FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 06:43

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: П`ятниця, 12.04.2019, 20:22 | Повідомлення # 91
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Intel і Netflix запропонували ринку

масштабований відеокодек
SVT-AV1




У компаніях Intel і Netflix анонсують випуск нового високопродуктивного відео-кодека,
який буде доступний творцям контенту, розробникам і провайдерам послуг
в якості ПЗ з відкритим кодом, без необхідності сплати роялті.


Кодек, який отримав назву SVT-AV1 (Scalable Video Technology for AV1 - масштабована відео-технологія для AV1), забезпечує продуктивність і можливість масштабування при обробці відео.

Віце-президент компанії Intel Лінн Комп каже: «Кодек SVT-AV1 забезпечує високу продуктивність і ефективність. На тлі найпопулярнішого на сьогоднішній день кодека H.264 AVC, кодек SVT-AV1 може допомогти провайдерам послуг заощадити до половини пропускної спроможності каналу, забезпечуючи суперсучасні функції для обслуговування користувачів, які можуть швидко і вигідно пропонуватися по всьому світу.

Даний кодек можна задіяти для надання цілого ряду послуг - починаючи від відео за запитом до живих трансляцій контенту 4Kp60/10 біт з використанням процесорів Intel Xeon Scalable, включаючи недавно представлений на ринку процесор Intel Xeon Scalable 2-го покоління»
.

Модернізація програмних відео-кодеків для підвищення ефективності дозволить забезпечити високу функціональність для користувачів і отримати глобальне охоплення, прискоривши вихід на ринок і знижуючи витрати розробників і провайдерів послуг.

SVT-AV1 - це програмний масштабований кодек, що пропонує найбільш компромісні рішення в поєднанні продуктивності, затримки і якості картинки при роботі з візуальними хмарними навантаженнями. Переваги кодека SVT-AV1 в сфері продуктивності засновані на архітектурі SVT - пов'язаної і високоефективної архітектурі кодеків, яка була використана при створенні декількох поколінь подібного програмного забезпечення - зокрема, SVT-HEVC, SVT-VP9 і SVT-AV1.

Новий кодек SVT-AV1 є унікальним в тому сенсі, що він дозволяє кодеру масштабувати рівні своєї продуктивності з урахуванням вимог до якості і затримки цільових програм - від найвищої якості для відео за запитом (VOD) до варіантів використання потокової передачі в реальному часі.

Висока якість компресії і декомпресії, пропоноване кодеком SVT-AV1, дає можливість розробникам, які працюють з візуальними хмарними навантаженнями, виводити їх на ринок прискореними темпами. Кодек оптимізований для компресування відео на процесорах Intel Xeon Scalable.

Паралельно компанія Intel запустила проект з відкритим вихідним кодом Open Visual Cloud, який включає в себе набір опорних конвеєрів, оптимізованих для використання при роботі з візуальними робочими навантаженнями.

В основі цих готових до використання розробниками конвеєрів лежать компоненти з відкритим вихідним кодом, штучний інтелект (AI) і графічні програмні складові. Вони підтримують найпопулярніші конструкції з відкритим вихідним кодом, добре знайомі розробникам.

SVT, OpenVINO Toolkit і Intel Rendering Framework будучи частиною Open Visual Cloud, об'єднані високооптимізованим відкритим кодом для компресії/декомпресії, логічного виводу і графіки і стали загальним сумісним еталоном для впровадження інновацій в сфері послуг. Перші два конвеєри включають служби для потокової передачі VOD в транскодуючій мережі доставки контенту (CDN) і інтелектуальної вставки реклами.

Кодек SVT-AV1 можна отримати на умовах дозвільної ліцензії BSD + Patent, яка без проблем дозволяє брати його на озброєння і комерціалізувати. Розробники можуть отримати кодек SVT-AV1 за адресою 01.org/OpenVisualCloud/svt. Еталонні довідкові матеріали і будівельні блоки Open Visual Cloud для кодування/декодування, виведення і рендерингу можна скачати за адресою 01.org/OpenVisualCloud.

12 квітня, 2019

Редакція


RATVODДата: Субота, 04.05.2019, 12:58 | Повідомлення # 92
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Створена антена для забезпечення

мобільного зв'язку під землею і під водою



Фото: Greg Stewart / SLAC National Accelerator Laboratory

Національна прискорювальна лабораторія SLAC Міністерства енергетики США розробила нову
кишенькову антену, яка повинна буде забезпечити можливість роботи мобільного зв'язку в місцях,
де звичайні радіосистеми не працюють - зокрема, під водою, в підземеллях,
а також на далеких відстанях в повітряному просторі.


Пристрій випромінює радіохвилі дуже низької частоти (VLF), довжиною від десятків до сотень миль. Такі хвилі можуть поширюватися на великі відстані за горизонт, а також здатні долати перешкоди, які зазвичай блокують коротші хвилі. На відміну від звичних технологічних рішень для випромінювання подібних хвиль, що вимагають установки випромінювачів великих габаритів, дана антена має розмір всього в чотири дюйми, і, відповідно, може використовуватися для виконання завдань, що вимагають високої мобільності, зокрема, місій оборони і спасіння.

За словами головного дослідника проекту, Марка Кемпа з SLAC, ефективність даного пристрою в сотні разів перевищує ефективність роботи всіх колишніх пристроїв такого розміру, а крім того він здатний передавати дані набагато швидше. Він стверджує, що продуктивність пристрою розширює рамки технологічних можливостей, а також іншим чином надавати роботу портативних VLF-додатків - таких, зокрема, як відправка коротких текстових повідомлень в складних умовах. Команда лабораторії SLAC представила результати своїх розробок на сторінках видання Nature Communications.

