FORUM TV-SATСубота
04.05.2024, 17:37

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Стереоскопічне телебачення 3D TV
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Стереоскопічне телебачення 3D TV

Мовлення у форматі 3D




Стереоскопічне 3D-телебачення було вперше продемонстровано 10 серпня 1928 р. Джоном Логі Байдером у Лондоні.

Перший 3D-телевізор був випущений в 1935 році.


mykolakДата: Субота, 28.08.2010, 14:40 | Повідомлення # 76
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Samsung вирішила продавати свої
3D-телевізори в Україні по 3 тис. дол


Компанія Samsung планує продавати перший в Україні 3D-телевізор UE40C7000WW за орієнтовною ціною 3 тис. дол Про це «proIT» повідомила прес-служба компанії Samsung. Варто відзначити, що Samsung UE40C7000WW - перша в Україні модель 3D-телевізора. Діагональ екрана телевізора становить 40 дюймів, роздільна здатність - 1920x1080. Серед інших характеристик телевізора - здатність записувати відео, зберігати його на зовнішній USB-накопичувач або жорсткий диск.
3D - телевізор може відтворювати відео безпосередньо з USB-накопичувачів і підтримує всі існуючі формати. Підключити 3D-телевізор можна також до домашньої комп'ютерної мережі. У телевізорі чотири HDMI-порту, універсальний тюнер, що підтримує аналогові і цифрові стандарти мовлення, серед яких DVB-S, DVB-T та DVB-C.
Як і в інших моделях, представлених на світовому ринку, зображення на 3D телевізорі Samsung вдасться побачити тільки за допомогою спеціальних сумісних з телевізором очок. Однак при перегляді зображення буде об'ємним, незалежно від того, оптимізований чи контент під 3D. Завдяки технології HyperReal Engine будь-яке відео буде виглядати об'ємним.
У комплекті до телевізору йде тільки одна пара окулярів. Але в Samsung відзначили, що при покупці 3D-телевізора з Blu-ray плеєром покупець отримає другий очки в подарунок. Серед інших корисних функцій - AllShare (можливість підключати до бездротової технології іншу електроніку), Eco Sensor (автоматичне регулювання яскравості в залежності від освітленості приміщення), можливість підключення до Інтернету, Anynet + (керування різними пристроями одним пультом), «Розумний фотоальбом» (створення та упорядкування фотоальбому).
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:40 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
LG Electronics має намір продати в 2010 р.

не менше мільйона 3D-телевізоров

Південнокорейський виробник електроніки LG Electronics , 19 липня, повідомив,
що компанія
до 2011 р. збільшить на третину постачання на ринок ноутбуків,
що підтримують 3D-відео, повідомляє УКРІНФОРМ із засланням на lg.com.

По прогнозах компанії, до кінця 2010 р. на світовому ринку почнеться бум попиту на тривимірні системи, які розміщуватимуться в телевізорах, проекційних системах, настільних ПК, ноутбуках і портативних консолях.

У компанії говорять, що на сьогодні основними бар'єрами на дорозі популярності 3D є дві обставини - висока ціна пристроїв і необхідність використання стереоскопічних окулярів, які продаються окремо і не завжди зручні у використанні. Крім того, нинішні 3D-екрани мають досить вузький кут огляду. Проте навіть з врахуванням цих обставин, LG упевнена, що в поточному році компанія продасть на світовому ринку не менше 1 млн. телевізорів.

Українське національне інформагентство


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:41 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
«Інтерсвязь» оголошує в Челябінську

еру « 3D »

Дивитися фільми у форматі 3D, не виходячи з власної квартири, вже стало реальністю.
Компанія «Інтерсвязь» оголошує в Челябінську еру « 3D ».

Першим кроком стала поява 3D-каналу в списку послуг «ИНТЕРСВЯЗЬ-ТВ»,
повідомили CHELSI.RU у прес-службі підприємства.

«Сьогодні на ринку склалася та рідка ситуація, коли попит випереджає пропозицію, - коментує директор першого в Челябінську магазина тривимірних гаджетів «Інтерсвязь 3D» Олександр Анісимов. - Це кається і технічних 3D-новинок і 3D-контента. Що бажають поринути у віртуальний світ, дивитися відео, грати в ігри в новому форматі, не виходячи з власного будинку, значно більше, чим 3D-товаров і послуг, представлених на ринку.
Проте жителям м. Челябінська повезло - тут є компанія, яка вже зараз робить новітні технології доступними».

Як один з перших етапів розвитку 3D-эпохи в Челябінську компанія «Інтерсвязь» почала мовлення 3D телеканалу. Кожен, кому доступне цифрове телебачення від «ИНТЕРСВЯЗЬ-ТВ» може знайти «Зd» в цифровому пакеті на частоті 34 канали. Примітно, що першими в Росії саме челябінські користувачі кабельного телебачення сталі глядачами інноваційного контента. Подібні пропозиції є в сітці мовлення одного-двох супутникових операторів, але переважно в тестовому режимі.

Особливість мовлення полягає в тому, що для того, щоб попасти в тривимірну реальність необхідне спеціальне устаткування - телевізор і окуляри. З найбільш доступних варіантів це може бути Samsung UE46-C7000 в комплекті з 3D-очками. А так само, всілякі телевізори, монітори, фотоапарати і інші 3D-гаджеты вже сьогодні можна замовити в першому в Челябінську інтернет-магазині тривимірних новинок 3dvi.ru.

