FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 04:26

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: Субота, 13.07.2019, 17:15 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Російські розробники приступили

до створення
5G-обладнання




У Росії стартувала розробка 5G-обладнання.


Створенням техніки зайнявся концерн «Сузір'я» ( «Ростех»), передає Известия.

Згідно з даними, будуть розроблені вітчизняні рішення для мереж п'ятого покоління згідно з міжнародними стандартами 3GPP. Також в планах створення устаткування для придушення GSM-сигналів і рішення для виявлення і протидії безпілотникам.

За словами гендиректора «Сузір'я» Олексія Бочарова, особливу увагу буде приділено рішенням для IoT, зокрема для транспорту, промисловості і енергетики.

Нагадаємо, на початку місяця заступник керівника департаменту інформаційних технологій російської столиці Олександр Горбатько заявив, що вже через два роки вся Москва може бути покрита мережею 5G.

Лада Васюкова

12 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 16.07.2019, 19:28 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
HDR Dynamic Mapping інтегрований

в специфікації стандарту
DVB




Консорціум DVB додав Динамічне відображення HDR
в свою специфікацію аудіовізуального кодування.


DVB - індустріальний консорціум, який розробляє відкриту сумісну технічну специфікацію для доставки послуг цифрових медіа та мовлення, заявив про чергове оновлення своєї специфікації, яка описує принципи компресування відео і звуку в широкомовних і широкосмугових додатках, включивши в неї рішення для динамічного відображення HDR (HDR Dynamic Mapping, HDR DM).

Дане рішення дозволяє приймальному пристрою - наприклад, телевізору - адаптувати відеосигнал з підтримкою розширеного динамічного діапазону до технічних характеристик конкретного дисплея. Оновлена ​​специфікація була схвалена Керівною радою DVB в Женеві на початку липня поточного року.

ETSI TS 101 154 є однією з ключових специфікацій DVB. Вона визначає ті принципи, за якими відбувається компресія відео і звуку в системах супутникового, кабельного та наземного ефірного мовлення, а також при доставці контенту через широкосмугові мережі. Додавання до неї функції HDR DM дає творцям контенту і виробникам пристроїв кошти і можливості для адаптації відеоконтенту до технічних характеристик дисплея таким чином, щоб він якомога точніше відображав картинку, створену в умовах еталонного середовища перегляду.

«Концерт DVB надав індустрії специфікацію, необхідну для успішного розгортання служб UHD, - заявив голова правління DVB Пітер МакАвок. - Динамічне відображення HDR є важливим елементом екосистеми, що допомагає мовникам і іншим постачальникам контенту отримати впевненість у тому, що їх відео виглядає на кожному з дисплеїв настільки добре, наскільки це тільки можливо».

Три системи HDR DM


Специфікація аудіовізуального компресування, розроблена в DVB, передбачає два способи подачі відеоконтенту з підтримкою HDR. А саме - Hybrid Log Gamma (HLG10) і Perceptual Quantizer (PQ-10). Рішення HDR DM підходить лише до другого з них.

Існує чимала потенційна вигода від можливості «прив'язати» HDR, відкалібрований на еталонному моніторі, до телевізорів з низькою продуктивністю, типовим для споживчого середовища. Рішення DM полегшує цей процес, розміщуючи в потік бітів HDR відео, інформацію для динамічного відображення (DMI).

У нову версію TS 101 154 було включено три рішення для HDR DM:

> SMPTE ST 2094-10 - Dynamic Metadata for Color Volume Transform - Додаток №1.
> ETSI TS 103 433-2 (SL-HDR2) - система High-Performance Single-Layer High Dynamic Range (HDR) для використання в пристрої споживчої електроніки; Частина 2: Системи HDR на основі розширених перехідних функцій системи Perceptual Quantization (PQ).
> SMPTE ST 2094-10 - Dynamic Metadata for Color Volume Transform - Додаток №4.


Оновлена ​​специфікація була опублікована під кодом DVB BlueBook A001 і буде передана в ETSI для публікації під кодом TS 101 154 V2.6.1. Також з метою підтримки HDR DM були оновлені специфікації DVB для передачі Службової інформації (DVB-SI) і динамічного адаптивного потокового мовлення Dynamic Adaptive Streaming через HTTP (DVB-DASH). Зміни будуть відображені в установленому порядку у відповідних стандартах ETSI.