Група дослідників працювала над проблемою розміру, оскільки в сучасній системі телекомунікацій радіохвилі переносять через ефір інформацію, передану мовними станціями, радарами, навігаційними системами та іншими пристроями. Однак поширення радіохвиль короткої довжини має свої обмеження. Дані обмеження пов'язані з тим, що передаваємий сигнал слабшає, проходячи великі відстані, а також не може проникати через воду і блокується товщею грунту.

У той же час, набагато більша довжина хвиль VLF-спектру дозволяє їм проникати вглиб землі на багато метрів і долати в повітрі відстані в тисячі кілометрів за горизонтом. Для створення VLF-випромінювання пристрій використовує п'єзоелектричний ефект, що перетворює механічну напругу в електричний заряд.

В якості антени в дослідженні використовувався стержневідний кристал п'єзоелектричного матеріалу і ніобату літію. Передача на стрижень коливальної електричної напруги приводила до його вібрації або ж до стиснення і розширення. Дане механічне напруження викликало коливаючий електричний струм, електромагнітна енергія якого потім випромінювалася у вигляді VLF-випромінювання.

Електричний струм створюється розрядами, що рухаються вгору і вниз по стрижні. Зазвичай амплітуди цих рухів близькі за своєю довжиною до довжини хвилі, випромінюваної ними. А більш компактний розмір вимагає більш істотного в порівнянні з антеною розміру блоку настройки.



Дослідники також винайшли інтелектуальний спосіб підгонки довжини випромінюваної хвилі. Неодноразове перемикання довжини хвилі в процесі роботи дозволяло їм передавати інформацію з більшою шириною каналу. Таке рішення є ключем для досягнення швидкості передачі даних в більш ніж 100 біт в секунду, що достатньо для відправки простого тексту.

Борис Скуратівський

- 03 травня, 2019



RATVODДата: Субота, 04.05.2019, 14:38 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Дослідники дали зелене світло

надшвидкісному лазерному Wi-Fi




Групі дослідників вдалося передати дані за допомогою бездротової технології
з використанням напівпровідникового лазера - таким чином, що лазер вперше
був використаний в якості радіочастотного передавача.


Вчені з Гарвардської школи технічних і прикладних наук ім. Джона А. Полсона передали запис класичної композиції Мартіна «Volare», використовуючи новаторський підхід.

У статті, опублікованій на сторінках видання «Proceedings of the National Academy of Sciences», дослідники описують лазер, який може випромінювати в ефір мікрохвилі, модулювати їх, а також приймати зовнішні радіочастотні сигнали.

«Дослідження дає зелене світло появі нових видів гібридних електронно-фотонних пристроїв і є першим кроком на шляху до надшвидкісного Wi-Fi», - заявляють головний дослідник Федеріко Капассо, професор прикладної фізики Роберт Л.Уоллес і старший науковий співробітник відділу електротехніки при SEAS Вінтон Хаіес , який є головним автором дослідження.

В основі даного дослідження лежать попередні роботи Capasso Lab. У 2017 році вчені виявили, що частотний гребінь в квантовому каскаді можна використовувати для генерування терагерцових частот - хвиль субміліметрового діапазону, які можуть передавати дані в сотні разів швидше, ніж існуючі бездротові системи. У 2018 році команда виявила, що квантові каскадні лазерні частотні гребені можна також використовувати в якості інтегрованих передавачів і приймачів, здатних ефективно кодувати інформацію.

Зараз же дослідникам вдалося знайти спосіб вилучення і передачі радіосигналів за допомогою лазерних частотних гребенів.

На відміну від звичайних лазерів, які випромінюють одну світлову частоту, лазерні частотні гребені одночасно випромінюють кілька частот, розташованих рівномірно - подібно зубців гребеня. У 2018 році дослідники виявили, що всередині лазера можуть битися кілька світлових частот, створюючи випромінювання мікрохвильового діапазону. Світло всередині резонатора лазера викликав коливання електронів на мікрохвильових частотах, які перебувають в межах діапазону зв'язку.

«Якщо ви бажаєте використовувати цей пристрій для Wi-Fi, вам необхідно помістити корисну інформацію в мікрохвильові сигнали і витягувати цю інформацію з пристрою», - каже науковий співробітник SEAS Марко Піккарда, що є основним автором публікації.

Першим, що було необхідно новому пристрою для передачі мікрохвильових сигналів, виявилася антена. Дослідники зробили зазор в верхньому електроді пристрою, створивши таким чином диполь (нагадує антену «кролячі вушка» над старим телевізором). Потім вони модулювали частотний гребінь для кодування інформації в мікрохвильовому випромінюванні, створюваному пульсуючим світлом гребеня. Потім, за допомогою антени, пристрій випромінював мікрохвилі, що містять закодовану інформацію. Радіосигнал приймається рупорною антеною, фільтрується і передається на комп'ютер.

Дослідники також продемонстрували можливість прийому сигналів лазерним радіо. Команда змогла дистанційно керувати поведінкою лазера, використовуючи мікрохвильові сигнали з іншого пристрою.

«Даний інтегрований, комплексний пристрій має непогані перспективи для використання в якості засобу бездротового зв'язку, - каже Піккарда. - Не дивлячись на те, що для досягнення кінцевої мети - створення терагерцового бездротового зв'язку - ще далеко, даний пристрій дає чітку дорожню карту, що вказує на те, як нам дійти до мети».

Гарвардське бюро технологічного розвитку зареєструвало права інтелектуальної власності, пов'язані з даним проектом, і вивчає можливості для його комерціалізації.