Мовлення нового телеканалу віртуальній реальності виробляється за сучасною технологією «горизонтальна стереопара». Не дивлячись на переважання в ефірі короткометражних роликів, перспективи 3D-направлення самі веселкові. Скоро почнеться мовлення повноцінного каналу, де транслюватимуться різні фільми, кліпи, телепередачі і спортивні матчі в тривимірному форматі. На даний момент в 3D-індустрії найбільш всього досягли успіху в США.

chelsi.ru


mykolakДата: Субота, 28.08.2010, 14:41 | Повідомлення # 79
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Нова серія плазмових телевізорів 3D Panasonic

Сьогодні на прес-конференції в Токіо Panasonic представив перший у світі багатофункціональний 3D телевізор типу «все в одному». У телевізори серії RT2B вбудовані Blu-ray плеєр і жорсткий диск. А перші моделі TH-P46RT2B (46 дюймів) і TH-P42RT2B (42 дюйми) з'являться в серпні за ціною $ 5053 і $ 4480, відповідно.
Обидві моделі мають full HD дозволом і контрастністю 5000000:1, мають по три HDMI порту, ємність вбудованого жорсткого диска 500 гігабайт. Є можливість запису у форматі 2D/3D приймаються телепрограм і фільмів, як на жорсткий диск, так і на Blu-ray диски. Телевізори оснащуються системою відеозв'язку Skype, працюють з потоковими відео сервісами в інтернет і домашніми DLNA сумісними пристроями.

Повідомлення відредагував mykolak - Четвер, 22.07.2010, 20:32
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:41 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Від ринку 3D не доводиться чекати

швидкого старту

На думку аналітиків Frost & Sullivan, ключовими чинниками розвитку ринку 3D
стануть доступні ціни пристроїв і привабливий контент.

Компанії, що працюють в медіа-секторі, розглядають 3D-технології як основний чинник збільшення доходів в майбутньому. При цьому виробники комп'ютерної техніки, постачальники контента, мовні компанії і оператори кабельного телебачення також хочуть роздобути свою частку ринку. Не дивлячись на те, що ринок як і раніше знаходиться на найранішій стадії свого розвитку, надання користувачам більш иммерсивного і привабливого контента з елементами 3D стане каталізатором розширення ринку: збільшення об'ємів продажів наявних пристроїв і абонентської підписки на контент, вважають аналітики глобальної консалтингової компанії Frost & Sullivan.

“За останній рік сталися ряд подій, які сприяли підвищенню потенціалу ринку 3D-видео, - відзначає головний аналітик Frost & Sullivan Адріан Дрозд (Adrian Drozd). - Головне завдання для цього сектора на сьогоднішній день полягає в тому, аби упровадити цей досвід в домашнє середовище, зокрема, в області мобільних пристроїв”.

Хоча пристрої, що підтримують 3D-технологии (телевізори, телеприставки і ін.), стають усе більш доступними, високі ціни і обмежений об'єм контента перешкоджають подальшому зростанню ринку. Телевізори, здатні відтворювати 3D-формат, коштують значно дорожче, ніж звичайні, до того ж користувач 3D-телевизора повинен придбати спеціальні окуляри. Проте більш насущною проблемою сьогодні є дефіцит доступного контента: тільки обмежене число кабельних телеканалів транслюється у форматі 3D. Більш того, що ведуть компанії вже запустили виробництво Blu Ray плеєрів, що підтримують 3D-формат, проте, по оцінках, фільмів в даному форматі цього року буде випущено дуже мало, що ще більше знижує привабливість таких продуктів в очах споживачів.

Сектор ігрових розваг також намагається отримати користь із зростаючого інтересу споживачів до формату 3D. Недавно компанія Sony оголосила про запуск декількох 3D-игр, а до кінця цього року планує надати оновлене програмне забезпечення для PlayStation 3, яке зможе відтворювати диски 3D Blu Ray. Такий поворот подій дасть поштовх розвитку ринку 3D-дисков, стверджують аналітики. Компанія Nintendo зараз приділяє особливу увагу портативним ігровим пристроям. За повідомленнями, портативна ігрова консоль з робочою назвою Nintendo 3DS буде реалізувати тривимірне зображення, а грати на ній можна буде без спеціальних окулярів за рахунок вживання технології параллаксного бар'єру (parallax barrier screen), використовуваної для відтворення 3D-изображений.

Ігрова консоль Nintendo 3DS - не єдиний портативний ігровий пристрій, що володіє можливостями відтворення 3D-формата. “Ще в 2007 році компанія Samsung запустила виробництво першого мобільного 3D-телефона, а зовсім недавно його оновлену модель почали виробляти в Південній Кореї, - додає старший галузевий аналітик Frost & Sullivan Саверіо Ромео (Saverio Romeo). - Інші виробники мобільних пристроїв також цікавляться даною темою. Наприклад, компанія Nokia проводить дослідження в області тривимірної графіки, а Motorola запустила у виробництво свій перший стільниковий телефон, що підтримує формат 3D”.

Провайдери 3D-контента теж усе більш активно розробляють 3D-приложения в ігрової області, у сфері навігаційних послуг і доступу до соціальних мереж по стільниковому телефону. “Проте відкритим залишається питання, чи зможе технологія 3D повторити успіх із залученням споживачів в 3D-кинотеатры (і, до деякої міри, до 3D-телебаченню) на маленькому екрані”, - звертає увагу Саверіо Ромео.

“Відео в 3D-формате зараз знаходиться на найранішому етапі розвитку; успіх 3D-кино свідчить про те, що попит на цей формат з боку споживачів є, проте для перенесення цього досвіду на домашнє середовище буде потрібно деякий час, - укладає Адріан Дрозд. - Висока вартість 3D-телевизоров наводитиме до того, що в короткостроковій перспективі послуги операторів кабельного телебачення, що транслюють 3D-формат, не матимуть широкого попиту. При чому, як тільки ця перша перешкода буде здолана, головним каталізатором зростання попиту стане розширення доступного контента”.

© MForum


mykolakДата: Субота, 28.08.2010, 14:41 | Повідомлення # 81
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Sony запатентувала новий варіант використання
існуючої
стереоскопічної 3D технології
з поперемінним показом кадрів.