Після затвердження специфікації робоча група Технічного модуля DVB з питань компресії аудіо і відео (TM-AVC) продовжить роботу з перевірки та валідації, надаючи тим самим допомогу впровадженню нових рішень.

DVB являє собою індустріальний консорціум, який об'єднує в собі мовні компанії, виробників, операторів мереж, розробників програмного забезпечення, регуляторні органи та інші організації з усього світу, які займаються питаннями, пов'язаними з розробкою відкритої сумісної технічної специфікації для глобальної доставки цифрових мультимедійних і мовних послуг. Специфікації DVB охоплюють всі аспекти цифрового телебачення - починаючи від питань передачі сигналу, інтерфейсів, систем умовного доступу і до інтерактивності для послуг цифрового відео, аудіо та даних. Консорціум DVB домінує в секторі цифрового мовлення - специфікацію DVB використовують тисячі мовних компаній по всьому світу. Сотні виробників пропонують DVB сумісне обладнання. На сьогоднішній день в світі було продано більше мільярда DVB ресиверів.

Борис Скуратівський

16 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 16.07.2019, 20:14 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Контролювати Китай: США хоче розширити вплив

на глобальні органи по стандартизації технологій зв'язку




Влада США закликала технічні компанії до більш активної участі
в глобальних органах зі стандартизації технологій зв'язку.


Таким чином, вважає Америка, можна буде контролювати вплив Китаю, передає Iot.ru.

Згідно з даними, член Палати представників США Майкл Мак-Кол висловив пропозицію розширити вплив США на засіданнях всесвітніх органів по стандартизації в зв'язку з тим, що чималу частину присутніх на таких заходах складають китайські компанії.

Америку турбує не стільки фінансова сторона питання, скільки побоювання шпигунства з боку КНР. Бо, як припускають в Америці, Китай, отримавши контроль над технологіями 5G, зможе використовувати їх для стеження.

Нагадаємо, в квітні Сполучені Штати звернулися до Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) з пропозицією рекомендувати стандарт цифрового телевізійного мовлення ATSC 3.0 для використання у всіх країнах світу. Америка націлена на максимальне просування власного стандарту цифрового ТБ в світі.

Лада Васюкова

16 липня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 22.07.2019, 19:07 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Huawei планує зробити Марокко

першою африканською країною з 5G



Фото: Information Age

Королівство Марокко може першим з африканських країн
отримати 5G-покриття.


Запустити мережу п'ятого покоління в цьому регіоні планує китайський виробник техніки Huawei, повідомляє REGNUM.

Згідно з даними, про можливий запуск 5G в Марокко стало відомо від директора з маркетингу і розвитку компанії Huawei в Марокко Чакіба Ашура в ході 9-ої щорічної міжнародної конференції представників сфери телекомунікацій в регіоні Північної Африки.

На даний момент питання ще не вирішене, оскільки проект Huawei повинен отримати підтвердження уряду Марокко.

Ймовірно, Huawei запустить мережу п'ятого покоління в країні за допомогою оператора Inwi, який ще в березні заявив про свою готовність до впровадження технології. До слова, обидві компанії вже уклали угоду на запуск пілотного тестування 5G в Північній Африці.

Нагадаємо, серед країн Європи відзначилося королівство Монако, ставши першою європейською державою, територія якого повністю охоплена 5G. Мережі п'ятого покоління в Монако також були побудовані за допомогою обладнання Huawei.

Лада Васюкова

22 липня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 25.08.2019, 19:01 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Вчені створюють систему, яка зменшить

буферизацію відео в перевантаженому Wi-Fi




Дослідники з Массачусетського інституту технологій (MIT) розробили інструмент,
який зменшує обсяги буферизації, що мають місце в перевантажених з'єднаннях.


Про це повідомляє Engadget.

Традиційні системи Wi-Fi розподіляють всю доступну смугу каналу рівномірно між усіма користувачами, однак, це породжує певні проблеми, пов'язані з тим, що деякі види переданого контенту є більш вимогливими до ресурсів мережі.