Борис Скуратівський

- 03 травня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 06.05.2019, 20:25 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
MPEG-OMAF - стандарт для трансляції відео

в режимі віртуальної реальності в мережах
5G




У суспільстві Фраунгофера з Німеччини, широко відомому в світі завдяки внеску, зробленого
в розвиток формату MPEG - технології компресії, використовуваної в MP3 аудіо-файли і MP4 відео
- недавно переключили увагу на чергову технологію зі світу медіа: віртуальну реальність.


У минулому році організація представила доступну гарнітуру віртуальної реальності, а в даний час готова запропонувати програмне забезпечення для компресії відео нового покоління, в якому використовується стандарт MPEG-OMAF. Це перша VR-технологія, що дозволяє вести потокову трансляцію відео з кутом огляду 360 градусів в мережах 5G.

Заснований багато в чому на запропонованих суспільством Фраунгофера технологіях компресії відео, стандарт MPEG-OMAF розбиває згорнуте відео на безліч плиток-фрагментів, стислих в різному дозволі. Вище на зображенні використані фрагменти з заливкою, які повинні вказувати на площі, що передаються в низькій роздільній здатності, а решта фрагментів передаються у високій роздільній здатності.

На відміну від стандартних відео, які передаються потоком з сервера в одному обраному дозволі, VR-відео динамічно використовують фрагменти-плитки з високою роздільною здатністю в тих місцях, на які дивиться глядач, і фрагменти низького дозволу для областей, які знаходяться поза полем його зору. При зміні положення голови глядача гарнітура або дисплей запитують інший мікс потокових фрагментів, оптимізованих для поточного фокусу зору глядача.

Даний «трюк» дозволяє продовжувати передавати потік панорамного відео, приділяючи максимальну увагу передачі тих фрагментів, які переглядає глядач. Він йде рука об руку з недавно запропонованим глибоким рендерингом, який повинен максимально поліпшити передачу в реальному часі 3D-графіки користувачів Віртуальної реальності, гарантуючи глядачам можливість при повороті голови продовжувати бачити щось бічним зором - нехай навіть в більш низькій чіткості.

Міжнародна організація по стандартизації стільникового зв'язку 3GPP прийняла стандарт MPEG-OMAF для потокової передачі контенту віртуальної реальності в мережах в 5G, тому він, ймовірно, буде підтримувати безліч відеопотоків віртуальної реальності з 360-градусним оглядом - точно так само, як MP3 і MP4 були основою для передачі цифрового аудіо та відео попереднього покоління. В даний час при передачі 360-градусних VR-відео через мережі 4G і мережі Wi-Fi, як правило, використовується низький дозвіл, а самі відео страждають від загальних артефактів стиснення і високої затримки, які можуть усунути нові стандартні мережі та мережі з більш високою пропускною спроможністю.

У суспільстві Фраунгофера демонструють можливості нової технології, використовуючи комбінацію з JavaScript, браузера Safari від компанії Apple, WebGL API для рендерингу і HEVC відеокодек. Технічне відео доступне тут. Вихідний код для програвача JavaScript, а також інструкції по створенню контенту, сумісного зі стандартом, доступні для скачування з GitHub.

Борис Скуратівський

06 травня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 03.06.2019, 14:04 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Економіка 2030: які технології

визначать майбутнє



Фото: pixabay

«Стрибок жаби», машини в ролі споживачів і випереджальне виробництво
– навіщо ці «примхи» Україні


Нещодавно американський «Інститут вивчення майбутнього» (IFTF) випустив оновлення дослідження Realizing 2030 – прогнозу про майбутнє економіки і вплив технологій на прогрес. Ірина Волк, генеральний менеджер Dell Technologies у кластері країн, в який входять Україна, Білорусь, Азербайджан, Молдова, Вірменія та Грузія, вибрала для Mind найцікавіші меседжі з цього дослідження і проаналізувала їх.

У своєму першому прогнозі, який готувався у 2016–2017 роках, Інститут вивчення майбутнього передбачав посилення партнерства людей і машин. Тоді часто зустрічалися передбачення про те, що роботи витіснять людей з їхніх робочих місць, перекроївши ринок праці та позбавивши людину можливості заробляти на життя. Однак в IFTF порахували, що майбутнє не настільки драматичне.

Так, машини дійсно виходять на недоступний їм раніше рівень розвитку «інтелекту». Однак вони, швидше, асистуватимуть людям. Якщо і замінять людей, то у виконанні рутинних завдань, у небезпечних професіях, де машина діє ефективніше і дозволяє людині не піддавати себе зайвому ризику. Сьогоднішні реалії вже говорять на користь такого прогнозу.

З часом машини стануть споживачами даних і зможуть самі комунікувати одна з одною, ставши в певному сенсі автономними. У свою чергу подальша демократизація технологій розширить до них доступ для компаній, у яких немає великих бюджетів, дозволяючи розширити «виробництво за запитом», а також надасть додаткові імпульси розвитку Leapfrog Economy (неоіндустріальній економіці). А тепер обговоримо докладніше кожен з трьох аспектів перетворень.



Автономізація машин


Згодом безліч механізованих операцій стануть автономними. Машини «порозумнішають» настільки, що зможуть виступати в ролі споживачів та інтерпретаторів даних, безпосередньо комунікувати з іншими машинами, оминаючи ланку людини, і самі визначатимуть, наскільки оптимально налагоджена їхня робота. А якщо ні – то самі зможуть пропонувати і, можливо, імплементувати варіанти для виправлення ситуації.

Одним з ранніх і масштабних прикладів міжмашинної комунікації був сервіс доставки Dash від Amazon: принтери, фільтри для води, сміттєві баки та інші побутові прилади, оснащені сенсорами, передавали сигнал іншому приладу, обмінювалися даними – і запаси поповнювалися автоматично. Цей приклад не вражає своєю футуристичністю, але така простота і утилітарність підтверджують широту застосування технології.