Суть пропозиції Sony полягає у використанні одного телеекрану для одночасного показу різних фільмів, телепрограм та ігор. Міняючи синхронізацію окулярів можна вибирати для перегляду один з двох джерел.
Якщо збільшити частоту оновлення телеекрану, можна одночасно підключати й три джерела. Окуляри оснащуються навушниками вкладишами для прослуховування свого звуку.

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:41 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Бій боксерів вперше покажуть

у форматі 3D

Бої боксерів-професіоналів вперше будуть показані у форматі 3D.
Це станеться в суботу, 31 липня, коли в німецькому Гамбурзі відбудеться вечір боксу
за участю декількох відомих боксерів.
Головною подією стане бій німця Себастьяна Збіка з аргентинцем Хорхе Ейландом
у вазідо 72,6 кілограма, повідомляє інтернет-видання fightnews.com.

Організатором вечора боксу виступає одна з ведучих німецьких промоутерських компаній Universum. Її керівник Клаус-Петер Коль заявив, що він дуже рад вперше представити трансляцію боксу у форматі 3D. За словами Коля, він бачив тестові покази спарингів, і йому здалося, що він сам був на рингу.

Промоутер додав, що бокс ідеально личить для трансляцій в 3D - набагато краще, ніж футбол і гонки Формули-1, оскільки там події розвертаються набагато далі від глядача. Коль вважає, що показ у форматі 3D - це майбутнє боксу.

Що стосується спортивної частини боксерського вечора в Гамбурзі, то в бою між Збіком і Ейландом буде розіграний титул тимчасового чемпіона світу у вазі до 72,6 кілограма за версією WBC (Усесвітня боксерська порада). Раніше відбудуться ще декілька поєдинків. Зокрема, на ринг вийде відомий кубинський боксер-важкоатлет Хуан Карлос Гомес. Його суперник доки не визначений.

lenta.ru


mykolakДата: Субота, 28.08.2010, 14:41 | Повідомлення # 83
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
10 причин, по яких не варто поспішати з покупкою 3D - телевізора

Виробники телевізорів оголосили новий хрестовий похід і збирають під свої прапори армії покупців по всьому світу. Ім'я нової іконі - 3D і світ її німба, підкріплений мільйонами рекламних бюджетів, засліплює новознайденої паству, демонструючи переваги від перегляду тривимірної картинки у себе вдома, яких на практиці ще навіть немає, не кажучи вже про тих недоліках, які пов'язані з переглядом. У війну вже вплуталися Sony, Samsung, LG, Panasonic, Philips, Sharp. Ще ніхто не знає наскільки вдалими будуть військові дії (і чи залишаться у технології покупці після того, як змітаючи все з прилавків, пройдуть передові загони техноманьяков, не критичних до чинника ціни). Але всі поспішають захопити свій плацдарм і окопатися на ньому. Поки суть та діло, редакція gg представила свою десятку причин не вплутуватися у війну і поспостерігати за театром військових дій з безпечного (для вашого гаманця) місця.

1.Необхідність використання окулярів. Можливість перегляду тривимірної картини без спеціальних окулярів - це тема наступного хрестового походу, який (можете не сумніватися) вже готується. А поки перешкодою для поширення 3D-телевізорів є спеціальний аксесуар, без якого побачити саму об'ємну картинку просто неможливо.

2. Висока ціна Безумовно, на перших порах підтримка функції 3D є прерогативою самих передових (слід читати - найдорожчих) моделей телевізорів. Коли мода на 3D, якщо не зійде нанівець, те, що називається, «приїстися», і ця функція стане стандартною, ціни будуть простіші. Хоча варто сказати, що в порівнянні з передовими моделями плоских телевізорів 10-річної давності, нинішні ціни можна назвати вкрай гуманними.

3. Несумісність окулярів І хоча технологія, використовувана в окулярах, однакова - в телевізор вмонтовано передавач, який синхронізує роботу затворів в окулярах, що перекривають зображення для кожного ока 60 разів за секунду, виробники техніки поки не можуть гарантувати повну сумісність між обладнанням різних марок. Спочатку таке було, якщо хто пам'ятає, навіть в Bluetooth-гарнітурах. Коли стабільність роботи гарантувалася лише при використанні мобільного телефону тієї ж марки.

4. Скільки окулярів тримати вдома? Не самий останній питання, про яке часто забувають. Уявіть, що у вас велика сім'я. Або прийшли гості. Якщо без «гостьових» тапочок в цьому випадку можна обійтися, то дивитися тривимірний фільм без окулярів не вийде. З урахуванням ціни в 150-200 доларів за пару окулярів, питання може бути зовсім не зайвим. І що робити в цьому випадку? Ходити в гості зі своїми окулярами? Дивись попередній пункт.

5.Окуляри потрібно постійно заряджати Окуляри можуть використовувати вбудований акумулятор (незнімний, тому рано чи пізно він виробить свій ресурс і окуляри залишиться викинути, як стару Bluetooth-гарнітуру). Або працювати від знімною батарейки. Все це вимагає регулярних рухів тіла. А тепер уявіть ситуацію з тими ж гостями - у кого-то сіла батарейка і він більше не може дивитися тривимірну картинку. Незручна ситуація, уникнути якої допоможе хіба що батарея із заряджаємих окулятів (до речі, повертаємося до попереднього питання - скількох штук?) Напередодні.

6. Недосліджені проблеми зі здоров'ям У всій цій ейфорії навколо 3D-телевізорів всі забувають про ще один важливий момент - частина користувачів після перегляду такого фільму можуть відчувати головні болі. Підвищене навантаження на зір і головний мозок не заперечують і самі виробники. Приклад соціальної відповідальності подає компанія Samsung, що розмістила на європейському сайті спеціальне попередження, не рекомендує перегляд тривимірних фільмів тим, хто може відчувати епілептичні напади, а також людям з хворим серцем, що знаходиться в стані алкогольного сп'яніння (всі ми знаємо як може мутити від різко смикати картинки ) і навіть просто вагітним. Не збираюся нікого лякати і поширювати маячні чутки, але досліджень на цю тему ніяких немає, оскільки у людства ще немає накопиченого досвіду використання 3D-телебачення.