Minerva - нова система, розроблена групою дослідників - аналізує переданий відеоконтент і визначає оптимальний розподіл ресурсів каналу, забезпечуючи тим самим найкращу якість перегляду для всіх користувачів.

Професор Массачусетського інституту технологій Мохаммад Алізаде каже: «Система здатна проаналізувати, яким чином швидкість завантаження може вплинути на якість відображення різних відео-файлів ... Отримана інформація потім використовується для забезпечення максимальної якості відображення всіх відео-файлів, гарантуючи позитивний досвід всім глядачам».

Під час експериментів, які пройшли в умовах реального середовища, використання системи Minerva дозволило скоротити загальний час буферизації в середньому на 47%. Таким чином, вдалося поліпшити якість відображення відео на 15-32%, що рівнозначно «стрибку» з 720p на 1080p. Якщо використання інструменту Minerva стане масовим, це стане величезною підмогою для подальшого розвитку бізнесу в сфері потокового відео.

Система може використовуватися в якості «випадаючої в заміні для стандартного протоколу TCP / IP», - заявили в команді дослідників, вказавши на те, що це полегшить провайдерам послугу відео її впровадження.

23 серпня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Середа, 28.08.2019, 08:25 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ноу-хау: Парова куля полегшить

запуск
супутників



Фото: Futurism

Вчені працюють над створенням нової, недорогої
та ефективної системи для запуску супутників в космос.


Група дослідників з Фінського інституту метеорології вивчає можливість використання повітряних куль, наповнених парою, для запуску супутників з них - замість запуску ракет з поверхні Землі.

Парові кулі можуть бути використані для підйому ракет на певну висоту над Землею для подальшого запуску. Чим вище над Землею - тим меншим є опір повітря, і тому ефективність таких запусків вище. Дослідники описали свою розробку в статті, опублікованій в виданні «The Aeronautical Journal»

Запуск супутників на орбіту значно полегшується, якщо ракета перед запуском піднімається на певну висоту, де повітря розріджене. Невеликі ракети вже запускалися з борта літака або повітряної кулі. Однак, використання повітряних куль, наповнених воднем чи гелієм, має свої недоліки: водень легко запалюється, а гелій дорогий.

У новому дослідженні вчені, що працюють в Фінському метеорологічному інституті пропонують використовувати в якості підйомного газу гарячу пару.

«На Землі повітряна куля наповнюється гарячою парою, а потім запускається. У міру підйому повітряної кулі, частина пару конденсується. В процесі конденсації виділяється велика кількість прихованого тепла, яке уповільнює охолодження пару, допомагаючи йому залишатися в газоподібному стані, - говорить провідний автор дослідження Пекка Янхунен. - Після того, як куля піднімається на необхідну висоту, на старт виводиться ракета, її двигуни включаються, і вона злітає в космос. Куля звільняється від пару, вона опускається і може бути повторно використана».

У дослідженні представлена ​​комп'ютерна модель, що відображає підйом наповненої парою кулі з подальшим охолодженням пару на висоті 18 кілометрів. Вага ракети може варіюватися - вона може дорівнювати, наприклад, 10 тоннам, чого достатньо для запуску супутника масою в кілька сотень кілограмів. Крім обслуговування запусків ракет, парові кулі можуть використовуватися і для підйому інших вантажів в стратосферу. При цьому даний метод є безпечним і недорогим - в крайньому випадку, на папері.

Більше інформації шукайте в публікації P. Janhunen et al. Steam balloon concept for lifting rockets to launch altitude, The Aeronautical Journal (2019). DOI: 10.1017 / aer.2019.10.

Борис Скуратівський

27 серпня, 2019



RATVODДата: Неділя, 08.09.2019, 08:28 | Повідомлення # 112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Повноцінну версію відеокодека VVC / H.266

представлять влітку 2020 року



Фото: Reddit

WDR і Інститут Фраунгофера HHI об'єднали зусилля для розвитку стандарту VVC / H.266.


