FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 06:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: Вівторок, 19.02.2019, 20:14 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Вчені створили сферичний VR-дисплей

для
двох користувачів




Пристрій створили фахівці з Університету Британської Колумбії
і канадського Університету Саскачевану.


Дисплей по формі нагадує сферу і дозволяє двом користувачам одночасно спостерігати тривимірне зображення без спотворення картинки. Про це пише Телеканал Наука.

Згідно з даними, винахід використовує новітні графічні технології, що дозволяє двом глядачам одночасно спостерігати неспотворене віртуальне зображення навіть під різними кутами. Система, представлена ​​24-дюймовим кулястим дисплеєм, отримала назву Crystal.

Відзначається, що технологічна новинка може бути використана в командних іграх та інших багатокористувальницьких віртуальних розвагах. На даний момент фахівці працюють над створенням такого ж пристрою, тільки розрахованого на чотирьох користувачів.

Нагадаємо, нещодавно Mediasat писав, що компанія NTT DOCOMO розробила першу в світі систему віртуальної реальності з підтримкою 8K 3D для передачі живого потокового відео з частотою 60 кадрів в секунду через мобільну мережу 5G.

Лада Васюкова

- 19 лютого, 2019



RATVODДата: Понеділок, 25.02.2019, 19:19 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Розроблена перша в світі

сім-карта для 5G




Gemalto анонсувала випуск першої сім-карти для мережі п'ятого покоління.


Вона була розроблена у відповідності з усіма вимогами операторів мобільного зв'язку, які планують комерційний запуск 5G незабаром. Про це пише Ixbt.com.

Згідно з даними, нова карта може забезпечити користувачеві безперебійний глобальний роумінг, а також поліпшену захист даних за рахунок вбудованого вдосконаленого захисту від злому.

«До ключових переваг нової SIM-карти 5G віднесена повна анонімність наскрізних ідентифікаторів абонентів завдяки вбудованій системі шифрування. Вона виключає можливість неправомірного використання інформації для пошуку і відстеження осіб або збору особистих даних і забезпечує відповідність операторів мобільного зв'язку таким нормативам, як GDPR », - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сім-карта стане доступна вже в поточній половині року.

Нагадаємо, раніше експерти називали серйозну уразливість в роботі мережі 5G. За їх словами, недоробки в протоколі безпеки АКА можуть використовуватися зловмисниками для отримання персональних даних абонентів.

Лада Васюкова

- 25 лютого, 2019



RATVODДата: Вівторок, 26.02.2019, 19:11 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
На противагу FTTH: Fastweb і Samsung

протестують 5G FWA




Компанія Samsung Electronics і італійська телекомунікаційна компанія Fastweb планують провести перший в Італії
тест мережі бездротового фіксованого доступу в стандарті 5G з використанням частот комерційного спектру
.

Мета даного тесту полягає в тому, щоб продемонструвати можливість використання мереж 5G Fixed Wireless Access (5G FWA) в якості конкурентоспроможної альтернативи технології FTTH (волокно в будинок) для доставки широкосмугового гігабітного інтернету найвищої якості кінцевим користувачам.

Тест почався в перший тиждень лютого - після підписання відповідної угоди між компаніями - і буде проводитися протягом найближчих п'яти місяців, охопивши безліч житлових і офісних будівель в Мілані.

Протягом першого тижня тесту, який проводиться з використанням частот у смузі 26 ГГц, куплених компанією Fastweb в жовтні 2018 року під час італійського аукціону частот для 5G, швидкість завантаження досягла позначки в 1 Гбіт/сек. На наступних етапах тесту повинна бути доведена ефективність мереж 5G FWA з точки зору вартості і швидкості їх розгортання в порівнянні зі звичними мережами FTTH, а також вивчені можливі операційні проблеми, які потенційно можуть виникати в процесі надання послуги кінцевому користувачеві.

Компанія Samsung надала компанії Fastweb для проведення тесту повноцінне рішення 5G FWA, що включає в себе ядро, модулі радіодоступу 5G, що використовують частоти міліметрового діапазону і дозволяють забезпечити покриття з високою щільністю і послуги зв'язку високої пропускної здатності для підключення домашніх 5G маршрутизаторів (клієнтського обладнання), встановлених в довколишніх будинках і офісах.