7. Відсутність 3D-фільмів Цікаво, але ніде в рекламі тривимірних телевізорів ви не знайдете згадки того, що ... дивитися-то на цьому телевізорі ще нічого! Так, окрім вбудованих демонстраційних роликів ви ніяк не зможете перевірити роботу свого 3D-телевізора. Дисків з фільмами у новому форматі ще немає - перші з них з'являться тільки наприкінці цього року і їх буде ледве пара десятків. Наступного року вже рахунок досягне сотні. Але ж це буде лише наступного року. Купуючи 3D-телевізор сьогодні, максимум на що ви можете розраховувати - подарунковий диск з одним фільмом (нагадаю, що першим фільмом нового формату став анонсований в січні в результаті альянсу Samsung і Dreamworks, мультфільм «Монстри проти чужих»). Відповідно, не дисків - немає відповідних файлів у торентах.

8. Відсутність тривимірного телемовлення Строго кажучи, у Великобританії і США вже є по одному телеканалу, що почали мовлення у форматі 3D, що має сприяти зростанню популярності таких телевізорів. Але для нашого телебачення перехід на звичайний HD є серйозною технологічною проблемою.

9. Трансформація картинки в 3D не вирішує проблеми Звичайно, в деяких телевізорах є можливість кодування звичайної телевізійної картинки в тривимірну. Але на практиці це не дає такого ж вражаючого ефекту, як запис, спочатку зроблена в 3D камерою з двома об'єктивами.

10. Набридає, як і все нове Людство дуже швидко байдужіє до своїх нових іграшок, в тому числі і технологічним. Те ж саме нас чекає і з 3D-фільмами. Купивши такий телевізор, і пограти з тривимірною картинкою (фільмів, повторюся, поки немає, телетрансляції в 3D теж питання ще більш віддаленого майбутнього), споживачі досить швидко повернуться до звичайного сценарієм використання телевізора. Так, у майбутньому на нас чекають і тривимірні фотоапарати (вже є), і тривимірні ігри (теж є), і відеокамери. Не кажучи вже про фільми. Але поки що у нас навіть немає такої звички дивитися щось в 3D. Пригадайте - як часто ви переглядаєте куплені диски? Особливо зараз, коли доступ до величезної кількості фільмів і телесеріалів завдяки інтернету стає майже необмеженою.

Наостанок кілька слів на захист 3D-телевізорів: їх цілком можна купувати і сьогодні. Адже незважаючи на відсутність контенту, вони все ще залишаються передовими технологічними пристроями для перегляду телебачення, фільмів та ігор. Інша справа, що якщо ви збираєтеся купити такий телевізор саме заради 3D, то вас швидше спіткає деяке розчарування.

Повідомлення відредагував mykolak - Субота, 07.08.2010, 21:06
mykolakДата: Субота, 28.08.2010, 14:42 | Повідомлення # 84
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Нова серія 3D телевізорів Sony

Sony представила на американському ринку нові 3D LCD телевізори серії NX810. До складу серії входять 46, 55 і 60 дюймові моделі з підтримкою full HD дозволу в 3D режимі. Всі три моделі розрізняються лише розміром екрану і вартістю.
Основні характеристики телевізорів серії NX810:
• дозвіл full HD (1920x1080)
• динамічна бічна LED підсвічування з місцевим затемненням
• кадрова технологія Motionflow PRO, 240 Гц
• вбудований безпровідною інтерфейс Wi-Fi
• підтримка BRAVIA Internet Video
Початок продажів у вересні, вартість Sony BRAVIA KDL-60NX810, Sony BRAVIA KDL-55NX810 і Sony BRAVIA KDL-46NX81 - $ 4700, $ 3700 і $ 3000, відповідно

mykolakДата: П`ятниця, 10.09.2010, 14:38 | Повідомлення # 85
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Нова система тривимірного відображення дозволяє можливість
користувачеві маніпулювати і дотикатися об'єктів на екрані


Японські дослідники створили тривимірну систему, яка дозволяє користувачам не тільки керувати й маніпулювати об'єктами на екрані, але й отримати зворотній зв'язок у вигляді відчуття дотиків. Ця система, розроблена в Національному інституті AIST (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology), використовує камери для відслідковування рухів рук користувача і спеціальні технології, що дозволяють передати користувачеві тактильні відчуття. На наведеному знімку користувач, "захопивши" руками зображення Землі, розтягує його в овальну форму.

Система i3Space базується на технології GyroCubeSensuous, яка була розроблена ще в 2005 році. Попередня система GyroCubeSensuous для здійснення зворотного зв'язку, тобто передачі користувачу відчуттів, використовувала складні електромеханічні системи на основі віброустройств і гіроскопів, внаслідок чого вона була досить громіздка й дорога. Нова система увібрала в себе велику кількість сучасних рішень і технологій, завдяки чому вдалося досягти компактності системи. У майбутньому розробники збираються зробити систему i3Space зовсім мініатюрною, що дозволить вбудовувати її прямо в смартфони та інші мобільні пристрої.