У той же час автономні від людини машини, здатні самі себе обслуговувати, набувають схожість з економічними суб'єктами. А це вже ставить питання: чи не витіснять вони людей, невіртуальний бізнес, роздрібні магазини? Досвід показує, що для затребуваних бізнес-моделей місце знайдеться. У книзі «Економіка вражень» (The Experience Economy, 1999) Джозеф Пайн і Джеймс Гілмор пишуть, що в міру розвитку ринку продукти, як правило, коммодитизуються, стаючи масовішими, однотипними. Отже, доводиться конкурувати сервісом, умінням знаходити людяний підхід до споживачів, впроваджувати емоційний маркетинг.

А в реалізації міжмашинної комунікації важливу роль зіграє технологія блокчейн і її подальше поширення в бізнесі та на виробництві.



За даними опитування, проведеного Vanson Bourne серед 4600 IТ-лідерів з 42 країн світу, майже половина з них (47%) планують застосовувати блокчейн у найближчі п'ять років.

Виробництво за запитом


Традиційне серійне виробництво вже тіснять автоматизовані форми, які можна налаштовувати під конкретні умови і побажання замовників. Концепція виробництва за запитом не є принципово новою, проте вона отримає друге життя в найближче десятиліття, вважають в IFTF.



Темпи розробки, виробництва і споживання нових продуктів необхідно буде прискорювати, щоб досягти успіху в боротьбі за клієнтів, чиї потреби можуть змінюватися досить часто і швидко. А це серйозний виклик, вважають 51% бізнес-лідерів, які брали участь в опитуванні Vanson Bourne і Dell Technologies. І відзначають, що в найближчі п'ять років їм доведеться поборотися за задоволення мінливих запитів замовників.

Водночас прогрес у сфері роботизації, 3D-друку і IoT дозволить здешевити розробки, радикально прискорити виробництво. Вбудовані датчики і оперативний аналіз даних допоможуть отримати зворотний зв'язок від споживачів, побачити, з якими складнощами вони стикаються, де є слабкі місця, і максимально швидко виправити дефекти – буквально на льоту, не припиняючи роботу вже запущених програм або застосунків.

У міру демократизації інновацій розширюватимуться можливості хардверних стартапів для малого бізнесу. У найближчі роки продовжить розвиток так зване мейкерство.

Maker Movement об'єднує співтовариство ентузіастів, які самі або в невеликих групах займаються виробництвом, модифікацією і ремонтом. Такий вид виробництва можна назвати «мета-виробництво». «Мейкери» готові допомогти людям без досвіду і без глибоких технічних знань реалізувати їхні ідеї.

Тобто сьогодні підприємець має доступ до таких виробничих процесів і систем, які раніше були доступні лише великим корпораціям або лабораторіям.

Крім того, розвиватиметься перехресне застосування технологій. Коли, наприклад, технології з пожежогасіння застосовуються для дослідження космосу. Подібний підхід практикує науково-дослідницька компанія Draper.



Leapfrog Economy


Буквально Leap Frog означає «стрибок жаби». У контексті економіки та IТ це означає, що країна або компанія, яка працює в середовищі, що відстає на кілька етапів від інших набагато розвиненіших країн або компаній, здійснює потужний стрибок і перестрибує всі ті етапи, на які вона відставала. Або впроваджує такі технології, для яких раніше не було відповідної інфраструктури.

Сьогодні у світі з'являється все більше можливостей для відходу від традиційної великомасштабної інфраструктури, що знижує витрати на розробки. Ймовірно, у найближчі 10 років покращиться доступ до фінансування і до таких необхідних для виробництва ресурсів, як вода і енергія. Це зміцнить базу для здійснення стрибка в економічному розвитку.



Прикладом такого стрибка або прориву може слугувати перехід на мобільні телефони. Ми вже майже забули, що до їх появи мільйони людей не мали доступу до стаціонарної телеком-інфраструктури. Але коли мобільний зв'язок став доступним, це відкрило шлях впровадженню інновацій в глобальному масштабі, надавши ринкам, що розвиваються, новий шанс.

Хрестоматійний приклад: M-Pesa – система переказу грошей через мобільні пристрої – була запущена в Кенії у 2007 році задовго до того, як аналогічні системи досягли США і Європи, тобто багатших і розвинених ринків.

За різними оцінками, зараз близько 4 млрд людей позбавлені доступу до інтернету. Це означає, що є ще потенціал, що реалізовуватиметься у міру демократизації технологій. Тут цілком можуть досягти успіху ринки, що розвиваються.

IFTF наводить у своєму дослідженні приклад Нігерії. У країні нестабільна енергосистема, і більшість домогосподарств використовують кілька джерел енергії, зокрема місцеві генератори. Однак ці генератори часто виробляють надлишкову енергію.

Дослідник і директор JJK.FYI Джеремі Киршбаум вважає, що технології блокчейну змогли б допомогти нігерійцям реалізовувати надлишки енергії. «Використовуючи щось на зразок місцевого трансформатора, люди могли б укладати угоди, купуючи і продаючи надлишки або налаштовуючи лічильники і пристрої таким чином, щоб вони були здатні комунікувати і самі укладати угоди через блокчейн», – пише Киршбаум.

У США блокчейн вже застосовується для створення мікромереж (Micro Grid – локальна енергосистема). Одним із прикладів такої мережі може слугувати Brooklyn Microgrid.