Громадський мовник Німеччини - компанія WDR і Інститут Фраунгофера імені Генріха Герца HHI в найближчі кілька місяців планують об'єднати зусилля для спільного тестування можливостей кодування відео, запропонованим новим розробляємим міжнародним стандартом VVC / H.266. Про це пише видання Broadband TV News.

Стандарт VVC / H.266 повинен прийти на зміну стандарту HEVC / H.265 - нинішньому найбільш сучасному і найбільш ефективному стандарту компресії відео. Зокрема, він використовується в смартфонах для запису і відтворення відео, а також для передачі потокового контенту з високою роздільною здатністю на екрани плоских телевізорів.

Інститут Фраунгофера HHI брав активну участь в розробці стандарту HEVC / H.265, а також його попередника - стандарту AVC / H.264, а сьогодні є ключовим учасником процесу розробки наступного стандарту - VVC / H.266. У WDR в свою чергу очікують, що співпраця принесе користь глядачам, як з точки зору поліпшення якості відео, так і з точки зору зниження витрат на передачу даних.

Читайте також: Жертва або послідовник HEVC? Що чекає новий відеокодек VVC

За інформацією Німецького науково-дослідного інституту, стандарт VVC / H.266 повинен забезпечити економію на 50% при передачі даних. Таким чином, з'являється можливість більш ефективної передачі даних в фіксованих і особливо - в мобільних мережах, де ємність обмежена.

Наприклад, для передачі 90-хвилинного відео з роздільною здатністю Ultra HD компрессированного кодеком HEVC / H.265 в даний час потрібно переслати приблизно 10 Гб даних, а з використанням кодека VVC / H.266 - всього близько 5 Гб.

Очікується, що офіційно стандарт VVC / H.266 буде представлений влітку 2020 року. Протягом 2021 року в продажу повинні з'явитися перші продукти, в яких буде забезпечена підтримка нового стандарту.

В даний час WDR і Інститут Фраунгофера HHI вже спільно тестують робочі моделі в лабораторії. Перші результати будуть представлені на Німецькій технологічній виставці IFA Berlin, яка пройде з 6 по 11 вересня, на спільному стенді з німецькою галузевою асоціацією Deutsche TV-Plattform (стенд 203а, зал 26).

Борис Скуратівський

05 вересня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 08.09.2019, 08:39 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У USB-IF представили стандарт USB4


Фото: Mpconline

Форум по впровадженню USB (USB-IF) - організація, що забезпечує підтримку розвиткута впровадження
технологій USB - анонсує публікацію незабаром технічної специфікації стандарту USB4, який стане
серйозною модернізацією архітектури USB, яка доповнює собою існуючу архітектуру USB 3.2 і USB 2.0.


В основі архітектури USB4 лежить специфікація протоколу Thunderbolt, недавно наданою компанією Intel корпорації USB Promoter Group. Вона дозволяє подвоїти максимальну сукупну пропускну здатність USB, і дає можливість використовувати одночасно кілька протоколів для передачі даних і їх відображення.

Серед ключових характеристик USB4:

> Можливість двополюсної роботи з використанням існуючих кабелів типу USB Type-C і передачі даних на швидкості до 40 Гбіт/сек через кабелі, сертифіковані для роботи з цією швидкістю.
> Кілька протоколів даних і відображення, які ефективно спільно використовують максимальну сукупну пропускну здатність.
> Зворотна сумісність зі стандартами USB 3.2, USB 2.0 і Thunderbolt 3.


В силу того, що роз'єм типу USB Type-C перетворився на зовнішній порт дисплея для багатьох підключаються продуктів, специфікація USB4 дозволяє хосту оптимально масштабувати розподіл потоку даних, що відображається. Однак, навіть незважаючи на те, що в специфікації USB4 введений новий базовий протокол, в стандарті забезпечена сумісність з існуючими хостами і пристроями USB 3.2, USB 2.0 і Thunderbolt 3; отримане в результаті з'єднання масштабується до рівня найкращої спільної роботи пристроїв, що підключаються

Борис Скуратівський

05 вересня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 13.09.2019, 20:56 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Huawei подумує продати всі свої напрацювання

західному покупцеві




Huawei може передати контроль над усіма своїми технологіями західному покупцеві.