Для забезпечення зворотного зв'язку на кінчики пальців користувача одягаються своєрідні "наперстки", усередині яких встановлені віброустройства та інші мініатюрні електромеханічні пристрої. За словами представників AIST носіння на пальцях цих пристроїв абсолютно не заважає користувачеві. Коли системі необхідно передати користувачеві відчуття дотику то включаються вищезгадані пристрої, які імітую почуття досить точно. Для стеження за рухами користувача використовуються шість камер, які виступають у ролі датчиків руху. Напрямки "погляду" і розташування камер вибрано таким чином, що в області перед екраном абсолютно немає мертвих зон. Отримані від камер дані обробляються програмним забезпеченням, яке визначає дії, які виробляє користувач, змінює відповідним чином внутрішню тривимірну модель об'єкту і відображає її в режимі реального часів на екрані в тривимірному вигляді.

На думку розробників система i3Space знайде широке застосування в галузі автоматизованого проектування і конструювання, в області роботизованою дистанційної хірургії і, звичайно, в галузі комп'ютерних ігор і розваг. Система i3Space була надана увазі публіки на конференції CEDEC 2010, найбільшої в Японії конференції розробників комп'ютерних ігор, яка проходила в конференц-центрі Pacifico міста Йокогами.

mykolakДата: Середа, 29.09.2010, 22:33 | Повідомлення # 86
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
В Україні продано 218 3D-телевізорів.
2% мають вихід в інтернет

З усієї кількості телевізорів, проданих в Україні у роздріб протягом січня - липня 2010 року, 60% склали прилади з рідкокристалічним або плазмовим екраном.

46% мають вбудований цифровий тюнер, 10% - відеоплеєр, 3% - вбудований DVD-програвач, 2% - вихід в інтернет. При цьому 218 проданих телевізорів підтримують технологію 3D. Загальна кількість одиниць не оприлюднюється

Такі дані отримала компанія GfK Ukraine у рамках своєї панелі «Ритейл та технології».

Кількість проданих пласких телевізорів у першому півріччі зросла на 63,8% (у порівнянні з першим півріччям 2009 року), приріст у грошовому еквіваленті становить 37%.

Загалом, як свідчать дані GfK, за динамікою продажів побутової техніки та електроніки у другому кварталі поточного року Україна випередила всі країни Європи: +40,3% до аналогічного періоду минулого року.

RATVODДата: Понеділок, 04.10.2010, 15:42 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
3Dев"яте майбутнє

Одним з головних хітів майбутніх різдвяних і новорічних розпродажів можуть стати
телевізори і ігрові приставки з технологією
3D.

Про зростання популярності формату говорять не лише дані про продажі компаній,
але і багаточисельні опити споживачів і минулі цього року виставки споживчої електроніки.

Популярність в трьох вимірах

В кінці вересня дослідницька компанія iSuppli повідомила, що в другій половині цього року загальносвітові продажі телевізорів зростатимуть завдяки зниженню цін, що продовжується, а також впровадженню в телевізори новітніх технологій, таких як можливість підключення до інтернету і використання технологій 3D. Раніше та ж iSuppli заявила, що телевізори і ігрові приставки з технологією 3D стануть одними з головних хітів грядущих різдвяних розпродажів. Дійсно, після успіху 3D-блокбастера Джеймса Кемерона "Аватар", що зібрав по всьому світу $ 2,8 млрд, зростання популярності 3D вже привело до того, що лише в другому кварталі корпорація Samsung продала більше 500 тис. 3D-телевизоров, а за перші шість місяців цього року концерн реалізував 1 млн 3D-телевизоров. Компанія вважає, що за підсумками року вона продасть 3,4 млн таких телевізорів. Експерти iSuppli чекають, що краще всього 3D-телевизоры розпродаватимуться в США, Японії і Західній Європі. Вони вважають, що наступного року ринок 3D-телевизоров виросте втричі, з 4,2 млн до 12,9 млн, а в 2015 році буде продано 78 млн таких телевізорів.

Перші телевізори, що підтримують формат 3D, поступили в продаж весною. Експерти відразу ж заявили, що услід за iPad від компанії Apple 3D-телевидение можна вважати черговим проривом на ринку споживчої електроніки. "Кожен виробник телевізорів представляє який-небудь 3D-устройство. Порядка половина їх експозицій займає 3D-технологии... від проекторів до телевізорів", - коментував в інтерв'ю німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle Йенс Хайтхекер, директор організованою на початку вересня в Берліні найбільшого європейського ярмарку товарів споживчої електроніки (IFA).

Про збільшений інтерес до 3D говорять і багаточисельні опити. Як випливає з опублікованого в серпні звіту медіавимірювальної компанії Nielsen, 12% опитаних вже мають або найближчим часом збираються придбати 3D-телевизор. В середині вересня на минулому в Лос-Анджелесі щорічному саміті індустрії 3D-развлечений (3D Entertainment Summit) інша дослідницька компанія - Interpret LLC представила результати інтернет-опиту, присвяченого 3D-технологиям. 35% з 1,5 тис. респондентів у віці від 12 до 65 років заявили, що в найближчий рік обов'язково куплять 3D-телевизор. Тоді як в першому кварталі цього року, за даними Interpret LLC, придбати 3D-телевизор готові були лише 13% опитаних.

LCD, Full HD, 3D і інші двигуни торгівлі

Втім, не дивлячись на зростання інтересу до 3D, опити громадської думки і коментарі фахівців говорять про те, що більшість споживачів доки не квапляться обзаводитися такими телевізорами і супутніми товарами.

"Інтерес до 3D-телевидению ясно високий, але потрібно здолати деякі бар'єри, аби воно стало успішним", - говорить президент і гендиректор американської Асоціації маркетингу в області кабельного телебачення і телекомунікацій (CTAM) Чар Білс.

Споживачів відштовхує відразу декілька чинників - дорожнеча телевізорів, необхідність носити спеціальні окуляри, а також брак видеоконтента у форматі 3D. У випущеному на початку вересня спільному звіті CTAM і Nielsen на високу вартість телевізора послалися 68% американських респондентів, на необхідність надівати спеціальні окуляри - 57%, а на недостатню кількість програм і видеоконтента у відповідному форматі - 44%.