«Ми дуже раді можливості брати участь в проекті Fastweb з надання послуг наскрізного 5G FWA зв'язку, що забезпечують кінцевому користувачеві швидкість нового покоління, - заявив виконавчий віце-президент і глава мережевого бізнесу в компанії Samsung Electronics Пол Кьюнвон Чон. - Компанія Samsung буде співпрацювати з Fastweb для перетворення широких можливостей мережі 5G FWA в діапазоні 26 ГГц в переваги для клієнтів і підприємств».

«Даний тест вже став практичним підтвердженням високої продуктивності 5G FWA, а також можливості використання даної технології для надання послуг широкосмугового доступу, які не поступаються за якістю оптико-волоконним мережам, сім'ям і підприємствам, що знаходяться в районах, куди неможливо протягнути мережі FTTH, - говорить генеральний директор Fastweb Альберто Каньканьо. - У процесі реалізації наших планів, пов'язаних із задоволенням потреб ринку і підвищенням якості обслуговування клієнтів ми плануємо використовувати 5G FWA для розширення зони охоплення нашої широкосмугової інфраструктури. Ми впевнені, що завдяки проведенню даного, спільного з компанією Samsung тесту, ми зможемо продемонструвати реальність використання в Італії мережі FWA в міліметровому діапазоні як з комерційного, так і з технічного боку.»

Компанія Fastweb зуміла успішно реалізувати програму даного тесту в силу того, що Італія є ідеальним місцем для використання мереж 5G FWA з метою надання послуг домашнього широкосмугового доступу в силу того, що в даній країні волоконні мережі широко доступні на рівні вуличної інфраструктури, а це значить , що в Італії досить легко можна встановлювати 5G FWA антени на ідеальній відстані від будівель. Більш того, на дахах 99% італійських будинків є телевізійні антени, що полегшують установку додаткового обладнання. Після успішного завершення тестів в компанії Fastweb планують заявити офіційно про прихід в Італію послуг зв'язку нового покоління.

Борис Скуратівський

- 26 лютого, 2019



RATVODДата: Середа, 27.02.2019, 23:21 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
USB-IF змінює назву з USB 3.1 на USB 3.2,

додаючи плутанину




У USB-F в черговий раз змінили найменування USB 3/3.1.


Роздрібним торговельним мережам рекомендовано використовувати в рекламних цілях термін SuperSpeed ​​USB. Однак нововведення поки не завоювало популярність.

На проходячому в Барселоні з'їзді операторів мобільного зв'язку (MWC) представники Форуму розробників USB (USB-IF) заявили про зміну назв стандартів USB 3.0 і 3.1. На панелі було оголошено про рішення ввести для стандартів назву 3.2 GenX, що може привести до деякої плутанини.

Раніше назва USB 3 було змінено на 3.1 Gen1, а тепер цей стандарт буде відомий як 3.2 Gen1. Стандарт USB 3.1 раніше носив назву USB 3.1 Gen2, а тепер буде називатися USB 3.2 Gen2. А ось колишній USB 3.2 перетвориться в USB Gen2x2.

Незважаючи на загальний номер версії, дані стандарти дуже сильно відрізняються один від одного за своїми технічними характеристиками. В 3.2 Gen1 і 3.2 Gen2 використовується роз'єм USB A / C, проте швидкість передачі даних в них різна: 5 і 10 Гбіт/сек відповідно. У Gen2x2 використовується роз'єм USB-C, а швидкість передачі даних дорівнює 20 Гбіт/сек.

Для інформування споживачів виробникам рекомендується використовувати назву SuperSpeed ​​USB зі згадуванням швидкості. Наприклад, USB-C буде називатися SuperSpeed ​​USB 20 Gbps (SuperSpeed ​​USB 20 Гбіт/сек). На жаль, дані назви використовуються рідко, оскільки користувачі звикли до назв серії USB 3.x.

Технологія USB Fast Role Swap і безпека


Паралельно із заявою про зміну назв стандартів, USB-IF продемонстрував на MWC технологію Fast Role Swap. Вона дозволить пристроям USB-C швидко перемикатися між режимами споживачів і постачальників енергії.

За даними ComputerBase, під час презентації використовувалася USB флешка і монітор на док-станції USB Type-C. Лептоп заряджався через монітор. Після відключення монітора, лептоп брав на себе управління док-станцією і флешкою ​​пам'яті без перерви в передачі даних.

У майбутньому використання даної технології дозволить вирішити деякі з проблем, що виникають при несподіваному відключенні живлення. Також в організації повідомили про введення опціональною цифрової ідентифікації для пристроїв USB-C, що отримала назву DigiCert.