Гендиректор компанії Рен Чженфей розглядає можливість продажу напрацювань в сфері 5G, пише Ixbt.com.

Що примітно, в разі успіху операції, потенційний покупець отримує повний контроль над ключовими елементами, і можливість блокувати доступ до продукції. Таким чином ні Huawei, ні уряд Китаю не зможуть впливати на інфраструктури, збудовані за допомогою викупленої техніки.

Сам же китайський виробник в цей час зможе спокійно займатися новими розробками в області 5G.

Офіційно творець Huawei свої плани поки не підтверджує, як і не називає суму можливої ​​угоди. Однак відомо, що за одноразову оплату потенційний покупець отримає все: патенти, ліцензії, вихідні коди, креслення та інші документи.

Чи варто напевно очікувати такого кроку від китайського виробника - поки невідомо. Ймовірно, на даний момент Рен Чженфей просто придивляється, які компанії будуть зацікавлені в пропозиції. Імовірно, причиною таких думок могла стати торгова війна між США і Китаєм.

Нагадаємо, в травні Президент США Дональд Трамп видав указ про заборону використання обладнання Huawei, в зв'язку з побоюваннями шпигунства з боку Китаю і загрози національним інтересам США.

З тих пір від співпраці з китайським виробником відмовилося безліч найбільших технічних і телеком-компаній США (Google, Intel, Qualcomm, Xilinx, Broadcom) і Японії (Panasonic, SoftBank, KDDI (au), NTT Docomo). Також взаємодії з техногігантом припинили Wi-Fi Alliance і Корпорація Microsoft.

На даний момент Huawei займається розробками мережевих рішень для технології 6G. Для цього китайська компанія розпочала співпрацю з 13 передовими дослідницькими інститутами

Лада Васюкова

13 вересня, 2019.



RATVODДата: Субота, 21.09.2019, 07:41 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Facebook: Розумні окуляри Orion

зможуть замінити смартфон



Фото: Бізнес.медіа

Компанія Facebook працює над створенням розумних окулярів Orion.


Особливістю гаджету стане те, що він не буде функціонувати як додаток до смартфону, а зможе повноцінно його замінити, пише Ixbt.com.

Згідно з даними, управління окулярами можна буде здійснювати за допомогою голосових команд. Крім того, ведеться робота над створенням додаткового пристрою (імовірно кільця або браслета), яке буде альтернативним модулем управління.

Поки не можна сказати напевно, чи надійдуть окуляри Orion в продажу. Однак, навіть якщо це і станеться, очікувати повноцінного виробництва слід очікувати не раніше 2023-2025 року.

Нагадаємо, в серпні компанія Samsung отримала патент на створення контактних лінз доповненої реальності. Ймовірно, новинка буде взаємодіяти із зовнішнім пристроєм, наприклад, зі смартфоном.

Лада Васюкова

18 вересня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 28.10.2019, 11:56 | Повідомлення # 116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Вчені змогли розширити радіус поширення

сигналу
Wi-Fi без установки нового обладнання



Фото: BYU University Communications

Група дослідників, що представляють Університет Бригама Янга, Університет Вашингтона і Університет Юти
представила нове програмне забезпечення, яке, за їхніми заявами, може збільшити покриття
сигналу Wi-Fi пристроїв категорії «розумний будинок» без необхідності заміни апаратного обладнання.


Дослідники назвали своє програмне забезпечення протоколои On-Off Noise Power Communication (ONPC). Воно побудоване як надбудова над існуючими протоколами Wi-Fi, і його особливістю є здатність працювати при швидкості передачі даних всього в один біт в секунду (біт/сек). Специфікація Wi-Fi вимагає швидкості як мінімум в 1 Мбіт/сек для збереження безперервності сигналу; дослідники стверджують, що ONPC зможе обійтися однією мільйонною цієї швидкості, оскільки для роботи смарт-пристроїв не потрібно передачі великої кількості даних.