Середня вартість 3D-телевизора без програвача і окулярів перевищує Ђ2 тис., що як мінімум на 30-40% дорожче за телевізори HD. "Лише деякі покупці цікавляться перевагами 3D-телевидения. Їх зазвичай шокують високі ціни", - говорить один із співробітників американської мережі з продажу побутової електроніки Best Buy. Проте аналітик Interpret Майкл Каї відзначає: "Цінові кордони вже розумніші, ніж були під час переходу на HD-телевидение в 2000 році. Тоді HDTV-плазма коштувала більше $ 10 тис.".

Те, що окуляри стоятимуть на серйозній заваді, стало сповна передбаченим. Споживачі посилаються на незручність, втому очей і головний біль. Крім того, проведені до цього багаточисельні експерименти показали, що вони не дозволяють виконувати декілька завдань одночасно. Йдеться про перегляді телевізора і роботі на комп'ютері. Декілька дослідів спеціалізованого порталу CNET продемонстрували, що в розроблених для формату 3D окулярах монітор комп'ютера мерехтить, що робить його нечитабельним. Ціна окулярів складає порядку $ 150, хоча багато виробників залучають клієнтів, включаючи їх у вартість телевізорів. До того ж їх не можна використовувати для перегляду 3D-телевизоров, випущених іншими компаніями. Дослідники з берлінського Інституту імені Генріха Герца стверджують, що знайшли спосіб перегляду зображення в 3D-формате без окулярів: приставка у вигляді камери, яка відстежує очі глядача і відповідно до цього вирівнює 3D-изображение. Томас Ебнер з Інституту імені Генріха Герца вважає, що можливість дивитися відео у форматі 3D без окулярів - питання п'яти-десяти років. Але і в таких камер є недоліки: для кожного глядача потрібна окрема камера.

Отже, не дивлячись на успіх "Аватара", кіностудії не квапляться переводити колекції фільмів у формат 3D, оскільки побоюються, що нове телебачення може не стати масовим явищем. "Наше дослідження показує, що всі кіностудії підтримують 3D... але більшість з них не хочуть випускати свої популярні картини, поки в будинках не буде встановлено чимале число телевізорів для того, щоб приносити серйозні доходи", - говорить аналітик Screen Digest Річард Бакстер.

Ринок повноцінних 3D-телеканалов також знаходиться в початковій стадії розвитку: у січні цього року в Південній Кореї був запущений перший в світі телеканал у форматі 3D - цілодобовий SKY 3D. На вересневій виставці IFA-2010 IMAX, Sony і канал Discovery заявили про намір запустити в США спільний цілодобовий телеканал, що транслює програми у форматі 3D.

Поки кіностудії вичікують, до активного впровадження технологій 3D приступили виробники ігрових приставок. У червні в Японії Sony почала продавати приставки PlayStation3 з підтримкою 3D. На IFA-2010 Sony оголосила, що вже в жовтні на ігровій приставці PlayStation3 можна буде відтворювати диски 3D Blu-ray, а в майбутньому - фотографії 3D і 3D-видео з YouTube. Один з головних конкурентів Sony на ринку приставок - компанія Nintendo також намагається не відставати, запланувавши випуск приставки Nintendo 3DS на початок різдвяних розпродажів цього року. Проте минулого тижня Nintendo довелося визнати, що до розпродажів вона не встигне. Компанія перенесла початок продажів приставки з підтримкою 3D на початок лютого, що змусило її серйозно скоректувати річний прогноз по виручці і прибутку у бік пониження - до $ 13,2 млрд (на 21,4% нижче за первинні плани) і до $ 1,08 млрд (на 55%) відповідно.

У нас

Самим швидкорослим в Росії сегментом зараз є сегмент LED-телевизоров, відзначає глава Acer в СНД Гліб Мішин. "До кінця наступного року в топовых моделях технологія LED точно витіснить ЖК. Плазмові екрани будуть присутні лише в сегменті великих діагоналей, від 60 дюймів. Зважаючи на те що LED-телевизоры дешевшають і з'являються пристрої з великими діагоналями, поступово LED витіснить і плазму", - упевнений він.

Поки що LED-телевизоры є найдорожчими, констатує старший менеджер відділу маркетингу Samsung Володимир Бурбажев: 50-дюймова модель коштуватиме в районі 150 тис. крб. Плазмовий телевізор з аналогічною діагоналлю обійдеться мінімум в 50 тис. крб., а рідкокристалічний 3D-телевизор - приблизно в 100 тис. крб. При цьому найбільші темпи зростання в продажах в Росії показують саме телевізори на базі технології LED, а також що підтримують режим 3D. "Не дивлячись на те що в 3D-телевизоров є недолік - необхідність надівати спеціальні окуляри, споживачам дуже цікава ця технологія, продажі зростають", - відзначає пан Бурбажев.

Керівник департаменту аудіовідеотехніки "М.Відео" Олег Муравьев говорить, що зараз в продажах телевізорів пристрою з підтримкою HD складають приблизно 60% в грошовому вираженні. "При цьому на 3D-телевизоры доводиться всього лише близько 1,5% в грошовому обігу, а в штучному вираженні - менше 0,5%. Але ми спостерігаємо щотижневе зростання у розмірі 20-30%, тому до кінця року доля в грошовому вираженні може вийти на рівень 3-4%", - розраховує пан Мурашок. При цьому продажі пристроїв Blu-ray виросли з початку року більш ніж на 100%, доля технології складає близько 15%.

Він прогнозує швидке зростання продажів 3D: "Нова технологія захоплює покупця. Цьому сприяли фільм "Аватар", який привніс моду на 3D, і кінокартини, що послідували за ним. У споживачів немає сумнівів в тому, що в майбутньому все більше фільмів виходитиме саме в цьому форматі. З урахуванням того, що телевізори 3D поступово дешевшають, ми чекаємо наступного року долю таких пристроїв на рівні 8%", - говорить пан Мурашок.