Борис Скуратівський

- 27 лютого, 2019



RATVODДата: Вівторок, 05.03.2019, 23:24 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
USB4 - новий стандарт на базі протоколу Thunderbolt 3

зі швидкістю до 40 Гбіт/сек



Фото: TechSpot

У USB Promoter Group заявили про те, що незабаром група
представить технічні характеристики стандарту USB4.


Новий стандарт основа на протоколі Thunderbolt від компанії Intel і підтримує цілий ряд функцій, серед яких можливість передачі даних на швидкості до 40 Гбіт/сек, інтерфейси для підключення дисплеїв і подачі живлення. Детальні технічні характеристики стандарту USB4 будуть опубліковані в середині 2019 року.

Стандарт USB4 буде заснований на протоколі Thunderbolt, який компанія Intel передала USB Promoter Group. У новому інтерфейсі буде використаний роз'єм USB Type-C, а також збережеться зворотна сумісність з інтерфейсами USB 2.0, USB 3.2 і Thunderbolt 3. Новий інтерфейс USB4 буде підтримувати можливість передачі даних на швидкості до 40 Гбіт/сек при використанні сертифікованого кабелю, що дозволяє передавати дані на такій швидкості. Також USB4 буде підтримувати різні протоколи дисплеїв і передачу живлення.

Стандарт USB4 буде офіційно ратифікований в середині 2019 року. В даний час над фінальною стадією проекту технічних характеристик USB4 працює більше 50 компаній.

Виходячи з того, що відомо на сьогоднішній день про технічні характеристики USB4, в новому стандарті буде використаний протокол Thunderbolt, однак це, мабуть, буде не Thunderbolt 3, оскільки функціональність інтерфейсу буде відрізнятися.



Передача протоколу Thunderbolt 3 групі USB Promoter Group, по суті, виводить TB3 на основні ПК-платформи, дозволяючи різним компаніям інтегрувати його підтримку в свою продукцію. У той же час, процесори Ice Lake від компанії Intel стануть першими процесорами з початковою підтримкою протоколу Thunderbolt 3.

«Подання технічної специфікації протоколу Thunderbolt є важливою віхою на шляху до створення самого простого і самого універсального порту, доступного кожному, - каже генеральний менеджер відділу клієнтських підключень в компанії Intel Джейсон Циллер. - Співпраця з USB Promoter Group дозволяє нам відкривати двері в світ інноваційних проектів, що охоплюють найширший спектр різних пристроїв, а також підвищувати сумісність заради більш якісного обслуговування клієнтів».

Борис Скуратівський

- 05 березня, 2019



RATVODДата: Середа, 13.03.2019, 16:25 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
NASA протестує 5G-безпілотник



Безпілотник був розроблений японським техновиробником SoftBank
в партнерстві з NASA і американською аерокосмічною компанією AeroVironment.


Пристрій працює на сонячній енергії і може здійснювати передачу сигналу 5G практично в будь-яку точку світу. Про це пише УНІАН.

«Hawk 30 - безпілотний літальний апарат, який оснащений десятьма електричними двигунами і може літати на робочій висоті більше 20 кілометрів. Безпілотник матиме вигнуту конструкцію крила, а також десять електричних двигунів», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними, безпілотник буде вперше протестований вже в найближчі дні в Центрі льотних досліджень в Каліфорнії. Випробування триватиме протягом трьох місяців.

Нагадаємо, на початку року повідомлялося, що Facebook спільно з найбільшою авіабудівною компанією світу Airbus тестує безпілотник, що роздає інтернет.

Лада Васюкова

- 12 березня, 2019



RATVODДата: Четвер, 21.03.2019, 18:42 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Створено смартфон, незалежний

від мереж
мобільних операторів




Перший в світі смартфон з розподільним зв'язком Volk One
вже доступний для замовлення.


Пристрій незалежний від інтернету і стільникових операторів, пише CNews.

«Зв'язок Volk One забезпечує мережу Volk Fi, до якої підключені самі смартфони, а також поставляємі з ними роутери, одночасно задумані як підставки для бездротової зарядки. Роутери підключається до інтернету по Wi-Fi або через кабель Ethernet, а смартфон в свою чергу підключається до роутера», - йдеться в повідомленні.

Крім того, пристрій може ловити сигнали інших таких же смартфонів і здійснювати передачу даних з їх допомогою. Таким чином, при наявності певної кількості власників Volk One в одній місцевості, користувачі отримують доступ до власної мережі. Це позбавляє їх від необхідності платити за послуги зв'язку.