У недалекому майбутньому фінансові сервіси досягнуть такого рівня розвитку, що угоди відбуватимуться з мінімальним втручанням людини. Користувачі отримають безпрецедентні можливості для обміну та/або спільного користування ресурсами і цінностями. Цьому передуватиме потужний ривок у розвитку фізичної інфраструктури.

Багато в чому саме від інфраструктури – фундаменту для інноваційних проектів – залежатиме успіх країни або компанії в новій цифровій економіці. Дослідження, які ми проводимо спільно з ESG, Vanson Bourne та іншими компаніями, чітко дають зрозуміти, що трансформація інфраструктури є необхідністю. Чим вищий рівень перетворень – тим більше шансів досягти успіху вже зараз, а головне – в майбутньому.



Отже, подібно до того, як мобільні телефони і соціальні медіа усували бар'єри в комунікаціях в останні 10–20 років, технологічні напрацювання найближчих 10 років дозволять усувати перешкоди на шляху до нової економіки – «економіки без тертя» (Frictionless Economy).

Бар'єри


Не можна не згадати про перешкоди, які зустрінуться на цьому шляху. На жаль, їх чимало, і вони заслуговують окремої статті. Коротко позначимо основні:

> Безпека. Революційні технології дозволяють зловмисникам вдосконалюватися. Тому засоби захисту повинні бути вбудовані в будь-яку IТ-інфраструктуру. Якщо ж не забезпечити безпеку, тоді користувачі – підприємства, установи, прості люди – втратять довіру до систем захисту даних і транзакцій. Отже, доведеться встановлювати нові бар'єри. Сьогодні вже лунають заклики застосовувати обмежувальні заходи. За введення регулювання в сфері АІ виступили 44% бізнес-лідерів, які брали участь в опитуванні Digital Transformation Index.

> Конфіденційність даних. Обсяг інформації зростає в геометричній прогресії, отже, підвищуються і ризики. Компанії оперують величезними масивами персональних даних, які потребують надійного захисту, інакше в разі збою до всіх неприємних наслідків додається загроза штрафних санкцій за неналежний захист даних.

> Нові професії. Освітня система вимагає перетворень, щоб молодь отримувала конкурентну і релевантну освіту, що дозволяє знайти себе в майбутньому. Тому що 85% робочих місць, які, ймовірно, будуть затребувані у 2030 році, ще навіть не винайдені, говорилося в попередньому прогнозі Realizing 2030.

> Розрив між розвиненими країнами і ринками, що розвиваються. Незрілість ринку, недостатній рівень розвитку економіки, недофінансування ускладнюють впровадження інновацій.

З іншого боку, саме на ринках, що розвиваються, більше можливостей зробити потужний і стрімкий прорив, відразу перестрибнувши декілька етапів. Історія знає такі приклади. Україна теж могла б стати одним з них.

ІРИНА ВОЛК,
генеральний менеджер Dell EMC в Україні, Білорусі, Молдові, Азербайджані, Вірменії та Грузії

03 червня, 2019.

RATVODДата: Середа, 19.06.2019, 09:09 | Повідомлення # 96
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Платформа Vimeo отримала

підтримку відеокодека
AV1



AOMedia Video Codec 1.0 (AV1)

Платформа для творців відео Vimeo приєдналася до числа медіа- та технологічних компаній,
що підтримують відеокодек з відкритим кодом AV1, що не вимагає сплати роялті.


Компанія Vimeo співпрацювала з компанією Mozilla - одним із засновників Альянсу відкритих медіа (AOMedia), яка розробила кодек AV1.
У компанії Vimeo доклали руку до створення кодера з відкритим джерелом rav1e від компанії Mozilla і використовувала його.

У компанії заявили, що незабаром останні відео, розміщені на каналі Vimeo Staff Picks, будуть пропонуватися для сумісних платформ в компресії з використанням кодека AV1.

«Кодек AV1 встановлює нові стандарти компресії і доставки відео через всесвітню павутину, даючи можливість кардинально поліпшити якість і доступність для аудиторії по всій планеті потокового контенту, що передається на нашій платформі , - коментує старший віце-президент з розвитку технологій в компанії Vimeo Нарен Венкатараман. - Цей запуск є важливим кроком вперед на шляху до реалізації поставленої компанією Vimeo мети: забезпечувати нашим творцям контенту найкращі можливості для роботи з відео, а також важливою віхою в історії самого кодека AV1, використання якого стає повсюдним в галузі».

«Ми пишаємося своїм внеском в розробку кодера rav1e і об'єднали свої зусилля з компанією Mozilla в сфері створення умов для розвитку відкритої і вільної екосистеми для творців відео. Разом ми закладаємо міцну основу для функціонування відео-кодеків наступного покоління», - говорить Вітторіо джовар, провідний інженер відділу кодування в Vimeo.

AV1 в деякому роді є спадкоємцем кодека VP9 - кодека для компресії відео з відкритим кодом, який був розроблений компанією Google. Творці AV1 обіцяють поліпшення ефективності компресії на 30% в порівнянні з кодеком VP9 - виходячи з тестів, проведених Bitmovin. Це означає, що кодек AV1 дозволить передавати відеоконтент в дозволі 4K UHD, використовуючи менші обсяги даних.

Альянс AOMedia створив кодек AV1 для комерційного та некомерційного використання в додатках і службах інтернету, таких як браузери, потокові служби, відеоконференції, а також при розробці апаратного і програмного забезпечення. Членами правління альянсу AOMedia є представники компаній Amazon, ARM, Cisco, Facebook, Google, IBM, Intel, Microsoft, Mozilla, Netflix і NVIDIA.