Популярність 3D в Росії залежить від доступності відповідного контента, вважає Гліб Мішин з Acer. "Можливість відтворення 3D в майбутньому стане очевидною перевагою такої продукції в очах споживачів. Поки ж 3D-телевизоры купують швидше ентузіасти", - упевнений пан Мішин.

Питання ціни


На ринку електроніки в 2010 році тема 3D TV - одна з самих обговорюваних. Що надихнули успіхом 3D в кінотеатрах, виробники квапляться скористатися трендом. Телекомпанії зацікавлені в розвитку 3D-телевидения, аби залучити нових глядачів, особливо молодих, віддаючих перевагу інтернету. Цей рік став проривом для 3D-телевидения. Про запуск телевізорів з 3D-функцией оголосило більшість провідних виробників. Але є перешкоди, із-за яких 3D-телевидение доки не може стати по-справжньому масовим.

Висока ціна 3D-телевизоров - перша причина. Не можна забувати про необхідність купувати додаткове устаткування (окуляри, Blu-ray-плееры і дорогі диски з фільмами). Все це робить 3D преміальним продуктом. Крім того, 3D конкурує з вже існуючою продукцією HD для перегляду двомірного зображення, ціни на яку знижуються.

Окуляри для перегляду 3D досить дороги, а багато виробників не включають їх в комплект з телевізорами. Споживачам же, як правило, потрібно декілька пар очок: телевізор або фільми часто дивляться разом з сім'єю, друзями. Це нова стаття витрат. Багато хто відчуває дискомфорт від окулярів, скаржиться на головний біль і нудоту після тривалого перегляду 3D-фильма в окулярах, адже телевізор зазвичай дивляться ще довше.

Ще одна перешкода для зростання ринку, особливо для Росії, - обмежений об'єм контента. Якщо попит на 3D-фильмы буде задоволений за один-два роки, то брак контента із-за його високої вартості відчуватиметься довше.

Велика частина аудиторії 3D лише недавно змінила звичайні телевізори на HD. Цикл оновлення такої техніки довгий. Та і із-за недавньої рецесії люди обережніше відносяться до нових витрат. Крім того, для повноцінного 3D потрібні все ще дорогі плеєри Blu-ray з функцією 3D. Нарешті, немає єдиного формату для 3D. Це теж створює проблеми.

Зрозуміло, всі ці складнощі не приведуть до зникнення 3D з ринку. Найближчими роками продажі, швидше за все, зростатимуть із-за зниження цін. Є прогнози, що 3D-технологии почнуть упроваджуватися у вже існуючі моделі, такі як телевізори HD або інтегровані USB-плееры.

Багато споживачів, які захочуть змінити телевізор, можуть зробити вибір на користь 3D, але більшість контента, яка вони зараз можуть дивитися, все ще будуть в 2D-формате. Я чекаю, що 3D-оборудование використовуватиметься для перегляду концертів, фільмів, спортивних змагань і відеоігор. Популярність 3D може привести до вдосконалення технологій, що дозволяють обходитися без окулярів. Поки на масовому ринку таких моделей немає. Крім того, компанії прагнутимуть запропонувати дешевші альтернативи. Наприклад, недавно Samsung представила телевізор, що конвертує двомірне зображення в 3D. Але багато споживачів не вважають таку технологію повноцінним 3D-телевидением.

Мантас Калуйна, аналітик Euromonitor International
Таміла Джоджуа, Олександр Малахов

«КОМЕРСАНТ»


mykolakДата: Субота, 09.10.2010, 15:36 | Повідомлення # 88
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Корпорація Toshiba продемонструвала перший у світі
серійний 3D-телевізор, для перегляду якого
не потрібні спеціальні стереоокуляри,
повідомила компанія в понеділок.

Демонстрація новинки була проведена в Токіо напередодні виставки електронної техніки CEATEC JAPAN 2010 (відкривається для відвідувачів у вівторок).
У новій серії представлені дві моделі, що розрізняються розміром екрана - 20-дюймова 20GL1 і 12-дюймова 12GL1. Перегляд відео на них можливий без використання стереоочков, якими комплектуються всі сучасні моделі тривимірних екранів. Раніше аналітики iSuppli називали необхідність носіння спеціальних окулярів одним з важливих факторів, що стримують поширення 3D-телебачення.

У новому телевізорі використаний автостереоскопічних 3D-дисплей, в якому матриця з мікролінз, що формують різні картинки для правого і лівого ока глядачів, розміщена безпосередньо перед ЖК-екраном.

Істотний недолік автостереоскопічних екранів - щоб спостерігати тривимірну картинку, глядач повинен займати певне положення щодо екрану (знаходитися в "фокусі"). Toshiba стверджує, що їй вдалося згладити цю проблему за рахунок формування дев'яти однакових стереозображень, що дозволяє спостерігати 3D-відео на різних дистанціях і з різних кутів огляду. При цьому для перегляду 20-дюймової моделі рекомендовано відстань 90 сантиметрів, для 12-дюймової - 65 сантиметрів. Ймовірно, це означає, що автостереоскопічних ефект спостерігається лише на дискретному наборі дистанцій та кутів огляду, що може перешкодити дивитися 3D-відео відразу декільком глядачам одночасно.

Модель з 20-дюймовим екраном здатна відображати 3D-відео з роздільною здатністю 1280x720, хоча сама РК-панель містить в дев'ять разів більше пікселів - 8,29 мільйона (надлишкове число необхідно для формування дев'яти однакових картинок). Крім того, для підсвічування екрану використовується матриця з 1440 світлодіодів, а керує системою процесор Cell Broadband Engine, розроблений Toshiba спільно з IBM і Sony (процесор на базі цієї архітектури застосовується також в ігровій приставці Sony PlayStation 3). 12-дюймова модель може відображати в 3D-режимі лише відео 466x350, тобто не здатна працювати з тривимірною HD-картинкою.