Volk Fi передбачає безкоштовні голосові дзвінки та SMS-повідомлення. Сім-карти пристрій не має, проте надає можливість вставити «сімку» будь-якого оператора зв'язку.

Ключовою перевагою смартфона розробники називають швидкість інтернету, яка росте в міру збільшення підключень до неї, а не навпаки, як це буває в звичайних пристроях.

Однак цей фактор викликає скепсис серед користувачів, оскільки для повноцінної роботи мережі необхідно перебувати в регіоні з певною кількістю смартфонів Volk Fi. Підтримка такого зв'язку можлива у великих містах, але в сільській місцевості така технологія навряд чи буде затребувана.

Лада Васюкова

- 20 березня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 22.03.2019, 10:49 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Росії створюють ТВ-приставку

з розпізнаванням осіб




Компанія Zoom TV розробляє ТВ-приставку з розпізнаванням осіб
і складанням персональних рекомендацій


Ідея стартапу належить томській компанії Zoom TV, пише CNews.

Компанія планує вивести свій пристрій на західні ринки. На даний момент розробники створюють додаток для Smart TV.

«Зараз Zoom TV розробляє однойменний додаток для Smart TV для перегляду телеканалів. Він може працювати як в платному, так і в безкоштовному режимі. Додаток орієнтований на російський ринок, число його завантажень становить 1,5 млн», - повідомляє ресурс.

Згідно з даними, технологія Zoom TV орієнтована на складання персональних рекомендацій шляхом аналізу переваг користувача. Приставка враховує весь контент, що переглядається власником, в тому числі і через встановлені додатки: онлайн-кінотеатри, телеканали і т.д.

Зараз пристрій знаходиться на етапі проектування. Розробники планують вкласти в нього 100-150 тисяч доларів.

Лада Васюкова

- 21 березня, 2019



RATVODДата: Середа, 27.03.2019, 18:02 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Росії представили проект апарату

для переробки космічного сміття




У Росії можуть створити апарат, що перетворює космічне сміття в паливо.


Проект технології представили фахівці компанії «Російські космічні системи», пише Телеспутник.

За допомогою такого апарату орбіта Землі може бути повністю очищена від уламків супутників і розгінних блоків. Імовірно, спочатку збирач космічного сміття запустять на орбіту в 400 км, після чого він підніметься до найзабрудненіших точок висотою в 800-1500 км.

«Згідно з проектом, пошук сміття здійснюється в роботизованому режимі з використанням даних російських і міжнародних каталогів космічних об'єктів. Для виловлювання фрагментів на борту космічного апарату, крім основного, передбачається установка маневрових двигунів. За розрахунками, маса апарату складе близько 2,5 тонн. За один цикл (захоплення-подрібнення-переробка) він зможе утилізувати до 500 кг сміття», - повідомляє ресурс.

Технологія роботи апарату передбачає вилов сміття за допомогою титанових мереж, подрібнення, з'єднання з киснем і пальним, що і послужить в кінцевому підсумку паливом для збирача.

Нагадаємо, минулого місяця британські вчені успішно протестували гарпун для збірки космічного сміття на орбітах.

Ще раніше фахівці Наукового інституту машинобудування в Росії акцентували увагу на засміченості геостаціонарної орбіти. За їхніми даними, на сьогоднішній день близько 70% всіх її об'єктів становить космічне сміття.

Лада Васюкова

- 27 березня, 2019



RATVODДата: Четвер, 28.03.2019, 17:04 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
SRG відзначили високу якість роботи

технології
LTE-Broadcast




Експеримент, проведений компанією Signals Research Group (SRG), показав,
що технологія LTE-Broadcast за якістю відеосигналу значно випереджає одноадресних передачу даних.


Про це пише Телеспутник.

Згідно з даними, порівняння було проведено на базі комерційної LTE-мережі компанії Telstra з використанням смартфонів Galaxy S8 і S8 Plus.

«Змінюючи кількість пристроїв, що використовують одноадресну передачу, дослідники порівнювали якість відео з LTE-Broadcast. При збільшенні кількості смартфонів, що завантажують один і той же контент, відмінності між одноадресним розподілом і LTE-Broadcast ставали все більш помітними», - передає ресурс.

Примітно, що відмінності в результатах роботи технологій помітні навіть при використанні всього декількох мобільних пристроїв.

Нагадаємо, згідно з даними нового дослідження, проведеного компанією Ovum, станом на кінець 2018 року кількість LTE підключень по всьому світу досягло позначки в чотири мільярди.