Борис Скуратівський

18 червня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 21.06.2019, 16:38 | Повідомлення # 97
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Американський провайдер представив технологію

управління телевізором за допомогою погляду




Компанія Comcast - найбільший провайдер послуг кабельного телебачення в США
- запускає нову послугу, що дозволяє управляти телевізором за допомогою погляду.


Система очного управління Xfinity X1 - це заснована на web-технологіях система дистанційного керування для комп'ютерів і планшетів, яка працює в парі з існуючими системами відстеження напрямку погляду і дозволяє глядачам перемикати канали, включати функцію запису, шукати цікаві для них програми за допомогою погляду.

Основною метою запуску послуги є надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливості, зокрема - людям, які мають травми хребта або страждають від бокового аміотрофічного склерозу (БСД), у взаємодії зі своїм телевізором.

«Перемикання телеканалів - це дія, яка більшість з нас вважає цілком пересічною, і не надає їй особливу значущість. Однак, досі мільйони глядачів не мали можливості це робити, - каже віце-президент компанії Comcast з питань доступності продуктів Том Влодковскі. - Роблячи продукт більш інклюзивним, ви відкриваєте ширші можливості для всіх його користувачів, і ми сподіваємося, що система X1 принесе величезні зміни в життя наших абонентів».

Компанія Comcast є найбільшим кабельним оператором в країні, а це значить, що дане технічне нововведення серйозно вплине на те, як дивляться телевізор широкі маси глядачів.

Надалі компанія планує інтегрувати технологію відстеження погляду в свої послуги категорії «розумний дім», що дозволить її клієнтам керувати за допомогою погляду домашнім освітленням, регулювати температуру, контролювати двері.

Функція очного управління доступна передплатникам відеоплатформи X1 від компанії Comcast, які є власниками пристрою для відстеження погляду і мобільного планшета.

З огляду на легкість використання даної технології, цілком очевидним є те, що вона припаде до душі не тільки людям з обмеженими фізичними можливостями, і дуже скоро всім глядачам більше не доведеться шукати пульт дистанційного керування.



21 червня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 24.06.2019, 19:11 | Повідомлення # 98
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Сеулі представили сім безпілотних авто

з підтримкою
5G



Фото: ТАСС: Фестиваль безпілотних автомобілів

У Південній Кореї показали безпілотні автомобілі з 5G.


Транспортні засоби, оснащені технологією п'ятого покоління, представили і протестували на «Фестивалі безпілотних автомобілів» в Сеулі, пише ТАСС.

Згідно з даними, на тестовому майданчику було представлено сім засобів пересування: чотири автобуси і три легкові автомобілі.

Їх особливість полягає в тому, що за допомогою 5G представлені машини можуть обмінюватися даними з інфраструктурою доріг. Отримуючи інформацію про стан траси, автомобіль здатний самостійно коригувати свій рух, щоб уникнути аварій і пробок.

За попередніми даними, вже в поточному році в Сеулі почнуть повномасштабно впроваджувати проект використання безпілотного транспорту з підтримкою 5G. В середині літа в районі Санам почнуться тестування мікроавтобусів без водіїв, а восени - випробування рейсового транспорту для перевезення пасажирів.

Нагадаємо, на початку року в Кореї запустили 5G-автобус, оснащений гаджетами віртуальної і доповненої реальності.

Лада Васюкова

24 червня, 2019.



RATVODДата: Середа, 26.06.2019, 10:17 | Повідомлення # 99
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Іспанський телемовник продемонстрував «першу в світі»

систему автономного
5G-мовлення




Компанія RTVE стала першим телемовцем в Іспанії,
який провів демонстрацію технології живого мовлення через мережу 5G.


Іспанська державна телерадіокомпанія (RTVE) організувала 5G-трансляцію під час конференції EUCNC 2019, яка проходила в Валенсії, в процесі якої ведуча новин Ганна Бланко поспілкувалася в прямому ефірі з кореспондентом Карлосом де ла Морена, який знаходився на вулицях міста.

В процесі конференції EUCNC також пройшла 7-а зустріч Global 5G. Мовник використовував HD-камеру, підключену до станції 5G NR для проведення автономної прямої трансляції, яку в RTVE назвали першою у своєму роді. Це пов'язано з тим, що всі попередні 5G трансляції були засновані на використанні неавтономної технології 5G, яка вимагає наявності мережі 4G для передачі контрольної і сигнальної інформації.

Трансляція була організована RTVE за сприяння Політехнічного університету Валенсії, а також компаній Fenitel, WATCHITY, Cellnex, Orange і ZTE.

Карлос де ла Морена вів свій репортаж, перебуваючи перед екраном телевізора, щоб підкреслити високу швидкість і низьку затримку, яку здатна забезпечити нова мережа 5G.

Проведеною компанією RTVE демонстрації передувала аналогічна акція, організована мовниками з сусідньої Португалії. Раніше португальська суспільний мовник RTP за сприяння компанії Altice Portgual провів першу в країні трансляцію через мережу 5G.

Для тестів 5G використовувалася пробна, некомерційна екосистема 5G, активована з клієнтського терміналу для обслуговування платформ під час Moche XL Esports - найбільшого подібного заходу в регіоні.

У Португалії поки ще не запускали 5G, тому компанія Altice запросила у регулятора Anacom тимчасову ліцензію для проведення тесту, який пройшов на Altice Arena.

Схоже, гонка, пов'язана з демонстрацією нових можливостей використання 5G, охоплює всю Європу.

Іспанія недавно приєдналася до гонки за лідерство в сфері впровадження 5G в Європі: компанія Vodafone Espana запустила мережу 5G в 15 містах країни, ставши таким чином першим в Іспанії оператором, що пропонує послуги зв'язку в стандарті 5G. Завдяки цьому компанія Vodafone Espana також кинула виклик компанії Vodafone UK, ставши першою в сімействі Vodafone компанією, яка запустила мережу 5G.