В Університеті Бригама Янга пояснюють, що «1 біта інформації цілком достатньо для роботи багатьох Wi-Fi сумісних пристроїв, яким необхідно лише передавати сигнали про включення / вимикання - зокрема, мова йде про датчик воріт гаража, систему спостереження за якістю повітря, або навіть систему обприскування городу». Дослідники змогли довести це на практиці при використанні протоколу ONPC з додатком, яке вони назвали Stayin 'Alive ( «залишаючись в живих»), продемонструвавши в рамках експерименту розширення поширення сигналу від смарт-пристрої на відстань до 67 метрів.

Ось як це працює:

«[Дослідники] налаштували передавач в Wi-Fi-сумісному пристрої для відправки бездротового шуму на додаток до даних. Вони запрограмували в Wi-Fi датчик серії одиничок і нуликів, просто включаючи і вимикаючи сигнал в певному порядку. Wi-Fi-маршрутизатор зміг виділити даний порядок сигналів на тлі навколишнього ефірного шуму (створюваного працюючими телевізорами, комп'ютерами і мобільними телефонами), і, відповідно, отримував таким чином повідомлення про те, що датчик все ще щось передає - навіть якщо дані не приймалися».

Чи означає це те, що протокол ONPC зможе поліпшити передачу сигналів Wi-Fi в більшості випадків його використання? Ні. Протокол Wi-Fi вимагає ж можливості передавати дані на швидкості не нижче 1 Мбіт/сек не просто так. Ніхто не захоче намагатися передавати потокове відео, грати в ігри або навіть просто серфити сайти, маючи можливість отримати всього один біт в секунду. Також протокол жодним чином не полегшить роботу бездротових з'єднань у великих будинках або інших будівлях, які мережі Wi-Fi не можуть повністю покрити сигналом.

Цінність протоколу ONPC лежить в сфері Інтернету речей (IoT) і сумісних з цією технологією пристроїв. Як пояснюють дослідники, для роботи багатьох з цих пристроїв необхідна лише бінарна команда включення / відключення. І протокол допомагає забезпечувати їх роботу на кордонах діапазону поширення хвиль мережі Wi-Fi або у випадках, коли мережа технічно «падає». Це, так би мовити, запасний варіант - і додаток «Залишайся в живих» призначений для підвищення надійності роботи смарт-пристроїв.

Борис Скуратівський

25 жовтня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 21.11.2019, 22:47 | Повідомлення # 117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Консорціум DVB затвердив специфікацію DVB-I

- інтернет-орієнтоване рішення для служб лінійного ТБ




DVB - індустріальний консорціум, який розробляє відкриті, взаємосумісності технічні специфікації
для систем доставки послуг цифрових медіа та мовлення інформує про те, що Правлінням DVB в Женеві
була затверджена нова специфікація DVB-I. Специфікація була опублікована в Синій книзі DVB ​​під кодом A177.


Специфікація DVB-I повинна забезпечити гарантовану доставку через інтернет програм лінійного телебачення, зробивши його перегляд таким же надійним і зручним для користувача, як і стандартне ефірне телебачення. Специфікація забезпечує можливість передачі програм лінійного телебачення на будь-який призначений для користувача пристрій, підключений до стабільного каналу Інтернету, і має медіа-плеєр (зокрема, телевізори, смартфони, планшети й пристрої для перегляду потокових медіа).

«Розробивши інтернет-орієнтоване рішення для служб лінійного телебачення ми даємо індустрії критично важливу ланку, що підтягує доставку контента в екосистемі DVB ​​до рівня, аналогічного системам радіочастотної доставки, - говорить голова правління DVB Пітер МакЕвок. - Завдяки появі цих будівельних блоків, необхідних для пошуку послуг DVB-I і доставки метаданих програм, концерн DVB пропонує мовникам і операторам абсолютно нові і перш немислимі можливості».

Читайте також: В ETSI офіційно опублікували останню версію технічних характеристик стандарту DVB-SI

Специфікація DVB-I дає визначення Списку послуг DVB-I - функції, що дозволяє підключеним до Інтернету пристроям знаходити необхідні добірки лінійних служб, які можна отримувати через Інтернет або через ефір. Вона також дає визначення методів, що дозволяє витягувати дані електронних програм для цих послуг, які можуть бути інтегровані в єдину узгоджену пропозицію, доступну через загальний користувальницький інтерфейс.