Лада Васюкова

28 березня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 28.03.2019, 17:14 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
5G допоможе модернізувати VR-технології



Мережа 5G може посприяти розвитку технології віртуальної і доповненої реальності,
а також зробити її доступною для більш широкої аудиторії.


Про це пише Freedom Finance.

Згідно з даними, на сьогоднішній день ринок VR досить розвинений, щоб підтримувати весь існуючий спеціалізований контент, але недостатньо для того, щоб мати широке коло користувачів. Окуляри віртуальної реальності мають значне недопрацювання: для обробки контенту їх необхідно підключати до дорогих пристроїв, що по кишені далеко не кожному користувачеві.

Однак впровадження мереж п'ятого покоління допоможе адаптувати використання віртуальної реальності для більшої кількості людей. Проблему можна вирішити за рахунок підключення за допомогою 5G до хмарних сервісів. Це позбавить користувачів від необхідності використовувати персональні комп'ютери.

Крім того, мережа п'ятого покоління зробить VR-окуляри простішими в конструкції, а отже - і більш дешевими.

Нагадаємо, нещодавно компанія Qualcomm повідомила про розробку бездротової гарнітури віртуальної реальності, яка також буде підключатися до ПК, забезпечуючи новий рівень зручності в VR-іграх.

Лада Васюкова

28 березня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 29.03.2019, 20:09 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Test Achats: Радіослухачам потрібно більше часу

для переходу на
цифрові технології




Радіослухачам необхідно дати 10 років на перехід від FM-мовлення до цифрових технологій,
а також на заміну нинішніх FM-приймачів на цифрові -
- в силу старіння і поступового зникнення з продажу перших.


Про це заявляють в групі захисту прав споживачів Test Achats.

Перехід від аналогового FM-мовлення до цифрового в стандарті DAB+ - технології, дозволяє слухачам приймати програми цифрових радіостанцій - є рішенням з «серйозними наслідками», а також вимагає досить тривалого перехідного періоду, відзначили в асоціації із захисту прав споживачів.

В асоціації закликали європейських регуляторів у сфері радіомовлення розробити «чіткий план» переходу. Якщо FM-приймачі і автомагнітоли як і раніше продаються в магазинах, немає сенсу викидати їх вже через кілька років, - підкреслили в Асоціації.

У Test Achats також виявили стурбованість тим, що впровадження DAB+ може привести не тільки до поліпшення якості звучання, але і до продажу більшого частотного ресурсу і більшої кількості ліцензій радіостанціям.

В організації також вказали на те, що зміни призведуть до погіршення ситуації з доступністю тих чи інших радіопрограм в окремих регіонах Європи. Зокрема, жителі франкомовних провінцій Бельгії втратять можливість слухати Radio 1, Radio 2, Studio Brussel і Klara, а жителі Фландрії не зможуть більше приймати Bel RTL, Classic 21 і BRF.

Борис Скуратівський

29 березня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 01.04.2019, 19:41 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Росії розробили нову технологію

супутникового зв'язку




Команда російських школярів і студентів представила
прототип радіомодуля для передачі даних із супутників.


Нова технологія покликана налагодити меіжспутніковий зв'язок малих космічних апаратів, пише РИА Новости.

За словами розробників, нову технологію можна застосувати для забезпечення доступного широкосмугового інтернету. Для цього планується встановити модуль на один із супутників формату CubeSat.

«Ми пропонуємо використовувати на борту супутника SDR-технологію (Software Defined Radio): прийнятий радіосигнал оцифровується і надалі обробляється вже в цифровій формі. Інфрачервоний промінь, відповідно, теж синтезується програмно. При цьому технологія дозволяє використовувати складні протоколи і модуляції з максимально високими характеристиками», - розповів учасник команди, студент МГТУ Іван Сизов.

Відзначається, що проект сподівається залучити до тестування широке коло радіоаматорів. Зокрема, інтерес до технології вже проявила компанія «Спутнікс», а також космічний центр Сколкявьского інституту науки і технологій ( «Сколтех»).

Нагадаємо, нещодавно в Росії представили проект апарату, що очищає орбіти від космічного сміття. Розробка фахівців компанії «Російські космічні системи» зможе перетворювати відходи в паливо.

Лада Васюкова

01 квітня, 2019



RATVODДата: Субота, 06.04.2019, 19:49 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Нідерландах з'явився

5D-кінотеатр для дорослих




Перший в світі порнокінотеатр з додатковими ефектами
був відкритий в Амстердамі, передає Ліга.Tech.


