. Але якщо використовувати більш потужне джерело лазерного випромінювання можна отримувати зображення і в повітрі. Отримання кольоровий 3D реальності може бути досягнуто за допомогою комбінації червоного, зеленого і синього лазерів
джерело
slavasamДата: Четвер, 24.11.2011, 16:07 | Повідомлення # 115
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Безочковые 3D телевізори та інші плани Sony


Розробкою телевізорів, не вимагають очок для перегляду 3D відео, сьогодні займаються багато кампанії. Осаму Міура - виконавчий директор Sony в інтерв'ю катарському інформаційного ресурсу Gulf Times заявив, що компанія готується до виробництва в найближчі три-чотири роки, безочковых 3D телевізорів, телевізорів на основі OLED екранів і моделей з підтримкою дозволу 4K.

Було Сказано також, що Sony планує сконцентрувати зусилля на OLED технології, оскільки через три-чотири роки почнеться масовий перехід з ЖК моделей на OLED. Осаму Міура вважає, що з часом все більше поширення отримають моделі з дозволом 4К і в даний час в Sony вже є чотири проектора з підтримкою такого дозволу.

Відповідаючи на питання про продукти, які можна очікувати від Sony в першому і другому кварталах 2012 року, Міура підкреслив відмінну якість цифрових дзеркальних (DSLR) камер Sony і особливо нової Alpha SLT-A77.

Sony в даний час є найпопулярнішим брендом в Катарі.
джерело
slavasamДата: Четвер, 01.12.2011, 16:23 | Повідомлення # 116
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Новий 3D монітор Acer




Компанія Acer представила новий 3D монітор, у якого є дві виділяють його з решти ряду побутових дисплеїв особливості. Вбудований фірмовий чіп 2D>3D конвертора дозволить практично миттєво перекодувати вхідний стандартний сигнал у формат 3D. Динамічна контрастність до введена до 100 000000:1. Є вхід HDMI для підключення Blu-ray плеєрів та інших джерел сигналу в HD дозвіл.

Інші характеристики:
* Розмір РК панелі: 27" (69 cm)
* Широкий екран 16:9
* Технологія TN
* Підсвічування LED
* Роздільна Здатність: 1920×1080
* Крок пікселя: 0,3114 мм
* Яскравість (макс): 250 кд/кв.м
* Кути огляду: 170° гір. / 160° вер.
* Час відгуку: 2 мс
* Відеовходи: 2x HDMI 1.4a, VGA
* Енергоспоживання: 27.5 Вт
* Стереоакустика: 2 динаміка x 2 Вт
* Похила підставка: +30°~-30°
* Розміри: 25.5" x 18.5" x 7.6" (648.1 x 468.5 x 192 мм)
* Вага: 6 кг

Використовувана технологія 3D - пасивна з поляризационными 3D очками.
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 02.12.2011, 09:31 | Повідомлення # 117
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
3D проектор Acer H9500BD з підвищеним розміром зображення


Компанія Acer випустила новий проектор DLP типу, який забезпечує в домашніх умовах зображення розміром до 300 дюймів по діагоналі, що дозволяє ще більше зблизити домашній театр з професійним. Незважаючи на великий розмір зображення 3D-проектор Acer H9500BD обеспечивеат високоякісне зображення 1080p Full HD і контрастність 50 000:1. Надзвичайно високу контрастність в Acer H9500BD забезпечує технологія DynamicBlack, також підвищує якість перенесення кольорів і детальність в тінях. Є вбудований конвертор звичайного зображення у формат 3D, підтримуються всі поширені видеоинтерфейсы, від HDMI до VGA.

Основні характеристики Acer H9500BD:
* Яскравість 2000 ANSI лм
600 ANSI лм (Экономічний режим)
* Дисплей DLP x 1
* Колірне колесо 6-ти сегментное
* Реальна роздільна здатність 1920x1080
* Проекционное отношение 1.50- 2.30: 1
* Контрастність 50000:1
* Лампа тип - дугова
потужність - 280 Вт
термін життя - 3000 годин
термін життя (Экономічний режим) - 4000 годин
* Рівень шуму 30.00db
27.00db (Экономічний режим)

У Європі Acer H9500BD продається з жовтня за 2500 євро, очікуються поставки в Росію.
джерело
LeraДата: Субота, 24.12.2011, 22:55 | Повідомлення # 118
новачок

Країна:
повідомлень: 15
Статус: Оффлайн
LG покажет 27" 3D-монитор на IPS-панели в ходе CES 2012

Компания LG Electronics заявила о намерении продемонстрировать на январской международной выставке CES 2012 новый 27-дюймовый 3D-дисплей из продуктовой линейки Cinema 3D DM92 Series, построенный на базе IPS-панели со 178-градусным углом обзора в обеих плоскостях.

LG Cinema 3D DM92 Series

На данный момент разработчики держат в секрете прочие технические характеристики устройства, отмечая лишь то, что оно предлагается в ультратонком исполнении элегантного по дизайну корпуса.

Будем надеяться, что после открытия указанного выше мероприятия в Лас-Вегасе создатели всё же поделятся с общественностью всей информацией относительно спецификаций своего изделия.
slavasamДата: Субота, 07.01.2012, 15:02 | Повідомлення # 119
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Нові 3D окуляри LG




Компанія LG вже представляла перші відомості про телевізорах 2012 року, настала черга оновити і 3D окуляри. Всі три нові моделі призначені для використання з телевізорами сімейства LG Cinema 3D. Схоже, компанія має намір припинити виробництво 3D HDTV на основі активної 3D технології.
Втім, нові 3D окуляри досить універсальні, їх можна використовувати не тільки c телевізорами на основі пасивної 3D технології, але і захопити в міській 3D кінотеатр.



Стандартний варіант очок буде ще легше, ніж торішній. LG також представила нові 3D лінзи з зажимом, що закріплюються поверх окулярів для корекції зору, стильну модель від дизайнера Олена Микли.

Нові 3D окуляри LG з'являться в продажу з початку 2012 року.
джерело
slavasamДата: Вівторок, 10.01.2012, 15:08 | Повідомлення # 120
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Toshiba розширює продаж 3D-телевізорів 4K





Продаваний з грудня в Японії автостерескопіческій 3D-телевізор Toshiba з підтримкою дозволу 4К компанія починає пропонувати в Європі та Америці. Причому заявлена ​​раніше вартість стає все нижче. Спочатку Toshiba оцінила свій 55 дюймовий телевізор в $ 11800, а перші продажі в Японії стартували з рівня $ 11500. Для американського покупця з початку 2012 року 55 дюймова модель безочкового 3D 4K телевізора обійдеться приблизно в $ 10000.

Toshiba 55LZ2 забезпечує 4К дозвіл, який складає 3840x2160 пікселів, але тільки в режимі 2D. Платою за безочковий 3D-ефект стає зниження дозволу до 1280x720 пікселів. Можливість віртуального сприйняття глядачем ефекту об'ємного зображення досягається за рахунок покриття поверхні екрана мініатюрними лентікулярнимі лінзами, які забезпечують трохи різні кути зору для правого і лівого ока.

Toshiba на виставці CES 2012 буде демонструвати цей телевізор, який, за твердженням компанії, значно покращено, порівняно з показуватися на торішній виставці прототипом.
джерело
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024