Після публікації в Синій книзі DVB ​​розробники можуть починати працювати над створенням DVB-I-сумісних клієнтських програм, а мовники та інші постачальники контенту можуть робити всі необхідні кроки для того, щоб забезпечити доступність їх пристроїв через DVB-I.

Для прискорення імплементації DVB-I на ринку консорціум DVB оголосив Запит на пропозицію (RFP) для творців еталонного додатку. У консорціумі сподіваються до кінця року вибрати постачальника і завершити переговори з ним, щоб продемонструвати перші результати вже на DVB World 2020 року, який пройде в іспанській Валенсії з 9 по 11 березня. Розроблений клієнта DVB-I буде пропонуватися безкоштовно, на основі ліцензії відкритого висхідника.

Специфікація DVB-I, зокрема, пов'язана з недавно затвердженої специфікації для відкриття послуг і програмної інформації, однак відповідна екосистема охоплює і інші специфікації DVB. Потокова специфікація DVB-DASH (код A168 в Синій книзі DVB) недавно була оновлена ​​- в неї був включений режим низької затримки.

З DVB-I пов'язана також розробляєма специфікація DVB для багатоадресної потокової передачі з адаптивним бітрейтом (DVB-mABR), призначена для тих випадків, коли один і той же лінійний контент одночасно доставляється через керовані широкосмугові мережі на безліч ресіверів. Підтримка в DVB-mABR масштабованості на масовому ринку лінійного телебачення з доставкою через інтернет, знизить загальне навантаження на мережу.

Борис Скуратівський

21 листопада, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 20.12.2019, 22:44 | Повідомлення # 118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Apple, Amazon і Google розроблять єдиний стандарт

для сумісності гаджетів
«розумного» будинку



Зображення: Популярна Механіка

Аpple, Amazon і Google об'єдналися для створення єдиного стандарту
для пристроїв «розумного» будинку
.

Компанії мають намір забезпечити сумісність пристроїв різних виробників, передає 3Dnews.

Згідно з даними, значна частина всіх смарт-гаджетів, покликаних зробити будинок більш «розумним» і затишним, не сумісна з іншими пристроями. Щоб викорінити цю проблему, Apple, Amazon і Google об'єдналися в групу для розробки стандарту підключень для смарт-пристроїв.

«Учасники групи розроблять новий відкритий стандарт мережевих комунікацій на базі протоколу IP (Internet Protocol). Передбачається, що він забезпечить надійний і безпечний обмін даними між смарт-пристроями, мобільними додатками і хмарними сервісами», - пише ресурс.

Відзначається, що в появі єдиного стандарту зацікавлені як розробники, так і споживачі. Через те, що виробникам не потрібно буде турбуватися про сумісність пристроїв з гаджетами «колег», створювати їх буде набагато простіше. А це, в свою чергу, призведе до зниження їх ціни.

Лада Васюкова

19 грудня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 09.01.2020, 14:29 | Повідомлення # 119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Panasonic презентував VR-окуляри

з підтримкою
HDR і UHD



Panasonic VR Glass

Корпорація Panasonic представила перші в світі окуляри віртуальної реальності,
що підтримують зображення надвисокої чіткості і High Dynamic Range (HDR)
.

Гаджет, що зовні нагадує олдскульні «гоггли», так само простий і зручний у використанні, як звичайні сонячні окуляри. Прем'єра відбулася на міжнародній виставці CES 2020 на Лас-Вегасі, США.

Скоре введення в експлуатацію систем 5G може спровокувати появу безлічі принципово нових комерційних сервісів, в т.ч. тих, що використовують можливості VR - наприклад, перегляд спортивних подій або віртуальний туризм. Однак існуючі VR-пристрої хоч і забезпечують ефект присутності за рахунок хорошого відео і звуку, але поки що залишаються досить громіздкими і незручними у використанні, відволікаючи людину від того, що вона бачить і чує.