У закладі показують еротичні фільми у форматі 3D. Додаткові ефекти - вітер, вода, бульбашки, світло і вібруючі крісла підсилюють сприйняття відвідувачів і синхронізуються з тим, що відбувається на екрані.

Автор всіх фільмів - порнопродюсер Кім Холланд. Він зняв їх спеціально для показу в 5D кінотеатрі.

"Є фільм про хлопця, який приїжджає в Амстердам і відправляється в Квартал червоних ліхтарів. Там він потрапляє в кумедні сексуальні історії. Це не просто кіно про хлопців, які прийшли зробити справу. У них багато гумору", - зазначила засновниця кінотеатру Наталі.

Один квиток дає право подивитися один фільм, тривалістю 6 хвилин. Ціна квитка - 12,5 євро (близько 400 грн).

Нагадаємо, що в лютому 2019 року мер Амстердама Фемке Халсема закликала реформувати район Кварталу червоних ліхтарів, де процвітає секс-індустрія. Вона заявила, що перетворення проституції в пам'ятку це неприпустимо.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що в Норвегії був відкритий перший в світі кінотеатр з підтримкою 5G.

Лада Васюкова

05 квітня, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 12.04.2019, 19:52 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
NovelSat FUSION - рішення для ефективної

передачі сигналу через
супутник




Мовники все активніше цікавляться стандартами відео високої роздільної здатності,
впровадження яких вимагає оренди на порядок більш широких смуг на супутнику.


У той же час, частотний ресурс - не гумовий, нові частоти потрібні для запуску 5G. Думаючи над вирішенням даної проблеми, компанія NovelSat об'єднала зусилля з igolgi, щоб представити технологію NovelSat FUSION - комплексне рішення, яке відкриває перед користувачами нові горизонти ефективності передачі сигналу через супутник, що дозволяють мовникам знизити операційні витрати.

Компанія NovelSat, що є світовим лідером в області технологій передачі інформації через супутник, і igolgi - провідний постачальник програмного забезпечення і рішень для обробки, доставки та аналізу відео, розробили рішення FUSION, яке дозволило об'єднати високоефективне багатопотокове кодування відео з супутниковою модуляцією в одному передаючочу пристрої, а також супутникову демодуляцію і багатоканальне транскодування відео в одному приймальному пристрої. Комплексне рішення NovelSat FUSION забезпечує мовникам можливість значної економії смуги пропускання супутника або дозволяє передавати в три рази більше відеоконтенту без збільшення бюджетів на трансляцію.

Кодер/модулятор FUSION одночасно приймає декілька відео-потоків в будь-яких форматах або стандартах доставки і ефективно компресує їх в відеопотік HEVC (H.265). Компресоване відео проходить модуляцію і передається в захищений висхідний канал з можливістю використання 256-бітного шифрування AES, яке практично не піддається злому. У точці прийому транскодуючий пристрій, сумісний з технологією FUSION, розшифровує і демодулює супутникові сигнали, перетворюючи їх в будь-який формат відео - MPEG 2, MPEG 4 (H.264 AVC) або HEVC - для подальшої передачі на ОТТ, ABR або в канали лінійного телебачення. У приймальному пристрої також є можливість формування пакетів HLS або DASH. Крім того пристрій може використовуватися виключно в якості декодера або передавати контент для прямого пакетування.



Рішення NovelSat FUSION підтримує всі стандарти супутникової передачі даних, включаючи DVB-S2/DVB-S2X, а також NovelSat NS4 - найпоширеніший в світі тип передачі супутникового сигналу з ефективним використанням каналу. Завдяки використанню найсучаснішої і досконалої компресії HEVC від igolgi, пріоритетами NovelSat NS4 в сфері ефективності передачі сигналу і тісної інтеграції, FUSION перевершує всі інші доступні рішення для мовлення.

«Зміни, що відбуваються на ринку супутникового мовлення, вимагають нового підходу до використання супутникових каналів, - говорить генеральний директор NovelSat Гарі Друтін. - NovelSat FUSION - це ефективне і економічне рішення, що допомагає мовникам вирішувати проблеми, пов'язані з використанням частотного спектру».

«Завдяки технологіям NovelSat, що дозволяє ефективно використовувати супутниковий канал, і потужним рішенням для компресії відео від igolgi, NovelSat FUSION дає ринку грандіозні можливості для підвищення ефективності використання спектру і гнучкості відео», - говорить президент igolgi Кумар Рамасвамі.

Борис Скуратівський

12 квітня, 2019



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024