Нові телевізори надійдуть у продаж у Японії наприкінці грудня поточного року. Вартість 12-дюймової моделі складе приблизно 1400 доларів, модель з великим екраном обійдеться приблизно в два рази дорожче. За перший місяць Toshiba планує продати близько тисячі апаратів. Компанія не уточнила, коли новий телевізор з'явиться у продажу в інших країнах.

Крім необхідності носіння окулярів, ще однією важливою причиною повільного зростання продажів 3D-телевізорів аналітики називають недолік тривимірного відеоконтенту. Ця проблема також вирішується поступово.

Минулої п `ятницю британська телекомпанія Sky запустила у Великобританії перший в Європі 3D-телеканал, повідомила телерадіокорпорація Бі-бі-сі. Канал Sky 3D віщає 14 годин щодня з дев'ятої ранку. Вартість місячної передплати становить 61 фунт стерлінгів (близько 96 доларів), для покупців пакета послуг Sky Всесвітньої HD новий канал безкоштовний.

Спонсором трансляції фільмів на новому телеканалі виступає корпорація Panasoniс, повідомляє портал кабель. Натомість компанія зможе розмістити свій логотип на фільмах, які транслюватимуться по Sky 3D в різдвяні свята.

Panasoniс виступає партнером і першого російського 3D-телеканалу, який 15 жовтня запускає оператор супутникового телебачення НТВ +. На перших порах близько 70% обсягу мовлення каналу становитимуть кінофільми та музичні кліпи, 3D-мовлення каналу буде, ймовірно, не цілодобовим, а місячна підписка обійдеться в 850 рублів на місяць.

РІА Новини, Аліна Гайнулліна

RATVODДата: Субота, 16.10.2010, 14:36 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
У Росії немає тривимірного контента,

зате з дня на день з'являться відразу два 3D-телеканали

Тривимірні фільми були і продовжують залишатися екзотикою в Росії, але це не зупиняє вітчизняних телевізійних діячів вони готуються поставити процес на широку ногу, створивши цілі стереоскопічні телеканали. Через тиждень тестове мовлення у форматі 3D збирається почати компанія HD Media,оператор HDTV, чиї канали включені в пакети компаній «Корбіна», «Акадо» і ін. а 15 жовтня телекомпанія «НТВ-плюс» обіцяє запустити телеканал, контент якого цілком складатиметься з тривимірних фільмів і передач.

Що готує HD Media
Про те, що HD Media збирається почати мовлення в 3D, «Маркеру» розповів гендиректор компанії Герасим Гадіян. Тестове мовлення почнеться на існуючих HDTVтелевидение високою чіткості-каналах компанії.«Перпетуум Мобілі», «Світ Естетики» і «Тера Інкогніта» Їх сигнал поширюється через кабельних операторів і інтернет. У останньому випадку перегляд можливий не лише в комп'ютері, але і з використанням інтернет-приставки, що приєднується до телевізора. «3D-вещание йтиме приблизно по 15-20 хвилин в день», - розповідає Гадіян. У мережі 3D контент буде доступний як в режимі онлайн, так і за запитом.

Запуск повноцінного 3D-канала власного виробництва можливий в 2011 р., вважає Гадіян. За його словами, основні обмеження пов'язані з недоліком 3D-контента.

Що готує «НТВ-плюс»
Тим часом «НТВ-плюс» збирається почати мовлення у форматі 3D вже в цю п'ятницю, телеканал входитиме в стандартний пакет «НТВ-плюс» і працювати цілодобово. «Контента дійсно виробляється зараз дуже мало, але ми будемо самі знімати для нового телеканалу в партнерстві з Panasonic», говорить заступник гендиректора телекомпанії Олександр Герасимов. Спільні інвестиції «НТВ-плюс» і Panasonic в створення і перший рік мовлення телеканалу склали порядку $ 3 млн.

Коли чекати буму 3D
Зараз телекомпанії намагаються зайняти порожню нішу і привернути увагу користувачів хоч би до факту існування 3D-телевидения. Про те, аби заробляти на стереоефектах, телевізійники доки не мріють: за даними «НТВ-плюс», на кожну сотню проданих телевізорів доводиться всього один 3D-телевизор. При цьому контент у форматі 3D стоїть як мінімум втричі дорожче звичайного. «Це недивно доки в Росії мало хто уміє знімати в 3D, та і самі камери стоять в п'ять разів дорожче», пояснив «Маркеру» керівник студії DT group Антон Денісов. Проте через пару років компанії чекають збільшення пропозицій від виробників і зростання популярності телевізорів з функцією 3D у споживачів.

Газета "Маркер"


RATVODДата: П`ятниця, 29.10.2010, 11:39 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
До кінця 2010 року в світі

повинно бути 16 каналів формату 3D

До кінця 2010 року в світі з використанням методів тривимірного 3D-изображения має бути 16 телеканалів.

Таке бачення ситуації представив начальник відділу розвитку SES ASTRA Бені Норлінг на конференції «Передові технології телерадіомовлення. Телебачення у форматі HD, 3D TV», яка відбулася в рамках виставки EEBC-2010 в Києві.

Бені Норлінг відзначає, що подальше розширення списку каналів 3D проходить повільніше, тому що вартість виробництва контента в тривимірній технології на 60% вище, ніж виробництво матеріалів в HD. На думку експертів, найближчими роками не варто чекати того, що буде можливий перегляд тривимірних зображень без спеціальних окулярів. Таким чином, незалежно від незручності їх використання, це буде як і раніше обов'язковий атрибут для 3D-телевидения.

2sat.net
"ЕРА-Лайн"


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024