Для нових VR-окулярів Panasonic розробив високопродуктивні дисплеї у співпраці з Kopin Corporation, провідним виробником екранів для VR. Гаджет також використовує аудіо і візуальні технології Panasonic, в т.ч., для обробки сигналу, відточені при виробництві відеотехніки (ТВ і Blu-ray), аудіопродуктів Technics, а також оптичні технології, використовувані в цифрових фотокамерах LUMIX.



Основні характеристики VR-пристрою:

(1) Зображення надвисокої роздільної здатності і підтримка HDR

>> Оснащені мікропанелями OLED - спільною розробкою Kopin Corporation і Panasonic
>> Забезпечують природну і рівну картинку без характерного «ефекту решітки», через якого тонкі лінії між пікселями стають помітні користувачеві.

(2) Звук високої якості і широкий діапазон відтворюваних частот - від наднизьких до високих

>> Використання оригінального динамічного випромінювача Technics забезпечує точний рух діафрагми і наднизьке спотворення звуку.

(3) Компактна і легка оправа, що не вимагає додаткових (незручних) кріплень

>> Використання оптичного модуля, розробленого недавно корпорацією Kopin, компанією 3M і Panasonic, дозволяє відображати природні зображення без спотворень, використовуючи один супер-компактний модуль.

Корпорація Panasonic продовжить розробки в області VR, передбачаючи поширення комерційних 5G сервісів. Побачити нову модель VR-окулярів можна на стенді компанії в період роботи виставки CES 2020 на Лас-Вегасі, США з 7 по 10 січня 2020 року.

09 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 10.01.2020, 10:29 | Повідомлення # 120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Представлена ​​аудіосистема нового покоління Bluetooth LE


Фото: SlashGear

У Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) - організації, що курирує питання розробки стандартів Bluetooth,
презентували нову базову систему Bluetooth LE (Low Energy - низьке енергоспоживання)
з можливістю підтримки багатопотокової передачі і трансляції звуку.


Поява даної системи LE Audio дає користувачам можливості для контролю за декількома незалежними аудіопотоками, що йдуть від пристрою-джерела (наприклад - смартфона) до безлічі навушників, колонок та інших кінцевих приймачів звуку. Bluetooth LE також дозволить транслювати аудіо, що в результаті робить можливим обмін звуком між навушниками.

Поява нового стандарту дасть можливість громадським просторам - таким, як торгові майданчики і спортзали - одночасно пропонувати своїм клієнтам різні аудіо-потоки. Технологія також може бути корисною для музеїв, оскільки вона забезпечує можливість передачі коментарів гідів на різних мовах безпосередньо на телефони відвідувачів.

Паралельно в Bluetooth SIG також проанонсували появу нового кодека - LC3 (кодек низької складності комунікації), який повинен забезпечити передачу високоякісного звуку з малою потужністю і швидкістю передачі даних.

Манфред Луцьку, який очолює відділ аудіо для зв'язку в дослідницькому інституті Fraunhofer IIS, заявив, що новий кодек забезпечить можливість передачі високоякісного звуку навіть при бітрейті, зниженому на 50%:

«Проведення інтенсивних тестів прослуховування показало, що кодек LC3 забезпечує поліпшення якості звуку в порівнянні з кодеком SBC, включеним в стандарт Classic Audio, навіть при бітрейті, зниженому на 50%. Розробники зможуть врахувати дану економію енергії при створенні продуктів, здатних працювати від батареї протягом більш тривалого часу, або від батареї меншого розміру і ваги».

Технологія Bluetooth LE також дозволить розробляти більш досконалі слухові апарати з підтримкою Bluetooth.

У минулому році компанія Apple забезпечила підтримку обміну аудіо для Airpod і вибрала продукти Beats з iOS 13. І ось тепер новий стандарт Bluetooth дозволить користувачам за допомогою будь-якого телефону або навушників обмінюватися аудіо з друзями. При цьому підтримка багатопотокового аудіо поліпшить продуктивність реальних бездротових навушників.

Очікується, що технічна документація для Bluetooth LE будуть випущена в першій половині 2020 року. Таким чином, ми зможемо побачити перші пристрої з підтримкою нового стандарту вже до кінця року.

Борис Скуратівський

09 січня, 2020



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024