Запуск першої комерційної мережі 5G в Великобританії мав місце в минулому місяці, коли належить компанії BT мобільний оператор EE запустив власну мережу 5G. У той же день компанія BBC провела першу 5G трансляцію в мережі EE, яка, втім, зіткнулася з низкою проблем, пов'язаних з новизною технології.

Борис Скуратівський

25 червня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 27.06.2019, 22:33 | Повідомлення # 100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Intel розпродає власні патенти



Технічна компанія Intel заявила про продаж власних патентів.


Також виробник відмовляється від подальшої розробки 5G-модемів для смартфонів, передає 3Dnews.

Згідно з даними, Intel виставила на продаж пакет з 8500 патентів, пов'язаних з розробками в області бездротової передачі даних. Заявки на їх придбання будуть розглядатися до серпня, при цьому найбільш цінні ідеї компанія має намір залишити при собі.

Що стосується виходу Intel зі сфери розробок модемів для смартфонів 5G, то основний заробіток компанії приносили поставки комплектуючих для iPhone, поки Apple перебувала в розбіжностях зі своїм основним постачальником Qualcomm. Тепер же, після примирення, бізнес Intel не буде функціонувати так добре, і є чимала ймовірність, що його викупить яблучна компанія.

Нагадаємо, в середині травня Apple закидав вудку про те, що має намір налагодити виробництво власних 5G-модемів. Однак, з огляду на ряд обставин, з'явиться пристрій не раніше 2025 року.

Лада Васюкова

27 червня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 02.07.2019, 20:41 | Повідомлення # 101
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Google проведе випробування

«інтернет-куль» в Кенії




Google буде роздавати інтернет в Кенії за допомогою повітряних куль.


Проект реалізує дочірня компанія пошукового гіганта Loon спільно з кенійським оператором Telkom Kenya, передає Ixbt.com.

Згідно з даними, Управління цивільної авіації Кенії має видати дозвіл на експлуатацію сервісу вже в поточному місяці. У зв'язку з цим, комерційне випробування повітряних куль Loon варто очікувати найближчим часом.

Завдяки цій технології Google зможе забезпечити інтернетом жителів регіонів, в яких будівництво стільникових веж економічно невигідно. Таким чином, жителі гірської місцевості зможуть отримати доступ до мережі 4G за ринковими цінами.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що Google і Cisco працюють над наданням інтернету країнам третього світу. Співпраця направлено на створення єдиної Wi-Fi-мережі-Next Billion Users.

Лада Васюкова

02 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 05.07.2019, 20:47 | Повідомлення # 102
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Eutelsat витратить понад $ 11 млн

на розвиток технологій для відео нового покоління




Європейський супутниковий оператор Eutelsat інвестує 10 мільйонів євро
(приблизно 11.13 мільйона доларів) в компанію Broadpeak, що займається розробкою
технологій для відео, з метою допомогти створенню послуг відео нового покоління.


У компаніях заявили, що грошові кошти від даних інвестицій підуть на подальшу інтеграцію супутника в екосистему IP (інтернет-протокол), розробку готових рішень для доставки відео та посилення ролі супутника в розвитку нових мобільних мереж 5G.

Цей етап співпраці компаній починається на тлі недавнього подання компанією Eutelsat проекту CIRRUS - гібридного багатоекранного ОТТ / супутникового рішення для супутникових телеканалів і операторів.

«Ми раді, що представилася нам можливості співпраці з компанією Broadpeak, з якої ми працює з 2015 року. Це партнерство з визнаним і інноваційним лідером в сфері розробки рішень для доставки відеоконтенту дозволить нам розширити наші пропозиції в цій сфері, - коментує директор з питань стратегій і ресурсів в компанії Eutelsat Жан-Юбер Ленотт. - На тлі подання компанією Eutelsat рішення CIRRUS в вересні минулого року даний інвестиційний проект відображає нашу стратегію, спрямовану на прискорення інтеграції IP і супутникових технологій за рахунок розширення портфеля технологічних рішень, доступних нашим клієнтам - мовним компаніям і дозволяють доставляти контент користувачам через різні канали».

«Дані інвестиції, отримані від компанії Eutelsat, дозволять нам зміцнити нашу команду і забезпечать фінансування, необхідне для стійкого зростання нашого бізнесу. Ми надзвичайно раді розвитку нашого партнерства з компанією Eutelsat, яке дозволить нам спільно створювати служби нового покоління для доставки, оптимізації та монетизації високоякісного відео-контенту кінцевому користувачеві, незалежно від того, де він знаходиться - вдома чи в дорозі », - каже співзасновник і голова правління Broadpeak Жак Ле Манк.

Борис Скуратівський

04 липня, 2019.



RATVODДата: Субота, 06.07.2019, 20:43 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Російські дослідники перевірять,

наскільки шкідливий
5G для людини



Фото: Pinterest

Профільні відомства Російської Федерації встановлять,
наскільки небезпечний 5G для здоров'я людей.


Підтвердити або спростувати популярну теорію про шкідливе випромінювання взялися МОЗ, Мінкомзв'язку, Росспоживнагляд, Федеральне медико-біологічне агентство (ФМБА) і департамент інформаційних технологій Москви (ДІТ), повідомляють Известия.

Згідно з даними, набираюча обертів радіофобія росіян може істотно загальмувати процес впровадження технологій п'ятого покоління в державі. У зв'язку з цим влада профінансувала дослідження, в ході яких буде встановлено гранично допустимий рівень електромагнітного випромінювання.

Вивчення буде проводитися близько року. Дослідники займуться натурними і стендовими випробуваннями 5G, а також перевірять вплив випромінювання на тварин.

Нагадаємо, в травні в Швейцарії група людей висловила протест проти впровадження зв'язку п'ятого покоління в країні. Члени руху «Стоп 5G!» Вимагають призупинити розгортання даної технології в Швейцарії, побоюючись випромінювання мобільного обладнання.

Лада Васюкова

05 липня, 2019.



RATVODДата: Субота, 06.07.2019, 21:46 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Країни ЄС відкинули план

використання
WiFi для самохідних автомобілів




Пропозиція Європейської комісії виключила б використання в майбутньому систем 5G.


В Європейській комісії були змушені дати задній хід після того, як країни-члени відкинули план комісії, пов'язані з прийняттям системи на основі WiFi, що дозволяє самохідним автомобілям «спілкуватися» один з одним. Про це пише Financial Times.

План, пов'язаний з використанням WiFi, зустрів опір ринку, оскільки у багатьох виникли побоювання щодо того, що в разі його реалізації в майбутньому зникне можливість використання в цьому секторі технологій 4G і 5G через їх несумісність з WiFi.

У той же час, ряд країн спочатку підтримали пропозицію комісії, пов'язану з використанням системи WiFi в силу можливості його швидкої імплементації та підвищення безпеки на дорогах вже в короткостроковій перспективі.

У березні комісія запропонувала прийняти законодавчий акт, спрямований на підтримку технології WiFi, і це викликало тертя в індустрії автомобілебудування і телекомунікацій, а також викликало протистояння між політиками з різних країн ЄС. У телекомунікаційних компаніях і в урядах низки країн (зокрема, Фінляндії) стверджували, що краще застосовувати «технологічно нейтральний» підхід, що дозволяє використовувати системи на основі WiFi і 5G, які в майбутньому дадуть навіть більший рівень безпеки на дорогах.

Однак на минулому в четвер засіданні Комітету постійних представників в ЄС пропозицію комісії було відхилено в силу того, що за останній тиждень кілька країн, і зокрема - Німеччина, що має сильний вплив в секторі автопрому, висловилися проти використання WiFi.

Рада Європи як видно попросить комісію доопрацювати законопроект і повернути його для повторного голосування до кінця року.

Єврокомісар з питань транспорту Віолета Булк, котра наполягала на прийнятті існуючої пропозиції, заявила, що вона обговорить план подальших дій з представниками країн-членів ЄС. «Ми не повинні відмовлятися від цієї можливості і втрачати дорогоцінний час, замість того, щоб підвищувати безпеку наших доріг», - уточнила вона.

Голова галузевого об'єднання телекомунікаційних компаній ETNO Філіп Малок заявив: «Сьогоднішнє рішення є гарною новиною для бажаючих підвищити безпеку дорожнього руху, вона посилає чіткий сигнал про те, що в Європі вірять в мобільні рішення і технологію 5G як фактори, що стимулюють подальший розвиток автопрому».

Генеральний директор галузевого об'єднання мобільного зв'язку GSMA Метс Гренрід заявив, що винесена пропозиція «замкнула б ринок із застарілою технологією», не давши в майбутньому використовувати більш досконалу технологію на основі 5G.

«Європа має шанс просунутися вперед в гонці за лідерство в сфері підключених автомобілів з США і Китаєм. Дана сучасна технологія дозволить врятувати тисячі життів на дорогах і зберегти тисячі робочих місць на наших заводах», - заявив він.

Борис Скуратівський

05 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 19:10 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Альянс Wi-Fi представив інструменти

для діагностики мереж
Wi-Fi



Фото: Stockholmsmässan

Альянс Wi-Fi представив набір Сертифікованих елементів даних Wi-Fi (Wi-Fi Certified Data Elements),
поклавши тим самим початок стандартизації системи збору даних в рамках діагностики мереж Wi-Fi і забезпечивши
провайдерам можливість кращого бачення стану мережі Wi-Fi для підвищення якості послуг, пропонованих клієнтам.


Програма сертифікації дозволяє збирати і передавати ключові дані щодо продуктивності мережі Wi-Fi, які допомагають поліпшити можливості провайдера в сфері проведення діагностики мережі і забезпечити більш якісне обслуговування мереж Wi-Fi клієнтів. Елементи даних Wi-Fi надають ключові дані, що допомагають усувати неполадки в мережі Wi-Fi і дають більш швидке рішення мережевих проблем, що, в свою чергу, підвищує задоволеність клієнтів.

Елементи даних Wi-Fi формують стандартизовану модель для передачі 130 показників продуктивності мережі, характерних для Wi-Fi, - таких як швидкість передачі даних в бездротовій мережі, ефірний час, необхідний для нормальної роботи пристроїв, а також швидкість повторів між пристроєм і точкою доступу Wi -Fi. Цей послідовний підхід до збору даних безпосередньо пов'язаний з діагностичними інструментами провайдера, допомагаючи їм краще контролювати стан мережі Wi-Fi клієнтів, швидше отримувати і аналізувати дані, а також більш ефективно реагувати на виникаючі проблеми клієнтів в динамічних середовищах Wi-Fi.

«Мережі Wi-Fi стали більш складними в силу кількості і типів пристроїв, що підключаються, - говорить віце-президент Альянсу Wi-Fi з питань маркетингу Кевін Робінсон. - Елементи даних Wi-Fi дають більш глибоке розуміння стану мережі, завдяки чому провайдери можуть більш швидко діагностувати проблеми і забезпечувати краще обслуговування клієнтів навіть при збільшенні кількості і різноманітності призначених для користувача пристроїв Wi-Fi».

Борис Скуратівський

08 липня, 2019.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024